Bouterse gaf Kwakoe morele steun, geen geld

33

PARAMARIBO, 16 aug – President Desiré Bouterse ontkent geld gegeven te hebben aan de organisatoren van het Nederlandse Kwakoefestival. Hoewel de directeur van zijn kabinet, Eugene van der san, zelfs een bedrag noemde, is er volgens Bouterse niets van waar. “Wat precies gespeeld heeft is dat Kwakoe door moet gaan. Een paar mensen hebben ons gevraagd of ze de naam van het kabinet mochten gebruiken.”

Dat door bij het benaderen van eventuele sponsors. Uiteindelijk werd toestemming gegeven. “Onder voorwaarde dat we morgen niets horen over corrupte dingen. Het is een kwestie van bemiddelen in het financiële probleem waarin ze zaten” Dit zegt Bouterse in een interview met zijn perschef Cliff Limburg. Het interview is per CD verspreid onder Surinaamse media. Het zou gepast zijn steun te geven. “Ik denk dat het goed was dat Suriname participeerde.”


33 REACTIES

 1. Wat een ophef baja in Nederland!

  Bouterse laat een scheetje en heel Nederland is in rep en roer. Amsterdamse bestuurders die ‘geschokt’ reageren vanuit hun vakantie adres, de minister van buitenlandse zaken die uitlatingen doet over dit
  ‘schokkende’ nieuws, sommige surineds die op dit forum
  verontwaardig reageren..
  Waar gaat dit om zeg!?
  Het is overduidelijk dat Nederland gevangen zit in het web van Bouterse. Terwijl het juist de bedoeling was dat Bouterse gevangen zou zitten in het web van Nederland.
  Terwijl Bouterse zich totaal niet druk maakt om de dwangmaatregelen van Nederland(ambassadeur weg, geen ontwikkelingsgeld meer) ontstaat er in Nederland enorme
  djoegoe djoegoe omdat Bouterse bereidwilligheid toont om in de bres te springen voor zijn ex landgenoten in
  Nederland.
  Damn, hebben die pta’s pta’s dan niks anders te doen!??
  Dit is werkelijk kleinzieligheid ten top van Nederland!

  ..en wij Surineds, wij die in Nederland wonen, moeten wij zo’n geste van Bouterse juist niet waarderen. De overheden in Nederland laten
  het kwakoe festival links liggen en willen het festival het liefst dood laten bloeden omdat het toch gaat om een festival van ‘de zwartjes’.
  Voor de gay-parade, voor die aanstellerige homo’s, ja daar willen de overheden in Nederland wel geld voor uittrekkken. Maar het grootste multi culturele festival in Nederland financieeel ondersteunen? ho maar…
  Moeten wij surineds het pietluttig en pietepeuterig gedrag van Nederland dan bejubbelen?
  Bouterse ziet in elk geval het belang van dit multi culturele festival voor zijn ex-landgenoten (de surineds). Is dat zo erg dan???


  Maak melding

 2. Dus zegt bout dat Eugene van der San een leemofo is? Feit blijft dat president crimson geschrokken is van de reacties aan beide kanten van de waterplas. Nu is het tijd voor damage control enzo..


  Maak melding

 3. …..dat we morgen niets horen over corruptie!!!!! No mek mie lafoe mang, a her kabinet corrupt, BAAS corrupt, dus no mek mie lafoe….
  Alles waarmee BAAS zich bemoeit is corrupt!!!!!
  En VSB, nu zijn jullie ook corrupt, of is jullie naam nu misbruikt dat jullie op verzoek van het kabinet geld hebben gegeven???? Het blijft een bigie sjeng dat kwakoe in SUr geld vraag voor jang, dringie, priesierie, terwijl sma ien Sranang e piena yang!!!
  En wie weet heeft BAAS uit eigen portemonnee (weliswaar gestolen geld, poedergeld), een injectie gegeven. Mie ne vertroow a zaak diesie.


  Maak melding

 4. Als het zo is wat de President zegt, waar makem wij ons druk om, Amsterdam zegt wat anders, kortom, gaat eea dit weekend nog door, ok dan, en daarna nooit meer dat gedoe daar in de Bijlmer.


  Maak melding

 5. geld geven om te feesten dat is bekend van suriname en surinamers.
  waarom worden de arme sur. studenten ook niet financieel geholpen.ze hebben het al moelijk genoeg!


  Maak melding

 6. Je wordt misselijk van deze poppenkast en leugen fabriek. Nu zegt het bedrijfsleven:

  De Vereniging Bedrijfsleven Suriname zegt dat het niets weet van een donatie. Het zou volgens de vereniging wel kunnen dat Bouterse bedrijven heeft benaderd om geld te doneren.


  Maak melding

 7. Feiten!

  In dit soort zaken zijn feiten belangrijk. Bankafschriften, overboekingsoverzichten en de plus en de min. Als Limbo er bij komt dan wordt er gelogen. Dat is nu iemand die Desi er nooit bij moest halen. Het kan toch geen kwaad als Desi geld wil uitgeven? Zeg dan gewoon JA, ik heb gestort.


  Maak melding

 8. Het is welicht beter dat bakra,s de volgende keer Kwakoe organiseren.
  Ze kunnen beter rekenen en organiseren.
  Dan maken de creolen muziek en de hindoestanen koken.
  Dan doet iedereen wat hij goed kan. 🙂


  Maak melding

 9. @sra
  Het gaat niet om het beetje geld. Het gaat om het principe. BAAS be wang plei Lord. BAAS heeft met opzet voor deze opschudding gezorgd. Hij wilde bigie mang spelen. En ja, NEd heeft van zich laten horen. Missch was dit een test om na te gaan hoe veilig het voor hem is om voet op nederlandse bodem te zetten.
  Maar een ding is zeker: Sur is een leugenland!!! So so lee, ie no sabie moro snag na waarheid en sang niet. Waarheid ne besta in sranang moro.
  Recht en WAARHEID maken vrij????????? Daarom sranang no vrij, omdat waarhied no deh. Den reshuffel a waarheid met LEUGENS…………..


  Maak melding

 10. Onder welke naam ook; dat geld is gegeven en de orga heeft het in dank aangenomen.Het feest moest doorgaan omdat Bosje en de zoon van Jozef en Maria op de laatste dag nog uit leg moet geven over de amnestie wet.Zij logeren op het moment in hotel Ocura.Ik neem aan dat het in Amsterdam staat.
  De versie van v/d san mag best geloofd worden.Want die weet veel en laat veel los zonder het te beseffen.

  Redactie bedankt voor het willen modereren van de inzendingen.

  Cobie.


  Maak melding

 11. De leugen regeert zie alweer een bijdrage van dwt

  Bouterse verklaarde aan Limburg dat de organisator van het Kwakoe Festival in financiële problemen is. Daarom mocht de naam van het kabinet ‘genoemd’ worden.

  Het bleef onduidelijk of het dan om een garantie-stelling ging. Het staatshoofd moet overigens tot vrij laat in de ochtend vergaderd hebben met NDP-penningmeester Clairy Linger en de governor van de Centrale Bank Gillmore Hoefdraad.

  Hij maakte kenbaar in de avond een ontmoeting gehad te hebben met de partijtopper en de functionaris, toen online de berichtgeving over de gift stond. Bij dWT online gaan de berichten om vier uur in de ochtend ‘live’ en deze zijn voor dat tijdstip niet op het net te lezen.

  Blijkens de uitlatingen van het staatshoofd waren hij en zijn gasten om vier uur in de ochtend nog monter genoeg grappen te maken over de gift die niet zou zijn geweest.-.


  Maak melding

 12. @Tedje,
  Er zijn genoeg Surinamers die Kwakoe briljant zouden kunnen organiseren.Hollanders zouden er zelf van kunnen leren. Maar de zwijgende meerderheid die het wel kan houdt zich op afstand op de achtergrond.


  Maak melding

 13. Koosje

  Leugen is het onderbouw van politiek in de hele wereld,,ik oordeel niemand,,wat voor spaning dan ook ontstaan is ,onder de suned’s ,,,is volgens mij iets dat diep geworteld is,,in plaats van vrede met hun zelf vinden


  Maak melding

 14. Het is de vraag of het kabinet Bouterse een geste doet of Bouterse in hoogst eigen persoon. In het laatste geval is het discutabel omdat een veroordeelde en van mensenrechtenschendingen gezochte verdachte geen schenking kan doen aan een Stichting in Nederland. Dat schept een precent. Maar als de regering Bouterse als staatsorgaan een geste doet is dat een heel andere zaak. Zelfs zit ik niet te wachten op een geschenk van Desi. Stichting Kofoe moet leren zijn broek zelf op te houden anders kunnen ze dat Kwakoegebeuren elimeneren.


  Maak melding

 15. Op zich maakt het me niet zo veel uit wie geld geeft en wie niet.

  Wat me meer interesseert zijn de uitspraken.

