Parlement Suriname neemt besluit terug na vonnis

30

PARAMARIBO, 21 aug – Het parlement komt terug op het besluit om Diana Pokie en Waldie Adjaiso (AC/Bep) te vervangen. Dit gebeurt na een rechterlijk besluit. Het royement van het duo door de politieke partij Bep is geschorst. De rechter in kortgeding gaat hiermee dwars door het besluit van het Centraal Hoofdstembureau, CHS. Het bureau keurde de schorsing eerder goed en zette een terugroepprocedure in.

Het terugroepen op verzoek van de Bep is al in vergevorderd stadium. Het rechterlijk besluit gooit nu roet in het eten van het parlement zelf. Daar waren de fractieleiders kamerbreed al voor het vervangen van het duo. Volgens het parlement moest een wettelijk voorschrift in acht genomen. De twee vervangers hadden al ‘bewilligd’ na in kennis te zijn gesteld van hun kandidatuur. Het laatste doet het OKB en dan hebben de kandidaten dertig dagen de tijd.

Het parlement vreesde dat als de voorgeschreven tijd verstrijkt er een probleem ontstaat. De twee kandidaten vallen uit en dan moeten voor het district Brokopondo verkiezingen worden uitgeschreven. Pokie en Adjaiso hebben nu van de rechter de ruimte hun recht te halen. Dat moet in een civiel proces gebeuren. Het parlement heeft nu geen andere keus dan Diana Pokie en Waldie Adjaiso te behouden. Volgens sommige juristen was de haast nergens voor nodig.

30 REACTIES

 1. En al vast een nederlaag voor die bankrover en moordenaar Brunswijk, want had immers Pokie en Adjaiso laten vallen als een baksteen door twee anderen uit zijn eigen gelederen naar voren te schuiven, en zit nu met een verstoorde relatie waarin hij verder moet met deze twee.


  Maak melding

 2. Pero toch,
  het ging toevallig niet om bouta daarom dus ook dat de rechter onbevreesd een oordeel geveld hebben.
  Zou het gaan om bouta ,boi,moest je de rechters maar zien ..ze zouden bibberen in hun stoel en plotseling zou je horen dat ze een en ander moeten toetsen.


  Maak melding

 3. Mijn DADA is pas een kaliber zwaar politicus!!

  hij kan zingen, dansen & vliegen!!!

  maar hij kan ook zorgen dat;

  de kogels om je oren vliegen, terwijl hij dansend zingt

  !!!! OPO KONDRE MAN JOE DEDE !!!


  Maak melding

 4. Als Bouterse een echte leider is zoals pero beweerd,.laat hij het grensgeschil met Guyana oplossen,.. Bouterse is alleen goed om zijn eigen ongewapende kondremangs dood te schieten. Moiwana,..onschuldige vrouwen, onze moeders en kinderen te vermoorden,..


  Maak melding

 5. Dit is een afleidings manoeuvre geweest van de zgn. doorgewinterde politici van Suriname.Voor mij is deze uitspraak geen verassing,omdat het meer dan logisch was dat de 2 andere(nieuwe leden) toegelaten zouden worden.Nu is de hek echt van de dam binnen de A-combinatie.Alendy was niet goed en Brunswijk is niet beter.Maar wie is nou de beste leider binnen de A-combinatie ? Zie daar de gevolgen van machtzucht en hebzucht.In de distrikten Brokopondo en Sipaliwini wordt het de komende verkiezing(2015) een open strijd voor alle deelnemende politieke partijen.Gefeliciteert Mw.Diana Pokie.Je heb je rug altijd recht gehouden,omdat je wist dat je door de mensen die geloof hadden en nog steeds hebben was gekozen.Wat jou is overkomen is een nare ervaring,maar je gaat daardoor sterker worden.Het recht heeft gezegevierd.Als ik jou was zou ik een eenmansfractie vormen of een verzoening aangaan met een nieuwe voorzitter van een andere politieke partij.


  Maak melding

 6. Als een volk toelaat dat op het perceel waar haar kinderen hoorden te spelen een chinees handelszaak komt dan zet ik ook mijn vraagtekens bij zulke assemblee leden van wie niemand meer weet waarvoor ze daar zitten.
  Dit parlement is tot nu uitgeblonken in het scheppen van precedenten en het bespreken van de rechterlijke macht.Dan hoor ik ene somo zeggen dat de democratie moet prevaleren.Terwijl het deze zelfde somo de rechterlijk macht een trap gaf bij de behandeling van de amnestie wet.Deze man begrijpt nog steeds niet dat zonder een onafhankelijke rechtspraak er geen democratie is.

