President Suriname ook bij top over Paraguay

48

PARAMARIBO, 26 jun – President Desiré Bouterse zal de top bijwonen, waar de crisis in Paraguay besproken zal worden. Dit zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. Wat in Paraguay gebeurt is ook voor Suriname relevant. Het standpunt van de regio dat de “democratische beleving” voorkeur verdient, wordt volledig ondersteund.

Suriname wil dan ook rechtstreeks betrokken zijn bij het bespreken van de crisis. “We hebben gemekrt dat in Paraguay een aantal zaken is uitgemond in actie van twee constitutionele instituten, het Congres en de Senaat en dat er een procedure is ingezet voor het afzetten van de president”, zegt Lackin. Het steekt dat het saatshoofd, Fernando Lugo, niet de gelegenheid kreeg zich te verdedigen. De regio heeft daar problemen mee, vooral in Unasur-verband.

Het nieuwe verbond van Zuid-Amerikaanse staten wil juist een zo soepel mogelijk samengaan van democratie en ontwikkeling. “We moeten toegeven dat het om een interne aangelegenheid gaat”, aldus Lackin. Toch lopen binnen Unasur afspraken over hoe om te gaan met democratie. “Bij het aangaan van Unasur zijn we overeengekomen dat de democratische beleving van groot belang is.” Het integratieproces waar Unasur voor is opgericht, staat en valt met deze beleving.

Bekijk ook:

48 REACTIES

 1. Ik weet niet wie baasje adviseert om deze bijeenkomst bij te wonen, Maar die laaken mini ster van BZ zou toch beter moeten weten, om hem toch niet voor aap te laten staan. De man zal zich maar dood moeten schamen als hij binnen wordt gelaten, en de eerste de beste persoon hem het hem verlelt, jij couplpleger en massamoordenaar jij hoot hier niet thuis.


  Maak melding

 2. Ik begrijp sommige politici niet. Als het om Suriname gaat, dan volgen wij de “Non-interference” policy. “Het is een Surinaamse aangelegenheid,” wordt geschreewd vanuit de berm. “Ini onoe oso wi na basi, en KLM no e trapoe eng poot dja moro.” Wij grijpen niet in op Cuba waar de bevolking letterlijk verpaupert. Maar in Paraguay willen we plotseling van ons laten horen. Ik hoop dat bij de aanvang van de vergadering iedere aanwezige staatshoofd in staat wordt gesteld een compleet verslag te geven hoe de democratie in de laatste 25 jaar beleefd is (inclusief vrije meningsuiting en persvrijheid).


  Maak melding

 3. Meneer Tedje u heeft een Bouta syndroom,u gaat slapen Bouta ,u gaat eten bouta u heeft geen rust u ziet altijd spoken.
  Jammer dat zo iets met u moet gebeuren.

  Groetjes,


  Maak melding

 4. Waar maken we ons druk over als de pres van Suriname een top gaat bijwonen, ivm gedoe in Paraquay. Hij gaat, misschien is ie uitgenodigd of niet, en als hij heeft besloten om te gaan, dan kunnen we alles erbij gaan halen oa dec 82, en daarna etc, gaat niet helpen.Die mensen in Suriname het merendeel dan, ze maken zich helemaal niet druk waar ie naartoe gaat of zo. Na oenoe dja e spang!!!! Libie na mang, mek a doe sa wani!!!!!!!!!!!1


  Maak melding

 5. De president is wel snel hersteld. Was hij soms iets te vrezen in Brazilië, toen hij met het smoesje kwam dat hij op advies van zijn dokters thuis bleef?
  Het vreemde is dat iemand die het parlement met een staatsgreep naar huis heeft gestuurd over een ander parlement dat dat met democratische en rechtsgeldige middelen heeft gedaan tot de orde wil gaan roepen?
  Het kan verkeren!!


