‘Koele’ banden leveren Suriname toch miljoenen op

55

PARAMARIBO, 11 jun – Suriname kreeg in 2011 ruim dertig miljoen euro aan Nederlandse ontwikkelingshulp. Opmerkelijk, omdat de betrekkingen tussen beide landen juist in dit jaar snel afwaarts liepen. Het meeste geld ging naar de aanleg van dijken. Volgens parlementariër Henk Ramnandanlal geeft precies dat de verklaring.

Dat Suriname toch nog zoveel hulp kreeg toegestopt was uit puur eigen belang. “Stopzetting zou slechts betekenen dat de economische belangen direct geraakt zouden worden”, zegt Ramnandanlal tegenover de Ware Tijd. De Nederlandse adviseurs en aannemers moesten immers betaald worden. Het zou de afgelopen decennia niet anders zijn geweest. De ruim anderhalve miljard euro aan ontwikkelingshulp sinds 1975, draagt een stempel van eigen belang.

Als het ook even kan, moet Nederland ook nog direct baat hebben. “We zien dat de hulp die gegeven is om zogenaamd de rechtsstaat te versterken, heel weinig is gegaan naar bestrijding van criminaliteit, waar het Surinaamse volk dagelijks onder gebukt gaat”, aldus Ramnandanlal. Er was meer interesse voor drugsbestrijding. Nederland ondervindt immers last van de drugssmokkel. “Waar het op neerkomt, is in hoeverre de hulp kan worden ingezet voor het economische belang van Nederland.”

Bekijk ook:

55 REACTIES

 1. Den Haag komt gewoon de eerder aangegane verplichtingen na… een man een man , een woord een woord. dat kan je van die opportunisten in de topregeringsjunta en de assemblee niet zeggen.


  Maak melding

 2. Ieder gerespecteerde samenleving weet dat niemand geld gratis weg geeft. Jammer genoeg heb je grote horden die blijven bedelen en denken zelf dat zijn witte meester hem dat verplicht is.Wat deze niet inzien is dat zijn meester hem al gekocht heeft en verkocht. Alle projecten in Suriname is in handen van Nederlanders[Zie Telesur wie de aannemers zijn] en alle andere staatsbedrijven en ministeries. Adviseurs van onze hoog geplaatsen allemaal witte mensen.Weten jullie om hoeveel geld dit niet gaat.Al het zwart geld van onze notabelen zijn netjes hier opgeborgen.[een witte bank] Een zwarte is bang voor zijn eigen bank en schaduw.Denk je dat Nederland jou zo vrijuit laat gaan ze hebben de Europese Unie nog ingeschakeld en de volkeren onderdrukkers Frankrijk.Het is niet om je mooie gezicht of meelij met je hebben.Zelfs de tweedracht op deze forum is merkbaar de machten die je bespelen is heel groot.Als mens weerstand te kunnen bieden aan deze machten moet je van goede huize komen soms moet je de rekening met je leven betalen. De manier waarop de Belgen Loemoemba hebben laten vermoorden is een heel goede voorbeeld waartoe deze machten niet in staat zijn.


  Maak melding

 3. Wees blij dat je hulp krijgt, de grote investeerders van de Somo zie je in geen velden of wegen laatstaan in Suriname .
  president geeft zelf schreeuwend aan die 20 miljoen hebben we niet nodig.
  Dachten ze nou echt in Suriname dat China er niets voor terug wil hebben voor al haar donaties.
  Als ze dat denken, dan zou ik zeggen slaap lekker verder onder de tropen zon en vergeet vooral niet je biertje op tijd te drinken.


  Maak melding

 4. Beste Danie:

  Investeerders en Somo: ze stonden in rijen van 3 te wachten voor zijn deur.

  Resultaat van 2 jaar: 0,00000

  Ondertussen we heerlijk op kosten van de Surinaamse overheid naar vrouwtje in Indonesie geweest


  Maak melding

 5. @SAVIOEN:” Alle projecten in Suriname is in handen van Nederlanders zie Telesur wie de aannemers zijn en alle andere staatsbedrijven en ministeries.Adviseurs van onze hoog geplaatsten allemaal witte mensen” Aldus onze Savioen. Maar Savioen hoe zou dat komen? misschien omdat ze het zelf niet aankunnen? En waarom is een zwarte bang voor zijn eigen bank Savioen? Eigenlijk heb je de antwoorden zelf al gegeven….. En wat Lumumba betreft, zo is het tot nogtoe alle dictators in de wereld vergaan die denken dat ze onaantastbaar zijn. Saddam Kolonel Khadaffi, Idi Amin etc ga het rijtje maar af en ik kan je garanderen dat je DDB ergens achter in de rij aansluit. MARK MY WORDS.


