Opnieuw financiële hulp van stadsdeel voor Kwakoe

70

Het Amsterdamse stadsdeel Zuidoost is het noodlijdende Zomerfestival 2012, voorheen Kwakoe, opnieuw te hulp geschoten. Dat meldt de Amsterdamse zender AT5. Stichting Kofoe, organisator van het festival, liet eerder deze week al weten niet voldoende geld te hebben om beveiligers en verkeersregelaars te betalen. Hierdoor werd het traditionele voetbaltoernooi afgelopen weekend al afgelast.

Het stadsdeel heeft nu besloten garant te staan voor de kosten van de beveiliging, gedurende de rest van het festival. In een persbericht laat Zuidoost weten dit besluit te hebben genomen om de openbare orde en veiligheid niet in gevaar te laten komen. Het afgelasten van het festival was voor Zuidoost geen optie. ‘Bij het intrekken van de vergunning zou onevenredig veel materiële schade voor de (kleine) lokale kraamhouders en ondernemers ontstaan’.

Volgens AT5 gaat om een bedrag van 60.000 euro, maar het stadsdeel benadrukt dat de uiteindelijke kosten voor rekeing van Stichting Kofoe blijven. Oppositiepartijen zijn echter sceptisch:

Bekijk ook:

70 REACTIES

 1. Kwakoe is een nieuw woord in het Nederlands voor de combinatie van incompetent, fraude en Surinamers. Geen wonder à kondro nanga alla sanie ai go bankroet.


  Maak melding

 2. Als de beveiliging en verkeersregelaars en de politie door worden berekend aan de betaald voetbaal organisaties, is berekend dat niet eens een derde van de betaald voetbal organisaties kan blijven bestaan. Failliet dus!

  Welke kosten voor het organiseren van een dergelijk festival zijn voor de gemeente en welke voor de organisatie?

  Betaald bijvoorbeeld de Gay pride, dat een vergelijkbaar evenement is kwa grote als Kwakoe deze kosten zelf? En hoe is de subsidie verhouding in vergelijking met Kwakoe ten opzichte van bijvoorbeeld die gay pride?

  Ik denk dat we voordat we oordelen eerst eens moeten gaan kijken en vergelijken.

  Ik weet bijvoorbeeld dat er jaarlijks achteraf meer dan ene miljoen naar de organisatie van de Gay pride moest en dat daar dan niemand sprak over incompetent, fraude en Surinamers.

  Zo zijn er legio voorbeelden van organisaties die achteraf gesteund moeten worden door de overheid. ROC Amarantis is daar een recent voorbeeld van.

  Beter is het voor toekomstige organisaties hun huiswerk wat dat betreft goed te doen, goed te onderhandelen en de overheid duidelijk te maken dat ze in plaats van stoer te doen, aandeelhouder is van iets dat de samenleving verrijkt.

  Kwakoe trekt internationaal mensen, lokaal profiteren ondernemers van deze Kwakoe weken. De omzetten worden minimaal verdubbeld!

  Een goede organisatie zou dit makkelijk moeten kunnen verkopen en uitwerken. Die organisaties waren zeker kandidaat voor de vergunning. Er zijn in onze gemeenschap genoeg capabele organisatoren, experts zelfs. En niet alleen op het gebied van organisatie maar op elk gebied.

  Werken aan een mentaliteit voor de juiste man/vrouw op de juiste plek is wat we als gemeenschap moeten af gaan leren dwingen. Streven naar excelleren in plaats van genoegen nemen met middelmaat.

  Het constateren van fouten zou een verplichting moeten inhouden naar het streven, inspanningen om het beter te doen.


  Maak melding

 3. @Ram Singh

  Houd de SuriSuris er buiten want die hebben weinig te maken met het kwakoefestival. Spreek de SuriNeds hierop aan en ga daar maar eens klagen. Iedereen schreeuwde een tijd geleden dat het voormalige kwakoebestuur niet deugde en jullie hebben zelf de Nederlanders verzocht in te grijpen. Iedereen was blij dus kom nu AUB niet zeuren. Ga klagen bij het gemeentebestuur van Amsterdam.


  Maak melding

 4. Kwakoe komt 200.000 euro te kort.
  De gemeente heeft gezegd dat indien de begroting rond komt de organisatie 60.000 euro garant staat.

  Een deugdelijke begroting en er is niets aan de hand.
  Gaat men lopen graaien is het gauw over.


  Maak melding

 5. de su orgas in ned hebben nog niet door dat wat zij dan ook in ned willen organiseren of bereiken onder het beleid van ned moet en zal blijven,,en tot langzame afbraak zal leiden


  Maak melding

 6. Molenaartje,

  Wat is een verrassing?

  Weer een inhoudelijk sterke reactie van Hendrikje.

  Dus voor mij geldt ook,….. reactie van molenaar?…. verrassing?

  Treurig sujet!


  Maak melding

 7. NL moet gewoon het mes steken in het subsidieapparaat en keihard daarop gaan bezuinigen. Het is onzin dat iemand via belastingen moet gaan meebetalen aan andermans feestjes. Laat iedereen maar zelf gaan betalen voor hun eigen feestjes en hobbies. De opbrengsten van die bezuiniging kan dan teruggegeven worden aan de werkende klasse d.m.v. een belastingverlaging.


  Maak melding

 8. een kwakoe-festijn durend 6 weken?? langdradig onbetaalbare negerpret, hebben jullie niets beters te doen 🙂

  de ramadan,…een maandlang conditioneel niet te volhouden krachtmeting,..allah was onwijs, zijn volgelingen nog idioter 🙂

  de koelies,na overlijden gaan zij 13 dagen janken op tonen van de goedbetaalde priester, en na de crematie STEELT DE SURINAMER jou dust to dust 🙂

  Antillianen,…op een verveelde zondag heeft adam & eva zich misdragen 🙂


  Maak melding

 9. @Ram Singh helemaal mee eens hoor, teki yang, incompetent…en altijd wunju wunju…nooit leuk. Wie er geweest is weet dat het er stervens duur is, een soft kost 3 euro, een rotirol 5 euro….niemand kan behoorlijk zitten, mensen lopen rond….ik was blij vrienden en matties te zien, ik wil gewoon 2 euro betalen voor een schaafijs….maar dat gaat niet gebeuren want de standhouders betalen zich blauw aan huur. Wat is er aan de hand met Kwakoe, en dat terwijl het zoveel mensen trekt, van heinde en verre komen ze, allerlei mensen, niet alleen Surinamers. Tru tru, yere, den man sa e orga disi, t zijn grapjurken….Ma kan er echt nooit iets van gemaakt worden?


  Maak melding

 10. Kwakoe is de laatste jaren een ka geworden, het draait om de poen, in de organisatie een stelletje rovers, als ik gemeente was of wie dan ook , gewoon niet meer helpen, en dat hele Kwakoe gedoe op de schop gooien,
  Oprotten met Kwakoe, ik heb wat anders te doen, vooral deze zondag lekker weer, ik ga me kiek elders nemen
  waar het gezellig en beter is, drieng wang bita, kaw wang sani, geen Kwakoe, no baja, Kwakoe is weer ede!!!! Ik zou aanvankelijk gaan hoor, maar met al deze maars ie sabie, me flakka deng….


  Maak melding

 11. Kwakoe mag niet DoodBloeden,vooral Voetbal niet!!!!
  Om de voetbal wedstrijden en cultuur komen de mensen naar kwakoe…(heerlijk smullen op Kwakoe festival!!


  Maak melding

 12. @Ray2

  Overal op dit forum reageer je met onzinreacties en gezien de tijden van die reacties lijkt het me heel aannemelijk dat jij niet werkt. Je zal wel van een uitkering leven en daardoor heb je natuurlijk enorm veel tijd om je achterlijkheid in al haar glorie te demonstreren.
  Jij wilt dus de werkende klasse spekken, maar vergeet daarbij dat je zelf niet tot die klasse behoort, waardoor een zekere mate van masochisme bij jou nogal waarschijnlijk lijkt. Het zou me ook niet verbazen als jij aan het hoofd van die bezuinigingen graag je eigen soort als uitvoerder ziet. Waarschijnlijk iemand als Tara Singh Varma. Familie soms?
  En waarom heten al je neven Ray? Ray, Ray1, Ray2, ……… Ze klinken allemaal even achterlijk en zwakzinnig. Tjodo!


  Maak melding

 13. @ Pandit Ray Ben
  Ik ben zeker uitkeringstrekker die leeft op kosten v.d. Staat. Als je niet met een inhoudelijk tegenreactie kan komen hou je bek maar liever dicht want het enigste wat uit jouw smerige muil komt is een hoop vage verdachtmakingen en achterlijke bagger maar tja dat kan debielen zoals jij niet al te hard aangerekend worden want types zoals jij missen het intellect voor iets anders.


  Maak melding

 14. Ee Virago a bal sang de mang e pree na Kwakoe, na kaw bal, na noti, sma e go dape foe njang deng maars foeroe
  drieng sopie, lul wang lo, loekoe tramang vrouw, lul
  deng oema dape, ee sakka mie dja jere, vosie kwakoe beng de wang fatoe a beng switie, 1982, 1983, dat beng
  de deng moi teng, now now, boi tang nai oso doe joe sani…..


  Maak melding

 15. Ray2 ,
  Wat lul over uitkeringstrekkers .
  Het is uitkeringsgerechtigde , met dien verstaande dat men eerst aan de gestelde / opgelegde criteria moet voldoen alvorens men in aanmerking wil komen voor een uitkering .
  En men kan daarin terecht komen door verschillende oorzaken bvb door conjucturele neergang of een ongeluk tijdens het arbeid etc etc etc .
  Bovendien werd/worden er maandelijks automatisch de sociale lasten ingehouden , ” EEN PLICHT ” .
  In het vervolg moet jij ook niet verzuimen om het kenbaar te maken dat uitkeringsgerechtigden ook belastingbetalers zijn !!!
  No do stoer , omdat yu habi wan junta .
  Tegenwoordig is het makelijker om een baan kwijt te raken en daardoor automatisch terecht komt bij de uitkeringsinstantie , afhankelijkheid .
  Ray2 , niet een ieder is blij om van een uitkering afhankelijk te zijn .
  In mijn omgeving ken ik genoeg mensen die alles op alles doen , enkel om niet afhankelijk te zijn van een uitkering .
  Opo yu yeye
  No saka yu kra
  I AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 16. henk de MOL
  Een ” welgezinde reactie ” van een suriname-welgezinde MOL ???
  Benne niet verrast !!!
  ME , MYSELF AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 17. Ai baja ,.krijg je een herkansing dan maak je er weer een potje van.
  Blakamang nanga money gaan niet samen. Trots, eigenwijs en dom.
  Mentaliteitsverandering is de sleutel. Leren uit het verleden, en deskundigen bij betrekken.
  Het is nog niet verloren, er kan nog iets moois uit komen.


  Maak melding

 18. Drie jaar geleden had ik ook een kraam op kwakoe. Ik heb mij scheel betaald aan huur, water, elektra dat telkens uitviel. Als je de organisatoren kende kreeg je voor noppes een kraam, terwijl anderen zich kapot betaalden. Met wateroverlast op het terrein kon je die zelf gaan dichten. Was 1 en al drama. Het zijn zakkenvullers en ze kunnen niet organiseren en willen niet werken. Voor mij nooit meer kwakoe. Laat ze het maar verbieden. Alleen zuipscheuten, bedelaars, hoeren, waka mango’s en criminelen bezoeken de kwakoe.
  Kortom ik ga pleiten voor nooit meer kwakoe. Je kan liever naar de pasar madam gaan of Milan daar lopen beschaafde mensen, goed georganiseerd en is veel leuker.


  Maak melding

 19. door surinam patriot
  Ai baja ,.krijg je een herkansing dan maak je er weer een potje van.
  Blakamang nanga money gaan niet samen. Trots, eigenwijs en dom.
  Mentaliteitsverandering is de sleutel. Leren uit het verleden, en deskundigen bij betrekken.
  Het is nog niet verloren, er kan nog iets moois uit komen
  @ de idioot achter deze psuedo: de regering van griekenlan, italie, spanje, finland, curacao etc hadden geen blakaman in zicht maar toch luku san de du nanga moni. als je geen mars te doen doe het ergens anders hoor.


