Oppositie boycot voorbereiding waarheidscommissie

82

PARAMARIBO, 8 okt – De oppositie houdt zich afzijdig van de parlementaire debatten over de instelling van een waarheids- en verzoeningscommissie. Dit zegt parlementariër Chandrikapersad Santokhi van het Nieuw Front. De oppositie is van meet af aan tegen alles wat te maken heeft met amnestie. Het ‘proces van waarheid en verzoening’ is alleen maar een verlengstuk. Daar wordt niet aan meegedaan.

Het standpunt is ook kenbaar gemaakt aan onder meer de Organisatie van Amerikaanse Staten, OAS. Deze heeft al een missie naar Suriname gestuurd om de mogelijkheden voor bijstand na te gaan. “Wij hebben de OAS-missie duidelijk gemaakt dat de hele procedure die gevolgd is en wordt, indruist tegen de volkswil. Het volk wil dat rechtvaardigheid, wet en recht worden nageleefd”, zegt Santokhi tegenover de Ware Tijd. Nu wil de coalitie het parlement bijeenroepen.

Al op de eerstvolgende vergadering moet de basis worden gelegd voor de commissie. Deze moet onder meer de waarheid naar boven halen over de Decembermoorden. Ook moet een proces van verzoening worden ingezet. “Het Nieuw Front zal alle relevante organisaties in en buiten Suriname informeren over de bezwaren tegen de instelling van een waarheidscommissie”, aldus Santokhi. Zo in Suriname geen recht te halen valt, krijgen de nabestaanden het advies internationaal te gaan.

Bekijk ook:


82 REACTIES

 1. Wat een land, wat een samenleving, degenen die opkomen voor het recht worden gezien als landverraders, degenen die de grondwet en alle rechten vertrappen worden als helden gezien, @Rene jou reactie is schaamteloos dom.


  Maak melding

 2. God zo oppositie!
  Recht houden jullie rug! Dit is je reinste volksverlakkerij.
  En de internationale organisatie die zich met dit soort situaties inlaten verspelen hun bestaansrecht.
  Kreten als van rene zeggen meer over hem dan over mensen die strijden voor Recht, recht en waarheid.
  (Luister maar goed naar de tekst van het Su-Volkslied):)


  Maak melding

 3. Wat een land, wat een bevolking, degene die opkomen voor het recht worden gezien als landverraders,en degene die de wetten en onze grondwet vertrappen worden als helden gezien. @ Rene jou reactie vindt ik schaamteloos dom.


  Maak melding

 4. Santhoki heeft gelijk. Het volk wil rechtvaardigheid, wet en recht worden nageleefd. De volkswil is volgens de NDP tot uitdrukking gebracht in de stembus-overwinning van de NDP. De indieners van de amnestiewet voeren de zgn volkswil uit, want de stembuswinst van de NDP betekent dat het volk moe is van het 8 december gedoe en dat het 8 december proces moet worden gestopt. Dit is natuurlijk bullshit.

  In de eerste plaats kan gewoon cijfermatig worden aangetoond dat de meerderheid van de stemmers in 2010 niet gestemd heeft voor de NDP. Verder was het 8 december proces geen issue bij de verkiezingen van 2010.

  Maar los daarvan kan een stembusuitslag in het algemeen nooit zonder meer gelijkgesteld worden met de volkswil.


  Maak melding

 5. @alle stomme negers in Su .
  Ik hoop dat door jullie handelingen die Santhokie de volgende pres . wordt van dat land mik oeng ka.
  Want jullie zijn zo dom en achterlijk,dat jullie niet inzien dat deze gast jullie dom-en heerlijkheid gebruikt om jullie eigen soort tegen elkaar aan te zetten ,terwijl hij zijn soort steeds laat verrijken. Dat mik blakkaman no ab notie,neks ,nieksie,nada in sranang. Zo hebben jullie voorouders in het verleden alle grond verkocht aan deze mensen en nu zijn ze jullie huisbaas .
  Dus mensen(afro surinamers) nengre ,gebruik jouw verstand en laat de waarheidscommissie en verzoening tot stand komen. Laat Santhokie de in zijn ka.
  Het land moet vooruit en niet Santhokie met de zijnen .


  Maak melding

 6. @Suritjarie,
  Dom achterlijk ding dat jij bent,het is in de ogen van die blaka man, of negre altijd de schuld van anderen, nooit is het zijn schuld.
  Jou voorouders waren dom, die domheid is met de paplepel ingegoten bij sommigen van jullie.
  Zonder gerechtigheid zal Suriname nooit vooruitkomen.


  Maak melding

 7. In de eigen paarse gelederen weten ze inmiddels dat die hele waarheidscommissie rotzooi is. Panka heeft er de halve wereld voor afgereisd om daar achter te komen.

  Die Panka zegt zelf:

  “De relatief kleine bevolking van Suriname is wellicht een obstakel bij het streven naar waarheid en verzoening rond acht december 1982”

  en

  “De sociale banden met de slachtoffers en de nabestaanden zijn hechter dan in een land met een miljoenenbevolking”

  Het is dan toch niet zo gek dat de oppositie (welke een deel van het Surinaamse volk vertegenwoordigt), niet aan deze vuige amnestie wet meewerkt?