  Maak melding

 6. Is dat wel zo Ramnandanlal?

  Hier trap ik niet meer in sorry.
  Mag ik effe een contract zien, waarin staat dat suri verplicht is Ned adviseurs in dienst te nemen, anders krijgt suri geen geld. wow!

  Wie neemt die adviseurs aan?
  En waarom altijd Nederlandse adviseurs?
  De eigen deskundigen krijgen nooit de kans om mee te doen aan grote projecten.

  Ramna jullie hebben geen geloof in eigen volk, daarom worden jullie hier en daar opgelicht!
  Je betaald ook voor de naam van het dure adviseursbureau.

  Wanneer gaan jullie nou eens een keer de voordelen van een gekwalificeerde kondremang inzien.
  Een kondremang bezit dezelfde kennis en expertise en is bekend met de cultuur!

  enne, kondremang is ook een surined.


  Maak melding

 7. Voor niets gaat de zon op. Ondanks “eigen belang”, iets waar simpelweg elk land op uit is, heeft Rick van Ravenswaaij toch het onderste uit de kan kunnen halen. De gevolgen van klimaatverandering hadden er zonder hem een stuk slechter uit gezien. Zijn projecten waren weliswaar minder zichtbaar, maar daardoor niet minder belangrijk voor Suriname. Niks geen populistisch gedoe om te scoren, zoals waar deze regering mee bezig is, maar puur noodzakelijk en effectief handelen.


  Maak melding

 8. @Zucht: Ik wil dit toch even kwijt dat als je de geschiedenis niet kent dat je toch wat voorzichtig moet zijn in je uitspraken.Deze meneer was voor de armen in zijn land geen Bouterse of de namen die je genoemd hebt.Hij was een type Mandela.Ik ben geen Bouterse aanhanger of de andere politieke partijen.
  Het gaat mij om Suriname en de eenheid tussen ons want anderen spelen ons uit en jammer genoeg kunnen velen dat niet inzien.Geloof mij wij hebben de kracht en kennis in huis alleen moeten wij het elkaar gunnen.


  Maak melding

 9. Nederland geeft nog ontwikkelingshulp.
  Maar dat doen ze niet meer door geld aan deze regering van Suriname te geven.
  Ze betalen verbeteringen in de infrastructuur, gezondheidszorg, onderwijs, politie en douane.
  Dus ook de rekeningen aan de eventuele uitvoerders en aannemers van die projecten.
  Natuurlijk zijn dat Nederlandse bedrijven.

  Lees de story brug bij Uitkijk.
  Je blijft toch lachen.

  Met Balast kwam het goed.
  Kijk naar de verbouwingen Fort Amsterdam


  Maak melding

 10. ” “Stopzetting zou slechts betekenen dat de economische belangen direct geraakt zouden worden”, zegt Ramnandanlal tegenover de Ware Tijd. De Nederlandse adviseurs en aannemers moesten immers betaald worden.”

  Eind 2011 bedroeg het Bruto Binnenlands Produkt van Nederland ongeveer 615 miljard euro. Als je de dertig miljoen euro ontwikkelingshulp tegen dit bedrag afzet, kom je uit op 0,0000488%. Dit percentage noemt de MEGA-IDIOOT Henk Ramnandanlal een economisch belang. Volstrekt belachelijk!!!!!!!!!


  Maak melding

 11. @Savioen

  Ik ben geen fan van welke politieke partij dan ook in Suriname maar je hebt gelijk wat die onwetendheid van Zucht betreft. Steeds weer opnieuw laat deze Nederlander zien dat zijn kennis van Suriname vrijwel nul is.
  Het is dan ook heel storend om iedere dag opnieuw zoveel onzin in zijn reacties te lezen. Volgens mij is het beter om niks te schrijven als je niet goed op de hoogte bent van de ontwikkelingen in Suriname.
  Een grapje is leuk maar Zucht verzuipt steeds vaker in zijn clownesk gedrag. Een keer is leuk maar dit begint vervelend te worden.


  Maak melding

 12. @Savioen

  “….Hij was een type Mandela.” Wat ben jij een grappenmaker! Voordat hij de eerste premier van Congo werd, had hij net als Mandela in de gevangenis gezeten, niet vanwege zijn politieke activiteiten, maar door VERDUISTERING. Bovendien is Lumumba niet door de Belgen vermoord. Nadat hij premier van Congo was geworden, profileerde hij zich als communist. Een doodzonde tijdens het hoogtepunt van de Koude Oorlog. Net zoals in andere afrikaanse landen, waar de leiders elkaar opvolgen door hun voorganger te vermoorden, zal dit scenario hoogstwaarschijnlijk ook op Lumumba zijn toegepast. Dus jouw beschuldigende vinger richting de Belgen spruit slechts voort uit koloniale frustratie. Je zou eerder jouw beschuldigende vinger in de richting van de CIA-vriend Mobutu moeten wijzen.


  Maak melding

 13. De motieven die passen bij het geven van ontwikkelingshulp zijn o.a. gelijkwaardigheid, solidariteit, naastenliefde en vrijheid.
  Deze motieven staan ook in de universele verklaring van de rechten van de mens. Deze idealistische verklaring is door bijna alle landen van de wereld, dus ook Nederland, getekend. Deze verklaring kan ook worden gezien als een van de gronden voor het geven van ontwikkelingshulp.
  Edoch in de praktijk werkt het heel anders.
  De motieven voor het geven van ontwikkelingshulp is bijna altijd gebaseerd op eigenbelang van het donorland. Niet zelden liggen daar de economische en commerciële motieven ten grondslag.
  Als een land ontwikkelinghulp geeft aan een ander land dan wordt vastgelegd dat het ontvangende land het geld moet besteden in het donorland.
  Onderzoek heeft uitgewezen dat vanaf 1975, 80 tot 90%
  van het ontwikkelingsgeld werd besteed aan Nederlandse bedrijven. Al die winsten vloeiden zo terug in de Nederlandse kas. Als je de situatie in Suriname bekijkt dan weet je dat vanaf 1975 de kennis en kapitaal ontbrak in Suriname om bepaalde werkzaamheden te kunnen verrichten. Nederland leverde/levert die kennis en expertise maar daarvoor moest/moet Suriname fors betalen.
  Ontwikkelingshulp vanuit Nederland had in Suriname tot gevolg moeten hebben; economische groei, betere positie in de wereldhandel, betere infra structuur.
  We weten inmiddels dat daar bar weinig van terechtgekomen is. In plaats daarvan ontstond er een
  toenemende financiële en technische afhankelijkheid van Nederland. Vervolgens maakte Nederland zeer handig gebruik van deze macht om het ontwikkelingsgeld als politiek chantage middel te hanteren.
  Ontwikkelingshulp heeft Suriname alleen maar onzelfstandig gemaakt. Ontwikkelinghulp heeft Suriname
  eigen initiatief en innovativiteit ontnomen.
  Ontwikkelingshulp in Suriname was niet doelmatig en heeft haar verwachtingen niet waargemaakt.
  Voor Suriname is het daarom van belang en tijd om wat betreft de ontwikkelingshulp een andere koers te varen!


  Maak melding

 14. Ik citeer: “We zien dat de hulp die gegeven is om zogenaamd de rechtsstaat te versterken, heel weinig is gegaan naar bestrijding van criminaliteit, waar het Surinaamse volk dagelijks onder gebukt gaat”, aldus Ramnandanlal. Er was meer interesse voor drugsbestrijding. Nederland ondervindt immers last van de drugssmokkel”.

  Het enige dat nog ontbreekt aan het verhaal van Ramnandanlal is dat Nederland de kruimeldieven, kettingrovers, zakkenrollers, inbrekers en overige criminelen in Suriname ertoe aanzet om te doen wat ze doen. Ik vind dat de NDP en zijn sympathisanten nu wel heel erg overdrijven met Nederland van alles wat fout gaat in Suriname de schuld te geven. Nederland heeft er niets mee te maken dat het Surinaamse volk gebukt gaat onder criminaliteit, het heeft er alles mee te maken dat onze politieke leiders (B. B. en S.) het “goede” voorbeeld geven en de rastaminister Misiedjan (en nu Belfort) in tegenstelling tot Santhoki niet weten hoe dit probleem op te lossen. (Belfort is er maar pas, hij krijgt daarom van mij, tegen beter weten in, nog een klein beetje het voordeel van de twijfel).


