Onachtzaamheid Surinaamse politie irriteert

18

PARAMARIBO, 2 aug – Het Openbaar Ministerie irriteert zich steeds weer aan de slordigheid en nonchalance bij politieonderzoek. Steeds vaker blijken politieagenten het niet al te nauw te nemen met de voorschriften. Dat het OM er last van ondervindt, bleek pas weer. In een moordzaak bleef geen andere optie open dan vrijspraak te eisen.

Een eis die doorgaans haast het alleenrecht is van de verdediging. De moord op een vrouw voltrok zich bijna twee jaar terug. Volgens een verslag in de Times of Suriname acht de vervolging zich machteloos. Bewijsstukken zijn gelaten voor wat ze zijn. Een stuk metaaldraad waarmee de vrouw waarschijnlijk is gewurgd, is niet onderzocht. Ook was er een voetspoor aangetroffen op de rug van de vrouw. Daar is verder niets mee gedaan.

Tijdens de rechtszitting maakte officier van justitie Duncan Nanhoe een geïrriteerde indruk. De politie had ondeugdelijk werk afgeleverd. De verdediging greep de gelegenheid uiteraard met beide handen aan. Er was duidelijk geen bewijs tegen de verdachte. Van de man werd eerder beweerd dat hij een opdracht van derden had uitgevoerd. Dat is nooit bewezen. De vrouw was eigenares van een bakkerij. Het OM heeft zich vaker beklaagd over steken bij de politie, zo te zien zonder effect.

Bekijk ook:


18 REACTIES

 1. Het lijkt op deze manier erop dat de politie mee werkt met de criminelen.
  Want ze houden bewijs achter.
  Ze doen niets met bewijs materiaal.
  Of ze zijn lui.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 2. De misdaad groeit ook binnen het politionele korps: willekeur, nepotisme, favouritisme, corruptie,etc.

  Hierdoor loopt de behandeling van anti corruptiewet “bewust” vertaging op.

  Crimecoalition en Bermpolitiek.

  “Neks no fout”


  Maak melding

 3. Suriname is vanaf 25 feb 1980 in de greep van criminelen en misdadigers front regering heeft met man en macht geprobeerd het tegen te gaan maar mocht niet baten,Siegfried Glids is daar mooi voorbeeld van en de veroordeling van de man die zich president noemt in suriname en de derde voorzitter van het parlement in suriname namelijk Desi Bouterse en Rony Brunswijk.
  Het is hard maar waar, Suriname zal naar mijn mening nog verder in greep worden gehouden door deze criminele misdadigers.


  Maak melding

 4. Ik zal zeggen: de pot verwijt de ketel! Heeft het OM de vervolging van een pleger van misdaden tegen de menselijkheid niet op de lange baan geschoven?


  Maak melding

 5. Inderdaad kan het politie dossier tekortkomingen bevatten, maar ook het O.M. is debit eraan. Vanaf de derde dag van de aanhouding heeft het O.M. zicht in het dossier. Waarom heeft het O.M. de politie niet opgedragen om te werken aan die gebreken.Men doet voorkomen, alsof ter terechtzitting gebleken is dat de zaak niet goed onderzocht is.Ik geef het O.M. een brevet van ongeschiktheid indeze of hebben ze steekpenningen gehad. Immers is Suriname het meest corrupte land ter wereld en het O.M. maakt deel uit van de samenleving.


  Maak melding

 6. Het is niet de schuld van de Politieagenten!! Zij doen wat zij aangeleerd hebben!! Is een betere opvoeding in dezen niet een optie??

  Maar als er iemand (met reden) tegen de politie sakasaka of iets dergelijks zegt, wordt wel met de Gummiestok in elkaar getimmerd! Tot nu toe heeft de Politie nooit de punt op de i gehad!! Heropleiding zal een kunst zijn.


  Maak melding

 7. Zowel het politie apparaat als de OM zijn incompetent om taken naar behoren uit te voeren.
  Te veel van dat kat en muis spelletje tussen deze twee.Je hebt aan de ene kant de politiemannen die geen moer uitvoeren en aan de andere kant heb je de ijverige moordmachine Belfort.Belfort denkt dat hij 3 in 1 is ,namenlijk judge and jury en beul samen. die niet zit te wachten op een rechtszaak maar eigenhandig doodvonnissen uitvoerd zomaar midden op straat.
  Dan heb je de OM ,en slechts 1 dreig telefoontje van ‘baas boven baas’ en de gehele strafzaak tegen baasje komt tot een abrute stop.
  Geen van deze twee deugen,geen van ze.Bah!


  Maak melding

 8. De politie is sinds de komst van de moordende press NIET meer gemotiveerd.
  Tydens de coup zijn collega’s ,gedood, vermoord (Dhr Gooding) en vernederd. Helaas kan de politie nu niet buiten de press om (benoeming korpschef foetoeboi).
  De politie (meeste) is NIET blij met deze press.

  Ik heb niets anders dan grote bewondering voor de hardwerkende politieman/vrouw die zijn/haar moeilijke taken uitvoert. Je zal maar een moordenaar opsluiten en dan met lede ogen toezien dat hy later weer vry loopt mede door inmenging van de zelfde press.

  Het wordt steeds moeilijker om je taken naar behoren uit te voeren.


  Maak melding

 9. Ondeugdelijk werk van de politie maakt dat een crimineel vrij komt!
  foei toch korps politie!!!!

  Metaaldraad is een technisch bewijsstuk dat zomaar gelaten is door het forensisch team van de politie!


  Maak melding

 10. Is het juist om te zeggen ‘Ik irriteer me aan… ‘?

  Nee, ‘Ik irriteer me aan…’ wordt als een onjuiste zin beschouwd. Wel juist zijn ‘Ik erger me aan…’, ‘Zij irriteert me’ en ‘Zij ergert me.’


  Maak melding

 11. Aangezien ze in de politiek ook onachtzaam tewerk gaan betreffende die omstreden amnestiewet, en het niet willen doorvoeren van een anti corruptiewet, is het niet verwonderlijk dat het doorwerkt bij allerlei andere overheidsinstanties.


  Maak melding

 12. Dat zijn a-genten die alleen voor het geld gaan elke maand. Het boeit ze niet. Deze appels moeten ook eruit gegooid worden netals de reshuffeling bij de verschillende ministeries!!


  Maak melding

 13. Wederom “blunders” van politie en het Justieel apparaat.
  Dus niet alleen bij de politie. Ook bij het O.M.
  Wij hebben het vaker hierover op het forum gehad.

  Een Brevet van Onvermogen.
  @Ray heeft het ook al vermeld. Ze zijn echt ‘incompetent’.

  Ik had gisteren een bericht gelezen op StarNieuws.
  1:Cambiohouder Soender Hirasingh aangehouden.
  2:Benadeelden mogen alsnog aangifte tegen S.H. doen.
  Ik neem aan dat de ‘benadeelden’ dit reeds geruime tijd hebben gedaan.

  Let op, dat er straks geen ‘blunders’ worden gemaakt m.b.t. deze zaak door het Justieel apparaat.


  Maak melding

 14. Die minister van Justitie dacht ik had toch wat te melden, een poos geleden, van dit en ik ga zo te werk gaan, maar ja, als je dit zo leest, dan is het nog steeds een bille systeem, een ieder doet wat, die skotoe bepaalt zijn manier van optreden, heb ik zelf gezien, en voorlopig zal dit ge eikel zo blijven, maar dit is iets voor dape, en daar zullen ze schoonschip moeten maken.


  Maak melding

 15. Als het niet goed gaat dan moet men niet bang zijn om disciplinaire maatregelen te treffen of andere maatregelen zodat in het vervolg zoiets niet meer voorkomt.
  Daarom is het belangrijk dat een ieder correct en voorbeeldig moet gedragen.


  Maak melding

 16. Het is wel duidelijk waarom dit soort zaken gebeuren.
  De hoogste in dit land geeft duidelijk de opdrachten, Desi Bouterse maakt overal een potje van!
  Het wordt de hoogste tijd dat de Surinaamse bevolking via een referendum een uitspraakt doet tegen de huidige regering.
  Zodra het jullie allemaal duidelijk word dat we met ons alle in de maling worden genomen door de bestuurders van dit land kan het niet anders dan dat er weer een volksopstand moet komen.
  Wij Surinamers moeten nu eindelijk eens laten zien dat we niet langer het voetvolk zijn van een regering die niet in staat blijkt het probleem bij de wortel aan te pakken.
  Wij moeten laten zien dat we wel degelijk de boel onder controle willen krijgen en deze regering via een referendum afwijzen en naar huis sturen.
  Mar dan wel zonder wachtgeld, dat geld hebben we hard nodig om orde op zaken te stellen.


  Maak melding

 17. @ Roy .
  Sterker nog ze hebben de politie opleiding met een half jaartje verkort. Het gaat DDB om macht niets meer en niets minder, kijk maar naar de versnelde tempo hoe hij de dienstplicht invoert.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.