President Bouterse wil nog een regeertermijn

142

PARAMARIBO, 14 okt – Als het aan president Desiré Bouterse ligt, komt hij na 2015 terug als staatshoofd. De twintigduizend huizen die hij beloofde aan het begin, zijn duidelijk geen haalbare kaart. Niet voor deze regeertermijn in elk geval. Het worden er hooguit zevenduizend. Dat op zich wordt een fikse uitdaging. Maar het optimisme ligt er dik op.

Land waar de huizen moeten komen te staan, wordt nu in kaart gebracht. Critici vinden nu al dat het sociaal akkoord is mislukt. De woningbouw als boegbeeld is compleet mislukt. De afgelopen twee regeerjaren verstreken vruchteloos, wat het scepticisme alleen maar voedt. “De mensen moeten me daarom nog vijf jaren geven, zodat ik die twintigduizend kan neerzetten”, zegt Bouterse tegenover de Ware Tijd. De nood is hoog.

Bouterse wil af van de traditie om burgers te dwingen tot politieke loyaliteit in ruil voor een woning. “Huisvesting is één van de vier speerpunten van deze regering. En die huizen zullen er komen, ongeacht de nadrukkelijk negatieve geluiden. Overal in het land wordt nu grond vrijgemaakt. Ik denk dat we aan het eind van deze regeerperiode op zevenduizend zitten”, aldus Bouterse. Gedurfd is de doelstelling wel, nu in twee jaar tijd geen elk referentiekader is opgezet.

Bekijk ook:


142 REACTIES

 1. Een gewaagde uitspraak van de President, twijfelt ie,
  of schuilt er meer achter, uiteindelijk zal het volk gaan beslissen. Tot 2015 kan het wel eens raar gaan lopen.


  Maak melding

 2. Hij leert het niet Hé.
  Dit is nou een schoolvoorbeeld hoe je en loopje kan nemen met EZELS. Het ergste vindt ik dat bepaalde media zonder enige aarzeling die leugens en bedrog van Bouterse overnemen, Limbo en Sky Radio, deze lafaard hebben geen enkele respect voor de bevolking.
  Er is niemand die berekening gaat maken wat wel, en wat niet haalbaar is, zevenduizend huizen in 3 jaren tijd betekend dat je 2300 huizen en nog wat per jaar moet bouwen.


  Maak melding

 3. Eerst kijken wat er aan het maatschappelijk en sociaal beleid gedaan word.
  Als het sociaal samen werking beleid op goede banen geleid kan worden,,zouden er meer dan 7000 woningen gerealiseerd kunnen worden.


  Maak melding

 4. Geen plan, geen organisatie, geen kader, geen geld.
  Alleen vage doelstellingen zonder enige financiele en/of planmatige onderbouwing.

  Er zullen in de regeertermijn van Bouterse nog geen 500 woningen worden gebouwd.

  En deze niets-presterende president vraagt om een 2de termijn?

  Maar in Su kan alles. de Paarse Sekte zal weer een bermoffensief beginnen en de schuld van haar falende beleid van de oppositie leggen en natuurlijk Nederland.
  En met gratis drank en broodjes pom gaat de paatse meute weer overstag.

  Zo ontzettend voorspraar.


  Maak melding

 5. Vind overigens dat politici helemaal geen beloftes moeten doen. Niet in nederland en niet in Suriname.
  Met een paar simpele ingrepen kan Bouterse dit land een economische boost geven. Daarvoor hoeft hij nauwelijks de portemonnee voor open te trekken. Blijkt maar weer dat het presidentschap niet voor iedereen is weggelegd. Ik hoop vuurig dat het volk in 2015 realistisch gaat stemmen ipv een lijsttrekker die populistische praatjes verkoopt.

  Hoe kun je nu 20.000 huizen gaan bouwen met een ongedekte cheque ? Er ligt niet eens fatsoenlijke begroting op tafel. Hetzelfde geld voor de bouw van wegen en bruggen. Als de inkomsten van aardolie en grondstoffen tegenvallen heeft Bouterse tzt een groot probleem. Je mag met Surinaamse burgers geen roulette spelen.

  En daarom zeg ik tegen DDB, kom uit die ivorentoren en ga nu eens regeren op basis van realiteit ipv in die progressief Sinterklaas modus te blijven hangen..rest my case.


  Maak melding

 6. Iedereen kent het gezegde wel,De tijd zal het leren
  Als je erover nadenkt,dan is dat ook gewoon zo.
  In de afgelopen jaren heb je veel moeten leren om met bepaalde situatie om te gaan.ook heb je jezelf weer opnieuw moeten ontdekken en leren omgaan met jezelf.

  In heel veel van die dingen kun je jezelf wel eens de volgende vraag stellen.
  Moet je hard voor jezelf zijn en niet zo zeuren over anderen of mag je wat liever voor jezelf zijn.

  The righteous man will be glad


  Maak melding

 7. Na De verkiezingen zullen wij zien wie het volk wil
  daar heeft BAAS niks over te zeggen tog!
  MAAR EIJ das tog BAAS met het volk praten of vragen
  om zijn belofte na te komen. Want 20000 osos is geen makie als in heel SURINAME GAAATEN gedicht moeten worden

  RESPECT BAAS WIJ HEBBEN U GEHOORD TOT DE VOLGENDE ZETELS


  Maak melding

 8. Als mij gevraagd zou worden op wie ik in Su zou stemmen,,zou mijn antwoord zijn,::Op President Bouterse.
  Who dont like it ,bit it .
  Hij de eerste pres van Su die in zijn opbouw stappen voor Su ,zich niet als een blinde door het buitenlandse beleid laat lijden,zoals die vorige regeringien die over de afgelopen 50 jaren hadden geregeerd.

  Bouterse,,doe wat goed is voor volk en land en laat jou niet door die negatieve invloeden van buiten Su beinvloeden,maar blijf sterk in het doen van goed voor volk en land .

  En suma no lobi sa mi Sra taki,,kang go kring awara bong.


  Maak melding

 9. HAHAH dus eerst 5 jaar loze beloftes, zodat men je herkiest en dat je dan zogenaamd wel wat gaan uitvoeren? Alleen Ndpers kunnen zulke onzin geloven.


  Maak melding

 10. Blijven jullie maar de duivel aanbidden, terwijl de duivel dikker en dikker wordt zakken jullie broeken van jullie kont.de riemen moeten steeds strakker worden aangetrokken.
  Papier (jou vonnis) is geduldig, holland is geduldig.
  .


  Maak melding

 11. Van mij mag Bouterse zolang mogelijk president blijven want hoe je het went of keert het land gaat voorruit, hij moest eerst al het rotzooi opruimen van de voorgaande regering(en) en dan pas aan opbouwen beginnen.

  Zelf europa kan niet anders dan toegeven dat het land een stijgende lijn maakt, het IMF heeft het ook bekend gemaakt, kijk maar zelf om je heen en dan zie je het ook. Kijk het leven is duurder geworden maar dat geldt voor heel de wereld.

  Bouterse is tenminste geen ja-knikker, hij zet het land niet in de uitverkoop maar hij maakt duidelijke afspraken en goede deals waardoor Suriname er genoeg aan over houdt en dat geld weer in Suriname pomp.

  Kijk dat de criminaliteit harder bestreden moet worden en dat er hogere boetes moeten worden uitgedeeld in het verkeer waardoor er meer veiligheid en minder doden vallen moet wel heel erg snel aangepakt worden maar voor de rest vind ik dat het goed gaat met Bouterse als president.


  Maak melding

 12. Ik kan me goed voorstellen dat DB nog een termijn wil regeren,gezien de tempo waarin de besluitvorming op zns surinaams genomen wordt heb je tijd,heel veel tijd nodig.Hugo Chavez wil ook tot zn dood regeren(zal niet meer lang duren).DB wwil nog een termijn(zn zak erbij te spekken?)O.,o,o,wat is regeren toch moeilijk!Vooral als je de basis kennis niet hebt(Charisma ++ nog wat academische scholing erbij)Nog geen halfmiljoen inwoners en toch is nog niemand gelukt het land welvarend te maken.Misschien de chinezen?? Wie weet? Het volk mag/kan kiezen,maar er moet alternatieven zijn om te kiezen toch?


