Girjasing: Surinaamse politie beter waarderen

54

PARAMARIBO, 15 jun – De politie mag beslist wat beter gewaardeerd worden. Dit stelt parlementariër (Nieuw Front/VHP) en ondernemer Shailendra Girjasingh. Vaak leggen politieagenten hun eigen leven in de waagschaal, zonder dat er echt veel tegenover staat. Het slaat dan ook als een tang op een mager varken als autoriteiten verontschuldigingen aanbieden voor politiegeweld.

Zoals laatst de korpschef en het Openbaar Ministerie deden na de gewelddadige dood van vier verdachten. “Niemand hoeft zich tegenover de gemeenschap te verontschuldigen als de politie goed heeft opgetreden. De zware criminelen hebben de maatschappij al lang genoeg geterroriseerd”, zegt Girjasingh tegenover de Ware Tijd. De afgelopen jaren is juist gepleit voor harder optreden. Als oppositielid heeft Girjasingh het beleid vaker onder vuur genomen.

Dat zou niet hard genoeg zijn naar criminelen toe. En als de politie dan eindelijk behoorlijk wordt ingezet, mag de waardering niet uitblijven. Agenten die de risico’s op straat niet schuwen, mogen wat meer betaald worden. “De mannen die in het veld achter de rovers aangaan, moeten beter betaald worden”, aldus Girjasingh. Hij pleit ook voor het afsluiten van een verzekering voor politieagenten. Dit biedt meer financiële zekerheid voor nabestaanden.

Bekijk ook:

54 REACTIES

 1. Weer een rare reactie.
  De overheid is verantwoordelijk voor het politieoptrede.
  Als die buitensporig geweld gebruikt is diezelfde overheid verantwoordelijk.
  In een normaal land neemt de minister dan zijn verantwoordelijkheid en pakt zijn biezen.

  Als burgers eigen rechter mogen gaan spelen en de politie bij een arrestatie van ongewapende burgers hen doorzeeft mag daar wel een grondig onderzoek, excuses en straf op volgen.


  Maak melding

 2. “De mannen die in het veld achter de rovers aangaan, moeten beter betaald worden”,

  Helemaal mee eens!!!
  Maar dat probleem heb je in meerdere landen. Op het moment dat je ze meer betaalt word de kans op corruptie ook kleiner en minder verleidelijk.


  Maak melding

 3. Meneer Girjasingh’
  We praten van goed politiewerk wanneer tijdens een actie geen gebruik gemaakt hoef te worden van wapengeweld door de politie.Wat de politiemannen nodig hebben is een training hoe een achtervolging in te zetten en een arrestatie te verrichten zonder te treuren om doden die kunnen vallen door in het wilde weg te schieten.Doden kunnen aan beide zijde vallen,gisteren is het goed afgelopen voor de politie,niet altijd hebben wij te maken met het zelfde geluks factor. Hou ook rekening hiermee. Wanneer de politie goed werk leverd,zeggen wij ook oprecht ‘dank u wel ‘ tot ze.Voor hun onproffesionele optreden als deze kan ik ze alleen maar adviseren om zaken beter en zorgvuldiger aan te pakken de volgende keer als het nodig mocht blijken.


  Maak melding

 4. @ Ray niet bij alle overvallers kan je met zachte arm handelen, hoe professioneel je ook bent of wilt zijn! Soms is geweld wel nodig zoals deze!!!

  De boef zegt nooit! pak me dan als je kan! neen zij schieten je aan je flarden!! denk niet dat alleen jij kan schieten!!

  Je hebt wel gelijk, wat je zei, niet in het wilden mag geschoten worden! Recentelijk is het ook bewezen, de ene schietpartij bij de centrale markt!! dat vind ik persoonlijk wel OERDOM, onkundig en een amateur! Zo’n iemand hoort niet bij de politie!!

  Maar laten wij hopen dat het juist is gehandeld!en gelukkig dat er geen onschuldigen zijn getroffen!!

  Wordt vervolgd!!!


  Maak melding

 5. Het blijkt dat de cellenhuizen in Suriname zo lek zijn als een mandje. Een van de verdachten in de overval- en verkrachtingszaak op een Surinaamse zangeres heeft kans gezien het cellenhuis op Geyersvlijt te ontvluchten. Dus als je deze saka’s oppakt en opsluit, loopt de gemeenschap kans wederom met hun geconfronteerd te worden. Dan maar op de onconventionele manier. Scheelt een hoop geld en hoofdpijn bij de politie.


