‘Suriname niet op de knieën voor Nederland’

114

PARAMARIBO/AMSTERDAM, 22 aug – Van Suriname hoeft geen knieval te worden verwacht als het erom gaat de relaties met Nederland te verbeteren. Dit zegt ex-president Jules Wijdenbosch tegenover de Ware Tijd. Als de relaties inderdaad verbetering behoeven, zal Den Haag het initiatief maar moeten nemen. Het was Den Haag immers dat zich openlijk afzette tegen de regering Bouterse.

Paramaribo trekt zich overigens weinig aan van wat er aan de andere zijde van de oceaan gedacht wordt. “Laat het nu voor eens en voor altijd duidelijk zijn, niet Nederland bepaalt de legaliteit van de bestuurders in Suriname. De Nederlandse regering maakt zich schuldig aan onbehoorlijk en verwerpelijk gedrag”, aldus Wijdenbosch. Van hem mogen Nederlandse politieke partijen bij de komende verkiezingen worden afgerekend op hun houding naar Suriname toe.

Zoals bij pogingen in de EU om te voorkomen dat de meeting met de ACP in Paramaribo door zou gaan. Daar zouden de regeringspartijen CDA en VVD bij zitten en gedoogpartner PVV. “Maar ook de PVDA.” Overigens ziet Wijdenbosch de ‘juridische waarheid’ achter de Decembermoorden nooit echt naar boven drijven. Ook dat is Nederland aan te rekenen. Relevante documenten zijn immers voor zestig jaar weggezet. “De brandstichter wil nu de brandblusser uithangen.”

114 REACTIES

 1. Wijdenbosch zegt::: De Nederlandse regering maakt zich schuldig aan onbehoorlijk en verwerpelijk gedrag”, aldus Wijdenbosch.

  -Mensen, deze zelfde man heeft toen fraude gepleegd die nu zwart op wit staat. Het volk was straat arm en de staatskas was toen leeg.

  =Deze man heeft zich een avond zo danig misdragen in Suriname, dronken, overgegeven asociaal gedrag en moest toen naar huis gebracht worden. Dit terwijl hij toen nog minister was.

  =Dank zij NEDERLAND is het land toen en nu nog steeds weer bovenop gekomen en NIET door deze regering.

  Wijdenbosch je moet je nou eens gaan schamen.????


  Maak melding

 2. @anne, hoezo een grote mond over Nederland? De waarheid mag ook gezegd worden.Nederland kan tegen een klein land als Suriname spierballentaal gebruiken en de machoman spelen, terwijl China premier Balkenende verbood om de Dalai Lama te ontvangen en Nederland gaf gehoor aan de bevelen uit China. Niet stoer doen tegen Suriname!!!!!!!


  Maak melding

 3. Weet je Nederland zal altijd een grote mond hebben.
  Waarom omdat men denkt dat de wereld om hen draait het gekke is wel dat men op de een of andere manier wel steeds een vooraanstaande positie weten in te nemen in de buitenland politiek de internationale handel etc.
  Wat doet Nederland goed dan, Let op men zal nooit toegeven dat men eeuwenlang fout is geweest richting de achterkleinkinderen van de slaven die zij mishandeld en verkracht en uitgebuit hebben, men zal nooit toegeven dat hun rijkdom door deze misdaden begaan in zowel afrika als in indonesie. op scholen basis scholen spreekt men vol trots over de voc tijd geheten de gouden eeuw men heeft heeft het over de duitse bezetter , maar verlangt nu dat een democraties gekozen regering opstapt.Kijk ik ben ook geen voorstander van bouterse maar hij is wel door het volk van suriname verkozen.
  Tuurlijk de amnestie wet kan niet, maar terug kijken naar het verleden doen de Nederlanders alleen als het hen uitkomt, vind het nog steeds gek dat Nederland zelf niet over herstel betalingen richting de slaven komt.

  Maar ach Suriname laten wij zo denken wat zij willen doen wij niet omdat wat wij willen zij nooit gedaan hebben.
  Wees trots als Surinamer en toon die Nederlanders dat wij het zelf wel kunnen sterker nog wij kunnen het beter veel beter maar laten we het vooral op een eerlijke en nette manier doen zonder coruptie .
  want pas dan kunnen wij zeggen wij zijn beter.


  Maak melding

 4. Begin jij maar de waarheid naar voren te brengen verrader Wijdenbosch. Jij weet toch wat zich rond de december moorden had afgespeeld ,klootzak en wie allemaal verantwoordelijk is hiervoor?Te Boxel toen de voorstellingen gaande waren heb jij je snuit dicht gehouden.Nu heb je een grote mond schoothondje,Kom niet ontkennen dat jij in dit alles heel onschuldig bent als je baasje. Zowel jij als je baasje zijn een vloek voor dit land net als jullie aanhang die achter jullie aanloopt.


  Maak melding

 5. Ook Bosje is zwaar geobsedeerd door het verschijnsel Nederland. Evenals de Surinaamse pers en vele politici. Dag in dag uit gaat het hier (en op andere fora) over Nederland en dan natuurlijk vooral in negatieve zin. Maar omgekeerd heeft niemand in Nederland het over Suriname. Hoogstens zo nu en dan als er stommiteiten gebeuren zoals met die amnestiewet, maar verder zal het de bakra’s een zorg zijn. Men beschouwt Suriname als een hoofdpijndossier met het bijbehorende eeuwige gezeur en geklaag en dat is het dan, full stop. Nederlands toekomst ligt in Europa en niet bij een voormalige kolonie die wordt geleid door een stelletje grootbekken en die garant staat voor zware hoofdpijn.


  Maak melding

 6. Juist Suriname moet afblijven van dat achterlijke deeltje van de wereld, holland beteknt niks voor SUR dat is al bewezen in de 400 jaren dat ned,Suriname leeg probeert te plunderen.


  Maak melding

 7. Tell them uncle !

  Nederland zal tzt inzien dat ze bezig is met een mission impossible omdat zij Suriname onder de huidige president never nooit zullen ringeloren.

  Bravo onkel Jules, en big up mr president !


