Plan huisvesting moet vriendjespolitiek uitsluiten

18

PARAMARIBO, 22 okt – Vriendjespolitiek moet helemaal de deur uit, volgens de samenstellers van het huisvestingsplan van de regering Bouterse. Er zal gebroken worden met de traditie van de voor-wat-hoort-wat traditie bij het toewijzen van sociale woningen. Een huisvestingsautoriteit , niet de politiek, krijgt het voor het zeggen. Oppositieparlementariër Patrick Kensenhuis heeft zo zijn bedenkingen.

Hoewel het plan veelbelovend is, is het niet volledig. “Het plan is ambitieus, maar concrete acties ontbreken”, zegt Kensenhuis tegenover de Ware Tijd. Nergens wordt precies aangegeven welke acties in welk jaar ondernomen zullen worden. Een huisvestingsplan zou ten minste moeten laten zien hoe het tekort aan woningen opgegeven zal worden. Nu heeft het meer weg van een ‘discussiestuk.’ Het parlement zal zich er nog dit jaar over buigen.

Kensenhuis vindt het wel belangrijk dat het plan er komt. Met de traditie van vriendjespolitiek moet zo snel mogelijk gebroken worden. “Het plan ademt die vernieuwende geest wel uit. “Ik sta helemaal achter dit beleid. De bouw en toewijzing moeten helemaal uit de partijpolitieke sfeer”, aldus Kensenhuis. De grondwet schrijft het invoeren van een huisvestingsplan voor. De bedoeling is duurzaam te zorgen voor genoeg woningen.


18 REACTIES

 1. Nickerianen let op uw zaak!

  Deze mensen denken dat die Nickerianen achterlijk zijn.
  Die hele show om de 25nov parade te verhuizen naar Nickerie,
  de onthulling van het borstbeeld van dhr Lachmon en nu het huisvestigingsplan, is alleen maar bedoeld om zieltjes te winnen.

  Over vriendjes-politiek gesproken.
  Jou bloed-broeder is doekhie, de Nickerianen hebben genoeg van zijn afstotelijk gedrag.

  Nickerianen neem alles aan,
  maar weet wat je stemt in 2015!


  Maak melding

 2. Hoewel het plan veelbelovend is, is het niet volledig. “Het plan is ambitieus, maar concrete acties ontbreken”, zegt Kensenhuis tegenover de Ware Tijd. Nergens wordt precies aangegeven welke acties in welk jaar ondernomen zullen worden.

  DIT KLINKT ALS:

  Manana-cultuur
  De ontspannen kijk op het leven van veel Spanjaarden. `Morgen (manana) komt er altijd weer een dag om zaken te regelen`.


  Maak melding

 3. natuurlijk is het een goed plan .voorgaande regeringen hebben nooit dit soort plannen geopperd.hoe dan ook het gaat erom dat het krijgen van een huis transparant moet zijn , ik praat uit ervaring en daarom zeg ik dat
  het een goed plan is .corruptie is reeds jaren ingeworteld in de surinaamse samen leving je krijgt het niet zomaar weg .van vhp tot nps pl ktpi ndp allemaal een pot nat .toch ben ik blij dat men inziet dat het niet goed is en dat men wat eraan wil gaan doen .ik heb gemerkt dat het toch de ndpers zijn die met dit soort voorstellen komen en hopelijk doen ze er ook wat ermee .de anticorruptie wet kwam ook van de ndp dus hopen wij allen dat ze gauw in werking gaan en niet bij praatjes blijft .corruptie is een gezwel die niet makkelijk uit te banen is als je er niets mee doet .hulde aan de mensen die toch hun best doen die plannen uit te voeren .