  Cobie.


  Maak melding

 7. Ik hou mijn hart vast voor de jongeren van Abop die gedwongen in het gareel van de voorzitter moeten blijven lopen.Wat gaat er straks gebeuren als zij nu d.m.v. geschenken in de vorm van auto’s ,touren in een limousine etc.misleid worden.Het is een soort elite groep die wordt gecreeert met aan het hoofd “adviseur” martinus alias bordeaux.Degenen die hij moet adviseren zitten allemaal op de middelbare school en hoger.En wat heeft hij zelf ? Niet eens een getuigschrift van de lagere school.Wangedrag nummer 1.Stoerdoenerij tot en met.Deze jongeren die straks,indien zij hun studie goed afronden met een diploma,een positieve bijdrage moeten leveren aan de opbouw van het land worden thans matrialistisch gemaakt.Snel rijk worden via de politiek en niet hard werken.Ik gun ze alles wat zij kunnen krijgen om hun toekomst veilig te stellen met hun diploma’s,maar ga die jongeren niet onder een dusdanige druk zetten.Misschie heb ik het mis,want anno 2012 kan je zonder een gedegen diploma middels de politiek hoge posities bekleden binnen de overheid.De traditionele partijen van vroeger werden tijdens de propaganda verweten van dat zij de binnenlandbewoners zoet hielden met zoutvlees en bakkeljauw.De Abop doet nu hetzelfde.Wie houdt wie voor de gek.Het gevolg is dat als een ouder van zoeen jongere het zich niet kan permitteren om dat wat de politieke partij aan deze jongere geeft te geven,wij dan verder van huis geraken.Jongeren een oproep aan jullie;jullie moeten je huid duur verkopen.Ga niet af op loze beloften.Verwerp etnische politiekvoering en ga voor eenheid en integratie,zodat wij een ware natie kunnen zijn.


  Maak melding

 8. Een conclusie is er zeker dat het parlement vol zit met analfabete ja knikkers en corrupte opportunisten die bereid zijn tot alles wat unconstitioneel is, en verkrijgbaar zijn voor een perceel, benoeming voor hun vrouw en kinderen. Deze moedige mannen werden gewoon gestrafd omdat ze tegen baasje’s amnestie wet stemden. Verder heeft het hof bewezen dat de voorzitter van het parlement een incompetent en geen onpartijdig persoon is. Ze moet maar beter aftreden en een portie bamie uit blik gaan eten. Het hoofstemburo heeft zich ook goed belachelijk gemaakt, wie kan deze idioten nog serieus nemen?


  Maak melding

 9. Eens met alle minnetjes.
  De rest is regelrechte bullshit, behalve ram singh

  Terughalen de minnetjes, klik op plus.

  Deze vind ik subliem:
  Sabaku
  “Suriname,Een verward volk dat niet weet waar haar toekomst ligt.”


  Maak melding

 10. Wijdenbosch heeft Suriname ontsloten!
  Luister naar het verzoek van ex-President wijdenbosch::::

  Aan:alle Surinaamse Nederlanders:sten niet op de CDA-WD-PVV-PVDA.

  Stem niet!


  Maak melding

 11. Sranang pé wi go met deze system het is erg erg erg oe musu shaam unu,weet je er zijn veel meer belangrijke dingens te doen om sranang vooruit te brengen dan te zitten ouwehoeren over dit simpel probleem Pokie en Adjaiso OE GI DENG DENG POST MEK DENG WROKO.


  Maak melding

 12. Suriname rivier uitbaggeren,ultramoderne aanmeerhaven,
  Binnenstad van Paramaribo verfraaien.Toerisme op gang brengen van de landen Guyana,Frans-guyana.Cruiseschip toerisme!
  Ik geloof in de toekomst van dit mooi land!Daarom stem ik NDP!


  Maak melding

 13. @virago 535: Heb je ook geloof in het volgende?

  President toont geen interesse DOE-petitie
  22/08/2012

  Paramaribo – De president lijkt geen belangstelling te hebben voor de verzamelde handtekeningen van DOE. Weken nadat de politieke partij haar inzamelingsactie voor de Anticorruptiewet afrondde, wacht partijvoorzitter Carl Breeveld nog steeds op een uitnodiging om de petitie te overhandigen. “Ik weet echt niet wat het probleem is”, verzucht de politicus.

  @virago 535: Kan je er nu ook voorzorgen, dat de ‘petitie’ snel aan DADA kan worden overhandigd?
  Dan zullen alle NDP’ers jou ook dankbaar voor zijn.

  KOM EN STEM DOE!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.