  Maak melding

 20. Ook dit nieuwe Kwakoebestuur heeft er rotsooi van gemaakt. Men heeft het Stadsdeelbestuur van Zuidoost een valse begroting laten zien. In die begroting zouden inkomsten en uitgaven kloppen, was voorzien in voldoende geld voor de afgesproken beveiliging enzovoorts. In de reacties hierboven staan onwaarheden. Ten eerste heeft het Stadsdeel juist aangedrongen op het heffen van entree, net zoals goedlopende en kwalitatief uitstekend georganiseerde evenementen als Tong Tong en Milan in Den Haag. Voetbal door vooral scholieren om hen een zinvolle vakantiebesteding te geven,zou weer het belangrijkste worden. Er is nauwelijks een wedstrijd gespeeld, ook niet toen er nog bewaking was.
  Het stadsdeel is verzekerd dat er 400 vrijwilligers per weekend zouden werken. Veel ‘ ‘vrijwilligers’ haakten af toen bekend werd dat het dit jaar- voor het eerst!- echt vrijwilligerswerk zou zijn, en er geen zwartbetaalde toelage zou komen of speciale gunsten zouden worden verleend.
  Verder moet mij nog van het hart, ik ben nu drie keer geweest de afgelopen weken, dat het programma erg tegenvalt, het eten duur en slecht is en de sfeer onprettig. Vanmiddag is mijn man ( Nederlander, ik ben zelf Surinaamse) racistisch bejegend toen hij weigerde een ‘ vrijwillige’ donatie te geven. Dat had ik namelijk al voor het hele gezin gedaan, maar men vond dat mijn man een profiteur was . Voor mij is de maat vol, helaas. Ik heb vele jaren genoten op Kwakoe, maar voor mij hoeft het echt niet meer!


  Maak melding

 21. Ik vraag mij een ding af.
  Waarom zijn er nooit (financiële) problemen met het Milan festival in Den Haag.
  Wij horen er in ieder geval nooit iets over. Bij het Milan festival moet je intree geld betalen. Daarmee worden veel kosten gedekt.

  Ik denk dat de tijd is aangebroken dat ze bij het ( jaarlijkse) Kwakoe evenement ook entree gelden moeten gaan heffen om bepaalde kosten te kunnen dekken.

  Want gemeenten geven steeds minder subsidie voor festivals.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 22. @ ze hebben zoveel te vertellen over su.een feestje dat heet kofoe (kwakoe)kunnen ze niet betalen..
  in het chinees…这 / 那个 多少 钱 (Zhe / na ge duo Shao qian? )Hoeveel kost dat?….E60.000…. 太贵 了
  Tai gui le….Te duur! zelf in nl zijn ze losers, sari torie
  i love su woon en werk


  Maak melding

 23. Haal al die koelies, chinezen en tatas uit dat festival en al die neatherthal regels weg en je heb de perfecte blaka man festival.

  Nederland kan niet eens ze schuld afbetalen maar wil komen praten over geld. Nederlands zijn de meest luie mofo op de planeet. Pas wanneer ze weer een ander volk uitbuiten en geld komen stelen kunnen ze hun economie redden. Koelies moeten hun eigen event gaan doen waar geen ene mens zich om bekommert zodat ik niet gezijk hier hoef te horen.

  Mensen hebben geen idee wat stadsdeel voor nonsense doet om blaka mans initiatieven neer te halen. Die witman speelt dit spellletje sinds slavernij verdeel een heers en alle huisneger en spleetogen en koelies doen hun better open jesus christus


  Maak melding

 24. WTFFTW even het volgende, ze noeten die koelie die snesie en ptatta weghalen uit het festival, ik zal het doorgeven, nog een week dan rot dit pokken festival op en jij ook, de komende zaterdag en zondag staat er een kooi met tralies voor jou, kruip erin, je tanden laten zien , de mensen komen langs met een banaantje en pinda, daarna dumpen we jou met kooi in de Apenheul en dan komt die ptatta langs met misschien een stukje bakba,


  Maak melding

 25. Fer E jere no, ik zie het niet zo, als erfgoed, wat een feit is, is dat eng go foeroe, en als ie in die heul zit, moeten ze die kooi nooit meer open doen, aw ka, ini eng egi ka…..


  Maak melding

 26. Surimaribo.
  Dit is pure pure racisme op z’n top, Damce valley en Dutch valley het halve korps van de politie Noord-Holland wordt ingezet de hele A9 wordt zowat dicht gezet .de organisatie betaald dit echt niet zelf. Maar ja ze laten weer zien dat het hun land is,jammer dat wij nog steeds 2012 geen vuist kunnen maken.het veld wordt steeds kleiner gemaakt


  Maak melding

 27. @ Ferdidnand Hossenbux, Je kier mie. Ik heb zo gelachen om je reactie. Joe broko joe fatoe lekker? Ik woon op twee sprongen van het Kwakoe gebeuren. Achter tuin uit , een stukje lopen en ik ben er zo. Na ruim 25 jaar ,is mijn belangstelling weg. Ben nog steeds niet geweest . Daarom mie brie mie o doe joe na, broko mie fatoe elders.


  Maak melding

 28. Hahaha, die Surinaamse Hollanders, over chaos gesproken. Jullie kunnen zoveel vertellen wat er in Suriname beter kan, in Amsterdam Zuid Oost kunnen jullie niet eens orde op zaken stellen. Kwakoe is Njang money, en bedelen bij de overheid, de subsidie kraan mag daar ook dicht !


  Maak melding

 29. Ik geloof er niks van, weet je hoeveel tentjes er staan.
  Kleine tenten betalen 5000 euro en grote 20.000.
  Dus om te gaan zeuren dat er te weinig geld is? Ze hebben ook subsidie van de gemeente gekregen.
  Ik ruik oplichterspraktijken, en kwakoe is niet meer wat het geweest is totaal sfeerloos!


  Maak melding

 30. Ik ben zelf creool, maar sorry dat ik het moet zeggen. Negers kunnen niks. Ze profiteren alleen van anderen. Jang dringie en plesierie. Als alle Javanen,hindoestaanse en Chinezen uit Suriname gaan, word het land hetzelfde als Haïti . Chaos, rovers,criminelen,honger,verkrachtingen,moorden,honger.
  Noem een land waar negers de baas zijn en dat het daar goed gaat. Nul.geen land.


  Maak melding

 31. @Mike

  Ik ben ook Creool, net als jij. Helaas ben ik uit een ander soort ebbehout gemodelleerd.

  Jouw profiel:

  Je noemt jezelf neger en dat geeft je status al aan. Je voelt je nog steeds slaaf en bent blij met de naam die je witte baasjes aan jou gaven.

  Je stamt af van de housenegro’s en je vindt het prachtig om je witte baasjes op te hemelen, jezelf minderwaardig te vinden en de klusjes voor je witte baasjes fluitend uit te voeren. Provisiat!!!!!

  Je bent het prototype van een ‘neger’ die lijdt onder het postkoloniaal syndroom. Jouw denkwijze is: zwart kan niets en wit kan alles.

  Er zijn genoeg landen met zwarte mensen waar het prima gaat en er zijn genoeg witte landen waar het een rommeltje is. Jij denkt dat alle witte landen prima functioneren en alle zwarte landen niet.

  Je bukt graag voor de witte man en laat je graag van achteren verwennen.

  Volgens jou doen witte mensen niet aan moorden, roven, verkrachten en armoede ontbreekt totaal in hun landen.

  Volgens jou feesten witte mensen nooit. Ze gebruiken geen drugs, alcohol en ze zijn altijd keurig en netjes.

  Mijn profiel:

  Ik noem mezelf Afrikanoide en dat geeft mijn status al aan. Ik voel me geen slaaf en het woord neger zie ik als synoniem voor koloniaal geconditioneerde ezels als jij.

  Ik stam af van de zogenaamde ‘fieldnegros’ en ik vind het prachtig om te denken aan mijn voorouders die weigerden slaaf te zijn, wegliepen, en zichzelf organiseerden om een guerilla tegen de kolonisator te voeren. Het bevrijden van slaven en daarna de plantages platbranden was de dagelijkse bezigheid van mijn voorouders. Daarbij lieten vele slavenhouders het leven. Inderdaad was Suriname bijna een tweede Haïti geworden. Daar wisten ze de complete slavenhouderskolonie uit te roeien. Jammer dat in Suriname datzelfde geweldige resultaat is uitgebleven.

  Verder vind ik de Afrikanoiden superieur aan alle andere rassen. Onze mannen zijn krachtig en potent en menig vrouwtje van de anderen wordt graag verwend door deze superieure dekhengsten. Als ieder ander is uitgestorven, bestaan wij nog. We zijn ook de allerbeste sporters ter wereld. Zie de onlangs gehouden olympische spelen. We zijn alles wat flitsend is. 😉

  Onze vrouwen zijn het toonbeeld van natuurlijke schoonheid en zien eruit zoals God het had bedoeld. Geen platte billen en kleine borsten maar lekker in proporties.

