A’dam wil Kwakoe-gift Bouterse niet, Bouterse ontkent gift [UPDATE]

42

De gemeente Amsterdam wil niet dat de Surinaamse overheid een financiële bijdrage levert aan het Kwakoe Festival. Dat laat locoburgemeester Asscher weten meldt de NOS. Eerder vandaag maakte Suriname bekend dat het 50.000 euro in het noodlijdende festival wil steken.

Volgens de directeur van het Kabinet van de President in Suriname, Eugène van der San, wordt eerst gekeken of er sponsors gevonden kunnen worden. Zo niet, dan komt het geld uit de begroting.

De gemeente Amsterdam zette de relatie met Suriname op een laag pitje nadat Desi Bouterse tot president werd verkozen.

UPDATE:
Bouterse ontkent dat hij 50.000 Euro heeft toegezegd of gegeven aan de organisatie meldt Starnieuws.

42 REACTIES

 1. de gemeente Amsterdam moet niet zuren hij doet het toch voor de surinamsemensen niet voor de gemeente, eerst wel kwakoe dan niet dan wel denk toch goed naar wat jullie
  (hij doet het nier voor jullie)


  Maak melding

 2. Bouterse gaf geen geld aan Kwakoe festival
  President Desi Bouterse zegt erg geschrokken te zijn van het bericht en de commotie die is ontstaan als zou hij 50.000 euro hebben gegeven aan de organisatie van het Kwakoe festival. In een vraaggesprek met perschef Clifton Limburg, dat op CD aan Starnieuws is verstrekt, geeft de president uitleg hierover. Hij ontkent dat hij 50,000 Euro heeft toegezegd of gegeven aan de organisatie.

  Bouterse zegt dat de organisatie van het festival hem inderdaad heeft benaderd om te bemiddelen in de financiële problemen die ze heeft met de voortgang van het festival. “Het is een Surinaamse zaak daar en als je kan bemiddelen dan doe je dat. De regering heeft ook geen promotiestand op het festival. Vanuit het kabinet van de president is Jules Wijdenbosch wel daar aanwezig voor ondersteuning”, deelt de president mee.

  Boeken natrekken
  Bouterse legt in het vraaggesprek uit dat hij de organisatie op vragen heeft toegezegd dat zij de naam van het kabinet mag gebruiken om sponsoring te zoeken. Wel onder de voorwaarde dat, zegt Bouterse, dat hij niets wil horen van corruptieve zaken die hebben plaatsgevonden. Het is de organisatie van Kwakoe gelukt met deze bemiddeling gelden binnen te krijgen om het festival verder te kunnen laten plaatsvinden.

  Bouterse zegt dat de boeken van de regering open staan en dat de Centrale Bank van Suriname mag natrekken of in opdracht van hem de regering geld heeft uitgegeven. Toen Bouterse het bericht uit de media vernam, maakte hij er nog een grap over. Later bleek dat de commotie veel erger was. Ook de Nederlandse media staan bol van deze kwestie.

  Komt van starnieuws


  Maak melding

 3. Geen geld aannemen van de man aan wiens handen het bloed van vele onschuldigen kleeft.
  Gemeente Amsterdam zeg Neen tegen hem.Het gaat om bloedgeld dat hij wil offeren aan jullie. Bah, en nogmaals bah!


  Maak melding

 4. Van de San vandaag op Radio 1 om 17.00 uur

  Kwakoe verkeerd in Fin. problemen, hij DADA is een sociaal mens en kwakoe is een creool ding dus de regering doneert 50.000!!

  Als de reporter doorvraagt wordt die bek van San groter en groffer om uiteindelijk te zeggen….

  nee, wij gaan op zoek naar donoren whahahahaaaaa


  Maak melding

 5. Dat bedoel ik nou. Eerst worden de surinamers in nederland door Asscher en consorten het bos ingestuurd. Nu weerhoudt hij buitenlandse steun voor eigen politiek gewin bij de anti bouterse achterban en intussen mag de surinaamse gemeenschap in nederland de boom in.


  Maak melding

 6. Niets foutje van der San heeft voor zijn beurt gesproken. Bouta draait om die hete shit heen. Hij heeft het toegezegd als een cowboy en wist dat dit riekt naar dictoriaal gedrag en dat was evident. Hij heeft een vriendje gezegd om dat geld te geven en dan krijgt die duku bakkantie en hij face is clean. Waarom heeft de journalist niet gevraagd als van der San heeft gelogen of niet? Want volgens het bericht in dwt was volgens van der San Bouta meteen bereidt om een buidel te trekken. something smells like fish


  Maak melding

 7. aah.. Pr campagne ( charme offensief) pakt anders uit.
  Eugene van der San zijn interview was bad! Clifton moest er aan te pas komen.

  Maar wat is het nu: eerst beloofd en nu ontkend???
  Dit soort draaierij is bekend van de bigi regionale player.
  ( nb: hij gaat weer op reis naar Dominicaanse republiek.. hoeveel Euro is dat?)


  Maak melding

 8. Wat een pannekoek die Archer .
  Ga maar rustig je tanden poetsen stukken.
  Her dey we lul lul sranang .
  Bemoei met je eigen shit . Jullie willen de surinamers steeds onder druk hebben, maar niets voor ze doen.
  Njang 2letter jere archer


  Maak melding

 9. Ach Bouta is bigi mofo en Jaf,..big for nothing,..laat hij het geld aan de nabestaanden van 8 december geven. Vooral de kinderen die het zonder hun vaders het hebben moeten doen.


  Maak melding

 10. Denken jullie dat die indiaan gek is …..mijn schoen neus …doppen julie eigen boontjes..overzeese gek …50.000euro 3 huizen 3 gezinnen ……i love su….woon en werk..


  Maak melding

 11. Wat een afgang weer.
  “Volgens Eugene van der San, directeur van Bouterse’s kabinet, is er gereageerd op een suggestie van de andere kant. “Het staatshoofd was gelijk te vinden voor het voorstel.””
  Wat het staatshoofd hier zegt is dat Eugene van der San gewoon een notoire leugenaar is. Wie oh wie moeten wij nou geloven als deze mensen zichzelf beginnen tegen te spreken.


  Maak melding

 12. Baasje moet vooral persoonlijk zijn geld contant brengen naar Amsterdam, in ruil daarvoor krijgt hij een sleutel van de Bijlmermeer inclusief de bijlmerbajes.


  Maak melding

 13. Wat een ophef baja in Nederland!

  Bouterse laat een scheetje en heel Nederland is in rep en roer. Amsterdamse bestuurders die ‘geschokt’ reageren vanuit hun vakantie adres, de minister van buitenlandse zaken die uitlatingen doet over dit
  ‘schokkende’ nieuws, sommige surineds die op dit forum
  verontwaardig reageren..
  Waar gaat dit om zeg!?
  Het is overduidelijk dat Nederland gevangen zit in het web van Bouterse. Terwijl het juist de bedoeling was dat Bouterse gevangen zou zitten in het web van Nederland.
  Terwijl Bouterse zich totaal niet druk maakt om de dwangmaatregelen van Nederland(ambassadeur weg, geen ontwikkelingsgeld meer) ontstaat er in Nederland enorme
  djoegoe djoegoe omdat Bouterse bereidwilligheid toont om in de bres te springen voor zijn ex landgenoten in
  Nederland.
  Damn, hebben die pta’s pta’s dan niks anders te doen!??
  Dit is werkelijk kleinzieligheid ten top van Nederland!

  ..en wij Surineds, wij die in Nederland wonen, moeten wij zo’n geste van Bouterse juist niet waarderen. De overheden in Nederland laten
  het kwakoe festival links liggen en willen het festival het liefst dood laten bloeden omdat het toch gaat om een festival van ‘de zwartjes’.
  Voor de gay-parade, voor die aanstellerige homo’s, ja daar willen de overheden in Nederland wel geld voor uittrekkken. Maar het grootste multi culturele festival in Nederland financieeel ondersteunen? ho maar…
  Moeten wij surineds het pietluttig en pietepeuterig gedrag van Nederland dan bejubbelen?
  Bouterse ziet in elk geval het belang van dit multi culturele festival voor zijn ex-landgenoten (de surineds). Is dat zo erg dan???


  Maak melding

 14. Die gasten van de Gemeente willen het geld niet, ok, belangrijk is dat Kwakoe verdwijnt, en niets meer, want nu heb je dit, volgend jaar is weer gelul om geld en alles er nog bij, het leuke is er van af.


  Maak melding

 15. Weer duidelijk bewijs dat deze man een notoire leugenaar is, het doet me denken aan de 3 mil euro afkoopsom van Ballast Nedam, de vrijlating van Meriba, de december moorden. Op allerlei manieren wordt getracht om de zaken goed te praten. Andere LEUGENS: Bouw brugggen Corantijn en Marowijne, treinverbindingen, weg naar Brazile, nieuwe stad, olie pijpleiding van Venezuela naar Suriname, bouw duizenden volkswoningen etc etc. Didibrie definetly needs a shrink but I’m afraid the shrink will become a liar due to DiDiBrie influence.


  Maak melding

 16. bouta no doe doe het niet …laat die mensen het bekijken mang ..dat geld kan beter in su gebruikt worden zie asiana zie vuilnisbakken die gekocht kunnen worden …het moet en mag niet kwakoe moet zijn eigen boontjes doppen in olland …laat olland voor die mensen zorgen het zijn nederlanders nederladse kwakoes en in suriname heb je surinaamse kwakoes ..
  ieder zijn eigen hachje .


  Maak melding

 17. Ik zeg!!! Het geld aannemen en laat de criticasters maar stikken.De gemiddelde raadslid in Nederland heeft minimaal € 150.000 op zijn bankrekening staan.Deze mensen menen het echt niet met de kwakoegangers.


  Maak melding

 18. Mensen zijn niet alleen tegen Bouterse,maar ook tegen de creolen. Nooit mag er gerefereerd worden naar slavernij verleden. Nooit mag je zeggen dat je in Nederland geen werk kan vinden want dan ben je lui of ongeschoold. Je mag niet klagen over discriminatie. Nu komt dit ter sprake en dan vind de burgemeester dat het niet gewenst is. En alle zielige Surinamers die aan zijn kant lullen zijn allang blij. Zo lang blackpeoples maar onderdrukt kunnen worden dan is alles oke.. Dit is een mooi en goed gebaar van de Surinaamse president om de Surinamers in de diaspora te steunen.. Steunen van de creolen is een woord wat nooit voorkwam bij de voorgaande leiders. Ik denk dat hij hiermee heel veel mensen heeft gewonnen en ik juich het toe.. Samen met mij nog meer.. Zege aan de man die gevochten heeft tegen de blanke onderdrukking..!!! En die ons laat zien dat je niet bang hoef te zijn voor geen enkel facistisch regime.. Want ze lullen niet over de doden die ze op hun naam hebben staan tijdens de invasie van Irak en Libya,en hoeveel winsten ze eruit hebben gehaald. In Nederland heeft iedereen onbewust bloed aan zn vingers want op het moment dat jij belasting betaald financieer je eigenlijk de militaire invasies van andere landen.. Dus voor je spreekt over Bouterse zorg ervoor dat jou handen schoon zijn..


  Maak melding

 19. Ray ie tjadding sai wani dang, ma no spang baka dies weekend is die hele ka van Kwakoe voorbij, voor altijd.
  Geen gezeik meer, geen gedoe. Sranang mang nanga monie jere go. Soso foefoeroe, fetie, we lul dat me deng bakra e tegen oenoe.


  Maak melding

 20. op 12 sept zijn er verkiezingen in Nederland mijn advies aan alle allochtonen is denk heel goed na aan wie jij jou stem geeft.en ga vooral stemmen,veel mensen weten niet dat als jij niet hebt gestemd jou stem naar de grootste partij gaat.
  denk a tori

  grt,mundo


  Maak melding

 21. Jacobus,tegen domheid is niets opgewassen.Onwetendheid kan men nog verhelpen,maar domheid is niet te verhelpen.Helaas je kan er niets tegen doen.Domheid zit in de genen van Jacobus. Kwakoe verkeert reeds jaren in de problemen. Deze activiteit ging vorig jaar niet door. Ook dit jaar zijn er problemen en als er hulp uit Suriname komt begin je te huilen.


