‘Suriname mag geen drugsdoorvoerland zijn’

46

PARAMARIBO, 13 okt – Suriname moet af van zijn imago als doorvoerland voor drugs. Dit zegt douanehoofd August van Hamme.Het is waar investeringen in betere controle op vrachtverkeer op gericht zijn. het Container Control Program dat samen met de Verenigde Staten wordt uitgevoerd, moet het hogere doel dichterbij brengen. De verwachtingen zijn hoog gespannen wat betreft de effectiviteit in de strijd tegen drugshandel. “Suriname mag niet langer gebruikt of misbruikt worden voor zulke activiteiten”, aldus Van Hamme.

Aan de capaciteiten van zijn manschappen zal het niet liggen. Acht douaniers zijn getraind in het omgaan met het nieuwe controleprogramma. De vaarroute van een binnengevaren schip kan makkelijk worden teruggevolgd van haven tot haven. Ook kan exact de identiteit worden vastgesteld van personen die bepaalde containers hebben volgeladen. “Er wordt dan gescreend en nagegaan of iets verkeerd is gegaan”, zegt Van Hamme.

‘Risicovolle’ lading moet makkelijker te controleren zijn. Uiteraard zal ook ander spul, zoals vuurwapens, eerder te vinden zijn. De VS verwachten uiteraard veel van het programma. Volgens Peggy McKean, functionaris van de Amerikaanse ambassade, heeft het zijn nut bewezen. Andere landen in de regio zouden successen hebben geboekt en maken zo elkaar veiliger. “Suriname krijgt een plaatsje op de kaart van landen, die bereid zijn hun grenzen te beschermen”, aldus McKean.


46 REACTIES

 1. Dat is het al vanaf de jaren 80 me boi.
  De grootste drugsbaronnen bekleeden de hoogste functie in het land, denk aan Parmessar,Bouterse,Dino,Brunswijk .


  Maak melding

 2. hahahah ja en dat doet je pijn jij gaat met bouta naar bed je stap uit bed met bouta,vooral als je gister stiekem heb gelezen of gehoord wat er op lelydorp gaat gebeuren hahahhahah ik begrijp je helemaal denk aan je hart mie boi meo ,,


  Maak melding

 3. steeds als men over iets praat is deze man klaar om te kletsen,, lees ff 8000 kilo coca,uit ecudor onderschept in belgie.en de drugs waren bestemd voor nederland,waar de container met de partij drugs naartoe vervoer werd,,jij als een ptata,hollander wat kan je mij vertellen over deze zaak,het komt niet uit suriname en niet voor die mensen bedoeld die jij hier noem,, mie takkie ,,


  Maak melding

 4. @gmap meo of heb je geen tijd voor nieuws uit jou land,, jet let te veel op suriname waar jij niet woond hier in nederland lees die rommels niet, soso bouta , dino , ronnie , vertel me de besteming van die 8000 kilo want als het su was dan zou jij meteen weten van wie het zou zijn ,, nu vertel meneer sabie ,so van wie? is die torie hahahah lees ook nieuws over jou land ,, niet steeds negatief over su want jij bent geen echte surinamer mie takkie een echte sranang mang in hart en nier one love,,


  Maak melding

 5. suriname gaat de goede kant op,samen hechten van sociale plannen,er word aan grens bescherming gewerk,,elke keer gaat het eenstap vooruit,Regering Van SU,COMPLIMENTEN.
  President Bouterse,,mijn felicitatie met uw verjaardag


  Maak melding

 6. en bouta was gister op lelydorp met alle plezier waar alle surinamer blij waren te zien hoe hij zijn beloften waar maak ,, kennen jullie de naam al hahahaha,, luister goed charles palahd streek ziekenhuis dat is toch prachtig he ja mang ,, god zij met ons suriname voor de echte surinamer ,,one love,,


  Maak melding

 7. Roy lees de reacties van die idioot die verwijst naar het optreden van holleeder,wat deze domme idioot niet weet is dat voorafgaan aan deze optreden van holleerder een gezonde en vrije maatschappelijke discussie gevoerd wordt op radio tv en het internet, dat is Nederland alle voor en tegenstanders komen aan het woord zonder bestempeld te worden als vijanden van het volk.