  Maak melding

 8. Bosje,de oude rakker,mag schreeuwen wat hij wil.Maar Ned.heeft zich altijd de kansen geschapen en die ook benut in tegenstelling tot Sur.Ons land heeft steeds haar kansen vergooid.Daarmee zich ook alle gelegenheid ontnomen om op Ned. te schelden.Had Sur.haar mogelijkheden benut dan zou dit zelfde Ned.proberen om een graantje mee te pikken[china].Het kiezen van bout als president zegt veel over zo een volk.En daar naar handelt Ned.Wie laat zich door moordenaars vertegenwoordigen?![naarendorp]Of een drugs veroordeelde[bout].

  Cobie.


  Maak melding

 9. Winston Hermelijn heeft gelijk. Ik merk steeds meer de vermoeidheid bij veel Nederlanders over Suriname. Drugs, corruptie en gezeur, het komt de Nederlanders de strot uit.
  Het gedoe met Kwakoe heeft de Surinaamse gemeenschap ook veel negatieve publiciteit opgeleverd en dat is jammer voor de fatsoenlijke Surinamers want die zijn er ook, maar daar hoor je eigenlijk nooit iets over. Gelukkig dat er nog een paar goede Surinamers zijn zoals Jorgen Raymann, Jetty Mathurin en Sylvana Simons die geliefd zijn bij het grote publiek in Nederland.


  Maak melding

 10. alphons,

  Ik durf dat maar de vraag zou niet moeten zijn wie durft dat, de vraag zou moeten zijn is de bevolking bereid eraan mee te werken keihard,zweten,etc.
  Dat is wat wij nodig hebben.
  Sta eens op het is van de gekke dat alles word verkocht en wij maar staan toe te kijken en hopen dat er een paar stuivertjes onze kant opkomen.
  Nee als wij van dit land een echt land willen maken moeten we keihard werken en de coruptie aanpakken, de criminaliteit oplossen en stoppen met het normaal vinden van criminele zaken.
  Pas dan gaat het lukken wij met zijn alle.


  Maak melding

 11. Ik kan mij best voorstellen dat dhr. Wijdenbosch zo denkt en spreek over Nederland. Maar ze zijn graag in Nederland en wanneer ze langs de 100% controle gaan zijn ze poes lief.( Hij heeft wel een diplomatieke paspoort)

  Feit is ze hebben wat te verbergen vandaar dat ze iedere keer weer in de verdediging gaan.

  Als niemand wat zegt van de misstanden in de wereld zullen de mensen die aan de macht zijn het volk mistbruiken voor hun eigen belang.

  Zie:
  fidel Castro
  Chavez
  Cadaffi
  Saddam Hoesein
  Pinochet
  Assad
  Norjega
  Kim-Jong un en kim jong il
  poetin die priemier was, daarna President en dan primier en nu president. dat is corruptie, hoogmoed waanzin en dictatoriaal gedrag om te denken dat jij het alleen weet en egoisme en hebtzucht om te denken dat de andere mede land genoten geen vaderlandse liefde hebben.

  Dat is nu het probleem van deze surinaamse zogenaamde nationalisten. Ze misbruiken de onkunde van het volk voor hun eigen gewin.

  In het land der blinden is 1 oog koning en heerser want de rest zien niets en is volgzaam.

  Maar we leven in de 21 ste eeuw , de globalisering is dichterbij, mensen worden beter ontwikkeld en geschoold en verwesteren.

  Dus de illusie die deze leiders hebben om citroenen te verkopen voor de bevolking als appels is voorbij.

  Laten ze maar kijken naar de revoluties in deze tijd en zien waarom deze zijn ontstaan.

  De Arabische lente: revolte of revolutie?

  De diverse opstanden in de Arabische wereld hebben een impact die verder gaat dan alleen de eigen regio. Grenzeloos sprak met Midden-Oosten deskundige Robert Soeterik over de relaties tussen het Westen, Israël en de oude regimes.

  De opstanden leken voor veel mensen als een verrassing te komen, was je ook verrast?

  ‘ Ja, ik ben er ook door verrast. Je weet dat de verhoudingen eigenlijk permanent onder druk staan en dat de situatie vroeg of laat gaat escaleren. Maar zo massaal? Ik denk dat weinig mensen dit hebben voorzien.’

  De westerse landen hebben vrijwel tot het einde toe Ben Ali en Mubarak gesteund. Ook op het moment dat de protesten heviger werden en er stakingen uitbraken. Hoe hebben politieke leiders in het Westen de heftigheid van de opstanden zo kunnen onderschatten?

  Nou zo kan ik door gaan.


  Maak melding

 12. Ray en Alphons jullie snappen er geen kllllll van, denki sang oenoe wang denki, ma baas de ete teleki 2015
  dang a klarie, dang oenoe kang go pier oeng go dape, we waka e tak wang lo mmmmmm, oeng jeje na boeriki bakasee……a beng de….


  Maak melding

 13. Winston H zit je al in colera met al die onzin die je uitkraait, ie siekie boi, echt siekie, tang dape, ini colera ja, je hebt er geen benul van, maar no span, na 2015 is ie weg, dan mag jij als je uit colerea mag…. tenminste…


  Maak melding

 14. Nou, nou wederom bermcultuur gebassel,

  De Surinaamse ontwikkeling is vanaf mensenheugenis ingebed in de relatie met Nederland.

  Kortom.
  De Surinaamse regering heeft een fiks bedrag aan reis- en verblijfkosten( Bezoek onderwijsdelegatie) beschikbaar gesteld om mogelijkheden te bekijken om leermiddelen voor het Surinaams onderwijs aan te schaffen. De huidige regering had bij haar aantreden aangegeven op eigen kracht haar ontwikkeling ter hand zou nemen en niet afhankelijk van Nederland.

  De Surineds zijn uitgemaakt voor misdadigers en toch wordt geld overgemaakt om een Kwakoefestival te ondersteunen. De reden is achterhaald: een podium zoekn om zich politiek te profileren.

  Ook wordt geld van de Surinaamse belastingsbetalers geinvesteeerd om de Surinaamse Ambassade in Nederland, in stand te houden en die te bemannen met familie en vrienden van de huidige politieke toppers.

  Neks no fout.


  Maak melding

 15. Haha Godo Godo, en jij denkt echt dat’ie weg gaat????? Vergeet het mang, hij doet een beroep op de nooddecreten en blijft dan lekker zitten tot aan zijn dood. Net als Robert Mugabe (als je weet wie dat is…).. Je denkt toch niet dat Baas vrijwillig zijn macht gaat weggeven?! Denk zelf eerst eens na en ga dan anderen bekritiseren.