  Maak melding

 6. @Wiep -Ding
  wapengeweld van beide zijden keur ik af.Ik pleit geen enkele crimineel vrij of goed .Als zaken verlopen zoals het hoort binnen een democratie zijn er geen problemen althans die heb ik dan niet.Wat betreft de grootste crimineel van Suriname allertijden,bouta,hem zelf wens ik niet dat hij doorzeefd zal worden door kogels maar dat hij gesleepd zal worden voor de rechter en berecht zal worden door de rechter hemzelf. Dat is pas praten van gerechtigheid.Waarom gaat Belfort niet achter crimineel bouta aan ?omdat bouta zijn check uitschrijft ,omdat hij zijn baas is?Ik keur deze actie van de politie ten zeerste af het getuigd alleen maar hoe onproffesioneel ze wel niet zijn .Waar is de helicopter dan ,die ene waarop misiedjonko zo trots was?Kon die niet ingezet worden als bij een achtervolging of dient die als luchttaxi voor de reisgierige hoge pieten in Suriname?Ik zelf zeg ook dat van geluk gesproken mag worden dat geen enkele politieman dodelijk geraakt is toevallig maar niet elke dag heb je het zelfde geluk. Of gaat de ogen van de politie pas goed open als zij degenen zullen zijn die straks gaat treuren voor 1 van hun zelf?Je moet niet denken dat elke beschieting zoals deze perfect zal aflopen elke keer weer.


  Maak melding

 7. Een president heeft ook een voorbeeld functie.

  Wat verwacht je nou als een president een moordenaar is, een drugsdealer is….Rovers nemen ook zo’n houding aan.
  De vorige minister van justitie, misiedjango gaf ook GEEN goed voorbeeld waardoor oprechte politiemensen in hun werk werden belemmerd, ze werden bv beschoten en mochten van misiedjango niet adequaat reageren. De politie wilde wel goed optreden maar werden belemmerd in hun handelingen mede door sancties.. Dit heeft ook geleid dat al deze oprechte goede politie mensen niet meer gemotiveerd waren.
  Ik hoop echt dat het deze keer wel gemeend is dat deze oprechte hardwerkende politie mensen ook de waardering krijgen, van mij in elk geval krijgen zij dit wel. De korpsleiding is OOK niet blij MET deze president die wegens oa drugs en bijna voor moord is veroordeeld.
  De politie heeft echter geen keus en moet het werk toch goed uitvoeren….hoe moeilijk het ook is.


  Maak melding

 8. Als praten niet helpt, ja, dan komt de corrigerende klap. En zo hoort het. Iedereen in Sur leeft in angst, iedereen kent wel een familie of vriend die het (dodelijk) slachtoffer is geworden van de harde criminaliteit in Sur. Dus laten we ophouden met praten politie, en deel de corrigerende klappen hard uit. A moes foe kong keba nanga deng ciminelen disie. Deng moes foe hou op now, opruimen die handel.


  Maak melding

 9. #Koelie
  Als de nabestaanden van de moorden van het 8 december proces hun recht halen via het Recht dan worden ze gedwarsboomd en uitgelachen door de huidige machthebber teven hoofdverdachte met zijn maten in de DNA en als er een roofoverval is gepleegd dat is het normaal dat de politie een corrigerende klap uitdeelt. Wat maakt het verschil dat is mij niet duidelijk.


  Maak melding

 10. @ Ray ik hoop dat de autoriteiten hieruit zijn lesje zal trekken!! en de tweede keer absoluut niet nodig zal zijn!!

  Laten wij een ding voorop stellen dat ik ook, geweld hetzij wapens, hetzij anders ten alletijde afwijs!!

  Kijk: De Politie in Nederland heeft vier daders gisteren aangehouden op verdenking van betrokkenheid van een overval op een Goudwisselbus en poging tot doodslag. Een 28 jarige rotterdammer is in zijn rug door meerder kogels geraakt door de overvallers.
  Vergeet niet dat de daders ook vuurwapens bij hun in bezit hadden. Dat is pas werk in mijn optiek(professioneel noem ik dat)! Of niet soms! gelukkig is niemand is dood!!!


  Maak melding

 11. De geweldsaanwending door politiefunctionarissen vormt een bijzonder zware inbreuk op de grondrechten van burgers. Daarom dient in alle gevallen waarin de geweldsaanwending ernstige gevolgen heeft veroorzaakt een effectief, objectief en voortvarend onderzoek plaats te vinden naar de toedracht van het voorval. Dit onderzoek moet worden uitgevoerd onder verantwoordelijkheid van onafhankelijke functionarissen. Bij onderzoeken naar geweldsincidenten wordt de politiefunctionaris die het geweld heeft toegepast in beginsel niet aangemerkt als verdachte. Indien echter gerede twijfel bestaat over de vraag of de geweldsaanwending rechtmatig was, wordt de politiefunctionaris aangemerkt als verdachte. De officier van justitie beslist over de status van de betrokken politiefunctionaris. De hoofdofficier van justitie beoordeelt of het geweldgebruik rechtmatig is geweest en beslist over de (verdere) vervolging van de politiefunctionaris. Indien het een geweldsincident betreft waarbij de politiefunctionaris zijn vuurwapen heeft gebruikt en ook daadwerkelijk (raak) geschoten heeft, is de hoofdofficier van justitie verplicht zijn beoordeling en voorstel tot afdoening voor te leggen aan de Adviescommissie.

  Artikel 10a
  1. De ambtenaar waarschuwt onmiddellijk voordat hij gericht met een vuurwapen, niet zijnde een
  vuurwapen waarmee lange afstandsprecisievuur kan worden afgegeven, zal schieten, met luide stem
  of op andere niet mis te verstane wijze dat geschoten zal worden, indien niet onverwijld het gegeven
  bevel wordt opgevolgd. Deze waarschuwing, die zo nodig vervangen kan worden door een
  waarschuwingsschot, blijft slechts achterwege, wanneer de omstandigheden de waarschuwing niet
  toelaten.
  2. Een waarschuwingsschot moet op zodanige wijze worden gegeven, dat gevaar voor personen of
  zaken zoveel mogelijk wordt vermeden.

  etc. etc. etc.

  Zo gaat dat in een beschaafde democratische samenleving.
  Ook misdadigers hebben rechten.

  Bouterse weet daar alles van.
  Hij zegt toch steeds dat hij nog niet is veroordeeld?


  Maak melding

 12. Girjasing zijn reactie als ondernemer die het risico loopt overvallen te worden, begrijp ik (hij is ook maar een mens). Hij moet echter niet vergeten dat hij politicus is in (voor hoe lang nog?) een rechtstaat, hij mag de beginselen van de rechtstaat niet naar willekeur negeren. Ik dacht dat Girjasing als politicus tegen het stopzetten van het 8 december strafproces was, hij was het er niet mee eens dat Bouterse amnestie kreeg, die houding mag hij niet terzijde schuiven als het hem toevallig goed uitkomt. Ik ben bang dat het democratisch gehalte en de eerbied voor de rechtstaat in het geval van Girjasing niets voorstelt het is slechts een dun laagje vernis dat makkelijk terzijde geschoven kan worden als het hem toevallig zo uitkomt.


  Maak melding

 13. ……..als een dief in de nacht………

  Wel mi boi…deze hondsbrutale ratten komen tegenwoordig gewoon overdag en als zij vertrekken moet ook jij vertrekken, maar dan naar de 1e hulppost, want zij slaan graag jou een schedelbreuk!!!

  Dat jij berooft wordt is al erg genoeg, maar deze RATTEN hebben pas genoegdoening als zij daarbij ook

  MISHANDELEN/VERKRACHTEN/VERMOORDEN!!!!

  Zijn het mensen?????….Nee, dus,.. verdelgen de rattenplaag!!!


  Maak melding

 14. Ik juich het toe de manier hoe die zooi, wordt weggeschoten, en nog meer, geen doodstraf ,helpt niet, dit gaat lekker zo, meteen doen, en goed ook,en vooral doorgaan.Dit, deze wijze had allang moeten plaatsvinden, ze hebben veels te lang gewacht. En ik blijf het zeggen, ik snap mensen daar helemaal, dat ze een gun thuis hebben. Maar goed, en nogmaals een hoeraatje voor die wouten daar!!!!!1


  Maak melding

 15. Hoe kan je als parlementarier zulke politie blunders goedkeuren of extra belonen? Dit is verkeerd om verdachten op deze manier dood te schieten zodat niemand achter de waarheid komt. Aansturen van geweld is dom. De echte mannen of daders zitten nu al te kijken naar een andere mekmony. Men weet in suriname wie de groteman van deze roversclub is, maar ze zijn bang openlijk te zeggen. En nu weer wachten op een rijkehindoestaan want zo houdt het niet op man.


