‘Brazilianen plunderen in achterland Suriname’

85

PARAMARIBO, 8 okt – Binnenlandbewoners worden geterroriseerd door Brazilianen. Dit zegt minister Edward Belfort van Justitie & Politie(foto). Verscheidene gemeenschappen van Marrons en Inheemsen klagen over onder andere diefstal. Diesel bestemd voor lichtaggregaten wordt bij duizenden liters weggedragen. Soms zelfs onder het oog van de plaatselijke bewoners.

Veel meer kunnen de mensen niet. Het is een kwestie van overmacht. “Volgens de bewoners gaat het om zwaar gewapende vreemdelingen, die brandstof stelen. Alle brandstof bestemd voor lichtmotoren in de dorpen, wordt gestolen. In een nacht wordt zelfs drie tot vierduizend liter gestolen”, zegt Belfort tegenover de Times of Suriname. Ook buitenboordmotoren voor passagiersbootjes worden meegenomen. De Brazilianen storen zich aan god noch gebod.

De gemeenschappen staan machteloos en dit is ook kenbaar gemaakt. Tijdens een bijeenkomst met Belfort in het dorp Cottica, is onomwonden om ingrijpen gevraagd. Belfort wil met de leiding van het Korps Politie Suriname nagaan hoe hulp te bieden. In de buurt van Cottica bevindt zich al een detachement militairen en politieagenten. Dat is het goudrijke Benzdorp-gebied. Belfort bekijkt de mogelijkheid ook elders de veiligheid op te voeren.

85 REACTIES

 1. Wanneer het gaat om onze landgenoten die ongewapend zijn worden ze meedogenloos neergemaaid net als dieren.
  Nu het om criminele brazilianen gaat die onze landgenoten al jaren terroriseren, gaan ze kijken wat ze kunnen doen.
  waarvoor is er leger in het land??
  Hebben ze een leger alleen om de bevolking te doden en te onderdrukken??


  Maak melding

 2. Belly,laat maar gaan.Ze stelen onze gasbommem in de stad
  en nemen het mee naar het binnenland.Laat de braz.dan hun benzine stelen.Het zijn toch allen boeven onder elkaar.Niet bemoeien Belly.Niet bemoeien!

  Cobie.


  Maak melding

 3. In mijn land, mij terroriseren?? onze mensen bestelen? ons klaar spelen naar de vedoeminis?? Gewoon verjagen en of aan flarden schieten!! Oprotten met die koe!!!


  Maak melding

 4. @wiep-ding en Medusa

  Oh,waarom roepen jullie niet op dat bouta dan aan fladeren geschoten moet worden . !
  Hij woont in Surinamer en terroriseert de boel hier dag in en dag uit.
  Je moet eerst daar zijn in het binnenland om dan te zeggen wat er zich daar werkelijk afspeeld. Je gaat toch niet zomaar geloof hechten aan de woorden van belfort de moordenaar?


  Maak melding

 5. @Ray
  Probeer mij niet bij jouw moorddadige plannen tegen een Surinaamse president te betrekken en op de koop toe aan te zetten.
  Indien de man schuldig bevonden wordt,zal hij zeker berecht worden,maar ik zet althans niemand aan tot moord!
  Het artikel handelt over:-
  “Brazilianen plunderen in achterland Suriname”!
  Ik ben hierin nergens de naam Bouterse tegengekomen!
  Zullen we de zaken even gescheiden van elkaar houden?
  Er komen genoeg onderwerpen om op deze man af te geven MAAR NU EVEN NIET;blijf bij de les!


  Maak melding

 6. In Frans guyana hebben ze kort en metten met dit gespuis uit Brazilie gemaakt door het leger er op af te sturen, maar hier hebben ze geen leger, maar een handje vol padvinders, en daar kun je niks mee uitrichten tegen deze zwaar bewapende boeven, en bovendien heeft deze regering het zelf zover laten komen, door 20.000 illegale Brazilianen in de goudsector te laten werken.


  Maak melding

 7. @Medusa
  Als het brazilianen zijn die ons land plunderen dan heb jij je baasje bouta die ons elke dag aan het plunderen en teroriseren is. Als je kan oproepen voor de ene groep dat zij aan fladeren geschoten mogen worden waarom moet de grootste plunderaar en terrorist bouta bespaard worden?
  Ben je vergeten dat de ene chinees verjaagd werd uit het binnenland en zijn schuld was alleen maar dat hij daar een winkeltje wilde beginnen?Vindt je het dan niet dat wij ook geterroriseerd worden door deze zelfde binnenlandse landgenoten die schreeuwen dat zij geterroriseerd worden door anderen?


