Suriname heeft meer aan technische hulp

21

PARAMARIBO, 16 jun – Suriname heeft meer aan technische hulp en kennisoverdracht, dan geld. Dit zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. Bij het aangaan van partnerschappen wordt dit principe dan ook goed vastgehouden. De ontwikkelingsorganisaties van de Verenigde Naties lijken te voldoen.

De lokale afdelingen hebben via UNADP een contract met de regering. “Voor de regering is belangrijk vast te stellen welke internationale organisatie direct hulp kunnen bieden bij het nastreven van de Millennium doelen” zegt Lackin. UNADP is de lokale bundeling van VN-organisaties als Unicef en UNDP. De organisaties hebben zich eerder bereid verklaard het ontwikkelingsprogram te ondersteunen.

Er is een raamwerkovereenkomst gesloten, waarin steun wordt toegezegd aan het program. Die steun loopt tot 2016, als de huidige regeertermijn afloopt. Volgens Marcia de Castro van de Verenigde Naties gaat het vooral om ‘mensen in nood.’ “We zullen de regering blijven steunen als het gaat om het verbeteren van de leefomstandigheden van burgers”, aldus De Castro.

Bekijk ook:


21 REACTIES

 1. Ontwikkelingshulp is geen kerntaak van de Nederlandse overheid. Waarom moet de overheid haar inwoners verplichten 0,7% van het nationaal inkomen af te dragen aan ontwikkelingshulp? Omdat de resultaten zo goed zijn? De resultaten van de afgelopen 60 jaar waren op zijn vriendelijkst gezegd niet erg overtuigend. Deze vorm van hulp is achterhaald. Het is gewoon afkopen van schuldgevoel. Ik heb ook nooit begrepen waarom Suriname ontwikkelinghulp van nederland kreeg. Te bizar voor woorden. Ik ben blij dat dit hoofdstuk nu afgesloten is.
  Ben het nooit met Lackin eens, maar voor één keer geef ik hem gelijk. Ontwikkelingslanden hebben behoefte aan kennis en geen geld. Je moet mensen niet dom houden.


  Maak melding

 2. @ koos de jong

  Ontwikkelingslanden hebben behoefte aan kennis en geen geld……

  Echter in Suriname maakt men GEEN gebruik van kennis maar van KENISSEN……


  Maak melding

 3. @Tedje, je stelt vragen en terecht. Deze regering is niet transparant en geeft berichten weer waarvan je denkt ,,het is goed zo en stil maar.

  =Ik zou eerder vragen om welke doelgroep het gaat en hoeveel geld per persoon wordt uitgegeven. Ook de vraag of de groep het geld daadwerkelijk gaat ontvangen als het gaat om verschillende hulp.


  Maak melding

 4. Hoe meer ik van deze berichten lees denk ik is het Zijne exellentie of is het mie boy Lacking. Jullie die daar stelen weten precies wat er gedaan moet worden, maar dit is het lot van de zwarten in deze wereld.

  Waarom haal je de Surinamers uit het buitenland niet terug. Is het dat je hierdoor minder gaat eten.Dat jullie een korte termijn denken hebben wil ik jullie attenderen om aan de volgende generatie te denken.

  Blijf niet bedelen en laat de geweldige organisaties voor wat ze zijn en doe het op eigen kracht.
  Deze organisaties/gelden ontwrichten de samenleving goede ontwikkelengen van het eigen volk wordt geremd.
  Je moet je eigen mensen de kans geven zich te ontplooien.Ik kan nog duizende voorbeelden aanhalen maar het is paarlen werpen voor zwijnen.

  Aanhangers van NDP/NPS vraag aan jullie bashajes om te stoppen de projecten aan buitenlanders te geven.


  Maak melding

 5. En toch, als de nederlandse ambassadeur met een geldbuidel op de stoep voor het ministerie van Buitenlandse Zaken staat, is Winston Lackin de eerste Surinamer die met zijn edele lid begint te kwispelen. 😉


  Maak melding

 6. Ben blij te horen dat er ook besproken is over kennisoverdracht.
  Hersenen heeft men inderdaad in Su of waar dan ook nodig om je verstand te gebruiken!! Goed verstand en uitvoeringen ervan is de succes van het hele klus!!


