Onderzoek schending homorechten in Suriname

15

PARAMARIBO, 13 aug – De komende maanden wordt wetenschappelijk onderzoek verricht naar schendingen van homorechten in Suriname. Volgens het activistenplatform LGBT moet duidelijk worden hoe erg het geweld is tegen homoseksuelen. In 2014 moet al een min of meer betrouwbaar beeld zijn geschetst. Huiselijk geweld lijkt nu al het meest voor te komen.

“We maken vooral huiselijk geweld tegen homo’s en biseksuelen mee”, zegt politie-inspecteur Dennis Kolf tegenover de Ware Tijd. Hij behoort tot de ruim twintig politieagenten die deelnamen aan een training in het omgaan met conflictsituaties. Doordat het accent viel op conflicten rond homseksualiteit, is daar ook veel uit gepuurd. Voor Kolf is het een bevestiging dat “homo’s als normale mensen gezien willen worden.”

In Suriname komt relatief minder geweld voor. Elders in de regio, zoals op Jamaica, kan het er vaak ruig aan toe gaan. Publieke aanvallen op homo’s zijn er bijna normaal. Het verschil valt ook de Jamaicaanse trainer Maurice Tomlison op. In zijn land reageert de politie nogal onverschillig op klachten van homo’s. Hij vindt het des te opmerkelijker dat zoveel politieagenten de training wilden volgen. Het onderzoek

15 REACTIES

 1. Baja, loeber torie ini Sranang, ie sabie fosi di mi beng libie ini Sranang, foeroe boeler no beng de, ma grontapoe kinki, now deng lai, someni foe deng brada di e djompo baka, sai moe doe. Respeki deng, dat mi e doe, so langa deng no wang djompo mi, dang a torie o de trafassi, soema e boel mek deng boel soema e gritie
  griet gwanga langa, ala soema moe doe sang deng wani.
  Kondremang respeki deng baja.


  Maak melding

 2. Ja Glenda, dat ben ik met je eens,liefde is liefde, man en man of vrouw en vrouw of man en vrouw, wie geeft een ander het recht om daarover te oordelen…..


  Maak melding

 3. Hele dag boel boel torie ik vraag mij af waarom.

  Gebruik een poep plek(gat) om te poepen, doe niks anders mee.
  Heb jij een ander gevoel daar ga en laat men jouw medisch helpen…er kunnen echt zenuwen omgelegd worden of men kan deze stil leggen…doen hoor boelie boi…doen….en krijg de drang naar de door GOD geschapen vrouw hoor!


  Maak melding

 4. reactie
  maandag 13-8-2012

  ik heb geen respect voor mannen die homo’s zijn

  waarom

  omdat zij het mannelijk geslacht beschamen en geen respect voor de schepper van leven hebben.

  ook de vrouwen die zulke praktijken beoefenen hebben hun waarde van vrouw zijn ,achterwege gelaten.

  wat een schande

  zulke mensen hebben zich tot onder het dierlijk peil verlaagd,,,,,,,,,aan zulke mensen zou ik geen rechten verlenen,omdat,zij te diep gezonken zijn dat zij hun eigen waarde niet meer onder ogen durven te erkennen

  en boeller torie heeft niks met liefde te maken,,eerder met god’s laster en dat is demonisch,,,,,,,,takroe sanie


  Maak melding

 5. sra, zou je ook geen respect hebben voor jou eigen kind als hij een homo zou zijn??
  =Weet wat je schrijft, omdat velen die niet van homo’s hielden, het nu niet meer kunnen schreeuwen, omdat het in hun eigen huis gebeurt is.

  @anne, je hebt groot gelijk.


  Maak melding

 6. Ira

  neen, ik zou geen respect tonen,,,,ik zou ook aan geven dat ik het niet normaal vind dat een kind zich zelf zooo verlaagt en een gewoonte aan neemt dat hem/zij niet van nature heeft


  Maak melding

 7. wat boeler rechten …iedereen heeft rechten in su zelfs de oppositie heeft rechten in suriname .
  wij respekteren de homos in su tot op zekere hoogte .

  wat er niet in su gaat gebeuren is les over homos geven op scholen als wat ze in olland doen …no no mie mang dan hebben ze een groot probleem .

  in huis mogen boelers doen wat ze willen maar op straat gaan ze rekening moeten houden met anderen waaronder minderjarigen …ook moeten boelers niet denken dat wat er gebeurt of wat ze doen in holland ze het in su gaan over brengen …dan is het vragen om problemen …in olland hebben ze zelfs een poedo partij lees je in suriname .homos geven feesten op boten waar zelfs ministers bij zijn en mee doen hihihiihi…is dat achterlijk als anderen het niet willen in hun land …ik zie mijn president al op een homo boot hihihihihi ik denk dat hij een groot probleem heeft ..dit soort praktijken kan alleen in olland ..laat ze met hun praktijken het is ze gegunt .
  wij moeten gevrijwaard blijven van dat openlijk gedoe van boelers …ik respekteer homos maar tot op zekere hoogte …dat ze hun praktijken niet openlijk op straat mensen te lopen provoceren .


  Maak melding

 8. Ira

  als jij wil weten,,,,,ik laat iedereen hoe die is ,maar als mijn mening word gevraagd over een bepaald type,dan doe ik dat ook,,mijn mening,,en niet mijn oordeel,,en als een ander zich aangesproken voelt,laat hij/zij zich dan afvragen wat er op deze blog gevraagd word,,namelijk ,om de mening van mensen,en niet om strijdbaar redenen


  Maak melding

 9. Pero, boeler lai a Holland, boi, foer oso, ala presie deng de, mi na zaak nanga deng, mi no e teki baka doro,
  ik ga via de voordeurrrrrrrrrr altijd naar binnen, me taigi, ma mi no sabi if foer boeler de ini Sranang, fosi foeroe foe deng Pa no beng de dape, wang wang ie beng abi.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.