  Maak melding

 16. Ja, wij Nederlanders hebben mensen als slaven behandeld, en daar schaam ik me rot voor, ja, we hebben Suriname ontwikkeling, en kennis gebracht en daar ben ik blij om.


  Maak melding

 17. Ik ben bang dat Winston H. ook hier een punt heeft. Het is niet gemakkelijk om met macht om te gaan en al helemaal niet voor iemand met de naam Desi Bouterse. Time will tell.


  Maak melding

 18. “Zoals bij pogingen in de EU om te voorkomen dat de meeting met de ACP in Paramaribo door zou gaan.”

  Bosje was zeker nog/weer dronken.
  Weet hij soms niet meer dan Nederland grootbetaler is binnen de EU en dus een dikke vinger in de pap heeft en mag zeggen (in democratisch EU) dat ze niet willen dat de meeting in Paramaribo doorgaat.
  Of denk men soms dat de Rol van Nederland in de EU gelijk is aan de rol van Su in Caricom of Unasur.
  Schelden op Nederland maar wel de handjes openhouden 🙂 Ik ben Bosje niet maar schaam me diep voor de ex-president die deze toon aanslaat.


  Maak melding

 19. Zulke schreeuwers en leeghoofden als Wijdenbosch lopen er genoeg van rond, en is echt geen verrijking voor dit land, kost alleen maar veel geld, en brengen dit land alleen maar naar de afgrond, wat hij reeds eerder bewezen heb, maar Surinamers vergeten snel, daarom zit Bouterse de drugsdealer en moordenaar nu als president van dit land, wat dit land alleen nog meer doet degraderen. en kan Wijdenbosch nog steeds hoog van de toren blazen, want het volk zijn zijn wandaden en tekortkomingen al lang vergeten, en i.p.v. jonge dynamische leiders in dit land, die een moderne visie hebben, zetten ze oude schijndood fossielen op de hoogste posten, die het land alleen maar achteruit helpen


  Maak melding

 20. Wijdenbosch is nog een levende rat die zijn eigen land naar een RATTENHOL heeft geleidt zoals AFRICA het heden ook bewijst met zulke “VIERVOETIGEN”,!!!

  Geen schaamtegevoel heeft hij dat hij bij massaal protest werd afgezet…ai boi..in fatsoenlijke landen willen zij voor de eer een einde maken aan hun FALEN!!!

  maar ja,..fatsoen bij sommige aardbewoners….BAH


  Maak melding

 21. Wijdenbosch heeft tenminste ontwikkeling voor Commewijne gebracht!Suriname heeft hij ontsloten!!2 bruggen!!

  OPROEP AAN ALLE SURINAAMSE nederlanders:Stem niet op de partijen:cda-wd-pvv-pvda!!!!
  Heb respect voor ex-President Wijdenbosch en honoreer het stemgedrag verzoek!

  Massaal doen de Surinaamse nederlanders mee!!!
  I LOVE SU!!!!


  Maak melding

 22. Bosje kan vast het voortouw nemen door als hij nog niet richting Surimaribo is vertrokken, dat zo snel als mogelijk te doen, Ned achter zich laten, het dossier ned. te sluiten en zich hier nooit meer te laten zien.


  Maak melding

 23. Ha ha .ja Bosje geld uitgeven en Suralco onder curatele zetten voor bruggenbouw.wees blij dat Nederland JOU toen uit de brand heeft geholpen met garantverkalring aan Ballast Nedam of ben je het vergeten .ach ja je wordt ook een dagje ouder en alcohol speelt ook een rol.waarom geld voor Kwakoe en niet voor Milan of Mela in Haag of Rotterdam, omdat als die geldverspillers jou soort zijn.in Suriname konden ze niet met geld omgaan toen en nu ook niet.dus geld is niet voor een Creool weggelegd .ze zijn beter in Sport.We zullen Nederland ten alle tijden nodig hebben.Zo grote mond hebt over Den Haag.dan verbied je KLM als eerste te stoppen met bestemming Paramaribo en vluchten voor Suriname via Parijs met de SLM
  Laat je spierballen taal nu tot de waarheid gaan
  Lang leve Vene en Groep


  Maak melding

 24. Bouterse moet kiezen voor acceptatie en niet voor isolatie.
  Ik kan met opgeheven hoofd in suriname en daarbuiten lopen. Bosje weet jij dit nog ??? Na de ruzie tussen jou en Bouterse.
  Bosje had zeker weer te diep in het glaasje gekeken


  Maak melding

 25. Twee vragen:

  Wat heeft Wijlenbosch tijdens het Kwakoefestifal gedronken?

  Hoeveel heeft Wijlenbosch tijdens het Kwakoefestifal
  gedronken?

  Indien men het antwoord op bovenstaande twee vragen
  heeft, is men instaat om de inhoud van bovenstaand
  artikel te verklaren.


  Maak melding

 26. Deze charlattan heeft ooit eens suriname op een internationale podium belachelijk gemaakt. Tijdens een bijeenkomst van de Organisatie van Nietgebonden Landen heeft hij tijdens een toespraak gezegd: “Mevrouw de voorzitter, suriname heeft last van internet”. Dit zei hij omdat zijn handel en wandel ten tijde van zijn presidentschap heel kritisch op de voet werd gevolgd door surinamers in de diaspora die toen reeds bekend waren met het fenomeen internet.


  Maak melding

 27. Dronken mensen en gekken moet je altijd gelijk geven.
  Bosje moet je niet al te serieus nemen
  Een vraagje aan bosje, wie moest voor acceptatie kiezen in plaatst van isolatie?


  Maak melding

 28. mariska

  ja jij heb gelijk,jullie nederlanders willen groot in alles zijn door bedrog,en dat suriname niks voorsteld,,waarom praat jij er dan over..laat ons dan ook met rust…


  Maak melding

 29. @ Mariska kom 1 dagje maar, naar su.. ga ik je su.. leren kennen met veel lobie,, 你 多大 了 ,, Ni duo da le ..
  Nederland is een klein land, maar wij hollanders zijn groot in alles…lachertje…echt zielig kindje..
  i love su woon en werk…….