  Maak melding

 8. aah…laten we eerlijk zijn.

  De Surinamer van nu maakt zich niet druk als zijn buurman of zelf een familielid een bolletje coke smokkelt. Je stijgt zelf in achting daar.

  Dus meneer van Hamme stoere taal ( zoals je nu vaker hoort).
  Alleen… zeg eens eerlijk.. heb je ooit Idool van Suriname, ( je baas) eens iets negatief horen zeggen over cocaine smokkel?


  Maak melding

 9. Wat een zieke man die van Hamme, Suriname mag geen…
  wat een gelul zeg, het spul tiert welig in Zuid Amerika. In ned is het schering en inslag. Maar goed, er moet wat nieuws zijn, en die van Hamme die bralt wat uit, Drugs zijn niet meer weg te denken, in de wereld, het hoort erbij.


  Maak melding

 10. Wacht even, wacht even, wacht even!!!
  Dat gaat niet zomaar!
  Weet Boerenveen en zijn meerdere dit al?!

  Zie onderstaand URL:

  http://www.digibron.nl/search/share.jsp?uid=00000000012e95cc7996081af1fe0274&sourceid=1011

  Wat dachten de leden van de Nationale Debielen Partij
  van onderstaand passage?! Is NIET WAARHEIDSKOTOMISI noh?!

  “Etienne Boerenveen heeft verklaard de steun te hebben van de autoriteiten in Paramaribo. Dat heeft de officier van Justitie in Miami, Leo Kellner, gisteren meegedeeld.”


  Maak melding

 11. er is geen beestenboel groter dan de rattigheid bij de douaniers!!!

  toen Wonny Boedhoe dit ter sprake bracht, is zij opgestapt!!! >> ?? <<

  Ga je ons nog vertellen het WAAROM mi gudu Wonny???


  Maak melding

 12. Van Hamme had zeker een drugs op toen hij dit vertelde.

  Hij en zijn hele bokito bende moet eerst de voorbeeld gaan geven.

  Suriname mag zoveel niet. Maar alles wat internationaal niet mag, is in suriname te vinden.


  Maak melding

 13. Suriname mag zo wie zo geen door voer land zijn van coke zo een rijk land (waar er niet bij stil staan) kan op eigen kracht meer dan rond kunnen komen. Is onze gast vrijheid laat het westen profiteren ga maar kijken van wie de eind bestemming is wij moeten onze ogen open houden zelf tijdens het slapen bijwijze van

  Let op de niet SURI’S en zakelijk werken geeft en dwingd RESPECT af BRRRR!!!!


  Maak melding

 14. Van Hamme ga zo door.
  Aan wie heeft Suriname dit alles aan te danken”NEDERLAND”
  Het verleden is het heden en het heden is de toekomst.
  Maar aangezien wij in een wereld leven waar de demonen goden heersen is het normaal dat deze dingens gebeuren.
  Kijk naar America de nazaten van de grootste moordenaars leven daar.Miljoenen mensen vermoord en nog steeds het uitzuigen en onderdrukken van anderen witten uitgezonderd.Nederland grootste drugs exporteurs in de wereld.ABN bank was de dealer van opium in de wereld.De Joden die in America zijn en de economische dienst uitmaken in de wereld zijn de grootste criminelen op deze aard bol.En zo kunnen wij uren door gaan.Dus als Nederland het stukje land daar in Zuid America en haar inwoners gezien had als haar eigen land dan waren deze zaken niet aan de orde geweest.Denk je het te kunnen oplossen z.a. in Columbia/Mexico de Americanen bezig zijn.Surinamers hebben geen slechte inborst onthou dat goed.


