PARBO Bier vanaf deze zomer verkrijgbaar in Nederland

40

Het Surinaamse succesbier PARBO is terug van weggeweest. Fans kunnen o.a. de 1 liter fles, in de volksmond ook wel Djogo genaamd, vanaf 15 juli weer in Nederland verkrijgen. PARBO Bier is het meest gedronken bier in Suriname. De Surinaamse Brouwerij N.V. heeft daar een marktaandeel van ongeveer 90 procent. Ook in Nederland verwacht de brouwer dat PARBO bier een groot succes wordt. PARBO BIRI, DAT NA BIRI.

De brouwerij die verantwoordelijk is voor PARBO bier, werd in 1954 voor het eerst opgericht door de Zeeuwse broers Piet en Arthur Dumoleyn. In 1955 werd de Surinaamse Brouwerij officieel geopend door Prins Bernhard. In dat jaar werd ook het eerste PARBO Bier gebrouwen. De trots uit de PARBO bier serie is de één liter fles, op z’n Surinaams ook wel Djogo genoemd. De naam Djogo is een verbastering van het woord jug. Dit is een grote aardewerken kruik waarin de Indianen vroeger water bewaarden. De Djogo staat voor vriendschap en gezelligheid; Surinamers bestellen een Djogo en drinken deze samen met vrienden.
Het recept voor PARBO Bier is oorspronkelijk uitgevonden door twee Zeeuwse broers. De basis van PARBO bier bestaat uit lichtgekleurde mout, dat wordt aangevuld met speciaal geteelde rijst, water en hop. Dit zorgt voor de specifieke PARBO smaak die door veel Surinamers wordt herkend.

PARBO bier werd de laatste 12 jaar naar Nederland geëxporteerd onder naam Djogo Bier. Nu komt daar verandering in en is het als PARBO bier in het schap verkrijgbaar. Alle in Suriname verkrijgbare verpakkingen zijn straks ook in Nederland verkrijgbaar. Het gaat om de 1 liter fles (Djogo), 33cl fles, 33cl blik, 50cl blik, 275ml PARBO Chiller, 33cl PARBO Power Stout

Bekijk ook:


40 REACTIES

 1. Nou dat zal een klap geven.
  Bij mijn toko werd het trouwens wel verkocht.

  Maar onbetaalbaar duur.

  je hebt in Nederland bier voor minder dan 0,50 eurocent de halve liter.
  Daar valt niet veel aan te verdienen.

  Ik ben bang dat er voor Suriname niet veel in Nederland valt te verdienen.
  Fruit dan of rijst ????

  Import
  Nederland importeert talloze soorten fruit uit alle werelddelen, waarvan ongeveer eenderde voor eigen consumptie. De diversiteit neemt de laatste jaren toe. De sinaasappel is met 16% nog steeds het grootste importproduct; appels en peren vormen samen 18% van de totale import.

  Export
  Ruim de helft van de Nederlandse productie is bestemd voor export. Bij peren is dat zelfs 80%; bij appels 40%. De grootste afnemers zijn Duitsland, Groot-Brittannië en Rusland. Samen zijn zij goed voor ruim de helft van de fruitexport. Ook Frankrijk en Zweden behoren tot de grotere handelspartners. Europees is het marktaandeel van onze appels en peren respectievelijk 9% en 6%.

  Niks uit Suriname.
  OOk geen rijst.


  Maak melding

 2. Dit is toch geen nieuws, Parbo is al een tijd verkrijgbaar in Ned bij mij in feite om de hoek,in flesjes, en in andere steden in blikjes, dus vanwaar dit bericht hierboven. Ik koop hem weleens want goedkoop is ie niet, het is goed spul, dat zeker, maar andere merken zijn ook strak, ja toch, met name de Duitse versies, een Warsteiner met name, goed biertje en wat denk je van een Palmpie, maar goed, oeng tek baja………….


  Maak melding

 3. 13 juni 2012

  Prima idee! Maar wel aan een aanvaardbare prijs denken.
  Zo niet, blijf ik bij de oude.

  Hoi Henk Molenaar, binnenkort kunnen wij dan misschien samen een goede koude djogo drinken. Misschien ergens in Rijswijk of Den Haag. V


  Maak melding

 4. 13 juni 2012

  Prima idee! Maar wel aan een aanvaardbare prijs denken.
  Zo niet, blijf ik bij de oude.

  Hoi Henk Molenaar, binnenkort kunnen wij dan misschien samen een goede koude djogo drinken. Misschien ergens in Rijswijk of Den Haag. Voor een sprankelende koude vrede.

  Srika


  Maak melding

 5. Export
  Ruim de helft van de Nederlandse productie is bestemd voor export. Bij peren is dat zelfs 80%; bij appels 40%. De grootste afnemers zijn Duitsland, Groot-Brittannië en Rusland. Samen zijn zij goed voor ruim de helft van de fruitexport. Ook Frankrijk en Zweden behoren tot de grotere handelspartners. Europees is het marktaandeel van onze appels en peren respectievelijk 9% en 6%.

  Niks uit Suriname.
  OOk geen rijst.

  had jij niet een posting toen getseld werdt dat su prefab huizen eventueel zal exporteren???? en wat plaats u nu hier??? “Export
  Ruim de helft van de Nederlandse productie is bestemd voor export. Bij peren is dat zelfs 80%; bij appels 40%”. stelletje hypocrieten.


  Maak melding

 6. Export naar een (verzadigd)continent waar het bier naar mijn idee vandaan komt?! Groot Britanië, België, Duitsland en Holland hebben vele (goede)merken en smaken, maarja er zal wel marktonderzoek hebben plaatsgehad.


  Maak melding

 7. parbo bier is lekker bier…
  het heeft toch iets extra/nostalgisch……

  Het wachten is nu op goed weer….mooi faya song….mooi kouroe bierie


  Maak melding

 8. Nu pas?? Ga naar de tropische zaken, milan, Kwakoe en of de evenementen van SU dan heb je de Djogo’s wel hoor!! het is niet van vandaag!

  Het is nu ook volop te verkrijgen in Nedl. volgens vertrouwde contacten!

  Alles is in Nedl te verkrijgen!! wat je in Su niet hebt, heb je in Nedl heb ik begrepen!!


  Maak melding

 9. Brada Lal 32 jaar geleden heb ik mijn laaste lekkere en heerlijk parbo gedronken,ik vindt het nu niet lekker meer ik ben man van de oude stempel dus dat.


  Maak melding

 10. Het is toch heel simpel waarom de zwarte wereld naar de kloten gaat hun producten worden gemeden. De wereld handel zit in handen van mensen die hun producten subsidieren en verkopen aan de zwarten.Denk je dat een product van Suriname hier vrij geimporteerd kan worden.Ze worden zwaar belast met belastingen.Bij de onafhankelijkhei van Suriname hebben de witten alle kanalen naar de EU geblokkeerd.Ze wisten waar ze meebezig waren maar wij helaas niet.Ze hebben ons in de stront gelaten daarom zeg ik dat de projecten advisuers en de totale import van producten herzien moet worden.Zie de manier waarop de veeteelt en landbouw kapot wordt bgemaakt in Suriname en Africa.
  Een Africaan kan zijn eigen kip niet eten omdat het te duur is.Hij Krijgt kip van de witte man die nog goedkoper is. Snappen jullie hoe dit kan!!. Denk als een Chinees/Jood koop nooit bij een andere dan bij je eigen volk.Kunnen wij dit opbrengen!!.Zie de Chinees uit Suriname die poedermelk uit China importeerd en weigert om melk van de lokale bevolking te betrekken. Snappen wij waarom hij dit doet!!!.


  Maak melding

 11. Parbo biri DAT na biri!!!
  Houden jullie op met je Hollands gedoe mang.
  Maar ja, begrijp wel dat in deze dure tijd op iedere cent……… oeps euro…..gelet moet worden.


  Maak melding

 12. @PAKRO: Geniet van je Parbo en ik van mijn Wieckse, want over smaak valt niet te twisten…..En zuchten ja dat doe regelmatig vooral als ik die onzin postings van jou en je kornuiten langs zie komen. ik moet zeggen het lucht wel op…..


  Maak melding

 13. Zitten we in NL.niet op te wachten op dat Parbo hebben zelf Amstel veel goedkoper dan dat Surinaamse bocht wij hebben ze daar bier leren drinken en brouwen denken ze nu echt dat we daarop zitten te wachten!!!!!


  Maak melding

 14. De vraag is of Parbo wel kan concurreren met de 1000 soorten in de EU.
  In de praktijk is het bewezen dat een produkt op de markt brengen geen kunst is maar verkopen is de kunst.


  Maak melding

 15. Nou mensen! mooi toch?? een stukje Waterkant bij Scheveningen, andere stranden of bij Kwakoe! of niet soms?

  Even ophouden met dat gejank tudssen SU en NL!!
  Lekker gezellig een koud biertje maar wel +8 graden celcius!! dat na Birie!! de tongen komen uit de lippen!


  Maak melding

 16. Beligië heeft meer dan 1200 soorten bieren en het gaat heel goed in de verkoop! Duitsland ook zoiets! ik heb nieteens over adnere landen. Waarom dan niet die ene Parbo tussen!! Heerlijk toch?

  @ Kris ik geloof niet dat het te maken heeft met concurrentie! het is de bedoeling dat een ieder kennis kunnen nemen over de smaak van Parbo! De SU’s willen ook wat in Nedl.