  Ook forumlid Rene zal dat moeten inzien.

  http://www.waterkant.net/suriname/2012/09/26/kleine-bevolking-barriere-waarheid-en-verzoening/


  Maak melding

 8. De pseudo waarheidsCie is niet alleen strijdig met de volkswil maar ook met het nationaal en internationaal recht. Vele befaamde juristen hebben de omstreden Amnestiewet gemotiveerd van de hand gewezen en toch wordt het doorgezet door Panka en consorten. Dwz dat deze gasten zoals gebruikelijk lak hebben aan recht en wet. Het zijn politieke opportunisten van het eerste uur en doen er alles aan om hun Leider te behoeden van de ondergang. Ik vermoed dat Bouterse zich in een het nauw voelt en zich thans bevindt in een vergelijkbare situatie als de hoofdrolspeler in de beroemde film:

  Der Untergang!


  Maak melding

 9. Hahahahaaa bang voor de waarheid? als jullie niets te verbergen hebben waarom dan boycotten? waar is Santo nu hahahahaa ojaa!! hij is/was hier voor een huldiging toch? hahahhaaa grappenmakers…….

  MALLI.


  Maak melding

 10. En daar gaan we weer.Ik ben weer terug in Nederland Het is weer zover: vanaf mijn eigen pc thuis komt de IP cesuur van de webmaster van Waterkant weer in actie.

  Mijn reacties worden zonder opgave van reden niet geplaatst of dagen later. Ondertussen kunnen Paarse trollen als Anna_Zeepbel ongestoord hun gang gaan en mensen beledigen. Pro Bouterse postings worden binnen 3 minuten beloond met 23 plusjes wat praktisch onmogelijk is.

  Waterkant wordt overgenomen door de Paarse Bende en de wbemaster doet niets. Dat geeft te denken.


  Maak melding

 11. Venetiaan neem je verantwoording laat Santhoki niet naar buiten treden als woordvoerder voor jou jaren lange beleid.Zoals je ziet zijn die verraarders en leeghoofden die het een raciale item van maakt.Want ras is een goede verkoop middel het volk te verdelen.
  Venetiaan en consorten tracht toch een goede daad te doen voor Suriname.Laat er verzoening plaats vinden.
  Bouterse is door jullie geschapen. Als jullie voor de onafhankelijkheid en er na een degelijk beleid hadden gevoerd was deze man nooit bestaan.Aan de andere kant waren jullie ook niet klaar voor de onafhankelijkheid het is in jullie strot geduwd.Dit is heel bewust gebeurt door Pronk en consorten.Zie het zo jullie konden ook niet helpen wijsheid is ook niet gegeven aan elk mens.Gezien deze achter grond zou het verstandig zijn tot verzoening over te gaan.
  Wat de VHP betreft die zijn de foetoe boy van de NPS dat weetje heel goed.Ze zijn te laf om vooruit te komen voor hun meningen.Ze graaien lekker mee.

  Venetiaan neem een wijs besluit dat je de boeken in kan gaan als een zoon van Suriname.Wij hebben geen zonen Venteiaan.Wordt de eerste voor alle bevolkings groepen.


  Maak melding

 12. Santokhi is dus tegen een waarheid en verzoening commissie,,of is hij bang dat zijn vuile spelletjes bekend gaat worden.
  Suriname voor de Surinamers,(crioro’s)


  Maak melding

 13. @sherief santhoki waarheid komt en je gaat boycotten,
  @ sherief je moet oppassen want als waarheid komt ga jij ook de bak in ,,,let op mijn woorden,,,jou spelletje kennen we al…je mag nog blij zijn dat je in su…woont.
  jij was een leerling van baas D.D.B…baas heeft jou in zijn zak..dus dhe fie…jerre…..下一 班车 几点 开 …

  ..Xia Yi verbod che ji dian kai
  ..I LOVE SU WOON EN WERK……….


  Maak melding

 14. MALLI,
  Yu na wan KRABITA,
  Laat hij in de rechtszaal zijn waarheid gaan vertellen dan ben je een man in mijn ogen. Bouterse is grote leugenaar die leugens is gaan geloven, hij zal ook verstrikt raken in zijn eigen leugens.
  Waarom heeft deze beest zich laten misleiden door Bishop om ongewapend vrijheidsrijders zonder proces te vermoorden, dit is de kardinale vraag, waarom moesten deze mensen dood terwijl ze al gevangen waren genomen, waarom zijn anderen uit de gevangenis te santaboma gehaald en ook vermoord?
  De man die zich president van Suriname noemt is naar mij menining net zo erg als pol pot, stalin,Hitler,Sadam, ze zijn allemaal massmoordenaars


  Maak melding

 15. Mevrouw MALLI,

  De huidige Surinaamse president heeft bloed van z’n eigen landgenoten aan zijn handen. Dat is een unicum in Suriname’s meest recente geschiedenis.

  Is het niet zo, dat de president juist diegene is die de rode kleur aan z, n vingers wil verbergen en daarom de rechtszaal te Boxtel vermijd?


  Maak melding

 16. Zeer terecht!

  Dat gesodemieter duurt veel te lang.
  Deze regering moet zo snel mogelijk naar huis.
  Wat voor zin heeft een waarheidscommissie als de veroorzaker van dit alles zijn bek stijf dicht houd.

  Stoppen met deze poppenkast.
  DOE en de rest sluit je aan.


  Maak melding

 17. Ik wil de waarheid weten. Als Pangie-ka de waarheid wil laten vertellen gun hem dat. Vrees waarvoor. Het is toch wereldwijd bekend dat de Amnestiewet nietig is.

  De waarheidscommissie met de “waarheid”is het ware bewijs. De criminelen staan in hun nakie. Ontkennen niet meer mogelijk. Wel is er een miniem kans dat de burger meteen afrekent met deze gasten, w.o.: pres, ministers, beleidscommisies, ambassadeurs, veiligheidsmensen, CTU, milities, handlangers, huurmoordenaars etc. dus bijna halve bevolking.


  Maak melding

 18. @suritjarie.

