Symposium ‘Afro-Nederlandse geneeswijzen en spiritualiteit’

7

Op maandag 22 oktober vindt het symposium ‘Afro-Nederlandse geneeswijzen en spiritualiteit’ plaats in Rotterdam. Een inspirerende avond met medewerking van Henri Stephen, Elliott Rivera, Vinije Haabo en een live-verbinding met Edje Alingo Doekoe uit Suriname.

Tegen alle verdrukking in hebben traditionele holistische geneeswijzen en spiritualiteit uit de Afrikaanse diaspora vaste voet in Nederland gekregen. Afro-Nederlandse geneeswijzen kennen ontelbare mogelijkheden om indien juist gediagnosticeerd, mensen te genezen en weer terug te leiden naar hun persoonlijke levensmissie. Deze geneeswijzen en spiritualiteit zijn echter steeds minder gebonden aan ras en plaats. Vandaar dat ook in Nederland tradities als Winti, Obia, Santeria en Vodun steeds meer aanhangers trekken.

De belangrijkste principes van o.a. de Surinaamse Winti en Afro-Cubaanse Santeria zullen deze avond aan bod komen.
Als gastsprekers zullen aanwezig zijn:
– Henri Stephen, wintideskundige en schrijver van talloze boeken over winti, autoriteit op het gebied van de relatie tussen winti en psychiatrie.
– Elliott Rivera, priester uit de Afro-Cubaanse Santeria-traditie en Sangoma (sjamaan uit de Zuid-Afrikaanse traditie)
Tevens zal Vinije Haabo een skype-verbinding tot stand brengen met Edje Alingo Doekoe, de bekende sjamaan uit Pikin Slee Suriname, die dit voorjaar volle zalen trok met zijn pleidooi voor de oprichting van een kruidenkliniek in zijn woonplaats in het binnenland van Suriname.
De avond zal worden ingeleid door Roland van Reenen.

Aanvang 19.30 uur
Pieter de Hoochweg 110 (gebouw Stichting Humanitas) te Rotterdam.

Bekijk ook:


7 REACTIES

 1. Noem het beestje bij de naam.
  Een simpele wintieprei.

  Wist niet dat Suri ook sjamanen had.
  Sjamaan doekoe, wat toepasselijk.

  Mense, mense, veel plezier.


  Maak melding

 2. Ik ben surinamer van creoolse afkomst,wat bedoeld men met afro surinamer.
  Nog nooit van gehoort in suriname,pas toen ik in nedeland ben gaan wonen heb ik van afro surinamer gehoort.ik als creoolse surinamerbeschouw mij niet als afro surinamer,ik ben creoolse surinamer met europees bloed .ik heb nog nooit gehoort waar een blanke amerikaan zich wil identificeren met een europee amerikaan en ik
  denk terecht.die mensen wonen meer dan 250 jaar in amerika wat voor binding heb je met europa ,dat geldt net zo goed voor die zwarte amerikaan die 250 in amerika wonen .ik voel mij niet vereerd met afro surinamer , mijnkinderen leer ik over suriname niet over afrika,suriname is het land vanmijn vader en moeder ,als ik verder kijk komt ook mijn bed over over grootvader uit suriname .mensen houden hun eigen voor de gek als ze het willen hebben over roods en cultuur.die afrikaan ken ons nog geen eens.bijna 95procent van zowel de zwarte amerikaan of zwarte
  sur


  Maak melding

 3. @Patrong heeft nimmer een AFROKAPSEL gehad in SU.

  Vervolgens zegt onze (Patrong):
  Ik ben creoolse Surinamer met “europees bloed”!!!

  Dan wordt het:
  Patrong van Nassouwe
  ben ik, van Europese bloed,
  den vaderland getrouwe
  blijf ik tot in den dood.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.