  Maak melding

 16. @ Pasew! ja mang, Ik zou Malation als Baco voor ze neer zetten. Onkruid moet je verdelgen anders komen ze terug! en dat moet je niet hebben. Velen zouden veilig voelen. a no fu Wiep-Ding??

  @ Marwina dit soort Parlementariers hebben ervaring mee en zo’n klein beetje ook vandaar! alleen vind ik jammer dat ze de waarheid naar de kloten hebben verholpen! Dom, Dommer, Domst!


  Maak melding

 17. voor deze politie man of vrouw als ik die op straat ziet dan vraag ik zijn Handtekening en bedankt hem voor zijn daadkracht als mens heb ik weer zin in het leven want tot nu toe was betalen anders krijg je geen recht.


  Maak melding

 18. Ref: Tedje en Ray.

  Hebben jullie liever dat dit tuig geaaid worden ?
  Voor mijn part kunnen ze dit tuig als ze levend gepakt
  worden, de behandeling geven als de jaren tachtig,
  uitkleden en in het openbaar zwepen( wiep dind)
  Op school zei de mester ook Atie stjieng na prisierie foe negre; een neger wilt gezweept worden !


  Maak melding

 19. Als de politie in het vervolg op deze manier tekeer gaat zullen er misschien wel meer onschuldige burgers omkomen door politie geweld dan door crimineel geweld. Ik herinner me de onschuldige baby die in haar kamer lag te slapen en dwars door de wand van het huis door een politiekogel werd gedood, ook herinner ik me de taxichauffeur die bij de verbranding van de eerste grote drugsvangst (vliegtuig op de weg naar Moengo onderschept) op Zorg en Hoop werd doodgeschoten omdat de politie dacht dat hij zich verdacht gedroeg bij de wegafsluiting (wist hij veel waarom er plotseling een slagboom daar was neergezet, hij stopte bij de afsluiting en reed achteruit). De passagier die de chauffeur plotseling voorover zag vallen had het schot niet eens gehoord vertelde hij me later. Het gezin van de chauffeur ken ik persoonlijk, ze hebben een gehandicapte zoon, die zijn vader moeilijk kon missen, werd helemaal ontwricht en kreeg nooit hulp of schadevergoeding van de overheid, integendeel werden ze als criminelen behandeld omdat men het gewoon niet wilde geloven dat ze niets met drugs te maken hadden (waarom stopte hij anders bij die wegversperring en reed hij zo verdacht achteruit?).

  Onze politie moet criminelen bestrijden, maar ze moeten een betere opleiding krijgen, nu neemt men zonder gedegen vooronderzoek iedere gek in dienst, het wordt als een pluspunt ervaren als het bekend is dat iemand losse handjes heeft en een vechtersbaas is; ‘a man tof’ en zulke figuren hebben we nodig in met name de speciale politie eenheid, hoe gekker hoe liever, want zulke mensen hebben we nodig om die ellendelingen een lesje te leren. Als er ongelukken van komen, kijkt iedereen de andere kant op of men praat het goed.


  Maak melding

 20. Kijk, we hebben het allemaal over de rechten van de misdadigers, verdachten en we hebben het ook nog over de politie ambtenaren die met gevaar voor eigen leven hun beroep uitoefenen. What about de rechten van de slachtoffers. Wie houd rekening met ze? Bij sommigen lijkt het recht van de misdadigers te prevaleren boven dat van de slachtoffers. Houden de bandieten rekening met je wanneer ze voor je staan met hun wapen op jou gericht? Het enig kwaad wat deze slachtoffers gedaan hebben is hard werken om vooruit te komen. En dat is een grove zonde in de ogen van de misdadigers dus straffen ze hardwerkende mensen af. De verdachten/misdadigers hebben rechten maar zo ook de slachtoffers. Het wordt tijd dat de rechten van de slachtoffers die de bandieten hebben geschonden ook aandacht krijgt. De misdadigers wanneer ze gepakt worden, worden ze beloond met gratis loge, gratis voeding, gratis medisch behandeling en denken echt niet meer aan de slachtoffers, voor laatstgenoemde groep begint een lange tocht van trauma met hoop op herstel van de ravage die de rechthebbende misdadigers onuitgenodigd in hun leven heeft aangericht. Plaats jezelf maar in de schoenen van een slachtoffer en zie hoe het aanvoelt.


  Maak melding

 21. Zaterdag 16 juni 2012 om 01:24 uur, door Krin denki

  Verdachten zijn nog geen daders.
  Verdachten zijn burgers die verdacht worden.