  Maak melding

 6. comedy capers hahaha echt een lachertje.Iemand die zo rust moest houden van de dokter.
  En Lakei zegt terecht ,,is een binnenlandse aangelegenheid,,dus vind ik deze snoepreis helemaal niet nodig.
  Dit had unasur ook moeten doen bij de aanname van de amnestiewet,dan kwamen ze nog geloofwaardig over.
  Opdonderen met die bende nu.


  Maak melding

 7. Lijkt mij een gegronde reden voor afzetting.
  Kunnen wij wat van leren.

  Deze bout is echt een schaamteloos wezen.
  Zoek de verschillen:

  “Het Paraguayaanse parlement heeft president Fernando Lugo afgezet. De Senaat in de hoofdstad Asunción bekrachtigde de afzetting vrijdag met 39 stemmen tegen 4.

  Hij wordt ervan beschuldigd POLITIEK VERANTWOORDELIJK te zijn voor de dood van 17 mensen bij gevechten tussen boeren en de politie tijdens een illegale bezetting van land vorige week.”

  bron http://www.vt4.be/nieuws/paraguayaanse-president-fernando-lugo-afgezet-update


  Maak melding

 8. @Eduard Lupson, dank je voor je info. Velen hebben dat niet eens door.
  =Als dat niet genoeg is staat vermeld: Toch lopen binnen Unasur afspraken over hoe om te gaan met democratie.

  =Geloof je dit echt voor Suriname? De regering is helemaal niet transparant.


  Maak melding

 9. Straks hebben de betalende (reizigers) wederom vertraging met SLM op de Mid-Atlantische route.
  Regelmatig kan men een (slogan) over SLM horen via een lokale radiozender in Amsterdam.
  De naam zal ik hier niet vermelden.
  Het is ook te beluisteren via Internet.

  Pres. DADA zegt! Wij moeten de wereld beter verkennen etc. etc. Flying on Trusted Wings.

  Pres. DADA zegt! Minister Lakei, zorg er voor dat het toestel gereed is voor vertrek naar deze (top).
  Ik wil het ook bijwonen.
  In welk land van Zuid-Amerika de (top) over Paraguay zal worden gehouden is niet vermeld in het artikel.

  “Bij het aangaan van (Unasur) zijn we overeengekomen dat de democratische beleving van groot belang is”.
  Of is het soms “DADA’s” beleving?

  Het integratieproces waar (Unasur) voor is opgericht, staat en valt met “DADA’s” beleving.

  Onze reizende “DADA” staat straks wederom voor PAAL.


  Maak melding

 10. Oh dus SLM moet wederom een vliegtuig afstaan om de President naar een summit te vliegen? En wat heeft Suriname daar te zoeken, iedereen was in RIO, en daar had men zaken kunnen doen.


  Maak melding

 11. Leiden 26 juni,

  Allereerst voorop stellende dat de pres. van Suriname door het volk is gekozen, wil ik hiermee zeggen dat hij op democratische wijze aan zijn positie komt.

  Er was een periode van tien jaar schuiven en dokken, als er nu andere mensen zijn gekozen dan is dat hun recht. Wat Unasur wil bereiken is een versterken van de regionale positie, dat is zeer in het belang van Suriname.
  Het feit dat de Pres van Paraguay stelt dat er sprake is van onconstitutioneel handelen dient inderdaad te worden onderzocht. Dit alles heeft niets te maken met what ever er in het verleden in Su is geschiedt.

  Wat sommige mensen niet begrijpen is dat een afhankelijke opstelling van Holland een zeer slechte zaak is. Zowel het koloniale als het neo koloniale verleden geven de indicatie dat wij toch geen banden met de hollanders moeten hebben.

  In Suriname zijn wij allemaal het slachtoffer van de armoede. De negers door de slavernij en de rest door uitbuiting en misleiding van de hollander, waardoor ook zij in Su terecht zijn gekomen. Wij dienen als surinamers juist gezien dit gezamenlijk verleden, de handen ineen te slaan om ons land vooruit te helpen.
  Regionale versterking is dan ook prioriteit no.1.

