Surinaamse NGO bezorgd om olieonderzoek

3

PARAMARIBO, 21 sep – Green Heritage Fund Suriname, GHFS, maakt zich zorgen om activiteiten van Staatsolie in verscheidene rivieren. Volgens de milieuorganisatie heeft het bedrijf te weinig voorzorgsmaatregelen getroffen. Er zijn onvoldoende garanties dat onder meer zeekoeien en dolfijnen zo min mogelijk schade zal worden toegebracht. GHFS is geen tegenstander van economische ontwikkeling.

Maar elke menselijke activiteit in natuurwater dient zorgvuldig te verlopen. eventuele schade aan het milieu tot een minimum wordt beperkt. GHFS heeft de oliemaatschappij dan ook verzocht zijn onderzoeksplannen uit te stellen. Het is de enige manier om deugdelijk vooronderzoek een kans te geven en de juiste voorzorgsmaatregelen te treffen. Nu wil Staatsolie over enkele dagen al met onderzoek beginnen naar olievoorkomens.

Op schema staan de rivieren Saramacca, Coppename, Corantijn, Nickerie, Suriname en Commewijne. GHFS wil nog even respijt omwille van het kostbare dierenleven. De eigen ervaring en expertise staan ter beschikking. Ook beschikt de milieuorganisatie over een netwerk van experts . Die staan garant voor ‘onafhankelijk onderzoek.’ Staatsolie stelt zich op het standpunt dat bij elke activiteit internationale standaarden in acht genomen worden.


3 REACTIES

  1. Het prachtige landschap wordt omgespit voor olie en dierenlevens gaan er verloren. Het respect voor moeder natuur is totaal verloren. Heel jammer… Gun de bevolking welvaart, maar wel op een verantwoorde manier.


    Maak melding

  2. GHFS: Maak je niet druk om onbenulligheden.Waarnaar gekeken moest worden al die jaren wordt geen moer aan gedaan.V>B GOUD en MIJNBOUW.

    Milieu en dieren moet je thuis gehad hebben al voorns je de waarde van kan inzien.Alle mooie praatjes die de zwarten over de aardbol hebben gehoord van de witten verkondigen ze die.Deze Joodse maatschappij is gericht op eigen belang en economische gewin.Deze mensen zouden van andere culturen moeten leren omgaan met levende wezens en het milieu.Ze zijn hard bezig om de wereld naar de kloten te helpen en komen je vertellen wat je moet doen.Deze mensen willen de natuur naar hun eigen hand zetten.Het is hun geleerd bevolk deze aarde vermoord alle levende schepselen en eet goed ervan.Offer ze nog aan de jood.

    Ze houden dieren op na met de slogan ik hou van dieren.Het is puur mishandeling van het dier dat ze doen.Door hun eenzaamheid [liefde tekort] zoeken ze het bij de dieren.Zonder bij stil te staan een dier alleen op gesloten in een huis of kooi.Laat het dier dat met je doen.Hoe zegt die jood het weer doe je naaste niet aan wat je zelf niet wil.Een dier voelt het zelfde als elk levende wezen. Het heeft een bewustzijn.Wat leren jullie ze hebben geen ziel alleen de joden aanbidders hebben een ziel.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.