Geweldsmisdaden jagen schokgolf door Suriname

103

PARAMARIBO, 12 jun – Gewelddadige overvallen zijn niets nieuws. Hoewel, wennen doe je er nooit aan. Het geweld waarmee bij de jongste incidenten tekeer is gegaan, doet toch wel de wenkbrauwen fronsen. De overval – op klaarlichte dag – op een juwelierszaak in de drukke Ma Retraite mall levert dik discussiestof op.

Het gemak en de onverschrokkenheid van de daders komen ongetwijfeld terug. Het vuurwerk in het parlement is nu al te horen. Feit is dat het trio rustig uit een auto stapte en zich door de winkelende menigte heen worstelde. Op weg naar de juwelier met vuurwapens in de aanslag. Mensen zagen het voor zich gebeuren ‘als in een film.’ Opmerkelijk was dat de heren rustig hun gang konden gaan. In de zaak aangekomen werden vrijwel meteen de etalages ingeslagen.

Een groot deel van het uitgestalde edelmetaal werd weggegrist. Het was toen weer vlug de auto in. Het voertuig is later in de omgeving aangetroffen. Schokkend is ook de overval op en verkrachting van een bekende zangeres. In haar woning. Suriname wordt de komende dagen geheid getrakteerd op allerlei vurig betoog. Gemeend en anders. En ook nu weer worden de cijfertjes uit de zak geschud. Ook nu weer zal al dat geredeneer en gecijfer de getraumatiseerde Jan Publiek een worst wezen.

Bekijk ook:


103 REACTIES

 1. Surinamers moeten eens stoppen de Nederlanders in alles te willen imiteren. Kortgeleden in Nederland werd een juwelier bij een overval koelbloedig vermoord en ontvoering en misbruik van kinderen zijn daar aan de orde van de dag. Suriname zal alles moeten doen om kopieergedrag bij criminelen te stoppen door keihard op te treden tegen deze kwalijke invloeden van buitenaf. Om Nederland ook op misdaadgebied als voorbeeld te nemen lijkt mij voor onze criminelen zeer ongewenst. Het weren van Nederlandse media in Suriname zou de volgende stap kunnen zijn naar minder crimineel geweld.


  Maak melding

 2. Straks zal de minister van Justitie, de heer Belfor, hoog en laag beweren dat de criminaliteit is gedaald. De jonge criminelen nemen vaak aanstoot aan het gedrag van politici die ook een strafrechtelijk verleden hebben (lees: Bouterse, Somo en Brunswijk). De potentiele crimineel ziet dat misdaad degelijk loont en ongestraft blijft. Er wordt dus een verkeerd signaal afgegeven. Vervolgens wordt er onvoldoende gedaan om de burger daadwerkelijk te beschermen.


  Maak melding

 3. Criminaliteit zoals die zich nu in Suriname manifesteert, geeft aan dat er door de tijd heen iets fundamenteels fout is gegaan met de opvoeding en het normbesef van jonge Surinamers.

  Niet zo lang geleden kapte een zangeres (Poppe) haar oom. Deze criminele daad van de zangeres werd door grote groepen jongeren domweg bejubeld. Hou je toch niet voor mogelijk?

  En nu deze verkrachtte zangeres..
  Vooropgesteld dat die rovers met hun vuile fikken van haar lichaam en bezit hadden moeten af blijven. Chemische castratie is een goed begin.
  Aan de andere kant vraag ik mij af waar die zangeres haar zedigheid en zelfrespect zijn gebleven. In minstens één van haar videoclips, laat haar gedrag weinig aan de verbeelding over. Totaal geen voorbeeld functie voor jonge meisjes.

  En voor wat betreft die roversbende welke in de Mall te werk ging? Ach, crimson & company besturen het land en dus kun je niet anders verwachten. Dit roverstuig voelt zich volledig beschermd. In het voor hun meest gunstige geval worden ze niet opgespoord en in het andere geval krijgen ze toch een gratie à la Meriba.


  Maak melding

 4. Met massamoordenaars, drugsbaronnen,vechtersbazen, verkrachters en fraudeurs in de top, verbaasd dit alles mij niet.Als de leiders de maatschappelijke mores aan hun laars lappen kan je niets anders van het volk verwachten. voorbeeld doet volgen………


  Maak melding

 5. Goed voorbeeld doet goed volgen…..

  press is moordenaar, drugs dealer, ongeschoold.
  brunsie, drugsdealer , ook ongeschoold …

  De rest, vul maar zelf in….

  wat verwacht/krijg je dan….


  Maak melding

 6. Dit is een item dat allang aan de gang is in het land, en waar er voorlopig geen eind aan zal komen. Ik denk ook niet dat justtitie dit probleem zal kunnen kortwieken. En reken maar dat er zware boys daar rondlopen, die voor niets terugdeinsen. Ik heb ook rondgekeken toen ik er was, maar het is niet mis. Mensen willen er niet over praten, maar het is een zooi op dit gebied, eigen rechtertje spelen, en die politieman daar weinig aan doet. Triest, maar dit zal zo doorgaan!!!!!


  Maak melding

 7. Toch opvallend dat types als “Stop Nederlandse invloeden”

  zelfs de wetteloosheid en geweldsgolf in Suriname in de schoenen van Nederland willen schuiven.

  Als de daders familie zijn van Bouterse, Somo of Brunswijk en ze worden gepakt krijgen ze toch amnestie.. Daarom gaat Suriname naar de klote. Misdaad loont.

  En ik ben Henk Molenaar..


  Maak melding

 8. Zozozo,

  Gefeliciteerd Suriname jullie behoren nu tot de grote jongens.
  Waren jullie maar net zo innovatief op ander gebied!

  Whahahaha, die anne,
  peperspray en een taser zullen niet helpen.
  Deze jongens lopen met zware automatische guns rond.

