Auteursrechtenwaakhond Suriname roert zich weer

8

PARAMARIBO, 13 jun – Auteursrechtenbureau Sasur gaat weer lekker impopulair te keer. Na twee particuliere media met beslaglegging te hebben gedreigd, lijkt het nu menens. Het publieke radiostation SRS loopt kans alle bezittingen kwijt te raken. Het bedrijf verzuimde dwangsommen te voldoen. Een drie jaar terug uitgesproken rechterlijk vonnis is van stal gehaald.

Sasur verwacht zo’n veertigduizend dollar te vangen. Ergens moest de knoop worden doorgehakt. “We hebben steeds getracht met gebruikers gesprekken te voeren om te komen tot een tariefcompromis”, zegt Sasur-voorzitter Prem Ramlal tegenover de Times of Suriname. Hij heeft de indruk dat er gekozen worden voor het op de spits drijven. Meerdere mediabedrijven en showpromotors trachtten hun gelijk te halen bij de rechter.

Het loopt steevast op gezichtsverlies uit. “Klaarblijkelijk kiest men eerder voor het betalen van een dwangsom dan licentierechten”, aldus Premlal. Het oplopen van de dwangsommen voor het negeren van vonnissen, is een fenomeen op zich. Ook andere mediabedrijven wacht een beslaglegging. Pogingen om vanuit politieke hoek af te rekenen met Sasur, bleken vergeefs. De rechter vernietigde onlangs een besluit van de regering om Sasur te ontmantelen.


8 REACTIES

 1. Surinaamse bedrijven houden er niet van om belasting te betalen.
  Iedereen moet belasting betalen ook de casino,s. Of dat gebeurd is een tweede.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 2. Heel goed dat nu eindelijk het vraagstuk auteursrechten geregeld gaat worden.

  Minder goed is dat de intransparantie bij Sasur en de wolk van fraude en corruptie rond het echtpaar Ramlal dat zowel Directeur als voorzitter is niet zijn verbeterd.

  Hoeveel Dollar stoppen de heer Ramlal en zijn vrouw jaarlijks in hun eigen zak?


  Maak melding

 3. Weet je wat de volgende stap is in deze dictatuur: media in “dienst”van BAAS is gevrijwaard van alle betalingen opgelegd door Sasur.
  Dus laten wij elkaar niet voor de gek houden. Niet voor niets worden media-werkers bedreigd.


  Maak melding

 4. weten jullie dat de officiele organisatie zich in parijs bevindt, een rechtenclaim kan niet zonder een aanmelding bij biem te parijs rechtvaardig zijn. de rest die zich uitgeven als een rechtenorga… zijn bloedzuigers cq.zelf de piraten


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.