Hennah Buyne op 60-jarige leeftijd overleden

6

Voormalig PvdA politica en oud-wethouder van Amsterdam Hennah Buyne is op 60-jarige leeftijd overleden. Dat meldt AT5. Volgens de zender was ze al enige tijd ziek.

Buyne werd op 9 januari 1952 geboren in Paramaribo (Suriname) en verhuisde op haar negende naar Nederland. Ze studeerde rechten. Ze was werkzaam als Officier van Justitie in Groningen en als rechter in Groningen en Amsterdam. Vanaf 1998 was ze raadsheer aan het gerechtshof in Arnhem. Binnen de PvdA maakte ze onder meer deel uit van het landelijke presidium.

Buyne was in 2007 en 2008 wethouder in Amsterdam. In 2008 stapte zij op, nadat zij in opspraak was geraakt vanwege een lesbrief over vrijheid van meningsuiting en religie, die tussen de regels door kritiek uitte op rechtse politici zoals Geert Wilders. Zij verklaarde in eerste instantie niets met de inhoud van de brief te maken hebben gehad, maar trad uiteindelijk op eigen beweging af.

6 REACTIES

 1. zo zie je weer ” BUN SMA NE LIBI LANGA< MA JU SIE DEN DIDBRI DEIE E TEISTER A GRONTAPU zij leven eeuwig. Moge GOD haar ziel de eeuwige rust geven.


  Maak melding

 2. Henna was een voorbeeld voor vele allochtonen in Nederland. Het incident over de zogenaamnde brief was een incident die hoog werd opgeblazen door de PVV. Henna heeft niets verkeers gedaan!Ze heeft in elk geval een onbevlekt blazoen.

  Moge haar ziel in vrede rusten.


  Maak melding

 3. Hennah voor mij ben je een voorbeeld geweest. Je warmte je eerlijkheid, alsmede je doorzettingsvermogen heb ik altijd bewonderd. Een top vrouw van formaat. Rust zacht

  weet je nog ” Volle Verzekering”


  Maak melding

 4. Mw. Buyne ik heb u helaas nooit ontmoet, maar weet dat u een enorme indruk bij mij hebt achtergelaten!!! Mensen zoals u heeft deze wereld nodig! Inderdaad, de goeie gaan eerst!! Vrede met u en ik wens de familie heel veel sterkte!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.