Suriname wil toetreden tot Brits Gemenebest

58

PARAMARIBO/DEN HAAG, 13 jun – Suriname overweegt serieus toe te treden tot het Britse Gemenebest. Volgens de Ware Tijd heeft ambassadeur Harvey Naarendorp het onderwerp aangesneden tijdens een ontmoeting met de Britse onderminister voor Gemenebestzaken, Lord David Howell. Besprekingen op hoger niveau liggen wellicht in het verschiet.

President Desiré Bouterse zou dan de Britse premier David Cameron kunnen ontmoeten. Dat kan op zijn vroegst in september, in de marge van de algemene vergadering van de Verenigde Naties. Naarendorp heeft er in elk geval voor gelobbyd. Dit geldt ook een mogelijke ontmoeting tussen minister Winston Lackin van Buitenlandse zaken en zijn Britse ambtgenoot William Hague. Volgens Naarendorp staat Lord Howell niet afwijzend tegenover het idee van Suriname’s toetreding.

Theoretisch maakt Suriname aanspraak op het aanvragen van het lidmaatschap. De Britten waren de eerste Europeanen die voor langere tijd voet aan wal zetten in Suriname. Dat was in 1651, toen Lord Francis Willoughby een handelspost vestigde. Van 1799 tot 1802 en weer van 1804-1816 maakte de Britten de koloniale dienst uit. De idee achter het Gemenebest is het onderling vooruit helpen van het Britse koninkrijk en ruim vijftig voormalige kolonies.


58 REACTIES

 1. Tuurlijk dat is logisch….Suriname aansluiten bij de Gemenebest….

  Wat voor onzin is dit nu weer…Bouterse is nu wel heeeeel wanhopig…….Wat een afgang.


  Maak melding

 2. op grond van

  Lord Francis Willoughby nam Suriname in bezit voor de Engelse koning, 1650-1667 Willoughbyland zou Suriname toen heten.
  Engels tussen bestuur 1804 – 1816.
  mmh zou kunnen.


  Maak melding

 3. Blijkbaar lukt het niet om Frankrijk als poort naar Europa te gebruiken……

  Nu maar met hangende pootje naar de andere oud kolonisator Engeland……..Handje op houden. Kent deze regering dan geen enkele schaamte?


  Maak melding

 4. Dat ze daar aan de lopende band hoge torens en luchtkastelen bouwen dat wisten we al….maar dat ze ufo’s rond zien vliegen en spoken zien dat is nieuw……..


  Maak melding

 5. Zwijg of onthoudt u anders van een reactie als u niets opbouwends te vertellen heeft. Moeten Suriname en de Surinamers echt in de stront zakken omdat Bouta toevallig de president is?

  GET ALIVE!


  Maak melding

 6. Lid worden van de Britse Gemenebest betekent dat de Britse Koningin staatshoofd wordt van Suriname……
  Misschien toch een goed idee, zolang we van DDB maar kunnen krijgen 🙂


  Maak melding

 7. @PARAMAN: Het antwoord op je vraag of Suriname in str.. mag zakken is :NEEN. Het antwoord als Bouta volledig door de STR..NT moet zakken is volmondig en overtuigend: JA…..


  Maak melding

 8. Besprekingen op hoger niveau ……
  Zeer waarschijnlijk worden deze gesprekken ONDERLING gevoerd door moordenaar press en dealer brunsie onder het genot van sophie die de belasting betaler heeft betaald….

  A potie volk e tang a bakka….