  Verdachten worden gearresteerd, voorgeleid, in bewaring gesteld en berecht of vrijgesproken.

  Niet ongewapend neergeschoten.
  Dan wordt het vanzelf Zimbabwe aan de Surinamerivier.

  Niemand neemt het voor daders op maar wel voor burgers en hun rechten.


  Maak melding

 22. aramaribo – Goudopkopers die voor de VCB in de binnenstad postvatten, zijn des duivels dat hun makker, Urbian Burleson, donderdag door politiekogels om het leven is gebracht. Burleson is naar verklaringen van de politie, één van de criminelen die een juwelierszaak in de Maretraite Mall op maandag zou hebben beroofd. Zijn makkers weerspreken dit en zeggen dat Burleson was opgehaald om goud op te kopen en daarom zat in de auto die doorzeefd werd. “Bouta kwam hier met ons zitten. Now sma e taki VCB-man na blaka skapu. We hosselen om aan ons geld te komen. Un no e du ogri”, klinken een aantal reacties van geirriteerde hosselaars.

  http://www.dwtonline.com/website/nieuws.asp?menuid=37&id=106109

  Voor het hele verhaal.

  Dat komt nu van al dat geweld.


  Maak melding

 23. Tedje,

  ‘Verdachten zijn nog geen daders. Verdachten worden gearresteerd, voorgeleid, in bewaring gesteld en berecht of vrijgesproken’.

  Voortaan zullen we de verdachte Bouterse ook met gouden handschoenen aanpakken. We gaan ophouden om
  Bouterse massamoordenaar te noemen immers hij is nog niet veroordeeld. In jouw ogen heeft Bouterse , de burger, ook rechten.

  Voortaan moet de politie keurig een brief schrijven naar deze criminelen en smeken om zichzelf te melden.
  Doen deze criminelen dat niet en ze worden op straat staande gehouden en willen ze niet meewerken dan
  moet de politie ze maar de vrije doorgang verlenen.
  Deze vuurgevaarijke , moordende, verkrachtende criminelen hebben immers hun rechten. Volgens jouw theorie.

  Ik denk dat jij iemand bent die wanneer criminelen jouw huis zouden binnendringhen en al jouw bezittingen zouden plunderen dat jij in staat zou zijn deze criminelen ook nog een kopje koffie aan te bieden met de mededeling; ‘jullie hebben ook rechten ‘.

  Tedje, wees eens een beetje realistisch, please!

  Op papier is alles anders dan in de werkelijkheid.


  Maak melding

 24. @ tedje ,
  Duidelijk verhaal.
  In de Suriname van nu mag de waarheid niet verteld worden.dat CTU een criminele organisatie is weet heel Suriname maar iedereen zwijgt omdat de zoon van de president leiding geeft aan deze criminele organisatie.
  Surinamers moeten kritischer worden over deze regering anders roepen zelf de ellende op hun af.


  Maak melding

 25. Dem waan fi turn it in’a cow bwoy town,dem waan fi turn in’a dead man town
  Well Mr. John Crow draw Coffin John Brown we nuh waan no more dead ina town
  Mr. Happy got so lucky trigger happy we no waan no more dead body
  Well Mr. Joe kill quick,we nuh waan no more hit we nuh waan no more grave an we waan no more casket, well life dem haffi promote which is righteousness
  Sadam get a lick!!

  So dem shoot down di young,shoot down di old shoot down di puss and di dog an di fool
  Everyday dem tek a next payroll out of man pocket dem shoot out billfold
  Dem think dem reach di ultimate,but dem reach nowhere yet,dem get caught in a internet
  and society a tell dem a intellect dem promote too much dead


  Maak melding

 26. Goeden morgen forummers.
  (@Tedje): Bedankt. Ik heb het verhaal ook gelezen op dwt.com. Dus ook een CTU crimineel werd doorzeefd met kogels. Zijn foto werd niet getoond aan de media.
  Maar misschien kunnen wij recente foto’s van deze 4 gasten straks zien bij (familieberichten) via dwt.com.
  Singie Neti zal onder leiding van Steve Meye Wonder worden gehouden.

  (@pasew) MISHANDELEN/VERKRACHTEN/VERMOORDEN!!!!
  -ROVEN was je even vergeten te vermelden.
  Daadwerkelijk. Het zijn geen mensen.
  Recentelijk werd ook een veroordeelde uitgeleverd vanuit België aan Su. Deze moet nog een lange straf uitzitten.


