Dood Guyanese drugsagent gelinkt aan Suriname

24

PARAMARIBO, 17 sep – De gewelddadige dood van de Guyanese politieagent, Jirbahan Dianand, wordt geassocieerd met drugslijnen naar Suriname. Volgens de Times of Suriname zijn er aanwijzingen dat Dianands dood gerelateerd is aan rechtszaken tegen drugshandelaren. De agent moest er als getuige optreden. Het betrof drugssmokkel in het grensgebied met Suriname.

Dianand deed de afgelopen tijd enkele drugsvangsten bij de veerverbinding tussen de twee landen. “Hij was een belangrijke schakel en getuige bij enkele grote drugsvangsten. Hij had een neus voor het vinden van drugs die waar dan ook in auto’s verstopt zaten”, zegt een lid van het Guyanese onderzoeksteam. Het lijk van Dianand werd in zijn auto aangetroffen in de omgeving van het politiestation te Springlands, in Guyana. Intussen zijn acht verdachten aangehouden.

Onder hen bevindt zich een politieagent. Volgens het lid van het onderzoeksteam staat nog niets vast, hoewel nu al het een en ander vermoed wordt. “Het onderzoek zal het moeten uitwijzen, maar alles wijst erop dat het te maken heeft met de grote vangsten van drugs voor Suriname.” Dianands belangrijkste prestatie was het onderscheppen van een grote lading cocaïne. Dit gebeurde eerder dit jaar, kort voor het aan boord kon van de veerboot.

Bekijk ook:

24 REACTIES

 1. Lackin, wat heb je hierop te zeggen??

  =Ik hoop niet dat deze verdachten in Guyana vermoord zullen worden, dit omdat Bouterse goede banden heeft met de president van Guyana.

  =Deze verdachte moeten nog gaan getuigen. Ik hoop dat de geest van de vermoorde politie agent zich zal wreken zodat de waarheid aan het licht komt.

  =GOD’s molens maalt langzaam maar zeker.

  anna_z zal niet blij zijn.


  Maak melding

 2. Dit bericht komt ongelegen.

  Niet voor mij natuurlijk. Waarmee ik niet bedoel dat ik zijn dood niet heel erg betreur. Elk onrechtmatig genomen leven is er één te veel.

  Ik leef mee met de nabestaanden. Ik moet direct terugdenken aan inspecteur Gooding en inspecteur Blagrove.

  Voor een paar fucking centen, SHIT!!


  Maak melding

 3. ondertussen neemt de hard drugs verslaving toe in onze mooie land.
  Wanneer is deze drugs probleem begonnen ??
  Ik zeg niets want straks heb ik het gedaan, maar één ding weet ik zeker dat na de jaren 80 dit allemaal is begonnen. Onze broeders en zusters worden met drugs, kwik en doctrine vergiftigd.


  Maak melding

 4. Het onderzoek zal de waarheid tot licht brengen;;Het hoef niet die persoon te zijn die een hele boel mensen denken,;;Onderzoek zal het bewijs naar voren brengen.


  Maak melding

 5. Ja dat ga je krijgen, in dit soort van gedoe, wat zou hij nog meer geweten hebben. Maar ja a no de moro, en nu in feite ,niets, want je hoort nu wat over zijn dood, en over een tijdje niets en dan ook niets meer, en zo gaan ze verder daar overzee.


  Maak melding

 6. Gmap,

  Ik ben het 100% met je eens.
  In ons land wordt op grote schaal synthetische drugs, ook wel XTC genoemd, geproduceerd en verhandeld en is daarmee één van de grote producenten van de wereld. Het xtc-milieu is buitengewoon gewelddadig en onze jongeren worden daarmee vergiftigd in ons land.
  Drugs neemt hand over hand toe in ons land. In het uitgangsleven is drugs met name drugspillen aan de orde van de dag. De drugsgebruikers worden steeds jonger en doen alsof de pillen de normaalste zaak van de wereld zijn. Drugsgerelateerde criminele afrekeingen zijn niet meer vreemd in ons land !
  Ons mooie land, Nederland!


  Maak melding

 7. @ sra:

  Ik denk niks. Ik zeg alleen maar dat het ongelegen komt na een eerder drugsgerelateerd bericht.

  Werd alles maar onderzocht om de waarheid aan het licht te brengen. Ik stel voor om de daders amnestie te verlenen. Dat is immers de enige manier waarop men achter de waarheid kan komen, toch?


  Maak melding

 8. Midete

  Voel jij jou aangesproken;,;ik had het over wat een heleboel mensen over een bepaald persoon denken(en jij weet net als anderen wie ik bedoel),.Mijn uitspraak was algemeen en niet persoonlijk.

  En jou bericht zijn uit spraken van de media,,media voor meerdan 80% een leugen en versinsel,.En achter de waarheid gaan wij zeker komen,en ik denk dat de waarheid voor jou en velen een teleurstelling gaat zijn,en niet gaat zijn hoe meerdere mensen verwachten.


