Kofoe: ‘Geld komt niet van Bouterse maar van VSB’

37

De president van Suriname Desi Bouterse ontkent dat hij vijftigduizend euro heeft toegezegd aan het Amsterdamse zomerfestival Kwakoe. Dat melden Surinaamse media woensdag.

Bouterse stelt dat de organisatie van het noodlijdende festival van hem de naam van het kabinet mag gebruiken om sponsors te zoeken. Volgens de Surinaamse president zou dat ervoor hebben gezorgd dat de organisatie geld heeft binnen weten te slepen om het festival door te kunnen laten gaan.

Eerder op de dag meldde de krant De Ware Tijd nog dat Bouterse minimaal vijftigduizend euro naar het festival zou hebben gegeven. De president zou dat hebben gedaan om iets terug te doen voor de diaspora.

Stichting Kofoe, de organisator van het Kwakoefestival, stelt dat de 50.000 euro die zij uit Suriname ontvangt niet direct van president Desi Bouterse afkomstig is. ‘We krijgen inderdaad 50.000 euro, maar dit is een toezegging van het verenigde bedrijfsleven in Suriname’, laat een woordvoerder van Kofoe weten aan AT5. De Vereniging Bedrijfsleven Suriname(VSB) laat echter weten van niks te weten.

Bekijk ook:

37 REACTIES

 1. Paniek aan de Noordzee.Politici in het landje aan de Noordzee struikelen over elkaar.Waarom bemoeien deze politici zich niet met hun Cocaineparadijs Curaçao.


  Maak melding

 2. Van der San zegt euro’s komen van bouta,bouta zegt klopt niet, dat ben ik niet geweest,van der san is een leugenaar.
  Kofoe zegt neen hoor, komt van VSB in Suriname.
  VSB op haar beurt zegt hola,halt ,niet zo vlug dat zijn wij niet.

  Verwarrend,echt verwarrend..


  Maak melding

 3. Nu krijg je dit gezeik, van wie spreekt de waarheid betreft het geld. Als de Gemeente in Amsterdam haar standpunt heeft bepaald dan moet het zo blijven, en dan heeft verdere discusie en meningen geen zin.
  Sluit de tent en Kwakoe behoort tot het verleden.


  Maak melding

 4. Wat een aanfluiting voor de President en de Stichting Kofoe. Het is jammer voor de kraamhouders en de mensen die zich voor de laatste week kwakoe hadden opgemaakt.
  Maar het lijkt me beter dat de witte tenten hun tentenkamp afbreekt.
  En dat het geld naar doelen in Su gaat zie opmerkingen van de Inheemsen.


  Maak melding

 5. Duit in ’t zakje!

  Wat maakt het eigenlijk uit? Het Kwakoefestival is van niemand. Als Desi uit eigen zak 50 van die dingen aan Kofoe wil schenken is dat zijn zaak. Hij houdt van feesten en partijen dus mag hij dat doen; natuurlijk van zijn eigen geld en niet van geld van de Surinaamse bevolking.
  Wie niet naar het festival wil gaan omdat het door Desi is gesponserd, is nog simpeler dan het bestuur van Kofoe. Kwakoe is niet van NDP en ook niet van FRONT.


  Maak melding

 6. maar ,niet om wat,hij heeft wel het kwakoe festival door laten gaan,en dat de surined’s hem niet mogen is te begrijpen,,,maar dit kunnen zij niet ontkennen,,het geld komt uit su en nergens anders van daan,,,,,ik wens een ieder een prettige dag


  Maak melding

 7. Eindelijk krijgen we hier aan de Noordzee iets terug van het geld en de paketten die we naar Suriname sturen en stuurden…Gul hoor die mensen, VSB, de president, zomaar geld op tafel leggen, sa je kunne!!!! En dan begint het “is nie ik, is hij” , “neen hoor meneer Limburg is goed dat u dat vraagt”.
  Wat een poppenkast, in ieder geval moeten de mensen van KOFOE maar stoppen met het organiseren van whatever, het is een schande, een grote schande voor allen. Weer is bewezen dat men niets kan organiseren, dat er altijd ruzie is, nooit kwaliteit. THANKS FOR NOTHING, KOFOE, Suriname en de Surinamers staan weer schitterend op de kaart!


  Maak melding

 8. Een ding is zeker. De Hollanders en de neo-kolonialen(Surinamers met koloniale pretenties) hebben er baat bij om de Surinamers af te schilderen als armlastig. Er zijn echter Surinamers die trots zijn op hun volk en land van geboorte en ze willen af van deze stigma. Als een belangrijke Surinaamse activiteit in het buitenland met spoed financiële ondersteuning nodig heeft moet er geholpen kunnen worden. Het gaat om de uitstraling, het gaat om het beeld wat men van Surinamers heeft.Als men een negatief beeld van de groep heeft gaat men je als groep en individu ook als minder beschouwen.


  Maak melding

 9. wat voor geld en pakketten terugkrijgen wat jullie zg hebben gestuurd voor je luie familie?Er komt geen dubbeltje van dat zg geld in de Surinaamse staatskas omdat er geen belastingen worden afgedragen ga slapen hoor Olivia,zg je familie helpen en hier er groot over doen,als je iets terug wil ga dan naar je luie familie,dong kaw.


  Maak melding

 10. Laat de Surinamers in Nederland een inzameling houden voor het door laten gaan van Kwakoe.
  Het geld van wie dan ook afkomstig uit Suriname kan beter worden besteed aan b.v mensen in Suriname die nauwelijks rond kunnen komen door de schandalig hoge prijzen van m.n brood, kip en zo ken ik er nog wel een paar


  Maak melding

 11. Wat een gezeik, nee het geld komt niet van Bouta en ook niet van de VSB….het komt uit ons eigen zakken want belasting yu mu pai, fu mek kwakoe drai 😀


  Maak melding

 12. I Know…..gelukkig voor je dat je mensen dong kaw noemt vooral als elk greintje ironie aan je voorbijgaat. Hoe klinkt deze: Calling the kettle black of Who the cap fit? Als je het begrijpt merk ik dat wel….In ieder geval, we wachten met smart op een schitterend feest dat zondag gaat plaatsvinden, helemaal in het paars gehuld. Ben je ook van de partij, I know?


  Maak melding

 13. Inside info:
  Deze werkwijze is niet nieuw en werkt als volgt:
  A heeft een bedrijf en importeert bijvoorbeeld kantoor meubilair voor een ministerie. A. zou de opdracht uitvoeren voor b.v 300.000 euro maar er wordt afgesproken om dat voor 350.000 te doen en de 50.000 over te maken naar Kwakoe. A is blij met de opdracht en Bouterse heeft via een omweg ook zijn doel bereikt.
  Weinigen realiseren dat dit eigenlijk uit de zakken van de belastingbetaler komt.


  Maak melding

 14. @Tony Rebel

  Ja ,daarom dat wij hem noooooit serieus nemen, hij is toch de grootste JOKER die ons land gegijzeld houdt,alles is een grapje voor hem en zijn aanhang.


  Maak melding

 15. Ach niemand krijgt Bouterse geld,..niet de surinamers in Su als de surineds in Nederland en ook niemand op dit planeet. Bouterse is hebzucht, griedie en bigi smoel.


  Maak melding

 16. bouta mie mang no doe doe het niet ..het zijn onze broeders en zusters maar wij belasting betalers gaan het niet moeten doen …het is een feest het levert geen rendement op …als dat geld gegeven moet worden kan je het beter geven aan asiana of vuilnisbakken kopen …no tik na monie foe gie feest …bouta teveel feestdagen en nu dit …dit is koren op de molen voor front …denk aan 2015 denkaan de toekomst ..men gaat jou kwalijk nemen in suriname …met kwakoe moet je geen medelijden hebben het is niet een urgente zaak olland moet het doen niet wij .