  Maak melding

 27. Woensdagochtend hebben 4 mannen een lijnbus klemgereden aan de Fajalobiestraat omstreeks 01.00 uur in de ochtend.
  Daarbij hebben ze de bestuurder ………AFGETAKELD……… en zijn met de dagopbrengst, een gouden halsketting en een oorbel ervandoor gegaan.

  @@@@@Wiep-Ding,…kijk dit bedoel ik nou!!!

  ….EERST MISHANDELEN & DAN BEROVEN…zijn het mensen denk je, of tot mens geëvolueerde ratten???


  Maak melding

 28. Aan al de posters die de actie veroordelen, Ik hoop dat jullie nooit door deze beesten worden aangevallen. Deze criminelen ontzien niets en niemand. Jullie hebben makkelijk lullen hier met jullie PvdA gezicht. Deze agenten zijn helden. Dit is de enige manier om met deze beesten af te rekenen. En ze waren echt niet ongewapend. Ik was toevallig in de maretraitte mall toen de juwelier net was overvallen, op klaar lichte dag. Een zwaar getraumatiseerde winkeljuf die geen vlieg kwaad doet. Nogmaals blijf lekker verzuipen in Nederland met je zogenaamde burgerrechten. Ik zeg: Opgeruimd staat netjes! Hulde aan het hele politie en militairen team verantwoordelijk voor deze actie!


  Maak melding

 29. Girajasing maakt zich belachelijk, door bij voorbaat aan te nemen, dat de vier gedode/vermoorde personen, die ongewapend waren, criminelen zijn. De politie van Suriname heeft zich vaker aan criminele feiten schuldig gemaakt. De negentig kilo cocaine die in september 2009 uit de politiekluis verdween, werd niet door inbrekers weggenomen, maar door de zonen van de hermandad. Begin dit jaar werd een dansgroep uit Nederland ook door de politie onder vuur genomen en de leden van de dansgroep danken god op hun blote knieen, dat zij hun ervaringen met de surinaamse politie aan de pers konden mededelen. Zijn we de Haitiaan vergeten, die door politieagenten op ‘Boutaiaanse’ wijze van huis werd opgehaald en geexecuteerd? In plaats van de surinaamse politie te belonen voor handelingen die op moord lijken, dient het functioneren van dit overheidsorgaan, die de binnenlandse veiligheid dient te waarborgen, onder een vergrootglas gelegd te worden.


  Maak melding

 30. We hebben het niet over de rechten van de misdadigers, we hebben het over de rechten van alle Surinamers, dus ook over de rechten van de mensen die dit optreden van de politie goedkeuren. Geef je dit recht uit handen dan schaad je jezelf. Je hebt als Surinamer recht op een eerlijk proces als je iets gedaan hebt dat niet kan in onze beschaafde maatschappij. Als verdachte wordt je geacht onschuldig te zijn totdat in een onafhankelijke rechtspraak het tegendeel bewezen is. Iedere Surinamer die dit willekeurige handelen van de politie goedkeurt moet elke dag bidden dat de politie hem/haar niet per vergissing ervan verdenkt een gevaarlijke crimineel te zijn. Wie kan zeggen dat het hem/haar nog nooit is overkomen dat men hem verwarde met iemand anders, desnoods met een broer of zus?Jij kunt wel de meest godvrezende president zijn van het land, maar je tweeling broer kan de grootste moordenaar of drugsdealer van het land zijn, je weet maar nooit. Criminelen moeten gestraft worden, dat is een feit, maar ook het straffen van criminelen moet aan regels gebonden zijn.


  Maak melding

 31. Gmap,

  UUH??
  wie meet hier nu met 2 maten.
  Je moet eens een beetje begrijpend leren lezen.

  Dit is wat jouw maatje Tedje schrijft;
  Criminelen hebben rechten en verdachten zijn nog geen daders .Veroordeling ligt mij de rechter en bij niemand anders. Tedje vindt het vreselijk wat deze
  ‘lievelingetjes’ met al hun rechten is aangedaan.

  Maar aan de andere kant is in de ogen van Tedje Bouterse een massamoordenaar zonder rechten en zonder dat hij veroordeeld is.
  Dit is dus het toppunt van met 2 maten nemen.
  Dus wil je iemand van 2 maten meten betichten dan moet je bij jouw maatje Tedje zijn.

  Ik kom niet op voor criminelen die huizen van mensen binnendringen, verkrachten en roven.
  Maar ik kom zeker ook niet op voor Bouterse die verdacht wordt van moorden.

  Dus wijs jouw vingertje maar naar Tedje.


  Maak melding

 32. Jammer om te ontdekken dat er zoveel surinamers zijn, die gek zijn op moorden.
  4 mannen doodgeschoten en we zitten met zovelen om te juichen,terwijl ik steeds meer ga twijfelen aan de schuld van deze jongens.
  Als ik vandaag in dwt online het verhaal lees van een goud verkoper bij de vcb, dan is het zeker dat een van de verdachten een alibi had en dus niet bij de roof aanwezig kon zijn.
  Ik zou zeggen lezen jullie zelf het verhaal op dwt online.


  Maak melding

 33. De minister zegt dat de politie ze tot stoppen heeft gedwongen, waarschuwingsschoten heeft gelost maar ze zijn niet gestopt.
  “Er is op het voertuig geschoten. De criminelen zijn uit het voertuig gestapt en hebben de benen genomen. De politie heeft ze achterna gezeten en uiteindelijk moest er gericht worden geschoten, met als gevolg dat de mensen zijn komen te overlijden. Wij betreuren dat natuurlijk”, merkt Belfort op


  Maak melding

 34. Zaterdag 16 juni 2012 om 08:01 uur, door Tedje
  aramaribo – Goudopkopers die voor de VCB in de binnenstad postvatten, zijn des duivels dat hun makker….Welk goud zou hij opkopen? het gestolen goud?
  De heler is groter dan de steler.
  Het lijkt wel alsof de roversvereniging dit platform heeft overgenomen.


  Maak melding

 35. Suriname, de ene keer is het een bananen republiek en de andere keer moeten wel de maatstaven van Nederland worden gehanteerd……
  Mocht het blijken dat die jongens niet schuldig waren aan roof en geweld, dan is het natuurlijk zeer betreurenswaardig en dienen de agenten ter verantwoording worden geroepen.

  Nee, ik ben niet voor deze regering zoals ik geen enkele regering capabel acht om die grote “jari” op te ruimen.


  Maak melding

 36. @Ling
  In het openbaar uitkleden en zwepen hoort in een dictatoriale staat thuis net als in de jaren 80,waar het publiek getuige van mag zijn maar zijn mond dicht dient te houden.Ik hoop dat Suriname voorals nog een democratie genoemd mag worden waar recht en wet toegepast worden en conform ook zo veroordeeld worden.Bov endien zegt Belfort dat de boeven gewaarschuwd zijn door hem en hij zegt met deze woorden’we komen je halen’.
  Beste Ling,wanneer de politie daadwerkelijk een criminele bende op het spoor zit gaat er eerst heel werk ermee gepaard,de verdachten worden in de gaten gehouden,ze worden achtervolgd.Belfort beweerd dat hij zeker van is dat deze mannen de verdachten zijn wie hij aan het opsporen was,waarom is hij ze dan niet 1 voor1 thuis gaan ophalen.Als hij wist waar zij zich op gegeven moment zouden bevinden,lees plek der onheils,dan is het ook zeker dat hij de addressen van deze verdachten kende.Belfort is alle fatsoen die zijn taak van hem vereist ,vergeten en heeft hij de imago van toffe en stoere jongen aangenomen om de surinamers te bewijzen dat hij het meent.Van mij krijgt hij geen enkel schouderklopje omdat hij in zijn haast om de stoere jongen te spelen in de ogen van de surinamers,gefaalkd heeft bij mij.Ik zou hem complimenteren als hij in staat geweest zou zijn om deze verdachten levend in handen te krijgen en voor de rechter te slepen,dan praat ik hier van JOB WELL DONE.Wat heb je aan een politieman die liever executies uitvoerd en vergeet dat wij een democratische staat zijn met rechters,advocaten en de politie.Hij kon liever gezegd hebben’wij komen afrekenen met je ,executie style,dan netjes proberen te zeggen van ‘ik kom je halen’.Trouwens ‘ik kom je halen’betekent ook letterlijk je komt met mij mee levend en de rechter zal je straffen en jij gaat boeten voor je misdaden.


