dinsdag, april 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieGevangenenbewaarder sleutelrol bij resocialisatie

Gevangenenbewaarder sleutelrol bij resocialisatie

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 26 okt – Gevangenispersoneel heeft een sleutelrol te vervullen bij het resocialiseren van gedetineerden. Dit zegt minister Edward Belfort van Justitie & Politie. Dat mag dan overbekend zijn, in de praktijk wil het nog eens tekort schieten. De meeste bewakers van de bewaarhuizen doen hun werk naar behoren. Toch is er een deel dat niet bepaald een helpende hand toesteekt.

Dat wat gedetineerden het best kunnen gebruiken, wordt ze onthouden. Justitie & Politie tracht via specialistische trainingen meer doelgerichtheid te bewerkstelligen. “Omdat we beseffen dat het anders kan. Iedereen kan in detentie raken. De mensen keren vroeg of laat terug naar de maatschappij. Daarom moeten wij hen instrumenten aanreiken”, zegt Belfort. Het is ook waarom de rol van het personeel verandert. Het is meer dan alleen maar’ bewaren.’

Het probleem is dat een deel maar niet mee gaat. “Er worden hand en spandiensten verleend aan gedetineerden, zoals het verstrekken van mobieltjes. Het is een klein deel van het korps. Dat is kwalijk en moet veranderen. De mensen zijn opgeleid om de gedetineerden te vormen en dit helpt niet. dat is een zorgpunt”, zegt Paulus Pinas, hoofd van de dienst Delinquentenzorg van Justitie & Politie. Vanuit de top zal de corruptie strakker worden aangepakt.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

10 REACTIES
 1. dit crimineel gedrag van de gevangenen bewaarders ,duane en andere gewapende machten is niet iets van nu. het is sinds da jaren 75 dat de duane de aanzet heeft gegeven om de gemeenschap te benadelen voor miljoenen surinaamse dollars .regeringen komen en gaan maar het houdt niet op .nu is het de beurt aan belfort om te zien wat hij van gebakken heeft om deze machten onder controlle te houden .corruptie ga je nooit kunnen uit roeien maar je kan het wel beperken tot een minimum .vier of vijf jaar terug werden winkeliers en duane aangehouden, wegens accijnsfraude.
  als men lering uit heeft getrokken weet ik niet .wel weet ik dat belfort toch veel op de voorgrond treed als het om dit soort praktijken gaat .het land wordt op die manier benadeeld en de gemeenschap die lijdt er onder .de duane pleegt zelfs inbraak in de computers om hun criminele handelingen voort te zetten .
  hoe wil men su vooruit helpen als je niet krachtig optreed tegen deze mensen .


  Maak melding
 2. Belfor weet niet waarover hij spreekt. Het Surinaams detentiebeleid is nooit gericht geweest op resocialisatie. In de praktijk blijkt juist dat men gedetineerden als beesten behandeld en zo lang mogelijk wil opsluiten. Vervolgens heeft men nooit geinvesteerd in het scholen van detineerden en vooral het penitentair personeel. Het zijn juist de laatsten die kennis moeten nemen van het overheidsbeleid als het gaat om terugkeer in de maatschappij.


  Maak melding
 3. Dan moeten de gedetineerden op de eerste zorgen dat zij niet in santo boma belanden maar zich als voorbeeldige burgers gedragen zoals de rest van ons.
  Belfort hoort ook daar thuis wegens moord op 4 ongewapende burgers.


  Maak melding
 4. @ plato
  het is belfort weer die niet goed is no !!! deze plato joe tja fatoe boi!!! trouwens jij niet alleen hoor !!!.
  plato kijk om je heen en zie wie makkelijk geld wil gaan verdienen,ik ga het cru zeggen ,kijk naar welke bevolkings groep voor criminaliteit met geweld kiest .
  ga eerst bij deze bevolkings groep te rade en vraag ze als er geen andere weg is ,voor je belfort begint te vooroordelen .vindt je het vreemd dat mensen zich gaan willen bewapenen ,wat jij plato doet is de wereld op zijn kop zetten .maak je eigen niet nog meer belachelijk met die dingen die je zegt mie boi .leg die schuld bij die bepaalde crimineel die niet wil werken .anderen komen eerlijk aan hun geld maar deze mensen willen koste wat kost die ander met zelfs levens beroving zijn spullen afhandig maken .
  toen jawallahpersad van de vhp vroeg om mensen het recht te geven om zich te bewapenen tegen de criminaliteit,zijn vele mensen in opstand gekomen om te zeggen dat het de niet kan .ik vraag mij af waarom mag ik mijn spullen niet verdedigen waar ik hard voor heb gewerkt .de reden dat men niet wil wat die vrouw vroeg was etnisch zegt men .een bepaalde bevolkings groep zou die prijs betalen zei men .mensen roepen makkelijk er is geen werk ,met andere woorden als er geen werk is mag je een roofmoord plegen of mensen geweldadig gaan beroven .mensen die dat zeggen moeten dat in amerika gaan zeggen ,ik sta achter djawallapersad als ze zegt dat jij je spullen mag verdedigen .ik hoop dat belfort hard optreed tegen criminaliteit ,normen en waarden zijn zoek bij bepaalde mensen in suriname .toch heb je veel mensen die deze criminelen proberen te verdedigen tot ze het zelf mee maken .javanen ,hindustanen chinesen allemaal zijn ze heel veel in suriname .men schaft geen diefijzer aan voor deze mensen ,men schaft diefijzer aan voor de marons en de creolen .95 procent die in het gevang zit zijn de creolen en bosland creolen voor zware criminaliteit van het beroven tot levens beroving van mensen .waarom kunnen die andere bevolkings groepen wat gaan doen om aan de kost te komen en die creolen niet .ik vindt mensen die zeggen dat er geen werk is zielig ,maar er is wel werk voor andere groepen ,waar ligt het aan . voor mij krijgt belfort een stand beeld voor zijn harde optreden tegen deze criminelen die mensen denken te verdedigen .
  vier criminelen werden neer geknalt en front schreeuwde moord en brand ,maar men dacht niet aan de slacht offers van deze criminelen maar maakte alleen maar verwijten aan belfort .voor mij is belfort goed bezig ,hij moet harder optreden zodat er rust in de tent komt .


  Maak melding
 5. @patrong
  Wat heeft die belfort je held dan …LICENSE TO Kill ..netals je baasje bouta?!
  De taak van een politie man is niet om als een moordmachine op te treden maar om criminelen op te pakken en dan voor het gerecht te slepen zodat zij gestraft kunnen worden door een rechter.
  Bovendien waren de mannen die hij heeft vermoord ongewapend en is nooit bewezen of zij schuldig of onschuldig waren. Dit kan je alleen bewijzen in een rechtszaal !Maar bij God en in Suriname is alles mohgenlijk. Belfort de moordenaar mag zich heel gelukkig achten dat hij in Suriname woont,elders anders zou hij gelijk opgepakt worden en zou hij in de gevangenis belanden of zou hij geplaatst worden en administratief werk verrichten en zou hij van al zijn sterretjes gestript worden en ook van zijn wapen.Hij heeft bewezen hoe levensgevaarlijk hij kan zijn met een wapen op zijn lichaam.
  Voor een criomineel als je baasje wordt amnestie in het leven geroepen en de grondwet wordt verkracht zodat je baasje bespaard blijft,terwijl anderen morsdood neergeschoten worden door de moordmachine belfort.
  En de rechters in suriname?
  Basngerikken zijn het stuk voor stuk,slapelingen!


  Maak melding
 6. @@ ray
  ik weet dat wij in nederland in de omgekeerde wereld leven dat hoef je mij niet te zeggen .de hele wereld weet hoe het hier in ons hollandje gaat .dat zie ik ook met die pedofielen die vrij worden gesproken ray .verkrachters die vrij uitgaan en moordenaars die voor vier jaar de bak in gaan . drugshandelaars en huur moordenaars als holleider die de chow steelt om op de televisie te verschijnen en justitie uitlacht .
  ray ik heb een hele waslijst voor je maar goed gelukkig is belfort dat type niet die met zich laat sollen .ray ik kan best geloven dat belfort zou moeten bedanken als hij in nederland was in geval die vier criminelen ,maar weet je daarom is nederland nooit mijn voorbeeld geweest en serieus genomen .amerika ,frankrijk ,engeland turkye zou belfort worden gezien als een krachtige justitieel minister die optreed waar nodig is .
  nergens lees in waar jij ray een crimineel bekritiseer en dat komt omdat jij makkelijk praten hebt als je hier in holland lekker zit achter die pc … en je dingen verkondigt .ik hoop dat deze minister die post nog lang moge bekleden .het wordt rustig in suriname ik weet het en het bewijst ook dat ze die criminelen tot in de achterland van suriname gaan op pakken ,ze mogen zich nergens thuis voelen .zelfs dorps bewoners waar deze criminelen zich schuil houden nemen het voor deze misdadigers op .moet men nagaan wat er zou gebeuren als men niet hardhandig zou optreden .ray mie boi vertel je sprookjes maar achter die pc .het volk wil dat er opgetreden wordt en het gebeurt ook.
  van af mijn jonge jaren tot in nederland heb ik nooit gehoort waar criminelen worden beschermt door binnen land bewoners ,integen deel moeten de bewoners mee werken die daders uit te leveren .de tijd waar vene aan de macht was en de criminelen hun gang konden gaan moet en gaat tot het verleden gaan behoren ,uit banen gaat niet kunnen maar sterk reduceren gaat wel lukken .


  Maak melding
 7. VOORUITGANG IS EEN KWESTIE VAN SAMENDOEN!!!!
  Met een visie, als deze minister dat aan geeft, is deze vooruitgang al begonnen. Trouwens alle verandering begint in de hoofden van de mensen! De trein rijdt al, dus als u ook een positieve bijdrage wilt leveren in deze dan graag aansluiten in dit proces!!
  VR groet.


  Maak melding
 8. Dit heeft te maken met de opvoeding van je kinderen.
  Als de vader niet thuis is om op zijn zoon te passen wat wil je dan dat die jongen straks doet.
  Wat hij thuis gezien heeft zo zal hij zich gedragen.
  Als je kinderen maakt[dat is niet iets geweldigs] neem dan de verantwoording op je.Het gaat om de uren dat je door brengt met je kind en geen geld.
  Bepaalde volken kennen dit niet.
  Ze leven nog in de jagers tijdperk.De instincten van de dieren.


  Maak melding
 9. Als alle ouders hier in SU beter op hun kinderen zouden letten waren er vele malen minder gevangenen.
  Dat staat als een paal boven water, maar ook hierin heeft de regering een taak.
  Geef het goede voorbeeld, en niet zoals het nu gaat!
  De jeugd in SU kijkt naar de grote jongens in de politiek, die liegen en bedriegen en komen er meestal mee weg.
  Dat is al een kompleet verkeerd voorbeeld natuurlijk.
  Daarnaast moet deze regering duidelijk stellen dat iedereen, en ik bedoel letterlijk iedereen, die zich niet aan de wet weet te houden en deze bewust overtreed moet worden berecht.
  Dus leiders van SU, geef het goede voorbeeld.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES