VS niet happy met aanpak mensenhandel Suriname

47

PARAMARIBO, 23 jun – Washington is maar niet content te krijgen met de aanpak van mensenhandel in Suriname. Het land leent zich nog immer als doorvoerhaven en eindbestemming van slachtoffers van seksuele slavernij en dwangarbeid. Paramaribo doet wel zijn best, maar dat is niet genoeg.

“De regering heeft het afgelopen jaar niet kunnen aantonen dat de inspanningen zijn toegenomen om mensensmokkel aan te pakken”, staat in het Trafficking in Persons Report 2012. De non-performance is goed genoeg voor een degradatie op de Amerikaanse lijst voor mensenhandel. Van de Tier 2-list gaat Suriname voor straf naar de Tier 2 Watch List. Het is de op één na slechtste categorie en komt op een strengere controle neer het komend jaar. Volgens Washington is dit verdiend.

Suriname maakt niet bepaald de indruk veel te ondernemen tegen de mensenhandel. Die tiert dus nog immer welig. Zowel Surinaamse als buitenlandse mannen, vrouwen en kinderen zouden seksueel worden uitgebuit. Vrouwen en meisjes uit Suriname, Guyana, Brazilië en de Dominicaanse Republiek worden gelokt en misleid. De dwangarbeid geldt vooral kinderen. Die worden onder meer ingezet in de goudvelden.

Bekijk ook:

47 REACTIES

 1. Dit is nou wat ik bedoel, het gedoe met die kkkkkkkkkkk
  Amerikanen. Wat hun zelf doen daar mag je niet over praten, want hun hebben macht, willen veel bepalen, stoppen hun neus overal in, en willen in andermans keuken orde op zaken stellen, opzouten met die lui!!!! Laat ze die zwarten in Amerika beter behandelen, en niet als een stelletje varkens beschouwen, sorry mensen, maar hier zakt mijn broek behoorlijk van af!!!!


  Maak melding

 2. Beste Ferdinand HossenbuxL je reageert een beetje overspannen….

  Volgens mij is een zwarte/kleurling president van het land……


  Maak melding

 3. Washinton moet eerst goed in haar eigen spiegel en keuken kijken en zich niet zo opdringerig inlaten met binnenlandse aangelegenheden van Suriname. Suriname moet dergelijke beschuldigingen aan haar laars lappen en doen wat zij moet doen, namelijk indien er een dergelijk probleem zou bestaan, die het hoofd te bieden. Suriname stelt haar eigen prioriteiten en is een soevereine staat, voor alle duidelijkheid.

  Het betreft een aloude politiek van de VS om landen vals te beschuldigen, om vervolgens in desbetreffend land, voet aan de grond te krijgen, in hoeverre dat nog niet het geval zou zijn en haar wil door te drukken.

  Er kan iets dergelijks spelen, maar niet in die mate. Anders hadden vele van ons Suriname het allang hebben geweten. Zeker voor deze PROVOCATEUR die zich ambassadeur noemt. Laat hij kijken hoe de VS nog steeds vandaag de dag haar racisme botviert op andere op allerhande terreinen. Waar staat de VS op dergelijke lijstjes. Daarvoor sluit meneer de provocateur/ambassadeur wel de ogen. Misschien is hij daarin wel HAPPY.

  Deze imperialistische houding naar Suriname toe, moet Suriname afstraffen en de ambassadeur (provocateur) op het matje roepen en hem verzoeken geen rotzooi uit te kraaien, maar in eerste instantie naar de eigen sores van de VS zelf kijken.

  Als Suriname lijstjes zou moeten samenstellen wat zij niet goed zouden vinden van de VS Valse Staat, dan zijn ze gedurende haar regeringstermijn van vijf (5) jaren nog niet klaar.

  Het betreft gewoonweg een laffe en smerige truc, tevens provocatie. Suriname moet daarentegen niet simpelweg een contract sluiten met de VS aangaande luchtvaart, luchtruim en dergelijke. Het inboezemen van angst mag Suriname niet en trappen en dit gelijk een halt toeroepen met ferme bewoordingen. Duidelijke taal.

