Suriname peutert meer geld bij EU los

57

PARAMARIBO, 2 aug – Suriname lijkt erin geslaagd te zijn meer hulpgeld los te krijgen bij de Europese Unie. Volgens parlementariër Rabin Parmessar (NDP) gebeurde dit binnen het samenwerkingsverband met de groep van voormalige koloniën, ACP. DE EU was aanvankelijk bereid ‘slechts’ negen miljoen euro te geven voor de bananenindustrie.

Het geld is bestemd voor het handjevol ACP-landen waar exportbananen worden geteeld. Suriname hoort bij deze groep. Tijdens een recente vergadering in Brussel wisten de Surinaamse parlementariërs het aan te sturen op heronderhandelingen. Het werd uiteindelijk veertien miljoen. “Als parlement hebben we ons werk gedaan en als het niet loopt, zullen we van de regering vernemen waar wij weer een bijdrage kunnen leveren”, zegt Parmessar tegenover de Times of Suriname.

Aanvankelijk was negentien miljoen euro gevraagd via de ACP. De EU hakte daar stevig in. Volgens Parmessar mag het eindresultaat er wezen. Belangrijker is dat de bananenproducerende ACP-landen eindelijk op dezelfde lijn zitten. Dat is jarenlang een knelpunt geweest bij het onderhandelen. De nieuwe samenwerking wil Parmessar ook op het conto schrijven van de Surinaamse afvaardiging. Binnen de relatie tussen EU en ACP doen parlementariërs het voorwerk.

Bekijk ook:


57 REACTIES

 1. En Su zei dat ze niks wilde van de EU! ook mede de verstandhouding van de Amnestiegesodemieter! Komt het op neer dat SU een Aasgierland is?? OF ZIT HET! nog geen twee maanden geleden, kreeg je alleen maar reactie’s zoals, EU bemoei met je eigen zaak EN ZIJ zitten in shit crises! Waar komt het geld vandaan?

  Stelletje lullo’s zijn het wier zeurde over NL en EU!!!!!


  Maak melding

 2. @ Lasede_Bouta het is NIET mijn bedoeling om iedereen over een kam te scheren hoor!! en dat zal ik ook nooit doen!!!

  Al met al, Thnx fu a zegen en ik geloof dat ook een ieder dat nodig heeft!! Van mij heb je dat ook!!!!!

  Wan swietday!!


  Maak melding

 3. @Wiep-Ding, je hebt groot gelijk. Zo, zie maar hoe de leider een grote mond heeft gehad en zie maar van waar dat geld komt. Zelfs Lackin had toen een grote mand.

  =leiders van SU en Lackin, het is de belastingbetaler van de EU die het geld heeft opgebracht, dus hoop ik dat het goed besteed wordt en niet in zakken van anderen terecht komt


  Maak melding

 4. EU bij deze worden jullie heel hartelijk bedankt door de bananen republieken Vanwege gewijzigde beleidsinzichten hebben we ingezien dat we terugmoeten naar het oude bedelen. De pres komt binnen afzienbare tijd persoonlijk langs om zijn dankbaarheid te tonen


  Maak melding

 5. @EU
  Inderdaad ,heel hartelijk dank!

  Stilletjes danken ook Parmessar en de andere zogenaamde parlementariers jullie ook hoor alleen laten ze het niet zo openlijk merken.Er is weer wat geld voor ze voor hun volgende nietszeggende reis zo strakjes, in het laatje binnen gekomen.

  Maar goed,EU,jullie staan loyaal aan het surinaamse volk en jullie hulp in welke vorm dan ook is van harte welkom.


  Maak melding

 6. 5 miljoen minder dan gevraagd, vijf miljoen meer dan geboden. FANTASTISCH resultaat.
  14 miljoen te verdelen met alle bananen landen van de ACP.
  Per land dus net iets meer dan niets.
  Na aftrek van kosten is het even snel verdwenen als men het kan uitspreken.
  FANTASTISCH resultaat.

  De tendens is duidelijk een kinderhand is snel gevuld


  Maak melding

 7. De leden van die paarse bende geven hiermee alleen maar toe dat Suriname momenteel nog steeds een bananenrepubliek is, anders waren ze niet in aanmerking gekomen voor Europese steun, maar wat ze toe moeten geven, geven ze niet toe, en dat is dat deze zelfde bende de grondwet hebben geschonden door zo snel mogelijk een omstreden amnestiewet in de voeren, om het strafproces wat op zijn einde liep, de loef af te steken, maar zullen nog de rekening hiervoor gepresenteerd krijgen, want de verdeeldheid onder de bevolking is nog nooit zo groot geweest, het is een kwestie van tijd.