  Jij hebt helemaal gelijk!
  Klopt wat je zegt (dubbelop om het nog eens extra te benadrukken).

  Jullie hebben je eigen rasgenoot kapot gemaakt.
  Ja, ja, Dhr Venetiaan, tot op de bottom vernedert.

  Dat ding wat jullie zo adoreren, heeft afstand genomen.
  Het eerste wat hij heeft gedaan na de uitslag, is zichzelf bombarderen tot kleine INDIAANSE jongen.
  Hij wenst niet met jullie geassocieerd te worden.
  Daarom snap ik die heisa niet dat jullie het voor hem opnemen.
  Hij gebruikt en misbruikt jullie.

  Nu zullen we zien hoe vredelievend jullie zijn.
  Nu zullen we zien hoe multiculti jullie zijn.
  Alleen maar de gedachte dat Dhr Santhokie President wordt maakt jullie gek.

  Wie is nu de echte racist!!!!

  Het is maar een klein deel die zich zo gedraagt, maar ze hebben de grootste bek, de rest is waardig en rustig.


  Maak melding

 19. @Esmerald,

  Gevoelig punt…gevoelig punt bij de afro-Surinaamse aanhang. De Indiaanse jongen die ze eens te meer inwrijft hij toch echt geen Neger is…

  Na foe den swari ing!


  Maak melding

 20. @Larry,

  Ik wilde dit punt reeds eerder aanhalen, maar ik hield me in.
  Als je de diverse sites leest, dan proef je haast de angst, van deze mensen.

  Als ze goed nadenken, dan zullen ze beseffen dat ze voor de gek worden gehouden.
  De haat tegenover de Nederlanders, terwijl hijzelf Nederlandse schoonfam heeft en Nederlandse adviseurs.

  De haat tegenover de Hindoestanen, terwijl zijn beste matie een Hindoestaan is en al zijn geldschieters Hindoestanen zijn.
  Niets meer dan verdeel en heers politiek oefent deze man uit.

  Het is een wakeup-call.
  Tenminste dat hoop ik.
  Ik ben dat gedoe meer dan zat!


  Maak melding

 21. @GMAP en @Esmerald jullie hebben groot gelijk.

  @Suritjarie, als jij een neger(in) bent, is dit een van de grootste domper van jou. Zie maar waarom zij dan ook niet voorruit komen. (de goede haal ik allemaal eruit)

  =Wanneer zul je praten van eenheid????het gaat om landsbelang en niet om de persoon Santhoki.
  =Zoals Esmerald als aangeeft een INDIAAN is aan de macht en maakt misbruik van jullie/ons.

  =Shame on you


  Maak melding

 22. @Suritjarie, even dit::zie Coronie, en Para waar de ontwikkeling stil is gebleven, omdat men niet wil investeren vanwege het feit dat de gronden toen van voorouders waren en deze boos zullen worden als het in vreemde handen terecht zouden komen.

  =Zie bij de hindustanen waar de ontwikkeling wel vooruit gaat en aan hun toekomst en dat van hun kinderen denkt.


  Maak melding

 23. Het had allemaal niet zover hoeven te komen wanneer de oppositie toen ze aan de macht waren, een wet hadden aangenomen die zou inhouden dat personen met een veroordeling achter hun naam nooit en ten nimmer in aanmerking zouden kunnen komen voor het presidentschap, maar helaas hebben ze dit nagelaten.
  De situatie zou dan een heel andere geweest zijn, geen bouterse als presiden, geen amnestiewet, geen verdeeld volk, en geen waarheid en verzoeningscommissie.
  Het land zou dan al veel verder zijn dan dat het tot nu toe is, maar goed het is allemaal niet meer terug te draaien, maar dat wil verder niet inhouden,dat het 8 dec. strafproces gestopt moet worden, want dat is zo al tegen alle wetten in, dus dat kan gewoon verder gaan, want de waarheid en verzoeningscommissie is bulshit, en helemaal met die Panka als voorzitter, er valt niets te verzoenen, want hier is sprake van onrecht tegenover de nabestaanden en het gehele Surinaamse volk.


  Maak melding

 24. het is te gek voor woorden. Surinaamse politici die niet het lef hebben oppositie te voeren in eigen land en eigen parlement.Die hun gelijk zoeken in het buitenland d.m.v. zwartkijken, beschuldigingen etc.etc bij landen die het Suriname decennia lang hebben gekolonialiseerd (gelukkig niet tot op het bot)en d.m.v. deze ongelukkige politici een voetje tussen de deur willen krijgen. De wil van het volk wordt vertaald in de uitslag van een verkiezing.Hier zal de minderheid zich moeten neerleggen bij het besluit van de meerderheid.De zittende regering is door het volk gekozen.Dat is democratie ten voeten uit.Waar aast de oppositie op? een burgeroorlog?Mijn advies voor de opposanten: wandel de democratische weg om veranderingen in het land te brengen. Ma no go biki biki tra kondre foe yepi. Dat gaat niet werken.


  Maak melding

 25. @Roy,Esmerald en doen Gmap ,

  Jullie zijn intriest . Maar goed, zo zullen jullie blijven.
  Uit domheid zijt gij geboren, tot domheid zult gij wederkeren .


  Maak melding

 26. Heer Santokhi,
  laat de wereld weten dat het overgrote deel van de surinaamse bevolking niet meedoet aan een waarheids-en verzoeningscommissie die ons letterlijk nergens heen zal brengen. Dit toneel is puur ingesteld door de ndp bende om hun leider bouta,de moordenaar,vrij te laten gaan en de december moorden voor eeuwig en altijd in de doofpot te stoppen.
  Laat de OAS delegatie het merken dat wij, de surinamers bouta gestrafd willen zien voor al zijn daden gepleegd tegen de mensheid hier, en dat wij niet van plan zijn deze crimineel te vergeven . Hij bhoort in de gevangenis thuis netals de rest van alle moordenaars en criminelen elders in de wereld.
  Boycotten dus dat zaakje Santokhi!POWER!


  Maak melding

 27. @MAX

  Maar de onderdanen van je baasje die reizen de wereld rond in de hoop dat je baasje vrij komt is dat niet begi – begi doen?
  Als je baasje onschuldig was zoals hij ons wil doen geloven zou hij nu niet BEDELEN om een waarheids en verzoeningscommissie.
  Die grap mag hij uithalen op Ocer.
  Hij staat midden in de ocer zaal,maakt bekend dat alles wat de rest van ons zeggen op waarheid berust!.Vervolgens zal hij beginnen te huilen en de krokodilen traantjes gaan vloeien als een tsunami,en dan gaan de ndp volgelingen hem automatisch vergeven. Zo werkt een waarheids en verzoeningscommissie in werkelijkheid. Eerst bekennen en dan op je handen en knieen vallen en om vergeving vragen.
  JE BAAS IS SCHULDIG!!


  Maak melding

 28. @Suritjarie

  Bepaald intelligent ben jij niet.
  Als je maar geweten had dat de waarheids en verzoeningscommissie in het leven is geroepen door de ndp bende om zijn leider zijn verdiende straf te besparen. Elke dag worden er criminelen gevonnist in ons land zonder een waarheids en verzoeningscommissie te laten halen. Maar bouta ,die crimineel.die zet altijd eerst een show op.Waarheids en verzoeningscommissie of niet, die man zal de geschiedenis altijd nog ingaan als de grootste crimineel van Suriname!


  Maak melding

 29. @Suritjarie

  het is nooit te laat om te leren, dus kies maar een school uit zou ik zeggen…
  en denk erom:NIET SPIJBELEN anders blijf je dom zoals je nu bent.


  Maak melding

 30. Als het zo ver is dat bout verjaagd wordt als pres. dan doe ik ook mee.Vooral die misiekaka neem ik voor mijn rekenig.Die heeft de djoeka’s naar de stad gehaald om ons te terroriseren.Ik laat hem naakt door de straten rennen.Want hij beweert dat ie in luiers rondliep toen de december moorden plaats vond.Dan mag hij nog steeds zo door straten rennen zonder dat hij voor de waarheids commissie is geweest.En ook j.geerlings laten rennen.

  Cobie.


  Maak melding

 31. @ cobie wat heb je gegeten aardappelgratin zeker
  @droom maar lekker verder..met jou misiekaba rekening
  @ je bent toch ook een djieka.die in nl woont en denk dat
  die wit is.. in jou dromen..wit is wit en blaka wordt paars..in de winter denk er over na …mie boy…

  @ ..可以 把 它 写 下来 吗?

  @..Ke yi bat een xie xia lai ma?

  @..Wilt u dit opschrijven
  @.. i love su woon en werk…..


  Maak melding

 32. @Larry en @Esmerald,
  Even dit!
  Wie is voor jullie een neger?
  Vinden jullie dat Bouterse een neger is?
  Waar aan zie je dat?
  Vinden jullie dat Bouterse een Indiaan is?
  Waaraan is dat te merken?
  Waarom denk je dat hij dat a/d/ Indianen gezegd heeft?
  Graag een reactie!


  Maak melding

 33. @Henk Molenaar

  Zielige pedo Henkie!!!!!

  Wat ben je weer zielig! Al jouw sores is natuurlijk de schuld van anna_z. Ga toch koken zielepoot!!!! 😉

  Inhoudelijk:

  Onze redimusus in Suriname en Nederland proberen weer de boel te frustreren en vooral tegen te werken. Helaas voor hen zal ook dit niet lukken. Suriname is mede dank zij onze zelfbewuste progressieve president inmiddels doordrongen van een compact antikoloniaal bewustzijn. Externe beinvloeding is tot mislukken gedoemd. Onze redimusus zullen daarmee moeten leren leven. Gelukkig is er waterkant.net waar hun schizofrene aanhang alle frustraties kwijt kunnen, daar zij politiek gezien een stelletje onbenullen zijn. Het beste kunnen we de oppositie een enkele reis het beloofde land aanbieden. Daar kunnen ze misschien het hoogst haalbare bereiken: welzijnswerker of voorzitter van een stadsdeelraad. Succes verzekerd!!!!!!


  Maak melding

 34. @Boem

  Ik ben het met je eens. De boycot is leuk voor de zakken van de oppositie. Dan kunnen ze zogenaamd voor steun, weer wat bedelen bij de voormalige kolonisator Calimerostan. Slimme boys zijn het!!! De waarheidscommissie wordt ook helemaal niets. De amnestiewet is een feit en dat is het enige dat telt. Het klinkt voor sommigen niet leuk maar het is wel de realiteit. Veel mensen onderschatten het geopolitiek belang van Suriname voor bepaalde landen. Deze landen zijn tevreden met Bouterse en willen dat graag zo houden. Calimerostan heeft alle goodwill inmiddels verspeeld en speelt geen rol meer van enige betekenis. Ook dat is de keiharde realiteit en velen hollen gewoon achter de feiten aan en blijven hangen in een verleden dat er niet meer is.