  Maak melding

 22. En geen aardappel die zijn smoel open doet in deze topic. Kwakoe is een afro surinaams ding alle koeloes en aziatisch tuig en neatherthals moeten ophouden met die negativiteit black people rise up


  Maak melding

 23. @tedje weet je wat jij moet doen ga naar amstedam centraal wacht tot een trein komt en spring ervoor. Een witte organizatie vragen om geld zodat we weer alle bla kunnen horen van jullie ben je gek in je hoofd ofzo


  Maak melding

 24. bouta ieder zijn eigen kwakoe …je hebt surinaamse kwakoes en surinederlandse kwakoes …doe ollandse kwakoes hebben altijd een grote smoel laat ze gaar koken mag ze zijn het niet waard om ze te steunen natuurlijk de goeie nagesproken …die surinderlanders meer bekent als redimusus hebben altijd kritiek op de surinaamse regering en nu hoor je dat ze gesteunt moeten worden door de surinaamse belasting betaler …geen dollar zijn ze waard ze gaan feesten en wij in su zweten terwijl wij de oudjes een beter bestaan kunnen geven van dat geld.
  no no bouta no doe .
  die


  Maak melding

 25. Beste Far I Broederschap:

  Je bevestigt door jou slachtofferrol weer alle vooroordelen over ” blackpeoples”

  Elk jaar is Kwakoe een financiele ramp. Zou je de oorzaken niet eens bij ” blackpeoples” zoeken in plaats van je slavernij troefkaart weer eens te trekken.


  Maak melding

 26. IK VRAAG ME AF.

  Je was er toch zo trots op dat er genoeg knappe koppen hier zijn voor het bestuur van het Kwakoe festival.

  Wel mi boy: Ze hebben het geld opgegeten en vragen nu hulp van de super crimineel Bouta.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 27. Vrijdag 17 augustus 2012 om 17:22 uur, door wtfftw
  En geen aardappel die zijn smoel open doet in deze topic. Kwakoe is een afro surinaams ding alle koeloes en aziatisch tuig en neatherthals moeten ophouden met die negativiteit black people rise up

  Lees je eigen reactie eens racist.


  Maak melding

 28. Pero ik had het niet van jou verwacht zo’n ego gebeuren!!
  Ieder zijn eigen kwakoe en Bouta neen, niet doen! laat de SU’s in olland het zelf opknappen!!!! wat een termen van jou zeg!!

  Op mijn beurt kan ik ook zeggen!! neen, (H)ollanders!! geen drup en of geen enkele hulp in welk vorm dan ook aan SU en of SU’s (geven)helpen!! Maar ik zeg wees je zichzelf mens!!

  Tang boeng!!


  Maak melding

 29. Gewoon opdoeken die zooi. Organisatie naar een prof. organisatie is ook onzin. Die gierige bezoekers zijn te beroerd om Eur. 10,00 entree te betalen. Alles moet gratis zijn..tuurlijk..keep on dreaming. Misschien was dit wel het laatste zetje dat Kwakoe nodig had. Gemeente Amsterdam moet per direct alle subsidies en vergunning voor deze festival intrekken ! Wij Amsterdammers kiezen zelf onze vrienden uit en als het niet bevalt dan gelieve emigreren naar Suribabwe.


  Maak melding

 30. Al gaat Kwakoe nooit meer door.
  Desi Delano Bouterse heeft weer geschiedenis geschreven in Olland.
  Dankzij DDB hebben duizenden genoten.
  Niet leuk, maar wel waar… 😆


  Maak melding

 31. @ Koos de Jong, ik ben benieuwd waar je gelezen hebt over de € 10,– entreegeld. Laat het aub weten.

  BVD.

  In mijn ogen zijn er geen gierige bezoekers!! als zij iets willen consumeren, dan betalen zij het wel hoor!!! En trouwens, moet je tegenwoordig ook voor de ZON betalen!!

  Alhoewel, voor niets gaat de zon op!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.