  Maak melding

 7. “Suriname heeft meer aan technische hulp”

  Inderdaad! Ontwikkelingshulp maakt Suriname afhankelijk en levert op termijn niets op. De donorlanden profiteren het meest van de gegeven hulp en dat is vaak ook de enige reden waarom ze die hulp geven. De hulp uit Nederland bijvoorbeeld was totaal nutteloos en de Nederlanders zelf hebben nooit de intentie gehad om Suriname daadwerkelijk te helpen. Integendeel! De hulp was vooral bedoeld om hun marionetten in Suriname politiek te ondersteunen en de markt voor het Nederlandse bedrijfsleven te vergroten. Gelukkig is aan de bedelmentaliteit die haar hoogtepunt had onder opperredimusu Venetiaan nu een einde gekomen.
  Als Nederland het werkelijk meende met Suriname had zij het land bij de onafhankelijkheid niet in de staat van een bananenrepubliek achtergelaten. De infrastructuur was een lachertje en was er duidelijk op gericht de Surinaamse rijkdommen zo efficient mogelijk richting Nederland te verschepen. Maar ook niet meer dan dat.
  De huidige progressieve koers kan gezien worden als de blauwdruk voor een werkelijk onafhankelijk Suriname. Technische ondersteuning is het toverwoord omdat Suriname daar het meest aan heeft. Hulde aan Winston Lackin en de rest van onze dappere innovatieve ridders.


  Maak melding

 8. @wijna 1

  Onderwerp: Surinaams staatshoofd: “Sociale revolutie nodig”

  Op vrijdag 15 juni 2012 om 17:33 uur schrijf je:

  “Laten we eerlijk zijn,Surinamers zijn per definitie te lui om te werken,alleen als de blanke er met de knoet achteraan zat waren ze vooruit te branden en die Fa1is gewoon een sukkel want overal op Korea en Cuba na is men er achter dat socialisme niet werkt dus welterusten Fa1 of wie je ook bent,als ik je aan de Waterkant tegen kom zal ik je een schop onder je luie zwarte kont geven.”

  Mijn antwoord:

  Jij bent ongetwijfeld de allergrootste nar op dit forum en je dagelijkse aanwezigheid hier is van dien aard dat er bij jou totaal geen sprake kan zijn van werken. Is je werkbriefje al ingeleverd, of wil je soms beweren dat alle onzinpostings van jou vanaf de wc in de baas zijn tijd zijn gepost? Over grapjassen gesproken, ben je altijd de paniekerige Sint als je weer eens voorover bukt om de zalige Surinaamse roe van Pieterbaas in je holle pepernootje te ontvangen? Paars zal je daar zeker niet van worden maar een opgeblazen roodbruine krent houd je daar zeker van over. Ik zou zeggen, werk ze en win de olympische titel voor de lieve Piet. En stel je paard ook niet teleur. Die werkt achterlangs graag zwart mee. And now you little naughty boy, buk maar gauw voorover!


  Maak melding

 9. Technische hulp en kennisoverdracht zijn heel essentieel om elk land dus ook Suriname verder te ontwikkelen. Bij het aangaan van partnerschappen wordt dit principe dan ook goed vastgehouden volgens minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. Dat is heel doordacht om zaken efficiënter, evenwichtiger en effectiever te doen verlopen. Geld als aanvullende mogelijkheid, hierdoor krijg je de juiste volgorde. Zo toont men ook haar doelstelling en worden intenties van beleid duidelijker.


  Maak melding

 10. @ Koos de Jong:

  Van de 2.8 miljard GULDEN die Suriname kreeg, is ongeveer 2 miljard weer teruggevloeid naar Nederland via Nederlandse bedrijven of anderszins. Je denkt toch niet dat Nederland ECHT 2.8 miljard zomaar weggeeft?

