Franse militairen gedood nabij grens met Suriname

42

PARAMARIBO, 29 jun – Twee Franse militairen zijn doodgeschoten door Braziliaanse illegale goudzoekers. Dit gebeurde tijdens een vuurgevecht in een goudkamp bij het dorp Dorlin Maripasoela, dicht bij de grens met Suriname. Twee gendarmeries raakten gewond. Intussen wordt het hele gebied bestookt door de Fransen en worden kampen van de goudzoekers in brand gestoken.

De autoriteiten hebben meer manschappen ingezet voor een hevige opruimingscampagne. De Franse militairen en politieagenten houden schoon schip. Er zijn vuurwapens in beslag genomen en arrestaties gepleegd. De twee gedode ambtenaren waren bij een actie betrokken, toen hun helikopter werd bestookt vanaf de grond. Ook het grensgebied langs de Marowijne wordt streng bewaakt, omdat de kans bestaat dat de illegalen de oversteek maken.

De Surinaamse autoriteiten zijn officieel nog niet op de hoogte. Toch zijn eenheden van leger en politie in staat van paraatheid gebracht in Albina. Het grensgebied is uitgestrekt, waardoor controle moeilijk gaat. Ook Suriname heeft vaker last van Braziliaanse illegalen die goudzoekers aanvallen of zelf illegaal goud mijnen. De Franse minister van Overzeese Gebieden, Victorin Lurel, is intussen naar de kolonie vertrokken.

Bekijk ook:


42 REACTIES

 1. Samen optrekken met die Fransen zodat ons grondgebied kan worden beschermd (zowel economisch als vanuit het oogpunt van het milieu)


  Maak melding

 2. Dit lag in de lijn der verwachtingen, en het was een kwestie van tijd. En er zullen nog meer van zulk een gedoe zich voordoen. Het is daar in het oosten van Suri
  name echt een bende, en probeer dat maar in de gaen te houden. En als die Fransen daar echt iets gaan doen, dan zal er wel meer bloed gaan vloeien, want reken maar
  die gasten deinsen dan voor niets terug, vooral als ze vanuit Parijs een bepaalde opdracht krijgen boi,dan wordt het anders, niet te hopen.


  Maak melding

 3. Wat een gedoe.

  Ben benieuwd naar de acties van Pres. Hollande, de reactie is bekend:

  “Intussen heeft de Franse president François Hollande zijn medeleven betoond aan de families van de slachtoffers. Hij bezwoer dat de autoriteiten alle methoden zullen gebruiken om de moordenaars op te sporen. “De president heeft deze aanval tegen vertegenwoordigers van de rechtshandhaving scherp veroordeeld”, meldt het kabinet van de president.”
  Bron:starnieuws.

  Geen makkelijk man zo te lezen, zal hij nu uit boosheid Naarendorp eruit flikkeren?
  Die criminelen zijn vermoedelijk gevlucht naar su grondgebied.
  no commend……..


  Maak melding

 4. Ha Ha

  Het regement in Kourou wil niks met baas te maken hebben,
  Daar zitten ook Nederlandse Militairen die zelfs in Suriname hebben gediend.

  Als je zin hebt en vooral lef en heel gezond.

  Werken bij het Vreemdelingenlegioen

  De toelatingsvoorwaarden

  De selectie vindt uitsluitend plaats in Frankrijk. De reiskosten en eventuele kosten van een visum komen voor de rekening van de sollicitant,
  het Legioen is toegankelijk voor mannen van 17 tot 40 jaar (voor minderjarigen is een toestemmingsverklaring van de ouders vereist gewaarborgd door de Franse staat of een van de ambassades van Frankrijk),
  e sollicitant dient in het bezit te zijn van een geldig identiteitsbewijs,
  getrouwde mannen worden aangenomen en geregistreerd als vrijgezel,
  de toekomstige legionair moet over een goede lichamelijke gezondheid beschikken.
  voorafgaande kennis van de Franse taal is niet noodzakelijk: de legionair leert de taal in de praktijk.

  De selectie

  De voorselectie vindt plaats op een van de informatie- of selectiebureaus van het Vreemdelingenlegioen. Voor Nederlandse kandidaten is Lille het dichtste bij, maar de voorselectie kan, indien de kandidaat dat wenst, ook plaatsvinden in Aubagne, Bordeaux, Lyon, Marseille, Metz, Nantes, Nice, Parijs, Perpignan, Reims, Rouen, Straatsburg of Toulouse,
  de daadwerkelijke selectie vindt plaats in Aubagne (dichtbij Marseille) en bestaat uit medische, psychologische en conditietesten,
  wanneer de kandidaat aangenomen wordt krijgt hij een contract voor 5 jaar, wat verlengbaar is met contracten van 6 maanden, drie jaar of vijf jaar.