  Maak melding

 30. @ Mariska, laat weten wie je bent en dan zal Suriname er alles aan doen om jou en je hele familie te isoleren ! Wat een domme en idiote uitspraak is dit !

  Velen op dit forum hebben het nog steeds niet door en doen allerhande idiote uitspraken jegens onze president, maar dit is slechts politiek.

  Ik denk dat de komende Nederlandse regering een geheel andere kijk zal hebben op Suriname, en dat men zeker zal gaan samenwerken met Suriname omdat strakjes Nederland de grootste Europese verliezer zal zijn op het Zuid-Amerikaans continent !


  Maak melding

 31. Mariska: Suriname en de Surinamers stellen niets voor.

  PARDON ???

  Kom je daarom reageren OMDAT het niets voorstelt
  weet nu meteen wat jij voorstelt NIETS, je gaf het immers zelf aan toch, DOMBO !!!

  Ik hou van Ned en van Su maar wat jij met je laatste zin wou uitleggen slaat nergens op.. ze moeten een Madam jeanette zeten in je mond !!!


  Maak melding

 32. Anne heeft gelijk . Suriname heeft een grote mond over Nederland. Ik zeg het nogmaals en ik blijf bij mijn standpunt: zonder de financiele steun van Nederland en de Eu wordt het in jullie Suriname nog een grotere ramp. Nederland is een klein land, maar wij zijn groot in alles. De Surinamers in Nederland doen er goed aan terug te keren naar hun land om het op te bouwen, inplaats van kritiek te uiten op Bouterse.


  Maak melding

 33. Milton ik snap je ergens wel maar dit gaat ook al nergens over :”dan zal Suriname er alles aan doen om jou en je hele familie te isoleren”pfffff Doe aub ff normáál ja… wat heeft iemands familie ermee te maken, get real… pffffff die -1 is niet van mij ik heb niets aangeklikt.


  Maak melding

 34. Die Amerikaanse ambasadeur gaat weg uir Suriname, waarom? gaat het echt goed met Su of is het schijn welvaart in Suriname.Men heeft iets geschreven over moengabe wil de persoon een regiem als zo en figuur in Suriname, nouw dan houden jullie echt niet van Suriname, weg met Bouterse jullie zijn blind, jullie weten niet wat jullie te wachten staan. Time will tell.


  Maak melding

 35. Mariska baja, loek boeng voor de Sranang Mang kijk uit, zeg geen klote dingen, want…. want…. als je er eentje bent ga zo door, goedoe goedoe goedoe, jullie zijn groot in alles no, aboeng, en wij Surinamers stellen niets voor, ok dan, jullie bakra´s
  hebben zat gemoord zal jij niet weten, geeft niet, 300 jaar katibo, jij weet niet wat katibo is, Marisje kijk uit, we hebben je rekg ontvangen, en bekeken, en vragen ons nu af hoe wij je terug gaan betalen, wo pai joe kontant, tide tamara Marisje jo kkkkkkk


  Maak melding

 36. Roy, net mi kaba wasi, alla sani mi wasi, ma no prani was was godo, ondro mi sapatia, loek boeng Roy, prakseer joe jeje in na go foe a boeriki, ie dong ie dong no kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.


  Maak melding

 37. Winston H baja, hij gaat weg gaan, no span, rustig, had je even pauze in colerea om deze onzin naar mij uit te kraaien, tjepotie, ga gauw naar binnen, ja, ketting om je enkel kooitje in, en wel te rusten, ik hoor je wel als ze je weer gaan luchten…..boeriki jesie langa, jij hebt ze niet, maar je bent er wel eentje… oja mijn godo is even leeg nu dan, pas op voor mij marbonzoes….


  Maak melding

 38. @ Mariska ben je een van die nichtjes van hitler
  ,,,可以 把 这些 衣服 洗 干净 吗? ,,,,laat het vertalen voor jou.(1940—1945)
  i love su woon en werk..


  Maak melding

 39. Marisje, wat lees ik toch, nichtje van ….. wellicht
  ee ee eee, sak me hier, was je familie NSBer no mang,
  nee toch ee Marisje, kijk uit, we gaan je opsporen, en vinden, ja ja ja, loek boeng loek boeng, maakt nij niets uit hoor wat je zegt, maar men, men doe loer joe, do setie wang kravana djie, nanga wang labaria ini eng, goedoe, stop it…..


  Maak melding

 40. Wijdenbosch alias motjopa,..leeft hij nog?? ik dacht dat hij aids had opgelopen van die sma van Torarica.Haar begravenis heeft hij wel betaald. Sopie nanga motjomeid libi a mang diesie wan sabi


  Maak melding

 41. @@ray2 en aanhang luisteren jullie … voor olland buigen wij niet…olland denkt dat zij het met front te doen heeft …het is een onafhangkelijk land die zich niet de les moet laten voorlezen en daar is deze pero trots op ..sommigen hebben geen enkele trots mensen die geen trots hebben …zijn gedoemd tot de bedelstaf omdat zij afhankelijk zullen zijn en blijven …ze hebben geen zelf vertrouwen in wat ze doen …zie die surinederlanders zie front …allemaal wachten ze af wat olland kan olland kan niks tegen deze regering ….olland wil bepalen wat er gebeurt …rutte rozenthal front en redimusus ..jullie dromen dromen jullie verder maar die wil van jullie komt nooit en te nimmer uit ..zolang deze regering aan de macht is ..onze ambasadeur is nog steeds in frankrijk ..jullie zijn zielig bla bla bla …wij moeten geen tijd meer verspillen aan olland ..olland kan niet tegen china en andere landen tekeer wetende dat ze geen enkel invloed hebben maar in su gaat het ze ook niet lukken ..laat ze hun problemen oplossen ..zie die verkiezingen onze regering in su is er nog steeds hihihhi maar ze willen onss de les voor lezen ..die crissis die de surinamers treft is goed voor die redimusus ..laat zij tegen rutte gaan betogen dat alles duurder wordt maar niet roepen dat alles duur in su is ophitsen kunnen ze.

  bouta go go


  Maak melding

 42. Mariska,ja jullie zijn groot in moorden,roven en verkrachtingen gepleegd door de jaren heen.Jullie waren de grootste geweldadigste piraten,op zee.
  Hoe zijn jullie zoo groot geworden dan?Door te roven en te moorden,hele volksstammen(Indianen )hebben jullie omgebracht alleen om er rijk van te worden.Dus maw ga de geschiedenis eens na,dan zal je een mindere grote bek hebben.