  Maak melding

 9. Voordat we met z’n allen weer van die onzinnige dingen gaan schrijven moeten we eerst weten wat Het Gemene Best is;
  Het Gemene Best is een intergouvernementele organisatie bestaande uit het Verenigd Koninkrijk en veel voormalige Britse koloniën, met Koningin Elizabeth II als symbolisch hoofd. De staten van het Gemenebest ondersteunen elkaar op het gebied van internationale doelstellingen. Er zijn 54 onafhankelijke landen aangesloten.
  Het lidmaatschap staat ook open voor staten die geen Britse koloniën zijn geweest.
  De doelstellingen zijn o.a. het bevorderen van wereldvrede en democratie, het tegengaan van racisme en het verminderen van armoede, het beschermen van de natuur en het afschaffen van exportsubsidies.
  Landen die zich vrijwillig hebben verbonden aan deze
  organisatie zijn o.a. Australië, Barbados, Canada, Cyprus, Ghana, Guyana, Jamaica, Malesië, Pakistan, Trinidad en Tobago, Zuid Afrika, etc…

  Gezien de doelstellingen van deze organisatie zie ik niet in waarom Suriname zich niet zo mogen aansluiten bij deze organisatie.

  Gelukkig ziet suriname in dat de wereld veel verder reikt dan Nederland, China, Venezuela, Frankrijk, China, Brazilië..
  Suriname mag haar hoofd niet in ’t zand steken en denken dat ze het alleen kunnen. Suriname is namelijk economisch gezien nog geen rijk land. Nederland heeft afgehaakt als donorland dus Suriname’s beleid om die vooruitgang op andere wijze en behulp van andere landen te stimuleren kan mijn sympathie wel vinden.
  Vroeger was die focus puur en alleen gericht op Nederland en nu dus niet meer.
  Goed initiatief!


  Maak melding

 10. Het lidmaatschap van Zimbabwe werd in 2002 opgeschort wegens het beleid van Robert Mugabe ten aanzien van de blanke minderheid en de oppositie, waarna het land zich in 2003 uit de organisatie terugtrok. Andere leden waarvan het lidmaatschap in het verleden wegens schendingen van de mensenrechten of staatsgrepen werd opgeschort, zijn Pakistan (1999-2004), Fiji (1987-1997) en Nigeria (1995-1999).

  Suriname dus niet .
  Frankrijk trapte niet in het verhaal van Baas.
  De poort naar de EU is mislukt.

  Frankrijk is trouwens helemaal geen poort naar de EU. 🙂
  Dat is Rotterdam
  Is Baas vergeten waar dat ligt.
  Zeker niet goed opgelet op de MULO?

  De Brits-Nederlandse betrekkingen zijn de internationale betrekkingen tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Nederland en het Verenigd Koninkrijk zijn belangrijke politieke en economische partners van elkaar. Tony Blair en Wim Kok stemden de intensieve relaties tussen de twee landen in februari 1999 nauw op elkaar af. Nederland en het Verenigd Koninkrijk werken in de EU nauw samen op de terreinen buitenlandse politiek, sociale zaken en werkgelegenheid en de verschillende Krijgsmachtsonderdelen. Minstens veertig Nederlandse steden zijn zustersteden met Britse steden. De Engelse taal en de Nederlandse taal zijn beide West-Germaanse talen. De Friese taal, een minderheidstaal in Nederland, lijkt het meest op het Engels. 87% van de Nederlanders heeft het Engels als tweede taal.
  Nederland heeft een ambassade in Londen. Het Verenigd Koninkrijk heeft een ambassade in Den Haag en een consulaat in Amsterdam. Het Verenigd Koninkrijk heeft ook een consulaat in Willemstad op de Nederlandse Antillen.
  ==

  Politieke relaties

  Aangezien zowel het Verenigd Koninkrijk en Nederland lid zijn van de Europese Unie hebben de twee landen een sterke relatie. Beide landen zijn ook lid van de NAVO en de OVSE. Beide landen worden gerund onder een constitutionele monarchie. Koningin Beatrix der Nederlanden is de 819e in de lijn van de Britse troonopvolging. Het Verenigd Koninkrijk en Nederland werken samen aan een project om mensen te helpen het leven in de ontwikkelingslanden aan te passen aan de klimaatverandering. De Infra-Rood Astronomische Satelliet was de eerste ooit in de ruimte gestationeerde observatorium om uit te voeren naar een enquête van de gehele hemel op infrarode golflengten. Deze werd gelanceerd op 25 januari 1983, haar missie duurde tien maanden. De telescoop was een gezamenlijk project van Nederland (NIVR) en het Verenigd Koninkrijk (SERC), alsmede de Verenigde Staten.
  [bewerken]Economische relaties

  Het Verenigd Koninkrijk en Nederland zijn nauwe economische partners. De Koninklijke Nederlandse Shell en Unilever zijn beide allebei Brits-Nederlandse bedrijven. Het Nederlands-Britse Kamer van Koophandel werd opgericht met het oog op verdere economische samenwerking tussen de twee landen. In 2006 importeerde Nederland £ 16.6bn waarde van goederen uit het Verenigd Koninkrijk, waardoor het de vijfde grootste exportmarkt van het Verenigd Koninkrijk. De Nederlands-Britse handel is eenvoudiger gemaakt door goede betrekkingen, transparant juridisch kader, geavanceerde financiële diensten systeem, goede vervoersverbindingen en geografische nabijheid. Het transport tussen de twee landen is sterk ontwikkeld, het mogelijk is om land te bereiken, hetzij per trein, Eurostar, veerboot of vliegtuig. Nederland en het Verenigd Koninkrijk zijn verbonden door de veerdiensten van Rotterdam – Hull, Hoek van Holland – Harwich en IJmuiden – Newcastle.
  [bewerken]Gewapende strijdkrachten

  Het Britse en Nederlandse strijdkrachten hebben nauwe betrekkingen. De Royal Marines en het Korps Mariniers zijn gelieerd hoewel een ‘Bond van de vriendschap. Sinds 1973 hebben eenheden van het Korps Mariniers deel uitgemaakt van de Britse 3 Commando Brigade tijdens oefeningen en echte conflictsituaties. Samen vormen deze de UK / NL Landing Force. Of de eerste of de tweede mariniersbataljon kunnen worden toegewezen als de Nederlandse bijdrage aan deze kracht. De samenwerking tussen het Korps Mariniers en de Koninklijke Marine heeft geleid tot een uitgebreide integratie op het gebied van operaties, logistiek en materialen. Binnen de NAVO wordt dit gezien als een typisch voorbeeld van wat bereikt kan worden in militaire integratie. Het Korps Mariniers en de Koninklijke Marine hebben een lange geschiedenis van samenwerking. Tijdens de gecombineerde acties van de Britse en Nederlandse marines tijdens de Oorlog van de Spaanse Successieoorlog (1702-1713), amfibische operaties werden uitgevoerd, de belangrijkste is het Beleg van Gibraltar in 1704. Tijdens deze actie, was een succesvolle aanval uitgevoerd tegen het fort van Gibraltar door een sterke 1800-brigade van de Nederlandse en Britse mariniers onder bevel van prins George van Hessen-Darmstadt. Beide korpsen deelden deze strijd eer. De bijnaam van de Nederlandse mariniers onder hun Britse tegenhangers Royal Marine is “Cloggies,” vanwege het stereotype dat de meeste of alle Nederlanders klompen dragen, in plaats van “normale” schoenen.

  enz enz.

  In Hoek van Holland op de boot. Een kopje koffie en je bent in Hull
  Engeland helpt niet
  Vraag dat maar aan de buren.

  Weer mis.


  Maak melding

 11. Er zal nog een hoop diplomatie bij komen kijken, want Suriname heeft zich uitgesproken voor aansluiting van de Malvinas bij Argentinie. Daar zullen de Engelsen niet blij mee zijn. Dus niet te hard van stapel lopen, heren.


  Maak melding

 12. Wat Suriname allemaal niet doet en overheeft om als volwaardige natie te worden gezien.
  Suriname zal pas serieus worden genomen als de huidige veroordeelden en verdachten van moord van het politieke toneel voorgoed zijn verdwenen. Suriname zal met fatsoenlijke jonge leiders haar bestemming krijgen die het verdiend. Thans is het een persoonlijk belang van enkele parlementsleden en president om in het machtscentrum te blijven.


  Maak melding

 13. De NDP is van oudsher een partij die een hekel heeft en kolonialisme en andere buitenlandse invloeden. Wel nu, uitgerekend een der grootste koloniale mogendheden, het Britse Koninkrijk, wordt benaderd om Suriname toe te laten tot het Gemenebest. Is deze Naarendorp wel bewust van de verplichtingen die voortvloeien uit dit lidmaatschap? Komt een dergelijke aansluiting bij het Gemenebest niet in strijd met de eigen verdervelijke idiologie van niet – inmenging en anti – kolonialisme? Vergeet niet dat mensenrechten wel degelijk een cruciale rol vervullen bij aanvaarding van het Gemenebest Lidmaatschap.


  Maak melding

 14. Gelet op de vele landgenoten die in Nederland wonen en de binding wat taal,onderwijs enz.betreft die wij met het Koninkrijk der Nederlanden hebben is het onmogelijk een andere verbintenis aan te gaan.Wil men door het doen van deze uitspraken Nederland onder druk zetten of is het een schreeuw om aandacht? Zijn we weer als kindetjes bezig? Hebben de burgers geen belangrijkere zaken aan hun hoofd of is dit weer een afleidingstactiek om de grote problemen waarvoor we staan te verhullen?


  Maak melding

 15. een kandidaat-lidstaat moet aantonen inzet voor: de democratie en democratische processen, met inbegrip van vrije en eerlijke verkiezingen en representatieve wetgevende macht, de rechtsstaat en de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht, goed bestuur, met inbegrip van een goed opgeleide openbare dienst en transparante rekeningen; en de bescherming van de mensenrechten, de vrijheid van meningsuiting en gelijkheid van kansen;
  (E) een kandidaat-lidstaat moeten accepteren Commonwealth normen en conventies, zoals het gebruik van het Engels als het medium van de inter-Commonwealth relaties, en erkent koningin Elizabeth II als het hoofd van het Gemenebest, enz enz

  Dat wordt weer eluk. 🙂
  Baas krijgt het nog moeilijk.


  Maak melding

 16. Mozambique is nooit een Britse kolonie geweest maar is toch Gemenbest lid geworden. Suriname moet in de region concurreren met Guyana, Trididad, Fr. Guyana en Jamaica. Beter zou zijn de concurrentie uit te schakelen door bv. een federatie met Guyana. En voor de integratie met Zuid. AMerika naast Engels, en Nederlands direct kiezen voor een derde taal Spaans, (naar Zuid-Afrikaans model)


  Maak melding

 17. Toetreding is een goeie stap, verbreding van de betrekkingen met diverse landen.

  Mozambique een Zuidelijk Afrikaans land dat van Portugal onafhankelijk is geworden en nog hedendaags Portugees als officiele taal hanteert is op 13 November 1995 toegetreden tot het Gemenebest cq Commonwealth of Nations als enig land toegetreden zonder een voormalige koloniale of constitunele band met het Verenigd Koninkrijk te hebben.

  Suriname kan dus gewoon lid worden. Bovendien is Suriname sedert 1996 lid van de Organisatie van de Islamitische Samenwerking en daar je ook niemand over!


  Maak melding

 18. Als de heren daar dat willen en die mogelijkheden er zijn, waarom niet, wie houdt ze tegen, wij in ieder geval niet, wel een mening negatief of positief, daar zitten ze niet mee in Paramaribo, dus we zullen zien en de tijd zal leren. En ik begrijp dat baas nog wellicht de Britse premier kan ontmoeten, nou ja ook over die ontmoeting stel dat ie door gaat, nou ik kan er geld opo zetten, daar zal een hoop gekut over zijn, waarom weet ik niet, maar goed.!!!!!!


  Maak melding

 19. @NATIONALIS: 1 van de vele voorwaarden tot toedtreding in het Britse Gemenebest is goed bestuur….als je begrijpt wat ik bedoel, en Her Majesty Queen Elisabeth ll, zal onder geen beding staatshoofd willen worden van een land waar massamoordverdachten veroordeelde drugsbaronnen fraudeurs en verkrachters de leiding hebben….