  Maak melding

 8. hallo parmesar,,

  wanneer komt er een derde luchrvaart mij. op de route a’dam-parbo..

  elke week hoor je iets van die geest,maar we zijn nu twintig jaar verder en er gebeurt niks..

  de moordende prijs ticket kan niet door vele vele suri/neds opgebracht worden vooral die gene die de zestig al gepasseerd zijn,wat dacht je van de moeders die kinderen hebben en school gaand zijn..

  alle lijders vertellen,dat de suri/neds niet in holland thuis horen,maar in su. moeten zijn het land opbouwen..

  wanneer gaan we beginnen deze mensen toe te laten..

  niet allemaal tegelijk natuurlijk..

  kijk als je chinezen kan toelaten,waarom dan je eigen mensen niet..


  Maak melding

 9. Ie sab sa na torie, deng mang oe tjies doekoe, moro doekoe, ma sa do doe nanga a doekoe. En dat na wang sani, sang someni soema vonamkoe abra watra wang sabi.
  Someni potiewang dape, e hossel, nanga wa lo fromoe
  deng de moe jepi!!!!


  Maak melding

 10. Ik had al die tijd gedacht dat Su de voedsel en bananenschuur zou worden van het Caraibisch Gebied. Waar zijn alle investeerders die stonden te trappelen. Als het aan mij ligt verkoop de aandelen van Surland ipv Staatsolie en echt niet aan de vliegen rondom de regerinhg. Ordening goudsector is verworden tot sweef tik goudconsessies.Maar ja… Hopelijk komt t nog goed met Su.


  Maak melding

 11. Dat is nou eindelijk op hoog niveau door Suriname bedreven belangenbehartigingspolitiek politiek . Hoe je het draait of keert de parlementariërs van Suriname hebben ondanks het heftige verzet van Nederland goed werk verricht. Nederland heeft niet meer de macht om Suriname internationaal dwars te zitten. Suriname zet thans kundige parlementariërs en ambtenaren in om de buitenlandse belangen van het land te behartigen.De vorige regering van het Nieuw Front kon het gewoonweg niet.


  Maak melding

 12. jongu tjek deze tori baya…

  Zij geven ons geld om onze bana te laten groeien,…hierna geven zij weer geld uit om die volgroeide bana te kopen 🙂 🙂


  Maak melding

 13. Beste gefrustreerde SuriNeds, niet jaloers worden. Nog even en dan krijgen jullie ook hulp van de EU. Eerst Spanje en dan zijn jullie aan de beurt.


  Maak melding

 14. Daar er een speciaal fons in het leven is geroepen voor ondersteuning van ex-kolonieen van Europese Staten zou het onverstandig en niet verantwoordt om de mogelijkheid te laten en hiervan niet gebruikt van te maken .
  Wij zijn de Mega-regering en niet een re-gering van de NF(Nederlandse Fauna )
  Dat alle ondernomen pogingen van de Ollandse regering om Republiek Suriname in de vooronderhandelingen en tijdens de onderhandelingen met het EU te dwarsbomen in duigen is gevallen , mag vertaald worden dat de delegatie van Republiek Suriname (Patriotten) een overwinning heeft geboekt op de ex-kolonisator !!!
  Olland maakt deel uit van de EU , maar is niet de EU !!!
  Zie het verschil want dat maakt HET verschil !!!
  I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  SRANAN WINI !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 15. @Hulpfonds
  Jij schrijft op Donderdag 2 augustus 2012 om 23:21 uur
  -“Beste gefrustreerde SuriNeds, niet jaloers worden. Nog even en dan krijgen jullie ook hulp van de EU. Eerst Spanje en dan zijn jullie aan de beurt”.