  Maak melding

 9. Het licht eraan welke waarheid je wil horen.
  Laten wij beginnen me die drugs vliegtuigen die in de jaren 80 en 90 lande in de binnenlanden van Suriname.Te beginnen met de veroordeling van Bouterse in Nederland.
  De veroordeling van de tweede man in het leger van Bouterse E.Boereveen in Miami .
  De veroordeling van Dino Bouterse in eigen land voor drugs en andere criminele activiteiten.
  De derde man van ons parlement R. Brunswijk is ook bij verstek veroordeeld in Nederland.
  Dino en R.Christopher die terug zijn geroepen uit Brazilie, wil jij mij zeggen dat dit allemaal leugens zijn???http://retro.nrc.nl/W2/Lab/HAL15/000303a.html


  Maak melding

 10. Geen enkel mens mag teleurgesteld zijn in de waarheid. Ik zal dat zeker niet zijn. (KNOWLEDGE IS FREEDOM, IGNORANCE IS SLAVERY – Miles Davis)

  De waarheid en het recht op leven zijn voor mij het hoogste goed. Er zijn 15 mensen die in een bekend geval geen van beiden zullen krijgen.

  Voel jij je aangesproken als ik het heb over amnestie geven omdat dat de “”enige manier is om de waarheid te weten te komen””??

  Ik hoop dat die afluisterbandjes ooit publiekelijk te beluisteren zullen zijn. Dan zullen we zien of het de media zijn of Piet W. en mijn vriend Frankie.


  Maak melding

 11. midete

  oke,
  knolidge is freedom if it is the tru one
  knolidge is evel when ju dont know how to use it in the right way

  not knowing jour pass is ignorance and lead to slavery,so jou be come a fool on the yse of the ignorance.

  think about it


  Maak melding

 12. VS wil uitleveringsverdrag met Suriname voor drugsverdachten
  door Sharon Lang (dWT.com) 18/09/2012

  Paramaribo – Suriname zou er goed aan doen om een uitleveringsverdrag met de Verenigde Staten te sluiten. Zo kan de drugshandel tussen beide landen aan banden gelegd worden. Dit is het advies in het recentste drugshandelrapport uit de VS. Hierin wordt de uitlevering van drugsbazen sterk geadviseerd, om de doorvoer van onder andere cocaïne naar het land tegen te gaan.

  Suriname heeft net als Haïti en de Dominicaanse Republiek geen overeenkomst met Amerika voor uitlevering van hun eigen drugsverdachten. “We staan wel achter goede zaken, maar ik moet dit onderwerp nog bespreken met de president”, was het antwoord van JusPol-minister Edward Belfort op de vraag of Suriname daar wel voor openstaat.

  Meer wilde de bewindsman niet zeggen over het onderwerp. Dit betreft een internationale aangelegenheid en het standpunt moet met de leiding van het land worden besproken.

  Formeel is Suriname ook niet op de hoogte gesteld van de welwillendheid van de VS voor een samenwerking op dat gebied. “De mensen kennen de kanalen die zij moeten bewandelen daarvoor. Dus we wachten.”.-.


  Maak melding

 13. Drugsmaffia. Dan spreken we van kartel. En zo een kartel heeft altijd kopstukken, in dit geval zowel in Guyana als in Suriname (ook elders). Jirbahan Dianand was een belangrijke getuige in in ieder geval een grote zaak, waarbij kopstukken oom in Suriname aan de orde zouden komen. Misschien ook onze grote kopstuk en zijn lopers.
  En soms kan een arm ver reiken.


  Maak melding

 14. @Ira

  “anna_z zal niet blij zijn.”

  Lieve Ira,

  Je kunt gerust stellen dat ik bijna altijd blij ben. Maar ook anna_z stapt weleens met een verkeerd been uit bed. Helaas voor jou heb ik niet over elk artikel een mening omdat het een zeer zware tol op mijn relatief rustig leven zou eisen.
  Maar ik ben wel erg blij om het feit dat jij het heel belangrijk vindt mijn mening te weten over bepaalde artikelen. Dat streelt weliswaar mijn meestal blije ego en kan in het negatiefste geval leiden tot wilde aanslagen op mijn toetsenbord. Zo’n aanval is niet altijd iets wat eindigt in blijheid vanwege de vele kosten die daarmee gemoeid zijn. 😉
  Ik vind je een kei en als ik weer eens een mening ergens over heb, dan ben jij de eerste die ik zal aanspreken. Graag zelfs!!!

  Soso lobi lieve Ira. 😉


  Maak melding

 15. Het is schandalig dat Waterkant selectief censureert op IP adres.

  Als ik onder normale naam op mijn thuis pc inlog duurt het dagen voordat mijn posting wordt geplaatst of wordt zonder reden helemaal niet geplaatst. Log ik in met andere pc vanuit het buitenland met eigen naam – maar ander ip adres – wordt elke posting zonder vertraging direct geplaatst.

  Opvallend is dat alle pro NDP postings zonder problemen direct worden geplaatst

  Een kwalijke vorm van censuur dus.Waterkant onwaardig.

  Nu iedereen raden wie ik ben….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.