  Maak melding

 35. Het is meer dan duidelijk. Als je het volk die jou daar in het parlement gezet heeft niet kan bewijzen dat je met tegenargumenten niet eens bent en je doet niets hier tegen wil dat zeggen Chan Santokhi: Coalitie doe maar wat je wilt. Want ik Chan Santokhi wil bij een eventuele presidentschap of min. van justitie niet meer met de Bouterse case belast of geconfronteerd worden want ik kan zo niet functioneren. Dit is weer een bewijs dat het front behalve als coalitie indertijd ook niet deugd als oppositie kader binnen de nationale assemblee.


  Maak melding

 36. Het waarheidsgehalte van een dergelijke WaarheidsCie is niet te vergelijken met de waarheidsvinding van de rechterlijke macht. Reden: tijdens een strafprocedure kan draagt het OM de zaak voor en kunnen de getuigen (charge en decharge) door de advocaten worden gehoord tijdens de getuigenverhoor. Bewijs dient door het OM te worden aangedragen en de verdachte dient zich te verdedigen. Niemand is verplicht mee te werken aan zijn eigen veroordeling dus ook niet bij een WaarheidsCie. Dit instituut heeft weinig tot geen middelen om getuigen verplicht te laten verschijnen. Bij de rechterlijke macht is dat wel het geval. Trouwens er zijn al vele getuigen en verdachten gehoord door de RM. Wat zal dan de toegevoegde waarde van een WaarheidsCie zijn?


  Maak melding

 37. Chan Santokhi is bewust bezig de waarheidscommissie vrij spel te geven. Hij wil dit niet tegen houden wan daar is een oppositie voor. Chan doet dit uit eigen profijt. Chan vind Bouterse een moeilijke kwestie en wil af van hem dus doen maar waarheidscommissie dan kan ik bij een eventuele presidentschap of minister van justitie beter functioneren. Santokhi wil duidelijk niet meer belast worden met dat gedoe elke keer van december 1982. Oh, oen wikie kaba fronters.


  Maak melding

 38. Santhoki bevestigt wederom medeplichtigheid “8 december issue” en fungeert als vanoudsher als struisvogel. In de USA oftewel de Verenigde Staten van Amerika en met name Rusland, zou een “man” als Santhoki voor staatsondermijnende activiteiten worden opgepakt. Ik ben het 100% eens wanneer men stelt dat Santhoki als landverrader zichzelf profileert. Maar wat zou je kunnen verwachten van een dergelijk persoon, die zich tezamen met zijn verpulverde achterban nimmer heeft bekommert over andere bevolkingsgroepen, dan om zijn Hindoestaanse soortgenoten, inmiddels verworden lotgenoten. Zijn beklag moet hij niet neerleggen in het buitenland bij degene die Suriname amper kennen of ooit in geïnteresseerd zijn geweest, maar bij het Surinaamse volk. De stembusgang van 2010 in Suriname heeft hem het antwoord gegeven en hem met z’n neus op de feiten gedrukt, maar hij weigert deze realiteit in te zien en blijft zich voordoen als een of andere struisvogel. Nee “meneer” Santhoki blijft ziende blind en blijft volharden in z’n eigen schaamteloze en duistere pseudo (lees: bedrieglijke) democratische opvatting. Een “man” als Santhoki zou kortom bij wijze van praten voor staatsondermijnende activiteiten mogen worden opgepakt voor mijn part, bij terugkomst in Suriname. Het is een belediging voor de democratie in het algemeen en een belediging naar de Surinaamse kiezer toe wat deze stumperd Santhoki denkt te mogen en kunnen doen. Ik zou Santhoki en andere politici van dergelijk inferieur poliekgedrag willen adviseren om met een goed, stevig en doordacht verkiezingsprogramma te komen om kiezers voor zich te winnen. Dat het voor een “persoon” afkomstig uit een racistische partij als de VHP – Verworden Hopeloze Partij – een zeer zware dobber zal zijn om het Surinaamse volk daarvan te overtuigen middels een programma, is voor een ieder die Suriname een beetje kent een begrijpelijke zaak. Dat is de uitkomst wanneer men zich sinds jaar en dag gestort heeft als stelletje wolven contra de andere bevolkingsgroepen vanaf de aanvang van deze VHP oftewel Valse Hopeloze Paisapartij. In het buitenland kan Santhoki de democraat uithangen en mooi weer spelen. Santhoki Santhaki???, wie houdt wie voor de gek. Respecteer de spelregels van de democratie anders trek je terug uit de politiek of is dat ook teveel gevraagd. De 8 december issue is op het juiste en terechte spoor middels de Amnestie-wet en daar aansluitend de Waarheidscommissie. Suriname moet zich daaraan vastklampen en daarmee vastberaden verder gaan. De 8 december-excuus misbruiken om politiek geen moer uit te hoeven voeren, moet niet in getrapt worden, behoudens willens en wetens door saboteurs. Met alle respect voor alle nabestaanden is het zaak om elkander onderling te vergeven of die nu Jan, Piet of Klaas heten. We weten dat de 8 december issue diverse oorzaken heeft gekend. Met name degenen die hun toevlucht zochten in racistische partijen, waaronder de VHP-clan als MATADOR, daardoor fervent (overtuigd)een van de mede-veroorzakers van 8 december 1982. Mijn devies is mede daardoor vooruit kijken. Een groot (GROOTSTE) en erkend leider – JEZUS – in onze menselijke historie zei ooit: laat de doden de doden begraven. Mijn GOD is een GOD van levende en geen GOD van doden. Santhoki, er is voor jou nogmaals heel veel werk aan de winkel binnen jou VHP – Verschrikkelijke Hypocriete Partij – daar moet jij je om bekommeren, energie aan geven en niet fungeren als PRAATJESMAKER in het buitenland. Je richt jezelf voornamelijk als “politicus” forse schade aan door dergelijk onzinnig gedrag.