  Er zijn minstens drie versies die ook nog zijn aangepast. Als we er van uit gaan dat iemand de waarheid spreekt, dan kunnen we stellen dat er minimaal twee keer is gelogen, waarbij twee van die leugens later ook nog aangepast zijn. In feite is dus meer dan twee keer gelogen om hetzelfde. Gat kan alleen als er iets aan de hand is. Als er niets is hoef je niet te liegen. Zou het kunnen dat we alsnog horen dat er een vliegtuig overvloog en dat iedereen toen in paniek raakte en geld heeft gestort?

  Ook de uitleg klopt trouwens niet.

  “”Hoewel de directeur van zijn kabinet, Eugene van der san, zelfs een bedrag noemde, is er volgens Bouterse niets van waar””

  ??? Ik zou van der San nu wee willen horen. Waarschijnlijk zal de pers hem verkeerd geciteerd hebben.

  ““Wat precies gespeeld heeft is dat Kwakoe door moet gaan””

  Heeft dat gespeeld?? Ik snap er niets van. Van wie moet Kwakoe doorgaan en waarom. Ik kan me voorstellen dat geldgebrek “speelt”, maar ik kan niet begrijpen dat “speelt” dat Kwakoe moet doorgaan. Ik denk dat dit met opzet zo vaag wordt gesteld omdat de waarheid niet verteld kan worden.

  “”Een paar mensen hebben ons gevraagd of ze de naam van het kabinet mochten gebruiken.”

  Dat geloofd toch niemand? Je kan dus zomaar bellen en vragen of je de naam van het kabinet kan gebruiken? Waarvoor? Is er een overeenkomst? Staat het op papier? Wat staat er?

  “”Dat voor het benaderen van eventuele sponsors. Uiteindelijk werd toestemming gegeven””.

  M.a.w., als je de naam van het kabinet noemt, krijg je meer sponsoring? Wat moet je dan zeggen? “Namens het kabinet vraag ik ….. “. “Ik heb toestemming van het kabinet om ….. “. En dat zou dan de deuren openen? Vreemd, vooral als de regering/het kabinet daar geen stand heeft (zegt hij zelf) en geen directe belangen.

  ““Onder voorwaarde dat we morgen niets horen over corrupte dingen””

  En hoe kan je dat hard maken? Heeft de organisatie de plicht om de boeken te overleggen aan het kabinet? En wat als er toch “corrupte dingen” gehoord worden?

  “”Het is een kwestie van bemiddelen in het financiële probleem waarin ze zaten”. Dit zegt Bouterse in een interview met zijn perschef Cliff Limburg””.

  Wie heeft bemiddeld en wie waren de partijen die aan tafel zaten?

  “”Het zou gepast zijn steun te geven. “Ik denk dat het goed was dat Suriname participeerde.””

  Heeft Suriname geparticipeerd? Op welke manier? Ik ergens ook dat “de regering” niet vertegenwoordigd is op het festival?

  Zo te horen zijn er meerdere entiteiten: de president, het kabinet van de president en de regering.

  Ik heb het gevoel dat alles anders wordt uitgelegd om te voorkomen dat Kwakoe het geld van de gemeente Amsterdam misloopt.

  Als de regering werkelijk Surinamers wil laten remigreren, dan moet dat onderdeel zijn van en plan. Wat foldertjes ergens verspreiden onder leiding van iemand die altijd dronken is en in zijn broek plast, is geen remigratiebeleid.

  Indien het geld gegeven wordt, vind ik het heel erg. Met dat geld kunnen drie middenstandswoningen gebouwd worden indien de mensen een lap grond krijgen en het zelf bouwen.

  Je kan geen geld geven voor feest vieren als er zo een groot gebrek aan woningen is.

  Wat in ieder geval duidelijk is, is dat het een ondoordacht zooitje is. Ook de manier van uitlaten van de president toont dat jij gewoon een schooier is die eigenlijk op een hoek van een straat thuis hoort.

  “”“Wat precies gespeeld heeft (?????) is dat Kwakoe door moet gaan. “Een paar mensen” (????) hebben “ons” (????) gevraagd of “ze” (?????) de naam van het kabinet mochten “gebruiken” (????).”

  “”“Onder voorwaarde dat “we” (????) “morgen” (????) niets “horen” (????) over “corrupte dingen” (????).

  “”Het is een kwestie van bemiddelen in het financiële probleem waarin ze zaten””

  Spreekt daar een president?

