Coalitiepartij woest om stille dood dijkplan

36

PARAMARIBO, 13 okt – Pertajah Luhur, PL, is woedend om het stiekem stil leggen van het dijkproject voor Commewijne. In een brief aan parlementsvoorzitter vraagt de PL-fractie om een speciale vergadering van het parlement. De regering moet uitleg komen geven. Het door de vorige regering gestarte project is dringend nodig tegen het stijgende zeewater. Minister Ramon Abrahams van Openbare Werken ziet andere prioriteiten.

Er is geld nodig voor projecten elders. Eerder was al zes miljoen euro gelicht uit het door Nederland betaalde project. Dat geld ging naar het herstelwerk aan de oever van Paramaribo, de zogenaamde Waterkant. “De waterkant moet ook verder geüpgraded worden en ook andere plekken. We kunnen niet alle geld dat we hebben stoppen in de dijk van Commewijne”, zegt Abrahams. Volgens zijn ministerie wordt alleen de weg langs de oever verhoogd.

Commewijne heeft van oudsher last van instromend zeewater. De weg is vaker deels weggevreten, ook door ondeugdelijk beschoeiingswerk. Plaatselijke gemeenschappen konden daarom hun geluk niet op met de eindelijk permanente aanpak. De vorige regering reserveerde dertig miljoen euro uit de laatste restjes ontwikkelingshulp. PL zegt alle reden te hebben te vragen om een openbare vergadering “in het licht van de toenemende zorg bij de bewoners over hun bestaanszekerheid.”

36 REACTIES

 1. =Ik hoop dat de aanhangers van DDB goed lezen hoe hij aan dat geld komt om zijn zogenaamde projecten te betalen.

  =Aanhangers, dat geld komt van de vorige regering die alles al had geregeld om van start te gaan, maar nee DDB heeft GEEN geld en gebruikt het voor zijn verhalen die hij het volk toen heeft beloofd.


  Maak melding

 2. “Er is geld nodig voor projecten elders. Eerder was al zes miljoen euro gelicht uit het door Nederland betaalde project. Dat geld ging naar het herstelwerk aan de oever van Paramaribo, de zogenaamde Waterkant.”
  ________________________________________________________

  Resumerend… er was geld door Nederland gegeven om de dijken te verzwaren in Commewijne?

  Dat geld is toen uitgegeven aan de Waterkant – omdat Chavez langskwam en men een goede indruk met de (binnen-)stad op hem wilde achterlaten.

  Van het restgeld heeft men toen besloten dat een wegverhoging goedkoper was, dan een dijkverzwaring.

  Dus het “overtollige” geld kan nu weer voor andere projecten gebruikt worden?

  Kortom; er komt geld uit Nederland – daar wordt niets effectiefs meegedaan [hooguit hier en daar een pleister geplakt], daarna was het geld op en zegt men nog 80.000.000 USD in contanten te hebben?!


  Maak melding

 3. De firma list en bedrog .
  De bedrieger Somo, word nu zelf bedrogen.
  En maar klagen over die Hollanders.
  Bouterse is en blijft een grote oplichter, ik hoop dat somo die regering laat vallen dan zijn af van deze criminele oplichter en moordenaar Bouterse.
  Eigenlijk is dit het bewijs dat Bouterse groot doet maar in wezen is deze idioot een praatjes maker, geld dat gereserveerd was, haald hij weg om mooi weer te spelen met mijn belasting centen , geld van de Nederlandse belasting betalers.
  En een grote smoel hebben over ambassade in Duitsland,Frankrijk en mijoenen uit China Hahahaaaa lee mofo Bouta.


  Maak melding

 4. Whahahahahaaaa Pertajah Luhoer moet daad bij het woord voegen. Een kat in het nauw maakt rare sprongen en Bouta moet geld hebben om Sinterklaas te spelen.

  PL, stap NU UIT DE COALITIE !! Nieuwe verkiezingen ..


  Maak melding

 5. En die megelomane Abrahams reageerde in GFT met dat er goede redenen waren maar dat hij er later op terug zou komen. Wel die goede reden kennen we: Zij familie moest buiten de formeel verplichte aanbestedingsprocedure weer van een mooi project voorzien worden. Hoeveel zou er in de bankrekening van Abrahams komen??