  Dit is geschreven door een naaste betrokkene die vooruit blikt en tegelijk zichzelf en een ieder, waaronder Santhoki met zijn VHP, als een van de ondubbelzinnige, overduidelijke veroorzakers heeft vergeven voor 8 december 1982. Ik ben namelijk de Peetzoon van wijlen de PROMINENTE Surinamer Cyrill Daal.

  Deze nabestaande doet niet mee aan het misbruiken van andermans leed oftewel “8 december 1982 leedvermaak”. Sorry, bedankt!

  “Het is beter het land der levenden te verblijden, dan bloemen te strooien op de graven der doden”.

  AUTHENTIEK en INTEGER!


  Maak melding

 39. @max.

  Meneer max die langspeelplaat is al grijs gedraaid.
  Het werkt niet meer.

  Nederland ligt niet wakker van jou en bouta, knoop dat nou eens goed in je oren.

  De Nederlanders die massaal naar suri emigreren hebben ook geen boodschap aan jou emotionele verhaal.
  Deze mensen bouwen rustig hun luxe huizen, zetten een business op, zorgen voor de minder bedeelden middels ngo’s en lopen zonder problemen hun stage.

  En dit blijft zo.
  In zekere zin hebben ze al ‘overgenomen’, whahahahahahaha.


  Maak melding

 40. Wie in geloofd dat Bouterse een crimineel en moordenaar is, en toch president van Suriname is.

  Is dan vergeten zich af te vragen hoeveel afvalligen bij het Front zitten en Bouterse tot een levende legende hebben gemaakt.(Incl. Nederland

  Met andere woorden:dit is het bewijs hoe Suriname behoefte heeft aan goede mensnen. Want als ze goed waren bij het front was Bouterse nooit president geworden. Vraagt u zich dat maar af.


  Maak melding

 41. @Ira,@Larry en @Esmerald.
  Jullie sturen dit onderwerp weer de racistische kant op!
  *Hebben jullie aan de Blakkamang gevraagd of hij moeite heeft met het feit dat Bouterse zich een “Pjieng Ingie boi”noemt?

  *Van de 17 NDP leden in DNA zijn er 7 Hindoestaan.
  Zegt dit jullie wat?

  *BEDENK DAT HET BREIN VAN DE AMNESTIEWIJZIGING VAN HINDOESTAANSE AFKOMST IS.
  MAAR DAAR HOOR IK JULLIE NIET OVER!
  *WAAROM NIET?

  *WAAROM WORDT JUIST HIJ IN DEZE HELE CONSTELATIE BESPAARD?
  Graag een reactie!


  Maak melding

 42. Paniekvoetbal.

  Whahahahahahaha.

  Paniekvoetbal op het paarse veld.

  Nederland is in aantocht.

  Boehoehehoehoe..

  gaan jullie snel schuilen hoor…. whahahahahaha


  Maak melding

 43. @ T.R.Sleur.
  Sta jij aan de kant van de daders of van de slachtoffers?
  Het kan bij niet in dat jij mensen die opkomen voor het recht hier als landverraders neerzet, en de man de met behulp van het buitenland een democratisch gekozen regering naar huis schiet, sterker nog hij is door maurice Bishop aangezet om omze landgenoten te vermoorden ,Bouterse is een landverrader.
  T.R Sleur jij bent een landverrader van het ergste zoort.


  Maak melding

 44. @MEDUSA, een beleefd verzoek van mij::Lees even de reactie van Suritjarie voordat je zo reageert.
  ook even lezen wie eerst met racistische opmerkingen begint.

  =Het is precies hetzelfde hoe anna_z steeds Nederland de schuld geeft terwijl de tekst soms helemaal niet over gaat.

  =Als het goed is heeft Bouterse die Hindostaan gevraagd om de amnestiewet in te dienen.


  Maak melding

 45. oppositie boycot amnestie ,ja dat moet kunnen in een democratie zegt men toch!!!een teken dat die democratie werkt,of niet .

  ik heb vertrouwen dat het goed komt,suriname moet vooruit.de nabestanden mogen niet de dupe worden van dit gekibbel .je ziet dat er politiek bedreven wordt met deze zaak,dit hebben wij te danken aan front en niemand anders.je gaat nu een patstelling krijgen en wij zullen zien waar het schip strand .

  brunswijk zal op de achtergrond wel denken dat hij venetiaan mooi te pakken heeft ,de ntijd zal het leren dat fene een kapitale blunder heeft begaan om brunswijk amnestie te verlenen voor de moorden die deze man begaan heeft met zijn makkers .

  pero leeft mee met de nabestanden maar vene is op dit moment de hoofd schuldige van slachtoffers aan beide kanten ,met name aan de slachtoffers van brunswijk en de slacht offers van bouterse.

  .


  Maak melding

 46. Mijne landgenoten, na zoveel moeite te hebben gedaan de militiare cunta van Suriname van de jaren 80 achter de tralies te krijgen voor de december tragedie is met de opstelling van de oppositie onderleiding van baas chandrika santokhi alles op de helling komen te staan.
  Het is nu tijd zaken op orde te stellen en de hele oppositie en coalitie naar huis te sturen, nieuwe verkiezingen uit te schrijven en de fakkel over te dragen aan de surinaamse jonge intellectuelen. Het decemberproces te laten beslechten door een jury van wijze mannen en zonder uitzondering des persoons de verantwoordelijken van corruptie en de december tragedie de cel in te schoppen. En de veroordeelden uit te sluiten van een openbare en bestuurlijke functie in de republiek suriname in de toekomst. Aldus naar waarheid. De “Interventiegroep Schoonschip Suriname” ISS.