  Maak melding

 13. Het beloven van 20.000 huizen was niet nodig als intentie tijdens het regeertermijn van Bouterse.
  Het bereiken van dat aantal zou ook mogelijk moeten zijn want er is veel hout in suriname aanwezig maar een behoorlijke mankracht en bouwvakkers is dan ook nodig dit binnen de drie jaar te realiseren.
  Bouterse kan liever 10.000 sociale woningen bouwen voor minder draagkrachtigen en 10.000 percelen aan middenstanders terbeschikking stellen dan is volgens mij de nood ook verholpen. Als je 7000 huizen kan bouwen tijdens dit regeertermijn dan is 10.000 ook haalbaar. Met een behoorlijk bestuur in Suriname zou een tweede termijn denkbaar zijn maar er zal nog heel wat moeten gebeuren om dit mogelijk te maken. Ze zijn wel op de goede weg.


  Maak melding

 14. En als jij als land altijd aan echte opbouw begint,is het een noodzaak om het verderfelijk en afbrekende factoren dat door de vroege regeerders(nedeuro)dat geen opbouw voor volk en land was,teniet te doen ,om aan eigen opbouw te beginnen,,.
  Bouterse is goed bezig,,,en jammer voor hen die ertegen zijn.


  Maak melding

 15. @Astrando en sra,
  Hoe oud zijn jullie?
  Jullie laten je op een zeer kinderlijke manier in de maling nemen door de grootste schoft in suriname.
  Het altijd de schuld van anderen in jullie ogen, ik hoor niets meer van groot denken,men zegt wie veel praat moet veel verantwoorden me boi.
  Hoeveel keer moet ik jullie dit zeggen, Bouterse is incompetent en dom, met al zijn adviseurs en tax fors lukt het niet om suriname vootuit te brengen, toen niet nu ook niet


  Maak melding

 16. Gaymap

  Nog een keer,,,jij praat als een gehate tegen ,president bouterse,,laat jou zelf nakijken,,want jij hebt iets persoonlijk tegen hem,
  Jou zie ik als de laagste soort onderkruipsels die tot in zijn laatste levens jaren gaat blijven klagen,,ook al zouden de dingen in su goed gaan,jij zou blijven klagen,jongen,jij bent zieliggek,laat jou na kijken .
  Bouterse is de man van Su,en als jij het niet leuk vind,,,,,,,doe er dan wat aan,,,kom in Su en gaat hem zelf face to face zeggen wat jij van hem vind,
  Het gaat de goede kant op met suriname.
  Boj no klets,,,,,8000km is een lange afstand,hij hoord jou niet ,,,,jij bent mischien zwart van buiten,,maar van binnen ben jij witter dan sneeuw,,Ju nep suri


  Maak melding

 17. Ik ben helemaal eens met jou GMAP.liever Santokhi dan een crimineel of cocaine handelaar.Heleboel mensen slapen nog steeds en wie weet krijgen ze wat in hun hand gedrukt vandaar dat ze zo groot praten over een crimineel.


  Maak melding

 18. Roy,duivel aanbidden doen ze graag.Ze zien het verschil nog niet maar wanneer ze dat eindelijk toch inzien,dan is het misschien al te laat!!!Sorry….. jongens maar de waarheid moet toch gezegd worden,al klinkt het hard.


  Maak melding

 19. sra.
  Nogmaals Bouterse is de meest incompetent,wreeddadige,criminele president die suriname ooit heeft gekend.Dit zijn feiten en geen leugen, je hebt grote paarse bek dat de dingen goed gaan in suriname ik spreek dagelijks mensen uit suriname en die vertellen een heel andere verhaal die haaks staat op die misdadige leugens van jou . het gaat zo goed met suriname dat politici goedkopen levensmiddelen aan de man moet brengen, het gaat zo goed in Suriname dat dat jou baas roept dat de Sociale toestand schreeuwd om hulp.sra jij bent in mijn ogen de zoveelste domme paarse ezels hier op dit forum die recht willen praten wat krom is .


  Maak melding

 20. Dat is dan weer vijf jaar om
  niet in de gevangenis te belanden.
  Het gaat Bouta niet om Suriname
  maar om niet te belanden in Santo Boma.
  En hij weet dat het Surinaamse volk
  blijft hopen op goede tijden. Dus maakt
  hij gebruik van de effectieve slogan:
  “Luister naar mijn vele mooie woorden en
  let niet op mijn minder fraaie daden.”

  Jako


  Maak melding

 21. bouterse het is je gegund om nog een termijn uit te zitten ..het suriname volk is tevreden en weet dat jij je best doet …jij hebt bergen verzet wat anderen als vene tien jaar voor nodig hadden heb jij in twee jaar kunnen bereiken .

  para is het levendige voorbeeld wat er op economische vlak gebeurt .het staat nu al vast dat bouterse de verkiezingen in 2015 gaat winnen .suriname is al minstens twee jaar op het goede spoor ..en het zet zich voort …scholing is van levens belang voor de toekomst van suriname ,..de regering heeft een vorstelijke bijdrage geleverd dat er goeie scholing komt voor de jeugd …een mijlpaal is het ,front had dit nooit gedurft en ook nog zonder hulp van olland .

  het is het levendig bewijs dat suriname onderleiding van bouterse niet zit te wachten op olland …voorlopig zijn wij in vele opzichten op de goede weg ,begrijpelijk dat front huiverig begint te worden en denkt dat zij weinig kans maken in 2015 .

  ze kunnen het wel hebben over die huizen die bouterse beloofd had …maar het volk weet wel beter ,er worden huizen gebouwd en dat ziet het volk …overal in suriname is men bezig met huizen bouwen ..laat front bewijzen wat ze konden doen met zelfs hulp van olland .

  strede strede wie no sa frede bouta na wie fesie mang herie libie te na dede bouta e fetie gie wie sranang

  bouta go go


  Maak melding

 22. Ik hoop dat de volgende keer gestemd wordt op een jongere kandidaat of op iemand met geen criminele achtergrond.Een verstandig mens zou dat doen!!!


  Maak melding

 23. Op grond waarvan zou Bouterse nog een termijn van 5 jaar moeten krijgen? Recentelijk heeft hij nog zijn coalitiegenoot PL te kijk gezet door de kwestie rondom de dijk in Commewijne geen prioriteit te geven. Hij heeft ook vele capitale blunders begaan en het volk voorgelogen. Deze man en zijn regeerteam zijn incompetent. Ik kan geen enkele minister opnoemen die goeds heeft gerealiseerd. Ik geef deze regering een brevet van onvermogen. Gelukkig deel ik niet alleen die mening.


  Maak melding

 24. Pero,
  Jij en Bouterse zijn meester in het open deuren intrappen en de bevolking naar de mond praten. wat heb je aan een goede scholing als jou land geregeerd word door een stelletje ongeschoolde bejaarde landverraders.


  Maak melding

 25. Hhahaha Jako daar zeg je wat.Hij probeert zichzelf te redden,want ai frede straffoe vandaar al die loze beloften en men trapt er keer op keer in.sranang mang wordt toch eens wakker!!!!


  Maak melding

 26. Gaymap
  Luister,jongen,wat weet jij van Su,jij woont er niet en jij weet ook de veranderingen die plaats vinden niet ,dus wat blabla jij.
  Su gaat vooruit en heus niet hoe jij of holland en de redimusus willen ,en als jou verstand(als jij er een hebt)dat niet kan bevatten,zal het laat voor jou zijn ,wanneer het echte realiteit tot jou door zal dringen.
  Gaymap,slaap lekker .


  Maak melding

 27. DiDiBrie die het altijd op de berm had over de oude politici die het moesten overdragen aan de jonge generatie. De enige reden is dat hij vreest dat bij verkiezings verlies de amnestie wet binnen drie dagen weer kan worden gewijzigd, het gaat bij hem niet om de beloofde woningen want er is meer dan dat beloofd, jammer voor de teleurgestelde paarse aanhang die het nu moeilijk heeft om het hoofd boven water te houden.


  Maak melding

 28. @GMAP

  Broeder GMAP,

  Er zijn flink een aantal die niet naar school zijn gegaan. Hun kost verdienen ze door te dealen en te roven of hun klauwen op te houden. In de wolf zien ze een ideale voorbeeld. Alleen zien ze 1 ding over het hoofd en dat is dat de wolf steeds rijker wordt en de dommen steeds arme idioten blijven.Doordat ze falen in het leven wordt de haat naar geschoolden steeds groter. Door haat kunnen ze feiten niet onderscheiden van fictie.In zeer zekere zin speelt jaloezie ook een hele grote rol hierin. Een goed voorbeeld:Surneds worden gehaat maar het geld van de Surneds is altijd welkom.Normen en waarden en principes zijn opzij gezet/vertrapt.De jeugd is de toekomst maar wat ik zie, helaas maar waar:geen moreel besef.


  Maak melding

 29. President Bouterse is nu al gekozen voor een 2e termijn ! Let wel, het district Wanica is nu eveneens onder controle van de NDP/MC dus kunnen Santokhie en z’n team wieberen !