  Maar jaloerze Hulpfonds, heb je er dan wel bij stilgestaan en over nagedacht, dat wij dan
  *geen dozen en paketten
  *geen geld meer zullen sturen.
  *geen vakantie meer kunnen vieren in Suriname en jullie bij ons ook niet (want wij moesten jullie onderhouden en wat zakgeld toestoppen).
  *geen stagiaires meer voor Suriname zullen kiezen.
  *geen ontwikkelingshulp meer zal zijn.
  *geen rijst,
  *geen groente
  *geen bananen
  *geen vis meer geïmporteerd zullen worden.
  Heb je daar wel aan gedacht, kortzichtige?


  Maak melding

 16. @MEDUSA

  Het is nogal koloniaal om te denken dat Suriname het zonder Nederland niet redt. Het postkoloniaal syndroom is ook bij de wat wijzere Surinamers hardnekkig. 😉


  Maak melding

 17. @Bor de wolfje
  IK BEN EEN REALIST!
  Als de euro ten onder gaat,aan wie zullen we al die goederen dan slijten?
  Nu al voelen we in onze haven de gevolgen van de crisis(zie de dagbladen DWT, De West,Starnieuws van een paar weken geleden).
  We moeten meer rationeel dan emotioneel de zaak bekijken.
  Ook de “realiteit van de gevolgen van het kolonialisme” is door de wat wijzere Surinamer moeilijk in te zien.


  Maak melding

 18. Jullie moeten niet zeiken hebben ze recht op zijn regelmenten!! T gaat de goede kant op met su niet zeiken!! Positieve kritiek dat heeft t land nodig


  Maak melding

 19. @Medusa, de economische crises doet zich voornamelijk voor op het Noord Amerikaanse continent en een aantal landen in West Europa.Om de situatie goed te kunnen inschatten moet je altijd eerst de economische probleemlanden isoleren van de rest.Hierdoor krijg je een beter beeld van landen die het economisch wel goed doen en welke landen niet.

  Al decennia lang worden veel bananen naar West Europa en Amerika geëxporteerd en de export zal niet stil komen te liggen.Neem bijvoorbeeld Nederland. Er worden veel bananen naar bijv.Nederland en België geëxporteerd en men verkoopt deze bananen door aan alle West Europese en Oost Europese landen, Japan, enz.Dus de afzet markt bestaat niet alleen Spanje,Portugal,Italie,enz.

  Het ligt dus ook in de intellectuele kracht en het denken van de mensen in Suriname om nieuwe afzetgebieden te zoeken.Ik weet zeker dat God de huidige regering in Suriname met deze gaven overvloedig heeft gezegend.


  Maak melding

 20. Wat is gebeurd met die ‘GIGANTISCHE’ anti Surinaamse lobby van Nederland???

  Onderstaand zijn recentelijke uitspraken die vanuit Nederland te horen waren.

  ‘Nederland zal alles in het werk stellen om de EU-ACP vergadering in november niet in Suriname te laten plaatsvinden’.

  “Het is een klap in het gezicht van de nabestaanden van de Decembermoorden en de EU is totaal ongeloofwaardig als Europarlementariërs daar in Suriname gaan zitten”

  ‘Nederland zal proberen uit alle macht de internationale pressie op Suriname te mobiliseren
  en op te voeren’

  ‘de pressie op Suriname zal onder meer via de Europese Unie en bilaterale contacten gebeuren ‘

  ‘de aangenomen amnestiewet is onverteerbaar en Suriname
  zal absoluut merken dat ze dit besluit hebben genomen’

  ‘Nederland wil hardere Europese maatregelen en veroordeling van Suriname’

  ‘Nederland dringt bij de Europese unie aan om hardere maatregelen te treffen tegen Suriname’

  ‘Nederland zal bij de Europese Unie pleiten om de financiële tegoeden voor Suriname te bevriezen’

  Aldus de grote woorden van de REUS GOLIATH (Nederland)
  tegenover de kleine en nietige DAVID (Suriname).

  Een ongelijke strijd zou je denken ook gezien de
  grote invloed van Nederland in Europa en in mindere mate in de wereld. Suriname heeft bijna of geen invloed.
  Op dit moment zou Suriname dus gevloerd moeten liggen en naar adem moeten snakken vanwege die internationale druk.

  Wat zei Bouterse ook al weer over de samenwerking met Nederland; ‘ de (hulp)lijnen zullen niet meer via de Noordzee (Nederland) lopen maar via andere Europese landen’.

  Die woorden lijken nu bewaarheid te worden met de aantekening dat Nederland indirect ook aan meebetaald.