  Maak melding

 47. @Ira
  Ik heb aan je verzoek voldaan maar ben niet tot een andere conclusie gekomen.Als Suritjarie zou ik het niet doen,maar vind in de eerste instantie er niets racistisch aan.

  Bouterse heeft allicht die Hindoestaan wel gevraagd,de wetswijziging te bedenken maar HIJ (mr. KANHAI) HEEFT DAARMEE WEL INGESTEMD.
  HIJ HAD TOCH OOK KUNNEN WEIGEREN?


  Maak melding

 48. Zo dwing je respect af commandant Chavez. Just the same wat commandant Bouterse ook doet.

  ANP 2012

  VS feliciteren Venezolanen met verkiezingen

  WASHINGTON (ANP) – De Amerikaanse regering heeft het volk van Venezuela gelukgewenst met het vreedzame verloop van de presidentsverkiezingen zondag. President Hugo Chávez, een fel criticus van het Amerikaanse buitenlandse beleid, won met bijna 55 procent van de stemmen.

  ,,Wij hebben onze meningsverschillen met president Chávez”, erkende de woordvoerder van het Witte Huis. ,,Maar wij feliciteren het Venezolaanse volk” met een verkiezing die ,,vreedzaam” was, zei hij.


  Maak melding

 49. @Medusa,

  Ik ben hier helemaal offtopic mee, maar toch even dit:

  In mijn reactie op een bericht van forumlid @Esmerald (eerder in dit onderwerp), heb ik beaamd dat die ‘kleine Indiaanse jongen’ het Surinaamse volk (inclusief zijn relatief grote Afro-Surinaamse aanhang) iets over zijn eigen afkomst probeerde duidelijk te maken. En het is hem gelukt.

  Er is nu eenmaal een groep Afro-Surinamers die zich graag associëert met bouterse. Hij spreekt de taal van een specifiek deel van die groep en dat deel ziet hem ook als èèn van hen.

  Bouterse had een volbloed Indiaanse oma en een volbloed Creoolse/Chinese moeder. Hij had tijdens zijn inauguratie de etniciteit (kleine Indiaanse jongen) gemakkelijk kunnen weglaten en dus de etnische kaart achterwege kunnen laten. Maar dat deed hij niet. Toeval? Van Suriname’s criminele president kun je veel verwachten.

  Ter info: etnisch duiding is geen synoniem voor racistisch denken of handelen. Hopelijk zie je de nuance.


  Maak melding

 50. @Larry

  Dat heb ik niet bedacht maar het bron van ANP of het amerikaanse witte huis. En wie zegt dat het nu nog witte huis is? Hadden ze alleen witten daar verwacht. Racisme is daar uitgevonden. En ik wil niet naar een link verwezen worden en doe het ook niet @Larry of een ander forumlid anders komt men achter al jou persoonlijke gegevens en wie achter de nickname werkelijk zit of wist jij dat? En probeer je anderen op de korrel te nemen? Mij niet gezien!


  Maak melding

 51. @Larry
  Bouterse had een volbloed Indiaanse oma O.K!Maar een volbloed Creoolse/Chinese moeder!!!!!!???????????

  1.Bestaat dat?Volbloed Creools/Chinees????
  Leg mij dit even uit?

  2.Ik hoor je niets zeggen over de etnische afkomst van zijn grootvaders van vaders- en moederskant.
  Wat was hun etnische afkomst?
  Ik vind die informatie erg mager!

  Verder gaat het mij erom dat Bouterse met die uitspraak niet de creoolse groep duidelijk wilde maken dat hij niet een van hen is!Zelfs een blinde kan dat al zien.Zo heeft de groep het ook niet ervaren.
  Dat maakt men ervan.
  Bouterse is een populist, dus heeft hij juist met die uitspraak willen benadrukken dat ook(!) de Indianen zijn aandacht zullen hebben!


  Maak melding

 52. @Astrando

  Gefeliciteerd met de zoveelste anti-imperialistische overwinning in Zuid-Amerika. Zuid-Amerika raakt langzaam maar zeker uit de klauwen van de imperialistische aasgieren en een mooie toekomst ligt in het verschiet. El presidente Chavez heeft met democratische middelen zijn doel bereikt en dit is weer een stap vooruit in de goede richting. Gefeliciteerd.

  Wat de links betreft: het is verstandig om niet op links te klikken. Ik klik ook nooit op links die op fora verschijnen.