  Maak melding

 8. @Max

  Dat belfort niet met zich laat sollen hoeft hij niet voor een tweede keer te bewijzen. Het opnemen en morsdood neerschieten van ongewapende mensen is zijn specialiteit.Dat heeft hij voor altijd bewezen met de moord op de 4 ongewapende mannen.


  Maak melding

 9. is het deze keer eens niet de schuld van ned.??? daar zijn jullie nogal goed in. Inmiddels is China de kolonisator en jullie laten je land leegroven door brazilianen. Lekker je kop in zand steken en net doen alsof er niks aan de hand is. Oogjes dicht en snaveltjes toe, welterusten!!!


  Maak melding

 10. @Ray
  Welke groep moet aan flarden geschoten worden?
  BEGIN JIJ MIJ ALWEER VALS TE BESCHULDIGEN?
  Als je wil dat DE DEMOCRATISCH GEKOZEN PRESIDENT Bouterse aan flarden geschoten moet worden,WAAROM DOE JIJ DAT DAN NIET ZELF?
  IK RESPECTEER DE GRONGWET;DOE DAT MAAR OOK ALS JIJ PRETENDEERT SURINAMER TE ZIJN!
  DAN KUNNEN WE VERDER PRATEN!


  Maak melding

 11. @@ Ray, dat is weer een andere aller bekendste pagina!! alles heeft zijn tijd!! Haastige spoed is zelden niet goed!! Straks gaan de ongewapende burgers eraan!! dus het moet snel afgehandeld zijn met de vreemdelingen!! Ik laat mijn brood niet afpakken!! ook niet voor Goud!!!


  Maak melding

 12. @medusa
  Waarschijnlijk denkt je baasje anders over de grondwet!
  Hij denkt dat hij alle macht heeft om de grondwet toe te passen aan zijn eigen behoeften en dat jij geen moeite hebt met zijn visie van hoe een grondwet te respekteren hoef jij mij niet uit te leggen.
  Jij zal alles tich geweldig vinden als het maar gedaan wordt door je god bouta. Schaamteloze wezen ,zelfs moord gepleegd door je baasje kom je verdedigen hier.
  En HENK heeft gelijk ,over welke grondwet heb jij het ,de ene die steeds vertrapt wordt door de ndp bende en aangepast wordt ten gunste van eigen behoeften netals BOUTA AMNSETIE?


  Maak melding

 13. @Ray.
  Jouw baasje?
  Alweer een oerstomme uitlating van jou.
  Waar heb je aan kunnen merken dat ik met welke politieke partij dan ook sympathiseer?
  Niet met de NDP MAAR OOK NIET MET DE VHP!
  IK BEN NIET PRO BOUTERSE,MAAR ADOREER SANTHOKI OOK NIET!


  Maak melding

 14. @henk
  Ik kan je niet volgen.
  Ik zeg aan Ray:”ik respecteer de grondwet!Bouterse is democratisch gekozen(door wie,is voor mij niet relevant).
  Ik moet dat respecteren.Het staat in de grondwet.

  En jij (henk) zegt:”WELKE GRONDWET???????????? die wordt aan alle kanten met voeten getreden door die rovers- en moordenaarsbende!!!”
  Ik zeg op mijn beurt:”En toch is en blijft het DE GRONDWET!”
  En jij daar achteraan:”en toch blijft het MOORD!!! 1982 EN MOIWANA!”

  Ik kan geen touw aan deze redenering vastknopen!
  Wat heeft mijn respect voor de grondwet met de MOI WANA moorden van doen?
  Kan je mij wel volgen???


  Maak melding

 15. Ten eerste vraag ik me af hoe deze mensen zwaargewapend zijn???? Hebben ze een wapervergunning??? De braziliaanse maffia in Suriname is waarschijnlijk sterker en machtiger dan het surinaamse leger.

  Ten tweede, vraag ik me af hoe deze mensen aan een visum komen???? Krijgen ze een visum als ze goud komen stelen???

  Wat moet de regering van Suriname doen als deze mensen zware illegale criminelen zijn???

  Waarom blijf de regering gewoon toekijken en doet men hier niets aan???


  Maak melding

 16. Ray = henk!(waarom krijgt henk nu van Ray geen +???),terweijl ik van Ray wel een – krijg indien mijn reactie hem niet zint!
  Ray voor de zoveelste maal: “YOU CAN’T HIDE!”


  Maak melding

 17. Twee honden vechten om een been terwijl heel stilletjes en stiekem een derde hond ermee vandoor gaat. Dit is typisch ook Surinaams.