  Maar…., maak je vooral niet druk, alles komt goed.
  Volgens de ex-surineds, draait het land als een tierelier.
  De beste pres ooit in de geschiedenis v suri heeft nu zitting.
  persoonlijk gezonden door God,
  de redder in nood,
  de verlosser,
  een superregering,
  een eldorado.

  Kortom wees niet bang, ga gerust!


  Maak melding

 9. @Zucht, Larry, en nog vele anderen, bedankt voor je reacties.
  Inderdaad vraag ik mij af waar de waarde en normen zijn gebleven van velen in het land Suriname.

  =Persoonlijk heb ik met mijn eigen oren kunnen horen dat een groep bij lijn 7 toen hadden gezegd dat “Misiedjan” aan de macht was (een van hun mensen) dus kan niemand hen wat aandoen.

  =Zoals eerder is aangegeven::Zolang deze regering aan de macht is zal de criminaliteit toenemen, dit omdat zij geen goed voorbeeld zijn voor land en volk.


  Maak melding

 10. Aan de opvoeding van onze kinderen moeten wij meer doen.De ouders moeten de verantwoording nemen als ze een kind op de wereld gezet hebben.Jammer genoeg onbreekt dit bij grote groepen.Door de hele Surinaamse samenleving is de motto wintie waai lantie paai.Wij willen alles zonder voor te werken.Er blijft niets anders dan stelen waar een andere hard voor gewerkt heeft.Van hoog tot laag zit dit in ons bloed.De partij die moet veranderen is de NPS de anderen partijen zijn foetoe boys van de nps.Bouta is een product van deze partij.NPSers jullie zijn bezig met een voorzitter kies in godsnaam toch iemand die jong en een schone cv heeft.


  Maak melding

 11. De criminelen in Santo Boma zitten allemaal op amestie te wachten.De verwachtingen zijn hoog gespannen,omdat zij verwachten dat er niet gediscrimineerd mag worden. Zij vinden dat zij ook Suri’s zijn en daarom recht op amnestie hebben.Ook criminelen buiten de gevangenis denken dat wanneer ze veroordeeld zullen worden zij toch voor de verkiezingen vrij zullen komen.Zij rekenen op hulp van Panka.


  Maak melding

 12. “Stop Nederlandse invloeden”

  Aldus sprak deze verlichte geest, wat een wijsheid!!!
  Het regent in Suriname! Dat zal wel de schuld van
  Nederland zijn!

  Al die eendagsvliegen, rechtstreeks vanuit de Berm
  of de sociale dienst in Nederland.

  Wanneer worden wij verlost van deze ruimdenkende
  criminelen?!

  De nieuwe mini-ster van justitie heeft nu even geen
  tijd voor deze zaken, eerst moet hij zijn gram halen.
  Hij is druk bezig met de voorzitter van de Bond van
  Penitentiaire Ambtenaren (BPAS).

  En! Wat dacht u van de pas tot militair opgeleide jongemannen?!

  En! In HOLLAND zijn ze ook crimineel! Dus! Dat! Mag
  hier ook, end of story!!!

  Zo zoetjesaan begin je aan eigenrichting te denken,
  Ik weet het, dit is het pad dat wij niet wensen.
  Maar!

  Even iets ludiek! De praatregering wil naar een 24 uur
  economie, enkele lieden zijn reeds begonnen!!!


  Maak melding

 13. Waar was de politie bij die overval in de Ma Retraite Mall? Politiebureau Geyersvlijt is zelfs met de fiets slechts enkele minuten naar de Mall. Maar eerst bami-kip opeten!!! Of is de moraal zo ver gezakt dat niemand van het publiek 115 gebeld heeft?


  Maak melding

 14. Het is duidelijk dat de doodstraf weer ingevoerd moet worden deze beesten horen niet te leven.
  De nieuwe zelfverdedigingswet was goedgekeurd door de assemblee enkel venetiaan weigerde zijn handtekening eronder te zetten waardoor deze niet geïmplementeerd is.Zie de gevolgen nu.
  Enig idee waarom hij niet getekend heeft?¿¿¿¿


  Maak melding

 15. SANFORD (ANP) – De dood van een zwarte tiener heeft in de Amerikaanse staat Florida tot grote ophef geleid. Gouverneur Rick Scott kondigde donderdag een onderzoek aan naar een omstreden wet die het onmogelijk maakt de vermeende dader aan te houden.

  Een burgerwacht schoot de ongewapende tiener dood, nadat de 17-jarige een ommuurd woningcomplex in de stad Sanford was binnengelopen. De schutter was snel weer op vrije voeten. De politie zegt de man niet te kunnen oppakken, omdat het in Florida legaal is om uit zelfverdediging dodelijk geweld te gebruiken.

  Meer dan een miljoen mensen ondertekenden online een petitie waarin wordt opgeroepen de dader alsnog te vervolgen. Gouverneur Scott laat nu een commissie onderzoek doen naar de dood van de tiener en de omstreden wet.

  Daarom Boer.

  Venetiaan is dus blijkbaar de enige met hersens.
  Geweldsmonopolie
  Een monopolie (alleenrecht) op het gebruik van geweld is volgens de Duitse socioloog Max Weber een van de definiërende kenmerken van een soevereine staat. Staten verbieden in principe het gebruik van geweld door hun burgers en ingezetenen, en plaatsen het recht om geweld toe te passen bij instituten als de politie en de krijgsmacht, om de orde te handhaven. Het vermogen om dit monopolie te handhaven is een belangrijke maat voor de stabiliteit van een staat.
  Een voorloper van het begrip geweldsmonopolie is ook al terug te vinden in de filosofie van Thomas Hobbes.


  Maak melding

 16. Twee jaar was ik op vakantie in Suriname en er viel mij iets op.

  Wij hadden een grote woning gehuurd met een vrij grote balkon in een zeer nette wijk met prachtige villa’s
  Maar ik zag niemand op het balkon zitten, ik dacht hoe komt het het leek alsof wij de enige die op ons balkon zaten en genoten. Een paar dagen later werd ik gewaarschuwd door een bezorgde buurvrouw dat de bewoners bang zijn om op hun balcon te zitten omdat ze overvallen kunnen worden.Heeft ze recent meegemaakt overdag nog erbij.
  En ik heb toch de hele vakantie vooral ’s avonds gezeten op het balcon zonder verlichting natuurlijk om toch te kunnen genieten van mijn vakantie, maar wel met de waarschuwing van mijn buurvrouw in mij hoofd.Er zou een auto kunnen stoppen voor de deur en men stapt uit met een mitrailleur met alle gevolgen van dien.
  Je voelt je gevangen in je eigen huis een soort verkapte santa boma. Nee Suriname nooit meer adieu adieu adios sarry tory yere.


  Maak melding

 17. @Savioen
  Aan de opvoeding van onze kinderen moeten wij meer doen

  Ter aanvulling:Als ouder(s) zijnde moeten wij onze kinderen ook leren dat ze NIET moeten gaan stemmen op moordenaars en drugsdealers……


  Maak melding

 18. Waar is de stoere Belfort nu ?Dan nog te bedenken dat we straks massaal gedetineerden aan het werk zullen zien in en rondom Paramaribo. Drie zijn al gevlucht toen ze een zwembad moesten schoonmakem[GFC nieuws}.
  Bezint eer gij begint,hoor Belfort.


  Maak melding

 19. Mischien wordt het nu tijd voor serieus getrainde guards met wapens voor de mall, dan is de kans mischien wel kleiner dat ze daar gaan overvallen…


  Maak melding

 20. Afschieten deze bandieten enverkrachters moet je ook goed afstraffen,tbr geven met dwangverpleging,want zo kan het niet gaan in het land gewoon afschieten deze vervloekten,het is niet deregering fout hoor mensen maar de mentaliteit van bepaalde mensen en die mensen moet je goed aanpakken en weer als het kan voor bepaalde mensen de doodstraf toepassen het is altuijd afschrikkend en is goe om deie soort mensen bij hun verstand te brengen want zulke criminelen veranderen niet en straks ga je ook doodseskaders daar hebben dan is het afgelopen met ze,ze vragen erom en het gaat ook gebueren het is maar de tijd die het gaat bepalen,wacht maar af dan ga je horen,misschien worden deze mensen opgeruimd zonder tussenkomst van de politie want zijn rijkeluis geld hebben ze gestolen dna moeten ze ook de gevolgen dragen,na mi tak dati,ellendellingen jullie


  Maak melding

 21. Een burgerwacht schoot de ongewapende tiener dood, nadat de 17-jarige een ommuurd woningcomplex in de stad Sanford was binnengelopen.

  Iemand die op mijn op mijn ommuurde erf komt zonder aan te bellen komt ook geen glas water vragen of een aspirientje?


  Maak melding

 22. De doodstraf per direct invoeren voor delicten als moord, roof i.c.m. geweld en drugsbezit (>15 gram). Vuil op straat gooien = 6 mnd cel zonder vervroegde vrijlating. Suriname heeft overigens de doodstraf formeel niet afgeschaft. Wel heeft het land zich in 1987 gecommitteerd aan het verdrag van San José, dat de uitvoering van de doodstraf verbiedt.
  Tja, als je een belachelijke amnestiewet kunt invoeren, dan kun je ook lak hebben aan het verdrag van San José.


  Maak melding

 23. Bij de vorige regering trad santokhi zo hard op tegen de criminaliteit dat het hem verweten werd dat hij van Suriname een politiestaat wilde maken. Wel liever was hij doorgegaan met zijn plannen..


  Maak melding

 24. overal in de wetreld zijn er criminelen , kijk bijvoorbeeld in nederland.in amsterdam alleen vinden er meer dan 1000 overvallen plaats per jaar en zeker 10 met dodelijk afloop , moeten we deze criminelen ook vergassen of dood schieten?ik ben niet voor criminaliteit , maar je hebt mensen die lang blij zijn als er wat in suriname gebeurdt om zich heel negatief over suriname te praten.er gebeuren meer positieve dan negatieve dingen in su , maar men heeft alleen maar aandacht voor het negatieve.ik ben een surinamers en ik zal altijd van mijn land blijven houden omdat ik in suriname bent geboren en ik heb familie en vrienden daar.als ik daar bent ben ik thuis , goed of slecht.


  Maak melding

 25. ANNE

  Je gaat naar zo’n Survival zaak in Su en daar kan je alles voo de ”jacht” kopen om mee te schieten en géén vergunning nodig, en jawel als je schiet op een mens gaat deze niet dood maar valt wel om…. snap je !!! Voor 400srd heb je je wapen…. doordat je je toch veiliger voelt staal je dat ook uit enz enz…

  Dan wil ik nog meegeven dat de criminaliteit geen andere vomen heeft dan bv in een Europa… laten we niet doen alsof het een Suinaams problem echt is, het is een wereldwijd probleem.

  Overigens wel opvallend dat er meer politie op straat is ineens, brommers auto’s worden flink gecheckt, opzich al heel goed, veel brommers eindigen in de prak met een dode. Er moeten camera’s gehangen worden, dit schikt nl wel ontzettend af.


  Maak melding

 26. Huh mijn laatste zin sloeg weer op de criminaliteit in de winkels m.n. ”Er moeten camera’s gehangen worden, dit schikt nl wel ontzettend af.”