  @ tedje:

  Met het enige masterplan dat ooit gemaakt is (Frank Essed), wordt niets gedaan. Als er geen raamwerk is, waaraan je structureel invulling geeft. komt er niets van de grond. De ontwikkelingen dienen op elkaar afgestemd te zijn.

  Naast de directe kritiek op de “Bosje” bruggen, was er ook kritiek op zijn andere argumenten. Hij beweerde dat als de bruggen en wegen er waren, er vanzelf ontwikkeling zou komen. Er zijn een “paar” huizen gebouwd aan weerszijde van de brug, maar waar zijn de grote ontwikkelingen? Een brug brengt geen ontwikkeling, daar zijn tot op de naad doordachte plannen voor nodig. Denken we echt dat Singapore, Maleisie etc. “zomaar” zo groot zijn geworden?

  Zoals iemand zei: “Als een intelligente man als Vene zoveel moeite had, wat gaat DiDiBrie kunnen doen?

  Technische hulp? OM WELK PLAN UIT TE VOEREN??

  We weten niet eens wat we willen.

  Geld, ja dat snap ik.

  Maar wat moeten we doen om er aan te komen?

  O ja, bedelen. En schelden als we het niet krijgen.


  Maak melding

 11. Wat technische hulp een technische recherche is op dit moment voldoende of nie?

  Even alles reconstrueren en alle boeven naar Santanomo B.

  Vraagje aan iedereen:
  Kan iemand aangeven wat hij of zij beter is geworden van al de jaren ontwikkelingshulp.
  Niet het algemeen belang van de graaiers maar echt op detail nivo wat bent u er beter van geworden.
  Bijv. We stoppen 10 miljoen in een potje voor hulp aan Suriname .
  Ik weet dat de zon bij ons echt schijnt maar dat het zoveel geld laat verdampen is knap!

  Graag zie ik alle reacties tegemoet .


  Maak melding

 12. hebben al de “leken” die hier op deze site komen gelezen waar al die hulp die geboden is/werd via twinning naar toe is gegaan??? reiskosten en kosten voor de consultant. hahaha. wie geeft wie hulp??? dat rapport is niet geschreven door het min van buza in su maar in den haag dus je denk daar doen zij niet aan geschied vervalsing of het verdoezelen van bewijzen. succes met de minnetjes.


  Maak melding

 13. su. moet geen chinezen importeren die alleen gebaken kip/varken langs de weg verlopen..

  alle lijders hebben tot nu toe gepleit om alle su. uit holland terug te halen voor de opbouw van su.

  er zijn vele honderden goed geschoolde opgeleiden su/neds in ned.die kunnen zo ingezet worden op alle functies ..

  denk erbij dat de meeste ambtenaren nu over de zestig zijn en de jongeren hebben niks geleerd de afgelopen periode geen form van dissepliene kennen het bewijs is dagelijke te zien..

  de regering hoeft ook geen grond/huis aftestaan aan deze groep ze zorgen er wel zelf voor..

  de gemiddelde su. arbeider krijgt alles gratis water licht gas geen huur grond huis en toch kunnen ze niks presteren..


  Maak melding

 14. Zondag 17 juni 2012 om 15:25 uur, door marcel

  Je kunt niet bouwen als je allen zand hebt terwijl je ook cement nodig hebt.

  Voor een goeie bravoe heb je niet alleen een bakove nodig maar ook oker, cassave , arroy etc….

  Oftewel we moeten het samen doen en voor ons allen maar op dit moment is het allen voor een.


  Maak melding

 15. De mensen die naar Ned.gevlucht zijn,komen heus niet meer terug naar Sur.Ze hebben nachten gebivakkeerd voor de ned ambassade om een nummer te krijgen.Toen in de jaren 80.Wat terug komt zijn de mensen die in 70 zijn weggegaan en nu uit nostalgisch oogpunt terug keren.Hun kinderen gaan niet terug keren om hun leven te riskeren en in de modder te ploeteren.

  Cobie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.