  Het district Nickerie zal spoedig volgen dus moeten de VHP’ers zich gaan afvragen of hun Hindustaanse partij nog een toekomst heeft ?

  Wie nu roept dat Bouterse slechts 500 huizen zal bouwen leeft met z’n kop in het zand (of achterste voren), want vanaf 2010 tot heden zijn er ongeveer 2000 woningen gebouwd.
  De President heeft z’n ambities van 18000 woningen ietwat bijgesteld en hoopt voor 2015 ongeveer 7500 woningen gebouwd te hebben.
  Desondanks is dit aantal bijna het tienvoudige van hetgeen de vorige machthebbers konden presteren !

  Desi Delano Bouterse is het beste wat Suriname kon overkomen en mogen de tegenstanders zeggen wat ze willen, maar hij is de beste president die dit land ooit heeft gehad.


  Maak melding

 30. mensen, mensen, mensen…..denk nu toch eens allemaal even goed na!!!.
  Men kan beter gewoon op DIDIBRIE (lees alibaba) stemmen
  want dan weet men 1 ding tenminste heel zeker. Men weet heel zeker dat er dan niet meer dan 40 rovers zijn…..WOEHAHAHAAAAA.


  Maak melding

 31. Gaymap

  Ik weet zeker dat Jij een land verader ben ,,want als het aan jou ligt,dan zou jij er 100% mee eens zijn als holland in Su het voor het zeggen zou hebben,ja toch jongen,:wel ,mi mars,,of denk jij dat een europees politiek geschoolde Su stabiel kan maken ,echt niet,,dan krijg je die zelfde shitt van verdeel en heers,,zodat wij al onze producten weer voor niets kwijtraken inplaats van in eigen land te gebruiken,,,,,,,,
  Gaymap,slapen doen.


  Maak melding

 32. @sra,
  Word niet boos me boi,emtionele beslissingen of reacties zijn meestal de slechtste.
  Jij zegt dat het goed met met suriname, kan jij jou bewering met feiten onderbouwen a.u.b? aan die emotionele losse flodders van jou heb ik geen moer,wees nou eerlijk en geeft toe dat deze schurken geen moer voor het volk doen ze zijn hun zelf aan het verrijken,sra opo yu ai me boi


  Maak melding

 33. Chavez zei aan zijn volk,stemmen jullie op me dan zorg ik dat jullie een huis krijgen.Na 14 jaren chavez nog niets en toch stemmen ze nog op hem.Dit is een voorbeeld hoe je met ezels om kan gaan.
  Hetzelfde doet boutje nu oo in SU.Geef mij nog een termijn en ik bouw huizen voor jullie.In 2020 weer hetzelfde.En ga zo maar door,met ezels kan je alle kanten op.a tang so.


  Maak melding

 34. GMAP
  libie sra,sra heeft nog steeds een holland trauma,terwijl degene die hij aanbid gek is op holland.En we kennen in Su maar een landverrader,en dat is boutje,want die heeft in opdracht van Nederland het land gecoupt en heeft dus ook landgenoten vermoord.a tang so


  Maak melding

 35. Eey DADA..wat is dit mang..nog een termijn!!!

  pasew mang..ik ga egt niet realiseren al mijn bigi bek plannen mang!

  en daarom had Hr. Vene nodig 3 termijnen om die pleuris van jou alsook die van de Spanhoek-slet Wijdenbosch op te ruimen tog???

  pasew je hebt gelijk,…ik voel de stijgende Commewijne water aan mijn lippen!!

  ja, en nu heb je een geflipte javaan hijgen in je nek ivp Ingrid!!

  pasew,..je hebt gelijk!!

  en wat is dat, ambassade hier & ambassade daar,..dit kost tog alleen maar geld, en daarbij nog kopen een zorghotel, ben jij helemaal gejarang – ke – pang???

  pasew,.. jij hebt gelijk!!

  en hoezo nog een termijn,….ben jij vergeten THE SHERIFF Santokhi, en Baby Dino!!!

  pasew,..jij hebt gelijk!!!

  en hou op mij telkens gelijk te geven jij bejaarde snuiver 🙂 🙂 🙂


  Maak melding

 36. het mooie van is dat ze nergens met hun geklaag kunnen gaan behalve waterkant.net dus ik geniet echt van die reactie van die haters hahahah kom op jullie zijn boos ,,,,mie takkie,,,,,


  Maak melding

 37. DADA wil nog een termijn van 5 jaren regeren vanaf 2015.
  Dus DADA wil daarna op 75 jarige leeftijd zijn definitieve intrek nemen in het ZORGHOTEL aan de Anton Dragtenweg.


  Maak melding

 38. @pasew, Odi odi.

  En wat is dat, ambassade hier & ambassade daar,..dit kost tog alleen maar geld, en daarbij nog kopen een zorghotel, ben jij helemaal gejarang – ke – pang???

  “DADA” onze bejaarde (snuiver). Soso lafu.


  Maak melding

 39. Fer. E. Odi mang!!

  dalijk gaat hij voor een 2e termijn, en gaat hij die toelage van Ingrid verhogen ipv de dijken!!!!

  een dijk van een pres deze pres 🙂 🙂


  Maak melding

 40. Wil hij niet berecht worden inclusief het ondergaan van eventueel straf voor de 8 december moorden en de zeer grote kans dat zijn eigen toegekende amnestie ingetrokken wordt, zal hij wel moeten.
  Andere optie is er niet.


  Maak melding

 41. Takkie

  Het zijn losse flodders die geen effect hebben,,Bouta é bruja deng,,zij weten hrt niet meer,,laten zij maar lullen,dat is het enige waar zij goed in zijn.
  Bouta is pres ,en dat zal zo blijven


  Maak melding

 42. Aldus sprak de mensenrechtenschender met de simpele
  geest!!!

  “De mensen moeten me daarom nog vijf jaren geven, zodat ik die twintigduizend kan neerzetten”


  Maak melding

 43. 🙂 anne mi gudu mooi hoor 🙂

  Veel beloven
  weinig geven
  doet de gek in vreugde leven.
  Niet alleen in Sur maar ook in Nederland en overal ter wereld.


  Maak melding

 44. Hij had beter 350000 huizen aan zijn imbeciele schapen
  kunnen beloven! Dan had hij kunnen vragen om nog eens
  67 termijnen de kans te krijgen!


  Maak melding

 45. @ takkie,
  Ik heb een goede oplossing voor jou me boi, jij kan naar http://www.dino Bouterse .nl gaan, daar spreekt iedereen de zelfde taal, en de slaafse houding is daar standaard.
  sra jij bent kortzichtig en heel erg dom, ik zal uitleggen waarom ik dat zegt.
  Als een volgende regering banden wil aanhalen met Nederland is het de zelfde democratische vrijheid die massamoordenaar Bouterse misbruikt om banden met Iran,Venezuela en andere schurken staten aan te gaan.
  Wanneer het in jou dogmatische en geincotrineerde paarse straatje pas dan heet (democratie) BOUTACRATIE en als het niet past in jou straatje dan heet het redi musu, haat.


  Maak melding

 46. Wie zegt dat de jeugd de toekomst heeft is een groote leugenaar,,elke land heeft en realiseert zijn eigen toekomst,,,zelf rutte,samson,wilders,zijn afdankertjes die het bloed geld van hun eigen volk in eigen zakken stopt,
  Nu dat su eigen stappen heeft ondernomen,is het ook de verantwoordelijkheid van de regering om het onderwijs daaraan aan te passen voor het opkomend jeugd en ouderen zodat wij in de toekomstige tijd van niets afhankelijk van andere landen hoeven te zijn,,,,,,en die stappen worden al in su ondernomen,in het onderwijs en bedrijfs leven.
  Dus zeg niet dat. de jeugd de toekomst heeft ,want dat is niet zo,,zij moeten door ouderen geschoold worden om goed te kunnen functioneren..
  En jullie redimusus weten het toch zo goed?


  Maak melding

 47. ik vraag me af of jullie,, europeanen ,, zoveel weten over jullie continent als jullie over suriname,slapen jullie niet ,, luister europa heeft grote economische probleem,waarvoor hij al jaren geen oplossing kan vinden en worstel hij met financiele crises,waarvan het uitzicht niet hoopgevend is.de toon die in tokyo was dan ook dat europa wat zijn positie in het international gebeuren betreft of met duidelijke oplossing moet komen of een toontje lager moet gaan zingen ,, let op,,het internationaal monetaire fonds(imf)en de wereldbank hebben europa behoorlijk spiegel voorgehouden ,, meo vertel jou aanhang dat want ze letten alleen maar naar suriname waar ze niets hebben om in te brengen jij ook niet, het gaat straks spang worden voor jullie waar gaan jullie uitwijken??


  Maak melding

 48. @Milton

  ik heb tot nu toe 37 woningen en 75 bouwrijpe kavels geteld.Wat er op Richelieu is bij gekomen kan ik nergens vinden.Wel dat er wat leningen [ca.1500]zijn goed gekeurd voor woning bouw.Dus al je me wat bronnen kan toespelen?

  Cobie.


  Maak melding

 49. Al geef je deze incapabele stumper nog 6 termijnen, hij zal geen enkele doelstelling/belofte realiseren.

  Bouterse dient maar één belang als president en dat is zijn eigen belang.

  De domme paarse massa zal wel weer te lijmen zijn met gratis eten en drinken tijdens de bermtoespraken en Som en Brusnwijk kunnen weer hun zakken vullen als ze Bouterse steunen als president…

  Het zijn en blijven donkere tijden voor uber bananenrepubliek Suriname

  PS: de enige doelstelling die hij heeft gehaald is het regelen van zijn eigen amnestie.


  Maak melding

 50. dat men praat over normen en waarde zie reactie van de mensen met normen en waarden, is dat zo hahahaha ik geloof geen ,,,,,van hoor mie takkie


  Maak melding

 51. en dat is zo mooi,de huizenbouw project is landelijk maar me gaat alleen maar naar hannaslust,, waarom niet naar nickerie,commewijne,coronie brokkopondo,stoelmanseiland,albina,moengo,para,in al deze plaatsen zijn ze bezig met huizenbouw,, niet alleen in hannaslust als men hier beweerd oke let op,,mie takkie


  Maak melding

 52. Aan gezien er geen alternatief is voor een eerlijke president laat hem nog 20 jaar zitten,wat maakt het uit.
  Hij als verdachte moordenaar of zijn voorganger die steelt en laat stelen omdat hij de hersenen niet heeft om een goed beleid te voeren.Verkopen kunnen ze alleen de grondstoffen van het land en als dat op is kunnen ze elkaar nog opeten.Zie in de wereld waar deze mensen het voor het zeggen hebben.Geen eenheid geen liefde.


  Maak melding

 53. sra en takkie, wat zijn jullie een stelletje domme achterlijke schapen, sorry hoor.
  Suriname zit 32 jaren in de shit die Bouterse heeft veroorzaakt los dat eerst op voor je gaat ouwehoeren over Europa en holland.
  Domme varkens als jullie moeten leren van nederland hoe zei hun land gemaakt hebben tot wat het vandaag is,neem de goede dingen over van het westen om jou land vooruit te brengen,met dom en achterlijke gedoe van jullie zal suriname nooit vooruit komen
  Daarom komen zwarten niet vooruit.
  Kijk wat china met zijn economie doet,zie ook Rusland, landen waar het woord democratie en kapitalisme de doodsraf op stond.


  Maak melding

 54. @sra
  Jij interpreteert de uitdrukking “de jeugd heeft de toekomst” gans verkeerd!
  Je geeft jouw eigen foutieve uitleg aan !
  JOUW KRAKKEMIKKIGE UITLEG SLAAT ALS EEN TANG OP EEN VARKEN!


  Maak melding

 55. “President Bouterse wil nog een regeertermijn”
  _________________________________________________________

  Het gaat er niet om wat de heer Bouterse wil, maar wat het volk wil.


  Maak melding

 56. @sra
  En bovendien luidt het spreekwoord:”Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst”!
  Hetgeen wil zeggen:Wie jonge mensen voor zijn ideeën wint,kan zijn plannen voor de toekomst verwezenlijken.


  Maak melding

 57. Gmap,vene,roy,pasew,jacobus,w.whome.

  jullie zijn net als vleermuizen die het bloed van anderen leegzuigen om te kunnen leven ,net als jullie bakra basi.
  gaan jullie naar Su en kijken jullie goed naar de veranderingen,,en die hollanders die zich als surinamers voordoen zeg ik ,,bemoei met jou eigen land en zoek geen flucht route naar suriname,.


  Maak melding

 58. iemand die een tweede kans vraagt,heeft zijn tijd gehad is verder een waardeloze figuur..

  als je de afgelopen 67 jaren niet hebt kunnen waar maken voor je zelf je gezin of te wel je eigen welvaart,dan zullen de komende jaren ook geen bal meer beteken.

  dus verlaat het zinkende schip en ga lekker in het binnenland van de dope genieten of wel van je pensioen van al die verworvenheden..

  er staan tig aantal ondergeschikten die het veel beter kunnen zonder bloed in het handen die liegen en bedriegen niet, althans nog niet..

  wij zitten niet te wachten op deze sugestie verlaat het terrein..

  als je echte ballen hebt,laat je beoordelen om tot rust te komen, wat het uitslag ook mag zijn of je bent een valse christen, dus geen pikin van gado….


  Maak melding

 59. Medusa

  Leg mij dan uit of bewijs aan mij een regering dat door het stemmen van jongeren een verkiezing ooit heeft gewonnen,,of. Een staat dat door jongeren word geregeerd.
  Jij kan jou idee aan jongeren kenbaar maken ,maar het accepteren door een groep jongeren is een ander verhaal.


  Maak melding

 60. @gmap met schelden kom jij ook nergens,dat jij zoveel kan en zo slim bent wat doe je hier dan,,wat heb jij voor nederland gedaan? en wat heb jij voor suriname gedaan,, ik weet dat ik veel heb geleerd in ned daarom ga ik terug naar mijn land oke,,mie takkie een echte surinamer in hart en nier,, one love


  Maak melding

 61. Dat domme onsamenhangende, a-morele , slaafse, kinderlijke gebral van Sa is kenmerkend voor het niveau van de de gemiddelde Paarse Dombo.

  Om moe van te worden.


  Maak melding

 62. GMAP;;een vraag aan jou,WAT MOET SURI VAN NED LEREN??????????ZEKER 1O TALLEN LANDEN VEROVEREN,SLAVEN IMPORTEREN,TOT BLOEDENS TOE LATEN WERKEN OM ZIJN EIGEN LAND RIJKER TE MAKEN.VERDIEP WAT MEER IN DE NED.GESCHIEDENIS,DAN ZUL JE HET MERKEN WAT SURI GOED HFT GEDAAN.SURI HFT GEEN KOLONIALEN NODIG OM ZICHZELF TE VERIJKEN.WAT HFT JOU NED TOEN AAN DE SLAVEN EN AAN DE GASTARBEIDERS BELOOFD;MET DEZE ZOETE WOORDEN;WE BRENGEN JULLIE NAAR EEN LAND WAAR JE GOUD KAN VERDEINEN EN VERVOLGENS MOGEN JULLIE WEER YERUG KEREN.

  IS DIT WAT SURI VAN NED MOET LEREN????????????????


  Maak melding

 63. Hoe durft Bouterse met droge ogen te vragen om een 2e regeertermijn? Heeft hij soms geen srcupeles? Of heeft de poeder zijn hersenen blijvend beschadigd waardoor zijn verstandelijke vermogens zijn verminderd?

  Hoe durft ie?


  Maak melding

 64. Zo een vraag bewijst hoe schaamteloos bout is.Hij heeft alle soorten kansen gehad vanaf 1980.En wat heeft hij gedaan?Het beetje dat het land opgebouwd had,heeft hij vernietigd.Sinds 2 jaren is hij weer bezig alles naar de mallemoer te sturen en dan wil zich nog eens vijf jaren reserveren.Het is aan het volk om in de katibo te willen blijven.Blakamang ieng plesirie na kodja.

  Cobie.


  Maak melding

 65. Ik lees hier een klets praat van iemand die denkt dat hij/zij mensen een les in het nederlandse begrip te leren ,terwijl die persoon zelf ook heel wat schrijf fouten maakt,,mens houd jou mond,,,het lijkt jou te ergeren als het om waarheid en eigen opbouw gaat ….Pero heeft gelijk,drai salto drie lesie.


  Maak melding

 66. @GMAP weet je als die 15 niffo,s van jou zo slim was als jou zouden ze niet in die tjoe,tja,, trappen van jou meester,, jij doet,t slim aan achter pc of den haag en niet verder ,, joe konie,, en weet je wat jou aanhang neemt steeds af merkt je dat niet?,2,jaren terug had je nog 25 nu zie ik dat alleen maar waterkant,een paar overspannen nog over die alleen maar weet te schelden ,, meo joe klarie ,, mie takkie


  Maak melding

 67. @Vene en de rest,

  Chavez heeft armoede tot 20% teruggebracht, heeft het analfabetisme zo goed als uitgeroeid, gratis gezondheidszorg gebracht voor de armen, dag en nacht gebouwd aan huizen voor de armen. Nu een deel van het arme bevolking een trede omhoog is gegaan op de sociale ladder(midden klasse), heeft hij voor deze groep een aantal hypermarkten gerealiseerd waar de prijzen vele malen lager ligt dan in de kapitalistische winkels…….., Bouterse kan nog veel leren van deze man alleen heeft Su geen miljoenen bevolking om soortgelijke progressie te boeken.


