Regering Suriname huurt RCR Zorghotel halfjaar

56

PARAMARIBO, 22 okt – De regering huurt het RCR Zorghotel een half jaar lang. Volgens vicepresident Robert Ameerali zal voornamelijk het werkkabinet van president Desiré Bouterse worden gehuisvest. Het kabinet is zo uitgebreid dat de huidige werkruimte ‘te krap’ bevonden is. De onderhandelingen met de eigenaar van het hotel moeten binnenkort zijn afgerond.

Het betreft de huurprijs. Het ministerie van Ruimtelijke Ordening Grond- & Bosbeheer bekijkt ook de optie van het kopen van het zorghotel langs de Suriname rivier. “Het aankopen van een pand heeft als voordeel, dat het onmiddellijk betrokken kan worden. Een nieuw pand bouwen zou nog even duren”, zegt Ameerali tegenover de Ware Tijd. Met de eventuele aankoop wordt dus tijd gewonnen. Het RCR Zorghotel was aanvankelijk vooral bedoeld voor toeristen.

Vooral Europeanen met een of andere aandoening konden zo hun vakantie in Suriname doorbrengen. De medische behandeling moest er op Europees niveau geschieden. Naderhand bleken er problemen te ontstaan met de financiële dekking van zieke Nederlanders. Het zorghotel richtte zich geleidelijke aan meer tot de lokale patiënten. Met het Staats Ziekenfonds werd zelfs een overeenkomst gesloten voor opname van cliënten. Gevestigde ziekenhuizen waren daar niet blij mee.

56 REACTIES

 1. Het kabinet van de President is volgens Ameerali zo uitgebreid dat me het zorghotel moet huren. Ik vraag af in welke zwaarte en hoeveelheid de werkzaamheden van het kabinet van de President zijn toegenomen. Ik kan mij niet voorstellen dat er plotsklaps zoveel taken en functies zijn bijgekomen dat zo moeten leiden tot meer werkruimte. Zou DNA geen gedegen rapport moeten opvragen waaruit het e.e.a. blijkt.


  Maak melding

 2. Meer ruimte,honderden aviseurs en toch lukt het Didibri niet om het land naar zijn zogenaamde grote hoogte te brengen, Bouta wang Buriki e tan wan Buriki.
  Terwijl de bevolking in armoede word gegooit smijten deze beesten met gemeenschap geld, als het de vorige regering was die dit deed was Ocer te klein voor idioten en ezels die als blinden deze crmineel en massamoordenaar nog geloven.


  Maak melding

 3. Was het niet deze criminele bedrieger die het met een kleinere regeer team zou doen?
  In plaatst daarvan breid didibri uit, weer de zoveelste belofte die de prullenbak in kan. Surinamers wanneer gaan jullie ogen open??


  Maak melding

 4. Ze kunnen beter een gekkenhuis huren en het voltallige kabinet daar onderbrengen. Het kabinet is uitgebreid met alleen maar waanzinnige ideeen. Helaas blijft het alleen maar bij ideeen. Vind je het gek dat de stapels papier inmiddels de plafond hebben bereikt. Het blijft alleen maar bij woorden en plannen.

  Hoeveel geld gaat dit de gemeenschap wel niet kosten. Vergeet niet dat de kantoor ook nog gepimpt moet worden anders weigeren die paarse redimusu’s het gebouw te betrekken.


  Maak melding

 5. Zogenaamd een huurcontract voor een half jaar nu omdat er veel kritiek was wanneer het gekocht zou worden, maar wel met een clausule om het te kunnen kopen, waardoor het volk weer misleid en bedrogen wordt.


  Maak melding

 6. Volgens vicepresident Robert Ameerali zal voornamelijk het werkkabinet van president Desiré Bouterse worden gehuisvest.

  KUNNEN ZE NIET IN HET HUIS VAN BOUTERSE WERKEN, DAAR HEBBEN ZE RUIMTE ZAT EN KAN BAAS B DE BOEL GOED IN DE GATEN HOUDEN.


  Maak melding

 7. Ach,
  Het kabinet is bijna dagelijks leeg.Stel je voor de meeste dagen van het jaar sinds 2010 vindt je bijna niemand daar.De meesten van de ndp kabinetministers zijn eeuwig aan het reizen en Somo woont in Djakarta!
  En dan komen vertellen dat het te krap is daar op het kabinet.En bouta,wat voor een werk doet hij dan?
  Hij is ook eeuwig te vinden ergens op Cuba,china, Venezuela,Haitie of Afrika!


  Maak melding

 8. Ach ja,..waarom niet? Abrahams mocht zijn kantoor oppimpen met gemeensschapsgeld,.. en nu het kabinet van de President. Waarom had Ventiaan nooit deze behoefte?
  Er worden voor miljoenen over de balk gegooid door deze regering,..niet normaal.


  Maak melding

 9. Gewoon onzin! Bouta is zwaar ziek en zal door Cubaanse artsen in het zorghotel behandeld gaan worden. Als hij een half jaar naar Cuba zou vertrekken, zoals het geval was met Chavez, zou het volk hier achterkomen.


  Maak melding

 10. Ok, de DDB tegenstanders zullen zelf nooit de goede ontwikkelingen(mochten die er zijn)zien, maar waarom slikken de voorstanders alles en hebben ze geen kritische houding?

  Ik kijk uit naar het goedpraten van deze “move” van “het kabinet”.


  Maak melding

 11. en een groot ruimte voor zijn homo partner[zijn liefje] abraham die viespeuk.na 2015 verhuist hij met zijn gezin in deze luxe hotel.van hieraf kan hij beter opereren in drugs en moorden.met die 6 miljoen zou hij 10tallen mensen kunnen huisvesten.maar nee hoor,zijn zinsbevrediging komt op het 1ste .


  Maak melding

 12. het kabinet is zo uitgebreidt dat er werkruimte gebrek is ontstaan.LAAT ME NIET LACHEN.mensen suriname wordt binnenkort DE HEMEL OP DE AARDE,want er wordt zo goed gewerkt voor de opbouw van dat land ‘dat er tekort aan werkruimte’ is ontstaan


  Maak melding

 13. Alphons…..ik ben helemaal met je eens.dit soort schurken, moordenaars zijn de grootste bedreigeing voor de samenleving.SANTO BOMA is de juiste plek voor dit soort VIRUS.


  Maak melding

 14. Het kabinet van de president kan toch mooi het gebouw van de nationale assemblee gebruiken? In 9 van de 10 keren gaat de vergadering daar, door gebrek aan quorum, toch niet door, de assembleeleden werken te weinig de leden van het kabinet van de president (de spookregering) werken volgens Ameerali dag en nacht, ‘so wan ogri e tya wan bun’. Het Zorghotel wordt niet meer gekocht omdat het geld dat ze daarvoor apart gezet hadden, door alle kritiek die losbarstte na de stopzetting van de bouw van de dijk te Commewijne, halsoverkop teruggestort is bij OW, zodat Brampie de bouw van de dijk nu toch kan afronden. Huren van het Zorghotel lijkt me ook verstandiger, omdat ik deze regering met zoveel grappen en grollen ook niet meer dan 6 maanden geef.


  Maak melding

 15. De lieden die deeluitmaken van het Kabinet van de President vormen de regering binnen de regering. Het zijn dus niet de ministers die regeren maar de onzichtbare hand van het Kabinet van de President. Dit moet wel tot grote frustratie leiden bij de collega ministers. Reden om deze lieden te accomoderen in een luxueze omgeving ten koste van de belastingcenten van het volk.


  Maak melding

 16. ze weten nog geen eens waar van suriname die hotel is en ze staan klaar met hun mening .blijven jullie rustig op je ballen zitten ,of gaan jullie touwtje springen .volgens mij weten deze mensen nog geen eens waar suriname ligt ,laatstaan zorg hotel .
  bouta zegt laat maar waaien en zo zie ik het .

  bouta honderd


  Maak melding

 17. Hhahaahahahahahaahahahahahaahahahaha humor heeft deze regering wel.
  Ze werken zich het gebouw uit hahaha,maar het volk merkt tot nu toe nog niets van hun harde werk.


  Maak melding

 18. er is onlangs zoveel in sme gebeurt,maar je hoort niks nergens iets van het gezag..

  de hoofd stad is min-meer afgebrand,mensen leiden miljoenen schade trauma opgelopen gefrustreerd alles kwijt radeloos redeloos uitzichtloos en wat doet het gezag,niks..

  commewijne onder water gelopen door overlopen rivier,,alles alle gewassen vernietigd,zelfde verhaal,alles kwijt,radeloos redeloos uitzichtloos en wat doet de regering althans de lijders ,,totaal niks..

  nimand en ook niemand heeft de moeite genomen om die mensen tegemoet te komen een hart onder de riem te steken enige troost..

  men gaat vrolijk verder waar men gebleven was door feesten..

  dat is sme anno 2012,,hoe nu verder.

  .waar zijn de investeerders..