  Maak melding

 20. Uiteraard kan Suriname proberen zich aan te sluiten
  bij The Commonwealth of Nations.

  Maar! Indien dit weer een vlucht vooruit is kan de babbelregering van keizer Bigi Mofo I (en binnenkort
  keizer Bigi Mofo II, Dino de crimineel II) het
  gevoegelijk vergeten!!!

  Zie onderstaand URL en aanschouw wie belast is met Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid! En! Uit welk land de huidige Hoge Vertegenwoordiger van de Unie voor Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid afkomstig
  is!!!

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Europese_Commissie#Taken

  Dit is geen manier van regeren, teveel onrust!
  Met andere woorden Prof. Dr. Mr. Drs. Ir. Ing. bc.
  bacc. van der San, een zwabberbeleid!!!


  Maak melding

 21. @Tedje, bedankt voor je info en vraag mij ook af hoeveel Surinamers hiervan op de hoogte zijn.
  Ook de vraag ik mij af of men de Britten zo zal neerhalen als wat zij met de Nederlanders doen als het gaat om de “slavernij”.

  =Samenwerken op het gebied van de EU is veel sterker dan die van Suriname.De handelsgeest zit er diep in.


  Maak melding

 22. Dan gaat DiDibrie van President naar premier, zijn Oxford Bedjang is al op niveau.

  Het God zij met ons Suriname / Opo koderman zal vervangen worden door:

  God save our gracious Queen,
  Long live our noble Queen,
  God save the Queen:
  Send her victorious,
  Happy and glorious,
  Long to reign over us:
  God save the Queen.

  Wat ook mogelijk is, is een variant op Peter Tosh'”Buckingham Palace”:

  Lend me your (silver)paper
  Give me your glass (plate)
  We gonna sniff it in-a- Buckingham Palace

  Ik vind ze eerlijk gezegd wel creatief. Principeloos, maar creatief. Wat dat betrft hangt DiDiBrie zijn slogan : “Betre mi lagi, mi no don” wel consequent aan.

  Om in de Commomwealth te blijven: ze hebben ook goed geluisterd naar EEN GEDEELTE VAN Bob Marley’s “Comin’in from the Cold”:

  In this life, in this life, in this life,
  In this, oh sweet life:
  We’re (we’re coming in from the cold);
  We’re coming in (coming in), coming in (coming in),
  coming in (coming in), coming in (coming in),
  Coming in from the cold.

  It’s you – it’s you – it’s you I’m talkin’ to –
  Well, you (it’s you) – you (it’s you)
  – you I’m talking to now.
  Why do you look so sad and forsaken?
  When one door is closed, don’t you know other is open?

  De Nederlandse deur was dicht en geprobeerd is om de Franse te openen. Dat is niet gelukt. Nu probeert men de Britse deur te forceren. Waarom niet de US? Obama is toch naar onze tafel gelopen om onze “moord”president de hand te schudden? Zouden we ons niet op onze eigen regio concentreren en daar integreren?

  Ik zei al dat ze goed naar EEN STUK van Bob Marley’s “Comin’in from the Cold” hadden geluisterd. Dit stuk hebben ze verdrongen:

  Would you let the system make you kill your brotherman?
  No, no, no, no, no, no!

  NO, DREAD NO!

  Would you make the system make you kill your brotherman?

  NO, DREAD NO!

  IK ZEI AL EERDER: GEEN FATSOEN, GEEN BESCHAVING, GEEN PRINCIPES, GEEN MORAAL!!

  Na a fraga san é wai, na a djen djen dat é loi ini a kondré.


  Maak melding

 23. Trouwens, dat van de Malvina’s klopt, dat is al lang bekend. Was ook het eerste dat me te binnen schoot.

  Als je in Engeland “Malvinas” zegt in plaats van “Falkland Islands” wordt je bij wijze van spreken al opgehangen.

  Maar zoals ik al zei, lijfspreuk DiDibrie is:

  “Bétré mi lagi, mi no don”.