  Maak melding

 27. @jako

  Amnestie voor de mensen in Santo Boma gaat ook mij wat te ver. Maar een algehele gratie lijkt mij wel ideaal. Ons land moet af van de hoge kosten die gemoeid zijn met het opsluiten van mensen die nauwelijks iets ergs op hun kerfstok hebben. Al die marihuanagebruikers opsluiten kost de Surinaamse staat handen vol geld. Op dit terrein nemen we graag een voorbeeld aan Nederland. Het invoeren van alternatieve straffen voor jeugdige overvallers zou ook overwogen moeten worden. Naar Nederlands voorbeeld houden we graag de kosten laag maar focussen we wel op het verhogen van de efficiëntie en effectiviteit. Dat zou in ons geval kunnen betekenen dat we meer geld vrijmaken voor het leger die dan weer kan worden ingezet om onze ontspoorde burgers te begeleiden. Die burgers op hun beurt kunnen zich dan weer aanmelden bij het leger. Het is echt niet zo dat we absoluut onze ogen sluiten voor de op Nederlandse leest geschoeide oplossingen. Suriname leert graag!


  Maak melding

 28. @Vanity
  Voor een klein land als Suriname met zijn dunne bevolking is elke misdaad 1 teveel en is het een ECHTE,ZICHTBARE probleem netals het Amnestie probleem waarmee we zitten .En weet je voor wie die amnestie in alle haast in mekaar is gezet?Juist,voor Surinaams grootste misdadiger. Zie jij deze probleem ook ergens in Europa gebeuren?Nee natuurlijk niet,daar worden geen criminelen tot presidenten gekroond . Suriname vormt op dit gebied een uitzondering,vindt jij het ook niet,Vanity?


  Maak melding

 29. Dinsdag 12 juni 2012 om 16:14 uur, door Ray

  we gaan woningen exporteren en voedsel importeren.
  dussss?????

  we zijn goed bezig tjee zeg word er opgewonden van.

  en criminaliteit tja de misdaad is georganiseerd vanaf boven.
  Papa van Dino zal hier nimmer en nooit zijn manschappen de volle 300% voor laten gaan. Hij laat zijn manschappen liever de heren of dames die hun auto verkeerd parkeren bloeden etc….
  ik stop ermee voel me al niet lekker dus fijne dag iedereen in sranang en als ze binnenkomen.
  3 keer schieten eerste een keer raak en 2 in de lucht.
  want de laatste 2 zijn je alibi als waarschuwingsschoten. heb ik van de baas geleerd goed he.


  Maak melding

 30. Dinsdag 12 juni 2012 om 15:36 uur, door melly

  Het aantal overvallen in Amsterdam is vorig jaar met een kwart gedaald ten opzichte van 2010. In het afgelopen jaar waren er 335 overvallen tegen 456 in 2010 en 547 in 2009. Het aantal woninginbraken daalde met 7 procent.

  Dus klets niet maar kom met bronnen.

  In Nederland kan je rustig s,avonds over straat.
  Je kan overal veilig fietsen en wandelen.

  Lekker in je tuin zitten.
  Nederland is veilig.


  Maak melding

 31. @Piet Paniek

  woningen exporteren en voedsel importeren?
  Hahahaaa….krankzinnige en misdadige bouta weet hoe hij de surinamers de schok van hun leven kan bezorgen met zijn domme en oerstomme fantasierijke ideen.


  Maak melding

 32. @Tedje

  “In Nederland kan je rustig s,avonds over straat.
  Je kan overal veilig fietsen en wandelen.”

  Leef je niet een beetje in een droomwereld? Laat jij je kind van vijf soms rustig achter op de peuterspeelplaats? En jouw vriendin kan s’avonds rustig door het vondelpark fietsen? Ik wil best geloven dat je rustig in je tuin kunt zitten terwijl er in je huis wordt ingebroken. Rustig aan kameraad!!!! 🙂 🙂


  Maak melding

 33. @Tedje

  “In Nederland kan je rustig s,avonds over straat.
  Je kan overal veilig fietsen en wandelen.”

  Beste Tedje, leef je niet een beetje in een droomwereld? Laat jij je kind van vijf soms rustig achter op de peuterspeelplaats? En jouw vriendin kan s’avonds rustig door het vondelpark fietsen? Ik wil best geloven dat je rustig in je tuin kunt zitten terwijl er in je huis wordt ingebroken. Rustig aan kameraad!!!! 🙂 🙂 🙂


  Maak melding

 34. Mensen,

  criminaliteit komt overal voor op de wereld. Suriname is daar geen uitzondering in. Kijk maar hoe hoog de criminaliteit in de omringende landen is en vergelijk het dan nog eens met Suriname. het is hier relatief heel erg veilig.

  Excessen komen overal voor zoals de twee jongens in Columbine USA waar ze meerdere scholieren en leraren vermoorden.

  Gewoon je hoofd blijven gebruiken en scherp zijn. Dit voorkomt al een heel groot deel van de criminaliteit.


  Maak melding

 35. Beste postmaster: Dank voor het verwijderen van irritante gebruik van andermans nickname zoals Hero Molenaar.

  Ben benieuwd of jullie kunnen zien wie van de bekende namen op dit forum zo laf en kinderachtig zijn om dit te doen…

  Ik heb wel zo’n vermoeden.


  Maak melding

 36. Oog om oog, tand om tand. Zij kunnen schieten maar wij ook. Invoeren van de zelfverdedigingswet lijkt een goed plan. Als je een rover (met vuurwapen) kan stoppen….DOEN. Scheeld weer gevangeniskosten.


  Maak melding

 37. Een vuurwapen hebben werkt averechts (denk ik) omdat ieder mensenleven er één teveel is maakt niet uit of het de goede of de slechte zijn.
  Alhoewel in een beschaafde wereld telt het voorgaande in een oerwoud wereld geldt de wet van de sterkste kijk maar naar Brunsie. Is dit oof sinoniem voor de meest domme en de meest sterke?
  je zou haast zeggen van wel.
  Maar de piolitie moet, evena;s razilië, de misdadige personen niet gevangen nemen maar zoals toebdertijd werd gebezigd “op de vlucht neergeschoten”


  Maak melding

 38. Suriname moet meer doen aan die criminelen.Het duurt nu al heel lang dit gedoe en het volk is gewoon bang.
  Als ze niks doen,dan wil iedereen naar buitenland gaan.

