Verkoop aandelen Surinaamse bank niet slim

59

PARAMARIBO, 22 aug – Het zou niet bepaald slim zijn als de overheidsaandelen in de Hakrinbank nu verkocht zouden worden. Dit zegt parlementariër Ruth Wijdenbosch. Berichten over plannen om het meerderheidsaandeel af te stoten, zijn niet om vrolijk van te worden. En al helemaal niet als het waar is dat verkocht zal worden aan een bank op Trinidad.

Suriname heeft het faillissement meebetaald van de Trinidadiaanse verzekeraar Clico. De lokale dochtermaatschappij moest worden overgenomen. Clico had zwaar geïnvesteerd in schijnbaar lucratieve markten en tuimelde mee met het internationale bankwezen. “Ik weet niet wie nu zou verkopen en dat ook nog aan een bank op Trinidad, is men Clico dan vergeten? Laten we afdwingen dat de regering niets verkoopt dat van het volk is”, zei Wijdenbosch in het parlement.

De regering doet er goed aan de aandelen onder geen beding van de hand te doen. Op zijn minst zou het parlement geraadpleegd moeten worden. “Ik zou houden wat ik heb en niet zeggen: ga de internationale markt op. De grote broers verkeren in grote problemen.” Het parlement behandelt een wet over strenger toezicht op geldwisselbedrijven. Volgens Wijdenbosch moeten dezelfde motieven voor strenger toezicht gelden bij het overwegen van de aandelenverkoop.

59 REACTIES

 1. Mie gado wie adviseert wie? We weten allemaal nog wat Bosje en Alibux in de periode 1996–2000 hebben gedaan.Ze hebben dat land ver terug gebracht.Bosje en Co stort a kondre in wan diepe ravijn.Met moeite heeft PRESIDENT VENETIAAN ons uit de malai’se gehaald.Nu adviseren zij de DiDiBrie en ziet het volk dat ze niets zijn opgeschoten met deze BEESTEN.Wat weer aandelen verkopen waarvoor.Ai ding Zaka-Zaka dies e kier a Su volk.In de jaren 80 tot 82 heeft deze DiDiBrie het Su volk gekilled met wapens nu doet hij het weer maar dan vanwege de fout die het volk,ondanks waarschuwingen heeft gemaakt met dat roodpotlood op 25 mei 2010(stemmen voor deze beesten) Deze dagoedekens kunnen alleen maar de dingen van ’t Su volk weggeven,uitgeven,verkopen,verpesten,verpanden en ga zo maar door.What a hell aandelen verkopen v.d. Hakrinbank zo staks wordt het toch maar Staatsolie Grasalco,Nwe Haven en omstreken en voordat je’t weet zit en woont dat Su volk met z’n allen in de Zee.Wat zal de volgende move van DiDiBrie en Co zijn dang?Odi odi baja odi.
  Glenny.


  Maak melding

 2. Bosje / Bouta willen alles wat te verkopen valt van de hand doen voor eigengewin. Staatsolie, hakringbank, goudsector,, houtkap. Wat rest er nog…het land????


  Maak melding

 3. als het aandelen zijn dat van lands en volks belang is,,zou het stom zijn om die te verkopen,,trouwens aandelen kan jij niet zomaar verkopen als het land in opbouw fase is,men moet het van eigen volk hebben en besteden,zodat het volk opgebouwd en stabiel word om daarna te gaan kijken wat voor aandelen eventueel verkocht kan worden,,als er winst gemaakt word,laat het dan in eigen land en volk op een verantwoorde manier besteed worden,,,,nu het moment is dat wij nu alleen staan,,ik vind dat de regering gelijk heeft om die aandelen niet van de hand te doen,,maar in het land te houden,,,,sterkte


  Maak melding

 4. Opgeruimd staat in dit geval niet netjes denk ik!!!
  Na Staatolie,nu dit en straks heel de SU verkopen aan Ethopië of China!! Waarom de aandelen niet aan de SU’se Burgers???

  En als het aan deze Malloten ligt, kunnen zij hun moeders ook op de marktplaats zetten ter verkoop!!


  Maak melding

 5. Ze doen maar.
  Wij liggen er niet wakker van.
  Al staat paramaribo in brand, wij slapen als een theeroos.(aldus bouta)
  Wij zijn het met hem eens.