  Ik zou jou net zoals mijn voorouders deden, graag willen bevrijden. Maar in jou geval doe ik dat niet. Ik zie graag dat je blijft bukken en van achteren van je ‘zonden’ wordt bevrijdt. Geniet ervan en ga vooral nooit meer naar kwakoe.

  😉

  Vergeet vooral de minnetjes niet. I love it! 🙂


  Maak melding

 32. Anna_Zeepbel: onze uber racist:

  “Verder vind ik de Afrikanoiden superieur aan alle andere rassen. Onze mannen zijn krachtig en potent en menig vrouwtje van de anderen wordt graag verwend door deze superieure dekhengsten”

  Hoe zielig en gefrustreerd kan je zijn….Treurig.


  Maak melding

 33. Poppeke groot gelijk neem je fatoe elders niet op Kwakoe baja weer ede, er is zoveel te doen en te beleven in dit land, dan een kwakoe, waar er een hoop shit rondloopt, die denkt dat zij het hebben uitgevonden, doe joe torie broko joe fatoe, ik hoor je wel, tek a dei ete en a neti…..


  Maak melding

 34. Speciaal voor onze Anna_Zeepbel: Onze toonbeeld van een ” Superieure Afrikanoide”

  Kwakoe festival wordt ontruimd

  AMSTERDAM – Het Amsterdamse Kwakoe festival wordt morgen leeggehaald wegens een conflict tussen de tentverhuurder en de organisatie.

  it heeft verhuurder Witte Tenten laten weten aan AT5. Dinsdag wordt vanaf 16.00 uur begonnen met de afbraak van het terrein, weet de Amsterdamse omroep. De tentverhuurder is boos omdat de organisatie van Kwakoe weigerde het bedrijf inzage te geven in de inkomsten en uitgaven van het festival.
  De verhuurder verwacht door de vroegtijdige beëindiging van het festival zo’n anderhalve ton mis te lopen. Volgend weekeinde zou het laatste festivalweekend zijn. “Ik voel me zo ongeveer de domste ondernemer op aarde op dit moment”, zegt de eigenaar van Witte Tenten. “Dit is het laatste jaar dat we meewerken aan dit festival.”


  Maak melding

 35. Ai Jack ie beering djing, die WTFFTW, na wang boerkaw, jeje uit een go van die boeriki, en zo meer en na zondag gaat ie naar de apenheul voorgoed, no spang nanga eng a kaba baka sonde, bokito time…..


  Maak melding

 36. Beste MIke:

  Anna_Zeepbel heeft zelf niet door dat zij met oerdomme betoog alle vooroordelen tegen de “Superieure Afrikanoiden” bevestigt.

  En zelf beschouwt ze zich ook nog als
  “toonbeeld van natuurlijke schoonheid en zien eruit zoals God het had bedoeld. Geen platte billen en kleine borsten maar lekker in proporties”

  Dus alle andere rassen zijn mislukte kopieen en een foutje van God…


  Maak melding

 37. @Mike

  “Je geeft het zelf toe. Wij negers zijn dekhengsten Het gaat je alleen om sex,alcohol en crime. Meer kunnen wij negers niet”

  Ik heb er geen twijfel over dat jij niet meer kunt dan dat. Housenegros als jij lijden meestal aan een zekere mate van zwakzinnigheid en ik heb ook niet de indruk doet je begrijpelijk kunt lezen. Je maakt jezelf alleen maar onsterfelijk belachelijk en ik heb echt medelijden met je. Lees eens een boek over de geschiedenis van Afrika en ga eens leren waar de beschaving is ontstaan. Maak korte metten met je koloniale conditionering en doe eens wat aan je zwakzinnigheid. Tenminste, als dat nog mogelijk is. 😉

  PS: Je bent toch geen familie van de braboneger? Volgens mij ben je gewoon een koelie. De brabokoelie misschien?


  Maak melding

 38. Poppeke wat hoorde ik net, Kwakoe ka het is zo goed als voorbij, mi gado boeng torie, a klarie, lekker
  ai tjies deng mooi deng be lul, de ka foe tik now.


  Maak melding

 39. Als er een bedrijf op zoek is naar de beste stuurlui hoeven ze niet verder te zoeken dan onder enkele reaguurders op deze topic. Wat zielig om te constateren dat sommigen zo ver gaan dat ze een symboliek als Kwakoe betrekken bij problemen die vooral te maken hebben met incompetentie en naïviteit. Hoe moet je wel niet in je vel zitten #zurebommen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.