  @Henk Molenaar

  Het is heel goed zo dat je die moderator om hulp hebt gevraagt,want op deze manier is niet meer leuk voor jouw.
  Ik weet wat het is als anderen je pesten,geloof me maar. Sterkte.


  Maak melding

 39. Suriname loopt al jaren achter de feiten met vrijwel alles, zo ook met de uit de pan rijzende criminaliteit! Daarom zal het eerder nog meer toenemen dan afnemen in ons Wilde Westen Amazoneland!


  Maak melding

 40. En heer Bouva roept op tot eigen verantwordelijk ter voorkoming van geweld/roof/moord. Maar als je dan eigenhandig optreedt tegen dit geweld, dan loop je het risico om zelf in de cel te belanden!!! Dang hoe dang???
  @Sanjay
  Liever een politiestaat van Santokhi dan een militaire staat van BAAS.


  Maak melding

 41. Het wordt tijd dat Suriname misdaadbestrijding boven op de agenda zet. Onze meest vooruitstrevende regering aller tijden dient onze burgers een gevoel van veiligheid te geven. Dat is het enige wat nu nog ontbreekt. Op andere gebieden gaat het uitstekend.


  Maak melding

 42. “Dinsdag 12 juni 2012 om 20:46 uur, door anna_z”

  “Onze meest vooruitstrevende regering aller tijden dient onze burgers een gevoel van veiligheid te geven.”

  Moet ik bij het gevoel van veiligheid, geboden door de
  meest criminele regering aller tijden denken aan onze
  zonen die in december 1982 bijeengedreven in het Fort Zeelandia gemarteld en vermoord zijn?!


  Maak melding

 43. Panka dwong een censuur af, omdat “positieve regerings-zaken” —hihihi— onderbelicht werd en criminaliteit te veel aandacht had van de pers!!

  Misidjan geloofde heilig in een verruwing van de misdaad, hoewel er dagelijks een toename was!!!

  Het wettelijk gezag gaat naar een dorp om een moordenaar te arresteren,..het volk aldaar keert zich tegen de politie!!!

  Het wordt tijd dat wij Suriname gaan “plakken” aan het continent Afrika!!!


  Maak melding

 44. Annan Zoelie: Onze ‘echte’ Surinaamse die al 40 jaar niet in Suriname woont maar van haar Nederlandse uitkering geniet in Zuid Oost:

  ” Onze meest vooruitstrevende regering aller tijden”

  Aa iedereen die dit uit zijn pc krijgt na 2 jaar Bouterse aan de macht waarin werkelijk helemaal NIETS is gepresteerd, zit een steekje los.

  Niet éen van de vooruitstrevende “Megaprojecten” is gerealiseerd….

  Suriname heeft door de amnestiewet, het enige megaproject dat wel is uitgevoerd om de meeste vooruitstrevende president uit de gevangenis te houden, de ogen van de wereld op zich gericht.

  En kansloze DNP paupers, ( Anna_Zoeloe etc.) ongeletterde stumpers met een uitkering en een haat tegen alles wat Nederlandse, blank of SuriedNed is blijven als slaafjes achter Bouterse aan kruipen.


  Maak melding

 45. (@pasew 12-06-2012 om 23:23 uur)
  Een goeden morgen alsmede de overige forummers.
  – Het wordt tijd dat wij Suriname gaan “pakken” aan het continent Afrika!!!
  Wel (brada) (pasew), daarmee zijn ze volgens StarNieuws gisternacht mee begonnen.
  Ter hoogte van de Tout Lui Fautkanaalweg, schiet de politie 4 criminelen dood.
  Deze waren ook betrokken bij de overval van een juwelierszaak in de Maretraite Mall.
  Namens de nabestaanden GEEN singie niti.
  Dus die nieuwe met kort geknipt haar laat echt zijn tanden zien via het KPS. Of is het “schijn”?


  Maak melding

 46. Woensdag 13 juni 2012 om 08:36 uur, door Fer. E.

  Dat zijn dus geen aanhoudingen maar moorden.
  Zo worden er in Suriname genoeg vermoord.

  Onlangs is er nog eentje doodgeschoten door de politie. Hij heette Arno Pinas, was 41 jaar en riep vanaf zijn tak nog iets als ‘niet schieten, ik kom naar beneden’. Maar de ijverige politieagenten hielden hem abusievelijk voor een rover die kort ervoor een Chinese winkelier had beroofd. Ze vuurden een regen van kogels af op de ongewapende man.

  (Later zijn de schietende agenten vrijgesproken. De opsporingsdienst had nagelaten patroonhulzen en bloedsporen te verzamelen op de plaats-delict. Er waren geen foto’s gemaakt van het slachtoffer, en het ballistisch onderzoek was overgeslagen. Dit onder meer omdat de technicus van dienst geen foto- en andere apparatuur bij zich had. Die was veilig opgeborgen in een afgesloten kamer waar ze niet bij kon. Crime Scene Investigation staat hier nog in de kinderschoenen. Maar de manja’s zijn wél verrukkelijk.)

  De rechtstaat is nog heel verr wegggggg


  Maak melding

 47. Schokkend is ook de overval op en verkrachting van een bekende zangeres. In haar woning.

  Geef deze daders ook een 8 december behandeling aub.

  En laat de nabestaande van de daders niet gaan klagen.


  Maak melding

 48. Tedje,

  ‘Nederland is veilig’.
  ja, ja..
  Dat zei men ook over de kindercreche in Amsterdam en
  over de Nederlandse priesters maar te zwijgen.
  Enkele weken is in Amsterdam een hoogbejaarde vrouw
  bruut verkracht en die is enkele dagen later overleden
  vanwege dat geweld. Enkele weken geleden is alweer een
  juwelier beroofd en vermoord.
  Enkele dagen geleden is in Utrecht een meisje van 4 jaar verkracht.
  En zo kan ik nog een poosje doorgaan.
  Maar voor de rest is ‘Nederland veilig ‘.
  Want je kunt rustig in je tuintje zitten en s’avonds
  lekker fietsen. Wat een simplicity!