  Maak melding

 15. Meneer,douanehoofd August van Hamme,een ieder heeft zijn prijs!OOK U!
  Alles valt en staat met de betrouwbaarheid van uw amtenaren.En … eh …. zijn ze dat?
  Dit is alleen maar theorie waarover u uit uw nek kletst!
  En met het in de praktijk brengen van dit alles …
  wens ik u héééél veel succes,een lang gezond leven en sterkte tegelijk toe!!


  Maak melding

 16. Wang toe drie na Revo na foe wie, na wang hiep hiep hiep hoera baas is jarig vandaag 67 lentes, mie e versterie eng, tek a dei, bassi, krakti, alla sani, boeng sani, tang boeng, Meki Gado blesi joe, tja torie boeng, stree o stree do stree gie joe joe na deng fesi mang, mi o dringie wang bita tapoe joe gesontoe, hiep
  hiep hiep, tek eng tek eng bassi.


  Maak melding

 17. laat ze eerst beginnen bij het personeeel!!! daar moeten ze een HELEBOEL DE LAAN UIT STUREN. Er wordt gecontroleerd, maar toch worden ze op schiphol of elders aangehouden. HOE HEB JE ZE GECONTROLEERD DAN????????????????????????????????? EN SOMMIGEN WORDEN UITGEKLEED EN VINDEN TOCH NIKS. FA DANG!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 18. De strijd tegen drugs is wereldwijd een verloren strijd.Het kan alleen maar beperkt worden. En om het toch een beetje in te dammen moet je koeriers de doodstraf geven net als in Singapore (ophanging in Singapore van nederlander van Damme 1994)maar zelfs dat helpt niet.Douanehoofd August van Hamme weet dat het probleem in zijn omgeving begint maar ook hij kan dit niet oplossen dan alleen maar beperken. Toch moet men frequent en consistent blijven in het controleren en opsporen van verdachten in drugs en contrabande.


  Maak melding

 19. @GMAP, je hebt groot gelijk en ze maar wie het land regeert.
  =Als de NDP aanhang het toch nog goed gaan praten kennen zij duidelijk de geschiedenis niet.

  =Voor mij zijn velen geen voorbeeld.


  Maak melding

 20. Bouta en zijn medeplichtigen zijn de grootste drugsbaronnen in Suriname!

  @W.Whome
  Inderdaad het is de medeplichtige Boerenveen van de ndp bende geweest die een gevangenisstraf heeft uitgezeten in Amerika voor het vervoeren van drugs!


  Maak melding

 21. @takkie
  Voor feesten heeft je baasje alle tijd van de wereld,wanneer hij te Boxel moet verschijnen duikt hij onder. Dan speelt hij ziek en alle plezier verdwijnt dan in zijn MARS!


  Maak melding

 22. Een kleine groep criminelen die het bederven voor de rest van het suri volk. In suriname ben je held als je het gemaakt hebt met poeder maar een crimineel en loser als je in de gevangenis zit. Dat is al een bewijs hoe het land afgegleden is in moraal en op etisch gebied. De trouwe reizigers bijvoorbeeld moeten het ontgelden. En Nederland denkt van jullie willen mijn land vol stoppen met het verboden spul dan bazuin ik het door naar alle landen van de wereld ( Nederland kan dit doen omdat ze macht hebben in deze wereld) dat personen geboren in paramaribo suriname in hun paspoort verdacht zijn in drugszaken. Overal waar je aankomt in de wereld met deze vermelding op je paspoort wordt je verdacht van smokkel en dat is schande en gezichtsverlies terwijl je trouw bent en de prijs van anderen moet betalen. Nederland speelt dan vals spel in deze. Maar ook nu vertrouwd men in amerika en engeland nederlandse ingezetenen niet meer vanwege drugs en xtc. Nederland staat in de wereld door dit spul ook negatief bekend.


  Maak melding

 23. @ Feedback

  Er zijn juist maar enkele fatsoenlijke burgers in Sur.Ondanks dat bout veroordeelt is voor drughandel,koos het meerderheid hem als pres.Alleen om maar des te harder in de drugshandel te gaan want bout gaat hun ondersteunen in hun missie.En de steun is niet uitgebleven.Zit je bij de concurrentie dan kan het gebeuren dat de CTU bij je langs komt.En die laten geen getuigen achter.

  Cobie.


  Maak melding

 24. Zolang er vraag is naar drugs zullen er smokkelaars zijn. Dat is bijna een natuurwet. Men zou zich meer moeten focussen op de landen waar grote hoeveelheden drugs worden gebruikt. Het cocainegebruik in de VS en Europa is schrikbarend hoog. In Calimerostan werden zelfs sporen van cocaine gevonden in de rioolbuizen onder de toiletten van de Tweede Kamer. Als er geen vraag meer is dan is smokkel niet meer lucratief. Drugssmokkelaars verzinnen steeds nieuwe manieren om te smokkelen en de autoriteiten hollen maastal achter de feiten aan. Pak het probleem bij de bron aan door al die cokejunkies in de VS en Europa te laten afkicken, dan lost het probleem zich vanzelf op.

  000045:
  U2FsdGVkX1/K+1iIOLT++TXRtHJBw8yCM8kmH6wOjuqxNZqA24T1iJO1lC/JrG9f
  K1rFXhxh/csmDSLe5q1Mhg==


  Maak melding

 25. @ anna_z

  de junks zitten aan de top van de piramide.Het probleem is de armoe van de telers.Als er aanbod is,gaan er steeds gekken zijn om de stuf te gebruiken.Uit verveling en verwennerij weten ze niet van ze met hun tijd aan moeten.

  Cobie.


  Maak melding

 26. @ Takkie no hat joe edhe nanga ding slaafjes foe beatrix
  want bouta e poe ding e smeering en ding kan teigie sang
  bouta njang…8000km lullen kan elk baby..in su moeten ze komen lullen op die grote plein.tegen over asemble..
  takkie nog gefeliciteerd met press,,,,
  …卫生 棉条…Wei Sheng mian Tiao ….
  ….ILOVE SU WOON EN WERK…..


  Maak melding

 27. Als adviseurs van DiDiBrie heb je altijd nog de drugs veroordeelden Poederveen en XTC Jannash. In de leiding van de coalitie, DiDiBrie himself die in Nederland is veroordeeld en Lonny veroordeeld door Frankrijk, beiden vanwege drugs handel, daarnaast zoontje lief wiens naam vaker genoemd wordt in verschillende verdachte drugs transacties in het buitenland.
  Dus Aukie, het is nu al moeilijk om jou douaniers in het gareel te houden en ook nog rekening te moeten houden met de duistere behoeftes van de leiding in het land. Doe je best mi boi, maar pas op dat jijzelf er niet in beland. Cause it’s big money we’re talking about!!!


  Maak melding

 28. al die redimusus hier praten nederland na …maar het verschil is dat olland de mecca van de drugs is en dat weet zelfs de hele wereld …suriname is een heel heel kleine spelen op dit toneel en dat moeten wij bestrijden …maar hier doen die ollanders en die redimusus alsof het een verboden spul is in olland .in olland hebben ze coffie chops en daar is het legaal hoe verklaar je dat .in su is het verboden !!!of je moet in de illegaliteit dat zou kunnen ,maar zolang nederland belasting kan innen van die coffie chops mag drugs verkocht worden ….rara hoe rijm je dat met suriname .gewoon uitlachen die mensen ,ze verraden hun eigen land voor een uitkering .

  bouta gogogo


  Maak melding

 29. Het is de slager die zijn eigen vlees keurt. El Presidente heeft z’n alternatieve plan al klaar liggen. Voor de buitenwereld bekt dit wel aardig maar de werkelijkheid is dat Bouterse dit als chantage middel in kan zetten tegen kartels die niet voldoende afgedragen aan de Mega Poeder Combinatie.