  Maak melding

 43. Makoeba je bent toch niet de weduwe van onze allerbekende Anansi, met al zijn streken, maar aboeng
  je geeft wat mee, maar tot 2015 zal deze pres er zijn,
  dang tra wintie moes go wai, en sang Jules W kong tak dja dat na eng torie, saw moes doe, kosseng, jaggeng,
  a no dja ai tang, ai go e kong, lieb a mang. Wan sani mi sabie deng wit mang jere kokko, deng torie faja toe , en baka 12 sept jo sie moi ka ini Ptatta, foe set, wang kroe sang moes tjaar a kondre, me wakti deng


  Maak melding

 44. ray ray2 en anderen redimusus …. wie in nederland komt in opstand tegen die pedo partij die werd opgericht en waar zelfs de rechters toestemming gaven ….moet men in su dat ook aksepteren …die redimusus denken dat de surinamers niets weten wat er in olland gebeurt …homos gaat men zeggen hoort ook tot mensen rechten waar onze president dan ook op een boot met boelers moet gaan dansen om hun kont te schudden hihihihihi men heeft het in olland over normen en waarden ..verbeter de wereld begin bij je eigen..kinderen moeten homo les krijgen op scholen moeten wij dat in su ook overnemen ray en andere redimusus ..verbeter de wereld begin bij je eigen .

  vele surinaamse nederlanders willen nederlandse wetten in su invoeren denk ik …no no mie mang wo kies probleem homos horen waar ze horen moeten en kinderen moeten beschermt worden en niet over gelaten worden aan pedos in olland kan alles houden jullie je wetten in olland laat ons met rust ..wij willen echte normen en waarden geen nep normen en waarden .


  Maak melding

 45. Eindelijk de juiste woorden, woorden die niet verzonnen zijn, als Nederland iets roept dan heeft Suriname het recht om te reageren en dat iets nu dus gebeurd op de juiste manier.

  Het lijkt wel of er mensen in Suriname wakker worden en eindelijk voor het land opkomt.


  Maak melding

 46. Het draait om respect en aanzien.En als je loopt te moorden en aanzien wil verwerven met geld uit de drugs handel,gaat het je niet lukken.Je wordt door de hele wereld veracht.Zelfs Castro of Chaves weigeren om met bout gezien te worden.Laat staan de democratieen die al eeuwen bestaan.Als je respect wil dan moet je ook die daden doen om het te verwerven.

  Cobie.


  Maak melding

 47. @@ Vene hopelijk kun je zich nog herinneren! Die faja klap heeft Bosje bij de Parlement toen ook al gehad en daarvoor vreest hij wederom! vandaar zo”n huichelachtige preek!!


  Maak melding

 48. Hey Mariska,
  Ben je niet goed bij je hoofd? Ik ben een Hollandse jongen (fries eigenlijk) en ik vind dat Nederland niet zo’n grote bek moet hebben en moet staan voor hetgeen ze de Surinaamse bevolking heeft beloofd bij het onafhankelijk worden. Ieder jaar een flink bedrag voor de bouw van ondermeer scholen en ziekenhuizen. Nederland zou eens op haar knieen moeten en diepe spijt moeten betonen voor wat ze allemaal hebben uitgevreten in Suriname (en Indonesie). Enige hypocritie is Nederland niet vreemd…………..bah bah bah. Nederlanders die denken dat ze Suriname kunnen ringeloren bah bah bah. Nederland groot in alles…. laat me niet lachen zeg.


  Maak melding

 49. Pero, hou op hoor! Wie zijn WIJ? Jullie buigen niet voor “Olland”? Moet je kijken hoe die domme idioten buigen als snipmessen als er geld bij komt kijken. Door wie is de luchthaven gerehabiliteerd, wie zorgt voor dijkverzwaring in kwetsbare gebieden, wie zorgt ervoor dat je straks aan de Waterkant zonder natte voeten je biertje kunt drinken, wie zorgt ervoor dat de Oost-Westverbinding straks weer in goede staat verkeert, wie zorgt er voor een adequate waterregulering? Je mag het zeggen In ieder geval niet dat domme NDP-stemvee!


  Maak melding

 50. Wijdenbosch praat al met net zo’n gespleten sneki-tong als zijn mati Somohardjo. Aan de ene kant zeggen dat Suriname niet op de knieen gaat voor Nederland, en vandaag op televisie in Nederland zeggen dat iedereen uit Nederland van harte welkom is in Suriname. Een menselijk lichaam bestaat voor 70% uit water. Bij Wijdenbosch is dat alcohol. De rest zit in zijn bovenkamer.


  Maak melding

 51. @ pero
  Luister eens stomme beest, heel weldenkend NL kwam in opstand tegen die pedo partij, ze hebben ook nooit genoeg handtekeningen gehad om mee te doen aan de verkiezingen, de Staat heeft rechterlijke processen gevoerd om pedo vereniging martijn verboden te krijgen, pedo’s moesten zelfs vrezen voor hun veiligheid want een hoop mensen wilden ze in elkaar trappen, dus hou die stomme verhaaltjes van je maar voor jezelf.
  M.b.t. homo’s, ik heb geen last van homo’s, wat volwassenen in de privacy van hun woning op seksueel gebied, met wederzijdse instemming, willen doen is hun zaak en niemand anders. Maar dat zullen achterlijke NDP beesten zoals jij toch nooit kunnen begrijpen. Sterker nog ik heb liever een land met homo’s (blijven er meer vrouwen over voor hetero mannen) dan een land met moordende, rovende en verkrachtende criminelen (van voornamelijk negroide afkomst, zie maar santo boma)


  Maak melding

 52. @Kamper, daarom komt Suriname zelfstandig NIET voorruit, omdat je het WEER over de slaventijd hebt, terwijl het daarover helemaal niet gaat.

  =De waarheid is hard om aan te horen of te lezen.