  Maak melding

 68. die redimusus slapen ,ze weten niet beter dus heeft het geen zin om in te gaan op wat deze losers zeggen …wij kijken vooruit en wij rekenen erop dat de regering bouterse weer aan de macht komt .

  bouta zegt de economie loopt op rolletjes en het is de bedoeling dat bouta weer president wordt in 2015 …wie vooruitgang wil moet ndp stemmen .
  wie achteruitgang en afhankelijkheid wil moet front stemmen .dan wacht je die vis maar dan eenmalig .

  bouta hoeft dan niet geschoolt te zijn maar hij heeft vissie om suriname te leiden en ik gun hem die leider schap ..perfect zal hij niet zijn maar hij laat vene zien dat hij de touwtjes in handen heeft en niet somo zoals het met vene aan toe ging ..het leek wel dat somo de president was .

  bouta .je bent 67 geworden moge je wijsheid en het vertrouwen van het surinaamse volk jou bijstaan .
  er is geen enkele reden om je te wantrouwen .
  het land gaat vooruit en wij steunen de ndp de partij die nooit meer weg te denken is .

  herie libie te na dede bouta na wie fesie mang .


  Maak melding

 69. @GMAP

  Beste Geniale Man Als President,

  Even op een rijtje wat je allemaal uitbraakt:

  ———
  “sra en takkie, wat zijn jullie een stelletje domme achterlijke schapen”

  “Domme varkens als jullie moeten leren van nederland”

  “Daarom komen zwarten niet vooruit”
  ———

  Ik kan me niet voorstellen dat jij in het echte leven op die manier een prettige discussie met iemand kunt voeren. De laatste zin die ik aanhaal toont overigens aan dat je lijdt aan een zware vorm van het PKS (postkoloniaal syndroom). Diep triest!

  @BakraBasi

  “Het gaat er niet om wat de heer Bouterse wil, maar wat het volk wil.”

  En dat is een waarheid als een koe. Maar zullen jij en anderen het ook gewoon accepteren als de bevolking hem wel opnieuw kiest?

  Een paar dagen geleden is Chavez herkozen en de reacties hier waren tenenkrommend. Ik kreeg de indruk dat veel forumleden geen idee hebben wat democratie werkelijk inhoudt.

  Wat is je mening daarover?

  000058:
  U2FsdGVkX1971TQ4B2qJdPdwa468b0x7SW/bx5YbxqcUCPhFKMQkm9sKfBFGWnxW
  zVrsiXQsh5KKKa33nWy3Ig==


  Maak melding

 70. Medusa
  Waar zijn jou normen en waarde ,ben jij die kwijt,of heb jij het nooit gehad,,als jij voortaan wat wil uitleggen doe het dan op een efficient manier en probeer niet een ander te breken om op een ander idee te lijden,want wij hebben jou al door.
  Slaap lekker.


  Maak melding

 71. Zo kan ik nog doorgaan; gratis verplicht onderwijs, huishoudelijke apparaten gratis bijgeleverd bij een nieuwe woning, de (huur)prijzen van nieuwe woningen etc etc.
  Ok veel van de acties zijn bedoeld om stemmen te winnen, maar dat neemt niet weg dat heel veel geld terugvloeid naar de bevolking.


  Maak melding

 72. @sra
  DIE VRAAG ZAL IK NIET BEANTWOORDEN EN JOU OOK NIETS BEWIJZEN,OMDAT IK HET EEN ABSURDE VRAAG VIND!
  Onder de jeugd versta ik alle mensen onder de 19 jaar!En die leeftijdsgroep kent geen stemrecht!Dat weet je toch,sra?Dus ik kan je in dit geval niet helpen! 😉


  Maak melding

 73. @sra
  Normen en waarden?
  Waar slaat deze opmerking in dit verband weer op?
  Wil jij de discussie weer beginnen?
  Ik heb je in het verleden al gevraagd,wat jij precies onder ‘normen en waarden’ verstaat!En tot de dag van heden ben jij mij het antwoord schuldig (gebleven).
  Ik wil van je weten:
  Wat het verschil is tussen een “NORM” en een “WAARDE”!
  Pas dan kan ik de discussie met je voortzetten!
  En ontwijk mijn vraag deze keer niet!


  Maak melding

 74. @GMAP jij zegt,t zelf ,,32 jaren al lul je maar uit je nek, moet je zelf nagaan,nu heb je geen troef meer ga andren uitschelden 32 jaren lang probeer je mensen op andre gedachten te brengen maar ze luisteren niet naar jou geeft,t op ,, ze luisteren wel naar bouterse en dat is het verschil,je bent machtenloos je kan niks beginnen dat weet je zelf,alleen achter je pc,en dat jij ook niet naar suriname kan werk zeker frustrerend ik begrijp je maar denk om je bloed mie mang,,take,t cool mie takkie,,


  Maak melding

 75. Medusa

  Oooooo,,jij doet het volgens nederlandse begrippen,,,dan zijn wij snel uitgesproken,,,want ik zal nooit als een verader denken.
  Slaap lekker


  Maak melding

 76. @sheela
  EN WAT MOETEN WIJ VAN DE NDP HONDEN LEREN DAN?
  DAT HET GOED IS OM REVO’S TE PLEGEN , DE GRONDWET, RECHT EN WET VERKRACHTEN ,EN O,JA VERVOLGENS MAG JE EXECUTIES PLEGEN EN DAN AMNESTIE TRANGAFASIE AAN JEZELVE GEVEN ZODAT NIEMAND JE KAN STRAFFEN?!
  OOOOOOOOH,EN WAT MOETEN WE AAN ONZE KINDEREN LEREN DAN , DAT ZE LIEVER BOUTA ALS VB MOETEN NEMEN EN OP HET CRIMINELE PAD MOETEN GAAN ,WANT MISDAAD LOONT TOCH?!VOLGENS JOUW EN DE NDP KUDDE!
  jIJ ziek mens!samen met je god bouta en zijn aanbidders hoor jij in de gevangenis thuis!
  Ik zie in jouw gewoon een crimineel in de maak voor strakjes!Weg jij crimineel !


  Maak melding

 77. @ANNA_Z

  “Zullen jij en anderen het accepteren als de bevolking hem opnieuw kiest?”
  ________________________________________________________

  Ja, 100%

  Het is de wil van het volk en niemand heeft zich daar mee te bemoeien. Dat ik een andere mening heb, is mijn goed recht – maar mijn mening is net zo veel waard als de jouwe.

  En gelukkig geldt in een democratie… de helft van de stemmen, plus één.

  Kortom; het volk beslist – niet de leider, en zolang het een democratisch proces is, accepteer ik elke uitslag.


  Maak melding

 78. Medusa

  Jij bent niet. goed bij jou hoofd,,ik was niet degene die met uitleg naar anderen ben begonnen,,jij ben met jou aanval naar mij toe begonnen,,,en ik ben niet verplicht jou te antwoorden,dus kom mij niet zeggen dat ik jou vragen ontwijk,.
  Als ik geen zin heb om jou te antwoorden ,omdat ik jou toenadering belabberd vind,dan doe ik dat niet,,en wat kan jij daartegen doen?


  Maak melding

 79. @Takkie

  Met Amnestie aan je zijde voelt zelfs een tandeloze tijger zoals bouta zich machtig in huis.
  Vraag aan je baasje of hij zonder Amnestie nog zo MACHTIG zal zijn als hij zich op dit moment voelt!!


  Maak melding

 80. Laag niveau.Zwakke discussie. Om van te Kotsen.

  Lezers: in Suriname van WK.net Deze onderstaande personen zijn mislukkelingen in nederland van de W.W.

  Zondag 14 oktober 2012 om 14:06 uur, door W. Whome

  Hij had beter 350000 huizen aan zijn imbeciele schapen
  kunnen beloven!

  Zondag 14 oktober 2012 om 14:47 uur, door GMAP

  sra en takkie, wat zijn jullie een stelletje domme achterlijke schapen, sorry hoor.
  Domme varkens als jullie moeten leren van nederland hoe zei hun land gemaakt hebben Daarom komen zwarten niet vooruit.

  Zondag 14 oktober 2012 om 15:15 uur, door Ghandi

  Hoe durft Bouterse met droge ogen te vragen om een 2e regeertermijn? Heeft hij soms geen srcupeles? Of heeft de poeder zijn hersenen blijvend beschadigd waardoor zijn verstandelijke vermogens zijn verminderd?

  Zondag 14 oktober 2012 om 14:47 uur, door MEDUSA

  @sra
  Jij interpreteert de uitdrukking “de jeugd heeft de toekomst” gans verkeerd!
  Je geeft jouw eigen foutieve uitleg aan !
  JOUW KRAKKEMIKKIGE UITLEG SLAAT ALS EEN TANG OP EEN VARKEN


  Maak melding

 81. @sra
  Ja,omdat ik merk dat jij tij en ontij het en maar clichématig over normen en waarden hebt;de vraag “of jij weet waar jij het over hebt” komt dan in mij op.
  En volgens Nederlandse begrippen????
  Sra,normen en waarden zijn universeel!!!!!
  Het zijn geen Nederlandse begrippen!
  Het is internationaal gebruik!!!


  Maak melding

 82. Als wij de democratische spelregels op dit forum toepassen dan winnen de tegenstanders van DDB glansrijk van zijn aanbidders.
  De meerderheid van de bezoekers van WKN moet niets van de man hebben die zijn eigen volk heeft onderdrukt,geknecht uitgemoord, waaronder kinderen en zwangere vrouwen.
  Degenen die deze beest bouterse aanbidden en verdedigen hebben een geen moraal en menselijke waardes.
  dit is mijn mening.


  Maak melding

 83. @BakraBasi

  De waarde van jouw mening staat niet ter discussie en is net zoveel waard als welke andere mening dan ook. Er bestaat niet zoiets als een betere of slechtere mening. Elke mening heeft evenveel waarde en dat is ook ingebed in de democratische beginselen. Je hebt mijn vraag bevredigend en duidelijk beantwoord en dat is mooi. RESPECT!

  000060:
  U2FsdGVkX1+D3qWDyAWHryT2l+VepVXkzu7W+9GrbYMfCqihmbEXVAwoIyd3j/sk
  MC51c5XY1fD5gL3JahvDJw==


  Maak melding

 84. Dat zal afhangen van Somo en aanhang, Rambo en aanhang en de andere stemmers.

  Samenwerking kan de doorslag geven, maar het volk kan ook afstappen van etnisch stemmen en bewust kiezen voor normen en waarden, de democratie en de rechtsstaat en principes.

  Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen, dan dooft het licht, aldus Henk van Randwijk. Het Surinaamse volk moet zich bewust worden wat deze woorden inhouden.


  Maak melding

 85. @presenti=sra
  En niet perro was zo onbeschoft over de “salto”.
  Dat was jouw boezemvriend PATRONG.
  Lees srefie joe no mang lesie.
  JOE DONG KAW;MIE KIES JOE BAKKA!


  Maak melding

 86. Medusa

  Ju faja Ju srefi

  En jij ben ook nog vergeet achtig.

  En kom niet in de waar met presenti en mij,,die geeft zijn eigen uitleg.

  No Ju é bruja


  Maak melding

 87. Voor de mensen die het niet willen en kunnen zien dat het langzaam maar wel beter gaat in Su, stappen jullie op het vliegtuig en ga naar Holland, het gaat er toch niet om wie er aan de macht is in een land het gaat er toch om dat het land de goede kant en het volk tevreden is op gaat en dat gebeurd momenteel dus waarom zou die niet nog een termijn kunnen regeren? Je weet wat je hebt maar je weet niet wat je krijgt.

  Bouterse een schoft? Hahaha, de mensen die zich zo uiten naar president Bouterse zijn gewoon weg zielig, het zijn meelopers, Holland roept wat en ze likken al, ze nemen de witmang als god maar zijn ze vergeten dat ze eigenlijk in een land wonen die van oorsprong niet hun land is, laat ze gaan denken hoe en waarom hun voor ouders in Su aankwamen, en bedenk dat wie een schoft is of boef. Kijk Bouterse als ingi is president van een land dat oorspronlijk van de indianen is, dus hij zit daar precies goed op die stoel en daar mag hij van mij nog heel lang blijven zitten.


  Maak melding

 88. Akkoord Excellentie Pres DDB
  Ik ga daarvoor werken en ook bidden.
  Niet alleen 1(een) Regeer periode, maar voor meerdere Regeer periodes.
  De Almachtige God heeft U daar geplaatst en niemand gaat U van daar weghalen.
  In 2015 wordt het hele land met paars v/d NDP/MC versierd(+ AC en VA)
  Een echte Leider/Beschermer/Belangen behartiging van Suriname die de wensen van het volk vervuld.
  De armen worden rijker en de rijken worden ook rijker.


  Maak melding

 89. @anna_z, Odi odi.

  Ondanks bovengenoemd artikel niet hierover gaat, hebben wij nog niets van jou vernomen over:
  Amerikaanse acteur Danny Glover.

  Danny Glover in film over Curaçaose slavenleider
  12/10/2012 (DWT)

  WILLEMSTAD – Op Curaçao gaan de opnamen voor de speelfilm ‘Tula, the Revolt’ van start. Gisteren werd de internationale cast gepresenteerd. Grote verrassing was de Amerikaanse acteur Danny Glover (66). Hij is de komende twee weken op het eiland voor de opnamen.

  Jammer genoeg krijgt onze lieve (anna_z) geen bijrol in deze speelfilm.


  Maak melding

 90. Brada nanga sisa kondremang a winsie pè un dè.
  Mi e tak oen gran odie.

  Ik heb de diverse reacties gelezen en wil ook mijn vinding over het kabinet Bouterse kenbaar maken.

  Alle voorgaande reacties via dit medium van pessimisten in het bijzonder heb ik ook meegemaakt voordat Bouterse president werd. En hij werd en is de president van suriname nu. En heeft op de dag van zijn verjaardag om een cadeau gevraagd en dat is nog 5 jaarkabinet Bouterse om de doelen te verwezenlijken en is hij dan 75 en mag van een verdiende pensioen gaan genieten.En dat is hem gegund want samen met zijn regeerteam zijn het harde werkers. Een regering die elk uur van de dag zichtbare professie laat zien. Wij kennen ons volk. Ze klagen maar aan het end van de rit zullen ze zelf een balans opmaken en besluiten liever verder te willen gaan met een regering die professie laat merken. De zorg is aangepakt, sociale en maatschappelijke nood worden lichter. De infrastructuur maakt een facelift mee. De cosmetische resultaten zijn oogverblindend want als je zelf in suriname woont dan zie je elke dag dat in alle opzichten paramaribo en districten meedelen in de ontwikkeling van suriname slechts in twee jaar tijd.
  Een uitzonderlijke prestatie. En ook de buitenlandse politiek kent zijn weerga niet. Een record is gevestigd door deze regering. Nooit eerder heeft een regering het gepresteerd de rotzooi van de vorige regering op te ruimen en nog zulke vorderingen in het land neer te zetten.In mijn ogen zijn de 200000 volkswoningen geen optie. Suriname heeft veel meer mogelijkheden om een dak boven het hoofd te hebben dan nederland. Zelfs in de openlucht kun je onder de bomen gezonder slapen. Geen paniek over koude winters etc.
  Een volkswoning neerzetten terwijl je als regering weet dat de huurders dat nauwelijks gaan of kunnen betalen is verloren tijd en geld. Liever prioriteit stellen aan andere dingen. Verdeel liever gronden onder de degenen die een dak boven hun hoofd nodig hebben en subsidieer deze mensen met een x-bedrag zodat zij zelf wat kunnen improviseren en alvast een dak boven hun hoofd hebben. Het is niet zo moeilijk als het blijkt. Suriname is een uitzondering met andere landen. Gewoon samen bouwen en werken.
  De gottongh rojongh methode van de javanen toepassen. Het begint met een hutje, een ook hierin doe je een lekker dutje.


  Maak melding

 91. @Fer. E.

  Even off-topic dan.

  Tula was de Boni van Curaçao en het is mooi dat men nu daar een film over maakt. Ik speel niet in de film want acteren is nooit mijn ambitie geweest, maar ik ben er wel op een andere manier bij de film betrokken. Niet rechtstreeks maar via via. Hopelijk wordt het een mooie film en wordt de geschiedenis van het inhumane slavernijverleden van Curaçao, nu ook in beeld gebracht.

  Soso lobi! 😉

  000062:
  U2FsdGVkX1+J6Jw1JvkYSWTGfxvTEG29VyEek2oTW+oRnpaK+Z76RUDHx1VPrnVq
  WnP16tnCGrboce9GjgfdSg==


  Maak melding

 92. @ANNA_Z
  ________________________________________________________

  “Er bestaat niet zoiets als een betere of slechtere mening.”

  Sterker nog; je kan [naar mijn mening…] beter een “slechte” mening hebben, dan helemaal geen mening…


  Maak melding

 93. Geniaal, synoniem doordacht.
  Hij is zo geniaal dat hij tot nu niet kan vertellen hoe hij zijn Toverdoos begroting gaat betalen, hij is zo geniaal dat hij 99% van zijn beloftes niet waar kan maken, niets klopt in de werkelijkheid wat deze oplichter de bevolking heeft beloofd. en dan ga je zien, een jaar voor de verkiezing gaat hij sinterklaas spelen, met muziek eten drinken om die ezels hun ziel weer te kopen. Hij is zo geniaal dat hij zich laat adviseren door oplichters als Alibux en Wijdenbosch, Hij is zo geniaal dat hij tig adviseurs tot zijn beschikking heeft en toch lukt het niet.


  Maak melding

 94. @ANNA_Z

  “de geschiedenis van het inhumane slavernijverleden van Curaçao”
  ________________________________________________________

  Elk slavernij-verleden is naar mijn mening inhumaan en abject… niet alleen die van Curaçao.


  Maak melding

 95. @BakraBasi

  “Sterker nog; je kan [naar mijn mening…] beter een “slechte” mening hebben, dan helemaal geen mening”

  Mee eens! 😉

  000063:
  U2FsdGVkX18z6YgIhOVI4Dnalysn7JqOd13ZqqBwoICCi62xbG9uH0mA3r4wcmJA
  Wo2zTipjrfVoWE7SmMAsSg==


  Maak melding

 96. Venetiaan debet aan stagnatie dijkenplan’

  14/10/2012 08:36 – Bron:DWT

  President Ronald Venetiaan tekent het gastenboek, kort voordat hij het officiële startsein gaf voor de bouw van de Commewijnedijk in augustus 2009

  ALKMAAR – Het kabinet-Venetiaan is er medeverantwoordelijk voor dat de Commewijnedijk nog niet is afgebouwd. Daardoor kreeg de regering-Bouterse de gelegenheid dit waterkeringproject te stoppen of anders uit te voeren. Dat zeggen teleurgestelde bewoners van Commewijne.

  Bewoners van Alkmaar en andere delen van Commewijne beweren dat enorm gedraald is met de compensatie van personen die grond zouden moeten afstaan voor het dijkenbouwproject. Het project zou 42 miljoen euro kosten. Naar verluidt zouden gedupeerden naast een nieuw perceel ook een financiële compensatie krijgen.

  Zo deponeerde een winkelier te Alkmaar, die zijn terrein met opstallen zou kwijtraken, een claim van 150.000 euro bij de overheid. Hij zegt daarop nooit een reactie te hebben gekregen. Andere perceeleigenaars in de omgeving hebben een bod van de overheid afgeslagen, omdat de toewijzing van een ander stuk grond maar niet geformaliseerd kon worden.


  Maak melding

 97. @BakraBasi

  “Elk slavernij-verleden is naar mijn mening inhumaan en abject… niet alleen die van Curaçao.”

  Je hebt gelijk. Ik drukte me een beetje ongelukkig uit. Maar je kunt gerust aannemen dat ik er precies over denk zoals jij beschrijft.

  @Astrando

  “Ook alle nazaten van de slaven zijn indirekt betrokken bij deze film en zijn betekenis.”

  Ook daar kan ik natuurlijk helemaal niets tegen inbrengen. Ook jij, RESPECT!!!!

  000064:
  U2FsdGVkX18+mNVY2O6FvZmD345ZsIHrLY5rE36Xv6iJP+o/M5u3edBIuRR9ATMQ
  2rylnYDmv733oLe5oIBLng==


  Maak melding

 98. whahaha, hij is nu al aan het smeken….geleerd van chaves, alleen chaves komt wél op op de armen maar didibri strooit zand in de ogen van de armen….


  Maak melding

 99. zou ik ook willen, nog 5 jaar die witwasmachine aan, nog 5 jaar kunnen reizen, nog 5 jaar mn vrienden laten snoepen uit die snoeppot. misschien kan dino na 5 jaar overnemen. misschien zijn dan die 18.000 huizen gebouwd en kan mijn diefijzer echt weg. de 13de maand komt geloof me, onderdeel van nog 5 jaar zitten, mag wat kosten toch


  Maak melding

 100. @sra
  Jij schrijft:”Normen en waarden zijn natuurlijke begrippen.”

  En wat houden die natuurluijke begrippen volgens jou in?(Jij laat dit zolang duren,hoor!Je danst om de heteh brei heen,sra!)


  Maak melding

 101. @Milton

  met de 75 percelen en de 37 gebouwde modelwoningen kom ik inderdaad op 112.
  Maar de percelen worden NIET als KALE gronden gepresenteerd maar als te zijn bebouwd.Richlieu moet nog ontbost worden.Wat jij als feiten ziet,is een fictie.Als deze regering een sloot op schoont of ophaalt,zijn ze een maand lang niet van de tv weg te slaan.
  Kijk maar naar de onthulling van een naambord op Lelydorp.Een propaganda als of het ziekenhuis al staat.

  Cobie.


  Maak melding

 102. @Milton

  Er gaan geruchten dat de pres.de 20e naar Trinidad gaat in verband met huldiging van de olympische medaille winnaars.We gaan het eerst geloven als een foto van hem in de krant verschijnt met Kamla aan zijn zij.

  Misschien vermaakt naarendorp zich op de Bahamas en vertelt in Sur.dat hij ambassadeur is in Parijs.Bij deze mensen is het eerst ZIEN!

  Cobie.


  Maak melding

 103. Sranang kong trong gotu noja.
  A trong gotu noja, ai mi kondre kon trong gotu noja
  Ingi e naki drong kari wi

  Haitian wani libi na ini
  Torku wani proberi na ini
  Soarma wani baka na ini

  Ai sranang kong trong gotu noja
  A trong gotu noja, a trong gotu noja, ai a kong trong gotu noja.

  Brasjong srefi wani dikie en fisie na ini
  Bakra wani sweng na ini
  Snesie wani seri na ini

  Ai mi kondre kong trong gotu noja,

  Bouta srefi e regerie na ini
  Santokhi ooktu wani hersie na ini
  Brunsie srefi e feti na ini
  Somo srefi wani hari na ini

  Ai Sranang kong trong gotu noja
  A trong gotu noja, a trong gotu noja.

  Grontapu na wang toneel.
  ibrie wang e kong pre ing pree en gwe baka.

  So, tu mang kisie trobie nanga makandra.
  Ne a wang feni wang botoe en taki mjo botie djonsro.
  Na trawang feni wang isrie pepie en takie mjo pijpie
  djonsro.


  Maak melding

 104. strede strede wie no sa vrede bouta na wie fesie mang ,herie libie te na dede bouta sa vetie gie sranang !!!
  te kauw njang a moesoe gie asie npassie .

  bouta kraktie mie mang

  ai na pero takie


  Maak melding

 105. Steeds weer dezelfde ezels die achterlijk reageren, en vooral als het om die president gaat, dom dom dom, en dan maken ze mekaar nog af ook, idioten allemaal, die president heeft lak aan jullie klote meningen, hebben niets anders te doen. Stelletje sukkels bij mekaar.


  Maak melding

 106. sombo loli

  de naam zegd het al je bent meer dan dom en daarom heeft het geen zin jou een zinnig antwoord te geven .
  deze naam pst jou en je baas vene .

  sombo loli joe sa tang lolie


  Maak melding

 107. Pero joe boeriki joe, ik volg je al een hele tijd op deze side, joe dong no kkkkk en moro sma, we lul e gie wang lo ka mening, we pree sabiemang, go dape go seti torie, sodra wang sani foe a president e taki, we lul wang frak, go was joe bille boi.


  Maak melding

 108. Pero ete wang sani, jere boeng, ie kaar a neng Vene in joe torie kong na mie, mi na wang mang di e go djie bassi dus no lul moro nanga a ka boi vene, bassi na a mang, ie verstang no, hoor ie bakasee now.Wasing wasing wasing poer alla kkk.


  Maak melding

 109. Kojandie fatu tori.

  So, tu mang kisie trobie nanga makandra.
  Ne a wang feni wang botoe en taki mjo botie djonsro.
  Na trawang feni wang isrie pepie en takie mjo pijpie
  djonsro.