  Geen wonder dat het ongeschoolde deel van Suriname zo dol is op deze sukkel. Ze herkennen zichzelf in hem. Het enige wat ik nog mis in dit interview is “ie sabie toch” en “ie n’é verstang”.

  By the way, a san é dangra mie matie pero, ma ai vertik foe no dé eens nanga ing baas.

  Ja baja pero, je hebt echte kadaverdiscipline, dat moet ik je meegeven. Je bent er consequent in. Consequent fout, maar hoe dan ook wel consequent.

  Pero: ik ben het niet met je eens maar ik heb wel het gevoel dat je een harde werker bent. Ik had nog liever dat je wat van dat geld had gekregen om een kas aan te schaffen om te kunnen planten en te leren hoe je je productie kan verbeteren door te planten in kassen. Dit is weggegooid geld, of het nou van de belastingbetaler komt of niet. Jammer.


  Maak melding

 16. De organisatie van Kwakoe wederom reoganiseren.
  Het is jammer dat deze organisatie een zootje van maakt dat is de rede dat er geen steun komt van de surinamers in Nederland.
  In Nederland is er veel deskundigheid om zo een festival te organiseren maar het moet zo goedkoop mogelijk zijn met alle gevolgen van dien.


  Maak melding

 17. @Jaïr

  Ik ben het met je eens. Nu is het wachten op de SuriNeds die straks het zinkend schip Calimerostan willen verlaten. In Griekenland worden buitenlanders al met honkbalknuppels bewerkt en de toenemende werkloosheid is nu ook in Calimerostan een feit. Extreemrechts zal zich steeds meer gaan roeren. Straks gaat het niet meer om 50.000 euro maar om het feit of Bouta deze geassimileerde vluchtende grootpraters tegemoet komt voor het verkrijgen van een verblijfsvergunning. Het kan nog leuk worden in de toekomst. 😉


  Maak melding

 18. OEI!!!

  Ik weet niet welke versie anna_zuigeling wil lezen, vandaar zowel de URL () alsmede de tekst.

  http://www.parool.nl/parool/nl/23/MUZIEK/article/detail/3302049/2012/08/16/Suriname-gaf-Kwakoe-al-zak-geld.dhtml

  Quote

  Het Kwakoe Festival heeft begin augustus al 25.000 euro cash ontvangen uit Suriname. In ruil heeft de onbekende schenker een paviljoen gekregen op het festivalterrein.

  De Surinaamse overheid presenteert zich sinds 8 augustus, zo’n twee weken na de start van het door geldzorgen omgeven festival, in de zogenoemde Surinametent met informatie over het woningbouwprogramma, de ordening van de goudsector en vernieuwingen in het onderwijs.

  Het bedrag is cash overgedragen aan de festivalorganisatie, zegt een ingewijde, als een eerste betaling van een afgesproken sponsorbedrag van 50.000 euro. Dat is precies het bedrag dat de rechterhand van de Surinaamse president Desi Bouterse, chef-kabinet Eugène van der San, deze week noemde als schenking van het staatshoofd aan Kwakoe.

  Bouterse zelf ontkende gisteren op de Surinaamse radio dat sprake is van een donatie aan het Amsterdamse festival. Wel zou hij de organisatie toestemming hebben gegeven in naam van de Surinaamse regering op zoek te gaan naar sponsors. In de Surinaamse media is kritisch gereageerd op het bericht over de sponsoring van Kwakoe door de regering.

  De ontkenning van Bouterse staat op gespannen voet met een publicatie op de officiële website van de Surinaamse overheid, gov.sr, waar begin augustus een persbericht is geplaatst over de aanwezigheid met een Surinametent op het Amsterdamse festival. Over de betaling van het paviljoen worden in het bericht geen mededelingen gedaan. De Surinaamse wetgeving verbiedt bedrijven geld naar het buitenland te brengen zonder toestemming van de regering.

  Unquote

  Tot slot:
  Al is de ndp leugen nog zo snel! De niet ndp waarheid
  achterhaald haar wel!!!


  Maak melding

 19. niet doen mijn mening niet doen bouta het kan een grote blunder worden zoals je ziet ..kwakoe in olland is onze zaak niet het is een zaak voor olland en die redimusus de goeie nagesproken .

  laat olland het maar uitzoeken wij hebben dat geld zelf nodig voor de minstbedeelden ..hier wil ik echt kort in zijn no doe!!!!!!!!


  Maak melding

 20. DADA geeft srd 6000 p/m aan Steve voor morele ondersteuning!

  Nu is hij “geestlijk zo in orde” dat hij gaat spelen voor Sinterklaas!