  Het is over en uit met suri.


  Maak melding

 6. @no moslim.

  Het is over en uit met Suriname en dat heb je te danken aan je eigen stomme kop.
  Wie heeft je gestuurd om op een moordenaar te stemmen.

  O je woont hier, want die suri’s slapen nog.
  Wat doe je nog hier, wegwezen jij.
  Gaat bananen planten of zo iets.

  stuk verdriet.


  Maak melding

 7. boycotten

  jij achterlijk stuk vuil,,jij denkt dat de su’s steeds maar slapen en niks weten,,niet iedereen in su slaapt,,,en ik heb de vrijheid om te stemmen op wie ik wil en dat bepaal jij niet voor mij,,,ja ik gaat bananen planten zodat het in ned door jij en jou soort gegeten kan worden,,,,,en moordenaar,,,jongen,,,kijk maar in die land waar jij woont,,daar leven de grootste ,,,,,,achterlijk debiel


  Maak melding

 8. Jongens het begint alweer!! waarom niet elkaar afmaken? dan is het het probleem opgelost, daar leidt de gedachte naar toe! Echt zielig hoor!!!!!

  Verzin iets beters mensen!! en niet proberen in de hemel de bananen of iets dergelijks te gaan planten!!!


  Maak melding

 9. @no moslim.

  En jij bent een achterlijk stuk vuil-vreten.
  Ga bananen voor bouta planten jongen.
  Je bent toch een bouta slaafje.

  Doe maar rustig aan jongetje
  En ja volmondig ja, hij is een moordenaar en jij bent medeplichtig, want je verdedigt hem.
  Hij heeft zijn eigen landgenoten vermoord.
  En jij bent medeplichtig.

  dag bananenjongen.


  Maak melding

 10. @ No Moslim je hebt wel gelijk hoor wat je neer hebt gezet als volgt; “het is niet over met su,,,het moet nog echt beginnen,,in de positieve zin natuurlijk”

  Ik geloof wel dat het na 50 jaren echt gaat beginnen! SU is wel rijk aan alle tijd van de Wereld. Ik spreek je dan tegen die tijd als ik en jij nog leven!! Hopelijk dat jij er nog iets hierover van kan herinneren tegen die tijd, want dan ben ik er niet meer denk ik!!


  Maak melding

 11. @no moslim

  Jij woont er toch ook.
  Wat zielig dat je dagelijks geconfronteerd wordt met holbewoners.
  tjee potie.
  Laat bouta je hale noh, kan je bananen gaan planten.
  Zijn het trouwens van die chiquita bananen, die ze in Suriname planten,wel lekker hoor.

  veel plezier in die bana-bong.


  Maak melding

 12. pasew

  wat lees ik van jou,,,mi tata winta nak joe no,,,of bedoel jij,,,,mi tata wientie nak joe,,,,,als jij dat bedoel,,,,,,nou,,,,,,,nee, TaTa na mi jeje gado sang mekie grong tapoe,,,,,of weet jij niet wat TATA betekend


  Maak melding

 13. wiep-ding

  wie weet komt er heel snel een verandering dat jij ook mee mag maken,en die verandering heeft zijn intrede reeds gedaan ,,,alleen niet naar de haastigheid wat sommige verwachten ,maar er is al verandering,in de positieve zin


  Maak melding

 14. no moslim,

  !!wij Surinamers leven broederlijk naast elkaar..zegt men !!

  kom jij effe hier met je nick-name Suriname promoten zeg 🙂

  psst…ik geloof in de big bang en niet in ta tatatatataaaa 😉


  Maak melding

 15. @@ no moslim eerlijk gezegd, ik hoop het ook zsm. Ik ben nu aan het popelen om mee te kunnen maken, velen en jij ook!!!

  54 jaren geleden heeft mijn vader samen met zijn beste Maat(wijlen)Heume(overleden tijdens oorlog Nw Guinea 1962)SU verlaten want in hun ogen ging het echt niet goed met SU. Na 54 jaren is het bijna het zelfde gebleven! Verandering/ontwikkeling?? jawel!! 25%?? vooruit gegaan?? jawel ietjes!!criminaliteit?? jawel bijna 2000%! iets van geleerd?? neen!! Gedachte/toekomst?? het zelfde! nogsteeds rondlopen met de (kol.)verleden en de schuld bij een ander neerleggen! Ach, ja!! je kan niet gelijk lopen na de geboorte direkt! in positieve zin!!