  Terwijl Surinamers ondermekaar onenigheid hebben en constant zitten te vechten met elkaar, gaan brazilianen en chinezen met de grootste buit ervandoor.

  Wij Surinamers kunnen alleen maar zeuren en schelden naar elkaar, dit energie kan beter gebruikt worden om iets nuttigs te doen voor het land, wat ten goede zal komen voor een ieder.


  Maak melding

 18. @medusa,
  het wordt nu te moeilijk voor je om het te kunnen volgen. kwestie van goed lezen, logisch nadenken en proberen de link te vinden. is heel simpel hoor, doe je best


  Maak melding

 19. De radicale fronters bewijzen weer eens een stelletje fascisten te zijn. Diep triest!!!! Dit zijn dus dezelfde mensen die hun mond vol hebben van recht en democratie. Wat een stelletje hypocrieten!

  @MEDUSA

  Ik verbaas me er steeds weer over dat sommigen je als een NDP-lover bestempelen. Alleen al die verdachtmakingen geven aan met wat voor ezels we op dit forum mee geconfronteerd worden. Denken kunnen ze niet maar hun pavlov-reactie geeft wel aan dat ze niet tot de allerslimsten behoren.


  Maak melding

 20. Suriname zit met de Brazilianen diep in z’n maag.
  Brazilië telt nu ongeveer 200.000.000 inwoners en heeft dus meer criminelen dan het aantal inwoners van Suriname.Het is voor Suriname een onmogelijke taak de Braziliaanse criminelen te bestrijden.
  We hadden beter moeten weten en de grens voor deze reus gesloten moeten houden.
  Krijgt Lou Lichtveld (Albert Helman) nu toch gelijk?
  Zal Suriname op den duur door Brazilië worden ingelijfd?Het gaat er steeds meer op lijken.
  Bepaalde wijken in Paramaribo (Combé,Ma Retraite bijv.) doen heel erg Braziliaans aan en waan jij je in Brazilië!
  Braziliaanse kinderen verwekt door Surinaamse vaders (vooral Javanen en marrons) behouden hun Braziliaanse moedersnaam;ze spreken naast Nederlands en Sranagtongo ook Braziliaans.


  Maak melding

 21. @surinam patriot
  Je laat mij echt heel erg hard lachen,man!
  Nog één keer:Een onderdeel waar anna_z en ik heel erg in verschillen is “INTERESSE IN DE NEDERLANDSE TAAL”!

  We hebben wel ongetwijfeld raakvlakken.Waar we ons soms (off-topic) erg mee kunnen amuseren zijn sommige onderwerpen met wiskundige,filosofische inslagen!
  Ga voor de zekerheid onze reacties goed na!
  Wij zijn beide pro Suriname maar ik niet pro Bouterse,anna_z wel.


  Maak melding

 22. @anna_z
  En het zijn juist deze entiteiten die je op jouw leesvaardihheid z.a. goed lezen, logisch nadenken en de link proberen te vinden wijzen.

  Maar dit geldt niet voor surinam patriot,hoor!
  Ben het vaak ook niet met hem eens;dat geeft trouwens ook niet!
  Een prima kerel vind ik dat altijd beleefd tegen mij!Nooit gezien,maar mag hem wel!


  Maak melding

 23. Het wordt tijd om zware charges in het binnenland uit te voeren.

  Ik hoop dat onze militairen meer kunnen dan alleen hun eigen mensen doodschieten. Nu is het tijd om te tonen waar ze voor betaald worden. We hebben eerder nooit wat aan ze gehad. Vergooid geld tot nu toe.

  Militairen: doe je werk of neem ontslag.

  “”Belfort wil met de leiding van het Korps Politie Suriname nagaan hoe hulp te bieden.”” ??

  Nagaan?? Met de politie?? Is dit geen karwei voor het leger? Wat valt er na te gaan? Waar zijn Dino en Linscheer nu? Wat doet onze dappere Lonnie voor zijn mensen?


  Maak melding

 24. @surinam patriot

  Nee, ik ben geen MEDUSA. Ik vind het wel grappig dat je dat denkt. Lees goed wat MEDUSA schrijft en vergelijk het met wat ik schrijf. MEDUSA is inderdaad niet pro-Bouterse en ik ben dat wel. Maar het staat je vrij te denken wat je wilt. Het is niet iets waar ik me druk over maak.

  Soso lobi!

  @MEDUSA

  Ik heb ook geen problemen met surinam patriot. Hij/zij is fel anti-Bouterse maar wel eerlijk, menselijk en niet hypocriet. Dat mag ik wel. 😉


  Maak melding

 25. En wat dacht je van de portugese taal. En lekker samba dansen. In onze stringetjes,en mooie billetjes. En het Braziliaanse temperament. Nou,ik zie het helemaal zitten. En dan komen ook nog de leuke sexy mooie braziliaanse jongens naar suriname. om de vrouwtjes-meisjes te vermaken. En de mooie braziliaanse vrouwtjes in hun mooie stringetjes en mooie billetjes,om de mannen te vermaken. Kan suriname de carnaval invoeren. Ik vind het helemaal prima. Een mooie zonnige ontwikkeling.

  groeten masala meid


  Maak melding

 26. Als het om ongewapende Suries gaat dan wordt je thuis opgehaald in opdracht van de killer DiDiBrie.De 4 die zgn de grote rovers waren die in de auto zaten zijn
  buiten de auto neer geknald.Arme burgers die niet aan de politie mag vragen;hoezo of hoe bedoeld u a satan skotoe e broko joe mofo.In de jaren 80 had je een 25 febr beweging in Su met als leus/lied mik ding kong wie e waktie ding.Wel no waktie moro want ding brasjon doro en cobie heeft gelijk ze stelen van alles en nog wat van ons in de stad en geen leger die ons helpt integendeel komen zijn met hun leger op ons af.Zie de occupanten.Ding e tikie oeng grong waar we voor betaald hebben dan ding e bouw gewoon en welk leger kan ze verwijderen.Als ze ergens wonen bouwen ze ’t perceel vol hokjes waar een deel van ze in wonen.Er wordt geen enkel fruitboom geplant en o weeeeee als jij wat fruit op je erf hebt staan ze zijn dag en nacht in jouw boom.Durf dan je mond open te doen dan komt er altijd een leger op je af om tegen je te zeggen(vooral als je naast die …..woont)dat het naar hun erf toe hangt en dat ze daarom naar hartelust van mogen vreten.In elk geval mik ding tik san ding finie.Wat de brasjong doet is niet goed,maar zij doen’t zelfde als de brasjong plunderen dus.Waar is de sterke man van Su waar niet mee te spotten valt.A DiDiBrie na werkelijk wang tandelize tigrie.Mik a DiDiBrie kong ding brasjong e waktie ing.Kande a kang tik middelijn baka foe bluf ding Brasjong uit met zijn even groteBEK als DiDiBrie en vele anderen die ze op een zijspoor hebben gezetttt.So odiiiii odi.
  Glenny.


  Maak melding

 27. “”En nu nog de achtbaansweg naar brazilie,dan kunnen er nog meer van deze criminelen komen.””

  Ik ben eerder bang dat er een 8baans weg komt van Brzilië naar Suriname. Eenrichtingsverkeer.


  Maak melding

 28. @masala.
  volgens de berichten van ene Kanhai heeft Sur.geen mooie vrouwen.Als ze 18 zijn lopen ze met een bierbuik als of ze eeuwig in verwachting zijn.Zij lopen niet maar stampen met hun voeten en hebben de loop van een body-builder.Ze zullen geen attractie zijn in zwemkleding.

  Cobie.


  Maak melding

 29. BRAZILIANEN PLUNDEREN IN ACHTERLAND SURINAME.

  EN GOUDCOMMISSIE LAAKT AFPERSEN BUITENLANDERS IN
  VOORLAND.

  PARAMARIBO, 8 okt – Sommige binnenlandbewoners maken zich schuldig aan afpersing van buitenlandse goudzoekers. Dit stelt de commissie Ordening Goudsector Suriname, OGS. Volgens OGS-voorzitter gerold Dompig is een dreigend conflict in het Sarakreek-gebied, in Zuid-Suriname, een sprekend voorbeeld. Bewoners van nabije dorpen dreigen de weg naar het nabijgelegen stuwmeer te barricaderen.

  Volgens woordvoerders zouden zij last ondervinden van Chinese gouddelvers.

  Dus Braziliaanse en Chinese Gouddelvers veroorzaken alle ellende in het Voor- en Achterland van Su.

  En door wie wordt de overige ellende veroorzaakt in Paramaribo en omstreken?

  @midete: Het leger van Lonnie is (ondergedoken).
  En voor (vuurkracht) hebben wij nog niets vernomen van min. Lamuré Latour.