  Maak melding

 17. ik heb en neem deze president serieus zoals de surinaamse bevolking deze president serieus neemt ..iedereen maakt fouten ieder mens die vaalt..ieder mens zondigt wie zonder zonde is legge de eerste steen …bouterse is en blijft de sterke man van suriname die niet door redimusu of door olland gekozen is maar door het surinaamse volk en daar zal iedere tegen stander het mee moeten doen als je het wil of niet …redimusus mogen olland ophemelen geen probleem in suriname hemelen wij bputerse op hij is goed bezig .

  wst kwakoe betreft mogen ze voor mij de pot op.onze belasting geld moet er niet naar toe gaan er zijn betere dingen te doen in su…denk aan de sociaal zwakeren die het moeilijk hebben …denk aan asiana met de oudjes …geef dat geld aan asiana en laat die oudjes een beter bestaan gaan leiden inplaats dat geld naar kwakoe voor feesjes ..olland moet voor kwakoe zorgen niet su het zijn kwakoe surinederlanders.wij hebben genoeg te doen in su bekijk het met jullie kwakoe .

  bouta dink boeng kraktie


  Maak melding

 18. Gemeente Amsterdam sluit die tent.
  Het blijven oneerlijke mensen.
  Het is erg dat een Surinaamse organistaie als Kwakoe steeds weer door gaat met deze handelingen.


  Maak melding

 19. in een normaal land waar waar-achtig democratie is,zouden deze figuren allang achter slot en grendel zijn verdwenen,,op afwachting van hun veroordeling door de recht-bang.

  ookal zou je hoofd verdachte zijn of niet,je zou worden opgeruimt uit de samen leving om anderen te besmetten..


  Maak melding

 20. noso hulp hebben we niet nodig oe tja gotoe ,olie al gaat het voor een prikkie weg…en dan …eu klarie keba…nl voedselbank kaarkong….nog 2jaar nl o kong zoekoe wroko
  in zuid amerika let op mijn woorden…mie boy….pers lanceer wang lee, nl reageert direct..bouta spoe nl smeering…bouta syndroom baja…ilove su woon en werk…..小丑…. (grappenmaker).


  Maak melding

 21. Ik lees de reactie en denk bij mezelf,wat is met de Surinamers(binnen en buiten Suriname)aan de hand.Het denkniveau van velen van ons schijnt terug te vallen zijn tot absolute nul,sero.Ik denk dat het zo helder is dat iemand leugens vertelt.Als de directeur van de President evident aangeeft dat er geld euro 50.000 door de President geschonken is aan Kwakoe,dan is dat toch duielijk dat het waar is.De ontkenning van de President ten spijt.In het ander geval heeft Eugene Van der San dan met zijn bewering regelrecht gevraagd om ontslagen te worden.Zo dom is Eugene toch weer niet man.Oen denki logisch.Het verhaal van Kofoe is rotzooi.Dat is ook duidelijk.Mi nooit e de favoriet foe man di ne teki ing nou nanga a waarheid.Kennelijk is een waarheidscommissie met als voorzitter Dr.Steve Meyer nodig om de waarheid voor de twijfelaars vast te stellen.


  Maak melding

 22. Is die 50.000 aftrekbaar van de Nederlandse belastingen?
  Als dat zo is en niemand heeft het gegeven, nou jongens van de belastingsdienst. IK HEB HET GEGEVEN.


  Maak melding

 23. ik ben degene die het geld heeft geleend ik heb wat zaken in suriname bouterse heeft niks mee te maken ik heb een paar roti,s stand op kwakoe en in suriname dus eind speculatie en dit is de waarheid ok srananmang ik hoop dat nu het duidelijk is en gaan jullie verder met jullie leven ok i,love su en alle surinamers hou ik van


  Maak melding

 24. Goed zo Diana,
  Zo gaat het in Su. Ook de ambtenaren die belast zijn met vergunningen, opdrachten, gronduitgifte en nog veel veel gebruiken die zelfde techniek, Een bedrag bovenop de afgesproken prijs, en die wordt dan aan de verantwoordelijke persoon (vroeger) onder tafel en nu gewoon boven tafel uitbetaald. Heb zelfs bewijzen.
  Voormalig zakenman uit Suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.