  Maak melding

 37. Het Surinaams volk is toch wat wispelturig. It is like this: “You damned as you do, and you damned if you don’t.” Een ieder in Suriname praat over de onveilige situatie in het land, maar nu de politie optreedt, vindt men plotseling dat de (vermoedelijke) misdadigers onschuldig waren. Ik zou het volgende van zeggen: laten de familieleden van degenen die zijn doodgeschoten naar de rechter stappen en, indien zij geen genoegdoening vinden, laat men alla Hewitt naar het Internationaal Gerechtshof stappen. Ik begrijp het ook niet meer met Suriname. Ik nodig degenen die kritiek hebben op het optreden van de politie uit om met hun luxe wagens een gezinstrip te maken van Paramaribo naar Albina v.v. Reis wel ongewapend, want er is niets aan de hand. Good luck!


  Maak melding

 38. @Shanice
  Bouta is een moordenaar , en zijn veroordeling was in zicht maar dat werd brutaal een halt toegeroepen toen de moordenaar AMNESTIE als geschenk kreeg van zijn 28 ongeschoolde en ondeskundige vrienden ,zijn partners in crime. Heb jij ooit van je leven gehoord dat onschuldigen om amnestie vragen? Ter correctie,hij heeft niet om amnestie gevraagd hij heeft het voor hemzelf gedaan gekregen ,en de rechters hebben bibberend en huiverend aan zijn bevel voldaan.


  Maak melding

 39. Die man heeft niks te doen en probeert nu duidelijk politiek met de politie te spelen en doet zijn grote ogen en oren dicht voor de militairen……..wat een idioot zeg.!smerige bedrieger dat hij is…IDIOOT !


  Maak melding

 40. @Eduard Lupson

  Die uitnodiging moet je liever sturen naar stoere Belfort.Misschien zal het hem lukken daar de boel op te ruimen en niet alleen bezig zijn met zijn robo cop aktiviteiten in de straten van Paramaribo.Albina en andere plaatsen buiten de stad hebben ook te maken met criminelen die de boel daar terroriseren.Belfort de ‘held’ moet zich niet alleen concentreren in de stad maar landelijk .


  Maak melding

 41. aan de redactie van WKN. als u vindt dat u bepaalde reactie mag verwijderen, waarom biedt u de kans om deze dan te plaatsen. mag ik niet schrijven hu corrupt de politie in suriname is?? nou, de p[loitie wordt betaald uit mijn belasting gelden.ik mag schrijven dat de politie hand-en-span-diensten levert aan de criminelen. als u dat niet leuk vindt moet u bepaalde berichten niet plaatsen. het is uw site, maar het is mijn/onze mening. live with it


  Maak melding

 42. Shanice,
  Jij spreek jou zelf tegen als jij hier beweerd dat jij niet opneemt voor Bouterse.
  @ philip, Ik ben het dit keer volledig eens met jou.


  Maak melding

 43. Hoezeer we ook blij moeten zijn met het optreden tegen misdadigers, heeft deze medaille een keerzijde.

  De taak van de politie is opsporen. Het vervolgen gebeurt door het OM en de rechter bepaalt het vonnis. De staat moet zorgen voor de uitvoering van het vonnis.

  Nu was de politie de “judge, the jury and the executioner”. Dat kan nooit de bedoeling zijn.

  Ik ken de hele situatie niet waarin dit heeft plaats gevondenen kan dus niet geheel objectief meepraten, maar er had op de banden geschoten kunnen worden. De inzittenden hadden dan één voor één er uit kunnen komen, terwijl de agenten verdekt opgesteld stonden.

  Als het niet goed liep, had er alsnog gericht geschoten kunnen worden.

  Ik ben het mee eens met Girjasingh wat betreft het verzekeren van agenten. Ik dacht trouwens dat dat al zo was. Militairen, agenten en anderen DIE HUN LEVEN WAGEN (Niet degenen die op kantoor zitten), dienen een goede levensverzekering te krijgen. Het hoeft trouwens geen levensverzekering te zijn. Het kan ook dat de staat zich garant stelt. Dat is waarschijnlijk goedkoper.


  Maak melding

 44. @ Pasew niet alleen dat maar ze verkrachten ook nadat ze de ouders vast hebben gebonden en sterker nog!! ze doen het waar de ouder bij zijn! voor hun ogen doen zij dat!! A no foe priet ding go djie ding? Ding ma piema!!! Jongens!! onkruid verdelgen met clievozaad of zoiets!! en grammasoon laten drinken als BacardiCola BACO dus!!


  Maak melding

 45. Deze verkrachters moeten niet BEsneden worden, maar AFgesneden worden. Dat zal hun duivelsgedrag afleren. sjodemieter deng go na boesie mang!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.