  Als de VS en vaak dergelijke kornuiten van de VS niet optimaal kunnen profiteren van andere landen, dan hebben ze altijd van die zogenaamde “lijstjes”. Lijstjes welke in feite domweg, in dit specifieke geval, alsmede vele andere zogenaamde lijstjes, in een prullenmand niet eens, maar in een WC thuishoren. Hooguit in een prullenmand als het perse daarin moet, maar dan een prullenmand van een WC.


  Maak melding

 4. Washinton moet eerst goed in haar eigen spiegel en keuken kijken en zich niet zo opdringerig inlaten met binnenlandse aangelegenheden van Suriname. Suriname moet dergelijke beschuldigingen aan haar laars lappen en doen wat zij moet doen, namelijk indien er een dergelijk probleem zou bestaan, die het hoofd te bieden. Suriname stelt haar eigen prioriteiten en is een soevereine staat, voor alle duidelijkheid.

  Het betreft een aloude politiek van de VS om landen vals te beschuldigen, om vervolgens in desbetreffend land, voet aan de grond te krijgen, in hoeverre dat nog niet het geval zou zijn en haar wil door te drukken.

  Er kan iets dergelijks spelen, maar niet in die mate. Anders hadden vele van ons Surinamers het allang hebben geweten. Zeker voor deze PROVOCATEUR welke zich ambassadeur noemt. Laat hij kijken hoe de VS nog steeds vandaag de dag haar racisme botviert op anderen, op allerhande terreinen. Waar staat de VS op dergelijke lijstjes dan? Daarvoor sluit meneer de provocateur/ambassadeur wel de ogen. Wie weet misschien is hij daarin wel HAPPY.

  Deze imperialistische houding naar Suriname toe, moet Suriname afstraffen en de ambassadeur (provocateur) op het matje roepen en hem verzoeken geen rotzooi uit te kraaien, maar in eerste instantie naar de eigen sores van de VS zelf kijken.

  Als Suriname lijstjes zou moeten samenstellen wat zij niet goed zouden vinden van de VS – de Valse Staat, dan zijn ze gedurende haar regeringstermijn van vijf (5) jaren nog niet klaar mee..

  Het betreft gewoonweg een laffe en smerige truc, tevens provocatie in optimale vorm. Suriname moet daarentegen niet simpelweg een contract sluiten met de VS aangaande luchtvaart, luchtruim en dergelijke. Het inboezemen van angst mag Suriname niet in trappen en dit gelijk een halt toeroepen met ferme bewoordingen. Duidelijke taal.

  Als de VS en vaak dergelijke kornuiten van de VS niet optimaal kunnen profiteren van andere landen, dan hebben ze altijd van die zogenaamde “lijstjes”. Lijstjes welke in feite domweg, in dit specifieke geval, alsmede vele andere zogenaamde lijstjes, in een prullenmand niet eens, maar in een WC thuishoren. Hooguit in een prullenmand als het perse daarin moet, maar dan in een prullenmand van een WC.


  Maak melding

 5. @Ferdinand Hossenbux, tot zover ik weet is Amerika de baas over de wereld.
  =Je weet zelfs dat je niet zomaar binnenkomt in Amerika.

  =Dat je schrijft laat Amerika de zwarte beter behandelen. Ik kan jou een ding zeggen heel veel problemen hebben de zwarten aan hun zelfs te danken. Ik praat uit ervaring, omdat ik daar heb gewoond.

  =Zie ook “sommige” zwarten in Suriname die hun leven verpesten. Hetzelfde heb je overal.


  Maak melding

 6. Speciaal voor die huilbaby Medusa.

  Zaterdag 23 juni 2012 om 16:20 uur, door Henk Molenaar

  Niet om dat er een zwarte president is betekent automatisch dat de zwarten in Amerika goed behandeld worden.

  Maar inderdaad dit is een probleem!

  Waarom gaat Amerika niet eerst naar de landen waar de slachtoffers vandaan komen? In Suriname moet hier harder tegenop getreden worden.


  Maak melding

 7. Ira,ik heb jou bericht gelezen dat de zwarten de schuldt aan zich zelf moeten zoeken in Amerika.Ik vind het heel jammer dat je niet goed geinformeert bent,Ik zou je willen aanraden om de geschiedennis van Amerika heel goed te verifieren,dan kan je een goeie meinig geven


  Maak melding

 8. Reactie op Henk molenaar, het maakt geen flikker uit of een zwarte de president daar is, 1 ding staat vast die witte mensen daar moeten niet veel hebben van de zwarten, ja of nee!!!! En dit speelt al jaren en zal nog jaren duren!!!!!


  Maak melding

 9. Reactie op Ira, ik ben donker getint en woon in dit land maar ik kan van racisme meepraten, zeker weten,maar goed, in Amerika spelen zaken tegen zwarten al tig jaar, als zwart tel je al niet zo mee daar in Amerika, ze kijken op je neer, maar op gegeven worden dingen omzeild en men geeft niet toe, maar de feiten liggen op tafel, dus zodoende, en nog wat het is een mening die ik gaf niets meer of zo!!!!1


  Maak melding

 10. Nog even naar Henk Molenaar, je had het over dat ik overspannen reageer, nee hoor, ik zie elke dag weer als ik over straat loop hoe er af en toe tegen zwarten
  wordt gereageerd, maar ja, dan denk ik als die zwarte dan uithaalt, zeg ik tegen mezelf goed zo, echt wel.
  En het wordt steeds erger Henk, en groffer, maar bijvoorbeeld die gasten in Den Haag gaan het nog ontkennen ook, dat er discriminatie is in dit land!!!


  Maak melding

 11. Reactie op jazeker de Apotheker, ee hoe weet je dat ik op het punt stond om die pil in te nemen, goed man, tof van je, en tegen 23.00 u nog eentje, ee,hou hem zo, ik hoor je wel!!!!!


  Maak melding

 12. Henk mi boi, veel mensen hebben jou al in de gaten, hoorde ik onlangs nog maar goed, ik heb een mening, en die blijft zo, en voor ik eindig ik ben trots op mijn donkere kleur, hoe zie jij eruit, toch niet witttttttttt eee, kom op!!!


  Maak melding

 13. Wie kunnen ze nu de schuld geven in de meeste gevallen wordt er gewezen naar het verleden van de Nederlanders, nu is het Suriname zelf welke niet bepaald de indruk maakt veel te ondernemen tegen de mensenhandel. Die tiert dus nog immer welig.
  Over alles en nog wat wijzen naar anderen is vaak de goedkoopste manier om de aandacht van je zelf af te wenden.


  Maak melding

 14. Wat een vreemde “discussie” hierboven…

  Het artikel gaat over moderne slavernij in Suriname (mensenhandel, gedwongen seks van kinderen / mannen / etc…) en we praten over het racisme van de witte man uit Nederland / Amerika?!

  Persoonlijk vind ik het feit dat er blijkbaar slavernij in Suriname is (bedreven door de Surinamers zelf) een veel interessantere invalshoek voor een discussie, dan de (letterlijk) eeuwenoude discussie over hoe slechte de witte man is voor de zwarte man…


  Maak melding

 15. @ferdinand hossenflos, die racisme troefkaart is achterhaald. Zo jaren 90. Paars is eenmaal oude wijn in nieuwe zakken. Smaakt voor geen meter. by the way, ik ben zo zwart als de nacht, een echte surinamer. Daarvoor hoef ik de billen van baas niet te kussen.


  Maak melding

 16. Als deze uitspraak van de Nederlandse regering gekomen was, dan hadden wij nu de poppen aan het dansen in Suriname. Waar zijn de grote bekken nu en waar is de kritiek van Cliff Limburg? Slaapt hij misschien nog achter de microphoon of is hij bang voor de reacties van Barack?


  Maak melding

 17. Een goeden morgen forummers op deze regenachtige dag.
  (@BakraBasi 23/06/2012 om 21:19 uur).
  Je hebt gelijk hoor. Dat vroeg ik mij in deze ook af.
  Reeds geruime tijd werd Su. in kaart gebracht m.b.t. bovengenoemd artikel.

  Niet vergeten, dat er ook enkele personen zijn aangehouden op Trinidad & Tobago. En ze waren ook afkomstig uit Su.

  (@Eduard Lupson): Cliff Limburg slaapt zijn roes uit bij één van de ……..in Tourtonne. Je weet wat ik daarmee bedoel.
  Ook daar moet het KPS. schoonschip gaan maken.
  En niet te vergeten op de Goudvelden.


  Maak melding

 18. Fer odi,

  Die Limburg is eerder aan het “ontvetten” bij Lady Yvanna 🙂

  De dagelijkse Mishandeling/Beroving is maar Switie Boroe naar nu blijkt, een ander land moet ons wijzen op een nog grotere beerput waarin wij met plezier in zwemmen!!!

  Wat een zwijnenstal voor maar een 1/2 miljoentje


  Maak melding

 19. Mensenhandel in SUR, terwijl Sur nog steeds die bakra’s uitscheldt over de slavernij, shame on you Sranang!!!!! Ik ben er klaar voor om de scheldpartijen en verwijten aan de bakra’s op 1 juli a.s. weer te horen, heb al oordoppen gekocht. 🙂
  Maar misschien vindt men sexuele slavernij TE lekker en denkt men dat het normaa is om vrouwen te dwingen tot sex. ;( Zie maar al de verkractingen in Sur, het lijkt wel normaal gedrag, alsof het zo hoort. Die viezerikken!!!!! Deng sjmeerlappen!


  Maak melding

 20. @koos de jong heeft een black face en een white mask.

  Zaterdag 23 juni 2012 om 22:32 uur, door koos de jong

  by the way, ik ben zo zwart als de nacht,


  Maak melding

 21. @ Henk Molenaar:

  Als iemand een “zwarte” vader heeft en een “witte” moeder, is ie dan wit of zwart?

  Zwart? Waarom? Wit? Waarom?

  Ik blijf het idee bestrijden dat Obama een neger is. Ik blijf ook het idee bestrijden dat de USA heeft afgerekend met racisme door Obama te kiezen. Als Obama de kleur van Venetiaan had gehad en Kwasi Kodongo had geheten, had hij de verkiezingen KANSLOOS verloren.

  Ik praat al helemaal niet over het feit dat het mij niet uitmaakt welke kleur een president heeft. Ik beoordeel het beleid. De rest is niet interessant.

  Voor iedereen: Slecht is slecht, wie het ook doet.


  Maak melding

 22. Allereerst ben ik het helemaal eens met Ferdinand Hossenbux, er gebeurt zoveel in de US dat tegen de wet is, ze moeten daar maar meer aandacht aanbesteden dan zich bezig houden met buitenlandse affaires. Maarrrrrrrrrrrrr ik vind dat er wel een eind aan moet komen op het terugblik van de slavernij, dat is gewoon geschiedenis.That’s done. We houden ons ook niet constant bezig met Colunbus ontdekte Amerika, zo moet je het gewoon zien. De blanken die wij nu over de hele wereld in ons midden hebben, die hebben helemaal niets te maken met wat gebeurd is tijdens de slavernij, is alsof we steeds vragen naar aandacht en medelijden. Die blanken worden gewoon malariagek van alle zwarten,(ben zelfs eentje, en worden we in het algemeen genoemd)steeds weer over de slavernij te hebben en wij noch hun hebben het meegemaakt, Is echt belachelijk. Please denken jullie nou vooruitstrevend, en beschouw je zelf gewoon als mens, en begin bij je zelf en je wordt overal geaccepteerd. Heel vaak laat men zich discrimeneren, echt wel. En wat de mensenhandel in Suriname betreft is niets nieuws, heb je overal terwereld, het feit is dat Suriname niet zo bekend om was, dus valt het nu op. En aangezien men overal terwereld een eind aan probeert te maken, neemt het toe in Suriname. Heel jammer, vooral bij de jongeren helemaal. Hoop dat Justitie en Politie een flinke bijdrage aan doet om dit probleem op te lossen. Alsook ouders, familieleden vrienden en kennissen er hard aan mee werken om deze situatie drastisch te verminderen. Zal niet helemaal eruit gaan, want het heeft altijd bestaan overal terwereld. Niets nieuws. Maar goed groetjes aan alle lezers tot next. LOVE YA ALL.


  Maak melding

 23. Zondag 24 juni 2012 om 19:32 uur, door Godiva Goddess

  De blanken die wij nu over de hele wereld in ons midden hebben, die hebben helemaal niets te maken met wat gebeurd is tijdens de slavernij, is alsof we steeds vragen naar aandacht en medelijden

  Aandacht ja:
  daardoor kunnen/konden oa. bepaalde museumstukken worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaars(nakomelingen van),
  daardoor heb je nu ook in enkele Europese landen periodes van herdenkingen,
  daardoor kunnen geschieds vervalsingen worden teruggedraaid,
  Dardoor kunnen we “erover heen” kijken en verder in de geschiedenis kijken wie we werkelijk waren want onze geschiedenis begint NIET met de (transatlantische)slavernij maar gaat nog veel verder.

  Waarom kan de Bijv. de Indiër terugkijken op een geschiedenis tot aan het moment van de totstand koming van de Veda’s en wij maar blijven haken met die slavenij geschiedenis?
  Antwoord: omdat wij(de direct betrokkenen) het nog niet juist hebben AFGEHANDELD.

  Medelijden; echt niet (meer)nodig, wel gelijke rechten

  En voor wat die blanken/roze denken, helemaal NIETS mee te maken. Het zijn de generaties van nu die het één en ander moeten bewerkstelligen want de oudere waren of niet goed ingelicht of stonden te dicht bij hetgeen wat er gebeurt is of zij hadden het te druk met het “boven water houden” van hun hoofd!


  Maak melding

 24. Als de VS niet happy is moet dan de Regering gelijk onderzoek plegen en maatregelen treffen.
  Als er geen wet is dan moet er een wet gemaakt worden.
  Controle is geen daad van vijandschap.
  Meisjes moeten weten dat hun waarde miljoenen is en dat een jonge die met haar gaat trouwen die gaat het krijgen
  Ze moeten hun lichaam niet aan bieden voor verkoop.
  Minderjarigen moeten niet werken maar verplicht studeren


  Maak melding

 25. @Ferdinand Hossenbux, je schrijft;;1 ding staat vast die witte mensen daar moeten niet veel hebben van de zwarten, ja of nee!!!! En dit speelt al jaren en zal nog jaren duren!!!!!

  =Ik kan jou een ding zeggen dat blanken anders reageren dan zwarte. v.b. Zwarten zijn toen in opstand gekomen voor O.J Simpson en is toen vrij gelaten. Deze zelfde Simson is gaan stelen en heeft zijn eigen volk te schande gebracht. Waar waren al die mensen toen die voor hem waren????? nergens te vinden.

  =Zwarten handelen eerst voordat zij gaan nadenken of het goed is. De blanken doen het omgekeerde.

  =Ik ben in vele landen geweest en als ik zie hoe ze leven kan ik jou zeggen ze vragen er zelfs om dat hun toekomst achterloopt.

  =De goede haal ik eruit.

  =P.s Ik ben niet Blank


  Maak melding

 26. @Ira
  Ben jij niet blank,dan ben je zwart.Je wordt op een hoop gegooid met alle andere gekleurden.Zo werkt dat in Europa.Je hoeft niet te denken dat de blanken jou niet bedoelen.


  Maak melding

 27. @ Ira
  Bedankt voor je nuchtere reactie. Ik ben zelf African-American van Surinaamse afkomst, maar ik geef leiding aan een Kerk waar de gemeenteleden Anglo zijn. Verder moet men in Suriname weten dat de African-Americans Barack Obama nooit op eigen houtje gekozen zouden krijgen. Het is met behulp geweest van een Blanke meerderheid. De stelling van O.J. is correct. De man wordt “Not Guilty” bevonden door de rechtbak, maar begaat daarna crime after crime. Misschien dat daarom de gestudeerde African-Americans zich niet zo loyaal opstellen tegenover dat deel van hun rasgenoten dat leeft van de sociale dienst in Amerika. But, can you blame them? Greetings from Miami.