  Maak melding

 30. Heer Jacobus,

  Nou, dan wordt het tijd dat de brazilianen met name de vrouwen naar suriname komen. Een voorbeeld voor de Surinaamse vrouwen. De braziliaanse vrouwen hebben smaak. De braziliaanse vrouwen zijn wereld modellen.
  Vele zjn topmodellen. Maar de doorsnee braziliaanse vrouw is een lust voor het oog. Kan suriname goed gebruiken.

  groeten masala meid


  Maak melding

 31. juist ja, waar blijft onze lijder dé pres. met zijn maatregelen ordening land ..

  waar is onze lijder van de c.t.u.zoon dino met zijn geheime veiligheidsgroep en dompig de goud coördinator ordening i.d verstrekker belasting inner orga binnenland.

  hoe nu, verder de crime neemt steeds hardere vormen aan vooral ook in het binnenland..

  wie durft nog te investeren in het binnenland.

  waar blijft onze ronny brunswijk met zijn jungle commando om herstel te plegen bescherming van het gezag van al die basjas die zijn erbij en kijken ernaar.

  waar zijn al die rovers die de stad en wanica de winkels beroven en al die handelaren kapot maken,waarom komen ze het binnenland niet verdedigen ..

  waar zijn al die ministers welke oplossing hebben ze te bieden aan die mensen..


  Maak melding

 32. Bellie, je hebt duidelijk huiswerk, het binnenland wordt geterroriseerd door Brazilianen. Maar je hebt met geen woord gerept over Groot Paramaribo die geteroriseerd wordt door bendes wilde occupanten uit het binnenland. Ooh sorry daaraan mag je niet komen, ze zijn altijd van toepassing als stemvee natuurlijk. Onderzoek gelijk ook voor wie deze Brazilianen in loondienst zijn. Hopelijk stuit je niet tegen een “blinde muur”.


  Maak melding

 33. Zijn surinamers niet te tolerant tegenover allochtonen?

  Brazilianen komen en (Canadian Gold Company) stelen ons goud en verkrachten onze regels.

  Chinezen komen en brengen het niveau van eerste levensmiddelen uit balans door Kung Fu prijzen te bedenken en doen alsof surinamers de allochtonen zijn.

  Nederlanders komen en alle binnenlandse recreatie gebieden worden europese toeristische gebieden.

  En weet je wat al deze gelukszoekers met elkaar gemeen hebben? Het verdiende geld verlaat Suriname en komt op buitenlandse bankrekeningen terecht ( Wet cambio komt goed van pas maar toch te laat). Wie heeft voordeel hier aan?

  Wie zal er allemaal nog komen en Suriname bezetten, leegroven en weer verdwijnen?????


  Maak melding

 34. Kijk ik bedoel het niet verkeerd maar soms zijn we te gastvrij. En vertrouwen wij alle vreemdelingen blindelings. In Suriname kom je als vreemdeling en vertrekt als vriend van iedere sranangmang zo zijn we gewend en dat is een mooi gegeven maar niet op alles blindelings reageren.


  Maak melding

 35. Oplossing:-
  Gewoon 300 werkloze marron uit de dorpen recruteren,
  militair en politioneel trainen en opleiden;hen vervolgens inclusief voorzien van behoorlijke kleding en moderne wapenuitrusting, en ze daarna op patrouille sturen!


  Maak melding

 36. Dit was te verwachten,het achterland van Suriname is een compleet WILDWEST.De regering heeft het land noch het binnenland onder controle.Deze puinhoop kan alleen in Suriname.Chinezen,Brazilianen iedereen komt en rooft maar.Zou een Surinamer dit in China of Brazilië kunnen uithalen???? Ik dacht het niet.Er zou ordening plaatsvinden,welke ordening?Hoezo ordening?Allemaal schurken!!!!


  Maak melding

 37. Suriname is een rovershol geworden,..somo tak mie dja,.Bouta tak ik weet van neks,..Brunswijk bere voeroe,..en alles gebeurd gewoon openlijk,..en de bevolking heeft het nakijken,….Suriname heeft een sterke leider nodig,….daarom stem Santhoki!!


  Maak melding

 38. Dit is gelul ten top, geen nieuws trouwens, dit gebeurt al een tijd en men kijkt gewoon toe, nu komt eea naar buiten, en wat nu. Je moet gewoon grof ingrijpen, van boven af ze uitroeien met zwaar materieel, zonder pardon, ga je over de grond, oppakken, en ter plekke doodschieten. Doe je dat niet gaan ze gewoon door.


  Maak melding

 39. Ik denk dat men eerst met de Braziliaanse overheid aan tafel moet gaan zitten om dit probleem te bespreken. Dit betreft grensoverschrijdende criminaliteit en moet integraal worden opgelost. Het bewapenen van de locale bevolking zoals voorgesteld door @Medusa biedt geen soelaas.


  Maak melding

 40. de meeste mensen op dit forum wijzen met de vinger maar geen een zie je die met een oplossing komt .vinger wijzen kan iedereen .de kunst is kom met oplossingen ,na so so banaba .van front tot bouterse zie je geen enkel verbetering als het om de brazilianen en chinezen gaat.
  die mensen roven dat land leeg .ben wel benieuwd wat voor maat regelen belfort gaat nemen om die criminaliteit in het achterland in te dammen .een ieder vecht voor zijn eigen hachje in de binnen landen van suriname .suriname is verdeeld in kleine enclaves.
  chinezen ,brazilianen ,marons onder leiding van brunswijk die amnestie gekregen heeft van front .
  al deze genoemde bevolking groepen ga je als staat niet meer kunnen onderwerpen aan het wettig gezag in paramaribo ,een ieder gaat zijn eigen weg willen gaan let maar op .mie loekoe djie oeng mie no tik monie .


  Maak melding

 41. @Ghandi
  Mijn idee komt niet zomaar uit de lucht vallen,maar heeft veel van het Franse systeem!
  Cayenne is met succes nu van deze rovers gevrijwaard!
  Daar werden ook gewapende machten op afgestuurd.
  Er valt niet te praten.Door jouw opmerking is duidelijk merkbaar dat je in Nederland woont(poldermodel).Brazilië (200.000.000 inwoners)heeft het al druk met eigen roversbenden en heeft dit soort groepen die in het buitenland opereren niet in de hand!


  Maak melding

 42. @Anil
  Jij schrijft:”Suriname heeft een leider met ballen nodig. Santhoki for President” !

  Hij heeft tijdens de FRONT periode de kans gehad Bouterse te (laten)arresteren!Heeft ie nagelaten.
  Denk je dat hij nu plotseling ballen krijgt om het nu wel te doen?
  Ik denk dat hij DIE BALLEN VAN BOUTERSE ZAL MOETEN LENEN DAN!(want die heeft wel ballen als het moet hoor!Mind you!)


  Maak melding

 43. @MEDUSA

  “Gewoon 300 werkloze marron uit de dorpen recruteren,
  militair en politioneel trainen en opleiden;hen vervolgens inclusief voorzien van behoorlijke kleding en moderne wapenuitrusting, en ze daarna op patrouille sturen!”

  Geniaal!!!! Twee vliegen in één klap. Zo’n plan zou zorgen voor werkgelegenheid en het werkelijke probleem wordt bij de wortel aangepakt.
  Als ik luister naar alle populistische en fascistoide oplossingen van sommige andere forumleden dat is de jouwe een verademing. BRAVO!!!!!

  En natuurlijk zal onze Surinam patriot weer denken: anna_z = MEDUSA

  😉

  @surinam patriot

  Parallelle geesten bestaan!!!!! 😉


  Maak melding

 44. Als bouterse ballen had, had hij veel voor suriname moeten betekenen. Had hij suriname tenmiste positief op de wereldkaart gezet. Dat zijn ballen. Maar de ballen die hij heeft zijn ballen beneden alle peil.


  Maak melding

 45. @Kolibrie
  Als die ballen van Bouterse beneden alle peil zijn,waar zijn dan die ballen van Santhoki(tenzij hij die niet heeft?
  Nogmaals;hij heeft de kans gehad maar nagelaten Bouterse te arresteren.
  WAAR WAS JIJ?OP DE MAAN?
  Als Bouterse Santhoki moet arresteren,doet hij dat binnen een mum van tijd!Mind you!Nogmaals Bouterse is niet “mijn man” maar indien je het over een man met BALLEN wil hebben,kan je bij hem terecht!
  DIE HEEFT HIJ WEL!
  HOOP NIET VOOR JE,DAT JIJ ER OOIT MEE TEMAKEN KRIJGT!


  Maak melding

 46. @MEDUSA.

  Je kan er wat onder verwedden dat de bewapende en opgeleide djoeka’s zelf aan het roven slaan.

  De spierballen,wordt niet ontkent dat hij,bout, dat heeft,heeft hij tot nog toe negatief gebruikt.Waar hij het gebruiken moest voor het welzijn van het volk,heeft hij het gebruikt om het volk te onderdrukken.Uiteindelijk heeft hij duidelijk gezegd dat wij zijn vijanden zijn.

  Cobie.


  Maak melding

 47. @anna_z
  Dat is toch een meer dan logische ingreep?
  De Surinaamse bevolking groeit zelfs in het binnenland gestaag,maar het militair en politie potentieel aan mankracht groeit niet mee.Hoe kan dat?
  Bovendien is de controle op,wat ooit ons Idylisch binnenland was,niet meer van deze tijd.
  Daar moet zeer streng gecentraliseerd toezicht op losgelaten worden.
  Het is verworden tot vele roversholen bestierd en meestal bevolkt door meedogenloze voortvluchtigen uit de buurlanden,afpersers,drugsdealers,struikrovers
  en prostituees!Hard moet je met hard aanpakken !!!!!!
  POLDEREN doen we in Holland achter de onderhandelings
  tafel met een heet kopje koffie met suiker en melk.


