Suriname springt voorbeeldig om met EU-geld

36

PARAMARIBO, 20 aug – Suriname kan als voorbeeld gesteld worden van efficiënt omspringen met hulpgeld van de EU. Dit zegt Robert Kopecký, EU-Ambassadeur voor Suriname en Guyana. De modernisering van de luchthaven te Zanderij en de Nieuw Haven in Paramaribo spreken boekdelen. Er is gedaan wat was afgesproken. De EU ziet dat graag, vooral met oog op de crisis in Europa.

Beide projecten zijn voor tientallen miljoenen gefinancierd. Dat is veel geld in een periode waar op elke cent gelet moet worden. “We weten dat we nu een bepaalde periode van overgang doormaken in Europa. Het geld dat we nu uitgeven in de wereld moet vooral efficiënt en effectief besteed worden. Het moet meer dan ooit te verantwoorden zijn”, zegt Kopecký. De Surinaamse rekening kan met minder moeite worden getoond.

De beruchte bureaucratie bij de EU is wellicht iets toeschietelijker naar Paramaribo toe. “Niets geeft meer bevrediging dan te zien dat ontwikkelingshulp van de EU goed resultaat oplevert. voor de doelgroep en de samenleving”, aldus Kopecký. Onlangs is weer bijna een miljoen euro vrijgemaakt voor watermanagement in Nickerie. Het Nederlandse waterschap Rijn en Ijssel helpt bij de opzet van waterschappen voor de plaatselijke landbouw.

Bekijk ook:


36 REACTIES

 1. Stomme ,waarom een nederlands bedrijf voor het water schap ,er zijn in Su genoeg slimme mensen die dat ook kunnen doen,,,ik persoonlijk zou niet met ned bedrijven werken. Ik zou ned geen voet op Su bodem laten zetten,,,,,ned móet geen inspraak op geen enkel gebiet in Su hebben,,zij hebben hun tijd gehad,,,nu is het tijd voor de Su”s


  Maak melding

 2. Zowel de luchthaven als de upgrading van de Nieuwe Haven komen uit de koker van Defares. Bij de Nieuwe Haven heeft hij zelf de leiding gehad van de projecten. Ik hoop dat deze kerel voorzitter wordt van de SPA. Dat gespuis dat daar nu de leiding heeft, moet vervangen worden.


  Maak melding

 3. sra: De Nederlandse waterschappen functioneren uitstekend. Suriname kan daar echt wat van leren. Ze helpen zelfs de Amerikanen. Daar zitten meestal zeer deskundige personen in. In die van Suriname zetten ze politieke pajongwaaiers.

  Om het even over iets anders te hebben: niet zo lang terug schreef ik over Staatsolie en dat het niet zo goed ging. Iedereen boos en iedereen hier zat op me te schelden.

  Wat blijkt nu: de Surinaamse pensioenfondsen en andere beleggers willen ook niet investeren. Ze kijken de kat uit de boom. Eentje vroeg zich af of Staatsolie niet over haar hoogtepunt heen is. Weten zij ook wat ik weet? Ik denk het wel. Suriname is klein.

  Als Staatsolie slim is, stoppen ze het geld dat ze nu nog hebben in het Jaikreek-Phedra project (Tapajai) en in ethanol en als het kan ook nog in zonne-energie. Nu kan het nog, het geld is er nog. Straks is het te laat.


  Maak melding

 4. Met dank aan de vorige regering.
  de vorige regering heeft een bankroet land over genomen van meester leugenaar Bouterse en zijn vriend Bosje en Kotie. Wat mij opvalt aan dit bericht is de manier hoe het wordt gebracht, nu hoor je niemand over kolonisten en de slavernij.


  Maak melding

 5. Natuurlijk had Nederland liever gehoord dat Suriname onverantwoord met de hulp vanuit Europa omgaat zodat
  ze iets ter hand hadden om ook die kraan vanuit EU dicht te laten draaien.
  maar helaas… ‘Suriname kan als voorbeeld gesteld worden van efficiënt omspringen met hulpgeld van de EU’.

  De houding van Nederland tav van Suriname was niet echt tactvol en daardoor heeft Nederland zichzelf buitenspel gesteld om een belangrijke rol te kunnen spelen in de verdere ontwikkeling van Suriname.
  Het buitenlands beleid van Suriname is vanaf 2010 gericht om de relatie met Europa niet langer via Nederland te laten verlopen maar via de EU.
  Het onderhouden van bilaterale relaties met Europese landen is een belangrijk onderdeel in de relatie met Europa.
  De belangrijkste relatie die met Europa onderhouden wordt is die met de Europese Unie (EU-ACP).
  Belangrijk in die samenwerking voor Suriname is het tot stand brengen van een eigen ontwikkelingsvisie en het versterken van het eigen economisch bestel.

  Wat dat betreft maakt Suriname optimaal gebruik van
  financieringmogelijkheden die de EU biedt.
  Met name op het gebied van de infrastructuur is in financieel en technisch opzicht op grote schaal gebruik gemaakt van de mogelijkheden voor projectfinanciering
  Een compliment krijgen vanuit de EU is niet alleen een opsteker voor het financieel beleid van Suriname maar in zekere zin ook een klap in het gezicht van Nederland. Was het namelijk niet Nederland dat het meer dan gewenst achtte dat de EU financiële sancties tegen Suriname zou instellen? Gezien de opstelling van
  de EU zit er een boycot van Suriname er niet in.
  Het is overigens wel opvallend dat ook Nederlandse bedrijven profiteren van de hulp vanuit de EU.
  Het Nederlandse waterschap Rijn en Ijssel helpt bij de opzet van waterschappen voor de plaatselijke landbouw.

  Mensen die roepen dat Suriname zich op dit moment niet zonder hulp van andere landen kan ontwikkelen hebben absoluut gelijk.
  Suriname is immers een ontwikkelingsland.
  Een land in ontwikkeling dus. Een land in groei
  kan niet zonder hulp vanuit het buitenland.
  Over een aantal jaren kan Suriname een evaluatie maken mbt de hulp van andere landen en of die hulp nog wel
  onontbeerlijk is of dat Suriname geheel op eigen kracht de werkelijke welvaart kan bewerkstelligen.

  De relatie tussen Suriname en Nederland is gestoeld op historie. Er zijn gemeenschappelijke kenmerken n.l. de taal, de wetgeving en de Surinamers woonachtig in Nederland die ertoe bijdragen dat de verbondenheid is blijven bestaan met Nederland en ondanks de verkoelde relatie op politiek niveau moeten wij dat blijven koesteren.


  Maak melding

 6. Je kan negatief doen om het negatieve. Maar als iets positief te noemen moet dat ook gezegd worden, Zo simpel is het.
  De luchthaven is een parade paardje geworden, daar mag Suriname trots op zijn. De eerste indruk is een daalder waard, zegt men toch.
  En de relatie tussen Suriname en Nederland dat zal ook bijgelegd worden als de huidige leider weer van het toneel is verdwenen. Echter de bevolking van beide landen moeten zich er niet mee in laten slepen.
  Suriname is een mooi land, vele Nederlanders komen er graag en vele Surinamers bezoeken om wat voor reden Nederland. Dat moeten wij koesteren in lengte van jaren.


  Maak melding

 7. Niet te geloven,daar zijn ze weer,die koeien,die stomkoppen,alles en ook alles waar suriname voorwaarts mee kan gaan is mee genomen.Of het nou nederlanders zijn of belgen,gewoon laten doen en ervaringen opdoen.De kameel brug is gebouwd door een surinamer,maar is al twee keren ingestort,en zo kan ik nog een paar noemen.De nieuwe brug die nu gebouwd wordt,stelletje ezels dat wordt ook onder leiding van nederlandse bruggenbouwers gedaan.Alle hulp is welkom.Het steeds neerhalen van die bakra,s kun je wel doen ,maar maak nou die grote ogen van je open en laat je ook inlichten over bouw en andere projecten.Als er jongeren die de school verlaten,nergens terecht kunnen,(want zo is het in suriname,alleen rijke ouders kunnen hun kind naar een andere school toesturen)worden ze opgevangen in een opleidings-centrum ,EN DIE WORDT GELEIDT DOOR EEN BAKRA(helaas is hij vorige week overleden)maar zijn werk wordt voortgezet.Het steeds gillen en schreeuwen suriname moet alles zelf doen en geen hulp van nederland ,zonder hulp ,gaat het land letterlijk naar de fillisteinen,stomkoppen ,ezelsDit is nou een van de grootste problemen met surinamers,een hele grote bek,luchtkastelen bouwen,gillen en schreeuwen,weten altijd alles beter,maar puntje bij …..dan is het nul komma nul.