  Maak melding

 28. Ik snap deze blank/zwart discussie niet. Deze slavernij in Sur heeft hiermee niets te amken!!! Het gaat inderdaad om viezerikken die gedwongen sexslaven naar Sur halen. Dot mang!!!!


  Maak melding

 29. Voor de verkrachters!! Hoe zegt men op z’n Nederlands, wanneer van de tollie wordt gesneden? Besnijdenis?

  Op z’n Surinaams?? koti piepie of zoeiets??? deze weet ik echt niet!

  En als de hele pik wordt afgehakt, hoe noem je dat op z”n Chinees? Hakkie, takkie, weg zakkie?? Kijk dit moet SU uitvoeren voor de verkrachters. Ik ben wel 1000% voor!!!! Yeah!!!!!


  Maak melding

 30. @ Stanga is het geen goed idee om alleen naar je zichzelf te kijken dan naar een andere?? wat de anderen doen zal mij een worst wezen, zolang zij zichzelf niet in nesten werken(hier ik bied mijn hulp aan) en geen probleem zijn voor de overige gemeenschap(probeer ik beide kanten te hulp te schieten) maar goed dat is persoonlijk!! en dat ben ik!!


  Maak melding

 31. @MEDUSA, ik heb het ver geschopt en heb ook een aantal diploma’s op zak. Dit is wat ik bedoeld. Ga je doelen achterna en laat men niet steeds schreeuwen naar Nederland of een cultuur.

  Dank je


  Maak melding

 32. Reactie op K de Jong, je schreef de billen van de baas kussen, nou dat lijkt me niet fris, maar ik heb mensen dat wel zien doen, om hoger op die ladder te komen, nee, lijkt me niets, maar laat 1 ding duidelijk zijn
  racisme tiert hier welig rond,gisteren was ik in Amsterdam en dan zie weer van zulke zaken!!!!!!Blijft zo!!!!


  Maak melding

 33. Reactie op Wiep Ding, jij bent helderziend, ja zeker
  ze komen me op kort termijn ophalen, en je hoort hoe verder. Jij bent echt goed!!!!!


  Maak melding

 34. Reactie op Ira, Ik heb gelezen wat je schreef, goed, nou ja jou visie en mening en wat nog meer, ik heb de mijne, weet waarover ik praat in dit land, heb zaken aan de lijve ondervonden, veel gaat er niet veranderen vooral hier in NED, en na 12 sept ben ik benieuwd welke
  wind er gaat waaien, ook belangrijk, vooral voor………vul hem maar in!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 35. @Eduard Lupson, dank je. Ik vind het jammer terwijl de doelgroep heel ver kan komen. Ik ben zelfs bereid te helpen waar ik kan.
  Ik blijf wel kritisch, omdat ze dat nodig hebben.
  Succes met met wat je onderneemt in de kerk.


  Maak melding

 36. Washington wil dit niet in hun “achtertuin”.
  Opruimen die bende.
  Bigbrother is still watching you.
  Suriname doe wat er gevraagd wordt het is vreselijk wat er in Paramaribo gebeurd aan mensen (vooral jonge mensen) die op een vreselijke wijze worden uitgebuit en misbruikt. Suriname wordt wakker. Do something, please.


  Maak melding

 37. @Ira,
  Als individu kun je het wel maken, zeker in een individualistische samenleving. Maar als volk hebben we het (nog)niet gemaakt.
  Ligt dat aan de verschillende individu’s, of ligt er iets dieper aan ten grondslag?


  Maak melding

 38. die Amerikanen zouden eerst Irak en Afhanistan moeten verlaten dan pas praten of bemoeien over anderen.
  eerst zelf stoppen met pikken en doden dan pas praten over anderen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.