Parlementariërs Suriname horen in parlement thuis

19

PARAMARIBO, 12 jun – Parlementariërs behoren zich in het parlement te bevinden als dit nodig is. Dit stellen de fractieleden van het Nieuw Front. De politieke praktijk wijst anders uit. Parlementariërs tekenen de presentielijst en zijn dan weer weg. Toch worden vergaderingen aangevangen en gehouden waar deze lui aan ‘deelnemen.’ In naam.

Want ze blijven weg. “U kunt volgens het reglement van orde (van het parlement, red.) geen vergadering beginnen als niet meer dan de helft van de leden aanwezig is in de vergaderzaal”, staat in een brief aan parlementsvoorzitter Jennifer Simons. Toch wordt vergaderd met minder dan het vereiste aantal van zes en twintig aanwezigen. Volgens Simons volstaat het als minstens zes en twintig leden hebben getekend. Lijfelijk aanwezig zijn hoeft niet.

Het Nieuw Front vindt dit een kronkel. “Uw opvatting, dat wanneer leden na het tekenen van de presentielijst zijn vertrokken uit de vergaderzaal, ze toch ter vergadering tegenwoordig zijn in de zaal, is niet correct en is flagrant in strijd met de grondwet en het reglement van orde. Met deze visie zou u dus een vergadering kunnen aanvangen met één lid aanwezig in de vergaderzaal, hetgeen duidelijk aangeeft dat u, de democratie en de rechtsstaat Suriname met opzet vertrapt.”

Bekijk ook:


19 REACTIES

 1. De meesten van ze kan je liever zien als toeristen in eigen land. Ze zijn nauwelijks terug van hun reisjes en hun volgende reis naar een ander nietszeggende land is reeds gepland. Het lijkt meer erop alsof ze juist aan Suriname bliksembezoekjes brengen want eer je door hebt dat ze terug zijn zijn ze in 1 knipoogje weer weg.


  Maak melding

 2. Zie hier de 7-even mentaliteit van de “hard werkende vertegenwoordigers” van Suriname en die Simons kunnen ze een functie geven in de kantine als koffiedame o.i.d kan ze zelf rondbrengen.


  Maak melding

 3. nog steeds zeven even mentaliteit…..
  en ze blijven het volk misleiden dat het gaat met SU…..

  zeer zeker weer een GOED voorbeeld hoe het moet…..NOT !!!!!!!!!!!


  Maak melding

 4. Wanneer je eenmaal getekend hebt voor aanwezigheid, kun je de rest van de dag lekker gaan shoppen, want de gelden die je maandelijks krijgt, en niet verdiend, moet je toch op zien te krijgen?


  Maak melding

 5. Diegene die structureel afwezig is in DNA en toch de gelden opstrijkt is Bouterse. Waarom treft deze Simons geen maatregelen tegen haar ‘ baas’. Wiens brood men eet…..!


  Maak melding

 6. =Bouterse heeft nooit een goed voorbeeld gegeven, dus wordt het moeilijk de rest op zijn fouten aan te spreken.

  +Dit is nou het probleem in Suriname. Het negatieve gedrag zie je overal.


  Maak melding

 7. ‘Volgens Simons volstaat het als minstens zes en twintig leden hebben getekend. Lijfelijk aanwezig zijn hoeft niet.’

  Jennifer Simons onrwikkelt zich meer en meer tot een ondemocratische kenau. Ga zo door, want wie zaait, zal oogsten! 😉


  Maak melding

 8. Dit zijn van die dingen, waarvan we weten dat het gebeurt in Suriname, en ja ik lees het zo en denk, niets aan te doen, mentaliteit van die gasten daar, het zit in ze, en dit is niet iets van nu, tig jaren geleden speelde het al, dus zoiets wis je niet meer uit. Ze komen en gaan en blijven maar weg, maar hun geld willen ze wel op tijd, dus niet lang stil blijven staan bij dit item!!!!!! Heeft geen zin!!!!


  Maak melding

 9. Die vergader toko heet de Nationale Assemblee.
  Dus Milf Jenny je bent geen parlements voorzitter maar Assemblee voorzitter! Voor de rest is het flauwekul want een hoop assemblee leden zoals Somo zijn meer in het buitenland dan in het binnenland. Maar ja zijn binnenland is Indonesie. Er zijn Assembleeleden die zelfs nog nooit naar Djoemoe zijn geweest meer wel een paar keer naar Djakarta!!!!!


  Maak melding

 10. Ach al die zogenaamde parlementariers zijn opportunistiese zakkenvullers. Baasje heeft nooit leiderschap getoond behalve me de loop van een vuurwapens, drugssmokkel en zichzelf amnestie verlenen.


  Maak melding

 11. Ja klopt Bouta was meer dan een jaar niet aanwezig,maar wel zijn rekening spekken ten koste van de burger. Rover, foefoermang!!!

  Dacht je dat hij het geld aan een goede doel zou geven??? Dan is hij gek!! Hij denkt alleen aan zichzelf,de rest??? al mocht Suriname branden,..ik slaap als een roos zei hij


  Maak melding

 12. Wat voor gehaald en getrek is dat weer van NF/Oppositie.
  Het is een pure tijd verspilling.
  Heeft het te maken met de ontwikkelingen van dit land of alleen maar fouten zoeken bij de huidige Regering(hun tegen partij) en sabotage plegen?
  Als de NF/Oppositie zo correct wil gedragen dan moeten we vanaf vandaag altijd aanwezig zijn en de zaal niet meer verlaten bij onenigheden.
  De NF had de kans al gehad om een periode van 5+5=10 jaren lang dit land Sur te Regeren, maar nu is een andere Regering aan de Macht en die moet ook de kans krijgen om dit land te besturen.
  Als deze Regering zijn best niet doet, dan krijgt U weer de kans als het volk dat wilt in 2015 dmv AVGV om weer aan de macht te komen. Dit is toch heel simpel.
  Ik denk dat de NF precies weet dat ze nooit meer aan de macht zullen komen en dus blijft maar saboteren en ook nog op sluwe manieren bezig zijn om alleen maar conflicten te veroorzaken.
  Note: Mensen die veel materiele kennis hebben praten te veel, maar voeren weinig uit.
  Dus liever weinig praten en veel doen.
  Ik ben 100% eens met de DNA Voorzitter Jennifer Simons.


  Maak melding

 13. Dat ze toch nog vergaderen is tot daar aan toe. Maar hoe gaat het als ergens voor moet worden gestemd? Daarvoor zal toch een quorum aanwezig moeten zijn of zijn de aanwezigen automatisch gemachtigd te stemmen namens degenen die niet lijfelijk aanwezig zijn? Beetje vreemde situatie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.