Onderzoek naar bijstanders met huis in Suriname

50

Bij mensen in de bijstand is vorig jaar voor in totaal 10 miljoen euro aan verzwegen vermogen, zoals huizen, in het buitenland aangetroffen. Er zijn 403 onderzoeken uitgevoerd in meer dan 50 landen naar bezit van mensen met een bijstandsuitkering. In Suriname werden in totaal 34 onderzoeken gedaan.

De meeste onderzoeken werden gedaan in Turkije (137) en Marokko (84). In 163 gevallen is er daadwerkelijk vermogen aangetroffen. Dat heeft staatssecretaris Paul de Krom (Sociale Zaken) vrijdag geschreven aan de Tweede Kamer in antwoord op vragen van de PVV.

De Krom ziet geen aanleiding om nader onderzoek te starten naar uitkeringsfraude door niet-westerse allochtonen met bezit van onroerend goed in het buitenland, zoals de PVV vraagt. Volgens hem zijn gemeenten zelf verantwoordelijk voor de controles bij een vermoeden van fraude.


50 REACTIES

 1. En de huizen in Frankrijk, Spanje enz. Die zijn van autochtone Nederlanders, dus die mogen wel. En wat van de woonwagen bewoners die het openlijk laten zien wat ze hebben en ook nog een uitkering hebben. Dit is gewoon discriminatie……..


  Maak melding

 2. BRAM: Het gaat hier over personen met een bijstandsuitkering die hun onroerend goed in het buitenland verzwijgen, dus het heeft niets met autochtoon of allochtoon te maken. Je mag zoveel huizen hebben binnen en buitenland hebben als je betalen kan,het moet wel opgegeven worden aan de belastingdienst, en onr. goed is vermogen,en als je een bijstandsuitkering geniet mag je maar een bepaald bedrag aan vermogen hebben . zo simpel is dat……


  Maak melding

 3. bram ik ben het helemaal met je eens, trouwens laat de overheid maar eens naar zichzelf kijken, dan zie je pas hoe er gerommeld wordt, met allerlei dingen, waar de kleine man, of zzper de dupe van is, hard werken, en
  veel betalen aan de overheid, met al zijn regeltjes.
  schoerpioen


  Maak melding

 4. De Krom ziet geen aanleiding om nader onderzoek te starten naar uitkeringsfraude door niet-westerse allochtonen met bezit van onroerend goed in het buitenland, zoals de PVV vraagt..

  ,,Al vanaf de 1e crisis uit de ’80 jaren (R.Lubbers) zijn deze fraude –kinderbijslag/nephuwelijk/nep vluchteling etc– in kaart gebracht!!!

  Als heden PVV een vinger wijst, is niks anders dan lafheid van voorgaande leiders!!!

  Ps…het is mijn, alsook UW belastinggeld!!!


  Maak melding

 5. @BRAM, dit heeft niets met discriminatie te maken.
  Deze mensen zitten allen in een koopwoning en betalen allen ook belasting. Het gaat om mensen die een uitkering ontvangen zonder dat zij doorgeven een koophuis of andere bezittingen te hebben in het buitenland.

  =Terecht ook, omdat het niet zo kan zijn dat de belastingbetaler het moet opbrengen voor iemand die al huizen bezit.

  =Ik zie die criminelen al die een huis en andere vermogen hebben en toch een uitkering ontvangen. Kan gewoon niet.


  Maak melding

 6. TERECHT zeker weten, waarom moeten anderen veel bezitten waar ze geen eens voor dokken…anderen doen het volgens de regels en weer anderen frauderen bij het leven, dan moet je geen bijstand nemen als je al een leven OP STAND hebt 🙁 Eigenlijk zijn dit gewoon LOSERS…. beetje grote pietje SPELEN en alles ontduiken ten koste van de eerlijke mensen !!!!


  Maak melding

 7. Iemand wier niets, maar dan ook niets heeft in zijn eerste levensbehoefte, wil ik graag mijn bijdrage leveren, maar degenen die vermogen heeft? Neen hoor, absoluut niet!! dat noem ik graaiers!!

  Vergeet ook niet, dat de nabestaanden zitten te koekkeloeren op hun prooi!! Voor velen wordt straks een verdeelprobleem! onenigheden in de verdeling! Grootste ruzie tussen dierbaren onderling!! het gebeurt ook vaak!!


  Maak melding

 8. Gatenkaas in het systeem!

  Belating betalers betalen voor huizen die door bijstanders bezit worden.

  Wie wilt er voor mijn huis betalen?


  Maak melding

 9. Mijne,heren iedereen doet aan fraude zelfs de gene die de wetten maken.
  Als je,je auto of fiets verkoopt ga je dat aan de belasting doorgeven? nee toch.
  Alles wat je verkoopt moet je aan de belasting doorgeven.
  Als je een groot geld bedrag ergens hebt gewonnen ga je dat toch niet doorgeven.
  Het maakt niet uit of je een uitkering krijgt.
  De mensen die groot verdienen zijn de grootste boeven,en boeven willen altijd boeven vangen.

  Gaan jullie maar elle spelen.
  Groetjes,


  Maak melding

 10. 23 juni 2012

  Een persoon met een bijstandsuitkering heeft toch geen
  (vast)vermogen elders?
  Onderzoek? Ja, terecht! Maar de manier van onderzoek doen, bedenkelijk!

  Ik ben al een tijd op de hoogte dat de sociale dienst in Nederland Surineds naar Suriname sturen, of kantoren van Surineds inhuren, om dit onderzoek te doen. Alleen zo kunnen zij snel en diepgaand onderzoek in Suriname doen.
  Srika


  Maak melding

 11. @Henk Molenaar

  “En toen bleef Anna_Zoeloe stil”

  Beste malle Henkie, ik ben geen SuriNed en ik heb belastingtechnisch niets met Calimerostan te maken. Jammer he!!! 😉


  Maak melding

 12. @Henk Molenaar

  Ik heb er overigens geen enkel probleem mee dat er bijstandsfraude wordt gepleegd door genoemde groepen. Mensen in Calimerostan worden al genoeg bestolen en ze mogen best wel iets terug doen. 😉


  Maak melding

 13. Hierop kon je zitten wachten, maar ja nu gaat Suriname op de schop, en we zien wel wat eruit komt, we weten het toch, maar neem nou wat er hier in het land gebeurt, qua gesjoemel, vertel mij wat, ik zie het elke dag om me heen, ja wat moet je doen, dan kan ik elke dag de fiscus gaan bellen, van ga daar en zo en om de hoek is het bingo, en nog meer, is toch zo. Het is overal wat, moet je opletten wat er aan zwart geld
  over de balk gaat, zo!!!!! Ik kijk alleen maar en zwijgen is het beste want anders lig je op het kerkhof!!!! Ja de wereld anno juni 2012.Bizar.


  Maak melding

 14. wie niet beter weet en wijs wil zijn leest goed en merkt op dat het daad werkelijk discriminatie is want waarom niet gelijk alles onderzoeken autochtoon allochtoon.


  Maak melding

 15. 409 onderzoeken in 50 landen.
  34 in Suriname is dus maar heel weinig.
  Het zijn dus vooral blanken die zijn aangepakt.
  Turken zijn de grootste groep.

  Begrijpend lezen blijft moeilijk.
  De belasting oplichten is asociaal.

  Asociaal gedrag is een vorm van publiekelijk gedrag waarbij men geen rekening houdt met andere mensen of de omgeving


  Maak melding

 16. @ Zucht,
  Bedankt voor jou heel verstandige reactie.
  Iedereen die een bijstandsuitkering krijgt moet zich aan bepaalde regels houden zwart, wit groen of blauw.
  Je hebt een aantal Surinamers die dit soort berichten aangrijpen om een zwart witte verhaal te maken, wat ik zelf zeer zwakt en dom vindt.