  Tedje, ik raad je aan om eens een keer naar ‘opsporing gezocht’ te kijken dan zal je zien ‘hoe veilig’ Nederland is.

  Tedje, wordt eens wakker jongen!
  Jij woont zeker in Staphorst.
  Tja, dan kan ik best geloven dat je Nederland dan veilig vindt. Staphorst is namelijk afgesloten voor de buitenwereld.
  Veiligheid is een betrekkelijk begrip, Tedje.


  Maak melding

 49. Fer odi-odi,

  Vroeger had je tog wel “nette boeven”..deze kwamen als jij niet thuis was!!

  Vandaag de dag komen zij graag op “visite” als jij thuis bent, en nemen zij geen bloemen mee maar een korte loop, en als je geluk hebt kan je het navertellen op de 1e hulppost!!

  Tedje,
  Soms gebeurt er een ongelukje, maar dit komt omdat de hermandad door de bomen -lees boeven – het bos niet meer ziet 😉


  Maak melding

 50. @Tedje,

  Nederland is veilig noh? uhhh..?

  Er zijn berichten in de media (dus echte bronnen) die jouw beweringen zwaar tegenspreken.

  Het onderstaande is onlangs in de telegraaf gepubliceerd;

  BRUSSEL – De criminaliteit in Nederland ligt ruim boven het gemiddelde in de Europese Unie. Geweldpleging ligt maar liefst 50 procent hoger dan het EU-gemiddelde en is het afgelopen decennium toegenomen.
  Dat blijkt uit het onderzoek ‘The burden of crime in the EU’, uitgevoerd door een aantal onderzoeksbureaus. Slechts in het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Estland hebben burgers meer last van criminaliteit dan de gemiddelde Nederlander. In de gehele EU loopt de criminaliteit in zijn algemeenheid terug, in vergelijking met tien jaar geleden.

  Nederland is veilig noh?? boe boe..
  Ik zou s’avonds echt niet in mijn eentje in amsterdam West willen fietsen hoor!

  Tedje, jij wilde graag bronnen hebben?
  alsjeblieft!


  Maak melding

 51. @SHANICE: Het is ook publiek geheim wie verantwoordelijk zijn voor de onveiligheid en criminaliteit in Ned. Breng maar een een bezoekje aan een ned. gevangenis. En wie gaat er nu savonds fietsen in Amsterdam West beter bekend als moroccostan ?…….


  Maak melding

 52. weet je wat me hinderd in dit land dat “tje potie” gedoe van “de skotoe no ben hab foe kirie den man toch”we moeten harder gaan worden in dit land :minister Belfor je gaat echt scoren als je met keiharde maatregelen komt tav van de crimininaliteit en niet doen aub niet doen als je voorganger”maar al en al wil ik elke dag leze criminelen doodgeschoten en niet bang zijn om de beelden te wijzen :live:anders komen we nooit eruit.thnx be save


  Maak melding

 53. @ Zucht,

  ” en wie zijn al die kinderverkrachters en pedofielen??
  juist ja…
  Als al deze viezerikken(inclusief de priesters) opgesloten zouden worden dan zou er geen plaats meer zijn voor de mocro’s en zouden alle kindertjes weer veilig in de speeltuin kunnen spelen.
  Maar in Nederland mogen deze viezerikken vrij rondlopen!


  Maak melding

 54. @heymans franklin,

  jouw gebeden zijn verhoord!
  4 criminelen die betrokken waren bij de beroving van de juwelier zijn vannacht door de politie doodgeschoten(starnieuws). Moge er nog meer volgen…


  Maak melding

 55. In zedenzaken is er een zorgwekkende ontwikkeling in Suriname te constateren, met name in hoe het justitiële apparaat met deze zedenzaken omgaat.

  Seks van volwassen mannen met tienermeisjes van 13 jaar wordt als het ware gedoogd onder de noemer ‘liefdesrelaties’ en de daders komen er mede daardoor met lichte straffen vanaf.

  Usha Marhe

  …………..Sranang Switie noh………


  Maak melding

 56. @ Roy.
  Ik heb plus gestemd op jou reactie, ga zo door Brother.
  Het recht zal altijd zegevieren hoe dan ook, zolang gasten met verdachte achtergrond het voor het zeggen in suriname zullen deze problemen zich voor doen.
  Er zijn vandaag 4 zogenaamde criminelen doorzeeft door een politie eenheid in Suriname.


  Maak melding

 57. Meneer de pvv-er Zucht,

  Ik weet wie jij bent! Jij bent die gore racist hier
  op dit forum die van alles en nog wat over de buitenlanders schrijft.
  waarschijnlijk is in jouw racistische geest Affelay een Nederlander en Mo die in de gevangenis zit een mocro..
  Geef mij een hele grote brick!!


  Maak melding

 58. @Shanice

  Je hebt gelijk! Zucht is een gore pvv-er en waarschijnlijk een koelie. je hebt Hindustanen (beschaafd en normaal) en koelies (debielen als Zucht). Deze idioot is al langer bezig dit forum te verzieken met zijn achterlijke pvv-taal en krijgt regelmatig een orgasme als iemand op zijn ziekelijke trol erecties reageert. Het beste is deze zwakbegaafde ezel gewoon te negeren en hem in zijn eigen racistische sop te laten gaarkoken.


  Maak melding

 59. @pasew

  In India schijnt dat heel normaal te zijn. Daar worden nog jongere meisjes uitgehuwlijkt en moeten verplicht met volwassen mannen trouwen. Denk jij soms dat deze meisjes daarna alleen met lego mogen spelen. Ik vind dat iedereen van jonge meisjes moet afblijven en met iedereen bedoel ik echt IEDEREEN!!!!!!


