dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenEconomieChevron voedt hoop grote olievondst Suriname

Chevron voedt hoop grote olievondst Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 21 jun – Interesse van het Amerikaanse Chevron voedt de hoop op het vinden van grote hoeveelheden olie voor de kust. Chevron heeft de helft van de aandelen overgenomen in Surinaams zeegebied waar nu naar olie wordt gezocht. Het betreft twee ‘blokken’ waar Kosmos Energy bezig is. Voor Staatsolie is het neerstrijken van Chevron een veelbelovend signaal.

Het publiek bedrijf moest uiteindelijk toestemming geven voor de overname. De blokken zijn immers bezit van Staatsolie dat een productiedelingscontract heeft lopen met Kosmos Energy. “Er is goede hoop dat succesvol wordt geboord”, zegt Staatsolie-functionaris Wim Dwarkasing tegenover de Ware Tijd. Die hoop is er ook vanwege de aard van de overname. Kosmos Energy zal het boorwerk verrichten, dat nog binnen een jaar moet beginnen.

Chevron zal de olie naar boven halen als die ook echt gevonden wordt. “Deze overeenkomst stelt ons in staat om het potentieel van nieuwe projecten te ontwikkelen”, zegt Chevron-baas George Kirkland in een persbericht. Volgens het contract met Staatsolie mogen de twee maatschappijen dertig jaar bezig zijn. De boorkosten zijn voor hen. Als er olie gevonden wordt, moeten de opbrengsten worden gedeeld met het Surinaamse bedrijf.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

22 REACTIES
  1. Een goede Regering Bouterse/Ameralie en daarom moet er altijd ook goed nieuws zijn.
    Het allerbelangrijkste een goede(1x24u) controle door vertrouwen Surinamers en ook een goede verdeling.
    Dit zelfde geldt ook met de Goud deals/contracten.
    Helemaal geen fouten maken dat er niet meer gecorrigeerd kan worden.


    Maak melding
  2. Alweer leunen op de rug van een ander,en zo gebeurd er ook met het hout,goud enz…..Gelezen vorige week hoeveel het goudopbrengst was meer dan een half miljard,hoeveel kreeg de staat suriname ongeveer 192miljoen,zo gaat dit land naar de fillistijnenEr zijn een paar die lopen te gillen op deze site nee,het gaat goed,en er komt verandering…nou ga,en zie met je eigen ledige ogen dat er meer casino,s zijn dan scholen,alsook uitgaans gelegenheden,de kleine man verdient totaal niets,,kent gij dat surinaamse spreekwoord nog,,niet alles wat blinkt is goud.Ik blijf het zeggen of schrijven,desnood,s keer op keer,nergens ter wereld is ooit gebleken dat een ex-millitaire regime of ex millitair als staatshoofd een land tot bloei heeft gebracht…nergens en ook nergens,,alleen maar achteruitgang,en armoede,en ellende…


    Maak melding
  3. Ze gaan dus gewoon door met de aardbodem te plunderen en te vernietigen!!!!! Nog niet geleerd van de natuurramp gisteren in Sur????????


    Maak melding
  4. Initiatiefvoorstel: een amnestiewet vooraf straffeloosstelling voor het wegschieten, wegdonderen van buitenlandse investeerders . Baas kan alles zelf regelen. Betere Suriname. Nummer 1 G20.


    Maak melding
  5. Ik kan mij als de dag van gisteren herinneren hoe de bevolking werd opgehitst toen het tribunaal voor de Rechten van de zee (ITLOS) de maritieme grens tussen Suriname en Guyana definitief vaststelde.


    Maak melding
  6. 21 juni 2012

    Wat leert deze deal met Chevron ons?

    Chevron is een van de grote oliemaatschappijen van USA.
    Wanneer het om ‘grote-zaken-doen’ gaat, zien wij dat deze machtige maatschappijen met welke regering dan ook gewoon zaken doen. En de regering van dat land (USA) WERKT NIET TEGEN.

    Dat is het spel dat internationaal gespeeld wordt.En wij moeten dit nu leren begrijpen.

    Zij die steeds op dit forum verkondigen dat internationaal, zowel economisch als politiek, de regering in Suriname in de knel zit, worden met deze deal van Chevron(USA) gelogenstraft.

    Money always speaks and have a lot of colours.