  Er worden door Nederland en Suriname over en weer grote woorden over elkaar uitgesproken. Normaal gesproken zou je denken dat Suriname het onderspit zou delven want in feite is Suriname(gezien hun geringe invloed) geen partij voor Nederland (gezien hun enorme invloed).
  Maar afgezien van het bevriezen van de ontwikkelingshulp en het terugroepen van de ambassadeur wil het verder niet echt vlotten om Suriname gevloerd te krijgen. Dat ‘briesje’ uit Nederland kan Suriname wel aan, lijkt het.
  Nederland had natuurlijk een ander scenario in haar hoofd; namelijk dat andere landen haar voorbeeld zouden volgen maar dat is op een of ander manier uitgebleven. Ja. Sommige landen uitten hun bezorgdheid maar daar bleef het bij. Geen enkel ander land heeft
  overwogen om hun ambassadeur uit Suriname terug te roepen.
  De Tsunamie die Nederland voorspeld en aangekondigd had dat over Suriname zou razen is uitgebleven.
  De kleine David weet zich goed staande te houden ondanks het briesje vanuit groot Nederland.

  Wat zal Nederland enorm balen dat vanuit Suriname van alles en nog wat over hun wordt geroepen
  en datzelfe Nederland vervolgens via andere wegen toch
  meebetaald aan de ontwikkeling van Suriname.

  Suriname is een ontwikkelingland en kan op dit moment inderdaad nog niet zonder hulp van buitenaf.
  Wie dat beweert is niet realistisch bezig.
  Maar ondanks de stoere taal richting Nederland moet eerlijkheidshalve toegegeven worden dat Suriname tot nu toe die hulp wel overal los kan peuteren. Zelfs uit Europa.
  Je kunt het vertalen als bedelen maar je kunt het ook
  vertalen als in staat zijn geld los te peuteren uit
  het hol van de LEEUW.
  Grote ‘rijke’ Europese landen als Griekenland, Spanje en Italië lopen ook overal te lobbyen om geld los te peuteren om hun economie op gang te houden, is het dan zo erg als een ontwikkelingsland als Suriname dat ook doet??

  Hoewel ik de inzet van Nederland zeer kan begrijpen
  vind ik het toch wat hebben dat ‘ini mini’ Suriname
  zich staande weet te houden in de strijd met
  ‘gigant’ Nederland.


  Maak melding

 21. @jij hierboven.

  Zoals die criminele baas van je altijd blèrt op de berm, idem dito:
  “Nederland ligt erg echt niet wakker van!”

  Het is nu zaak om het failliete Curaçao heel snel weer op de been te helpen, gezien het aantal Nederlanders daar.
  De Nederlanders en surineds in suri redden het wel.
  De koers is nog steeds 1 op 4.

  Nederland heeft genoeg reserves.
  Als er morgen ergens de pleuris uitbreekt, dan wordt er wel vrolijk een paar miljoen ergens vandaan getoverd.

  Ik zou me maar gaan focussen op andere inkomsten dan alleen maar goud en aardolie.
  Ik kan me geen enkel land bedenken dat superrijk is geworden van goud.
  Al het geld dat ze nu met het goud maken, zullen ze strax moeten gebruiken om het voedsel gifvrij te maken, hoge gezondheidskosten en dan heb ik het niet eens over de vernietiging van één van de laatste stukjes Amazone.

  Die vergelijking van je gaat mank.
  Suri is een walhalla voor criminelen, drugdealers, witwassers en belastingontduikers.
  Daarom is er heel veel geld in omloop en zie je heel veel lege kastelen,casino’s, winkels en voertuigen.

  Jan Modaal heeft het zwaar, tenzij hij connectie heeft met….. en daar gaat het om.


  Maak melding

 22. De 20 miljoen euro die we tegoed hebben mag Nederland houden Want die hebben we niet nodig we zijn een rijk land Zijn we zooo rijk dat we samen met enkele arme landen om minder op de bedeltour moeten


  Maak melding

 23. @ Kodjo,
  Wat een dom en achterlijke propagandistische reactie van jou zeg.
  Jou president reis langs alle schurken staten rond zonder één resultaat, misschien kan jij ons vertellen wat al die reizen tot nu toe hebben opgeleverd ? behalve propaganda.
  Suriname moet niet zo een grote smoel hebben dat is die hele eiereten.