  Mi gudu Desi…had je niet kunnen wachten tot 5 december, want pas dan is het feest in Z-O 🙂


  Maak melding

 21. de zóveelste belofte in binnen en buitenland,die op niets is gelopen..

  ook de ned/sus zijn bedrogen uitgekomen..

  waar gaat het naar toe met deze lijder..

  wie kan het antwoordt geven..,ik niet..

  wij staan er bij en zien toe..

  diepe vernedering voor het volk..waar blijft de geloofwaardigheid..


  Maak melding

 22. Het noemen door de Kwakoe organisatie van Bouterse als referentie in Nederland is natuurlijk niet zo slim.

  En het is lachwekkend om te zien hoe Bouterse zich door liegen en bedriegen zich uit dit wespennest probeert te bevrijden….

  Beide partijen: kwakoe en Bouterse laten zich weer van hun slechtste kant zien.


  Maak melding

 23. Donderdag 16 augustus 2012 om 11:57 uur, door Tedje

  Tedje ik ben het met jou eens.
  Maar ik denk niet dat: IK VRAAG MIJ AF, het met jou eens is. Over die witte man. Hahahahaha. LOL.

  @RobG. Er zijn genoeg Surinamers die Kwakoe briljant zouden kunnen organiseren.
  Maar ik heb ze nog niet gezien. Want sinds het ontstaan van Kwakoe is er djoegoe djoegoe met de financiën. Waarom denk je dat ze zich met afstand op de achtergrond houden?

  Ik rust
  LOL Djamoe


  Maak melding

 24. De rechtspraak in Nederland is niet onpartijdig.Bouterse is door valse beschuldigingen veroordeeld door Nederland. In die periode kon iedereen die zichzelf wilde redden, Bouterse aanwijzen als schuldige.Ze hebben nooit Bouterse op heterdaad betrapt met drugs in zijn bezit. Men noemt dit een rechterlijke dwaling. De Nederlandse regering doet daarom haar uiterste best om te voorkomen dat deze zaak heropend zal worden.Ze wilden Bouterse alleen maar pakken/straffen om de afstraffing die hij de nieuwe coupplegers heeft gegeven.


  Maak melding

 25. “Al staat parbo in brand, ik lig er niet wakker van, ik slaap als een roos.”
  Quote: bouta.

  Idem dito voor de Surinaamse Nederlanders.
  Bouta je bent niet interessant zoals die domme jair hierboven denkt.
  Welke zichzelf respecterende intellectuele Surinaamse Nederlander, zal have en goed opgeven om bouta te redden.
  Je aanhang is niet capabel genoeg. bovendien zijn ze afhankelijk v/d de witte uitkering.

  Wij gaan naar Riet-petiet.


  Maak melding

 26. midete, donderdag 16 augustus, 16.48 uur

  Thanks!
  Valt me op dat er weinig inhoudelijk wordt gereageerd op je postings, terwijl je m.i. heel essentiele dingen schrijft. O.a op basis van je ervaring met de jaren 80. Desondanks geen emotionele vuilspuiterij in je postings, maar wel kritische vragen en opbouwende feedback.
  Wat betreft het artikel: het zaakje stinkt. Maar zeg ik hiermee iets nieuws? Neen, het is meer van hetzelfde. Waar het omgaat is wat wij ( burgers) hiermee doen,
  In deze mis ik een sterke rol van onafhankelijke media: de vragen van midete bv zouden voorgelegd kunnen worden aan het kabinet van de president i.q de president himself.
  Helaas, een grote mond hebben verdraagt zich niet met kunnen dealen met kritische vragen. Jammer, jammer………


  Maak melding

 27. Boycotten,je likt liever de voeten van je blankemeester he.Ik hoop niet voor je dat je Suriname ooit nodig zal hebben.Als ik je zo lees smeek ik dat de PVV de grootste partij wordt en helemaal alleen gaat regeren,want dan hebben de zg Surneds echt geen leven hier,nu al worden ze gediscrimineerd bij het leven,maar zoals altijd ontkennen de Surneds dat.
  Wat ben jij een vuile landverrader met je uitspraak:Al staat Paramaribo in brand je ligt er niet wakker van,want je slaapt al;s een roos,wat een ellendeling ben je zeg.Zulke uitspraken verwacht men van een echte BLANKE NED.,of misschien ben je dat wel,maar niet van een Surinamer,kots misselijk word/werd ik van die zin.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.