  Wan switie day allen!! de zon schijnt en blijf lachen!


  Maak melding

 16. @pasew & overige forummers, Odi odi.

  Dus ik had toch een beetje gelijk.
  WOENSDAG = GEHAKTDAG.
  En het lijkt ook een beetje op ‘no moslim-dag’.

  Straks krijgen wij ook nog ‘allah akbar’ op het forum, met ‘bankieren’ waar geen ‘rente’ geheven mag worden.

  Nog een prettige dag toegewenst.


  Maak melding

 17. boycotten

  voor alle duidelijkheid;;ik heb niks tegen het nederlandse bevolking,want die moeten ook leiden onder het zware druk van de nederlandse regering;;;wat ik niet positief vind is die negatieve propaganda dat de nederlandse politiek over suriname en bevolking verspreid en haat gevoelens dat jij nu draagt,,in su lezen wij ook over het nederlandse zwakke regering

  racist en daar ben jij trost op,,


  Maak melding

 18. wiep-ding

  ik kijk naar de positieve handelingen,,,nog niet lang terug was ned de baas over su,wat voor economisch vooruitgang hebben wij gekend;;noem er eens een paar als het om volk en land gaat


  Maak melding

 19. gmap

  nogmaals; jij zit met negatieve vooroordelen,ik neem jou niet kwalijk als jij zo praat,,jij mag de mensen die deze forum lezen om niet op mij te reageren;dat maak jij niet uit,,,als zij negatief of positief willen reageren dan is dat hun goed recht


  Maak melding

 20. fer.e

  ik ben inderdaad geen moslim,maar ik heb ook niks tegen moslim,het zijn ook mensen,,alleen met een ander gesteld aard waar ik en anderen niet passen


  Maak melding

 21. Fer,..odi

  no- mo-slim is nu verzekerd van periodieke goedkoop rundvlees en dus is het voor hem hiep hiep!!

  het is hem vergeven, onder voorwaarde dat hij genieten gaat onder de witte tenten daar op het plein 🙂


  Maak melding

 22. De commentaren van de betweters is net een monotone plaat zonder einde.Ik heb nog geen enkel steekhoudende argument gelezen om tegen de verkoop te zijn.Het is allemaal emotioneel gehuil met een schimmige waas van vals nationalisme. Discussies over dit soort vraagstukken moet men overlaten aan mensen die kennis van zaken hebben.

  Het is een zeer slimme zet van de regering Bouterse om de bankaandelen van de hand te doen.De economen inclusief de beleidmakers die de regering ondersteunen zijn mensen met een zeer ver vooruitziende blik.


  Maak melding

 23. pasew

  ik had gedacht dat jij slimmer was;;the big bang theorie,,,weet jij dat een big bang vernietiging teweeg brengt en geen leven,,,,maar dat is jou theorie en geloof daar heb ik wel respect voor ,ook al ben ik er niet mee eens


  Maak melding

 24. Aandelen verkopen daar ging het verhaal over.
  Weet je persoonlijk had ik het wel verwacht dat men het land in de uitverkoop doet.
  Men doet deed dit overigens al jaren.
  Het vervelende aan dit verhaal is dat het geen zoden aan de dijk zet, de suri burger heeft er niets aan, alleen mensen aan de top worden er rijker van, in plaats van goede zaken te doen voor het land zoals men dat nu bijvoorbeeld in Brasil doet of China of een sterker voorbeeld is nederland, is zaken verkopen met een goed voorbehoud voor de suriname bevolking.
  Olie laten winnen door een ander bedrijf prima maar de voorwaarde zou moeten zijn dat na tien jaar suriname althans een aantal mensen van de bevolking het olie bedrijf zelf op een goede en eerlijke manier kan runnen en de olie uit de grond halen.
  Mijn streven als ik President van Suriname zou zijn, gebruik de grondstoffen de ruimte en alles wat suriname heeft op een goede manier en laten we met zijn alle als een bevolking ervoor zorgen dat we echt trots op ons zelf kunnen zijn, inclusief een surinaams elftal wat wereld kampioen kan worden.