  Maak melding

 17. Wat een prachtige foto van een woning heeft (waterkant.net) bij het artikel geplaatst.
  Dat is een model woning van Eco Green Park Suriname.
  Villa park in ontwikkeling gelegen in Par’bo Noord.

  Dus hiervan zouden ongeveer 34 SuriNeds en (autochtonene Nederlanders) eigenaars zijn met een Bijstandsuitkering.

  Dat is helemaal niet veel hoor.

  Tegenwoordig moet men ook aan het “nageslacht” denken.


  Maak melding

 18. Zondag 24 juni 2012 om 11:04 uur, door Fer. E.

  Die echt niet. Ook niet de mensen die op Blauwmeer kopen.
  Die lenen en kopen via Nederland.
  Zoetermeer en Amersfoort.

  Het zijn Surinamers die bezittingen hebben van hun ouders.
  Mijn overbuurman heeft zo drie huizen in Paramaribo.

  Iedereen die een beroep doet op deze wet moet o.a. aan de volgende regels voldoen.

  Vermogen
  Er is een vermogenstoets: artikel 19 bepaalt dat er slechts recht op algemene bijstand bestaat indien er geen in aanmerking te nemen vermogen is. Artikel 34 bepaalt dat niet als vermogen in aanmerking wordt genomen het bij de aanvang van de bijstand aanwezige vermogen voorzover dit minder bedraagt dan (per 1 januari 2012) voor een alleenstaande € 5.685 of voor de gezinsleden tezamen € 11.370 (onafhankelijk van het aantal personen!).
  Van de overwaarde van het eigen huis wordt maximaal € 48.000 buiten beschouwing gelaten. Als deze waarde meer is dan kan de gemeente een krediethypotheek afsluiten.
  Als iemand na het opmaken van het niet-vrijgelaten vermogen bijstand aanvraagt, wordt bezien of hij zijn vermogen niet te snel heeft uitgegeven. Er kan dan geconcludeerd worden dat hij “onvoldoende besef van verantwoordelijkheid heeft betoond bij het voorzien in de kosten van het bestaan.” In dat geval wordt een sanctie toegepast bij de uitbetaling van de bijstand.

  Migranten moeten tweede huis ‘opeten’
  25/04/98, 00:00
  Van onze redactie economie AMSTERDAM – De regels over het eigen vermogen voor mensen die bijstand ontvangen, is voor migranten onrechtvaardig. Zij worden daardoor gedwongen hun tweede huis in het land van herkomst, dat bedoeld is voor een onbezorgde oude dag, financieel ‘op te eten’.

  Dat stelt het Inspraakorgaan Turken in Nederland (IOT), dat overweegt een kort geding aan te spannen tegen de gemeente Den Bosch. Daar loopt sinds een half jaar een onderzoek naar 500 Turken en hun bezittingen in Turkije. De gemeente discrimineert en bedient zich van onrechtmatige onderzoeksmethoden, aldus het IOT.

  Migranten van de eerste generatie, die in de jaren zeventig en tachtig naar Nederland kwamen, hebben onvoldoende AOW op kunnen bouwen. AOW bouwt iedere Nederlander op vanaf 15 jaar. Veel migranten regelden daarom zelf een oudedagsvoorziening, in de vorm van een huis of stukje grond in het geboorteland. Raken ze echter voortijdig werkloos en in de bijstand, dan worden ze vanwege deze bezittingen gekort. Want de Bijstandswet schrijft voor dat uitkeringsgerechtigden maximaal een eigen vermogen mogen hebben van 9000 gulden.