  Maak melding

 19. Gmap jij bent een dwarsbalk SUrinamers dit en dat wat moet je op dit net conflicten crieren

  allles wat je schrijft is wekt irritaties en zaait haat

  @gmap je heet antiSU


  Maak melding

 20. Eey DADA,

  dus nu ga je het land in horizontale houding regeren noh!

  zuster zuster doe mij een genoegen baja….wil jij de thermometer flink insmeren met Madame Jeanette eer jij DADA rectaal gaat “temperaturen” 🙂 🙂


  Maak melding

 21. GMAP die dibrie ben jij, go to hell, en de duivel rijgt jou aan het spit,
  kom naar Suriname en we rekenen met jou af, kom naar ondro bong, en we hangen je op.


  Maak melding

 22. Henk, ziele poot, poot dat je bent, poot zal je blijven, rustig aan, ja, met Suriname, kijk uit, wij gaan voor baas, eng de oenoe bigi mang, tranga mang
  gi so wang langa langa tem.


  Maak melding

 23. Alweer zie je dat van wie de ziekelijke organen in ontbinding zijn het over de schuif schuimen.En dan nog schaamteloos bekennen dat zij op de nieuwe vuilnisbakken zitten op Ondro Bon.

  Cobie.


  Maak melding

 24. @GMAP ken je Berry Stevens in Ned.die zei altijd tegen de artisten/contestanten: Vorall doorkaan.Hij bedoelde stop niet met wat je doet ga gewoon door of ze zich irriteren of nie aan wat je schrijftt.Now ding huid kong dun.Wat heeft de vorige GENTLE MAN PRESIDENT VENETIAAN en zijn regering niet allemaal over zich heen gehad.Nu ziet alle slapjanussen,slappe iep hahahahahaaaiii dat je haat zaait,ruzie zoekt crieeert onvrede.Wel GMAP irritatie of niet we blijven ze BOMBELEN Hmmmmm ai a llllekker oeng tik dja zaka-zaka DiDibrie ie kies a volk.Zaka-zaka DiDiBrie a volk e pina,soortoe huur zorghotel voor je zelf en crew?Ga er als de bliksem voor zorgen dat het arme volk dat zijn geloof in jou en co heeft gehad een woning kan huren.Zaka-zaka DiDiBrie je denkt alleen aan je zelf.Zaka-zaka DiDibrie waarom,waarom,waarom nou dit alles voor je zelf en co en niets voor het arme volk.Zaka-zaka DiDiBrie jij irriteert het Su volk Zaka-zaka DiDiBrie en co jullie zijn druipeluiers.Laat de honden blaffen de caravan trekt verder en ie sabie tok neks no fout.Odi odii
  Glenny.


  Maak melding

 25. @Henkes
  Dat was een van de vele adviseurs van DiDiBrie onder het pseudoniem “Bigi Olo” maybe he himself, vanuit het RCR Zorghotel. Maar wind je niet op mi boi, ze hebben toch allemaaal geestelijke zorg nodig.


  Maak melding

 26. @ Ché Gudu.
  Ontwikkeling en vooruitgang kan je niet met leugens, bedrog en misleiding realiseren.
  @ Glen Pengel,
  Zeer gewaardeerde Broer jij hebt het heel goed verwoord.
  Nu hoor je ze niet meer over baviaan vene en hanga lip.
  Nu de Rollen zijn omgedraaid dan huilen die paarse dogmatische klojo’s. Bouterse laat weer zien dat hij KA heeft met de bevolking, dat willen zijn volgelingen niet inzien. Bakra takie, Hoogmoed komt voor de val.
  Tijdens Vene hadden zei het beter, nu wordt met de dag slechter dat zelf Somo te hulp moet komen met goedkope uien en aardappelen. Gooi nooit jou oude schoen weg voor een nieuwe.


  Maak melding

 27. @Bigi lolo, jij vieze paarse beest, mag hopen dat jij en je boeler matties snel verantwoording afleggen in hell. Jouw comment maakt op mij geen enkele indruk. Het is pure wanhoop… jij weet net als ik dat die megalomane leider van je de vereiste competenties mist om een goede president te zijn. Hij is verdomme geschikt voor de vuilniswagen om het huisvuil op te halen die lamzak, meer heeft die man niet in zijn mars.