  Maak melding

 25. Broeders en zusters,
  het is tijd dat wij onafhankelijk worden.Want het moederland houdt ons tegen in alles.Wij moeten ons toekomst in eigen hand nemen.Nu moet ik toch om lachen.Waarschijnlijk werd bedoeld dat wij onze neergaan moeten ver-spoedigen.Als ik het traject bekijk dat wij vanaf ’75 tot heden hebben afgelegd dan is het één van vernietiging en kaalkap en norm verval.Dus kan deze verkoop ook er bij.
  De mensen die nu stelen en neergeschoten worden met de dood tot gevolg wil ik aanraden om in de politiek te gaan.Daar kan je stelen en roven naar harte lust zonder gestraft te worden.Het risico om ter verantwoording geroepen te worden is klein en als het toch mag gebeuren dan krijg je amnestie.

  Cobie.


  Maak melding

 26. de regering doet zijn best om het land en volk in alles te helpen,,alleen moeten zij niet verzwakken in het lands financieel belang,,maar goed de dingen overwegen voordat zij in handeling en beslissing over gaan.
  nogmaals;sterkte su regering


  Maak melding

 27. @@ No Moslim ik weet niet hoe oud je bent, maar een beetje goede kennis/scholing zou je wel een eind geholpen hebben met de weet en kennis over de vooruitgang en de volkeren! Ik heb geen tijd om het werk voor jou te doen! Een beetje zweten is altijd goed en gezond! tegenwoordig heeft de witte volkeren Google uitgevonden en voor ons heel makkelijk gemaakt!No Mo wees SLIM en ga er achterheen en mje komt er wel! Maar dan bedoel ik ook met positieve zin!! Ik heb het vanaf mijn 7e of 8ste op de lagere school gehad m.n het boek ” Wij en de Wereld”, ken jij die nog??? Geschiedenis was ook een leervak!! Wel was het zo, dat SU’s minder wisten van hen zichzelf dan van NL en NL’ers. Dit was aan SU’s zichzelf te danken!!Klein voorbeeltje! je eigen baasje heeft te danken aan NL aan zijn studie, alleen misbruik van gemaakt!! Maar goed ik wil er niet verder op in gaan en je snapt hopelijk wel waarom niet!!

  Happy day!!


  Maak melding

 28. wiep-ding

  die scholing was niet op waarheid gebaseerd;;;;ken jij het boek;; hoe maak jij van een neger een slaaf,,lees die eens,,en dan kijken hoe jij het realiteit gaat ervaren,,,,,die handels wijze uit die boek word nog steeds gehandhaafd in een gestransformeerde manier..En scholing dat ik genoten heb was niet op 1 manier gericht,,en niet volgens een koloniale manier van leren zoals wij in su geleerd hebben van de vroegere heersers,,waarvan een heleboel van ons nog mee leven en denken dat zij het alles weten,,en door die leer elkaar in de nek grijpen en elkaar aanvallen;;;;denk hier aub over na


  Maak melding

 29. pasew

  het is niet mijn bedoeling om wie dan ook te beledigen,.,,Maar als jij mij zo goed ken dan zou jij ook weten dat ik geen poentje eet,,,,,,,mischien jij,,,,maar ik niet,,,,want in die olo gaat mijn blaka pie,,,,,,het staat wel bekend dat anties dat doen,,maar een su zoals ik,,,,,,jonge joe law no,,,,,,,,dit is niet als belediging naar de anties bedoeld,,,een ieder zijn ding op zijn manier,,,,,


  Maak melding

 30. Wat te doen, wat te doen, met nog zoveel meer poen?

  Een gouden ketting, een kroon, een eigen blazoen.
  Ja je kan er zoveel mee doen!
  Een goed doel dat je kan bekoren,
  daar kan je toch ook even van je laten horen.
  Schenk wat weg van al je poen,
  al is het je daarom misschien niet te doen.


  Maak melding

 31. Een idee

  als de oprichters van deze forum een aparte site kunnen openen waar mensen hun persoonlijk mening over anderen hebben, hun stommiteit kunnen uiten,als zij zich niet aan het nieuws hier boven kunnen houden,en hun oprechte mening kunnen geven.