  Maak melding

 48. @Kolibrie
  Je zegt:”de ballen van bouterse zijn gefrustreerde ballen”.

  Daarom juist!DUS KIJK VERDOMD GOED UIT!JOUW VAKANTIE IN SURINAME ZOU JE AL OM DIE REDEN KUNNEN BEZUREN,Kolibrie!


  Maak melding

 49. Beste lezer,

  Tja, hoe los je iets van dermate grote proporties op?
  Het is overduidelijk een binnenlandse aangelegenheid, dat even vooropgesteld.
  Landsgrenzen zijn er om bewaakt en daarmee gerespecteerd te worden, waar ook ter wereld.
  Indien noodzakelijk zelfs met harde hand duidelijke verordeningen doen gelden voor overtreders.
  Hoofdzaak van een grensbewaking is de veiligheid van degene die zich legaal binnen deze landsgrenzen bevinden te realiseren en te handhaven.
  Onder normale omstandigheden vallen dergelijke activiteiten onder het politie apparaat of een verlengstuk daarvan.
  Indien handhaving niet of nauwelijks meer door deze overheidsdienst kan geschieden vanwege een zekere dreiging van het Nationaal belang (in dit geval burgers)ben ik er stellig van overtuigd dat handhaving en uitvoer van deze veiligheid zal moeten worden voortgezet door het leger, simpelweg omdat hun wijze van optreden op geheel andere wijze kan geschieden.
  Indien er veel politiek gekonkel aan een dergelijk besluit vooraf gaat, verliezen we kostbare tijd en boeken de Brazilianen slechts winst met hun al dan niet illegale activiteiten ten koste van onze inwoners die zich nog steeds in toenemende mate machteloos voelen.
  Ik vertrouw erop dat Suriname op juiste wijze hiermee omspringt.
  Het is niet aan mij met bepaalde bewoordingen hoogwaardigheidsbekleders respectloos te bejegenen.
  Mijn advies aan u allen die impulsief reageren daar iets zorgvuldiger mee om te gaan.
  Deze forums worden niet alleen door Surinamers gelezen.
  Eerst nadenken dan doen.

  Edward R. Kowid


  Maak melding

 50. medusa droomt van mensen hier met nick name
  voor medusa is iede.
  een hier met nick name bezig .neem een kijkje dan zal je zien dat hij niet alleen patrong beschuldigt maar ook anderen .laat die opa maar kletteren hij heeft toch niets beters te doen .straks stopt rutte die uitkering van medusa

  getekent medusa


  Maak melding

 51. @Jacobus
  JE SCHRIJFT:”Je kan er wat onder verwedden dat de bewapende en opgeleide djoeka’s zelf aan het roven slaan”.

  IK VOEL JOUW RACISTISCHE ONDERTOON WEL;ik weet welke kant je wederom op wil,maar laat me niet mis- en verleiden tot zulk laag niveau!
  Het zijn deze racistische opmerkingen van forumleden als jullie,die het volk van Suriname ons daadwerkelijk als vijand laat zien en daarom in grote getale steeds weer voor Bouterse kiest.
  Neem mijn voorbeeld over: DOE GROOT en HOU JE GROOT!
  Afgesproken Surinaams(???????)racistisch Kolibrietje???

  Nu terzake:
  OVERAL TER WERELD BESTAAT DE KANS DAT INDIVIDUEN UIT GEWAPENDE MACHTEN AAN HET PLUNDEREN SLAAN.
  Zelfs in de VS,Brazilië,Nederland etc.dus Suriname zal daar bij geen uitzondering van zijn.
  Maar dat mag ons niet van het nobele doel weerhouden!


  Maak melding

 52. @patrong
  Hé dot moffo strontvlieg,Patrong(alias Perro,alias sra)
  A agoe gwe lieb joe nôh?
  Joe no ê kos keka nanga poepe moro???
  Ie kang sjie dat joe e kong miendrie liebie sma,now!

  Te joe wan onderteken sa joe proberie foe skriefie no skrief “medusa” ma “MEDUSA” noso sma no briebie ding lelee foe joe!-
  En MEDUSA maakt geen “TAALFOUTEN” patrong(strontvlieg)!
  Hij zal nooit getekenT met een T schrijven!Mind you!


  Maak melding

 53. @MEDUSA.