  Zoals de surinamers nu in Ned leven is niet waardig. Op elk gebied is er sprake van een aanmerkelijke achteruitgang. Ik heb het al eerder bewezen, dus ik stel nu dat de Surinaamse cultuur in ned wordt onderdrukt. Er is dringend actie nodig vanuit Paramaribo om faciliterend te werken om er naar te streven dat op zijn minst binnen 3 jaar er ongeveer 10.000 surinamers remigreren.
  In Sur dient er naast een soepele nationaliteits verkrijging er ook aan te worden gewerkt dat de surinamers in su beseffen dat het toch om landgenoten gaat. Hulp en een positieve instelling in Su is dus dringend noodzakelijk. Als deze zaak door de regering nu niet wordt onderkend, dan bestaat deze mogelijkheid er over 15 tot twintig jaar er niet meer.
  Gestreefd moet worden om het intellectuele kader, alsmede de echt gemotiveerde in su geboren mensen terug te halen.

  M.Vr.Gr.
  Mr. Roy Siwpersad
  Jaihint@hotmail.com


  Maak melding

 12. Zorg dat er intelegente mensen aan de macht komen in Sranang en het land zal rijk worden.
  Kortom: donder deze regering aan de kant en sluit alles op wat met moord, drughandel en corruptie te maken heeft


  Maak melding

 13. Dinsdag 26 juni 2012 om 12:03 uur, door Mr. Roy Siwpersad
  Word je niet moe van jezelf om Nederland en het kolonialisme er weer bij te halen, in een onderwerp dat over paraguay gaat en de onnodige reis die onze dood vermoeide president gaat maken.
  Ben je nou meester of mister?


  Maak melding

 14. Hoe maak je je eigen en de functie belachelijk.
  6 dagen terug te moe om te reizen, rust houden op advies van artsen. Parlement heeft de president afgezet, de DNA zorgt dat de president met zijn kornuiten buiten de gevangenis blijven. Wat is het verschil. Het ene parlement doet wat het doen moet en de ander maakt zich belachelijk.


  Maak melding

 15. Bouta heeft het verstandelijk vermogen van een krop Sla. Hij is nota bene zelf een coup pleger, moordenaar en een drugssmokkelaar. Nu gaat hij de les lezen op Paraguay
  top. Hoe geloofwaardig ben je dan ? lol ..whahahaaa
  Hij is niet naar de Rio meeting geweest omdat hij zo genaamd ziek was, lus bere of zo.. en nu ineens speelt hij weer baasje. Man is frede voor Interpol. De man is een karikatuur en een schande voor Suriname net als touropperator Lackin.


  Maak melding

 16. Eerst waren sommigen er absoluut 100% zeker van dat
  Bouterse nergens welkom zou zijn en dat de wereld hem zou boycotten. Zodra hij zijn voet in het buitenland zou zetten zou hij worden gearresteerd.
  Dat werd door deze sabieso’s allemaal in koor geroepen.
  Nu, achteraf gezien deze zogenaamde voorspellingen gebaseerd waren op pure doemdenkerij en absoluut niet bewaarheid worden, gaan deze zelfde mensen uit pure wanhoop de goden verzoeken om het vliegtuig neer te laten storten.
  Wat kan je als mens toch allerlei gefrustreerde onzinnigheden uitkramen wanneer je door een persoon bent geobserdeerd.
  Het is huilen met de pet op met zulke gefrustreerde gasten die hun doemdenkerij maar niet zien uitkomen.


  Maak melding

 17. Beste Mietakie: Noem eens 2 belangrijke landen waar jou president de afgelopen 2 jaren is geweest en waar hij succesvol is geweest voor Suriname in het aanknopen van handelsovreenkomsten.


  Maak melding

 18. Barnie,

  Naar welke landen Bouterse reist is niet de issue hier.