  “Dit is een structurele fout in het stelsel van de sociale zekerheid”, zegt H. van Zuthen van het IOT. “Deze mensen willen graag terug naar hun eigen land en hebben daarvoor gespaard.” Volgens het IOT werden tijdens het onderzoek bezittingen al onteigend in Turkije voor de beschikking in Nederland op de mat viel. Ook zou met criteria (alleen onderzoek naar vermogens boven een halve ton) de hand zijn gelicht. Bovendien vindt het IOT het ‘discriminerend’ dat alleen de Turkse minderheid wordt onderzocht. De overheid had meer rekening moeten houden met de wijze waarop migranten in hun oude dag voorzien, aldus het IOT.

  De vakcentrales FNV en CNV hebben in een brief aan de kamercommissie voor sociale zaken aangedrongen op een oplossing. Eerder verruimde minister Melkert al de bijstandsnorm en vermogensnorm voor allochtone 65-plussers.

  etc etc.


  Maak melding

 19. Prima onderzoek; maar…..

  In een blok van 5 huurwoningen zijn mijn Hindustaanse buurman en ik de enige die werkend geld verdienen. Voor en achter ons blok zijn er nog eens 2 blokken van 5 woningen. Van die 10 woningen werkt alleen een Syrier als taxi-chauffeur. Dus 15 woningen waarvan 3 woningen waarin mensen wonen die werken. De rest is steuntrekker. Maar vraag niet hoe groot hun TV is, hoe vaak er drankfeesten zijn, wat voor auto er staat of hoe groot de Caravan in Zuid Frankrijk is.
  Dat komt allemaal door belastinggeld en van sociale afdrachten van de drie werkende gezinnen.

  Prima onderzoek hoor, maar er is meer te onderzoeken.


  Maak melding

 20. Zuchtje ,
  Als het zo simpel is zoals jij beweert , waarom worden die van de allochten niet onderzocht dat in tegenstelling tot die van de Turken , Surinamers en de Marokkanen ???
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 21. @Musk

  Zo zo, jij weet precies wie er steun trekt en wie er werkt. De volgende stap is dus de telefoon pakken en de mensen aangeven bij de gestapo. Grappig! Maar mij zal het worst weten wie er werkt of niet werkt. Wat mijn buren doen moeten ze zelf weten. Sommigen krijgen bijstand en sommige werkenden lichten de belastingdienst op. Je ben een echte ptatta geworden, wijzen met het vingertje. Maar jij bent natuurlijk heel eerlijk en integer en je strijd tegen al het onrecht dat de staat wordt aangedaan zal jij persoonlijk rechtzetten. Succes Musk!!!! 😉


  Maak melding

 22. Ik vind dat het onderzoek naar bijstandstrekkers beperkt wordt tot het grondgebied van de Europese Unie. Daarbuiten heeft de gemeente niets te zoeken. Als iemand een eigen huis heeft in Suriname en een bijstand ontvangt NL moet de Nederland daar niet moeilijk over doen. Het is al moeilijk genoeg om in NL werk te vinden en als je een huis hebt in je land van herkomst hoef je dat niet eerst op te eten.


  Maak melding

 23. Een ieder die in de uitkering zit en eventuele verborgen vermogens in Ned of het buitenland heeft MOET hiervoor boeten. Afpakken dat vermogen en hiermee de schulden afbetalen en uit de uitkering getrapt worden!!! Fa sma kang de zo bigie ai???? Alleen maar hebben, hebben, hebben en de staat ervoor laten opdraaien. STOP daarme!!!!!! En als dat nog neit genoeg is, laten Turken en Marokkanen ook nog een hun hele familie overhalen naar Ned. En IEDEREEN een uitkering. Bah, so wang hebzucht! En werken, ho maar!!!!! Ik ben blij met dergelijke onderzoeken, zouden ze ook in Sur zelf moeten verrichten, dit zou ertoe leiden dat alle somo’s, doekhie’s, blunsie’s, etc “uitgekleed”zouden worden.


  Maak melding

 24. Ghandie ben het niet echt mee eens.

  iedereen zou er een uitkering erbij willen naast zijn gewoone baan.
  Gewoon gratis erbij. is niet eerlijk toch.
  Terwijl de rest gewoon hard werkt loopt een ander deel de kantjes eraf of loopt de boel te bedriegen.
  Kijk als je de mazen van de wet opzoekt geen probleem.
  Als je eroverheen ga dan ben je fout.


  Maak melding

 25. Als ik een Suri betrap op fraude met een uitkering geef ik hem aan bij de instantsies of jullie me nu een gestapoagent vinden of niet,aanpakken die oplichters,uitkleden en het land uitschoppen,eerlijk duurt het langst.


  Maak melding

 26. Was het niet deze DiDiBrie die ervoor zou zorgen dat Nederland en of de Nederlanders niets zouden kunnen onderzoeken in Su.Ik hoor hem nog roepen voor de verkiezing van 25 mei 2010 dat president Vene de nederlanders zoveel vrijheid gaf om in Su zaken van Sur-Ned te onderzoeken,maar dat als hij aan de macht zou komen dat niet zou gebeuren(let wel ik ben voor any onderzoek)ai ma DiDiBrie kisie ding dongbeest foe su echt.Hahahaaaa Nederland e onderzoek torie in Sranang. Nederlandse politie e doe simultaan wang inval in Su op 6-8 plaatsen (zie onderzoek naar piet Wortel)
  Nederlander helpt koers bepalen in Su(zie kabinet vp dhr Klinkers e.a.)
  En morgen zal je een paar DOMMIES horen roepen dat dat niet in Marroko,Turkye gebeurt.Ik hoop dat ze bij deze zullen zien dat ze alleen maar voor de gek worden gehouden door DiDiBrie.soso boto, nothing doing, soso wan bigi BEK a DiDiBrie abie als het moment daar is geeft die DiDiBrie HOND niet thuis.Odiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 27. @Glenn Pengel

  Helemaal mee eens!
  Wij hebben deze ‘politieke tactiek’ al in een vroeg stadium achterhaald.
  Nu de paarsen nog.
  Deze mensen hebben jammer genoeg nog niet door, dat ze op een subtiele wijze, door die bout worden gemanipuleerd.

  Tot overmaat van ramp is de bijstand verhoogd.
  Tsjonge jonge jonge, afschaffen die handel.
  Laat ze maar tomaten gaan plukken ofzo.


  Maak melding

 28. 26 juni 2012

  @Glenn Pengel,

  Wat extra informatie.

  De meeste van deze onderzoeken in Suriname zijn voor 2010 uitgevoerd. Bijvoorbeeld is de informatie betreffende het kadaster en hypotheekkantoor in Suriname op een geniepige wijze gekopieerd geworden.

  Zelf bepaalde Surinaamse notarissen hebben bewust of onbewust aan meegewerkt. En niet te vergeten, ook enkele Surineds die als onderzoekers vanuit de sociale diensten in Nederland uitgestuurd zijn voor deze opdracht.

  Misschien heeft men ook gekeken naar het ouderlijk bezit en mogelijke erfenis van Esmerald. En dan maar zeggen dat je alleen maar funshi lust.
  Srika


  Maak melding

 29. Tedje ik denk toch anders over!1 Surinamers gunnen elkaar niet! als zij hun zin niet krijgen verlinken zij jou! al ben je hun dierbaren! afgunst nummer 1.

  Mij hebben zij ook verlinkt! alleen ik ben geen uitkeringtrekker! Mij hebben zij niets kunnen maken1 eigen famillie die bloedzuigers!! Thuis vrten zij tot en met en nog wat en zodra zij de kansen inzien stoopen zij een dolk in je rug!!!


  Maak melding

 30. De kleine vissen met rust laten, pak de grote vissen ,de koninklijke familie de ORANJES, DE BEURS GENOTEERDE FAMILIES,( de club van de echte criminelen). De doorsnee mens heeft het al moeilijk genoeg.Nooit zou ik iemand aangeven bij de belastingdienst.


  Maak melding

 31. De meeste ouderen in tehuizen hebben hun eigendommen over gezet op naam van de kinders.
  Moeten die hun huis niet eerst opeten ?
  En al die mensen die elke winter naar spanje gaan om te overwinteren.


  Maak melding

 32. Ook zijn er genoeg mensen/ouderen dat legaal vermogen opgebouwd hebben in de vorm van huizen of op andere wijze. Legaal en altijd volgens de belasting regels en alle andere verplichtingen geleefd. Nooit werkloos geweest of werkloonuitkering, huursubsidie of bijstand gehad, wat in hun ogen een vernedering is. Deze mensen krijgen niets extra bij ook niet in zijn oudere dagen, omdat ze voor zijn oude dagen hard voor gewerkt heeft om wat vermogen te hebben. Deze ouderen moeten juist gewaardeerd worden en niet lastig gevallen worden met onderzoek naar vermogen/huizen. Hebben zij een vermogen, dan is dat een compliment waard. Tenslotte hebben zij dat zelf gerealiseerd door hard voor gewerkt te zijn en niet lui te zijn geweest in hun jonge jaren.
  Er zijn genoeg jonge gezonde mensen die willens en wetens niet willen werken (lui zijn) en geen moeite doen om wat vermogen op te bouwen voor zijn oude dagen. Altijd uitkering, huursubsidie enz. ontvangen.
  Let wel: Gezonde mensen die willens en wetens niet willen werken en misbruik maken van de uitkering. Besef wel, dat deze luie gezonde lieden via de omweg belastingdienst door de werkende mensen en mensen met vermogen worden (belastingbetalers) onderhouden tot hun dood.
  Schande


  Maak melding

 33. Nederland moet niet zo lullen want aan verkregen recht mag je niet komen.Als die mensen bezittingen hebben in Nederland dan kan je ze pakken anders niet.Bij de PVV moeten ze hun grote mond dichthouden want ze frauderen meer in Nederland dan elders,


  Maak melding

 34. luister goed domme surinamers( surneds) die in nederland woonachtig zijn, de belasting heeft jaren geleden al duidelijk gemaakt dat bezit in het buitenland zal belast worden, dus jullie hadden ruim de tijd om al je bezittingen op familie naam te zetten, maar hebben dat verzuimd….dus als je met behoud van uitkering en voorzieningen die gebaseerd zijn op je woon adres in nederland en toch in het buitenland verblijf met bezit en geld strijkt( ontvangt heet dat)…van de nederlandse ingezetenen. dan wil dat zeggen dat je ervan lekker profiteert, en als je dat geld in het eigenland zou besteden dan was er niets aan de hand. mensen die pensioen ontvangen en die gewerkt hebben daarvoor hoeven niets te vrezen, het gaat echt om mensen die met behoud van uitkering in het buitenland wonen en soms een extra voorziening genieten….je mag alleen in het buitenland wonen en met voorziening genieten, MITS JE GEEN BEZIT HEBT, dus een huis huren in suriname is ok…maar bezitten ho maar… dus kom maar gauw terug allemaal, want je moet gauw komen werken en anders hier elke dag maar verdriet teren van alle mooie dagen die je genoten hebt met andersmans werkend zweet in nederland…


  Maak melding

 35. het gaat niemand waT aAN Wat je in het buitenland heb vooral als je daarvoor reeds 40 jr hebt gewerkt als die situatie aankomt aanbreekt dan heb je iets goeds voor je oude dag geregeld dan moet men met hun poten van afblijven


  Maak melding

 36. In Nederland moeten ze niet zo lullen want corruptie vindt ook plaats in Nederland.Politici/ambtenaren/advocaten enz doet dat al jaren.Het volk wordt belazerd.Liegen en bedriegen is de gewoonste zaak in Nederland.Ik woon al jaren in Nederland dus weet precies hoe het gaat.Suriname is zelf leeggeroofd door die Nederlanders al kolonie dus moeten ze hun mond houden punt uit.Dat klein beetje frauderende mensen in Suriname met uitkering is niet erg punt uit.