  Maak melding

 24. Esmerald,

  uuhh?? ik weet dat jij de vrolijke noot bent tussen
  al het grut hier op dit forum die allemaal denken het beter te weten. whooaaa, ha, ha..???
  Maar dat ook jij uit je nek kon kletsen en onzinnigheden kon verkondigen is eigenlijk nieuw.
  wat’s k’beurd?? Het virus van Gmap, Gamp, Lasede-Bouta etc.. opgelopen??? Bouta-syndroom? het licht gezien?
  met de verkeerde been uit bed gestapt?
  Of is dit een serieuze poging om van jouw olijke imago af te komen?
  No doe jere. We hebben al genoeg van dit soort gasten
  waar je spontaan een punthoofd van krijgt. We like the other Esmerald better!

  Whoehaa, haa haa.. ???


  Maak melding

 25. Dus zij geven een paar euro”s om er straks zelf beter van te worden,,en om toch noch het hoogste woord in een land dat niet van hen is te hebben,,,,,wat een goede bedoeling,,baja


  Maak melding

 26. @Redactie

  Pero: “wat front niet kon realiseren …realiseert deze regering en daar gaat het om …niet bluffen maar doen .”

  Kan de redactie mij uitleggen, waarom de reactie van Pero afgeschermd moet worden? Ik ben het voor het meerendeel inhoudelijk met hem oneens, maar dat betekent niet, dat CENSUUR op hem toegepast dient te worden. Zijn reactie is gespeend van elke belediging naar wie dan ook. Hij uit slechts zijn politieke mening en dat dient binnen democratische verhoudingen gerespecteerd te worden. Per slot van rekening leven wij niet in de volksrepubliek China.


  Maak melding

 27. Suri is een walhalla voor criminelen, drugsdealers ,witwassers en belastingontduikers .
  Daarom zie je heel veel lege kastelen , casino’s , winkels en voertuigen , aldus DEsmeralda .
  DEsmeralda , poepi toch ; Raak jij desgeorienteerd , navigatie problemen ???
  Hier in Olland heb je bij elk hoek van de straat een coffee-shop staan , waar men vrijelijk aan drugs kan komen .
  Jouw centrale overheid voorziet hulpbehoevenden en achtergestelden dagelijks van gratis heroine of andere drugssoort van gelijke strekking .
  En ook de vele lege kastelen zitten in Olland .
  Wellicht ben jij de enige persoon die de talent bezit om lege kastelen in SU te waarnemen .
  Blijft in het hier en nu van Olland .
  Onze kinderen en kinds-kinderen worden/zijn nu reeds opgezadeld met miljarden schulden gemaakt door de centrale overheid .
  Ga aub niet stoer doen , daar raakt niemand gecharmeerd van .
  Mag ik het van jou aannemen dat jij dagelijks degelijk de actualiteiten in de gaten houdt ???
  Poepi ,ratio blijven en zijn , want aan gefrusteerde emotionele niets ter zake doende argumenten(???)hebben mede forumgebruikers en mijn persoon helemaal geen enkel boodschap aan .
  Dinky na tori , bun tranga !!!
  I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 28. @the other Esmerald

  Hallo naamgenootje.

  Wss ben je net nieuw hier.
  Maar deze Esmerald is een vrouwelijke surined ,
  met de benodigde pittige, hete suri ingrediënten en de goedgebekte,droge en directe benadering van de Noordzee.

  Sorry, meer kan ik er niet van maken.
  Zelf vind ik het een mooie combi.

  Vind je ook niet…………… :):)

  Maar waarom heb ik geen gelijk?????
  Het klopt redelijk wat hierboven staat.
  Be honest to yourself, kijk maar diep in je hartje.

  Toedls Esmerald


  Maak melding

 29. ff een voorbeeld dit is politiek.Amerika geeft aan geen plannen te hebben voor een invasie in Syrie,maar wat blijkt er zijn een X aantal commandos(Amerikaanse) gedood en gevangen genomen.

  Mundo


  Maak melding

 30. code naam CIA-operatie Vortex of Freedom,wordt nu gezegt dat het niet zo is.hebben ze ook geprobeerd bij Sadam Hussein en later ontkend.waar er rook is is er vuur.

  Mundo


  Maak melding

 31. Esmerald,

  Kijk zo ken ik je weer. Dat losse en dat olijke!
  Maar natuurlijk heb je gelijk meissie.
  Mensen kunnen uit hun nek kletsen maar tegelijk ook wel
  gelijk hebben vanuit hun eigen gezichtspunt.
  Als ik tegen jou zou zeggen dat de pom van mijn moeder
  de lekkerste pom is van de hele wereld dan zit ik ook uit mijn nek te kletsen maar ik heb wel gelijk vanuit
  mijn eigen perspectief. Ik heb vriendinnen en vrienden die anders beweren. Jij zal ook ook op bepaalde type mannen vallen en die jouw vriendinnen bijvoorbeeld weer niks vinden.
  Het gaat om je eigen beleving. In die beleving heb je altijd gelijk. Snap je het meissie?
  Jouw olijke benadering van zaken geeft een vrolijke noot aan het geheel. Betweters die aan wal staan hebben we al genoeg en die kunnen mij gestolen worden.
  De serieuze Esmerald? me don’t like.


  Maak melding

 32. DEsmeralda ,
  Hoe kan ik iemand missen die ik niet persoonlijk in den lijve heb ontmoet ???
  Mijn persoon is stellig van overtuigd dat jij een goede opleiding heeft genoten en ik durf daar mijn hand op het vuur te zetten .
  Wat ik wel mis en de eerlijkheid gebied mijn persoon dat te zeggen , is de objectieve benadering van zaken door een intellectueel !!!
  En betreffende het gelijk hebben; Neen ,jij heb geen gelijk wat ik ten zeerste betreurt en heel erg jammer vind .
  Jij hebt de plank volledig mis geslagen !!!
  Opo yu yeye , no saka yu kra !!!
  A soooooo
  I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!


  Maak melding

 33. Philip,

  Je vraagt waar die bananen naar toe gaan?

  Wel. Die blondines uit p’tata , ie saba tok.
  Die lusten die Surinaamse bananen wreedaardig.
  Dozen in overvloed voor de surinaamse banaan.
  Die Surinaamse banaan vind wel aftrek in Nederland hoor.Die Surinaamse banaan (ver)vult een behoefte in Nederland.
  je weet tok.


  Maak melding

 34. @Kodjo, het zit vele Hollanders niet lekker dat Suriname mogelijk toe gaat treden tot het Britse Gemenebest.Het is een aanfluiting in de wereld voor het imago van Nederland. De Nederlandse regering heeft in al haar blinde betweterigheid de stappen onderschat die Suriname kan ondernemen.


  Maak melding

 35. Mike ,
  Weet jij hoeveel Ollandse bedrijven en instantie’s in de rij staan bij de EU , enkel om in aanmerking te willen komen voor een financiele ondersteuning ?
  Allen vergezeld met een micro- of macro-projekten .
  Via de ACP weet de Surinaamse Parlementaire delegatie optimaal gebruik te maken van de EU-fonds .
  Mede door het krijgen van de financiele injectie van de EU komen er meer ruimte en kunnen meer mogelijkheden geschapen worden voor zowel de werknemers als het bedrijf (bvb. verhoogde export )en dat komt ook ten goede voor de Surinaamse Natie .
  Daar gaat het toch om ???
  Dat jij en Olland zeer diep teleurgesteld zijn met het het behaalde resultaat van de ” Surinaamse Patriotten ”
  verbaast mij niet .
  Rest mij nog de vraag te stellen ; Wat is hier fout aan , Mike ???
  Republiek Suriname Voorwaarts !!!
  Voorwaarts richting het geluk en de overwinning !!!
  I AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 36. Pamessar je bedoel je bananen die ga je in ontwikkeling brengen, voordat je iets zegt, praat eerst over A. Z. P en E. B. S wat je met deze twee bedrijven hebt gedaan. Nu ga je over bananen sector praten, wie ga voor de gek houden. Althans ik niet, hoor. Yoh, Oplichter, vernielzuchtig, parasiet, trouwens een parasiet is beter dan jijzelf. Wanneer je een post krijgt als direkteur dan is het moni, mé tek moni fosi, dan de rest Kant nyang ka. Dat is jou optie, karakter. Oja en bij O. W heb je toch gefraudeerd. Nu bij L. V. V Ben je bezig te vernielen. IS DAT NIET GENOEG ?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.