  Maak melding

 53. Mie jezus mi gado waarvoor zo een Heisa als Santhokie naar Ned komt en met wie dan ook spreekt dit is toch de man zijn goedrecht.Mi gado if ie jere (L) bimbo tide samen met die even stomme Wiston Wirt en natuurlijk de geweldige knappe bellers foe srs soso kakatoe ding be leguit.De presentatoren jaagden de mensen(luisteraars)gewoon angst aan toen bleek dat de VHP voorzitter in Ned gesprekken had gevoerd met derden Wat is hier zo fout aan?Dit doen NDPers ook.Maar ze(ndp) mogen op hun kop gaan staan Santhoki wordt de nieuwe president van Su.En weet je waarom,omdat hij werkt.Hij is constant bezig met ’t mobiliseren van mensen.Hij legt de mensen goed uit waarom het niet gaat in dit land en wat er anders moet gebeuren.De ndp dagoes zien dat men hen door heeft dat ze hun belofte niet kunnen waarmaken dan ding e begien broeja.Wel ndp aarkie dja wiens joe start wroko nownow dat kwaad is al geschied nml het niks doen voor de bevolking.En ndpers laten we ophouden mensen zo voor de gek te houden die grap die de zwarte one eye uithaalt is voor zijn rekening.Jllie ndpers moeten gewoon niet meedoen met hemdie Limbo dus.DiDiBrie heeft zichzelf werkelijk kleine indiaanse jongen uit Cassiwinica genoemd en zwarte mensen huilden toen ookal met hem mee,want die zwarte man dacht grotere hoogte te bereiken met dat indiaantje zonder hard te hoeven werken.Wel mi blaka mang san geers mie sondro trangawroko grotere hoogte bereiken mi sssoe.Oeng tang mik komedie oeng sa go stem bij de volgende verkiezing gie a verlengstuk foe ndp nml DOE foe Breeveld jo poe.Mi no sabie sang ede blaka mang lobi alles wat niet zwart is,daarom oeng broko PRESIDENT VENETIAAN so.Alleen al denaam te noemen trawang e flauw,omdat a blaka en a no wang moordenaar. wel DiDiBrie srefie e karie VENE ing ning en a no foe ogrie ma foe boeng.Ala sma e kiesie a blaka volk dan oeng wang takie,terwijl a over grotedeel foe a blaka volk dong.Oeng get out.En Santokhi mag,want neks no fout.Ik zeg als blakamang leve a front met zeker Santhoki erbij.Alles wat er verkeert gaat met wie dan ook komt door die verkeerde keus die men heeft gemaakt op 25 mei 2010 en daarna om samen te gaan werken met deze DiDiBrie.Luister maar elke zondag naar radio apintie om 16.30u dan wo jere a tegenhanger foe Limbo drape joe kan zie dat ding machtie e broko,anders had DiDiBrie opdracht gegeven om die uitzending te stoppen. Any way odi odiiii mi e bari oeng.
  Glenny


  Maak melding

 54. De Coordinator v/d NF (krijgsgevangene van de Kolonisator) is pas teruggekeerd uit NL met de opdrachten.
  Het enigste wat hij moet doen is de opdrachten uitvoeren en moet niet komen vertellen dat het volks wil is.
  Een kleine groep Surinamers kan niet bepalen voor de meerderheid.
  Iedereen willen weten wat in de jaren 80 en 82 enz. gebeurd waren, daarom moeten ze allemaal medewerking verlenen. Dus daarvoor was de Amnestie bedoeld.


  Maak melding

 55. parlementariër Chandrikapersad Santokhi, het is niet alleen praten, praten en praten!!!!!!

  jij had al lang deze zaak kunnen afhandelen.
  DOM DOM DOM van u!!!!!!!!

  nu heeft u geen recht om te spreken, allemaal één pot nat!


  Maak melding

 56. Beste Chan: alhoewel haast alle kritirk gepasseerd dient te worden, zou ik je aanraden om de partij beter te structureren:
  1. heldere uitgangspunten
  2.een duidelijke sociaal-economische plan
  3.toegangkelijkhied van de partij
  4.bemensing met integere personen
  5.commissie die corruptelingen binnen de partij moet aanpakken(voorbeeldfunctie)
  etc.
  6. een goede, juiste en objectieve geschiedenis van de partij, ontstaansgeschiedenis !
  Succes


  Maak melding

 57. @Mike, geen enkele stembusuitslag kan mensenrechtenschendingen legitimeren. Ook al is het 30 jaar later. Bouterse moet vervolgd worden voor z’n misdaden. Zie vervolging Videla, Pinochet en oud Nazi misdadigers.

  @Radjkoemar Radjaram, in de eerste plaats kan gewoon cijfermatig worden aangetoond dat de meerderheid van de stemmers in 2010 niet gestemd heeft voor de NDP. Verder was het 8 december proces geen issue bij de verkiezingen van 2010.

  De amnestieregeling is alleen bedoeld om Bouterse uit Santo Boma te houden.

  Onhoudt 1 ding goed broeder “alleen schuldigen vrezen de rechter”.


  Maak melding

 58. @anna_Z

  Weet jij hoe de broer van je god bouta de verkiezingen heeft gewonnen…DOOR HET VOLK TE MANIPULEREN!!
  Zijn tegenstaander die bezat geen kapitaal want hem werd geen middelen geboden om de strijd tegen je god no 2 aan te gaan . De media huizen die stonden alleen ter beschikking van je god no 2 en dat wel onder bedreiging. Voorts gingen de ‘apostelen’van je god no 2 huis aan huis,deur aan deur en waarschuwden de mensen om op je god no 2 te stemmen want anders….!
  De mensen die zich massaal toonden zogenaamd om een overwinnings feest van je god no 2 bij te wonen ,waren daar omdat zij bedreigd werden!
  Zo af en toe moet je ook de links durven te lezen en ook ander wereld nieuws op yahoo of ander website.
  De ganse dag zit je hier te lullen ,wordt je echt niet moe om al de moordenaars waar ook ter wereld te prijzen!?
  In tegenstelling tot jou prijs ik zijn tegenstaander die moed en durf voor de dag heeft gelegd en een uitdaging heeft betekend voor je god no 2,de dictator Chavez.
  Hulde aan zo een moedige man ,hulde aan de tegenstaander die het met zeer geringe moddelen heeft moeten doen!


  Maak melding

 59. Santokhi is terug uit Nederland en dat wel zonder de hulp van AMNESTIE.
  Kijk hoe de ndpers hun nieren zitten te vreten.Het doet hun pijn dat zij bouta geen welkom terug kunnen heten uit NEDERLAND,ook niet zelfs met Amnestie!
  ‘Arme’ bouta,verder reizen dan china,cuba,haiti,guyana,brazilie enz..kan die man niet

  WELCOME BACK Mr SANTOKHI,WELCOME!.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.