  Maak melding

 15. Hoe koel zijn die banden baja, gelukkig niet heet, want anders, do brong deng annoe. Maar in elk geval vette hap, zeker. Maar zal er dit jaar wat loskomen
  Want wat ik hierboven lees is die hap uit 2011.


  Maak melding

 16. @ sharaida,
  Knap dat jij die motieven kan opsommen.
  Kan je de voorwaarde voor mij opnoemen waar een president zich aan moet houden???


  Maak melding

 17. @BLAKKABOKOE: Heb je behalve je commentaar op mij ook nog een mening over dit onderwerp? Iedereen schijnt er een te hebben. En waarom dwaalt mijn oog telkens weer naar de laatste drie letters van je nickname? heeft het iets met jou te maken? ach domme vraag, foutje bedankt…….Ik ga over tot de orde van de dag…..


  Maak melding

 18. beste lezers, onderstaand een fragment van dr Sendew Hira op het verzoek van NDP prominenten (Eugene van der San en Paul Middellijn) om zitting te nemen in een Cie over de status van fort Zeelandia. Sandew Hira helpt de NDP uit haar droom door aan te geven onder stringente voorwaarden zitting te nemen in een dergelijke commissie. Het complete verhaal kunt u lezen op www. starnieuws.com.

  ‘Het verhaal van de Decembermoorden is een complex verhaal dat elementen bevat van een reactie op buitenlandse krachten die zich na 1980 in Suriname manifesteerden en een militaire mentaliteit van een volledig gebrek aan respect voor mensenrechten. Een beschaafde reactie op de buitenlandse inmenging zou zijn geweest om mensen die verdacht worden van coupplannen voor het gerecht te brengen. Daar zouden ze het recht hebben om hun onschuld te bewijzen. Een onbeschaafde reactie is ze standrechtelijk te executeren.
  Dit is het verhaal over de Decembermoorden dat volgens mij in een mausoleum thuis hoort’

  aldus Sendwe Hira


  Maak melding

 19. @Savioen, volgens mij weet je niet wat ontwikkelingsgeld betekent.
  =Terecht dat de projecten in Nederlandse handen zijn
  =Wil je soms dat het geld in handen van de leider komt en zelfs bepaalt wat er mee moet gebeuren??

  =Ik ben blij met al die projecten die in Suriname afgerond worden niet in handen van een paar schurken terecht is gekomen.


  Maak melding

 20. Parlementariër Henk Ramnandanlal heeft naar mijn inziens mooie mis .

  Suriname heeft het geld `t heel hard nodig.En hoe de gelden word besteed ligt helemaal aan Suriname.Henk kom hier a.u.b géén onzin verkopen.Toen je in Nederland nog aan het studeren was,sprak je heel anders over Nederland.

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid !!!)


  Maak melding

 21. @Zucht

  Volgens mij ben jij ook niet echt met de strekking van bovenstaand artikel bezig geweest. Ik weet dat je graag andere forumleden persoonlijk aanvalt of te wel, op de man speelt. Het lijkt me dan ook zeer hypocriet om Bakkabokoe aan te vallen vanwege het feit dat die een opmerking over jou maakt. Misschien kun je hier een constructieve bijdrage leveren door serieus in te gaan op de onderwerpen of commentaar geven op reacties die er er wel toe doen. De reactie van Sharaida bijvoorbeeld leent zich volgens mij uitstekend voor een goed geargumenteerde tegenreactie. probeer daar eens iets mee want daarmee zou je misschien respect afdwingen bij de wat intelligentere forumleden. Tot nu toe lijkt het meer dat je gewoon graag op een negatieve manier gefixeerd lijkt op aandacht en dat soms ook krijgt van het labiele gedeelte dat zich hier dagelijks op een belachelijk onvolwassen manier te kijk zet. Misschien zou je eens moeten nadenken over de haast ziekelijke onweerstaanbare drang overal op te reageren. Het zou me niet verbazen als jou vrienden en kennissen nogal snel vermoeid van je raken, en op dit forum heb je zo langzamerhand al hetzelfde effect weten te bereiken. Hopelijk kun je de beheersing opbrengen niet te gaan puberen en mocht je dat wel doen bedenk dan wel dat ik een discussie met jou niet waard vind. Ik wens je het allerbeste en ik hoop dat je ooit tot het inzicht komt dat internetfora geen peuterspeelplaatsen zijn. Men wil graag in discussie met elkaar en niet voortdurend onvolwassen welles nietes spelletjes spelen.