  Maak melding

 53. ray2 ik had je hoger ingeschat mie mang …nu laat jij je kennen dat je niet uit je woorden kan komen maar uitschelden ..joe na poorlai mie mang ..ik ga je die leed besparen door dit te zeggen ….ik heb liever dat jij dit soort uitspraken doet…dan mensen met hun volle verstand .

  deze pero laat niet voor hem denken …deze regering laat geen bakra bassie voor hem denken ..jij zit in olland en die blanke moet voor jou en andere redimusu denken hoe die crissi door te komen om jullie uitkering te kunnen garanderen …ja dat zit rutte en rozenthal voor jullie te bedenken ….ik zit op mijn regering te wachten in su wat ze voor su kunnen doen …joe na lasting je hebt geen schande ..je hebt geen trots mie mang .

  boua go go


  Maak melding

 54. ray2 en trawanten …je verdedigt die pedofielen en die boelers …ik begrijp best dat je vernederlands bent en dat je alle mentaliteit van die ollanders hebt overgenomen …het is je gegunt mie matie zolang je maar op afstand blijft en je beperkt met dit soort praktijken op ollands grond gebied …in su zijn wij niet rijk maar we proberen normen en waarden hoog in het vaandel te houden .

  olland mag komen investeren maar de rest van hun gewoonte mag achterwege blijven ik neem aan dat je weet wat wij in su bedoelen met de rest van hun gewoonte .
  ray2 tang boeg ik ga een djogo drinken met mijn vrienden .


  Maak melding

 55. ray2 ik ga zeker niet kunnen begrijpen hoe die boelers leven ik wil het ook niet weten ..vooral mijn kinderen moeten het niet weten ray2 jij mag het weten …een pedo partij komt zelfs niet ter sprake in su laatstaan een bond hebben ray2 …ray2 joe wan ding sranang mang law gie oeng no inf oeng kong bigien nanga mensen rechten voor homos en pedos in su …tuurlijk mag men doen wat men wil in de huiskamer niets op tegen ..wij zijn allemaal vowassen mensen maar men gedraagt zich niet naar en dat zie ik bij jou ray2gedraag je als een dja dja mang .


  Maak melding

 56. Wat praten jullie over zaken die ruim 300 jaar geleden hebben plaats gevonden?
  Zijn jullie persoonlijk geraakt door die dingen?

  Leef niet in het verleden, maar in het heden!
  Laat al het oude rusten, kijk wat de bijbel zegt!
  Vergeef ons onze schulden, zoals ook wij onze schuldenaren vergeven.
  Blijf toch niet zo negatief over alles en nog wat, ga eens positief denken!


  Maak melding

 57. ray2 volgens mij ben je boeler ..je gaat echt te keer door die opmerkingen die ik heb gemaakt over boelers en homos wat mensen rechten betreft …waar slaat dat nou over negers en santoboma ray2…ray ik discrimineer niet het zit niet in mijn aard ..ben je hindustaan ben je javaan ben je bakra ik weet niet ..jou uitpsraken spreken boekdelen ..ik kan ook gaan discrimineren maar ik ga mij niet verlagen tot jou niveu nee ray2 je laat je kennen …je bent zielig laat die balnke voor jou denken ray je kan niet meer uit je woorden komen ..ik dacht dat je slim was ..die ndpers zijn slimmer dan velen van die redimusus en front .

  bota go go


  Maak melding

 58. blaka bakra eu is geen olland su heeft nooit gezegt dat ze geen hulp wil en dat weet men …maar wij in su hebben onze president die wij kiezen en iemand anders ..geen surinederlander geen redimusu geen olland maar de rechtgeaarde surinamer maakt de dienst uit …wij kiezen en nederland heeft bouterse willen dwarsbomen door te zeggen dat suriname geisoleert zou worden als wij voor hem zouden kiezen ..als zij zeggen dat ze geen geld meer geven prima ..maar wij verlagen ons niet barst dan met je geld ..bakra basie jullie weten niet wat trots is mie mang …su wil hulp maar su moet zijn eigen niet verlagen tegenover olland …zij zeggen geen geld meer geven moet su gaan buigen en toegeven !!!!nooit jij bent in olland jij moet buigen bakra basie …su gaat vooruit su zit niet stil mie mang ..su is geen su van 20 jaar terug su leefd zonder olland …er zijn landen waar wij zaken doen ..deze redimusus vestigen zich alleen maar op ollan olland vandaar dat ze blijven steken .die naam van je zegt het al blijven vestigen op die bakra bassie niet wij in su …hulp van olland is welkom maar niet tot elke prijs …laat dat goed door jullie dringen mie mang …wij zijn een onafhangkelijk land met normen en waarden .


  Maak melding

 59. nederland heeft het over mensen rechten .wat doet olland tegen die russen waar drie meisjes drie jaar de bak in moeten …brullen kunnen ze wetende dat ze rusland niks kunnen maken ..brullen weten we van olland inmidels ..meten met twee maten ja ..ze weten dat rusland ,china ,de mensen rechten met voeten worden betreden maar om economische redenen durven ze niets te doen …suriname is klein en afhankelijk dus denken ze wat te bereiken ..mooi niet mie mang …suriname heeft twintig miljoen tegoet ..dat geld is nog geen eens genoeg om een brug te bouwen ..waar hebben sommigen het over .

  ze zeggen met een mooi woordt ontwikkelings hulp ik zeg het waren herstel betalingen ..wat hebben ze voor su gedaan …nog geen behoorlijke brug hebben deze mensen voor su kunnen bouwen …een afgedankte brug mochten wij wel kopen voor het symbolisch bedrag van een gulden toen vene en lachman aan de macht waren …men vergeet dat front alleen maar afgedankte spullen kreeg van olland …dankzij bosje hebben wij die afgedankte brug niet genomen en hebben wij twee bruggen gebouwd en ja hoor wij zijn trots op die bruggen ..het levert economisch bedrijvigheid op ..en die redimusus die rijden ook op die brug als zij in su zijn …ja wij zijn trots wij hebben geloof in het kunnen bereiken wat wij willen …boxel bloeit er gloort hoop en vooruitgang in mijn distrikt mie mang .

  bouta go go go


  Maak melding

 60. Pero, je bent een domme xenofobe motherf… Wat heeft Suriname op eigen kracht bereikt? Geen moer. Aan de kantlijn staan, kritiek leveren, en verder kijken hoe een ander het werk opknapt. Hoogopgeleide mensen zijn in Su met een kaars te zoeken. En bij de NDP zitten die al helemaal niet. En wat ze in Rusland uitvreten zal iedereen een zorg wezen.


  Maak melding

 61. whahwhawhaaaa,blaka bakra .je nick zegt het al,sinds wanneer bestaan er blaka bakras bya.Ben je er zo 1 die zo zwart is als roet en koste wat kost blank wil zijn?


  Maak melding

 62. Ik merk dat de paarse kennel waterkant.net heeft overgenomen. Onvoorstelbaar hoeveel negatieve beoordelingen ZINNIGE,GOED ONDERBOUWDE ARGUMENTEN krijgen terwijl die niveauloze anti-NL/Front (lees: pro mooordenaar) berichten super positief beoordeeld worden.

  Schande!!!!


  Maak melding

 63. Wat een gedoe, en dit allemaal na het gelazer met Kwakoe, en meneer Jules W die in Ned is of was, kondremang, mie e denki so, Ned is geen kerk dus Suriname gaat nooit op de knie gaan voor die Ptatta,
  no baja, hou op, oe no spang, no weer oeng ede, ik hou me nu bezig met wat voor shit we gaan krijgen na 12 sept hier in dit land, overzee redden ze het wel, zeker weten.


  Maak melding

 64. Mariska,

  Ik ben zelf ook Hollandse en het enige waar ik het met je eens bent is dat Surinamers die hier wonen en constant kritiek leveren op Bouterse dat maar in hun eigen land moeten gaan doen en misschien dat land helpen opbouwen. Want met dat eeuwige kritiek langs de lijn, daar wordt niemand vrolijk en wijzer van.

  Voor der rest Mariska, ben je zeer racistisch bezig
  en daar kan ik niet achter staan.
  sorry!


  Maak melding

 65. mariska

  houd jou grote racistische mond dicht,,nederland is altijd schijnheilig ten opzichte van suriname geweest,,hebben altijd van onze gastvrijheid misbruik gemaakt,en hebben gedacht surinamers altijd onder de duim te houden,,nu dat suriname zegt ;GA WEG EN LAAT ONS MET RUST ,.;willen jullie alle middelen nu toepassen om surnamers op hun knie te krijgen;;maar ik zal jou een ding zeggen;;;DAT IS VERLEDEN TIJD;;wij willen niks met nederland te maken heben ,ik denk persoonlijk dat dat de beste opzie is;;EN OP ONZE KNIE VOOR JULLIE GAAN??? JULLIE DENKEN DAT JULLIE GOD ZIJN ;VERGEET HET MAAR;;WIJ ZIJN GEEN SLAVEN VAN NIEMAND”;;;WIJ ZIJN DE GENERATIE DIE ONS ZELF GAAN OPBOUWEN ZONDER INMENGING VAN WIE DAN OOK EN VOORAL NIET VAN NEDERLAND;;;;;BEGREPEN;;;;;


  Maak melding

 66. Marin,

  .. en jij bent degene die bepaalt wat zinnig en goed
  onderbouwd is(??)..tja…
  Als jij de kleur rood mooi vindt wil dat niet zeggen dat iedereen de kleur rood mooi vindt. of niet?

  Dat Bouterse veel macht heeft in Suriname. Ja, dat is
  bekend. Maar dat Bouterse en zijn aanhang de macht hebben om op een onafhankelijk forum als Waterkant de minnetje en plusjes te beïnvloeden??? tja.. dan moet je wel heeeeel veel macht en paranormale eigenschappen hebben. Vindt jij je eigen reactie misschien niet een klein beetje onzinnig, overtrokken en paranoia?
  Straks ga je ook nog beweren dat Bouterse op water kan lopen…tja..

  Marin, ik zal jou uit de droom helpen;
  99,99% van de reacties hier op dit forum is crap.
  inclusief die van de NF-aanhang (??).
  maar kennelijk vinden de reacties van de NF-aanhang (??) geen symphatie meer onder de forumleden.
  Als jij vindt dat de beoordeling van de reacties hier
  op dit forum door paranormale krachten van Bouterse en de zijnen wordt beïnvloed dan staat het je vrij om
  je misnoegen te deponeren bij de redactie van Waterkant.
  Misschien kunnen zij jouw waanideëen beamen.. of niet.
  The aliens are coming… of moet ik zeggen.. de ‘paarsen’ are coming…

  Marin,
  sorry, maar je ziet ze gewoon vliegen..


  Maak melding

 67. Graag wil ik even opmerken dat niet alle surineds buigen voor de Hollanders.De meeste surineds hebben in nederland op eigen kracht een goed bestaan opgebouwd via studie en hardwerken.Zij hebben ook hun trots en laten door niemand bepalen hoe zij hier leven. Verder wil ik opmerken dat veel surineds familie/vrienden ondersteunen middels geld en paketten.Als surineds op vakantie in Su zijn dragen zij ook bij aan de economie van Suriname, denk bv aan de surineds die in Suriname huizen laten bouwen, waardoor er werkgelegenheid wordt gecreeerd Dus niet alle surineds over een kam scheren.


  Maak melding

 68. Landgenoten zowel in Suriname en Nederland waarom maken jullie je zo druk over dit probleem.
  Vele van ons en onze kinderen hebben een opleiding in Nederland genoten.Ons taal is nederlands daarmee zijn wij opgevoed anders kan je hier geen opleiding doen.Vele landgenoten in Nederland weten wat hard werken is om een toekomst hier op te bouwen dat gaan wij niet zomaar opgeven.Nederland en Suriname hebben een probleem die ze zelf moeten op lossen. vanaf 1980 zijn deze twee landen met elkaar bezig.Wij die hierwonen en vaak terug gaan op vakantie of daar blijven wonen zullen ALTIJD in contact blijven met Nederland.Regering van Suriname en Nederland stopt met steeds weer met elkaar te discuseren laat een ieder in ZIJN EIGEN WAARDE.


  Maak melding

 69. Wie de woorden van opa bosje serieus neemt, heeft serieus een probleem.
  Hebben ze je weer van de vuilnisbelt gehaald om onzin te verkondigen.

  bosje het is tijd voor asiana.

  Alleen maar oude seniele lullen in die paarse club.


  Maak melding

 70. @ Marin

  “Ik merk dat de paarse kennel waterkant.net heeft overgenomen. Onvoorstelbaar hoeveel negatieve beoordelingen ZINNIGE,GOED ONDERBOUWDE ARGUMENTEN krijgen terwijl die niveauloze anti-NL/Front (lees: pro mooordenaar) berichten super positief beoordeeld worden.Schande!!!!”

  Wees gerust, het lijkt maar zo.
  Ze moeten durven om over te nemen.
  Bij alles boven de 20 minnetjes moet je 20 aftrekken, dat is het echte aantal.

  Ze zijn nu al bezig met hun volksmilitie-spelletjes.
  Manipuleren, dreigen en andere criminele activiteiten.

  Inside connectie geeft aan dat dit een tactiek is om het volk te beinvloeden, zgn is iedereen paars.

  Het is nu erop of eronder, ze dreigen terrein te verliezen, dus gaan ze wild in het rond slaan.

  Wij zullen het binnenkort regelen.


  Maak melding

 71. Heel goed geformuleerd van Wijdenbosch.
  Suriname begint het heel goed te doen m’n ook economisch. Srd koers redelijk stabiel,terwijl de euro maar blijft kelderen. Nederland zakt heerlijk verder weg in zijn eigen gemaakte afgrond. Dankzij hun racistische,materialistische,altijd betweterigheid,hun inhaligheid,gierigheid en egoïsme. De Nederlanders gaan liever ook naar ontwikkelingslanden op vakantie waar ze op handen worden gedragen. Nu is het genoeg. Opdonderen met hun stomme cultuur (die ze niet hebben, alleen maar klompen en een zielige van Gogh). Wij hebben een multiculturele veelzijdige cultuur. Leve ons trotse land met alle culturen, religies en kleuren waar echtheid, respect en humor de boventoon voeren


  Maak melding

 72. Boycotten, Asiana heeft gebeld je kan gaan ja, joe,
  je kamer is geregeld met een poo erin, en een houten bed, maskita o njang joe maars, ooktoe joe go foeroe
  boeng foeroe teleki 2015 baas o tang, joe kaw joe…


  Maak melding

 73. Vene, joe e feni Mariska boeng no, a sma bigi a sma na wang agoe,
  joe de ini eng go, joe na kkkkkkkkkkk, ie dong jere,
  ma tjepotie baja, tek eng teleki 2015,baka dati jo kkkk….


  Maak melding

 74. boycotten ….ik neem die woorden van bosje serieus.
  bosje heeft in het verleden fouten gemaakt”’.de beste paard struikelt wel eens …ik heb niet een al te grote dunk van bosje vooral toen met goedschalk als bank president …maar je moet mensen een kans geven …ik heb geloof dat wat hij hier zegt ..wil realiseren …meer wil ik niet kwijt .


  Maak melding

 75. Ee Surinam Patriot Suriname is al een vrij land, sai je waka e taki, ze mogen doen wat ze willen, in 2015 ben jij aan de beurt, dan kan je ook gaan roven en rotsooien, wacht nog even.


  Maak melding

 76. Aan alles kun je merken dat die paarse lui angstig zijn voor wat er komen gaat.

  Over 3jr zijn er weer verkiezingen, maar ze zijn nu al bezig met hun propaganda.
  Paniekvoetbal op hoog niveau.
  Schoppend en trappend proberen ze hun gelijk te halen.

  Wat een angsthazen.
  In feite kunnen wij comfortabel achterover leunen.
  Het zelfvernietigingsproces is reeds in volle gang.
  Ze zitten diep in de shit.
  Happend naar frisse lucht, watertrappelend in een modderbank met extra toko-toko, blub,blub,blub.

  Yepie no de moro.

  Schoon Suriname, O land van mijn dromen.


  Maak melding

 77. Stille diplomatie is de enige remedie die bevordelijk en van essentieel belang zal blijken te zijn voor de betrekkingen tussen het Koninkrijk Der Nederlanden en de Republiek Suriname .
  En de bal ligt nu bij de “wereld-voetballer” , Olland !!!
  I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 78. wat maken wij ons druk over olland .die mensen in olland inclusief front en die redimusus zitten in zwaar weer ….su heeft een stabiele regering terwijl rutte verkiezingen moet uitschrijven …wilders heeft de regering van rutte naar huis gestuurt .

  verder zit olland met crissis op crissis en voetsel banken …als rijk land zou nederland zich moeten schamen …in su hebben wij een stabiel regering waar de prijzen naar beneden gaan ..redimusus uit suriname …ik neem aan dat die schoen bij velen van jullie wringt …rutte kijkt dwars door jullie heen hij knijpt het volk uit maar je hoort die redimusus niet klagen ..maar vreemd dat deze zelfde redimusus als ray en consorten het moeten pikken wat olland met ze doet…ik begrijp dat die bakra bassie voor ze moet denken om hun uitkering veilig te stellen …ding no habie sjing ding no habie trots ..ding je je gwe liep ding ….en zo modderen zij voort en moetn deze broeders maar met je knikken tegen die ollanders .

  bouta go go go


  Maak melding

 79. eeeh, wie is zo brutaal om mijn reacties weg te drukken.

  @ Marin

  “Ik merk dat de paarse kennel waterkant.net heeft overgenomen. Onvoorstelbaar hoeveel negatieve beoordelingen ZINNIGE,GOED ONDERBOUWDE ARGUMENTEN krijgen terwijl die niveauloze anti-NL/Front (lees: pro mooordenaar) berichten super positief beoordeeld worden.Schande!!!!”

  Wees gerust, het lijkt maar zo.
  Ze moeten durven om over te nemen.
  Bij alles boven de 20 minnetjes moet je 20 aftrekken, dat is het echte aantal.

  Ze zijn nu al bezig met hun volksmilitie-spelletjes.
  Manipuleren, dreigen en andere criminele activiteiten.

  Inside connectie geeft aan dat dit een tactiek is om het volk te beinvloeden, zgn is iedereen paars.

  Het is nu erop of eronder, ze dreigen terrein te verliezen, dus gaan ze wild in het rond slaan.

  Wij zullen het binnenkort regelen.”

  Afblijven paars uitschot.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.