  Maak melding

 8. Hoe moordenaar bouta en zijn vleet aan handlangers omspringt met al het EU geld is alles behalve voorbeeldig te noemen.
  Vermorsen en zelfverheerlijking past beter bij ze.


  Maak melding

 9. Ondanks de zeer negatieve berichten van bepaalde lieden op Surinaamse radiostations in Nederland, de uitspraken van Nederlandse politici en de geschriften van sommige Nederlandse journalisten over een corrupt land als Suriname, wordt het tegendeel bewezen.Nederland kan met haar valse informatie het land Suriname niet stuk krijgen bij de EU.Dit zegt ook veel over hoe men bij de EU denkt over informatie dat door Nederland wordt aangedragen.Suriname ga zo voort.In Suriname zijn de juiste mensen op de juiste plaats.


  Maak melding

 10. Midete

  Heb je het over dezelfde Defares die laats 100.000US Dollars naar de bank bracht om op zijn spaarrekening te zetten, herkomst van het geld is natuurlijk onbekend.

  Trouwens, upgrading van de lucht- en zeehaven komen niet uit de koker van deze meneer. Het zijn gewoon gelden beschikbaar gesteld door de EU voor de infrastructuur, een ander project is de waterkering in Coronie en Commewijne en de oos-west verbinding die door de EU worden gefinancieerd, alle projecten worden door MNO vervat uitgevoerd (oost/west weg gedeeltelijk door MNO vervat).

  Ere wie ere toekomt. Defares is net zo’n dief als die Castelen, gelijk heb je gespuis zijn het allemaal.


  Maak melding

 11. Midete

  Ik begrijp jou visie,,maar waar het echt bij mij om gaat is ;;Als wij een land in ontwikkeling vooruitgang zijn,,laat dan ook su deskundigen het werk doen en niet steeds gaan leunen op een ander land ,,er is genoeg kennis in Su om dat ook of beter te kunnen realiseren,,,ik bedoel als eu ons financiëel help ,zorg dan dat die geld in jou bevolking reduceren word


  Maak melding

 12. wij moeten geen tijd aan negativiteit besteden die door olland ,front en de redimusus worden verpsreid …ding mang na lasting weting time monky bisness lasting…in su kijken wij vooruit …wat vene heeft achter gelaten prima het is een surinamer en wat goed is wordt door deze regering over genomen …wat niet deugt doorstrepen …meer wil ik niet kwijt alleen maar hopen dat het de goede kant opgaat in su .
  verlopig geen crissis in su zoals je dat in europa hebt .

  bouta go go


  Maak melding

 13. Het is dus voor de zoveelste maal bewezen:”Suriname kan niet buiten Nederland om”.Eerst ging het om de aanschaf van schoolboeken,EURO 50.000 en nu dit!Alweer KASSA voor Holland!!Belachelijk!!!En toch die grote mond.Ik denk dat de Hollanders voor de zoveelste keer ALWEER STIEKEM LACHEN.Zij, die zo kortzichtig zijn en denken dat DANKZIJ DE EU, de rol van Nederland tov Suriname is uitgespeeld moet ik maar vragen om NOG MEER geduld te betrachten.WAIT AND SEE!


  Maak melding

 14. Van de week vroeg ik aan een Antilliaan , hoe ze de Antillianen noemen in Nederland. Hij gaf als antwoord: “wat voor domme vraag is dat?,..het zijn Antillianen, maakt niet uit waar ze wonen Swa, het is een Antilliaan.”toen vroeg hij : “En jullie? ” ik zei: “De Surinamers noemen Surinamers in Nederland, Surineds”
  Hij gaf als antwoord : “tja het komt door jullie Bouta, hij brengt verdeeldheid onder jullie,..en jullie noemen ons dom,..hahaha ga weg Swa we zijn slimmer dan jullie” toen werd ik stil, want hij heeft toch gelijk,..


  Maak melding

 15. juist ja ,, en waar blijft die grote mond van lackien..

  vegeet baas niet,die het lacherig weg wuifde..

  we hebben onze eigen dingen te doen,kijken luisteren niet naar de noord-zee.ze doen maar.

  houdt je rot geld en stop het in de voedsel bank voor de bedelaars..

  wij su’s hebben het niet nodig..

  en nu zijn Ze muis stil hebben geen enkel woordt in te brengen..

  die lafaards..

  gelukkig heeft nederland niks te doen met deze huidige bende lijders,maar komt op voor het domme volk..

  dit is vernedring op een ander niveau heel diplomaties aangepakt zonder iemand te vernederen.


  Maak melding

 16. @surinam patriot

  Het verbaast me niets dat die ‘Antilliaan’ je stom vindt. Er bestaan namelijk geen Antillianen meer. De Antillen zijn al een tijd opgeheven. 😉


  Maak melding

 17. De regering van Suriname doet haar werk goed.De ambassadeur van de EU zal dit bericht ook rapporteren aan de Nederlandse regering. Jammer voor al de alfamannetjes van het Nieuw Front. Ze zijn in verwarring en totaal van streek.De leiders van het Nieuw Front in Suriname hebben geen antwoord op het goed beleid van de regering en op dit forum zijn ze totaal uitgeblust met hun inhoudloze postings.Niemand neemt ze nog serieus.


  Maak melding

 18. DE Antillen bestaan wel degelijk,de Grote en de kleine Antillen wel te verstaan.Sommigen noemen ze de Cariben en anderen weer de West Indies.
  De NEDERLANDSE ANTILLEN zijn op 10-10-10 als zodanig opgehouden te bestaan………


  Maak melding

 19. Tja, Surinamers en die grote mond. Altijd maar die lulverhalen. We doen alles zelf. We hebben niemand nodig, etc. Maar ondertussen wel subsidie ontvangen van Europa. Geen probleem hoor. Maar iets minder grote mond zou een verademing zijn. Nee, geen slaafsheid, gewoon normaal doen en niet telkens met die onzin over kolonialisme, slavernij, etc.


  Maak melding

 20. Wat is de betekenis van de duim omhoog?
  Wat is de betekenis van de duim omlaag?

  Zie de betekenis ervan of zoek het op

  Een hoogleraar, Anthony Philip Corbeill, heeft dit bestudeerd.. Zijn conclusie: duim omhoog betekent dat de gladiator moet sterven.. Wilde men dat ie bleef leven, dan maakte men een vuist, waarbij met de duim op de wijsvinger gedrukt werd..
  Toen er films over werden gemaakt in Amerika is de duim omhoog als positief gebaar bekend geworden..

  Omdat thumbs up in Amerika goedkeuring uitdrukt, werd dit in gladiator films ook zo gebruikt..

  Duim oplagg is dus: blijven leven.

  De betekenis van de duim, naar boven op de berichten op deze website en omlaag en omhoog hebben op deze website juist de tegenovergestelde betekenis dat wat het voor de de Romeinen en voor de de Gladiatoren inhield.

  Omlaag betekend: blijven leven/positief
  omhoog: de dood of negatief.


  Maak melding

 21. Je mag praten wat je wilt maar de huidige Surinaamse regering is diplomatisch en strategisch sterk bezig.
  Met hun arrogante podium taal durven ze Nederland de waarheid te zeggen en een oorwassing te geven.
  Aan de andere kant probeert Nederland alles om Suriname klein te krijgen en alle hulp richting Suriname af te knijpen.
  Nederland heeft kosten noch moeite bespaard om ook andere landen en de EU zover te krijgen om hun
  ‘straf’ richting Suriname gestalte te geven.
  De stoere woorden van Rutte zijn nog vers in de geheugen; “suriname zal het financieel en economisch merken’.
  Nederland nam het voortouw om het laatste beetje ontwikkelingsgeld onmiddellijk stop te zetten en de ambassadeur terug te roepen. Nederlandse politici
  gingen tevergeefs binnen de EU lobbyen voor een bredere
  Europese boycot van Suriname. De politici probeerden zelfs de komende bijeenkomst van EU-ACP in Suriname naar ergens anders te verplaatsen. Tevergeefs.
  Nederland reageerde als een stampvoetende kwade oud-oom op wat er in Suriname gebeurt. Het terugroepen van de ambassadeur en het opschorten van de ontwikkelingshulp zijn overtrokken en het haalt niets uit.
  Deze Nederlandse reactie bleek achteraf een welhaast overspannen reactie. Nederland vindt dat Suriname straf verdiend. Nederland is feitelijk nu nog het enige land dat ferme taal heeft gesproken en allerlei sancties aan Suriname wil opleggen.
  Ondanks de ferme taal van Nederland staat Suriname nog steeds fier overeind en moet Nederland zelf met lede ogen toezien dat de EU Suriname nog steeds een ‘warme hart’ toedraagt en Suriname ook nog complimenten geeft.

  De Surinaamse overheid die Nederland een veeg uit de pan geeft door stoere praatjes de wereld in te slingert maar aan de andere kant door stille diplomatie toch via via de hulp van Nederland krijgt.
  De Surinaamse overheid weet ondanks hun stoere praatjes dat ze toch niet zonder hulp van Nederland kunnen en die hulp middels de juiste strategie ook nog krijgt. Dat is ontzettend knap!

  En Nederland, Nederland ziet het, hoort het en moet
  toch knarsetandend en met heel veel weerzin meewerken aan die verkapte financiële hulp aan Suriname.
  Wat dat betreft moet Nederland dus een toontje lager zingen. En Suriname, Suriname bepaalt haar eigen
  strategie en komt er ook nog mee weg.
  De hulp die Suriname vanuit de EU krijgt laat duidelijk zien dat de vermeende pogingen van Nederland om Suriname te negeren of te boycotten als los zand aan elkaar hangen en absoluut niet serieus genomen kunnen worden.. en dat doet Suriname dus ook niet.

  Eigenlijk kun je stellen dat kleindumpje Suriname(economisch gezien) de strijd tegen de economische grootmacht Nederland zowel verbaal als diplomatisch aan het winnen is omdat aangekondigde sancties en boycot van Suriname niet tot de ten doel gestelde resultaten hebben geleid.

  Dat heeft toch wel wat he?


  Maak melding

 22. pasew medusa en andere redimusus ..natuurlijk mag su een grote mond hebben …moeten zij maar slikken van die witte man …mogen zij geen inspraak hebben …jullie hebben geen enkele trots en daarom staan jullie altijd onder curatele bij die blanke man …zie front steeds onder curatele bij olland .
  deze regering bewandelt andere wegen …wegen om investeerders aan te trekken en daar is niks mis mee… het hele probleem is dat deze redimusus willen dat olland bepaalt wie president moet worden van su …dus niet het surinaamse volk …wel wel dan kan ik jullie verteelen dat deze redimusus en olland naar de hel mogen ….het surinaamse volk bepaalt en dan zeg ik olland hou je geld laat ons dan een grote mond hebben maar wij hebben onze trots …deze redimusus en front hebben geen vertrouwen in eigen kunnen…
  ze hebben geleert dat olland hun baas is en blijft en daar zullen ze het mee moeten doen …ze weten niet beter alles van deze mensen is ollland olland olland ..no wee olland mag barsten als ze denken dat ze gaan bepalen wie president in su moet worden ..jullie zijn echt zielig die redimusus .

  laat olland ons met rust laten …als jullie eerlijk zijn zie je alleen maar positief wat er op economisch gebiedt gebeurt in su ..olland zit in zijn crissis en jullie buitenlanders betalen een hoge prijs …zie die voetsel banken wat er niet in su is ..als je in su wil werken is er werk …die stresss die in olland is …is er niet in su …of je moet lui zijn en die mensen heb je ook in su …te joe no wroko joe no njang

  bota kraktie


  Maak melding

 23. volgens wij weten deze gasten niet wat eu is …eu is geen nederland ..wat heeft nederland voor su in al die jaren gedaan …wij hebben die grote bruggen gebouwd waar jullie op rijden die uit nederland komen …het is niet gebouwd door olland …wij zijn trots op die bruggen ja ….die haven en zanderij heeft niet olland gebouwd het is de eu en eu is geen olland …ja wij nzijn trots en hebben een groet mond als wij in ons rechten staat redimusus front en olland ..nogmaals jullie hebben geen enkele trots pasew medusa en consorten .
  gaan jullie leren wat werken en trots is .
  bouta kraktie


  Maak melding

 24. Leve de EU!! SU pronkt met EU geld!!

  SU wilde niks van EU!! restorno???? neen he!! nu is EU de topper ondanks de Crises!!

  Welke klojo zei ook alweer? EU dop je eigen boontje!! weg van SU?? bemoei met je eigen zaken. Het wordt nu wel een andere liedje zingen!
  Het zijn mensen wier met twee schepen varen, alleen moet zij de naconcequenties aanvaarden!!

  @@ Pero wordt wakker!! en wees eerlijk! zie de realiteit!! Hopelijk kom je wel achter wat er achter de schermen gebeuren tussen al die regeringen!!