  De issue is dat Nederland bij het aantreden van Bouterse op hoge noten verkondigde dat Suriname geïsoleerd zou worden en dat Bouterse zeker niet naar het buitenland zou kunnen reizen en dat hij inmiddellijk zou worden gearresteerd.
  Niet gebeurd dus.
  Guyana, Brazilië, Trinidad, Amerika ..
  Barnie, ik kan me vergissen hoor, maar volgens mij vallen al deze landen onder de noemer buitenland.

  Op dit moment zijn er geen dringende reden om naar Europa te reizen maar ook in Europa( met uitzondering van Nederland uiteraard) zal hij volgens de diplomatieke verdragen ontvangen worden.
  Als staatshoofd kan Bouterse vrij reizen omdat hij
  immuniteit geniet. Daar kan zelfs Nederland niks aan veranderen.

  Barnie, is het jou niet opgevallen dat geen enkel ander land in de wereld (behalve Nederland,uiteraard) Bouterse als persona non grata heeft betitteld?


  Maak melding

 19. Wat mij verbaasd is dat afgestudeerde Su. toch geen werketos en lange termijn planning in zich hebben.Hierdoor kunnen ze niet inzien wat er om hun heen gebeurt.Ze blijven de witten likken en denken dat de witten de waarheid in pacht heeft.In mijn loopbaan als technicus heb ik geen Su. gekend die een project E/I of WTB van A/Z kan leiden.Afgestudeerd als Ir of ing. en we hebben het gehad.Wat verwacht van dan van de ongeschoolden.Geboren tussen de Marons heb ik Su.ervaren als een heel racistisch land.De schuldigen zijn de Nederlanders en de [vazalen van de witten] politieke partijen.Hou je niet bezig met dhr. Bouterse heb je je afgevraagd waarom de witten zich zo met Su. bezig houden.Alle projecten worden door hun uitgevoerd.
  Het is niet de schuld van nederland maar van de zwarten die vol zitten met complexen.[minderwaardigheid is troef]


  Maak melding

 20. @WIEP DING: Ik heb liever niet dat het vliegtuig neerstort, hij heeft hier nog 11 jaren uit te zitten in de gevangenis van Scheveningen, daar kan die zijn zonden overdenken. neerstorten zou de makkelijkste weg zijn.


  Maak melding

 21. @ Zucht!! Het spijt mij!!! sorry!! inderdaad hij moet lijden!! Jij hebt mij wel wakker geschud!! Hoe dom kan ik zijn! maar goed helemaal met jou eens! Joe na mi mang!!!


  Maak melding

 22. Bouterse gaat Paraguay ontwikkelingshulp bieden,…ai mi gado…….na zo een storm in Suriname hebben heel veel gedupeerden hulp dringend nodig,..nee meneer moet naar Paraguay,..fu soso,..spen a money zomaar,…


  Maak melding

 23. Bouterse is zo blij als een klein kind nu hij na 30 jaar gevangenschap in eigen land volop kan vliegen, maar alleen dan naar armlastige landen in de Caricom, en ook daar zal binnenkort een eind aan komen, dus laat hem nog even genieten, want zijn strafvonnis is een kwestie van tijd.


  Maak melding

 24. keizer Bigi Mofo I zal wel zoals gebruikelijk ietwat
  verward overkomen. Voor RIO+20 20-22 juni 2012 was hij
  oververmoeid, nu amper vierdagen later is de moordenaar weer helemaal de oude mensenrechtenschender als weleer.

  Hij gaat daar de mensen flink de “democratische” les
  lezen!


  Maak melding

 25. De ABB is verworden tot een hoopje zielige schreeuwers. Hun stem wordt niet gehoord en dat frustreert. Feit is nog steeds dat Bouterse de president van suriname is en door het grootste deel van de bevolking op handen wordt gedragen. Ook door mij. Dekolonisatie, de amnestiewet, economische groei en inbedding in de regio. Dat zijn de pijlers van ons Suriname en geen hond (ABB) die dat gaat tegenhouden. Schreeuwen mag natuurlijk altijd. 😉


  Maak melding

 26. Dada is in de regio geworden een egte arts zonden grenzen!!!

  en nu maar hopen dat hij bij zicht heeft:

  !!!!!!!!! Spul & Spuitje !!!! 🙂 🙂


  Maak melding

 27. mensen maak je niet druk..

  baas is voor vertrek ziek,let maar op.. diareeeee.

  hij zal en moet rust houden,niet wetende wat hem te wachten staat..

  kan zijn dat hij wordt aangehouden buiten su. voor verhoor in diverse zaken..


  Maak melding

 28. Als je EU niet inkomt, dan ga je toch naar Paaguay, zo simpel is dat. Maar mek oeng loeke if BAAS e dor werkelijk! In eigen huis huiselijk geweld en brand blussen bij de buren. Sjoooo leuk 😉


  Maak melding

 29. En oh ja, het eten van SLM is toch zooo switie switie. Dus als first lady het te druk heeft om te koken, dan maak je toch mis- oeps gebruik van de kans om in het vliegtuig lekkerrrrrrrr te eten en je te laden bedienen door mooie mooie dames!!!! Hmmmmmmm


  Maak melding

 30. een “couppleger” die naar naar de top van Paraguay gaat…hahahaha wtf!!!!kan allen oliedomme DDB zijn die denkt dat alles is vergeten en vergeven door amnestie.


  Maak melding

 31. Beste Anna Zwaffelaar, tijd voor je pilletje ..mie goedoe.. en vergeet niet naar de dokter te gaan. Er is nog hoop voor je.


  Maak melding

 32. Dezelfde procedure die is genoemen om de president van Paraquay af te zetten moet ook in Suriname gebeuren.
  De regering en minister van buitenlandse Suriname gaan nog meer zien. De lont is nu aangestoken in Zuid Amerika.


  Maak melding

 33. baas is in argentina wie kan wat aan doen.het doet pijn he dat jullie wensen niet uitkomen hij was ook in usa of niet heeft hij daar niet gesproken wat willen die haters nog meer blijven jullie maar lekker kletsen doet pijn he haters,,,,


  Maak melding

 34. was hij niet in mexico of zijn jullie dat ook vergeten zeker want dat gaan jullie niet zien alleen maar haat,,daar was hij met calderon hoor mexico,,mexico,,hij hoefd niet naar europa hoor ,,cricis,,cricis in eu,,of niet hahaha


  Maak melding

 35. en in deze gasten is er zoveel haat dat ze niet meer weten wat het verschil is tussen rust en ziek nee voor hun is de press ziek en kan niet lopen hahahaha leuk hoor wie was vorig jaar in usa jullie zeker niet bouterse kom op mensen wat jullie wensen gaat niet lukken,,let op 2015 oeng sa sie,,


  Maak melding

 36. Whatever………

  Voor mijn part reist hij de hele wereld rond.
  Boeit mij niet, doet absoluut geen pijn.
  Het is niet mijn belastinggeld, duhhh.

  Is het geen tijd voor een privé-jet?
  Misschien mag hij de jet van Afro-Jack lenen.

  Veel plezier en doe de groetjes aan Jorge Zorreguieta!


  Maak melding

 37. en meneer,,gmap,, wij nemen hem wel serieus hoor als press en de vraag is wie neem jou wel serieus met je stichting kom op man joe moes di a laaste man jongoe ,,


  Maak melding

 38. De pres.reist,loopt,doet alles.Praat met de grote Calderon,beledigt alles en iedereen.Maar zijn aura van moordenaar raakt hij niet kwijt.Geen enkele zelf respecterende president wil met hem 1 op1 op de foto.Zelf de man van Haiti heeft het vermeden om met bout op de foto te komen.Evenals als wij nog geen foto van de Naarendorp met Sarkozy gezien hebben.

  Cobie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.