SP hoopt op echte concurrentie tussen A’dam – Par’bo

18

SP-Kamerlid Farshad Bashir hoopt dat de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) ingrijpt en er echte concurrentie komt op de lijn Amsterdam – Paramaribo. Bashir: ‘KLM en SLM rekenen voor vluchten tussen Amsterdam en Paramaribo veel te hoge kosten. In 2008 had de SP samen met de Vereniging Van Reizigers (VVR) een groot aantal klachten verzameld van reizigers. Reizigers betalen zich blauw.’

Bashir wil dat de deur opengezet wordt voor andere luchtvaartmaatschappijen op de lijn Amsterdam – Paramaribo. ‘KLM en SLM hanteren onredelijk hoge tarieven. Nu betalen reizigers vaak het dubbele van het tarief van andere vluchten van vergelijkbare afstand. Ik wil een volledige open sky op deze vliegroute.’

Gistermiddag was Bashir bij een hoorzitting van de NMa over deze vliegroute aanwezig. De hoorzitting komt mede naar aanleiding van het onderzoek van de VVR en de SP uit 2008. Hier kwam uit naar voren dat Surinamers in Nederland de vliegtarieven enorm hoog vinden. Per jaar vliegen er meer dan 200.000 mensen op deze route.


18 REACTIES

 1. Het maakt niet uit wiens kop het kost, maar je kunt de gemeenschap niet uitbuiten om jezelf in stand te houden.De KLM en SLM moeten dan ook de concurrentie aangaan, zoals men dat doet op routes van vergelijkbare afstand.


  Maak melding

 2. Nou ik ben benieuwd of deze SP gast iets gaat kunnen doen op de lijn NED – Paramaribo Ik heb er een hard hoofd in, dit gelul speelt al vanaf 1975, dus reken maar. Maar goed, afwachten, en hopen, en hoop doet leven.


  Maak melding

 3. Een ticket naar Bangkok in het hoogseizoen is net zo duur als een ticket naar Paramaribo. Het is niet alleen Suriname. Het licht aan wanneer men met vakantie gaat, in het hoogseizoen betaal je altijd de hoofdprijs.

  Het zijn niet alleen de Nederlanders die het duur vinden maar ook de Surinamer. En laten we nou eerlijk zijn het ticket prijs scheelt soms 50 euro met KLM of SLM.
  De afstand is gewoon te groot om met bodem prijzen te komen, en vooral voor de kosten die het ticket bijna verdubbeld
  De prijs van een ticket is ongeveer 400 euro en de rest zijn allemaal toeslagen.
  Veiligheid/luchthaven/brandstof/belastingen
  Dit maakt het allemaal duur.
  Er is niemand die voor ons de kosten op zich zou/willen nemen, dat is toch zo
  Kamerlid Farshad Bashir bedoeld het goed maar ja de verkiezingen komen eraan.
  Een goed woordje voor de suri is altijd meegenomen.
  Maar ook deze heer weet het, je kunt hier zo weinig tegen doen…..

  pengel


  Maak melding

 4. Yeah!! Wij kunnen dan onze dierbaren meerdere malen bezoeken! Hetzij naar Suriname, hetzij naar Hollanda!!

  Laat het ook doorgaan en niet bij woorden blijven.


  Maak melding

 5. NMA!
  Als NMA zich ergens mee gaat bemoeien dan weet ik zeker dat er veranderingen op komst zijn. Het kan nog even duren, maar de tickets worden goedkoper of er komt een eind aan de monopolie-positie van KLM en SLM.
  Wel moeten we goed kijken naar al die toeslagen die bovenop de ticketprijs komen. Het is bijna net als BTW.
  De overheid verdient op BTW zo veel, zodat de mensen aan de onderkant van de NL samenleving niet meer rond kunnen komen. NMA moet de overheid onderzoeken.

  Koos de Jong: goed gezien!


  Maak melding

 6. Aaaai baja,

  Verkiezingstijd is ge-doro.
  Wat een interesse in de surined kiezers.
  Overal komen ze vandaan, ben benieuwd naar de volgende belofte.
  ‘oude wijn in nieuwe zakken’ Bashir.

  Zooooo de SP, D66 en de PVDA zijn de revu gepasseerd, waar blijft de rest.

  Zelf stem ik uitsluitend voor mijn eigen beurs.


  Maak melding

 7. Hoe-lang speelt dit al,vergelijk een reis naar de antillen,of jamaica,absurd zijn ze die surinaamse bloedhonden,maar dit kan alleen maar op een manier opgelost worden.alle surinamers moeten een jaar lang niet naar suriname gaan ,op uitzondering van een nood,zoals een overlijden,ha,ha,probeer dat dan maar,met surinamers.Ik geloof er heilig in dat wanneer er een jaar lang geen passagiers zijn,ze zullen moeten buigen.Een andere oplossing is er niet,kijk maar hoelang dit afspeelt.Sterker nog als er iemand,naar suriname moet met spoed i.v.m.een overlijden betaald hij of zij zich blauw,voor zulke gevallen moet er juist een soort van compensatie komen.Ik vind suriname een prachtig land voor de vakantie,maar negeria,sint-maarten,santo-domingo zijn ook prachtige vakantie landen en je komt er goedkoper uit.de surinamer is nooit eensgezint geweest,vandaar ik u er van bewust maakt dat suriname gewoon vast houdt aan zijn prijzen,wetende dat ze toch zullen komen.