  Het klopt dat ik niet met de djoeka door één deur kan.Zal niet vertellen over het waarom.Als je dat als racisme wil bestempelen,is aan jou.
  Mijn complimenten voor jouw inzicht en gave om de nicknames te koppelen,maar ik ben de zeer gewaardeerde poster Kolibrie niet.

  Cobie.


  Maak melding

 54. @Jacobus
  Dat je nooit met de Djoeka door een deur zal kunnen is al meer dan duidelijk uit jouw vorige reactie gebleken!
  Dus uitleg ten zeerste overbodig!

  Dank voor het complimentje!(Het is een gave!!!)
  Waarom verdedig je het feit dat jij Kolibrie niet bent?Laat dat toch aan hem over!Hihihihihi!
  En bovendien staat er duidelijk “racistisch Kolibrietje”.
  Ik heb met geen woord over Kolibrie gerept,dat ben jij toch niet,Jacobus!Hihihihihihihihihi!


  Maak melding

 55. De NDP van Bouterse hebben hun mond vol van de zo vel begeerde ‘soevereiniteit’en het verdedigen daarvan.

  En wat zien we nu gebeuren?
  Vreemdelingen, met name Brazilianen plunderen het achterland van Suriname, althans volgens de berichtgeving. Dat is toch een flagrante schending van de territoriale soevereiniteit? En wat doet deze regering? Niets! Ze weten niets eens wat ze moeten doen. Ik kan alleen maar concluderen dat ze geen snars weten wat soevereiniteit inhoudt. Alleen wanneer hun leider, Bouterse, wordt bekritiseerd door het buitenland, weten ze het woord ´soevereiniteit´ te gebruiken, maar als een paar brazilianen de reele soevereiniteit in gevaar brengen, is het opvallend stil. Wat een stelletje lafaards en opportunisten.


  Maak melding

 56. @MEDUSA

  No bada nanga midete. Na wang sikie mang sang lai bigi memre. Na suma stimofo ju e njang na tongo dati ju e taki. midete e njang den bakra stontjie. Sang joe e verwaktie dang. midete ede lai soso didibrie afersie.
  Begi santa gi eng mek a feni wang muje sang kang pot ing na ing verstang baka. Sari tori nanga las ede mang sang de kari midete. Soso sara sara de na ini a mang disi ede.


  Maak melding

 57. Fer.E.van hun vuurkracht(Su)zijn ze afhankelijk van China,maar de Brazilianen niet hoor die maken het zelf.Dus if Su wanie dang a kang sikkie.Mik Ronny nanga Somo go panja skopoe dape lik fa ding bing trap Doekie.Het is altijd weer grollen,gieren en dollen met deze beesten.Zoals enkelen op dit forum opmerken dat bellie het niet heeft over par’bo,maar wel over het binnenland zo ook spreekt Pettersom ,Amafo en de parlementariers van het binnenland.Ze zeggen dat het goed moet gaan in het land,maar ze bedoelen alleen in het binnenland.Toen de politie die djoeka aan de Saramaccastr had dood geschoten kwam Finisi van de ndp doodleuk op radio en tv vertellen dat de overheidvoor de begravenis moest zorg dragen anders zwaaide er wat,maar als de politie in Par’bo iemand doodschiet(geen djoeka) dan is er niets aan de hand en gaan we gewoon over tot de orde van de dag.Mijn vraag is wat maakt de binnenland bewoners zo bijzonder?Jongens mie o zie oenoe.Odi odiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 58. Wat raar dat de Brazilianen niets doen aan de suri-grens.
  Hoe zou dat nou komen?
  Wat klopt niet……

  10-10-2012.
  RIO DE JANEIRO – De regering van Brazilië wil met een nieuwe militaire campagne de misdaad in het grensgebied met Peru en Bolivia bestrijden. Dat kondigde het Braziliaanse ministerie van defensie dinsdag aan.

  Bijna 7.500 militairen zijn naar het gebied gestuurd om daar te patrouilleren. De operatie duurt twee weken en buurlanden is verteld dat ze waarnemers kunnen sturen als zij dat willen.

  Het is de zesde militaire operatie dit jaar. Volgend jaar staan nog drie operaties op de agenda. Ze zijn bedoeld om misdaad te bestrijden, waaronder de illegale handel in dieren, drugs, wapens en hout. (AP)
  bron dwt


  Maak melding

 59. Wij waren hiervoor gewaarschuwd met die mensen moet je kortemete maken en briepmi onze grenz moet moet gezeteld worden en waarom laten juli die van tortone niet op donderen wij Suri’s moeten niet meer gasvrij zijn voor niet Suri’s want daar breken wij ons nek


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.