  Maak melding

 32. pasew

  jij heb het zo te zien,persoonlijk tegen mij,, maar mi no spang,,het is hoe jij van een ander denkt,dat jij zelf ben,,,,,,,mie na mie en joe na joe,,,,,wil jij in het vervolg niet van het bovenstaande nieuws afdwalen.


  Maak melding

 33. @@ No Moslim ik heb het dat boek allang doorgenomen hoe je een neger tot slaaf maakt!! Wat er niet in staat vermeldt en wat ik ook jammer vindt is, dat hun eigen mensen hun eigen gebroeders en gezusters naar de klote hebben geholpen!!

  Dus als ik jou goed begrijp, dan waren de scholen een leugen!! Nu snap ik het beter!! vandaar dat de kinderen opschool verrot geslagen werden door de Juffies en meesters!! en als het nog niet goed richting leugen ging, kreeg je billenkoekje van je ouders en mogelijk ook door de ooms en tantes!!

  Ding basie tapa scoro bing Wiep Ding!! oso ook tu!!


  Maak melding

 34. anne

  jij hoef geen school juf te zijn,,,;ik heb om een antwoord gevraagd zou jij mij kunnen antwoorden,,want wat ik tot nu toe van pasew gelezen hebt was persoonlijk naar mij gericht en had niks met het boven vermelde nieuws te maken.geef nu gewoon antwoord;als jij dat kan;;en als jij dat niet kan,,dan wens ik jou een fijne middag en veel wijsheid toe


  Maak melding

 35. wiep-ding

  en dat bedoel ik met verkeerde leer en ook ziens wijze naar ons zelf toe

  die ooms en tantes waren ook slachtoffer van die beleid.

  en ja zij hebben hun zelf ook als slaven behandeld;;en denk jij dat zij ons dan beter zouden/gaan behandelen.
  vergeet het maar…wij zijn slachtoffers van verkeerde informatie


  Maak melding

 36. Nieuwfront heeft stabiliteit in het land gebracht, maar nu gaat het verpolperent achteruit. Stem op Nieuw Front in 2015. Ze zorgen
  stabiliteit voor het land
  geen verdeeld en herst politiek
  democratie
  geen criminaliteit
  democratische/rechtstaat
  goed: onderwijs, gezondheidzorg,landbouw en goedehuisvessting.
  goede infracstructuur voor het land.
  vrije meningsuiting
  pers vrij heid


  Maak melding

 37. regering doe wat goed is voor su …front heeft zijn tijd gehad ..ze denken nog steeds dat olland het gaat komen oplossen ..maar front heeft nog steeds niet in de gaten dat zijn tijd voorbij is …wij gaan niet terug in de schoot van olland …na so so vie wang oeng kang go .


  Maak melding

 38. Woensdag 22 augustus 2012 om 17:08 uur, door virago 535
  Privatisering en Belasting innen!
  Stem NDP!enigste mogelijkheid voor Suriname!
  Privatisering!stem 2015 NDP!

  Volk van Suriname: M.i.v. heden heeft het DNA thans besloten om extra BELASTING te heffen op (virago 535)
  Zijn (kleine) hersens zal ook gedeeltelijk worden Geprivatiseerd door de bewindvooerder van NDP.

  Stem Bewust: Stem DOE!!!


  Maak melding

 39. @@ No Moslim, ik wil niet met je mee leven!! maar ik begrijp je wel. Je bent diep geworteld van binnen met vol haat in je hart!!

  Probeer het een en ander los te laten en ga verder met je leven. Het is nu 2011. Je hebt nooit eerder de kans/gelegenheid gehad om alles naar voren te gooien. Nu heb je wel de keus!! Vergeet een ding niet, wat je nooit eerder heb kunnen zeggen en of vertellen is nu op je lippen gekomen. Nu de rechtbank gesloten is(gaat ook niet open), heb je niemand wier kan veroordelen.

  Pak je leven op en ga verder zoals velen!! Ik wens je heel veel wijsheid en succes! Leef echter niet in het verleden! Dat gaat je kapot maken! Dus wees voor en slim!!!

