Lackin citeert Bouterse: respecteer soevereiniteit

154

PARAMARIBO, 3 okt – “Suriname is een onafhankelijk land. Onze primaire opdracht is deze en geen andere, dan de soevereiniteit van ons land te respecteren en te verdedigen. “ Dit citaat uit de jaarrede van president Desiré Bouterse is gepresenteerd in de Algemene Vergadering van de VN. Minister Winston Lackin onderstreepte het belang van onderling respect. Vooral voormalige koloniale machten lijken daar moeite mee te hebben.

De ‘nieuwe realiteit in de wereld’ blijkt maar moeilijk te accepteren. “Wij beseffen dat een goed functionerende VN, met inbegrip van de Veiligheidsraad, de potentie heeft om de meest belangrijke stabiliserende factor in de wereld te worden. Maar we kunnen alleen maar overleven door een correcte positie te krijgen in de wereldgemeenschap”, zei Lackin. Respect voor de soevereiniteit van alle landen moet de boventoon voeren.

Standaarden en regels willen scheppen voor anderen hoort daar niet bij. Ook het oordelen over het democratisch gehalte van landen moet worden nagelaten. Volgens Lackin valt te begrijpen dat het voor machtige landen en vooral ex-heersers, moeilijk is hun dominante positie op te geven. Suriname is zich goed bewust van zijn potenties en mogelijkheden. Samenwerking met andere landen, multilateraal of in blokken, gebeurt op grond van eigen keus.

Bekijk ook:


154 REACTIES

 1. Dit typisch een staaltje van groep mensen die nog leven in de tijd van de niet gebonden landen, en de tijd van het communisme. dit soort retoriek zijn al jaren achterhaald, toch blijven Bouterse en zijn jaknikkers erin geloven. Lackin jullie moeten beseffen dat de wereld aan het veranderen is, zelfs machtige Amerika is gevoelig voor de protesten tegen de doodstraf ook China.
  Trek die onmenselijke amnestiewet in.


  Maak melding

 2. Dit is typisch een staaltje van een groep idioten die zijn blijven steken in de tijd van de niet gebonden landen en de comminisme.fit soort retoriek zijn al jaren achterhaald, toch blijven Bouterse en zijn jaknikkers erin geloven.


  Maak melding

 3. M.a.w blijf af van die amnestie,…wat een zielige vertoning,..iedereen bedelen de amnestie te accepteren zodat Bouterse uit de gevangenis blijft. Wat ze niet begrijpen is dat je niet tegen de natuurwetten kunnen vechten,..en dat is “het recht zal altijd zegevieren”


  Maak melding

 4. Het grote verschil met vroeger is dat landen elkaar nu wel controleren en dus op de vingers tikken als het niet goed gaat.
  Begrijpelijk zijn Bouterse en zijn kornuiten daar bang voor.
  Dat gedrag ken je van alle misdadigers en maffiafiguren.

  Maar de internationale gemeenschap en dus ook de grote wereldbanken bemoeien zich wel met Suriname.
  Bouterse kan beter niet de EU in Paramaribo uitnodigen!


  Maak melding

 5. Er is geen land wat de zelfstandigheid van Suriname betwist, alleen is Internationaal de zelf amnestie van een stel verdachten van moord afgekeurd.


  Maak melding

 6. Ik zou zeggen begin eerst maar eens de democratische rechtstaat en oa. de nabestaanden van de decembermoorden te respecteren. Deze schoothond kan je toch niet serieus nemen. Als het te heet wordt in het NDP kamp wordt slavernij troefkaart weer gespeelt. Zoooooo voorspelbaar maar vooral zoooooooo zielig… De financiele belangen voor Nederland zijn in Suriname minimaal. Kolonisatie van Suriname is niet aan de orde en gaat ook niet gebeuren. Blijf vooral zaken doen met de ohhh zoooo betrouwbare China !

  Als het gaat om mensenrechten kwesties en misdaad tegen de mensheid dan heeft dit ZEKER de aandacht van Nederland. Voor de goede orde, het Internationaal Strafhof (ICC) staat in Den Haag is in 2002 opgericht om mensen die een oorlogsmisdaad hebben begaan op te sporen en te vervolgen. In dat kader handelt Nederland in de geest van de ICC en is het een voorbeeld voor de rest van de wereld. Touroperator Lackin kan beter z’n mond. Tot nu toe heeft hij alleen op kosten van de belastingbetaler snoepreisjes gemaakt en is het resultaat bedroevend.


  Maak melding

 7. Nieuwsbron:DWT English version

  Bouterses not involved in Wortel case

  01/10/2012

  ROTTERDAM – The names of Desi Bouterse and his son Dino were not mentioned yesterday during the preliminary hearing in the Tidore case, in which Piet Wortel is the chief suspect. Wortel’s lawyer Inez Weski tells de Ware Tijd she had not expected anything else, as there is no case against the Bouterses. The prosecution declined to comment on the case.

  Detention extended

  The court in Rotterdam also extended detention of Wortel and four other suspects. The prosecution states the investigation is ongoing, and proceedings will resume on 17 December.Tidore

  The Tidore case started in January 2010 with the seizure of some 1,000 kilos of cocaine hidden in cargo from Trinidad. Authorities began to suspect then that Wortel’s organization was involved in smuggling of large amounts of cocaine from South America, so the prosecutors’ office started an investigation that lasted two years. The many files compiled in this case suspect the organization of being involved in the smuggling of close to 6,600 kilos of cocaine.

  Files contested

  Yesterday, the suspects’ lawyers also contested the prosecution’s investigative methods and the admissibility of the evidence. They believe there is no case against their clients, as it is built on hypotheses and conjecture. The lawyers also cast doubts on the wire taps obtained in Suriname, as they want to know what legal assistance requests have been submitted to foreign countries.

  Surprising was the fact that the name Steve M was mentioned several times during yesterday’s hearing as the owner of the car that had been used to transport the cocaine in Suriname. The prosecutor started his summation by stating that many connections will be made in the coming three months and that the investigation will be continued.-.


  Maak melding

 8. Brada Roy,
  In de jaren 80 heeft Bouterse het ook geprobeerd om nederland te beschuldigen, ze deelden brieven uit aan landen die ook gevoelig zijn voor hun retoriek.
  Lackin en Bouterse moeten eerst respect tonen voor de rechtsgang democratie en wetten in hun land.


  Maak melding

 9. @Koos de Jong//Bouterse is nooit schender van de waarden van de mensheid geweest. Bouterse hoort zeker niet in het rijtje van Taylor, Saddam en andere massa mensenslachters. Dus kan Bouterse niet met het gerechtshof in den haag in verbinding gebracht worden.
  Dictators die elke dag een gewoonte van maken mensen als vee af te slachten kun je beschouwen als mensenrechten schenders zoals Ghadafi,Saddam, en de situatie in Syrie van president Assad.Deze vergelijkingen gaan niet op met de situatie in Suriname.


  Maak melding

 10. “Een kat in het nauw maakt rare sprongen”
  Bouterse heeft in Suriname grote woorden om het buitenland te “bestrijden”. Maar als hij alle buitenlanden kan toespreken op de algemene vergadering, blijft hij thuis en stuurt hij zijn minister om te poging de hete kolen voor hem uit het vuur te halen.
  De vraag is op wie deze toespraak nou indruk heeft gemaakt.
  Door de amnestiekaart te spelen hebben ze zich letterlijk in de kaart laten kijken.
  Als ze denken dat de kous daarmee af is hebben ze het mis. Ze kunnen beter kijken hoe het Pino in Chili en V in Argentinië is vergaan. Het heeft lang geduurd maar ……… het resultaat kennen we.


  Maak melding

 11. “Minister Winston Lackin onderstreepte het belang van onderling respect.”

  Respect verdien je deze krijg je niet al helemaal niet als je complete gezinnen schoffeert, door wel te willen komen met een amnestie wetgeving maar weigert excuus te maken voor wat er gebeurd is.
  Tevens is het heel bijzonder dat een President van een land respect verwacht van de rest van de wereld, terwijl zijn familie inclusief de hijzelf zelf zich bezighoud met zaken waarvan we allemaal weten dat die het daglicht niet verdragen.
  Het mooiste vind ik nog dat de President zelf maar thuis is gebleven dit omdat hij van heel veel Landen geen hand danwel aandacht zou krijgen.


  Maak melding

 12. Feedback,
  Weer zo een dogmatische paarse waarheid.
  lees the veroordeling van Suriname over de masslachting te moiwana.
  Bouterse tylor,sadam assad zijn de zelfde soort mensenrechten schenders , hij is en blijft een massamoordenaar die mensen zonder proces heeft afgeslacht


  Maak melding

 13. Met deze opstelling van Lakhin over de soevereiniteit kiest Suriname voor het internationaal isolement. Lakhin vergeet (of hij doet alsof) dat we tegenwoordig leven in de tijd van globalisering en internationalisering. Soevereiniteit is een begrip die hedentegendage niet meer door ontwikkelingslanden wordt gebruikt m.u.v. van schurkenstaten als Iran, Noord-Korea en Syrie. Landen als Suriname die zo een fanatiek beroep doen op ‘de soevereiniteit’ hebben iets te verbergen en willen geen pottenkijkers. Criticasters worden als vijanden van het volk beschouwd en als schenders van de zo vel begeerde soevereiniteit. Immers soevereiniteit is dood! De wereld is een open medium met alle mogelijke technologieen zoals internet, facebook etc. Wil Bouterse deze ontwikkelingen stopzetten?


  Maak melding

 14. Roy jij snapt het niet, het gaat erom dat die Ptatta lult in Sur zaken, altijd zijn ze bezig, laat Sur met rust, doen ze het fout dan merken ze het wel, en sinds deze presisent er zit lopen ze te kutten, na 2015 als die ratten terug zijn moet je opletten minder gedoe,
  een reikende hand,stelletje meloten die gasten in Den Haag, we weer oeng ede foe soso,wij die erbuiten staan lopen te zeiken en nog meer, overzee lappen ze dat aan hun laars.


  Maak melding

 15. Astrando, zak me hier hoor met je engels epistel, wat een gelul zeg, wat bereik je ermee geen zakkkkk, echt geen zak, pen het in gewoon Nederlands.


  Maak melding

 16. Ik vind het krachtige woorden van vrijheid ,van een land die niet bang is om zijn eigen verantwoording te dragen.
  Nu word het aspect van multicultureel leven op aarde in een praktische vorm weerlegd M.A.W.multicultureel is niet gemengde volken in 1 land,maar volken van de wereld die hun eigen verantwoording in hun eigen land handhaven zonder vijandschap naar die andere bevolkings groepen van de wereld(dat is vrijheid),en mocht er een nood in een van die wereld landen toeslaan,dan zou het normaal zijn als er 1 of meerdere landen die land in nood helpen,en niet hoe het er nu aan toe gaat ,van,ik verplicht jou, of jij moet als land doen wat ik zeg,neen dat gaat niet, het brengt vijandschap.
  Wij leven in een tijdperk van superiuere hersen spoelerij en als wij er niks aan doen om een oplossing voor ons zelf te vinden,geraken wij weer in slavernij.De gemengde volken die zich door de jaren heeft ontwikkeld in su is het product van het vroegere mensen handel door de europeanen en arabieren en engelsen,dat nu een vaste vorm heeft aangenomen in su,maar heet geen multicultureel,maar een gemengd zamen leving.


  Maak melding

 17. Zo doorzichtig weer hé.
  Lackin moet het beestje gewoon bij de naam noemen.

  Met Soevereiniteit word in zijn voorleesstuk bedoeld: ‘aan Suriname’s criminele president mag amnestie verleend worden en daar mag vooral Nederland zich niet mee bemoeien’.

  De schending van Suriname’s soevereiniteit door buurman Guyana… daar had reisburo Lackin het natuurlijk niet over. Het is hem enkel te doen om de positie van zijn broodheer.

  Maar ook de Surinaamse Gaddafi krijgt ooit wat hem toekomt.


  Maak melding

 18. @Borgoe,

  Ptata MAG lullen, je bent zeker de tyd vergeten dat je zat uit te kijken naar de bekende DOOS uit ptata…..
  of was je toen nog niet geboren ??
  In dit geval is het een zeeeeeer slechte zaak van je opvoeders dat ze jou dan de historie en de gevolgen van de zgn revo niet hebben bijgebracht.


  Maak melding

 19. Lachin mi gudu…en telkens als DADA kwam werd het ONREIN!!

  de donkere ’80 era was zeer onrein dat ook jij je derriere met banablad moest rein houden tog!

  en dan komt er idd een Soeve-REIN era in Su onder Hr Vene, maar zijn wij sinds kort weer onrein!!

  bange Ministers, bange Rechters…volk bang voor CTU,..Wortel-transporten..amnesty ook voor Meriba,..banden met boevenstaten,…

  maar er is ook wat moois te vermelden!!!!!!!

  EEN GRATIS LUCHTTAXI NAAR OBIAMANG-LAND VICE VERSA

  zeer uniek zeer onrein 🙂 🙂


  Maak melding

 20. @Machaivelli, je hebt het goed verwoord broeder. Hulde !!! Juist door souvereiniteit te benadrukken heb je iets te verbergen. Bouta zou een cursus moeten volgen in mondialisering, globalisering en social media. Denk dat er een wereld voor hem open gaat.


  Maak melding

 21. gaymapje.Roy alias Ray

  Wie zijn jullie om te zeggen hoe de dingen in su moeten verlopen,.Jullie kunnen je mening geven,is oke,vandaar deze forum,maar blijf niet steeds haken over een onderwerp namelijk Bouterse of Lacking.
  Ik heb door julie reacktie kunnen merken dat jullie met een groot probleem zijn over deze 1 of 2 persoonlijkheden.
  Wat is jullie haat of mentale probleem,,deze 2 personen zijn de verantwoordelijke van het land zij zijn vestandig genoeg om te weten wat goed voor land en vlok is,en als het wat tijd kost om die plannen uit te voeren ,zo what,,,houd er wel rekening mee dat er van alle kanten tegengewerkt word om die opbouw plannen te verwezenlijken,,en zelf door mensen zoal jullie,,,,als jullie niks ander te doen hebben,,zoek dan een ander bezigheid en laat su en regering voor wat het is,,,,wij hebben mensen als jullie NIET NODIG,,dus FUCK OFF,en klaag over die regering in het land waar jullie wonen en niet over SU,,maka auw boro ung djonsro


  Maak melding

 22. @sra

  ER kleeft bloed aan de handen van de demon die jij aanbidt waaronder bloed van mijn VERMOORDE broeders.

  Door deze demon hebben velen het geliefde land moeten ontvluchten…
  En zij die het geliefde land hebben verlaten hebben JOU later onderhouden (bekende dozen) uit Holland.


  Maak melding

 23. Ach Lakei moet ook praten voor zijn geld,daar word hij uiteindelijk voor betaald.
  Helaas weten we allemaal dat praatjes geen gaatjes vullen.
  Ik wil Lakei adviseren,om ik weet niet als het er nog bestaat,maar vroeger had je in Nederland een programma”praatjes maker”,Om zich samen met boutje en pero en takkie en anna zuignap,zich in te schrijven voor dit programma.
  Want zinloos praten zijn ze goed in,maar ik denk dat de vn- ers in hun vuistje hebben zitten lachen om deze idioot lakei.


  Maak melding

 24. Ja Roy Borgoe is er weer,goed lezen ja, opvoeders, ben jij er eentje, succes, met de mijne heb je geen fllll
  te maken,die ¨ptatta zal blijven lullen, aan hun handen kleeft meer bloed, veel ja, maar dat wordt verzwegen, in anders mans keuken lopen te neuken kunnen ze goed, en nu het volgende, ik volg die zaak in Suriname vanaf de tijd van Jopie P, duidelijk,dus kom mij niets vertellen, hoe en of wat, prent dit in je…. en kom maar op met je antwoord.


  Maak melding

 25. @ sra
  Als je moeite hebt met de meningen van forum leden hier,dan moet je gewoon wegblijven van dit forum.
  Hier op het forum mag een ieder zijn mening geven.
  Als het je niet bevalt donder dan toch lekker op man.


  Maak melding

 26. Nog even Roy je had het over dozen, slaap jij in eentje nl, ik heb nog een paar staan, zeg me welk formaat, doen hoor, moet je hem dan hebben met of zonderrrrrr.


  Maak melding

 27. Jou broeders? ga toch weg ,Roy

  En onderhouden,dat weet jij niet,,door hard werken kan een mens zich zelf ook onderhouden,of denk jij dat ik daarop zit te wachten om door wie dan ook verzorg te worden,.Als ras echte surinamer heb ik vanaf kleins af aan geleerd hoe ik dat moet doen.
  En blijf de president maar een demoon met bloed aan zijn hand noemen,daar kom jij toch mee vooruit in het leven dat jij nu leeft, toch Roy.


  Maak melding

 28. Vene mi gudu rustig mang…sra gaat helpen opbouwen zijn “roots”, hetgeen alleen maar is toe te juichen!!!

  “straks” ga ik ook,…alleen kan ik niet vinden mijn ZevenMijlsLaarzen 🙂 🙂


  Maak melding

 29. vene
  ik becritieseer niemands mening,,dan had jij mijn bericht beter moeten lezen.Maar als jij steeds op een punt blijf haken wil zeggen dat jij het boven vermelde nieuws niet begrepen hebt of niet wil begrijpen.


  Maak melding

 30. @sra
  Ik houd van Suriname,ik woon en werk in Su,dus ik weet niet wat jij loopt te lullen hier op het forum.
  Kijk zo vroeg ik al op mijn kantoor zit jonge.
  Jij loopt hier te lullen met een uitkering van Nederland.
  Volgens mij heb je zelf je pc via een maatschappelijk werk in Nederland gekregen.
  Ga toch wat maken van je leven jochie en loop niet zo achter een paar criminelen aan die toevallig aan de macht zitten hier in su.
  Jij ben verdoend de rest van je leven in Nederland te blijven.
  Hoe laat ga je naar je stam cafeetje?


  Maak melding

 31. @SRA, over welke opbouw heb je het ?

  Suriname is dankzij het beleid van Venetiaan de economische malaise van de jaren tachtig en negentig te boven gekomen en heeft tegelijk goede condities kunnen scheppen voor groei van welvaart en welzijn voor haar burgers. Met andere woorden, de schatkist is op orde.

  Bouterse zelf heeft tot nu toe op economisch gebied niks gepresteerd, behalve de devaluatie van de SRD en een moordende verhoging van de government take. Hij loopt wel trots te zwaaien met positieve ratings en IMF rapporten, maar verzwijgt dat de mooie vooruitzichten in de ratings gebaseerd zijn op investeringen die door de regering Venetiaan in gang zijn gezet.

  Het is toch een zegen om in een gespreidbedje terecht te komen ? En nog weet Bouterse een puinzooi van te maken.
  Het land leeft in een isolement. Ze doen zaken met landen die er niet aan toe doen.

  Bouterse en Lackin worden niet tegengewerkt. Ze hebben een meerderheid in het parlement, dus wat bedoel je met tegenwerken ? Ze hebben 2 jaar hun gang kunnen gaan en op de hoofdthema’s hebben ze geen succes geboekt. Hoeveel tijd heb je nog nodig om uit de startblokken te komen. In 2015 zal de bevolking met hun afrekenen.

  Luister 1 ding goed broeder, op deze forum mag iedereen zijn mening geven. Of je het leuk vind of niet. En als het je niet zint onthou je van elke commentaar.


  Maak melding

 32. @sra en borgoe..

  Jullie zijn nooit te oud om te leren….
  we leven nu in een data tydperk…

  google maar wat jou leider/lijder/duivel heeft uitgespookt in het geliefde SU…
  wel zonde van al het schoolgeld/tyd/investering welke jou opvoerders destijds zijn kwijtgeraakt.

  Zegt genoeg over de manier van denken over jullie.
  Shame Shame..


  Maak melding

 33. vene

  Jongen,jij bent en blijf een groote blufer;wat jij doet en ben wil jij op mij weerspiegelen.
  Ik denk dat jij gedoemd ben om voor derest van jou leven in nederland te blijven,omdat jij een te grote bek heb om in su te kunnen leven,jij stingkende racist.
  kijk eerst naar jou eigen leven dat gedoemd is te valen,en laat de mijn met rust bemoeial.
  Ik heb jou toch niet om jou mening gevraagt,schijtluis dat jij bent,,ga naar su met jou grote bek dan zal jij zien hoe ver jij zal komen met jou krpmme gedachten,,gaat jij maar naar jou stam cafeetje met jou hollandse maatjes,jou hol maatjes,vuile viezerik,,of den jij dat ik niet weet wie jij ben,vieze smeerlap dat jij er ben,gaat baden jij stink een uur in de wind.


  Maak melding

 34. Kijk zo kennen we die paarse aanhangers weer. En maar maar blijven schelden, beledigen en intimideren. Wat mij betreft kunnen ze allemaal aan het gas.


  Maak melding

 35. koos de jong

  Als ik uit gescholden word,,,laat ik ook wat flodders los,.Net alsof jij zo beleefd ben.
  ROY
  waar zit jij eigenlijk mee,,ik heb jou al duidelijk mijn mening gegeven,en daar blijf ik bij


  Maak melding

 36. Als Lakhin en zijn baas zo een fanatiek beroep doen op de soevereiniteit duidt dit erop dat zij lak hebben aan internationale normen en waarden. Ze geven hiermee aan dat zij – in de lijn van Robert Mugabe van Zimbabwe en de Volks Republiek China – geen bemoeienissen dulden van buitenlandse instanties en mogendheden. Theo Para heeft dit goed weten te verwoorden: soevereiniteit betekent niet dat je geen verantwoordelijkheid hoeft af te leggen. Het is geen vrijbrief om te doen en laten wat je wilt als regeerder.
  De VS moeten landen als Suriname scherp in de gaten houden. Het zijn die landen wiens regering criminele handelingen verrichten en vaak genoeg hun volk in het gareel houden middels intimidatie en censuur.


  Maak melding

 37. “Suriname is een onafhankelijk land. Onze primaire opdracht is deze en geen andere, dan de soevereiniteit van ons land te respecteren en te verdedigen.”

  ——————————————————

  Als ik bovenstaande reacties lees van de zwakzinnigen, begrijp ik dat ze met bovenstaande niet eens zijn. Ze zien liever onze souvereiniteit en onafhankelijkheid teruggedraait worden door Nederland of het Westen.

  Het moge duidelijk zijn dat deze zwakzinnigen geconditioneerde slaven zijn van het westen/nederland.

  Blijven jullie maar tegenspruttelen. Onze Surinaamse Souvereiniteit en onafhankelijkheid zal door alle vaderlandslievende Surinamers verdedigt worden. Dat jullie als stoottroepen willen funguren voor het westen/Nederland is ons inmiddels duidelijk. Jullie opzet zal mislukken, gewoon omdat jullie een stelletje mislukkelingen zijn.


  Maak melding

 38. Koos de jong
  jij praat over Bouterse als moordenaar,,maar jij wens wel mensen aan de gas,,,maakt dat jij beter dan hem bent of ERGER,want tenslotte wens jij wel een grotere groep mensen aan de GAS,,toch koosje?


  Maak melding

 39. koos de jong is wat men een geboren hypocriet noemt, deze sukkels kan je onmogelijk serieus nemen.

  Deze gasten zijn 100x erger, ze zullen duizenden vermoorden om te schreeuwen dat ze tientallen met de moorden hebben beschermd.

  lees de reacties van de meeste van de gasten hier die moordenaar schreeuwen zijn geen knip voor de neus waard, moreel corrupte, tot op het bot en mensonwaardige hypocriete lieden zijn het.


  Maak melding

 40. @Feedback
  Hallo hoe staat het met het opspeuren van het AMS schoolrecord van je baasje die ene die dateert uit de jaren 1960 zoals jij en vele klasgenoten zich kunnen herhinneren ,volgens jou?
  Straks wanneer ik jouw en die andere klasgenoten zal vragen over de jaren 80 dan beginnen jullie te kampen met een Black-out.
  Dat jullie samen op 1 school gezeten hebben is mogenlijk maar het is absoluut geen AMS geweest,Het moet de verkeerde school geweest zijn waar je leert moorden en dan doen alsof je aan AMnesia lijdt.Deze patroon merk je gelijk op bij jou en je klasgenoten uit de jaren 60.Wordt jullie gevraagd over 1980 dan gaan jullie als ‘
  ‘1980…wat is dat,neen 1980 is nooit voorgekomen in Suriname,wij hebben nooit van de jaren 80 gehoord,in onze geschiedenis boeken staat niks vermeld over de jaren 80,
  Neen wij hebben de jaren 80 nooit tegengekomen in Suriname.

  Whahahaaaaaa maar 1960 kunnen jullie je wel herhinneren.En in 1980 leden die hersenen van jullie aan een Blackout netzo eentje als de getuigen van de paarse bende te Boxel.
  Een ding hebben jullie ,de leerlingen van 1960 , gemeen met jullie klasgenoot bouta…LIEGEN ALSOF HET GEDRUKT STAAT…LIEGEN EN BEDRIEGEN KUNNEN JULLIE ALS GEEN ANDERE….


  Maak melding

 41. KLAGEN EN VRAGEN, jullie leren het nooit af in dat apenland. Maar dat land is niet meer dan een provincie van China. LEKKER VERDER SLAPEN ALLEMAAL!! Als jullie eindelijk wakker worden, wordt de rekening gepresenteerd.


  Maak melding

 42. @Afu ede
  Het lijkt alsof je pas vandaag vernomen hebt dat Suriname in 1975 onafhankelijk is geworden!
  Onafhankelijk zijn wil niet zeggen dat een president je naar de slachtbank mag sleuren ,je mag executeren in naam van land en volk en dan vertel je nog erbij dat niemand zich ermee moet bemoeien.
  Het onafhankelijk zijn geeft je niet de macht om je landgenoten om te brengen zoals bouta denkt dat het wel zou moeten kunnen.
  Waarom is hij dit allemaal niet zelf gaan vertellen op de vn vergadering,waarom een boodschapper sturen als lackin?Waarom is Macho bouta dan thuis gebleven met zijn geweldige visie over het onafhankelijk zijn?


  Maak melding

 43. ray alias roy

  Wie heeft jou gezegd dat ik boos ben?
  ken jij mij dan zo goed?
  Of is het maar een vermoeden van jou?

  Als jij zo graag wil weten wat sabrafefe betekend en zelf een surinamer bent,zou jij jou moeten schamen,,maar als jij een hollandse ben,kan ik het nog begrijpen als jij de betekenis ervan wil weten maar,dat ik jou niet gaat zeggen.


  Maak melding

 44. Het boven genoemde gelul draagt helemaal niets bij een positieve denkwijze of visie.
  Tracht te begrijpen dat er armoede is in Suriname en uitbuiting plaats vind.Is er een betere alternatief dan dhr. Bouterse.De NPS en zijn aanhang zijn boeven van de eerste orde.Willen jullie Venetiaan zien die steelt en alles verkwanseld aan de witten.Heden nog werken de NPSers op de cruciale functies deze regering tegen.Hebben jullie families bij de NPS of zijn jullie bij betrokken in het bloed drinken van het land of kan je niet helpen dat je zo denkt.

  Dat de witten altijd macht willen hebben over de zwarten is een feit.Jammer dat je zwarte verraders hebt die hun eigen moeder verkopen door jaloezie en hun eigen volk het misgunnen.Ze verkopen je zo bij de witten. Dit gebeurt nu in Suriname. Zien jullie leeghoofden dit niet.Alle projecten zitten in handen van witten.


  Maak melding

 45. @sra

  Koos heeft alleen maar gezegd en nooit uitgevoerd, het zijn bij woorden gebleven.Je hoeft daarom niet bang te zijn .Wanneer jij boos bent laat je toch ook van die losse flodders ,je weet toch de ergste scheld woorden in een mooie verpakking als ..ja als Sabrafefe,want je had zelf toegegeven dat het iets zo erg is dat je het maar liever niet openlijk kan zeggen dus dan gebruik je het mooie camouflage woord ..SABRAFEFE voor de meest verrachtelijke scheldwoorden.


  Maak melding

 46. Moordenaars,oplichters bedriegers die het over redpect hebben vindt ik.belachelijk,hypocriet en gemeen.
  De landveraders hebben nooit respect getoond voor onze landgenoten en onze grondwet.


  Maak melding

 47. Lackin moet bout maar uitleggen dat hij de wens van andere landen ook moet respecteren.Als ze bout niet meer willen ontvangen,niet als burger en niet als president,dient men dat te respecteren en niet uit reislust zeggen dat het schending is van de soevereiniteit van Sur. is.Want de andere landen zijn ook soeverein om hun besluiten te nemen.Of bepaalt Sur. ook voor hun?

  Cobie.


  Maak melding

 48. Paramaribo verfraaid voor ACP/EU-meeting

  Bron: DWTonline.

  PARAMARIBO – Vanaf 15 oktober worden in de binnenstad werkzaamheden uitgevoerd om de stad ‘een extra tint’ te geven in verband met de ACP/EU-meeting volgende maand. Dat zegt Rabindre Parmessar (NDP/MC), voorzitter van de parlementaire commissie die belast is met de voorbereidingen op de bijeenkomst.

  De stad wordt schoongemaakt en er wordt extra prioriteit gegeven aan het asfalteren van enkele wegen. Naar verluidt wordt ook de Johan Adolf Pengel Luchthaven opgesmukt. “En het veiligheidsaspect is in kannen en kruiken”, benadrukt Parmessar.

  De vergaderingen van de ACP/EU-meeting zullen van 22 tot 29 november plaatsvinden in het gebouw van de Kamer van Koophandel en Fabrieken. Er worden ongeveer 600 mensen verwacht.


  Maak melding

 49. @Koos de Jong
  Met zijn stelling “vergassen” wens ik dat Koos verbannen wordt en geen deel meer uitmaakt van dit forum. Dat is onmenselijk racistisch en zelfs een terroristische daad erger dan welke leider dan ook.

  Jij Koos hebt er geen maling aan omdat jij geen band hebt met suriname of welke liefde dan ook.


  Maak melding

 50. @GMAP, en vele anderen jullie hebben groot gelijk.

  =Bouterse wil zo graag Venezuela opvolgen met die gedachten dat hij bepaalt wat er in het land gebeurt en niemand mag bemoeien.
  =Wel meneer Bouterse dat gaat gewoon niet, omdat Suriname internationaal verplicht is met andere landen samen te werken.

  =Als Bouterse denkt zich arrogant op te gaan stellen tegenover andere landen zou ik zeggen ,,,zie maar het voorbeeld van Iran hoe het volk niet eens behoorlijk brood ka kopen.

  =Bouterse AMERIKA is en blijft de baas.


  Maak melding

 51. @sra

  Watte!
  Je hebt het niet in je Mars om uitleg aan zaken te geven. Ik ben geboren en getogen in Suriname en heb Nooit van het woordje Sabrafefe gehoord!
  Zo te zien wordt het nooit gebezigd omdat het zo verachtelijk is om het te zeggen, laatstaan om het te horen te krijgen.
  Waarschijnlijk wordt het dagelijks gebezigd bij jouw thuis.Je lijkt wel een expert te zijn in het vieze en vuile woordje in een mooie verpakking ..Sabrafefe.
  Begin maar met een uitleg te komen het liefst een uitgebreide!Ik wacht!!!


  Maak melding

 52. Ray
  Ten eerste,ik ben niet bang voor enkele woorden van koosje,iedereen gaat op een dag dood.
  Ten tweede,waarom zou ik aanleiding naar anderen moeten geven wat het woord sabrafefe betreft.
  Als jij een sutinamer ben vraag het dan aan een oudere van binnenlandse afkomst.
  Ik vind dat er al genoeg ongepaste woorden op deze forum wordt gebruikt,waarom zou ik dan aanleiding moeten geven om nog meer van zulke woorden te gebruiken.
  En,,,,wacht maar


  Maak melding

 53. De paarse grammafoonplaat hapert. De meeste huishoudens hebben hun LP’s ingewisseld voor CD’s of MP3, maar paars houdt vast aan LP’s bij voorkeur grammafoon. Wat zie je door de bril van een paarse redimusu ?

  – suriname is een onafhankelijk land
  – suriname is souverein
  – nederland is een kolonisator
  – nederland bemoeid zich weer met suriname

  Zelfde sekte torie, dag in dag uit. Achter iedere boom verschuild de vijand Nederland.

  Bouterse is in hun ogen een held. Maar vraag je aan hun wat Bouterse tot nu toe voor Suriname betekent heeft, blijft het angstig stil. Geen één paarse ezel heeft mij kunnen vertellen hoe Bouterse denkt zijn plannen te bekostigen. Tot nu toe heeft Bouterse zijn stemmers in de maling genomen. Allemaal verkiezingsretoriek. Na 2 jaar kun je wel conclusies trekken dat hij niet geschikt is voor het presidentschap. Hij moet lekker opsodemieteren.


  Maak melding

 54. @Astrando

  OOK JIJ DIENT VERBANNEN TE WORDEN!!!
  Jij tezamen met de rest van de andere paarse aanhangers.
  Met jullie erbij is er geen toekomst meer in het land Suriname.
  Jullie,jullie die moord,geweld en executie toestaan in naam van heldenverering, jullie die gif in de hersenen van het volk van Suriname inpompen door dagelijks mee te geven hoe MISDAAD LOONT in Suriname!.
  Wanneer het woord vergassen zou komen uit de mond van je baasje dan zou er genoeg redenen zijn voor ons te vrezen voor ons leven,want dan zet hij zijn woorden om in daden. Voorbeeld is 8 dec 1982!


  Maak melding

 55. @sra
  Garandeer je mij ,mijn veiligheid als ik het binnenland van Suriname zal intrekken op zoek naar de betekenis van het woordje Sabrafefe?

  Niet lang terug had jij het woordje Sabrafefe gebruikt om mij aan te spreken. Ben je nu verlegen om uitleg te geven?
  Je bent trouwens nooit verlegen om de vele moord daden van je held bouta om te zetten in heldendaden hier.
  Of is Sabrafefe iets erger dan het plegen van moord a la bouta style!?


  Maak melding

 56. Ai Roy ie spojting kong, maar jere no, hoe zit het met jou opvoeders, had je ze wel, en een ieder mag zijn mening geven, vindt ie de president goed in Suriname ok, zo niet ook goed, dus wie ben jij, en hoe zit het met die doos, laat een ieder in zijn waarde, en niet van shame shame, what a fuck is dat. Ik lees je antwoord wel.


  Maak melding

 57. Voorbeeld;;in 1902,werd er een team van 8 mariniers naar suriname gestuurd om het su en amazone gebied op kaart te zetten.
  Die team dat uit friesland(nederland)afkomstig was,had ook de opdracht om stammen moorden uit te voeren en de waardevolle spullen aan het nederlandse rijk over te dragen voor het aanvullen van het nederlandse schatkist en met name ook de gevarieerde grond producten,zoal goud,diamand,en andere kostbare edel metalen.
  Tijdens die expeditie en gevechten in het binnen land zijn er behalve van de oorspronkelijke bewoners ook doden van die expeditie groep gevallen,waaronder de leiding van die groep,die een dagboek achtergelaten heeft voor in de toekomst geplande expedities.


  Maak melding

 58. ray alials roy

  Ik vraag mij af waarom jij in die woord zo geintreseerd bent,wat maakt het uit wat het betekend,,’
  En jou veiligheid kan ik wel garanderen in su,maar het is jou gedrach die zal uit maken hoe jij behandeld gaat worden,,en niet alleen in su maar ook in nederland.
  Door jou doorzichtige vragen die nergens opslaan,toon jij ook aan hoe zwakzinnig jij bent,en daar kan ik jou niet mee helpen,wat jammer voor jou,arme jongen..En als Bouta mijn held is,,dan zij het ook zo,,hij is tenslotte president van mijn geboorte land,toen venetiaan aan de macht was,was hij toch ook de held,,en waarom mag Bouta dat niet zijn dan.


