Ied-ul-Fitre verbinden met versnelde groei Suriname

17

PARAMARIBO, 20 aug – “Wij kunnen de spirituele beleving van het vasten en de viering van het Ied-ul-Fitre-feest ook in relatie brengen met de processen in ons land die erop gericht zijn versnelde ontwikkelingen door te voeren.” Dit zei minister Soewart Moestadja van Binnenlandse Zaken bij de afkondiging van Ied-ul-Fitre of Suikerfeest, het einde van de islamistische vastenmaand. “De dag van Ied-ul-Fitr is een feestdag voor alle Surinamers, jong en oud, man en vrouw, rijk en arm.”

Zeker in dit opzicht is het een goed voorbeeld. “Zoals wij samen dit feest vieren, dienen wij ook gezamenlijk, zij aan zij, hand in hand, schouder aan schouder te werken aan de opbouw van ons geliefd Suriname.Het realiseren van vooruitgang gebiedt ons als volk om ons te verdiepen in kennis en wetenschap, met behoud van de hoogstaande waarden en normen van moraal en ethiek, ook geïnspireerd vanuit de geloofsovertuigingen.”

Het is daarom de plicht van elke Surinamer om, ongeacht ras, geloofsovertuiging, cultuur of afkomst, te werken en te bidden voor de opbouw van Suriname. “De regering van de Republiek Suriname heeft immers in haar beleid opgenomen, dat elke Surinamer direct betrokken moet worden bij de uitvoering van haar ontwikkelingsprogramma. Deze betrokkenheid en participatie worden mogelijk met de garantie voor volledige vrijheid in het beleven van de eigen geloofsovertuiging.”


17 REACTIES

 1. als su maar geen moslim land word,,,de bedoeling moet niet zijn dat,noch christen,moslim,joden,chin,of wat voor relegie dan ook de overhand in su krijgt,,,relegie is een opgezet plan van dieven en moordenaars van volken,om hen mentaal en geestelijk te onder drukken,,,het zou beter zijn als men het ware aard van geloof gaat onderscheppen en onderzoeken om een vrije gemeenschap in su te vormen,,,waar de ware vrijheid zijn oorsprong vind,,,,een relegie dat geen vrijheid teweeg brengt is een instrument van vernietiging,,,als mede sociaal of politiek,,dat moeten instrumenten van vrijheid zijn,,,,en geen vorm van gedwongen ,zijn,,,,,,,relegie heeft niks met god te maken omdat god(de schepper van leven)een geest is,,,,een geloof systeem gebaseerd op het spiritueel zijn brengt jou dichter bij god,,,,,laten wij de su’s niet de zelfde fout maken door blindelings iets aan te nemen en het oorsprong van ons zelf, achterwege laten,,,,,,.ik hoop dat de regering hier over goed gaat na denken,ik bedoel het su regering ,crioro brada nanga sisa oenoe sabie na torie,,sang nafoe oenoe moesoe tang foe oenoe..


  Maak melding

 2. Moestadja ook een ied moebarak.
  Wat sra zegt heeft hij gelijk.
  Maar u zegt iedereen is gelijk en moet ook aan de opbouw van su werken.
  Hoe moeten wij daaraan bijdragen als iedere bevolkingsgroep in su een nationale vrije dag krijgt e om hun geloof te getuigen.
  Weg met dat gedoe! Laat iedreen zijn geloof thuis vieren en geef een groot feest op het onhafhankelijkheidsplein waar alle mensen van de hele wereld desnoods samenkomen.
  Maak dan een mooi feest ervan en dan wil ik zien of inderdaad het geloof temaken heeft met ons doen en laten, ongeacht ras of afkomst.En trouwens als deze dag zooo belangrijk was voor su waarom is bouterse niet aanwezig !
  A tang so


  Maak melding

 3. Bla bla bla, ……..

  Holle retoriek en niet nieuwswaardig.

  Ied Ul Fitr moet dus in verband gebracht worden met de rpcessen die er op gericht zijn om versnelde ontwikkeling ….. ?