  Alle succes!!
  Ik bedoel het ook positief!!!!!!! zoals jij dat altijd bedoelt!!!!!


  Maak melding

 40. De Surinaamse regering doet er goed aan de aandelen van de bank van de hand te doen.De overheid moet haar aandacht richten op een aantal kerntaken.Daarnaast ziet de toekomst ziet voor heel veel banken niet gunstig uit.Banken trekken elkaar om als het fout gaat. De overheid moest straks opdraaien voor de verliezen van de banken als het helemaal fout loopt.

  De overheid kan beter haar aandelen verkopen aan een sterke bank die voldoende reserves heeft om klappen op te vangen. Daarnaast kunnen de kleine banken van Suriname niet genoeg kapitaal beschikbaar stellen om grote projecten te kunnen financieren.

  Het is dus slim om de aandelen te verkopen aan een sterke bank die bereid is om investeringen in Suriname te financieren. Er zijn genoeg grote Chinese banken die bereid gevonden kunnen worden om de aandelen over te nemen.


  Maak melding

 41. wiep-deng

  ik vraag mij af wie jou die bevoegdheid heeft gegeven om mij in jou vooroordeel uitspraken ,waarschijnlijk,door een zogenaamde analyse van mijn mening over bepaalde onderwerpen die op deze blog gesteld word,te oordelen over mijn persoonlijkheid ,die jij niet ken, of over de manier hoe ik denk ,dat jij niet ken,dus ik weet niet waar jou persoonlijke aanval van daan komt.,Jij heb ook aangegeven over leven in het verleden;;daar heb ik een kort antwoord voor;,uit het verleden is al onze hoedanigheid dat wij nu beoefenen ontstaan en beinvloed,als het goed of kwaad is,het komt uit het verleden;;;oke,is dit ook in het verleden leven,,,,,,maar ik erger mij niet aan jou ,omdat jij uit jou uitspraak aangeeft dat jij niet conceqent met jou zelf ben en dit zonder jou zelf te raadplegen een oordeel heb klaar staan over iemand die zijn mening gegeven heeft

  een hele goededag


  Maak melding

 42. No Moslim het is positief bedoeld!!! Het is een sommatie/samenvatting uit jou verhalen!!! je vaart tussen twee schepen en dat is hmmmm, gevaarlijk in mijn zicht!!!! Denk eens goed na!! be happy!!! en geloof mij nou maar, dat er totaal geen sprake is van ontneming van de bevoedgheid!!! dat is niet mijn stijl!!

  Dat ik niet consequent met mij zelf ben, is geen probleem!! Ik kom er 1000% uit en maak anderen ook mee gelukkig. m.n door vooruitblik/positief en daadkracht!! GOED VERSTAND WERK IS EINDDOEL!!

  Ook een hele goededag!!! Tang boeng!!


  Maak melding

 43. wiep-ding

  reactie;;23-8-2012

  ik weet niet voor wat jij mij ziet,,jou samenvatting over een persoon die jij niet ken is op negativiteit gebaseerd ,mijn mening is niet jou mening,als jij daarover wil oordelen door te proberen om mij een les te leren is al fout en onbeschoft ,en,neen,ik geloof jou niet,want,;nogmaals;jij heb die bevoegdheid niet om mij te veroordelen op mijn reactie dat op deze blog gevraagd word,,jij geeft ook aan dat het niet jou stijl is,nou,;dat is duidelijk wel jou stijl,,als jij naar jou eigen schrijven kijkt,,zal het jou opvallen dat jij geen consequent persoon ben,,,maar meer weg hebt van een ego dat diep geworteld bij jou is..En zou jij niet steeds mijn woorden tegen mij willen gebruiken,want dat heeft geen effect op mij,,en dat geeft ook aan hoe machteloos jij bent,dat vind ik een zwakke opstelling van iemand die niet de juiste woorden kan vinden om zich zelf te uiten/verdedigen..En als jij aanhang op deze blog zoekt,dan zoek jij verkeerd,want een ieder heeft zijn mening,als het negatief of positief is het blijft hun mening;;zou jij jou in het vervolg jou aan het gevraagde onderwerp willen houden en niet steeds een persoonlijk aanval op bezoekers van deze blog..

  veel wijsheid toe gewenst


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.