  Heb zoveel onzin hier gelezen. oa Pero en Takkie what ever..

  Nederland heeft met 25,7% een gemiddeld percentage mensen dat cannabis gebruikt. Het percentage is het hoogst in Denemarken, Spanje, Frankrijk, Italië, Tsjechië en het Verenigd Koninkrijk.

  Het gebruik van cocaïne verschilt sterk per land, maar over het algemeen lijkt het cocaïnegebruik (zowel ooit als in het afgelopen jaar) geconcentreerd te zijn in enkele landen, met name Spanje, Italië, Ierland en het Verenigd Koninkrijk. Het gebruik van de drug is relatief laag in de rest van Europese Unie (EU).

  En nu een FEIT voor jullie zeikerds als het om Nederland gaat. Het gebruik van XTC is in Nederland hoog vergeleken met andere EU-27 landen. Nederland behoort samen met het Verenigd Koninkrijk en Tsjechië tot de koplopers.

  Bouta en z’n pinacolada maffia moeten gewoon achter slot en grendel er moet een integere bestuur komen.


  Maak melding

 30. Laten we hopen dat douanehoofd August van Hamme integer blijft/is en slaagt in wat hij belooft. Het zou een zegen zijn voor SME en uniek dat er iets is wat wel slaagt.

  De werkelijkheid is dat de drugsbaronnen vrije toegang hebben tot alle info bij justitie, etc en dat ze over een groot eigen info netwerk beschikken. Als er ook maar iets is waarmee ze douanehoofd August van Hamme kunnen chanteren of onder druk kunnen zetten zullen ze dat doen. We weten allemaal dat er veel geld omgaat in een privaat inlichtingen netwerk. Het blijk ook regelmatig op WKN waar sommige posters blijk geven van duidelijke dossiers over bepaalde posters. 🙁

  SME is geen politiestaat maar de STASI wordt beheert door het hoofddrugsbaron.


  Maak melding

 31. @Kolibrie
  @GMap
  @Ray

  Jullie verstand zit niet in het hoofd. Ik zal het fatsoenlijk houden en niet verklappen waar. Deze zielige en verwarde fronters proberen een gezonde discussie op dit net op allerlei manieren te boycotten met hun onder maat zijnde meningen en haat en wrokgevoelens tegenover degenen die een gezonde discussie op gang willen brengen. Neem een voorbeeld aan de NDPèrs netjes en gedisciplineerd en inhoudelijk correct.Jullie fronters zijn een schande voor je eigen volk en een slecht voorbeeld voor jullie kinderen.


  Maak melding

 32. Atstrando,
  Ik dwing niemand om plus of min te zetten op mijn reacties, snap je het, of niet ?
  Misschien moet ik nog duidelijker zijn want ik heb geen enkele voordeel om hier leugens en bedrog te schrijven.
  Ik zal jou met een aantal feiten om de oren slaan yo uilskuiken, Hoe oud ben jij eigenlijk Astrando?? want volgens mijn weet nog niet de helft over de geschiedenis van de jaren 80, 90 en daarna van jou eigen land.
  Boereveen Is in Miami veroordeeld voor het opzetten van een drugslijn, Waar zit hij nu ?? staatsolie.
  Bouterse is veroordeeld voor Drugshandel waar zit hij nu? presidentiele Stoel.
  Brunswijk veroordeeld Voor Drugs waat zit hij nu? derde voorzitter van één van de hoogste organen in het land namelijk het DNA.
  Parmessar zijn familie zit zwaar in de drugs, lees op het internet over Yokohama rechtszaak.
  Dino en R.Cristopher Moesten heel snel de ambassade van Brazilie verlaten na berichten van TV GLOBO over contacten tussen de ambassade van Suriname en Columbianse drugs maffia. Astrando als je mijn niet geloofd kan je zelf op het internet verder zoeken, Veel plezier met het zoeken, en met de verdediging van het KWAAD.