  En al die andere jaren? Waar moest het toen mee in verband gebracht worden? Ik mag Moestadja wel, maar hij moet geen dingen aan elkaar proberen te lullen die niets met elkaar te maken hebben. Zo lijkt hij dommer dan hij is.


  Maak melding

 4. De sharia lijkt mij goed voor Sur.Somo nog eens besneden worden en bout en lonnie broederlijk naast elkaar opgehangen.Alle assemblee leden die voor gestemd hebben voor de amnestie wet openbare geselingen opleggen.Een gedachte om bij te watertanden.

  Cobie.


  Maak melding

 5. Ik ben benieuwd waarmee de minister de ontwikkelingen versneld ter hand gaat nemen.Sur heeft niets[geld,kader,grond]in versnelling te gaan in de ontwikkelingen.Landbouw,basis industrie voor alle andere,kan niet eens van de grond komen.De inzaai van rijst krimpt elk jaar in.De bakoeba industrie is op sterven na dood.In Coronie van paal en palu en tarnadi wiens zoon geslaagd is op de Tata Collinschool, zitten met gekruiste armen te kijken hoe goed landbouw grond vernietigd wordt.Een klein gat in de beteugelings dam,is een rivier geworden.
  Bruynzeel die de huizenbouw ter hand kon nemen,is allang opgegeten.Zo kan je maar doorgaan.Bestaande werkgelegenheid heb je niet kunnen behouden.Van waar ga je nieuwe scheppen?Op de chino’s kan je niet rekenen.Die halen hun werknemers uit China.Zelfs de vakken vullers in de winkel is nu chino.

  Cobie.


  Maak melding

 6. Tienermeisje gearresteerd wegens godslastering
  DUS ZE ZIJN HELEMAAL NIET VREDELIEVEND.
  ISLAMABAD, 20/08/2012 (AP) – Een Pakistaans tienermeisje is gearresteerd op verdenking van godslastering. Het christelijke meisje werd door de politie meegenomen nadat woedende buren haar ouderlijk huis in een arme wijk van de hoofdstad Islamabad hadden belegerd. Het meisje is volgens sommige berichten vermoedelijk geestelijk gehandicapt en 11 of 12 jaar oud.

  De politie van Islamabad maakte de arrestatie maandag wereldkundig. Het meisje werd evenwel donderdag al opgepakt. De politie ging tot actie over toen haar huis werd belegerd door zo’n zeshonderd woedende moslims, die waren afgegaan op geruchten dat de tiener een koran had verbrand.

  In het islamitische Pakistan is belediging van de profeet of van de koran bij wet ten strengste verboden. De wet biedt de mogelijkheid overtreding met de doodstraf te bestraffen. Twee liberale politici hebben pogingen om de wet te versoepelen verleden jaar met hun leven moeten bekopen. Soms nemen fanatieke moslims het recht in eigen hand. In juli nog werd een man die werd verdacht van godslastering door een woedende menigte uit een politiebureau gesleept, doodgeslagen en vervolgens in brand gestoken.

  Daarom moet Su. heel voorzichtig zijn en geen extremisten op het grondgebied toelaten.

  Maar hebben deze gasten in Su. zich ook daadwerkelijk gehouden aan hun (vastenmaand)?
  Want volgens mij zaten zij zich vol te vreten en te drinken op Blauwgrond, Lelydorp en vooral in het distr. Commewijne.
  Dus Somo & co., jullie dienen de rest van de Surinaamse bevolking niet voor de gek te houden.

  Maar ik zal nu extra opletten wat de (vredelievende) woorden van minister Soewart Moestadja teweeg zal brengen.


  Maak melding

 7. Allah, verlos ons van de moordenaar bouta en zijn handlangers zodat wij een aanvang kunnen maken met het brengen van welvaart ,voorspoed maar vooral gelukzaligheid in ons geliefd land Suriname.
  Bevrijdt ons van de boutaamnestie en schenk ons de kracht deze moordenaar voor het recht te slepen zodat hij kan beginnen met het boeten van zijn misdaden begaan tegen alle onschuldige burgers die genadeloos geleden hebben aan zijn handen’
  Schenk onze rechters, de kracht ,wijsheid en vooral de Moed om recht in de ogen van de moordenaar te staren en het vonnis tegen hem uit te spreken.