  Maak melding

 59. @sra, Dat je een echte Surinamer bent zal ik niet over twijfelen, maar steeds weer geef je aan dat Suriname het land zelfs kan opbouwen.

  =De president is boos dat Suriname een hogere rating heeft gekregen, dit omdat Suriname GEEN financiële middelen meer kan krijgen van fondsen van internationale instellingen om het land te kunnen opbouwen.

  =Veranderen wordt moeilijk, waarom:::

  =De overheid gaat op huisbezoek om mensen te vragen wie geen werk heeft
  =Smerige en vieze straten en plaatsen waar men 24 uur verblijf
  =Men is gauw op zijn steentjes getrapt en kan moeilijk samen werken
  =De binnenlandbewoners moeten 80 graden omdraaien om zich ook te kunnen ontwikkelen samen met anderen.
  =EENHEID in de politiek is ver te zoeken

  =En een president met zijn verleden kan geen goed voorbeeld zijn voor velen die opgroeien.

  @sra, heel veel huiswerk


  Maak melding

 60. Nu is het duidelijk waarom bouterse niet naar die VN vergadering is geweest, en Lackin die onzin over souveraniteit heb laten vertellen, doordat bouterse niet geloofwaardig overkomt van wege zijn verleden, en de omstreden amnestiewet die in strijd is met de grondwet, ze zouden bouterse uit gelachen hebben, en een lackin wordt allang niet serieus genomen, want met souveraniteit heb je ook verantwoording af te leggen ten opzichte van Internationale wetgeving, maar dat past niet in hun straatje, doordat ze weten dat ze verkeerd bezig zijn om wetteloosheid en straffeloosheid te promoten.


  Maak melding

 61. Ira

  IK begrijp waar jij naartoe wil wijken;;
  De vraag is dit;heb jij wel naar die toestanden in jou geliefde nederland al bekeken.
  Ik kan jou verzekeren dat het leven in su veel beter is dan in nederland ,en als dat niet zo zou zijn waarom gaan er dagelijks nedelanders naar su om er te blijven,daar hebben wij niet om gevraagd,,kijk dat is realiteit en geen leugen.Jij mag jou verhalen uit verschillende bronnen halen,maar wie zeg dat het de waarheid is.
  Het is pas een waarheid als jij het zelf op realistische basis met eigen ogen gezien hebt,en niet steeds op een leugen of verzonnen verhaal gaat geloven,/.toch.


  Maak melding

 62. @sra
  Zitten dan al je helden dan in Santoboma?
  Heb je dan echt geen ander fatsoenlijke individu die je je held kan noemen?Moet het perse een moordenaar zijn?
  Ah,dus als jij mij gaat begeleiden naar het binnenland van Suriname ,is dat dan de garantie dat ik niet aangevallen zal worden zoals de chinees die een winkel daar wilde beginnen?

  De geschiedenis van 1902 kan je prachtig navertellen mbv het internet en geschiedenisboeken die 400 jaren teruggaan in de geschiedenis van Suriname.Ik wenste alleen maar dat de geschiedenis van Suriname begonnen in 1980,de tragische geschiedenis dus,ook zo uit de vernieuwde ,aangepaste geschiedenis te lezen zouden zijn!Waarschijnlijk is je held bouta bang en dus mogen de geschiedenisboeken niet vernieuwd worden.
  Je zegt Sabrafefe…LEG DAN VOOR EENS EN ALTIJD UIT WAT HET BETEKENT!!
  Als jijzelf een probleem hebt met het woord SABRAFEFE dan moet je het maar niet gebruiken,althans niet bij mij,LAFAARD!!


  Maak melding

 63. @sra

  De moordenaars van het volk zijn BOUTA,BRUNSWIJK.SOMO , BELFORT en de door amnesia gevelde getuigen te Boxel,de indieners van het bouta amnestie wet en degenen die ervoor gestemd hebben ,en bovenal de paarse aanhang en JIJ!

  Praat over de periode waarin WIJ leven en die wij meemaken heden!


  Maak melding

 64. “Het lijkt alsof je pas vandaag vernomen hebt dat Suriname in 1975 onafhankelijk is geworden!”

  Bovenstaande schreeuwt LAW EDE ray van de daken.

  Deze kluns denkt dat je met een volkslied en vlag al onafhankelijk bent.

  He ray, maak je niet druk, wij waarachtige en vaderlandslievende Surinamers streven naar daadwerkeleijke onafhankelijkheid en Souvereiniteit.

  En we weten wat die woorden betekenen.

  By the way, thuis is er genoeg te doen hoor. Mijn president hoeft niet overal te zijn, er zijn genoeg mensen die van wanten weten. neem nou mijn Min. van Buitenlandse zaken, een kundig man waar elke waarachtige Surinamer trots op kan zijn. Als land hebben we nu eindelijk voor het eerst een buitenlandsbeleid, die niet enkel en alleen gericht is richting Noordzee, we zijn TROTS.


  Maak melding

 65. Ray
  waarom gedraag jij jou als een kleine jongen’
  Als jij geen begrip voor mijn schrijven wil tonen,heeft het geen zin om met jou verder in gesprek te redevoeren.


  Maak melding

 66. ray

  De moordenaars van mijn volk, zijn de gasten voor wie jij nogsteeds als een moderne slaaf bukt, met je hoofd vastgeroest in hun reet.

  Vergeleken bij die gasten was Hitler poeslief.


  Maak melding

 67. @afu ede en sra,

  Jullie zijn de twee aanhangsels aan bouta zijn reet!!Jullie hangen uit zijn reet als twee Lintwormen!IK hoop alleen maar dat hij zzooooooooooo hard gaat puffen dat jullie uit zijn kont gaan vliegen. Voor hem, bouta zal het ook lastig zijn met jullie twee aanhangsels ,ik denk dat hij het krabben en jeuken veroorzaakt dankzij door jullie twee aan zijn kont,ook moe wordt.


  Maak melding

 68. @sra, zie jou FOUT bij punt 3::

  =Men is gauw op zijn steentjes getrapt en kan moeilijk samen werken

  =NEDERLAND heeft hiermee NIETS te maken.

  =Jij en anna_z zijn precies hetzelfde.

  =Trouwens, je weet niet eens waar ik woon en ken alle ellende van Suriname.


  Maak melding

 69. Bouterse en Lackin spreken over respecteren van de soevereiniteit, hoe durven deze mensen in godsnaam deze woorden te gebruiken terwijl het de grootste grondwetrechtenschenders zijn.


  Maak melding

 70. @piet parbo
  Dan kan jij ons gelijk de betekenis van het woord SEBREFAFA meegeven aangezien jij het zo goed weet,Ikke ,Ray,integendeel heb nooit eerder hiervan gehoord,misbaksel!


  Maak melding

 71. jongens mag ik jullie verzoeken om sra toch nog een beetje serieus te nemen.
  hoe dom zijn reakties ook zijn wij horen hem te respecteren whawhawhahaha.


  Maak melding

 72. @Afu ede
  je zegt ‘MIJN VOLK’.
  Ja wat heb je dan te zeggen tegen JOUW VOLK die afgeslacht werden in de recentelijke binnenlandse oorlog te Moiwana door JOUW bouta en de slachtoffers gemaakt door JOUW bouta op 8dec 1982.
  OF MAG JOUW BOUTA, JOUW VOLK AFSLACHTEN GEWOON OMDAT DE SLACHTOFFERS TOEVALLIG TOT JOUW VOLK BEHOREN?!
  HEt volk van Suriname is geen persoonlijke bezit van noch JOUW EN NOCH JOUW bouta. Knoop dat goed in je oren!


  Maak melding

 73. @Astrando,
  En daarna mogen die Surinamers weer in die vieze vuilige binnenstad lopen.
  Zo laten die paarse honden zien dat ze ka hebben aan jullie
  Als ik de reactie van die paarse moordenaars club mag typeren dan zijn twee woorden die daarvoor in aanmerking komen, achterlijk en onwetend.
  Iran is een mooi voorbeeld van een eigenwijze internatiole koers de munteenheid is met 40 procent gekelderd.Die schoften in suriname denken dat men in het buiten van onder de indruk is van lackin en Bouta Suriname is politiek een klein kut land die zich moet gedragen.Dit soort retoriek is bestemd voor die domme massa.


  Maak melding

 74. lackin heeft gelijk met de uitspraken die hij heeft gedaan …suriname moet olland hen de les niet laten voorlezen .suriname wijst olland niet af maar er zijn grenzen hoe ver men kan gaan in een onafhangkelijk
  land …de Surinaamse regering komt met een sociaal plan en daar kijkt de surinamer naar uit…geen tijd voor akkefietjes wij kijken vooruit .
  je hebt nog steeds van die redimusus die leunen op olland front niet te vergeten…ons lot ligt in ons eigen hand…het gaat de goede kant op in su de jaren van oogsten komen steeds dichterbij ,die vruchten zijn bomerijp

  bouta kraktie.