  Maak melding

 24. zooo….dit is weer luchtkastelen bouwen. Minister Lackin zei vorig jaar dat alle surinamers binnen korte tijd een speciale id-kaart zouden krijgen. waar zijn de id-kaarten??? niets meer erover gehoord. hoeveel maanden zijn voorbij gegaan?? en dan lees ik dit! hahahahaha…..moet echt lachen. tis daro echt een poppenkast.Engeland is niet dom als Deedeebee en friends!!


  Maak melding

 25. Ik denk dat deze regering knetter gek is geworden.Ze zijn tegen de bezetting van de Falkland eilanden door Engeland,en nu willen ze met deze zelfde Engelsen gaan samen werken.Baja is echt zielig met ons gesteld.


  Maak melding

 26. Caricom lust DDB en consorten niet meer nu zoeken ze hun heil bij het Britse Gemenebest, waar de meeste Caricomleden overigens lid van zijn.


  Maak melding

 27. Wacht even, weet BAAS wel dat Engeland in Europa ligt???? Hij wilde toch niets van europa weten! Ik blijf het zeggen, deze man is vlees noch vis. Caricom heeft BAAS ook al uitgespuwd, dus nu weer iets anders. Zeker weten dat hij nu naar de wedstrijd Ned-Duitsland kijkt en wedden voor wie hij kraakt…… 😉


  Maak melding

 28. Wat een afgang. We hebben diplomaten die niet nadenken. Dit lijkt op een daad uit wanhoop, want die poort naar Europa is toch niet zo open als men in Suriname had gedacht. Frankrijk blijkt toch een volwaardig EU-land te zijn en zal Europa niet verlaten voor een stelletje onbenullen aan de andere kant van de Oceaan. Suriname heeft weinig gemeen met de Gemenebestlanden. Op cultureel gebied verschilt Suriname van die landen. We spreken de taal niet en hebben in cultureel opzicht een Nederlandse orientatie. Want waarom is Jozefzoon niet naar Engeland toe gegaan, toe hij opzoek was naar materiaal voor het onderwijs. Suriname heeft zich enkele weken geleden uitgesproken voor de Malvinas bij Argentinie. Denk je dat ze dit niet in Londen hebben opgetekend. het gaat hier om Europeanen, die de Europese eenheid in de gaten houden. Wanneer worden de beleidsmakers in Suriname nou serieus. Volgens mij heeft Naarendorp last van tropenkolder, ander bedenk je niet zo iets. Voorkom verdere belachelijkheid en laat je adviseren door mensen die doordenken. Vraag een aantal van dit forum. Idioten!!!!!!!!!


  Maak melding

 29. @Zucht: Queen Elisabeth hoeft allang niet meer het staatshoofd van elke lidstaat te zijn.
  Bovendien zijn er vooralsnog geen enkele aanwijzingen waarom Suriname niet lid kan worden van het Commonwealth of Nations, tenzij jij anders heb gehoord?

  Verder overschatten veel Surinamers Suriname dat een miniscuul land is met een piepkleine bevolking en een mini-economie wat nauwelijks bekend is in de wereld behalve in Nederland wat ook weer een klein land is in haar eigen regio!


  Maak melding

 30. Weten ze trouwens in Surimaribo dat Groot Brittannie ook aan de Noordzee ligt? Evenals Frankrijk en Belgie. Willen ze wel geassocieerd worden met landen aan de Noordzee?


  Maak melding

 31. Ik dacht dat deze regering er een hekel aan had dat men steeds in de achteruitkijkspiegel kijkt, misdaden en gebeurtenissen van 30 jaar geleden zijn al een gepasseerd station en de koloniale betutteling van Nederland moet nu eens eindelijk afgelopen zijn.
  Nu kijken ze tot 1651 terug om een smoes te vinden om weer onder de vleugels van een grotere koloniale macht dan Nederland te kruipen. Surinamers met een slavenmentaliteit zullen er alles aan doen om zich de les te laten lezen door de Europeanen. Let daarom niet op de stoere taal die op de berm wordt uitgesproken om ons te laten geloven dat ze zich los gemaakt hebben van ‘mental slavery’: “Bakra basi, begi begi, no mek a katibo keba!!”