  Maak melding

 37. Hoe staat het met de Panamapapers.Je heb rijke familieleden die de staat voor miljoenen hebben benadeeld,met een soort van zogenaamde constructie.Je hoort geen ene minister meer van wat zeggen.Omdat ze allemaal iemand daar kennen en soms op goeie band mee hebben.In sommige landen moesten mensen voor het gerecht verschenen,die ook miljoenen daar hadden geparkeerd.Begin was iedereen in rep en roer,en zelfs nu is het stil bij de belastingdienst.En nu heb je iemand die wat kleinbeetje geld heeft gespaard om een klein huis te bouwen in su,om in de toekomst terug te gaan naar suriname.of in kasgeld zitten,om een huis te bouwen,Niet alle mensen kunnen hier een huis kopen


  Maak melding

 38. Kraka@
  Kraka je hebt volkomen gelijk, met een verschil ,in holland worden ze opgepakt en in Suriname kan je als moordenaar president worden ,en kun jij mij vertellen wat holland berooft heeft in Suriname ik ben benieud


  Maak melding

 39. Vele huizen bezitters van land van herkomst zijn vaak generatie oude huizen van voorouders die nooit ouderdomspensioen of welk tegemoetkomingen van hun koloniale heersers mogen ontvangen en met bloed zweet en tranen iets menswaardig hebben gebouwd om een dak boven hun hoofd te hebben. De generatie van nu renoveert deze woningen en hebben misschien inderdaad een bezit. Maar dat men nu schaamteloos over dat vermogen nu wil profiteren.


  Maak melding

 40. Ga naar die Turken en Marokkanen kijken.
  Grote oplichters. Oplichters in bijstand, kinderbijslag, ziekteverzuim, drugs etc
  Ze zijn echt goed daarin.
  En witte Blanke trap daar in.
  Maar ik haat ook Suri drugsdealers.


  Maak melding

 41. Wat wil je hier in tata leren ze liegen en bedriegen al had ik een groot huis in Su zou ik het ook niet door geven want je betaal je blauw aan baas blauw


  Maak melding

 42. Allemaal gelul de turken hebben meer uit te besteden dan welk ander bevolkingings groep in nederland komt door hun oplichterspraktieken gevolgd door de Marokkanen de surinamers moet je als een naald in een hooiberg zien want die zijn te vernederlandst of te dom om hier aan mee te doen maar verder vindt ik alles ok want ook de Nederlandse overheid besteelt je met open ogen kan er van meepraten


  Maak melding

 43. De Oranjes bezitten miljarden en worden nog steeds onderhouden door gemeenschapsgeld / belastinggeld.
  Ze zijn allemaal stinkend rijk en betalen geen cent belasting.
  Deze hele familie parasiteert op de Nederlandse gemeenschap en verrijkt zich ten koste van de Nederlandse gemeenschap.
  Ik zou zeggen, als je fraude en misbruik van gemeenschapsgeld wil tegengaan of bestrijden begin dan bij de top en niet bij de onderste trede.
  Weg met het z.g koningshuis en Leve de Republiek !


  Maak melding

 44. Bouterse moordenaar????
  Hebben de blanken koloniale heersers/meesters geen Creolen, Hindoestanen, Javanen laten werken als slaven en vermoord, opgehangen, mishandeld, gelincht enz.

  De Joden zijn slim tot de dag van vandaag bezig geld binnen te halen van wat hun is aan gedaan in de 2e wereldoorlog en ze krijgen het ook.

  Wat doen de Creolen,(Venetiaan en valies)ze vechten met elkaar likken de hielen van de Hindoestanen en van de Nederlandse ex kolonisten.
  De Hindoestanen willen terugkeren naar de onderdrukking van NLD.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.