  Waar blijft die anti corruptie wet???
  Wanneer start het onderzoek naar de strafbare handelingen van Abrahams over de laatste 2,5 jaar??
  Wanneer bost deze regering??
  Wanneer worden de parasiten eindelijk eens opgeruimd??


  Maak melding

 6. Generaal prof dr ir drs mr ing Abrahams is de baas op OW. Hoerenloper en onbetrouwbare idioot Somoharjo heeft niets meer te vertellen. Zijn schatje van onderminister is al weggestuurd bij OW. Pertaja Loehoer kan zich natuurlijk bewijzen door uit de coalitie te stappen, maar daar is somo bang voor want dan neemt bouta alles terug.


  Maak melding

 7. somo, soemita, ronny brunswiek, ddb, jullie zijn allen veroordeelden van elke vorm van criminalitiet..

  wat er u gaande is,weet een ieder wat er gebeurt in sme..,,maar jullie zijn ,,ziende blind hoorende doof,,.

  somo als wel soemita en ronny weten heel goed al maanden dat het project stil gelegd zou worden,maar nu pas laten jullie je stem horen..

  in feite zijn jullie gewoon bank-vullers in de coaltie jullie stellen niks voor..

  het beste zou zijn,houdt de eer aan je zelfs en loop hart weg in het belang van het land,maar dat doen jullie niet..

  stuk ellende-lingen..


  Maak melding

 8. @ Bakrabasi:” Eerder was al zes miljoen euro gelicht uit het door Nederland betaalde project”.
  Als er zooo gemakkelijk geld te lichten valt dan moet de minister van OWee ver uit de buurt blijven. Het resultaat liegt er niet om, het dijkproject wordt stilgelegd. De bewoners van de omgeving zijn toch maar van Pertjaja de Hoer er valt dus niks te verliezen, integendeel de zakken kunnen wederom gevuld worden.


  Maak melding

 9. Abrahams is een militaire dictator pur sang. Recentelijk moest mevrouw Lie A kwie verkassen naar LVV omdat ze het niet met deze exentriekeling van een Abrahams kon vinden. Abrahams is geen man die gewend is verantwoordelijkheid af te leggen. Hij zou diegene moeten zijn die het veld zou moeten ruimen. Een motie van wantrouwen tegen deze minister is het enige wat nog rest.


  Maak melding

 10. PL zal haar wonden moeten likken en met lede ogen moeten toezoen hoe Baas Abrahams zijn eigen weg opgaat. Abrahams zal geen verantwoording afleggen omdat hij onder een hoedje speelt met Bouterse. PL onder aanvoering van Somohardjo hebben dit zelf gezocht. Het was de PL die de Amnestiewet goedkeurde in veronderstelling haar belangen veilig te kunnen stellen. Nu hebben zij zich lelijk vergist.

  Ba soekoe ba vinie ba tjari!


  Maak melding

 11. Ai mie mama DiDiBrie en Co hebben zoveel te brullen over de Neds MAAR ondertussen VRETEN DiDiBrie en Co behoorlijk van de Neds.Volk foe Su Zijn de ogen van jullie nogsteeds gesloten,terwijl het Su volk niet kan rond komen foe sang ding e wroko, vreten deze zaka-zakas zich dik.Zie maar hoe die leba van een limbo eruit ziet A(NEP) jood tak mie dja met zo’n vieze snor bah ding zaka-zaka dies kies a volk.Maar nu ziet men waar politieke hebzucht en politiekemacht(willen hebben)toe kan leiden.Het kan echt tot Somo/Ronny’s politiekedood leiden,maar a boeng gie ding en a volk foe commewijne.Ook al had het front naar jullie zeggen niks gedaan,nu blijkt dat na hebzuchtig oeng bing hebzuchtig en fa oeng takroe mikie oeng tja oeng ede go nakie haihaihaaaiiii lekker voor jullie.Somo zei ooit eens sa mie doe Venetiaan no mang doe.Neen foe PRESIDENT VENE alla sma sabie dat a bing lerie en sabie wiskunde boeng.Ma PRESIDEBT VENE no wang lerie tra sanie vooral verraaaad.San Somo kang doe Sardjoe no durf,maar san Sardjoe no mang toe na foe serie ing broeder foe soso,want dat na sa joe doe Somo nu blijkt dat alla sang joe doe joe doe foe soso en niemand anders dan jij Somo zou beter moeten weten foe no bing go wroko samen nanga DiDiBrie haha ma te joe nang DiDiBrie njanjang joe moes pai DiDiBrie pai mang.En de prijs die je betaalt is Duivels.Karta-Brink e law nownow Commewijne e lasie e gwe,terwijl Somo domders goed wist dat het werken aan-van de dijk te Commewijne al door het front was geregeld toch ie doe sang joe doe dus tik sa joe finie takroe zielRonny joe beurt e doro ie san e tikie Amafo keba haar ministerie wordt uitgehold alles gaat naae OW.Odiiiiiiii legie basja Blun…….sjie.
  Glenny.