  Maak melding

 28. BOUTERSE DOET ZIJN WOORD GESTAND
  in 2005 had de journaliste Nina Jurna een intervieuw afgenomen met DB. Dat gebeurde op het landgoed van B. te Broko Baka in het district Brokopondo. In dat intervieuw gaf db. aan, dat wat er ook in dit land mocht gebeuren hij ermee nietste maken zou hebben. Ik citeer B: “LAAT ME DIT ERVAN ZEGGEN, ALS IK NAAR ME KUSSEN LOOP, SLAAP IK ALS EEN ROOS.
  EN AL IS DIE HELE STAD IN REP EN ROER OF DE HELE STAD BRANDT AF, DEGENE DIE SLAAPT IS BOUTERSE”
  Het intervieuw is te beluisteren op RTL-4. Enkele dagen terug heeft een felle brand, een 7-tal woningen/panden in de as gelegd waarbij de schade in tientallen miljoenen dollars loopt. (prijs zorghotel)
  Bij deze grote brand was de president in geen velden of wegen te bekennen. Kennelijk heeft DDB ervoor gekozen om liever door te slapen dan poolshoogte te nemen van de brand.
  Daarmee heeft hij zijn woord van 2005 gestand gedaan.
  Vermeldenswaard is dat er ook dambreuken waren in Commewijne. Zo zie je, dat hij niet bezorgd is over de veiligheid van de samenleving.

  juli 2012 grote brand op de hoek Jodenbreestraat/keizerstraat: PRESIDENT SLAAPT!!

  Dambreuken Commewijne: PRESIDENT SLAAPT!!

  8 December 1982: PRESIDENT IS KLAARWAKKER OM 15 ONSCHULDIGEN STANDRECHTERLIJK NEER TE KNALLEN!!!

  VOORAL ZO DOORGAAN ALLEMAAL!!!!!!!!!!


  Maak melding

 29. @henk
  En ja hoor hij, bouta ,was nog een keertje goed wakker geweest toen hij Amnestie nodig had.
  Nu slaapt hij heerlijk door als een roos met amnestie naast zich.
  Hij is gewoon ..bouta de amnestie slaper!


  Maak melding

 30. @Henk en Ray,..jullie hebben groot gelijk. Maar die amnestie is niet voor lang…2015 zal Santhoki die hele amnestie teniet verklaren,…gevolg?? run , run,..hij zal vluchten!!!


  Maak melding

 31. Koos de Jong jo saka saka dagoe jo, voorstel de baas achter de vuilniswagen nee in de vuilniswagen, jij ligt als vies vuil op straat, hij schept je op, dumpt tussen die stront in die wagen, en Koosje zetten we af op de poephoop, vuile strontknikker dat je bent, lulzak, en in de hel steken ze je rot met die vork, in je vuile gat.


  Maak melding

 32. Arme BIGI OLO.Zo zielig voor hem.
  Misschien moet hij gestopt worden in de RCR zorghotel,samen met de andere patienten zoals de amnesialijders van Boxel..somo en brunsie en hun gefrusteerde baasje bouta..


  Maak melding

 33. De beheerder van het zorghotel is zeker een vriendje van de vice-president.
  Het zorghotel is nooit tot zijn goed recht gekomen in de samenleving van Suriname.
  Het is een prachtig gebouw maar niet doeltreffend voor het volk.
  Er wordt maar geld verspilt aan de vriendjes van deze regering.


  Maak melding

 34. Ray, jo ka jo, kom naar Suriname laten we je maars breken ,jo eikel dat je bent, blijf die bille likken van die ptatta jo loeber dat je bent, heb je trouwens
  die bil van Valk al gelikt, lekker of niet, en slikken
  zijn stront, Ray we gaan jagen op jou, take care.


  Maak melding

 35. Leonard jou maars gaan we ook breken, tide tamara we stree go moro fara, baas is er en zal blijven blijf jij waar je bent eikel, jij bent gekomen uit die kont van een ezel, overdekt met stront, wang toe drie a revo na foe wie.


  Maak melding

 36. Henkes jo eikel dat je bent, ik ben blij met baas, hij zal blijven, en jij moet je snavel dicht houden, jij wil hem weghebben, doe dan wat, ka jo doe, aw broko ie maars, ga daar naar toe, jo lafaard, jullie zullen lopen zeiken rond 8 dec doe maar, hij had gelijk toen opruimen dat gespuis, in Ned zitten en een grote bek hebben, lekker stoer, lulllll jij ja. Henkes .


  Maak melding

 37. Bigi olo
  Jij zit je onzin uit te kramen op een pc van een kennis zeker.
  Ik denk niet dat jij in staat bent een te kopen,en ik heb ook niet gehoord dat jou lijder ze heeft uitgedeeld.
  Dus sodemieter gauw op achter de pc van een ander,jo grote idioterige olo whawhawhawha psychopaat.


  Maak melding

 38. Vene jere no, ik ben geen familie van Pero, jo vuile lul, wat lul je, kom naar suriname ik wacht op je bij ondro bong, het gaat je geen moer aan van waaruit ik reageer, jij reageert vanuit de beerput vol met stront, stront ben jij, flikker.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.