  Wang switie day!!


  Maak melding

 25. @@@ pero ik denk dat je deze stuk niet heb gelezen “Het Nederlandse waterschap Rijn en Ijssel helpt bij de opzet van waterschappen voor de plaatselijke landbouw”.


  Maak melding

 26. Ik zou graag de bron van dit bericht willen weten.
  Nederland zou idd graag gezien hebben dat het geld was verkwist.Hadden ze weer een punt van kritiek op Bouta gehad. Zal me niet verbazen als morgen in een NL blad staat dat Bouterse met EU geld Kwakoe heeft gesteund.


  Maak melding

 27. Volgens de idiote NDPers gaat het op economisch gebied fantastisch met Suriname. E.U. ontwikkelingshulp is dus overbodig en Suriname moet die tientallen miljoenen maar terug betalen. Verder ben ik benieuwd hoeveel van dat geld verdwenen is in de zakken van Surinaamse politici en ambtenaren.


  Maak melding

 28. ray2 ik heb alles gelezen ..suriname heeft nooit en te nimmer gezegt niet samen te werken met olland mie mang …lees goed wat pero heeft gezegt …ik zal het voor de laatste maal herhalen …suriname staat open voor elk land …als het nou olland of een ander land is doet er niet toe ….wat verder naar voor komt is dat wij het surinaamse volk bepaalt wie president wordt en niet die fuking olland van jou …suriname heeft nooit gezegt dat ze geen geld van olland wil …nederland heeft gezegt dat ze stopt met geld geven omdat bouta gekozen is ….wel nu ….wij op onze beurt zeggen dat olland zijn geld mag houden als ze denkt dat zij gaat bepalen wie president wordt in su ….suriname heeft zijn trots en suriname kiest toch deze president en dat is bouterse ….nederland heeft nu geinvesteert in een water projeckt prima …niks mis mee dat mag maar wij houden onze waardigheid om zelf deze president te kiezen ..waterprojeckt prima dat wil niet zeggen dat su heeft gebedelt voor dat water projeckt ..trouwens het is een particulier initiatief en niet van de ollandse regering …ik hoop dat je het nu begrijpt …of kan je niet begrijpen omoe ray2…
  ga weer naar school als het meilijk begrijpen is ….suriname heeft niets gebedelt suriname houdt zijn been stijf …wij eten drinken werken in su …wat doe jij ray2


  Maak melding

 29. @Wiep-Ding
  Behalve dat die pero domweg niet kan lezen, begrijpt ie daarnaast ook niet wat ie schrijft/leest!
  BEGRIJPEND LEZEN BLIJKT VOOR VELEN EEN ONHAALBARE KAART!DIE MAN IS GEWOON DOM!
  Lees maar wat hij over de bouw van de bruggen uitkraamt!Ga/wil je dan nog met zo’n entiteit discussiëren?Mij niet gezien!


  Maak melding

 30. @Malli
  Nieuws over Suriname in Nederland is GEEN groot nieuws hoor!In de Tweede Kamer (ÉÉN UUR GESPREK) en onder de rest van de witte bevolking al helemaal niet!Wij(!) Surinamers in Nederland maken ons er wel wat druk om!Maar voor de rest??????Nederland heeft prominentere zaken (bijv.de eurocrisis,the joint strike fighter,de nederlaag tijdens de EK, het grote succes op de olympische spelen etc. en mbt het buitenland te doen) dan om over hoop te liggen met jouw CARICOM lidstaatje!


  Maak melding

 31. Dinsdag 21 augustus 2012 om 23:51 uur, door MEDUSA
  @Malli
  je mag je feiten wel eerst goed nachecken voor je een hoop praats hebt.
  Bouterse hoeft maar een scheet te laten en de cameras en microfoons staan hier roodgloeiend door het overspannen gebruik van de nederlandse politici. Sinds bekend is dat Bouterse president zou worden vindt elke politicus in nederland het zijn vaderlandse plicht meteen wat te zeggen in overtreffende trap in negatieve zin over vooral Bouterse, omdat het zo lekker ingaat bij de pers terwijl het nederlandse volk al lang zover is om de bladzijde van het boek om te slaan. En om je te bewijzen dat het wel degelijk een issue is voor de politici krijg je een link cadeau. Succes ermee.><
  http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Politiek/346826/Kamer-verbolgen-over-vermeende-donatie-Bouterse.htm


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.