  Maak melding

 110. President Bouterse: Deze man is absoluut niet wijs !!!! Lasting !!! Verloren tijd !!!!Was het maar anders.Hij is bezig generatie, in de achter uitgang zetten.

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid !!!)


  Maak melding

 111. @GMAPm ik heb veel gelezen en zal jou en vele anderen dan weer gelijk moeten geven.

  =Het is niet te hopen dat er nu al computers, tv en geld gereserveerd zullen worden voor de volgende verkiezing.

  =Let op,,, Chavez zit al weer een termijn, dus kan zijn vriend niet achter blijven?????


  Maak melding

 112. Los van het aantal huizen en/of sociaal akkoorden welke deze criminele presdident denkt waar te maken.
  Hij is wel de man die Suriname in z’n houdgreep vast heeft zitten.

  Des te eerder hij veroordeeld word en daarmee uit het politieke domein verdwijnt, des te beter voor de republiek.

  Gaat die halve gare ook nog dromen over een tweede termijn. Zou zo jammer zijn.. zo jammer voor Su.


  Maak melding

 113. Het enigste dat hij in de afgelopen 2,5 jaar aantoonbaar heeft gepresteerd is dat er va de devaluatie, government take en toevalig hoge grondstofprijzen veel meer geld ind e staatskas gevloeid is. Die moet inmiddels toch uitpuilen, of niet??

  Een regering die slechts 11% van de planning realiseert en lopende plannen anuleert moet wel heel erg veel geld overhouden. Waar blijft dat allemaal??


  Maak melding

 114. Het moet niet gekker worden met deze DiDiBrie .Deze zaka zaka ziet spoken bij dag,hoezo nog een regeer termijn?Moeten we met deze dotie wagie verder.Aha na dotwagie partij(NDP)alles wat vies (dotie)is moet schoon en opgeruimd zijn dus wegwezen nanga dies dotie opzouten met DiDoBrie noooit,nooit nooitie moro oeng moes vergis oeng so.A coalitie dies no moes kong nooit moro.Trouwens Ronnies achterban mort behoorlijk en hij verliest sowieso de zetels van het binnenland aan BEP. Volk van Su reken aub af met deze hebies opruimen die rommel van een DiDiBrie.What a hell nog een periode regeren, wanneer moet ik DiDiBrie dan opsluiten of wanneer lokt DiDiBrie zichzelf op?Dan na a DiDiBrie dies bo sluit de helft foe VHP op ma mie o sluiting mars helemaal op.Let maar op die fout,waarvan iedereen vindt dat het front gemaakt had zal het front niet meer maken.Dus oeng horie oeng baka steevie.Want auw go kaba.Disie a no bakra basie a kaba ook zo een leus van DiDiBri en Co.Tang mie e kong.Mensen laten we sreieus ons verstand gebruiken in 2015,maar mijn VURIGE HOOP/WENS is eerder dan 2015.
  Soo odi odi.
  Glenny.


  Maak melding

 115. Wanneer zal Suriname eindelijk verlost zijn van deze psychopaat, door te zeggen nog een regeertermijn van 5 jaar te willen, deze moordenaar heeft niets te zeggen, de rechterlijke macht nationaal en internationaal gaan hem iets zeggen, en het volk lijkt mij nu toch wel wakker geworden zijn na 2 jaar, dat er met deze bejaarde schijndode in 2015 afgerekend moet worden, en al zijn beloftes luchtkastelen blijken te zijn, en denkt zeker als president buiten een eventuele veroordeling te kunnen blijven, wil Suriname daadwerkelijk vooruit, moet je afrekenen met bouterse, brunswijk en die patjakker van somohardjo.


  Maak melding

 116. @Jack Russel,

  Je naam zegt al genoeg, je bent gewoon weg een dagoe en lul maar uit je nek want blijven de honden bijten, ze lopen ruikend aan elkaars kont mekaar achterna en dat doe jij ook net als zovelen hier.

  Wat wil je dat er anderen komen zitten en de geschiedenis zich zal herhalen, dat is de doel van NL, en anno 2012 helemaal nu ze schijten door de crisis.

  Maar jullie zijn misschien bounty of zijn er vrouwen die gescheiden zijn en zich zelf hebben verkocht aan een witte suikeroom, net als de advetrenties meisje 18 jaar zoekt BLANK NED MAN tussen 40-60 jaar, willen jullie dat Suriname zich zelf ook zo verkoopt.


  Maak melding

 117. als surinaamse nederlander heb ik niet veel inbreng .
  suriname maakt goede tijden door wat economie betreft ,ben er geweest en zie bouterse nog vier jaar aan de macht .waarschijnlijk zal het volk hem die vier jaar gunnen ,suriname maakt op dit moment goede tijden door .


  Maak melding

 118. Zal ik mij mening geven HOOP dat Baas een vrouw op zijn plaats zet ja een vrouw als President wede dat een vrouw Su meer hoop kan geven kijk maar Engeland vroeger en duitsland nu vrouwen doen het goed ze hebben de

  Moeder instink !!!


  Maak melding

 119. Beste Lezers,

  Ik zou als ik u was nog geen gat in de ozonlaag springen en uw vreugdedansje nog even bij uw kostuum laten hangen over de verfilming van het koloniale verleden op Curacao.
  Realiteit is namelijk dat er een of andere figuur is wakker geschrokken uit zijn natte droom met het so called geniaal idee de Caribische geschiedenis in beeld te brengen met een wereld(document)gefilmd op Curacao, terwijl Curacao, het land hahaha, voorheen het eiland, daarvoor deel van de Nederlandse Antillen anno 2012 gewoon failliet is, ja beste mensen, failliet en Nederland is o zo ontsnapt aan een kostenplaatje op 10-10-10 toen zij stonden te springen om de status van zelfstandigheid.
  Intussen is hun politiek een smeltkroes van allerlei gemenebest doelstellingen en ga zo maar door dat ze in de touwtjes aan een horizontale paal aan handen en voeten gekneveld hangen in afwachting van de hete pan water die aan de kook wordt gebracht teneinde hen daarin gaar te koken.
  Curacao heeft geen grondstoffen die van enige waarde kunnen zijn voor de export buiten de toerisme en hun olievervuilende industrie.
  Al het goede komt van buitenaf en al het slechte willen ze het liefst vandaag nog op een vlotje laten wegdrijven.
  Vandaar dus het “land” Curacao te willen benutten als locatie, om een impuls te geven aan de tal van landhuizen van voormalige slavenhouders die als monument dringend aan restauratie toe zijn en middels dit project kan worden gefinancierd.
  Hoe geniaal kun je zijn om dat te bedenken?

  Ik ben allerminst onder de indruk.

  Edward R. Kowid


  Maak melding

 120. Huh! Hoezo nog een termijn?

  En wat voor cadeau wilt hij volgend jaar?
  Pres voor 3 termijnen?
  En het jaar daarop: Pres voor levenslang?

  Ik zie liever dat hij levenslang de bak in gaat.

  Als deze man na 2015 blijft zitten, dan is Suriname voorgoed verloren.
  Dan wordt het, zand erover, doekje erom en laten zinken.


  Maak melding

 121. Ik,

  Je lult al net zo dom als die paarse lolo,s die op deze president gestemd hebben, je moet je bij het onderwerp houden, en geen dingen erbij betrekken die er niets mee te maken hebben, en uit je taalgebruik kun je al opmaken dat je niet meer dan 6 jaar lagere school hebt net als de meeste aanhangers van die paarse bende.


  Maak melding

 122. hoe langer NDP aan de macht, hoe kleiner de kans dat de amnestiewet wordt teruggedraaid en dat DDB zijn verdiende straf krijgt. Nieuw Front moet aan de macht komen om deze criminelen te plaatsen waar ze thuis horen.


  Maak melding

 123. bouta ander maal je hebt mijn zegen ..mijn stem heb je en die van mijn naaste buren .wat men ook wil zeggen ..pero zegt laat maar waaien het doet geen zeer hihihihihi..te wojo jagie oeng sa zie soema serie .

  bota go go


  Maak melding

 124. Wij willen allemaal zoveel in het leven, of we het allemaal krijgen is maar de vraag. Vroeger zei mijn moeder altijd, als wij weer eens iets wilden: ‘kinderen die willen, die krijgen op hun billen’, hopelijk krijgt Bouterse vanwege zijn wanprestatie flink op zijn donder door het kiezersvolk. Laatst las ik in de krant dat Bouterse zijn eigen regering een ruime voldoende geeft, het zal wat worden als leerlingen/studenten zelf gaan bepalen hoeveel hun proefwerk, tentamen of examen waard is, iedereen zou voortaan cum laude slagen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.