  Maak melding

 75. jullie moeten ray vergeven voor wat die man zegt.
  hebben jullie nog steeds niet opgemerkt dan die man zijn veters los zijn …hij voelt zich happy om te debatteren hihihihihi

  tang boeg ray


  Maak melding

 76. Bouterse en Lackin willen geen bemoeienis betreffende souvereiniteit door de wereldgemeenschap, maar wel bemoeienis met een proces in eigen land door snel een omstreden amnestiewet aan te nemen waardoor het 8 dec. strafproces op hold wordt gezet, om moordenaars en mensenrechtenschenders vrijuit te kunnen laten gaan. maar helaas voor deze lieden, het buitenland slaapt niet, en zullen dit niet tollereren. het is een kwestie van zijd, kijk maar naar al die andere moordenaars en mensenrechtenschenders, Taylor, Bladic, Karadich


  Maak melding

 77. @ sra:

  Je zit zelf in Nederland en dan lul je een hoop.

  Veiligheid garanderen!! Laat me niet lachen. Je hebt behalve een heleboel andere dingen ook grootheidswaan, lijkt het.

  Je moet je bovendien schamen dat je er zo lang woont en nog steeds niet goed Nederlands kan schrijven.

  Je probeert ook de moraalridder uit te hangen, maar je hebt een selectieve moraal. AWARIRDOMRIE!!

  Hou je mond dicht voor ze er hier achter komen dat je dom bent.

  Sorry, te laat!!


  Maak melding

 78. ik wil de echte surinamer vragen om niet te reageren op die dingen die die gasten hier schrijven laten ze maar zeggen wat ze willen want door het schrijven van rommels kunnn en ze een beetje lucht krijgen ,, zien jullie niet dat deze gasten zwak zijn laten ze maar lullen


  Maak melding

 79. Het valt mij steeds op dat Bouterse op zoek gaat naar regeringsleiders van omstreden signatuur zoals Hugo Chaves, de president van Centraal Nieuw Guninee, voormalig president van Ghana (Jerry Rawlings)en laatst nog een bezoek aan Cuba. Geen vrienden die de democratie een warm hart toedragen. In de jaren 80 deed Bouterse hetzelfde. Toen had hij contacten als Gaddafi, Maurice Bisschop en ook Rawlings van Ghana. Deze gasten hebben Bouterse altijd geinspireerd, het waren (en zijn nog steeds) zijn idolen ofte wel voorbeeldfiguren. Het zijn ook dezelfde lieden die onder het mom van soevereinitiet de mensenrechten op flagrante wijze schenden. Hoezo soevereiniteit??????


  Maak melding

 80. Takkie

  Jij hebt gelijk,zij zijn zwak,en die Tedje met zijn zogenaamde bewijs verhaal over een nederlander die su nooit heeft gezien,wat een lul verhalen.


  Maak melding

 81. @Machiavelli,
  Met veel bewondering en respect lees ik jou duidelijke eerlijke en op feiten beruste reactie. Die paarse bende onder leiding massmoordenaar Bouterse moet met alle democratische middelen bestreeden worden


  Maak melding

 82. Machiavelli, andere matties heeft Bouta namelijk niet. Maar goed, het volk heeft hem in het zadel geholpen. Tijd zal uitwijzen of deze man gaat slagen. Ik heb er een hard hoofd in.


  Maak melding

 83. venetiaan heeft zijn kansen verspeelt,front heeft het nooit gedurft om nederland op de vingers te tikken .
  al ben je front of pro bouterse,soms moet je dingen onder ogen kunnen zien ,wat voor politieke kleur je ook hebt.
  nederland moet die respek voor suriname kunnen opbrengen dat zij zelf hun koers bepalenn ,en front moet mans genoeg zijn om nederland niet bij te betrekken in de amnestie kwestie.wie veroordeeld nedertland in het geval van die massa slachting in rawagedeh in indonesie.zelfs de oppositie in nederland doen alsof hun neus bloedt,ze hebben een paar mensen 20000 euro gestuurt en hoep ze denken het het zijn arme mensen het wordt gauw vergeten ,maar die advocaat van die mensen nemen geen genoegen omdat er nog heel veel mensen zijn die niets hebben gehad .nederland zegt nu zand er over het is verjaard ,dat denken ze .het zijn deze mensen die het over bouterse willen hebben wat betreft mensen rechten .laat zij eerst in eigen huis kijken wat ze hebben gedaan en nu doen ze alsof ze beter zijn dan een ander .die nederlanders zijn viezerikken als het er op aan komt .goed dat suriname voor zich zelf op komt .bouterse is door het surinaamse volk gekozen ,nederland en sommige surinaamse broeders gaan het met nadruk zeg ik moeten respekteren ,als je het wil of niet .geldt ook voor mij trouwens hoor .
  ik wacht die vier jaren af om te zien wat hij van heeft gebakken om suriname vooruit te helpen .verlog ben ik in suriname geweest en toch heb ik dingen gezien waar ik tevreden ben ,men moet ook geduld betrachten en dat doe ik .ik laat mij niet de les voor lezen door mensen die op een ding uit zijn ,en dat is achter nederland en front lopen .ik bepaal mijn eigen mening met eigen ogen zien dus .niemand hoeft mij te komen vertellen op dit forum hoe het in suriname aan toe gaat .sommigen hebben suriname in geen twintig jaar gezien en staan klaar met hun mening .en dan komen die meelopers automatisch .ik hoop dat er nog meer verbetering komt in dat land .ik hoop volgend jaar februari of maar weer naar suriname te gaan dan zie ik wel wat er nog meer gedaan wordt .bouterse of front maakt mij niets uit ,mij gaat het erom dat er vooruitgang en verlichting voor het volk moet zijn .


  Maak melding

 84. Patron,
  Jij bent de zoveelste domme suriname die een onzin mekker hier op dit net.
  Laten wij beginnen met de kannsen van Front en die van bouterse.
  Staatsgreep,devalueren van onze gulden,8 dec 1982,moiwana 86,achteruigang,
  Veroordeling door OAS, 300 politici versleten ,ons land op de rand van de afgrond zetten,drugs problemen toegenomen, veroordeling voor drugshandel,staan op een nternationale opsporingslijst, wat voor kansen wil je deze incompetent beest nog geven?? Front hield zich aan de nationale en internationale regels daarom kwamen ze niet in aanvaring met het buitenland.


  Maak melding

 85. @piet parbo
  ….of je kon het heel makkelijk maken voor ons allemaal gemaakt hebben door het zo op yte schrijven
  Sabrefafa =Ellendeling.

  Hetgeen ik weiger te geloven ,aangezien de graad die het woord met zich meedraagt zo ernstig is in werkelijkheid dat de echte betekenis ervan SRA ,de eerste gebruiker van het woord,het niet eens durft te herhalen en als de dood bang is om de betekenis ervan uit te leggen hier.


  Maak melding

 86. @patron

  Hoe praat je dan over verlichting en vooruitgang als degene die de meeste moorden heeft gepleegd in Suriname , het voor het zeggen heeft nu?
  Ben je dan ook andere presidenten tegengekomen in de wereld die regeren met AMNESTIE aan hun zijde of denk je dat Amnestie een normaal ding is voor presidenten?


  Maak melding

 87. @GMAP @Ray

  Jullie Bouterse-syndroom begint overmatig zwakzinnige vormen aan te nemen. Jullie zijn de hele dag met Bouterse bezig. Mijn zaak met Bouterseprularia dreigt failliet te gaan en voor jullie heb ik in de aanbieding:

  Nog vier onderbroekjes met Bouta opdruk.

  Zeven badlakens met portret van Bouterse.

  Acht koffiebekertjes met NDP als opdruk.

  Speciale NDP sigaren en Bouterse sigaretten.

  Vijf potjes anti-Bouterse-syndroom pilletjes.

  Zes, door Bouta himself gebruikte snotlapjes. (ongewassen)

  En twee paarse beflapjes.

  Voor malle Henk Molenaar heb ik nog wat unieke aanbiedingen:

  Speciale borgoe met portret van Bouta op het etiket. (80 procent)

  Boekjes met plaatjes van spelende Surinaamse kinderen.

  Nog twee flesjes Bouterse zonnebrandolie.

  vijf pakjes NDP zware shag gekruid met kruidnagelen.

  —–

  Ook andere zwaar gefrustreerden en belangstellenden kunnen zich melden en uw bestellingen gaan nog dezelfde dag de deur uit.


  Maak melding

 88. @anna-Z

  Oh, jij kan dus de heldendaden verhaaltjes en onderbroekjes en andere attributen van je held dus niet meer verkopen aan de normale mens. Wat is er dan gebeurd,geloven ze niet meer in je,en what about jouw mensen in je eigen kamp,kopen zij geen onderbroekjes meer van je held wiens kop afgedrukt is op deze onderbroekjes of hebben ze al genoeg ervan in huis?Hebben ze voor elke nacht een andere kleur onderbroekje waarin ze slapen met de kop van bouta erop gedrukt?
  Van zo…
  Maandag blauw bouta onderbroek
  Dinsdag rode bouta onderbroek.enz….