  Maak melding

 4. ik zou ze beter afraden om geen zelfmoord meer te plegen dat zou beter zijn hoor,,want voor 2015 zijn wij niet bang voor nickerie is een paar zijn daar om stemmen te winnen een aantaal pleeg maar zelfmoord,,praat met ze ,,es,,


  Maak melding

 5. Dit moet ik ondanks deze mooie praatjes eerst nog zien voordat ik het geloof. De Surinaamse politiek is per definitie vriendjespolitiek, De politieke leiders in Suriname hebben over het algemeen geen enkele ideologische basis, ze appeleren aan de meest primitieve driften van hun achterban, daarom houden ze hun achterban ook de meest onrealistische beloften voor. De achterban op zijn beurt wil na een politieke overwinning van zijn politieke partij niets anders dan zo snel mogelijk geregeld te worden met een baantje, een perceel of een huis. Venetiaan heeft, in tegenstelling tot b.v. Somo en Brunswijk, de fout gemaakt het algemeen belang voorop te stellen aan het belang van zijn directe achterban, waar stelt Venetiaan (de NPS) nu politiek nog voor? Als Bouterse erin slaagt huizen te bouwen en de huizen worden b.v. voor een groot deel toegewezen aan niet NDPers, dan kan hij het vergeten om bij de volgende verkiezingen weer gekozen te worden. De Surinaamse politiek is dus vriendjespolitiek en dat zal voorlopig wel zo blijven.


  Maak melding

 6. Vriendjespolitiek moet helemaal de deur uit, volgens de samenstellers van het huisvestingsplan van de regering Bouterse = zegt al heel veel!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 7. het is waar je kan niemand vertrouwen .corrupt zijn al die politieke partijen en dat maakt suriname kapot .
  triest ,ik ken mensen die sinds de jaren 90 op een huis wachten maar tot nde dag van heden kregen zij o op het rekest …ik ben een ndper ik hou van mijn land maar er is heel veel mis .het is als het ware als een paplepel ingegoten ,het is ingeburgerd van hoog tot laag .ik kan alleen maar hopen dat er een keerpunt komt in die politiek van suriname .men roept hier vene had schone vingers ,in hun dromen had vene schone vingers ,vene wist precies wat op de achter grond gebeurde en daarom is hij mede plichtig ,hij was verantwoordelijk voor zijn ploeg ,zoals men zegt dat bouterse verantwoordelijk was toen die mensen werden dood geschoten ,zo is het en niet anders .je moet rieel zijn en dingen onder ogen zien .de regering bouterse komt met plannen en die bevallen veel mensen ,de vraag is worden ze uitgevoerd het is te hopen en ik reken dat bouterse ze gaat uitvoeren .vene had nooit tijd voor zaken als corruptie ,vriendjes politiek en witwas praktijken .vene go home je hebt je tijd gehad ,tijd voor een andere koers en die koers bevalt de natie .


  Maak melding

 8. er zijn al 7000 huizen gezet van de 20000 dus er is wel een begint klasse. in NL hebben alle gemeentes tussen de 26.000000 en 62.000000 aan grondt gekocht om huizen te bouwen dat gaat helemaal niet door verloren plan dus

  de haters in of van SU blijven maar zielig doen en het land verraden ben het net zat als men alleen haat zaait
  huisvesting plan moet door gaan en de hele wereld is klem maar SU bloeit met geduld overwin je alles

  BLESS!!!!!@


  Maak melding

 9. volgens de samenstellers van het huisvestingsplan van de regering Bouterse, whahaha…neem een voorbeeld aan het hele kabinet, allemaal vriendjes en billenmaatjes van elkaar…..


  Maak melding

 10. @takkie,

  Wat een ordinaire opmerking.

  Je bent vandaag erg vroeg op wkn?
  Ohhh, vandaag hoef jij je niet te melden bij …… sociale zaken.

  Heb jij je ooievaarspas al ingeleverd?


  Maak melding

 11. Deze mannen zijn echt grote, heel grote moppentappers.
  De regering, het kabinet van de Pres en de vele “top ambtenaren” is vriendjespolitiek.
  Wie geloofd dat in de kreet dat het huisvestingsplan vriendjespolitiek moet voorkomen.
  Is het geen freudiaanse verspreking?


  Maak melding

 12. aah…..ik vind de pr campagne die is gelanceerd zo basaal verfoeilijk dat je met recht kan spreken over massa manipulatie.
  Er worden zoveel luchtkastelen gelanceerd dat het volk zich aanstonds in het paradijs waant.
  Het is crimineel als je arme mensen zulke grote beloftes doet zoals huizen, en instant rijkdom.
  En in dit artikel praat men over een open deur alsof dit de ontdekking van de eeuw is.
  Meneer..foei toch.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.