  Maak melding

 12. Het is wel jammer dat het dijkproject voor Commewijne wordt stopgezet. De dijk is was al in vergevorderd stadium en ik ben er afgelopen mei nog een kijkje wezen nemen. Ik begrijp de prioriteit van de waterkant maar Commewijne wordt te gemakkelijk opzij gezet. Hopelijk is het nog niet te laat en kan men er nog geld voor vrijmaken.

  000054:
  U2FsdGVkX1+ZJCoXh03LFs0nhvxT2phu/j7iKSSEKhpb67eqF0qK2UYBitvGGBl/
  euglgBIrqEERW2w/pNApNQ==


  Maak melding

 13. De Firma List en Bedrog.
  De bedrieger Somo bedrogen hahahaha, word het nu geen tijd dat de sterker uit deze lafaards bende word getrokken?
  anna_ziekelijk wat een milde reactie over de belasting centen van de Nederlanders,ze moeten niets van calimerstan hebben maar waneer het om die Euro’s gaat dan is nationalisme pleite hahaha, bouw jou ambassade in Frankrijk en in Duitsland maar . Wat Nederlands geld niet allemaal kan doen, zo slecht was de vorige regering nog niet he?


  Maak melding

 14. Bewijs; kijk naar Coronie die spoeld weg dus commewijne volgt ook als men de dijk plan opzegt
  No doe dong Onze buurlanden maken Su al klein door de grenz in te nemen

  Doe gewoon de plan hervatten!!


  Maak melding

 15. al die LIJDERS die in de coaltie zitten zijn diep in de zestiger jaren belandt..

  volgens de ambtenaren wet moeten deze figuren lang en breed met pensioen gaan en niet verder LULLEN in de ruimte..

  dus plaats maken voor de nu afgestudeerden opkomende nieuwe bloed die onafhankelijk denken, doen ..

  het woordt zegd het al ,,opgeruimt staat netjes,,.

  al die afgezaagde populistische podium praatjes is verleden tijd,het volk kan zelf nadenken dat het niet meer kan..

  beloftes ook aan je vrouw en kinderen komen niet meer uit laatstaan aan een volk/land..


  Maak melding

 16. Paulus Somohardjo heeft nu de kans om zich te laten gelden. Als hij deze kans voorbij laat gaan dan is hij bezig de belangen van onze javaanse broeders te verkwanselen. Ik roep alle javanen op zich kritisch op te stellen jegens hun leider, want dit keer is het erop of eronder. Paulus heeft altijd een grote mond gehad. Zal hij die nu ook opendoen?


  Maak melding

 17. Somo moet nu met zijn billen bloot.

  Is en blijft hij het goed betaalde schoothondje van Bouterse of komt hij op voor zijn eigen mensen die in een levensgevaarlijke situatie zitten.

  We zullen zien.


  Maak melding

 18. Er zijn velen met een Boutersesyndroom maar het anna_zsyndroom heeft nu ook al haar intrede gedaan. Iemand op dit forum heeft het nogal zwaar te pakken gezien de reacties met een duidelijk herkenbare vingerafdruk en hoog kleutergehalte. 😉

  @GMAP

  Beste Geniale Meester Als President,

  Het gaat niet om Somo maar om de bewoners langs de Commewijne rivier. Hoewel ik deze regering steun, vind ik het belangrijk dat de dijk verstevigd wordt. Doet men dat niet dan kan dat Suriname duur komen te staan. Ik vind dat de regering Bouterse moet ingrijpen en met een werkbare oplossing moet komen. Wat er nu gebeurd kan gewoon niet!