    Geef mij maar 10 minpunten, maar je kan Srika opnieuw niet weerspreken.
    Srika


    Maak melding
  7. Ik ben het grotendeels met je eens, Srika. Wat je niet erbij vertelt is dat ze je geld nemen en je alsnog je nek omdraaien als ze dat willen. Als je klein bent moet je het slim spelen EN GEEN GROTE BEK OPZETTEN!

    Dat het zo is, is een feit. Dat je het normaal vindt, zegt iets van je.


    Maak melding
  8. en meneer radjkoemar ik vindt jou meening super hoor jij ben duidelijk met wat je zeg en schrijf.en ik zie ook dat haters jou alleen maar minetjes geven maar geeft niet,,power,,


    Maak melding
  9. Het lijkt erop, dat Staatsolie ‘de huid verkocht heeft, voordat de beer geschoten is’. Chevron betaalt voor het recht tot exploratie. Er is nog geen druppel olie gevonden. Staatsolie interpreteert de belangstelling van het amerikaanse Chevron als positief, maar men kan zich ook afvragen, waarom de reusachtige marktpartijen als Shell, Esso en BP geen belangstelling hebben getoond. Misschien kan Staatsolie als bedrijfskleur oranje gaan aannemen. Immers, het zijn altijd de Nederlanders die ver voor een EK of WK roepen, dat zij kampioen zullen worden. Net als de nederlanders gaat Staatsolie a priori uit van een positief resultaat. Daarom schreeuwen zij als ‘gekwelde beren zonder huid’ hun teleurstelling van de daken af.


    Maak melding
  10. Vrijdag 22 juni 2012 om 12:11 uur, door Lasede_Bouta

    Ik ben het met jou eens. Want waarom niet eerst gewacht hoeveel olie gevonden wordt.
    Dan kan je de aandelen ook duurder verkopen wat weer ten goede komt aan het land.
    Deze mensen zitten niet in de aandelen handel. Anders hadden ze het geweten en anders gedaan.

    Ik rust
    Djamoe


    Maak melding
  11. Het zou best eens kunnen dat zich in de territoriale wateren van Suriname grote hoeveelheden olie bevinden. Het beste is de olie voorlopig onaangeroerd te laten en eerst eigen expertise te gaan ontwikkelen. Suriname kan dan eerst eigen onderzoek doen en een gedegen concept voor exploitatie ontwikkelen. We hoeven niet al onze rijkdommen als een kip zonder kop door buitenlandse bedrijven te laten evalueren. Suriname moet geduld hebben. Als onze grondstoffen te snel weggedragen worden blijft er niets over voor latere generaties. Surinam, please be patient!!!!


    Maak melding
  12. De helft van de aandelen?

    Waarom en waar blijft dit deel van de opbrengsten?
    Hoe En waar is dit gewaarborgd in de schatkist van het land?
    Waar zijn deze getallen terug te zien op de begrotingen?

    Kan iemand daar enig antwoord opgeven of zijn we wederom alles aan het verdelen onder de armen!

    En dwz onder je eigen armen!


    Maak melding
  13. @ srika,
    1)In troebel water is het goed vissen vangen.
    2) Wij Surinamers hebben onze moraal en principe aan de kant gezet voor paarse gebakken lucht, degene die ervoor hebben gezorgd dat een figuur als DDB president kon worden in Suriname zullen tot in hun graf vervolgd worden door de geschiedenis.


    Maak melding
  14. @Vleermuis, wat dacht je van Napoleon en nog recenter De Gaulle zomaar even uit m’n hoofd. Ik denk dat als ik ga “dieken” ik er nog meer namen bij kan toevoegen.
    Voor ALLE DUIDELIJKHEID; ik neem het absoluut niet op voor de huidige pres van SME.


    Maak melding
  15. @Anna_z,
    Ook bij dit onderwerp deel ik volledig jouw mening. De olie zal niet 1,2,3 oplossen in de bodem…. Het zal alleen maar meer in waarde stijgen naarmate de tijd vordert(vanwege schaarste).

    Mocht je in dezelfde regio als mij vertoeven, dan wens ik jou en iedereen hier een hele fijne dag toe. Voor diegene die aan de andere kant van de waterkant zitten, een goede voortzetting toeggewenst.


    Maak melding
  16. Nergens wordt duidelijk gemaakt wat deze deal direct oplevert voor de inwoners van het land…

    En ja als er al iets gevonden wordt dan krijgt Sur een paar kralen en gaat Chevron er met de dikke winst vandoor.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES