‘Goud expositie’ van Zwitserse kunstenaar Moritz Ebinger

0

De in Nederland wonende Zwitserse kunstenaar Moritz Ebinger (Bern,1961) verblijft al enige maanden in Suriname voor zijn project GOUD. Voor dit project onderzoekt hij een jaar lang de artistieke, symbolische, historische en spirituele betekenissen van het edelmetaal goud. In Suriname bezocht hij meerdere goudmijnen waar hij ter plekke in de natuur kunstwerken uit bladgoud heeft gemaakt en achtergelaten. Op 5 en 6 oktober zal hij foto’s schilderijen, films en tekeningen exposeren in Art Gallery Sukru Oso.

Ebinger werkt met vrijwel alle materialen in de meest verschillende uitingsvormen: hij schildert, tekent, werkt met knackebrood, paaldanspalen en interviewt voor zijn eigen radiostation ‘Rood’ vakmensen en beroemdheden, onder wie de dit jaar overleden journalist/schrijver Anil Ramdas. Dit interview zal tijdens deze expositie te beluisteren zijn.

De opening van deze expo wordt op vrijdag 5 oktober verricht door Rinaldo Klas, directeur Nola Hatterman Art Academy. De expositie is open op vrijdag 5 en zaterdag 6 oktober van 19.00 tot 23.05 uur. Op zaterdag 6 oktober 16.00 uur vindt een workshop plaats.

Bekijk ook:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.