  Maak melding

 8. Pengel laat me niet lachen. Het voortbestaan van SLM is de reden dat er nog geen open sky is op de route Amsterdam-Par’bo. Maar tijden veranderen. We hoeven niet te rekenen op de huidige regering,die uit eigenbelang regeert, maar de NMA en SP zullen de Open Sky bewerkstelligen. Dan is het bye bye SLM, want SLM zal bij een volledige open sky, binnen een paar maanden ophouden te bestaan, althans in de huidige vorm.


  Maak melding

 9. De prijzen zullen bij open sky, dus concurentie, aanzienlijk dalen. Een simpele vergelijking van prijzen voor tickets van vegelijkbare afstanden maakt dat duidelijk. Dat hebben de VVR en SP reeds onder de aandacht gebracht van de NMA. Zoals gezegd het zal niet komen van de huidige Surinaamse regering, die uit eigenbelang regeert, maar van de NMA.


  Maak melding

 10. Wij Surinamers Kunnen & Doen alles wat verboden is..ja toggg???

  …da hoe komt het dat wij niet hebben uitgedokterd een systeem om ZWART TE REIZEN 🙂 🙂 🙂


  Maak melding

 11. We worden al jaren uitgebuit door deze monopolie-schurken. Al jaren schreeuwt men dat er iets aan gedaan zal worden maar tot nu toe is het bij oeverloos praten gebleven. De SP blaft maar ik wil resultaten zien. We zullen het zien.


  Maak melding

 12. @Musk, Dat is nog maar te bezien. NMA is in het verleden inzake deze kwestie niet echt onafhankelijk geweest.

  Het is goed als de prijzen zullen worden verlaagd; goed onze portemonnee, maar vooral voor de Surinaamse economie. Wat ik niet begrijp is waarom de reizigers zich verenigen om vervolgens een maatschappij te charteren die voor hen willen vliegen. Ik meen dat instanties op Curaçao dat ook hebben gedaan met Air Berlin. Zo moeilijk is dat niet hoor!


  Maak melding

 13. tijdens de wedstrijd van frankrijk is heel surinae fan van de fransen , dit omdat malouda’s moeder een vrouw uit hetd istrict brokopondo is. vive la france.


  Maak melding

 14. /quote “Als NMA zich ergens mee gaat bemoeien dan weet ik zeker dat er veranderingen op komst zijn. Het kan nog even duren, maar de tickets worden goedkoper of er komt een eind aan de monopolie-positie van KLM en SLM. /unquote.

  Dat denk je. Maar in het verleden is anders gebleken. De klacht van de reizigers vereniging bij de NMA is door de NMA na op gerechtlijk bevel opnieuw naar de feiten te kijken wederom onterecht verklaard in 2005 omdat “KLM en SLM de samenwerking hebben opgezegd en ook Martinair en TUI op deze route gaan vliegen.”

  De NMA laat zich dus gewoon een oor aan naaien door KLM, want Martinair heeft volgende mij nooit gevlogen op paramaribo en is sowieso in september 2011 gestopt met pasagiers vervoer. Tui bied alleen compleet verzorgde reizen aan. Maar als wij naar suriname gaan, of suriname naar nederland komt, verblijven we toch doorgaan bij familie ? Dus wat heb ik er aan dat 2 weken krasnapolski of drie weken berg en dal bij de prijs (van dik 4000 euro voor mijn gezin) is inbegrepen. Je vliegt voor 499 retour naar new york, waarom moet dat naar paramaribo dan soms wel 1000 euro kosten. Dat de prijs van tickets seizoensgebonden is begrijp ik. Swinters is bloemkool ook duurder dan somers. Maar de verschillen zijn wel heel erg groot.

  SLM draai zichzelf de nek om. Ik krijg nog 1800 euro van ze als schadevergoeding voor het annuleren van onze vlucht. Ze houden zich niet aan de regels, zelf mijn raadsman negeren ze vooralsnog gewoon. Als je een reis niet kunt garanderen, dan wil ik er niet meer mee vliegen. Uiteindelijk zal niemand voor die 100 of 200 prijs verschil met KLM dat risico meer willen lopen, en uiteindelijk heeft KLM weer een echt monopolie.

  Naar ik heb begrepen wordt er nu opnieuw naar gekeken door de NMA. IK ben benieuwd wat ze zich nu weer op de mouw laten spelden. Misschien moet ik wel gewoon in de charter business gaan en er zelf iets aan verdienen 🙂


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.