  En allen! vergeet niet dat een ieder zijn eigen smaak hebben! Wie niet wil drinken, dan maar niet doen en sterkernog je bent niet gedwongen of verplicht zeurpieten!!


  Maak melding

 17. Voor alle Hollandhaters.
  Heineken heeft volgens mij het grootste aandeel in deze Surinaamse brouwerij.
  Dus eh …. zal het vandaag nog lekker smaken???
  Dat zogenaamd “Surinaams” bier???
  Ahum …. !
  Toen was het stil !!!!


  Maak melding

 18. vervolg.
  Parbo bier is ontstaan in Nederland
  De brouwerij die verantwoordelijk is voor PARBO bier, werd in 1954 voor het eerst opgericht door de Zeeuwse broers Piet en Arthur Dumoleyn. In 1955 werd de Surinaamse Brouwerij officieel geopend door Prins Bernhard. In dat jaar werd ook het eerste PARBO Bier gebrouwen. De trots uit de PARBO bier serie is de één liter fles, op z’n Surinaams ook wel Djogo genoemd. De naam Djogo is een verbastering van het woord jug. Dit is een grote aardewerken kruik waarin de Indianen vroeger water bewaarden. De Djogo staat voor vriendschap en gezelligheid; Surinamers bestellen een Djogo en drinken deze samen met vrienden.


  Maak melding

 19. Nu nog meer zout in de wonden strooien!!!!!!
  De bouw van de brouwerij vond plaats in samenwerking met de Amstel Brouwerij uit Nederland.

  Ingrediënten:-
  Het recept voor Parbo Bier is oorspronkelijk uitgevonden door twee Zeeuwse broers.
  De basis van Parbo bier bestaat uit lichtgekleurde mout dat deels wordt aangevuld met speciaal geteelde rijst, water en hop.
  WAT LEES IK DAAR??????
  ZEEUWSE BROERS???
  MOUT EN HOP ??????
  Wat voor koloniaal gedoe is dat alweer?WEG ERMEE!
  Kenmerken:-
  Stamwortgehalte: 11,2 °P
  Alcoholpercentage: 5% vol.
  Bitterheid: 15 EBU
  Kleur: 7 EBC*

  Export en marktaandeel.In Suriname heeft Parbo Bier een marktaandeel van 80%. De productiecapaciteit was in de beginjaren 15.000 hectoliter per jaar. Deze capaciteit groeide uit tot 120.000 hectoliter in 1973 en bedraagt sinds 2003 150.000 hectoliter. In oktober 2005 bestond de Surinaamse Brouwerij 50 jaar.

  Parbo Bier wordt onder andere geëxporteerd naar Saint-Laurent-du-Maroni, Nederland, Cayenne en Frans-Guyana. In Nederland wordt het onder de naam Djogo Bier verkocht. De reden hiervan is dat Heineken in Nederland de merknaam Parbo niet mag gebruiken, daar iemand deze naam al gedeponeerd heeft. De introductie van Djogo Bier vond plaats in 1999 tijdens het Kwakoe Zomerfestival. In het Surinaams betekent Djogo een literfles Parbo Bier.  Maak melding

 20. Surinaamse Brouwerij NV

  Established in 1955 by two Dutch brothers called Dumoleyn, we are now 76% owned by Heineken
  ….Dus toch Hollandse bier…


  Maak melding

 21. En toen werd het oorverdovend stil . De Hollandhaters hebben hier niets van terug…..@MEDUSA en @RAJA voortaan een beetje minder confronterend richting de Hollandhaters.


  Maak melding

 22. @Wiep-Ding
  Je schrijft op Vrijdag 15 juni 2012 om 16:51 uur, door Wiep-Ding
  “Koos de Jong hertog jan smaakt naar ezelpis”!

  Dus je hebt eens ezelspis gedronken??
  Hoe heb je dat door je strot gekregen?


  Maak melding

 23. Via mijn zoon dit fantastische bericht gekregen. Heb een fantastische vakantie achter de rug in Suriname en baalde dat Parbo in Nederland niet verkrijgbaar was. Alle Surinaamse collega’s gevraagd of zij wisten waar ik in NL aan Parbo kon komen. Helaas kwamen zij terug met een teleurstellend bericht. Nu dus komt mijn heerlijke Djogo om samen met vrienden te proosten over naar NL!!


  Maak melding

 24. Sinds kort heb ik een Surinaamse vriendin en heb ook kennisgemaakt met Parbo bier,het is een lekker biertje,je kan het gewoon bij AH bestellen het is goedkoper dan in een toko!!!misschien een goede tip.!!weet iemand het nog goedkoper te krijgen???groeten willem


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.