Korte documentaire uit Suriname maakt kans op prijs

10

Vandaag vindt de uitreiking van de juryprijzen en de publieksprijs van het Nederlands Film Festival plaats. De Groningse regisseur Annegriet Wijchers is met haar documentaire ‘Wan bromki fu Gado’ geselecteerd voor het Nederlands Film Festival Online Competitie (NFF Online Competitie). De NFF online competitie beleeft dit jaar haar zevende editie en roept filmmakers op om hun korte films van maximaal vijf minuten in te sturen.

Samen met Quincy Lisse en Sabrina Sugiarto, die met Annegriet samen werkten bij het 10 Minuten Jeugdjournaal, besloten ze om een korte film te maken over de charme van een aantal Surinaamse mannen en hun persoonlijke kijk op de vrouw. Omdat Annegriet Wijchers Nederlands is, dienden ze de short doc in voor eerdergenoemde Nederlandse competitie.

Toch wil ze duidelijk maken dat het niet een louter Nederlands product is: “Wan bromki fu Gado was nooit in deze hoedanigheid tot stand gekomen zonder de nauwe samenwerking met de getalenteerde cameraman en editor Quincy Lisse. Het is een korte film geworden waarvan we alledrie hopen dat zoveel mogelijk mensen zullen genieten, en Surinamers in het bijzonder”. Bekijk de film:

UPDATE: De korte film is niet in de prijzen gevallen. NFF Online Competitie Holland Doc 24 Documentaire Prijs ging naar CANVAS van Chiel Aldershoff en Ben de Loenen:

10 REACTIES

 1. Ja baja mi lobi uma deng switi su uma.

  Maar ik vind die korte film nergens opslaan wij/ik een surinamer houd van nature al van vrouwen of een vrouw/dus wat wil deze docu nou duidelijk maken.


  Maak melding

 2. zie je wat ik bedoel, zaken die het land positief kunnen beinvloeden daar regaren die idioten van wknforum niet op. ma ja je moet eerst verstand hebben he!


  Maak melding

 3. Makers van CANVAS gefeliciteerd met jullie prijs.
  Mooie rustieke & authentieke film.
  Terecht gewonnen.

  Annegriet,
  Als je nu de diversiteit op schoonheidsgebied had meegenomen, dan was je zeker in de prijzen gevallen.

  Mwhau is niet gecharmeerd van tandeloze, oorbeldragende hangoudere.

  sorry.


  Maak melding

 4. Inderdaad rolbevestigend! De meeste Surinaamse mannen snappen nog steeds niet dat een vrouw respect verdiend op de juiste manier, niet door nagefloten te worden! Oprechte aandacht, respect en gelijkwaardigheid. Niet als lustobject opgezadeld te worden met kinderen en man weer hophop naar de volgende! met een gouden ringetje van de Blokker maak je haar echt niet blij!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.