  De opleiding

  De basisopleiding duurt 4 maanden en wordt gevolgd bij het 4e Vreemdelingenregiment te Castelnaudary,
  na de opleiding wordt de legionair geplaatst bij een regiment of detachement van het Legioen.

  Verdere informatie

  Voor verdere informatie kunt u de meertalige website van het Vreemdelingenlegioen raadplegen: http://www.legion-recrute.com

  U kunt ook bellen met de telefoonnummers 0033 1 49 74 50 65 (Frans en Engels) of 0033 3 88 61 53 33 (Frans en Duits)

  Oh nog wat.
  Mijn zoon heeft met die mannen in Irak en Afghanistan gevochten.
  Hij was erg onder de indruk van hun onverschrokkenheid.


  Maak melding

 5. De vraag is,..hoe gaan de collega-militairen dit “verwerken” ???

  Komt er buiten Hollande om een geheime missie a la Swarchenegger???

  indien zo,..dan platgooien die rotzooi daar!!!


  Maak melding

 6. @Hans,

  Hoezo, leg uit?

  Su levert niet uit.
  In Su krijgen criminelen amnestie.
  In su worden de verkeerde criminelen kapot geschoten.

  Wedden dat,
  Ik wed, dat suri de opdracht geeft aan ‘faya blo’, om onschuldige garimpero’s neer te knallen, met als doel de Fransen te vriend te houden.

  Inzet 100 srd.


  Maak melding

 7. Dus eerder totaal geen controle over de elegale Brazilianen geweest. Waar heeft su wel controle over??

  Wanneer men Bouta niet onder controle kan hebben en of over krijgen, wie dan wel!!

  Mensen, neem mij niet kwalijk, maar het zijn de klootzakken die, dit allemaal toestaat en een grote bek tot Tokyo hebben!! en het zijn de zelfde teringbendes van de regering!!

  @ Esmerald je komt heel goedkoop uit! De koers is momenteel 1:4,09 . Ik wil wel met je wedden voor een Djogo en ik weet zeker dat ik verlies! dus, dan samen maar drinken bij de VAT!!! als je er bent.


  Maak melding

 8. @Wiep Ding.

  Helaas heb ik niet zoveel cash srd’s 🙂

  Een djogo…….; Wiep Ding jij bent de eerste su die een djogo met mij wilt drinken, applaus.
  Als ik in su ben en ik bied ze een djogo aan, dan krijg ik een dodelijke blik toegeworpen.
  Neen, zeggen ze beleefd, doe mij maar een Heineken, whahahaha.

  Als ik er ben, dan hou ik je eraan.

  Fijn weekend!


  Maak melding

 9. @ Esmerald over de moordaanslag, laat ik echt niet zover komen hoor!!! maar ja, je kent de gasten! en wie weet pakken zij mij ook!! onrekeningstoevatbaar!!!!
  Kijk hier hebben zij ook geen respect en waardering voor de vrouwen!!


  Maak melding

 10. Esmerald,

  Alles kits?

  Heb je weleens gehoord van goeie criminelen?
  (whoehaa..)
  In su worden de verkeerde criminele kapotgeschoten
  en de ( goeie?) criminelen krijgen amnestie?
  (uuuh..) Ik dacht dat Bouterse ook een verkeerde crimineel was. of nie..? (ha, ha, ha…)
  Onschuldige garimperos?
  Mensen die het water vergiftigen met kwik. Onschuldig??

  Voortaan moet de polite in Su maar eerst aan de crimineel vragen; ‘ben jij een verkeerde crimineel of ben je een zachtaardige crimineel ‘. (hi,hi..)
  Dat wordt echt gieren en brullen…
  (whoehaa….)
  Trouwens 100 srd als inzet is te weinig mang!
  Zet je hele vermogen in dan ben je zo multi miljardair. srd’s wel te verstaan he? (hi, hi..)

  schone dame, je ‘brengt ze’ hoor (!) .

  krachtie he


  Maak melding

 11. @ Mietakie neen he!! Niet doen aub!!!!!!! ik doe een beroep op jou svp! wetende als Esmerald haar hele vermogen inzet, boi! ding sma sa ontvoering!! No, No Balla!! Bespaar haar mi gudu, mi bassie!

  Esmerald zie je? mijn eerste aftrap is de deur uit!!!! Je bent nu veilig!!


  Maak melding

 12. Tedje, in het Surinaams wan ted (een heel klen beetje), grijp hier alle kans om je paternalistische COMPLEX ten toon te spreiden, trap jou voornamelijk eigen open deur zoals gebruikelijk weer binnen. Tedje wan ted (op z’n Surinaams), niets voorstellend. Op z’n engels: GEZOCHT – idioot, waar hangt ie uit?