  Maak melding

 60. @SHANICE & T REX: O, O, daar ben ik weer bijgekomen van het lachen. Rustig maar dames, ik weet dat de waarheid hard is, maar daarom is het niets meer en niets minder DAN de waarheid. En weten jullie zeker dat ik een koelie ben? Want volgens jullie ANNA_z ben ik een jood en een paar uur geleden was ik nog blank, wat is het nou dames? En weten jullie ook zeker dat ik een pvv-er ben en niet van het Front National? Zeggen jullie het maar….En heb jullie je al verdiept in het pedofielen netwerk in Surimaribo? ooms neven, stiefpappas, opas en stiefopas en buurjongens die kleuters en minderjarigen molesteren? En Affelay is naar eigen zeggen Mocro, en Mo in de gevangenis ken ik niet, ik kom er namelijk nooit.@ T-REX het woord Koelie is racistisch hoor… dus let op je woorden…. Odi odi en bossies jullie Zucht……..


  Maak melding

 61. Zucht,

  Elk jaar gaan er honderden alleenstaande Hollandse mannen naar Thailand om daar hun vertier te halen.
  Gezien jouw bovenstaande reactie heb een ik donkerbruin vermoeden dat jij ook daartoe behoort.
  Hier schelden tegen de ‘zwartes en de bruintjes’
  maar zo,n bruine p.. gaatje is wel goed genoeg voor jou he meneer de pdf-je ? een racistische pdf-je!
  Daarmee heb ik mijn zegje gedaan en heb ik geen zin om
  nog langer te reageren op jouw onzinnigheden.
  Voor mij hebben jouw reacties geen enkele toegevoegde waarde or what so ever dus jouw reacties beschouw ik voortaan als trash die ik voortaan ook niet meer zal lezen.

  Dag meneer de pdf-je


  Maak melding

 62. Als je echt wilt weten hoe slecht het gesteld is met de misdaad in Suri, dan lijkt het mij verstandig om een vergelijking te maken met de Caricom-landen.
  Je kunt onmogelijk een land met zestien miljoen inwoners vergelijken met een land, waarvan het inwonertal circa 500.000 is.

  Helemaal eens met Gwabe.
  Na 18:00 uur, zie je overwegend vakantiegangers op de terrasjes en privé balkonnetjes zitten.
  De Locals zijn in geen velden of wegen te bekennen, zeker niet door de week, super saai.

  Hier zitten we op een mooie zomeravond massaal tot 00.00 uur in de tuin om te genieten van het mooie weer.
  No problema.


  Maak melding

 63. En wat volgens jou is verkeerd aan het woord KOELIE???

  Men neme de bescheidenheid van de koelie…
  Men neme de vernegerheid van de marron…

  ……..NEKS NO FOUT…… > 🙂 🙂 🙂


  Maak melding

 64. ha ha ha, pdf-je,

  Shanice, dat is een hele goeie zeg. die houden we erin!

  Ik hoop dat onze racist-je slim genoeg is om te begrijpen wat hiermee bedoeld wordt.
  Hij zal wel weer met zijn doong doong reactie komen.

  Hoogstwaarschijnlijk zal hij ook niet weten wat doong doong betekent.

  Kunnen mensen als Zucht eigenlijk niet ‘uitgefilterd’ worden?
  Deze man is niet bezig zijn mening te geven op actuele zaken maar is constant bezig hele bevolkingsgroepen te beledigen.
  Hij begint meer en meer de trekken van die Wilders te krijgen. Copy cat.
  Boycotten die kil!


  Maak melding

 65. T Rex,

  En terecht…iedereen moet afblijven van kinderen,maar ook van volwassenen als het antwoord NEE is!!

  Dit geldt ook voor India,en pleit ik voor dat er in Afrika kinderverminking in de vorm van besnijdenis bij meisjes subiet ophoudt!!!


  Maak melding

 66. @MIE TAKIE: Zou je s.v.p. kunnen uitleggen wat doong doong betekent? koeterwaals is het niet want dat is voor mij controleerbaar.En @Shanice ging het hier niet over Surimaribo en Adam West oftewel Moroccostan? En nu zit je opeens in Thailand…..Ik begrijp dat je het opneemt voor je mocro-loverboys,en T Rex voor zijn drugsrunnertjes maar wel bij de les blijven. Ik vind het jammer dat je niet meer met mij wil posten, ik hoop dat je snel van gedachten verandert. Annabel en enkele andere ndp-groupies hebben zich ook al teruggetrokken nadat ik de vloer met ze heb aangeveegd, en zij geen weerwoord meer hadden. jammer groet. je Zucht…..


  Maak melding

 67. @Zucht

  You’re so pathetic man. I surely don’t understand why people like you feel a certain need to behave like a little child on a forum like these. My wife is Surinamese and she told me what stupid racist crap you constantly write here. Why man? Are you sick or what! I think you are not Surinamese. You really are a racist creep from a dirty neighborhood under a wet stone. You really are a bad joke and it may be a good idea to look for a regular job and do something about your ridiculous childness.


  Maak melding

 68. @ Zucht,

  Tegen zoveel onzinnigheid, kinderachtigheid, ziekelijkheid, achterlijkheid, leeghoofdigheid.., is niemand opgewassen. Bij deze volg ik het voorbeeld van Shanice, Sharaida, Anabel, etc..
  Niet omdat jij zo hoogbeschaafd bent en anderen de oren kan wassen met hoogstaande argumenten maar omdat
  elke reactie naar jou toe een waste of time is vanwege de reeds aangehaalde (mis)kwaliteiten van jou.
  Eigenlijk heb ik nu al te veel woorden aan jou gegund.
  Dus ik stop ermee. Hopelijk volgen er nog meer..


  Maak melding

 69. heee,

  Ik ben zelf zwaar anti Bouterse maar bij deze man, Zucht, gaat het allang niet meer om Bouterse maar om ons (die niet wit zijn) te kleineren en te beledigen.
  Shit! wat scheelt die man!