  Maak melding

 32. 13 juni 2012

  @Zucht,

  Ik dacht dat Frankrijk grenst aan Het Kanaal, Keltische Zee en Atlantische oceaan.Dus niet aan de Noordzee.
  Zorgvuldiger zijn!!
  Srika


  Maak melding

 33. Het is vandaag WanksterWednesday, een dag waarop mensen proberen nepgeruchten de wereld in te brengen.

  Hopelijk is deze grap door onze president bedacht. Geweldig!!!!!!


  Maak melding

 34. Basja waar over praat je de Europeanen zijn de grootste moordennaars geweest. Ik denk dat jij een verstant hebt van een ezel en je bent een afstammeling van een aap.Hoe is het mogelijk dat je zo een domme uitspraak kan doen.Wat jammer!!


  Maak melding

 35. Kansloze actie van Bouta ! Mark Rutte en David Cameron zijn 4 handen op 1 buik. Buiten de politiek zijn ze ook bevriend met elkaar. Hoewel het Verenigd Koninkrijk lid is van de Europese Unie heeft het er, net als Denemarken en Zweden, voor gekozen voorlopig buiten de EMU te blijven. De Europese Unie heeft de amnestiewet veroordeeld. Waarom zou Cameron in zee gaan met een president die verdacht wordt van moord, drughandel, geweld/intimidatie, fraude en tevens bij verstek is veroordeeld door een ander EU land. @Rene, natuurlijk zijn de europeanen de grootste moordenaars geweest. En dan noem ik alleen al Hitler, Stalin en Napoleon. Die zijn al goed voor een paar miljoen moorden.
  Heb je wel goed opgelet op school ? Bouta zoekt weer een podium waar hij zich kan manifesteren en dit keer is het de Britse Gemenebest. En maar blijven afgeven op de kolonisators. Lekker geloofwaardig net als touroperator anex reisbureau Lackin.


  Maak melding

 36. Er wordt onderscheid gemaakt in de gesprekken! Hoger en lager niveau! En hoe noem wat tussen zit?? hebben zij die wel??

  Zoals men zei”De Britten waren de eerste Europeanen die voor langere tijd voet aan wal zetten in Suriname.

  Wat heeft het daarmee te maken??


  Maak melding

 37. Wie was de grootste massamoordenaar?

  1. Mao: verantwoordelijk voor 40 miljoen doden
  2. Hitler: verantwoordelijk voor 34 miljoen doden
  3. Stalin: verantwoordelijk voor 20 miljoen doden

  Door China’s grote roerganger Mao zijn 40 miljoen mensen om het leven gekomen. Alleen deed Mao het niet altijd expres. Door zijn landbouwhervormingen (‘De Grote Sprong voorwaarts’) zijn 30 miljoen mensen verhongerd; ‘slechts’ 10 miljoen mensen zijn doelbewust vermoord. Nee, dan Hitler, die heeft 34 miljoen mensen om zeep laten brengen (waaronder 5 tot 6 miljoen joden, de grootste genocide uit de geschiedenis van de mensheid). Alleen zaten onder die 34 miljoen slachtoffers van Hitler rond de 19 miljoen mensen die sneuvelden in het vuur van de Tweede Wereldoorlog. Als je die niet meerekent, is Stalin kampioen volkerenmoordenaar.

  En hoe zit het met Saddam en Kim Il Sung?
  Die kunnen (of, zoals in het geval van Saddam, konden) er ook wat van. Zij zijn ieder verantwoordelijk voor meer dan één miljoen doden. Enkele volkerenmoordenaars van het tweede garnituur zijn keizer Hirohito van Japan, Leopold II van België, Lenin en Pol Pot.

  En met Idi Amin en Benito Mussolini?
  Die waren wreed, maar hebben geen van allen meer dan één miljoen doden op hun geweten. Hetzelfde geldt voor de Joegoslavische dictator Tito en zijn nazaat, de beruchte Servische-Bosniër Radovan Karadzic. Ook geestverwanten zoals Soeharto, Franco en Ataturk komen niet uit boven één miljoen doden.\


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.