  Maak melding

 13. Die Fransen weten tenminste schoonschip te maken met die boeven uit Brazilie, maar hier in Suriname kunnen duizenden van die criminelen uit Brazilie ongestoord op een illegale wijze goud delven, en het millieu vernietigen, en zich ook nog ongestoord voortplanten in het binnenland, waardoor het aantal crimineeltjes toeneemt, en op ten duur een groot probleem voor dit land gaat worden.


  Maak melding

 14. Tedje zijn zoon is medeplichtig aan de dood van 500.000 mensen in Irak en Afghanistan, van de afgelopen 10 jaar meldt Tedje Hij heeft daartoe zijn “steentje” aan bijgedragen. Maar ondertussen hangt Tedje (klein beetje) de Paus uit op dit forum en wie weet waar nog meer. Tedje manifesteert zich als gespleten persoonlijkheid en als NIETSNUT.


  Maak melding

 15. Ik hoop dat het vreemdelingen legioen ze aanpakt want dit is gewoon moord. Er is geen sprake van een conflict. Frans Guayana valt onder Frankrijk en zover ik weet beschermt Frankrijk in tegenstelling tot Suriname haar grenzen.


  Maak melding

 16. @ Musk! hoe meer goede zielen, hoe meer vreugde! wij gaan proberen 5 glazen eruit te halen, desnoods de fles wringen tot de laatste druppel. Je bent welkom!!


  Maak melding

 17. @Tedje,
  Je moet niet jokken dat je zoon samen met legionairs heeft gevochten.
  In Afghanistan zitten ze totaal in verschillende provincies en dat was ook zo tijdens de Irak oorlog.
  Bovendien stellen ze niks voor, sinds de oprichting in 1831 kunnen ze alleen tekeer gaan tegen zwakke landen, die militair niks voorstellen.
  Tijdens de tweede wereldoorlog hebben de duitsers ze een lesje geleerd, en ze komen de laatste tijd regelmatig in bodybags thuis uit Afghanistan.


  Maak melding

 18. OPRUIMINGS ACTIE

  WANNEER IN SURINAME!!!DE FRANSEN ZIJN ONS VOOR :1-0

  WANT OPGERUIMDE ILLEGALE GOUDKAMPEN STAAN ALTIJD NETJES OPGERUIMD!

  IK HEB NOG GEEN ENKLE ILLEGALE GOUDZOEKER EEN SOCIAAL PROJEKT TERUG ZIEN DOEN!

  EEN TRUK ZAND OP EEN VOETBALVELD GOOIEN IS GENOEG;

  MAAR NEE………DUS DE GALG!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 19. Franse legionairs zijn ordinaire huurlingen maw ze zijn bereid te moorden voor geld.
  Tedje is een mooi en vooral romantisch verhaal over deze over deze bloeddorstige honden. Ze hebben oa flink huisgehouden in Algerije en Vietnam.
  In Dien Bien Phu hebben ze goed op hun flikker gehad.


  Maak melding

 20. Ik denk dat dit een mooie job zou zijn voor de jongens van faja blo.Kunnen ze laten zien wat ze kunnen.
  Tegen ongewapende mensen weet ik al wat ze kunnen,nu nog deze gewapende illegale Braziliaanse goud zoekers nog.


  Maak melding

 21. Het was in de lijn der verwachtingen.
  Deze criminelen goudzoekers richten een ware ravage aan in binnenland van Guyana,Frans Guayana,Suriname en Brazilie. Het zijn goedbewapende illegalen met een eigen infrastruktuur die bevooraad worden vanuit Brazilie. Het gevonden goud verdwijnt dan ook direkt richting hun crimi-bazen in de Braziliaanse jungle.
  Een gezamelijke aanpak van alle 4 landen zal de beste vruchten afwerpen.


  Maak melding

 22. @Tedje

  Je hebt dus een zoon die heeft meegewerkt aan het consolideren van het westerse imperialisme. Je zoon heeft meegedaan aan illegale oorlogen in Afghanistan en Irak en jij praat er heel trots over. Dat je een koloniaal bent heb je inmiddels al bewezen op dit forum maar met deze bekentenissen kan ik je in een beter perspectief plaatsen. Je bent dus de ultieme redimusu en jouw zoon handelde in het verlengde daarvan. Je zoon is dus medeverantwoordelijk aan de genocide in Irak en Afghanistan maar hier op dit forum zet je een grote muil op over vermeende mensenrechtenschendingen in Suriname. Wat mij betreft ben je geen Surinamer. Je bent een werktuig van de westers-zionistische imperialistische kliek. Een redimusu! Gefeliciteerd!!!!!!!


  Maak melding

 23. @anna_z
  Maak je niet druk om Tedje.
  Dit soort figuren zijn geen Sranangmangs en we willen ze ook niet in ons mooie Su.
  Je ziet toch dat deze Tedje een “blaka fesi wit ati” is.
  Dit soort redimoesoes kunnen beter in Holland blijven want we hebben helemaal niets aan ze.


  Maak melding

 24. Voor de goede orde;

  Redi Musu = Korps zwarte jagers.

  In dienst van de koloniale heerser.
  Wie was er ook in dienst van de koloniale heerser?
  Juist ja, hij! keizer Bigi Mofo I. De Redi Musu der Redi
  Musu’s. Nooit meer raden anna_zuigeling!

  Nogmaals voor de goede orde, Redi Musu’s waren in dienst
  van de koloniale heerser. De suppletie couppleger en
  later moordenaar van vele oprechte Surinamers, is de
  enige echte Redi Musu. Of! Krijgen wij wederom een les
  geschiedvervalsing uit het leugenboekje van de
  Nationale Debielen Partij!


  Maak melding

 25. In de jaren ’70 kwam een half naakte japanner uit de bossen van Indonesië. Hij wist niet dat de tweede wereldoorlog reeds was afgelopen. Bij kameraad anna heb ik hetzelfde idee. ze weet nog niet dat de koude oorlog voorbij is, dat de uitbuiting verfijnder is en dat de eigen mensen veel betere onderdrukkers zijn dan hun kolonialistische voorgangers die ze zo uitschelden. de bakra’s hebben veel misdaan in Suriname, maar ik kan me niet herinneren dat ze na 1900 nog penissen afsneden en 15 man tegen een muur zetten en neerknalden. zeker niet de top 15 van de samenleving (ok, er zat een enkele sukkel tussen)

  anna: Brezniev is al dood 😉 en de redimusu is je baas die voor Nederland met hulp van kolonel Valk (want zelf was hij te stom en te laf) Arron heeft weggeschoten. De bakra’s wilden Arron weghebben omdat hij West-Suriname MET HUN GELD, MAAR ZONDER HUN zou ontwikkelen. DiDiBrie was moe van zijn varkenskwekerij en wilde op een makkelijke manier meer geld en aanzien. Het bracht wat meer op dan die vieze bladen die hij in Duitsland verkocht, maar het was hard werken.

  Dus anna: redimusu’s > je baas en zijn medemoordenaars.

  Waarom is hij tegen Arron opgestaan en tegen Daal en niet tegen de Guyanezen in Tigri? Omdat hij weet dat hij zijn ***** niet moet jeuken aan de awarraboom die Tigri heet. Laat hij die Guyanezen hun penis gaan afsnijden, la me zien.


  Maak melding

 26. @ Tedje, ik ben het eens met je.Vertel ze de waarheid.Eigenlijk worden deze soldaten niet gestuurd om te doden, maar meer om te beschermen.Slecht zijn ze niet.Ze komen alleen maar uit verschillende landen.

  @ Midete. ben ook 100% met je eens.

  @ Ferdinand Hossenbus, ben je eindelijk wakker.Dat wordt zeker niet mooi hoor. Het Surinaams leger is chicken feed.

  Danitia


  Maak melding

 27. @W. Whome @midete

  Wordt het niet tijd om het Bouterse syndroom te overwinnen? Revoluties eisen nu eenmaal slachtoffers en er is een groot verschil tussen slachtoffers van een revolutie en slachtoffers van bewuste genocide en onderdrukking. Jullie praatjes slaan echt nergens op.


  Maak melding

 28. ANNA_z: Wordt het niet eens tijd dat jij je slavernijsyndroom in elk geval probeert te overwinnen. Het is 149 jaar geleden en die verhaaltjes ken je alleen uit de geschiedenisboeken , en je bet ondertussen 50% Indiaanse, dus get a life stap uit je slachtofferrol en gooi die angst haat en hebbies overboord. het is 2012…..


  Maak melding

 29. Wij zullen eerst vragen aan die o zo wijze diasporalogen wat te doen in dit specifiek geval, om straks niet te worden bestempeld als simpele schutters.


  Maak melding

 30. Wat een ontzettend domme reacties toch weer. Webmaster, zijn jullie nou trots dit soort gezwets op jullie site te hebben? Gezien de persoonlijke noot hier en daar, lijken de berichten beter thuis op facebook of zo.


  Maak melding

 31. Nou Anna-Z als ik jou zo hoor praten ga je het liefst bij Hugo Chavez op schoot zitten,hij knijpt in een bal op je rug en jij speelt de buikspreekpop,volgens mij kun je beter nar Noord-Korea verhuizen.


  Maak melding

 32. Heh jongens geen gelul suriname heeft een schoon maak aktie nodig thats it!!!!!onschuldige schuldige en eerlijke en oneerlijke rovers piraten drugs baronnen noem maar op wie doe het werk nu om op te klaren lol fayablo hihihihi!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.