  Maak melding

 70. Pasew,

  Goed gezegd man. Stank en vuiligheid trekken inderdaad ratten aan. Je bent geweldig dat je die stinkdier zucht ondersteunt. hand in hand kameraden!
  you both shall overcome. indeed!
  waar ben je anders geestverwanten voor.
  Geweldig!


  Maak melding

 71. Ondertussen heeft het o zo ‘vervloekte’ Ned drie en dertig miljoen EURO’s besteedt aan o.a de veiligheid in su.

  “Nederland heeft in het afgelopen jaar 33,3 miljoen euro besteed aan Suriname. Voor veiligheid en justitie was er voor de post Rechtshandhaving/technische assistentie bij drugsbestrijding 200.000 euro begroot.”

  http://suriname.nu/101/starnieuwssuriname.html

  Aaaai mie gado…..
  Wat moet je hiermee.
  Nederland ken je dit geld niet besteden aan de verkrachters, pedo’s, creche’s, opsporing gevraagd figuren.

  Suriname is veilig………………….volgens sommigen hierboven.

  I rest my case.

  Yep, Passew, Zucht e.a we shall overcome!


  Maak melding

 72. Ai, goed zo opgeruimd staat netjes met zulke gasten moet je niet grappen,ik vind het goed en zo moeten ze blijven werken,dan zal je zien dat het wat rustiger wordt,weer die kommentaar dat ze hun niet hadden moeten afschieten,wat als ze mensen tijdens de beroving hadden afgemaakt,want ze deinzen niet om terug te schieten als je je zou verdedigen,afschieten deze soort mensen ze geven Suriname een slechte naam voor de toeristen die daar gaan,kijk maar in Tailand,degene die heroine smokkelt wordt terdood veroordeeld,Ik geef deze politie mensen een tien voor deze daad,zo moet het met zulke beesten,gelukkig hebben ze tijdens de beroving geen slachtoffers hebben gemaakt en men moet de zaken mensen gewoon de vergunning geven en hun niet berechten als hun mensen als deze soort afschieten,want zijn waardeloze mensen voor Suriname opgeruimd staat netjes
  Echt vlug gedaan met de opsporing en goed werk verricht,blijf zo jullie werk doen want anders denken zulke mensen dat ze god zijn in het land en een bakbawinkrie van het land willen maken,afschieten deze ellendelingen,na mi takie


  Maak melding

 73. @RAS MAIVE: What else have you got in your sleave brother ? bring it all out.. give me a piece of your mind, but make sure you keep most of it yourself…and more power to you with youre Surinamese wife, go and spread the word, Brown black white or Pakistani we all come from the same place… the punani. Give my regards to youre wife and always remember:reflect before you act, cause Its your mind that creates the world…….


  Maak melding

 74. Whahahahhaa, Zucht!

  Je bent echt erg, hihihi….

  “We all come from the same place”….whahahaha….

  Olé Olé Olé………….


  Maak melding

 75. @MIE TAKIE: Vaarwel…de groeten aan je overige ndp-groupies Shanice c.s.en de rest van het sneuvolk en grasgriezels…. ik zal jullie missen…….


  Maak melding

 76. @ESMERALD & PASEW: Onze pleisterclowntjes en desperado’s halen alles en iedereen uit de kast, inclusief fake id’s om hun gelijk te halen. De beschuldigingen vliegen over en weer hun slavernij en racisten-card tevoorschijn halen helpt voor geen meter… dus inderdaad… we shall overcome……


  Maak melding

 77. @Zucht

  Je bent behoorlijk ongewenst geworden en dat heb je echt wel aan je eigen racistische dommigheid te danken. Hulp zoeken bij andere forumleden zal je niet redden want het kwaad is inmiddels al geschied. Wij komen inderdaad allemaal uit een punani, maar de punani waar jij uit komt moet wel erg penetrant gestonken hebben op het moment dat jij werd geboren. De ergst stinkende beerput is daar helemaal niets bij.
  Wat ben jij toch een ranzig pleefiguur.


  Maak melding

 78. Wij komen inderdaad allemaal uit een …….., Zucht niet hoor, geloof me maar. Deze sekreet en misbaksel is door iets uitgeworpen.


  Maak melding

 79. Waarom lezen we niets over de aanhoudingen die vandaag en gisteren gedaan zijn? Volgens mij vind waterkant dit niet belangrijk genoeg. Je leest en hoort het bij alle andere sites en radiostations. of is dit te positief?


  Maak melding

 80. @KRAbASSIEHUPPELEPUP: Door wie ben ik ongewenst verklaard? Als je de boefjesknuffelaars en het NDP-gepeupel en stemvee bedoeld, nou, boeie……….En scheld maar een slag in de ronde, want dat kunnen jullie als de beste, dat is ook het enige waar jullie paarse lieden goed in zijn, mij deert het niet … dag krabbassiehuppelepup……


  Maak melding

 81. Tsjonge tsjonge! Onze huis tuin en keuken dorpsgek had weer eens aandacht nodig. Een hele pagina met onzinreacties van het knulleke zucht. Zoals altijd verre van inhoudelijk en met de gebruikelijke racistische ondertoon. Jammer knulletje!!!! 😉


  Maak melding

 82. op dit site word te grof gepraat ik zou zeggen accepteer de realiteit en laten we samen streven naar een gewone leven want die slachtoffers van Suriname of Afrika en waar dan ook die worden er niets beter met die gove woorden van ons. je hoeft mijn woorden niet te accepteren maar de universele waarden daar heeft elk mens baat bij.
  hopen dat elk mens zwart of wit of bruin dat die kan genieten van het gewone leven het hoef niet mooi te zijn maar een beetje normaal leven is ook goed. grove grote woorden is destructief voor de mensheid aller tijden werldwijd. er is maar een zon voor iederen. ik hoop dat elk mens op aarde beschermd word door ander medemens zo dat zij kunnen voelen dat zij bij mens wonen want alleen een mens kan een mens bescheremen. dank u,


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.