  Maak melding

 89. @Pasew
  Is dit jouw manier om als redder op te treden voor je vriendinnetje anna _Z,Slijmerd!?
  Die haat -liefdesrelatie tussen jullie beiden is geen geheim meer ,okay!


  Maak melding

 90. @Sterretje

  Helaas is alle toiletpapier al uitverkocht. We hebben nog wel wat schuurpapier in de aanbieding.

  @Ray

  Voor jou wordt alles gratis bezorgd. Bestel NU!!!!!!

  @pasew

  Laat ze, ze zijn jaloers. LOL!!!!!!

  😆


  Maak melding

 91. Anna_z,

  wah, wah! Hi, hi, hi! Anna_z, wat is er met je gebeurt, ha, ha, ha? Je laat me lachen, ha, ha, ha!

  Je verkoopt onderbroekjes van Bouta noh! Die stinkdingen met remsporen van Bouta himself? Ik wist niet dat je bewondering zo ver was doorgeslagen, maar het heeft je niet zo veel goeds gebracht als je nu failliet gaat. Heeft hij die beflapjes voor je spinnerag gebruikt? Leuk hoor. Je bent echt van de pot gerukt. Maar bedankt voor deze grappige posting. Ik kom niet bij en dit is opnieuw voor mij een bevestiging hoe mentaal verknipt je bent.


  Maak melding

 92. @Bifa

  Voor jou heb ik nog een rozenkrans met kraaltjes uit de tuin van Bouterse, een palmtakje en een wierookhoudertjes met onderschrift “De heer is mijn kerker”. Dit alles uitgevoerd in de NDP-kleuren paars. Op verzoek lever ik ook nog hosties gebakken van echte Curaçaose funtjie en wijwater afgetapt uit de ocertoiletten lever ik ook in paarse flesjes met portret van Vene. Dat was helaas het enige frontale attribuut. 😉 Bestel snel want het gaat hard.


  Maak melding

 93. Arme anna_Z

  We hadden echt geen idee hoe slecht het gesteld is met haar gezondheidstoestand.
  Ik krijg bijna tranen van meelij in mijn ogen als ik haar wanhopige reakties zit te lezen die schreeuwen om HELP!.

  Maar aan de andere kant kan het ook zo zijn dat ze haar geliefde bouta in de uitverkoop heeft geplaatst voor een ander liefje misschien.
  Dat gaan we wel merken als ze weer onderbroeken gaat verkopen met de kop van haar volgende liefde afgedrukt op ze.
  Het is echt sarie hoor als je de reakties van haar leest. Ze klinkt zo eenzaam ,zo kapot…tje mie Gado.

  Eh ,hey bedankt voor je offer hoor,maar bij mij thuis is er geen plaats voor moordenaars en noch minder voor zijn vieze en vuile onderbroek en kop!
  Bah ,Bah!


  Maak melding

 94. Anna_z,

  Al die remsporen die je van DiDiBri Bouta hebt opgesnoven hebben toch een vervelende uitwerking op je, zoveel is duidelijk. Of heeft hij met zijn duivelse tong niet voldoende dat gevoelige plekje van je spinnerag beroerd? Zoveel verkniptheid ben ik zelfs van jou niet gewend.

  Voor de zekerheid geef ik mezelf maar een waarschuwing: let op Anna_z, waar ze gaat en staat. Als ze een verkeerde beweging in mijn buurt maakt moet ik voorbereid zijn op het ergste. Want ze schiet in de borst terwijl je handen op je rug zijn gebonden en je tegen een muur op de grond zit in Fort Zeelandia Suriname. En net als haar grote roerganger DiDiBri Bouta zal ze op TV verklaren dat ik op de vlucht ben doodgeschoten.

  Ik ben gewaarschuwd!


  Maak melding

 95. @Bifa,

  Onderbroekjes, neen mang, fruit of the loom bedoel je, XXL.
  Die man is een demente bejaarde.
  13 oktober,is didibri day mag hij weer bijna 70 kaarsjes uitblazen.

  Zullen we hem een hangmat cadeau doen!
  Mek a go rustoe, het is mooi geweest.


  Maak melding

 96. Laat dat voor een ieder een waarschuwing zijn/betekenen , dat landverrader-zijn de grootste/hoogste graad misdrijf die een individu kan plegen of mede-plegen !!!
  Nergens op de wereld werden/worden landverraders die hand en span diensten verrichten voor de vijand ” over hun bolle wangen geaaid ” !!!
  En zeker niet wanneer men subversieve, staats-ondermijnde activiteiten ontplooien met het oogmerk om het Nationaal Gezag te liquideren en het Nationaal Regeer-macht over te nemen , om wederom onder het Koloniaal Gezag/Bewind te plaatsen .
  De vonnis/terechtstelling van de 15 Ollandse Vazallen geschiedde conform de OORLOGSWET cq. BEVEL TER VELDE , tevens correspondeerde dit met het door de Internationaal Standaard gehandhaafde norm !!!
  Olland kan jullie veel verhalen vertellen wat zij met landverraders deden , ook in dezelfde FORT ZEELANDIA !!
  Indien het door Olland georkestreerde Staasgreep niet had plaats gevonden , had men ook geen landverraders en doden !!!
  De Staatsgreep in Republiek Suriname was een grove schendingen jegens onze Souvereiniteit en Nationaal Rechts Orde .
  De Rechten van de Individuele Surinaamse Mens werden wreed vertrapt en geschonden !!!
  Alle gepleegde misdaden kwamen uit de koker van Den Haag en zijn elk , stuk voor stuk , misdadige schendingen en druist in tegen alle Internationale Verdragen en Rechts Orde !!!
  Ironisch , Olland had het ook een keertje mogen beleven en ervaren hoe het was , wanneer jouw eigen Land Bezet werd door een vreemde mogendheid !!!
  En zij hebben van geleerd .
  WELLICHT !!!
  ME , MYSELF AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 97. Onze Sempax draait nu echt volledig door: deze mafkees is rijp voor het zwakzinnige gesticht met zijn Paarse gebral.

  “De Staatsgreep in Republiek Suriname was een grove schendingen jegens onze Souvereiniteit en Nationaal Rechts Orde .
  De Rechten van de Individuele Surinaamse Mens werden wreed vertrapt en geschonden !!!”

  Er is nooit een letter bewijs geleverd dat deze 15 Surinaamse helden een staastsgreep zouden plegen. Ze zijn als honden afgemaakt zonder de kans te krijgen zich tegen de ‘beschuldigingen’ te verdedigen.

  Die kans kans krijgt hun moordenaar wel voor de reacank maar hij is te laf en te dom.

  Bouterse voor de recht en wel NU.


  Maak melding

 98. Bifa,
  Keuze vrijheid heeft ook zijn verantwoordelijkheid !!!
  Consequent-zijn blijkt niet voor een ieder weggelegd te zijn !!!
  Rethink !!!
  I AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 99. En Anna_Zoeloe is de grootste zielepoot van Waterkant.
  Ze zit in Nederland, op de Antillen, aan de Waterkant de Witte Pedofielen te bespieden.

  Deze Paarse Trol spoort voor geen centimeter….


  Maak melding

 100. @ Sempax,

  Heb je niets beter te doen? Je bent zo’n typisch lulletje rozewater die op alles schiet die tegen de duivel is, want befehl ist befehl nie waar. Je houdt van Su zonder rem, lijkt meer op je houdt van DiDiBri Bouta zonder remsporen. Ik weet niet hoor.

  Die man en zijn kornuiten zijn de grootste landverraders uit de geschiedenis van Suriname en je loopt er achteraan als een schoothondje met oogkleppen.

  Wat wil je nou? Verraad aan de grondwet. Verraad aan de internationale rechtsregels. Verraad aan de menselijke waardigheid. Verraad aan de Surinamers. Verraad aan God want gelogen, bedrogen, gemoord, verkracht en vernietigd. Kijk eens naar welke leiders DiDiBri Bouta elke keer weer steunt in de wereld. In de jaren tachtig die Bishop, een half Antilliaanse kolere leider die het volk van Grenada minachte en vertrapte, Kadaffi de grote moordenaar van Libie, Chavez, collega couppleger en mensenrechtenschender, Ahmadinejad uit Iran, die zoals in de Bijbel is voorspeld zijn land naar de afgrond leidt met zijn anti-joden kwaadaardigheid, want het zal vernietigd worden door Israel en de VS, Obiang van Equatoriaal-Guinea, een man die via een coup aan de macht is gekomen en zijn volk in armoede houdt en de mensenrechten schendt, ondanks miljarden winsten aan oliegelden. Deze types bewondert je grote leider en jij denkt nog steeds dat hij het goed voorheeft met Suriname? Ben je blind en doof of zo?

  Ga slapen Sempax (klinkt als Tampax). Wellicht moet je je hoofd ergens instoppen waar je het bloedt die je grote leider veroorzaakt kan stelpen. Dat is het enige goede dat ik je voorspel met je liefde voor DiDiBri.


  Maak melding

 101. henk de Mol komt uit zijn Hol !!!
  geen letter bewijs heeft en krijgt men als “tastbaar-bewijs ” en de rede ligt in het feit dat alle tastbaar bewijzen in de Haagse Kluizen worden bewaard en bewaakt !!!
  Olland achtte het zeer noodzakelijk om een geimproviceerde Wet te maken , enkel maar om dit te rechtvaardigen !!!
  henk , jij malafide-handelaar ,maakt gebruikt jouw contacten (AIVD)om inzage te krijgen omtrent Dossiers Suriname en gij zult achter komen dat de Ollandse Brandmeester de gezochte Pyromaan blijkt te zijn !!!
  Waarom moet Dossiers Suriname het predikaat Staats-Geheim genieten ???
  Wat voor en welk belang schuilt hierachter ???
  Do your thing , yo fascist !!!
  I AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 102. Bifa,
  Ff in het kort !!!
  Door het laten plegen van een Staatsgreep in een Staatkundig Onafhankelijk Staat betekenen :
  – Het plegen van Internationaal Staats Terrorisme
  – Grove schendingen van Internationale Verdragen en Rechts Orde
  – Wreed verstoren van de Surinaamse Rechts Orde
  – Het liquideren van de Surinaamse Democratie
  – Vertrappen en het schenden van de Rechten van de Individuele Surinaamse Mens
  – Schendigen van de Universele Rechten van de Mens
  Bifa , Als jij een waarachtige SURINAMER bent , RETHINK !!!
  En in het vervolg , komt niet met niets ter zake doende argumenten !!!
  OPO YU YEYE , NO SAKA YU KRA !!!
  ME , MYSELF AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 103. @Sempa (Sempax, Tampax, Virago, Viagra of hoe je ook heet!) Wie ben jij om een ander (Bifa) als fascist uit te maken! Is dat een uiting van je frustratie ten aanzien van het geweldig epistel van deze Bifa?
  Open zelf je ogen!


  Maak melding

 104. Oeng libie sempax yere.
  Vandaag hebt hij gelijk mang.

  Meneer Sempa voor het eerst zijn we op een lijn:

  Quote:
  “Laat dat voor een ieder een waarschuwing zijn/betekenen , dat landverrader-zijn de grootste/hoogste graad misdrijf die een individu kan plegen of mede-plegen !!!
  Nergens op de wereld werden/worden landverraders die hand en span diensten verrichten voor de vijand ” over hun bolle wangen geaaid ” !!!”

  Un-quote:
  Woooiiii, wie is nou de aller, aller, grootste, landverrader van Suri?
  Ja, ja, 3x raaien,
  desire, alias bouta, geboren op didibri-dei.

  Yep, sempa, applaus, je hebt helemaal gelijk.
  Dit wordt Internationaal absoluut niet geaccepteerd.

  Houe zo, je bent op de goeie weg.

  ciao!


  Maak melding

 105. Desmeralda ,
  Vertel geen halve waarheden .
  Een militair die een bevel kreeg om een coup te plegen en deze ook uitmuntend had uitgevoerd en tot de slotsom er achter kwam dat hij enkel werd gebruikt cq.misbruikt , zich had lieten spannen voor het karretje van het toenmalig Koloniaal Gezag , pleegde een tegen-coup tegen zijn directe
  bevelhebber/opdrachtgever om het Nationaal Gezag en de Soevereiniteit van de Republiek Suriname te herstellen en waarborgen ,verdient alleen maar lof cq. LOVE !!!
  En hier draait alles om of anders gezegd ; Hier gaat het over !!!
  Olland voelt zich verraden en genaaid door deze ene militair !!!
  De militair had en heeft voor zijn land en zijn volk gekozen !!!
  De militair is een waarachtige Surinamer !!!
  De militair is de waarachtige Surinaamse Patriot !!!
  En Desmeralda , jij mag het raden wie die ene militair mag zijn /is !!
  ME , MYSELF AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!

  PS ; Desmeralda , alles valt te relativeren , behalve mijn gelijk !!!


  Maak melding

 106. @sempax

  No por’ a sani.
  Eindelijk eindelijk zaten we op een lijn.

  Je zegt dus dat je baas een wayang-pop is.
  Hoe ken je nou je eigen bloed vermoorden voor …….
  btw wat was de beloning?
  weet jij het?
  En wat heeft Olland voor voordeel gehad aan de coup?

  Ik snap er de ballen niet van, leg uit.
  Want voor zover ik weet hebben ze al het goud en al die aardolie laten liggen.

  Wat was de buit?

  Enne, ik heb altijd gelijk.
  thuis heb je ook nooit gelijk, dus hier ook niet
  dus…


  Maak melding

 107. Jodokuskwak ,
  herleest jouw posting en gij zult achter komen wie hier aan frustatie lijdt !!!
  Projectie noemt men dat in het Ollands !!!
  Oh , henk de Mol en Bifa is een , bedankt voor jouw info !!!
  I AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 108. Desmeralda ,
  Mijn persoon had je hoger geschat !!!
  Laat het ego-centrisme voor wat het is !!!
  Misstaat je volledig !!!
  Rethink , please !!!
  I AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  DO YOU ???
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 109. @sempax.

  Waarom, waarom, waarom.
  Waarom geven Surinaamse mannen nooit rechtstreeks antwoordt?
  Moe wordt je ervan.
  Ik heb bloed serieuze vragen gesteld.

  Je draait die torie.

  Ik heb dit alles niet meegemaakt, het is niet zo raar als ik vragen stel.

  Waarom laten jullie anderen altijd in het ongewisse.
  Das nou iets waaraan ik een bloedje hekel heb, die Surinaamse geheimzinnigheid.

  vertel op.
  Kom op.


  Maak melding

 110. @ Sempa, heel goed van jou dat je het woord “projectie” hebt leren schrijven! Nu nog begrijpen wat dat woord betekend en inhoud! En dat suggestieve over,”bedankt voor de info”. Volgens mij snap je er geen jota van en zit je te hengelen zonder deegje aan je haakje!


  Maak melding

 111. Jodokuskwak ,
  Hangt allemaal van jouw af !!!
  Ben jij een vis , aal of een krab ???
  Ala wroko a bin koni !!!
  I AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 112. DEsmeralda ,
  Wederom mag ik jouw betrappen van het plegen van een verdervelijke en verwerpelijke leugen !!!
  Wie laat wie in het ongewisse ???
  Mijn persoon vraagt jullie ( Intellectuelen ) om hulp en steun zodat het volk inzage kan krijgen omtrent Dossiers Suriname wat ook inhoud dat men niet meer hoeft te speculeren omtrent het Surinaamse Verhaal !!!
  En jullie waren en zijn tot op de dag van vandaag faliekant tegen en bestrijden mijn persoon te vuur en te paard !!!
  Naar mijn mening probeert mijn persoon enkel maar om achter de Juridische en Feitelijke Waarheid te komen /alles boven water te krijgen zodat men in de toekomst niet de mogelijkheid/ruimte kan hebben om Republiek Suriname middels smadelijke aantijgingen te betichten en in een kwaad daglicht te willen plaatsen .
  Tevens is het naar mijn mening dat de Surinaamse- en de Ollandse gemeenschappen het volste recht hebben om de Waarheid te kennen/weten .
  Wat mij zeer betreurt , is dat intellectuelen als jullie in vijandschap leven met de Waarheid !!!
  Wie laat wie in het ongewisse ???
  WAAROM , WHY ?????
  Waarom kiezen jullie dis-harmonie boven harmonie ???
  ME , MYSELF AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 113. Ze schreeuwen hoog van de toren “landverader”. Zittende in het noordwestelijk halfrond, tussen de vele bleken, keuren ze 80% vd bevolking(mensen die voor Bouta zijn en mensen die het niks uitmaakt) af…Waar bijv. de Marrokaan altijd zijn land(genoten)zal ophemelen, zullen deze “patriotten” hun afkomst verloochenen of tenminste hun nationalistische masker afdoen en Suriname door de spreekwoordelijke plee spoelen.


  Maak melding

 114. @ Sempax,

  Na al je ziekelijke epistels lijkt je niet op een rechtvaardige man die het verschil weet tussen goed en kwaad, maar op een moordenaar die de duivel looft en prijst. Zulke types als jij neem ik altijd serieus, daar maak ik geen grappen mee.

  Ik ben gewaarschuwd!

  En laat nu de brigade van de rode minnetjes zijn werk maar doen. Zo langzamerhand weten de goeden wie de kwaden zijn. De webmaster(s) van Waterkant zit in het complot.


  Maak melding

 115. Bifa ,
  Wat mij betreft mag jij alle bestaande ++++++++(plusjes) hebben en krijgen !!!
  Be happy !!!
  Mijn persoon neemt jou zeer kwalijk en het stemt mij verdrietig dat jij zich mede laat bedienen door verdervelijke en valse aantijgingen richting het adres van Surinamers en Surinaamse Nederlanders cq. criminaliserend en demoniserend !!!
  Mijn pureteinse en multi-raciale opvoeding functioneert als een goed onderhouden automatische rem-mechanisme als het gaat over duivels-verering of een pacht sluiten met de duivel !!!
  Menslievendheid en Mede-Menselijkheid is het CENTRUM !!
  ME , MYSELF AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.