  Maak melding

 33. hoe zo,sme is letterlijk een drugs land op en top een doorvoer gebruikers land tussen schakel sme en europa alswel verenigde staten.

  die drugs vliegen rond tussen zanderij-schiphol v.v. niemand durft het uit de slm te halen..

  dagelijk aanhoudingen op schiphol hoezo geen drugs in su..


  Maak melding

 34. Pero mie dja ook toe, sa je waka e takki Ned na drugsmekka, zo schrijf je het ja, dongkaw joe, ma ini Sranang ai prani. Ai joe now, ie sie tak je lul. A saar anga joe. yeh trap a sneeuw boeng, kaka, bika ie dong.


  Maak melding

 35. @Sombo Loli: Ik kom gewoon niet meer bij van het lachen. Yu é kirie mi dja mang.

  Maar n.a.v. Suriname mag geen drugsdoorvoer land zijn, kwam ik ook een artikel over “drugsoorlog” tegen op Crimesite.nl

  Maar daarmee wil ik natuurlijk niet zeggen dat SU. niets tegen moet doen.

  BRAD PITT TEGEN DE DRUGSOORLOG
  Media – Film
  zondag 14 oktober 2012

  Naar aanleiding van het tekort aan capaciteit in Nederland om criminele organisaties aan te pakken even naar acteur Brad Pitt. Hij produceerde de documentaire The House I Live over de war on drugs in de Verenigde Staten. In een interview met de Huffington Post neemt hij opnieuw scherp stelling. Pitt: ‘De tijd dat ik drugs gebruikte is al lang voorbij. Maar neem van mij aan dat ik in elke stad in de VS, maakt niet uit welke staat, binnen 24 uur alle drugs voor je kan regelen die je maar kunt bedenken. En jij denkt echt dat de oorlog tegen drugs werkt?’

  Het huidige scherpe anti-drugsbeleid is geïntroduceerd door toenmalig president Richard Nixon in 1972. Pitt: ‘De VS heeft meer dan 1 triljoen dollar gespendeerd in de war on drugs. Voor meer dan 40 jaar. Een heleboel mensen hebben hun leven verloren. En toch leven wij nog steeds in de veronderstelling dat die strijd tegen drugs succesvol is. Wie houdt zichzelf nou eigenlijk voor de gek?’

  Lezen jullie het volledig verhaal op Crimesite.nl

  En nog een prettige avond verder.
  Odi odi.


  Maak melding

 36. ASTRADO heb jij ook SUPER brein ik heb die drie allang door snabbel wat jij zegt is terecht je moet niet met hun in discussies gaan vergeet niet HATERS MAKEN

  N D P STERK!!!


  Maak melding

 37. GMAP wat weet jij internet de geschiedenis begint bij Egypte. SURI slaven horen in Afrika net als derest die uit een ander continent in Su zijn gezet en het Rijkdom van de INHEEMSE die EUROPA rijk heeft gemaakt en nu door de crisis kapot gaat payback time.
  als je daar begin dan nog zie ik niks fout Bij Boere en BAAS en van wie hebben ze dan de mentaliteit
  vergeet niet ZE hadden gedacht dat SU broeja zou worden met verschillende Culturen bud JAH BLESS OS

  Het begin moet je niet vergeten of de oorzaak!!!
  En in NL weten de overheid dat een Suri een andere Suri gewoon verraad om boven op te komen!!!


  Maak melding

 38. Dus August van Hamme vindt dat Suriname tot nog toe een doorvoerland is. Hij moet oppassen dat hij niet de laan wordt uitgestuurd vanwege veranderderende beleidsinzichten.In elk geval wens ik hem succes en sterkte.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.