  Amen.


  Maak melding

 8. “Het is daarom de plicht van elke Surinamer om, ongeacht ras, geloofsovertuiging, cultuur of afkomst, te werken en te bidden voor de opbouw van Suriname.”

  Sorry!!! Met bidden komen wij niet ver!!! Met werken en
  het veroordelen van MISDAAD (lees mensen martelen en
  daarna op de vlucht vermoorden), komen wij wel verder!!!

  Misschien wil ik helemaal niet bidden!!! Hoezo PLICHT?!

  Suriname, daar woont u en niet in Saudi Arabië!!!


  Maak melding

 9. w.whome
  reactie;20-8-2012

  en su hoeft geen kenmerken van saudie arabie,,wij zijn geen moslim land en willen dat niet worden,,,i love su and su poaple,,,,een echte suriafri weet dat moslim geen echte crioro manier van geloof is,,,wij zijn geen moslim,,,,,,en zullen dat nooit worden,,,,dus kom niet met jou zoganaamde mooie praatjes


  Maak melding

 10. ray
  reactie;20-8-2012 mijn gebed

  Ooo mie tata deng fejantie sa wanie broko na baka foe deng pitjieng foe sranang grong,mie e begie joe saka fasie foe horie deng vara foe na grong diesie,mekie na olo sang deng e diekie djie oenoe kong trong deng fadong presie.


  Maak melding

 11. “De dag van Ied-ul-Fitr is een feestdag voor alle Surinamers, jong en oud, man en vrouw, rijk en arm.”

  NEE, dat is niet zo. Ik ben geen moslim en ik heb helemaal niets met dat ied-ul-fitr gedoe. Moestadja moet z’n politiek correcte prietpraat maar voor zichzelf houden.

  “Het is daarom de plicht van elke Surinamer om, ongeacht ras, geloofsovertuiging, cultuur of afkomst, te werken en te bidden voor de opbouw van Suriname.”

  Die jampanesie Soewart Moestadja moet mij niet komen voorschrijven wat wel of niet mijn plicht is want ik ben prima in staat om dat zelf te bepalen.
  Straks gaat hij nog komen zeggen dat we allemaal de plicht hebben om de ideologie van pedoprofeet mohammed (een volwassen vent van middelbare leeftijd die neukte met z’n 9 jarige kindbruidje) te aanvaarden en dat we voortaan tot allah moeten bidden. Nou daar heb ik dus totaal geen zin in. Ik zie trouwens het nut niet in v.h. bidden tot een onzichtbare, ontastbare en onbewijsbare hemelse sprookjesfiguur. Ik heb betere dingen te doen met mijn tijd dan dat.

  Gelet op al de doden (1206 doden) die tijdens deze ramadan zijn gevallen als gevolg van islamitische terreuraanvallen heb ik zo m’n twijfels over het zogenaamde spirituele karakter van de ramadan. http://www.thereligionofpeace.com/


  Maak melding

 12. beste mensen tog,…heb respect voor mekaars geloof,..Fanatisme is waar wij voor moeten waken!!

  ,,ennuh natuurlijk ook voor neppers als DADA die een andere nepper > STEVE < inhuurd om zijn bovenkamer te onthuren van duivelse delicten 🙂


  Maak melding

 13. Ray2 geniet maar voor een vastgesteld termijn hier op aarde en ook voor jouw is een graf ergens op aarde gereserveerd. Ook jij zal terugkeren naar Allaah de Heer der Werelden. Jouw heer en de Heer van Moestadja. Maar de meeste mensen weten het niet.


  Maak melding

 14. @ Ginem Jij weet het wel dat naar de joden god heerser van de wereld je terug gaat keren.En hoe zit het met de opperhoofd jaweh.Wil je die weg wissen.Kijk in de spiegel hoe je gezicht er uit ziet voor dat je deze joden shit uit kraamt.De arabieren zijn geen intelligent volk die hebben alles van de joden over genomen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.