  000061:
  U2FsdGVkX19TfkUZjRjfSlyvr5ett1p0XufLw8RV5H2KnlG4ldxRdR3REgzR16f6
  oPegXBuGECbciwgVryJr3Q==


  Maak melding

 19. Venetiaan debet aan stagnatie dijkenplan’

  14/10/2012 08:36 – Bron:DWT

  President Ronald Venetiaan tekent het gastenboek, kort voordat hij het officiële startsein gaf voor de bouw van de Commewijnedijk in augustus 2009

  ALKMAAR – Het kabinet-Venetiaan is er medeverantwoordelijk voor dat de Commewijnedijk nog niet is afgebouwd. Daardoor kreeg de regering-Bouterse de gelegenheid dit waterkeringproject te stoppen of anders uit te voeren. Dat zeggen teleurgestelde bewoners van Commewijne.

  Bewoners van Alkmaar en andere delen van Commewijne beweren dat enorm gedraald is met de compensatie van personen die grond zouden moeten afstaan voor het dijkenbouwproject. Het project zou 42 miljoen euro kosten. Naar verluidt zouden gedupeerden naast een nieuw perceel ook een financiële compensatie krijgen.

  Zo deponeerde een winkelier te Alkmaar, die zijn terrein met opstallen zou kwijtraken, een claim van 150.000 euro bij de overheid. Hij zegt daarop nooit een reactie te hebben gekregen. Andere perceeleigenaars in de omgeving hebben een bod van de overheid afgeslagen, omdat de toewijzing van een ander stuk grond maar niet geformaliseerd kon worden.


  Maak melding

 20. aah…de achterban in Commewijne is de grote verliezer aan het worden. Er moet geld vrijkomen voor de kadootjes aan het volk. Dus de dijk zal wijken voor 18.000 woningen..ooh dat is nu 7500 geworden.

  Maar met een slimme PR campagne kan je het zo brengen dat je er de helft in Commewijne zal bouwen.Die arme mensen daar kan je met luchtkastelen al tevreden stellen.

  Volk van Su… ik heb met u te doen…Idool van Su is u gegund.


  Maak melding

 21. En nu maar hopen dat er duidelijkheid komt bij de prioriteiten die minister Abrahams heeft gelegd. Welke afweging heeft hij gemaakt en hoe is dat binnen zijn regeerteam gecommuniceerd? Het repareren van een dijk waarbij mensenlevens mee gepaart gaan tegenover het verfraaien van de Waterkant? Zelfs iemand van de hoge frobel zou een rationeel juiste beslissing hebben genomen…..


  Maak melding

 22. Loekoe deng Jampa djiemie, ze zijn boos, blijf boos,
  dumbo´s wat stellen jullie nog voor geen ene moer, gatlikkers zijn jullie, jullie leider die Paul S, die lummel wat doet ie voor jullie, geen ene kkkkk
  Wo kkk dape ini Sranang, sapeur sapeur sitop mi gogo
  wani brak, soso poepe soso poepe.


  Maak melding

 23. is tog erg mang, dit kan een gerespecteerde regering niet doen. Dit is gekheid ten top, dom van een minister. is ruzie zoeken wat wij liever moeten vermijden in deze juist goed geolied lopend termijn. Ik hoop dat hij tot inkeer komt. if a moni no de, dah a node ete fu du a tra bung sani.


  Maak melding

 24. Ex sergeantje van de landmacht (zandhaas) abrahams ziet andere prioriteiten als ongeschoolde, en dit volk zit met dit soort griezelige analfabeten opgescheept, wat moeten mensen met een titel voor hun naam zich belachelijk voelen in dit land.


  Maak melding

 25. Tja,…het is mij logisch dat er geprobeerd zal worden, dat huizen project uit de grond te stampen om kiezers te winnen voor 2015.Wat een wanbeleid zeg.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.