  Maak melding

 22. sharida je weet het zo is dat geen enkel land die zogenaamd hulp heeft ontvangen is een stap vooruit gegaan laten we vast beraden zijn en ons land suriname niet verachten maar samen ons bijdragen leveren zodat onze kinderen het beter hebben


  Maak melding

 23. Deze President heeft in het verleden contant betaald wat let hem om 20 miljoen af te geven aan de Nederlandse ambassade. Ik begreep dat hij er niet om gevraagd heeft en de 20 miljoen niet nodig heeft van Nederland. Dat zou karakter zijn.


  Maak melding

 24. Deze gestoordekikker redeneert als een vooraanstaand lid
  van de van de Nationale Debielen Partij!

  Zo zie je maar, met geld is niet alles te koop!
  Vooral manieren, die zijn niet te koop, die krijg je
  eventueel van je ouders mee! Wat een diplomatisch
  politicus is die Ramnandanlal!

  Verder denkt deze superdebiel dat China hulp aan
  Suriname geeft zonder daar iets van te verwachten!

  Wil deze Nationale Debielen Partij nu eindelijk
  ophouden met het onsterfelijk belachelijk maken
  van de Surinamers!

  En voor:

  “Maandag 11 juni 2012 om 14:06 uur, door Savioen”

  Zullen wij voor wat de moorden betreft het voorlopig
  houden op de moorden gepleegd tijdens de geweldige
  of moet ik schrijven gewelddadige periode van de
  huidige keizer Bigi Mofo I?!
  Hiermee wil ik voor alle duidelijkheid niet ontkennen
  dat er veel onrecht geschied is door toedoen van andere
  landen.

  Maar! Laten wij dicht bij huis blijven!

  Verder vraag ik mij af of de arbeiders van Dalian uit Amstelveen komen! Wat een volk van ruimdenkende ndp figuren niet allemaal kunnen bedenken!!!


  Maak melding

 25. Meneer Ramnandanlal Heeft het goed gezegd.Dat is dus iemand waar je respect voor mag hebben.Wie vindt dat hij het verkeerd heeft opgevat, kent zijn eigen geschiedenis en de Hollander niet.


  Maak melding

 26. En Bryan schrijft het voor de zoveelste keer,Weg met ontwikkelingshulp.
  Het heeft nooit het surinaams belang gedient en zal het ook nooit dienen.

  Whome,ik heb liever de chinees,iedereen heeft profeit van wat zij doen van arm tot rijk.


  Maak melding

 27. Een grotere ezel dan Ramnandanlall heb ik niet gezien. Ik vraag mij af wat deze meneer gestudeerd heeft,want dommere opmerkingen kan men gewoon niet maken.Zegt deze dienaar dit alles om iemand te behagen? Waar heeft hij gestudeerd en wie heeft dat alles bekostigd? Het is veel te makkelijk om net te doen alsof je niet van Nederland geprofiteerd hebt.Ram wat ben je toch een ondankbaar schepsel.


  Maak melding

 28. @MOE VAN ZOVEEL ONZIN: Je analyse dat ik niet echt bezig ben geweest met de strekking van bovenstaand artikel klopt helemaal. Als je mij ook maar 1 reden kan geven om bezig te zijn met de onzinverhalen, bagger en cursus populisme en fantasieverhalen van deze meneer Henk huppellepup met zieligheidsfactor 10, dan wil ik het in overweging nemen.Tot die tijd plaats ik hem samen met alle incompetente zakkenvullers en slapende zombies in de Sur. assemblee en het NDP stemvee jij incluis onder het schimmenrijk van DDB en zijn 40 struikrovers.En van mij mag je vinden wat je wil, democratie en vrijheid van meningsuiting heb ik zeer hoog.Ik betrap je wel op 1 tegenstrijdigheid dat je n.l. een discussie met mij niet waard vind, als dat zo is had je in eerste instantie al niet de moeite hoven nemen om op mij te reageren, dus voor nu zeg ik vaarwel… en rust maar lekker uit nadat je zo moe bent van zoveel onzin……….


  Maak melding

 29. al worden triljoenen gepompt in Su het levert toch niets op mede door mismanagement en zelfverrijking. Het volk (grootste gedeelte) blijft arm….

  Waarom laat je het volk ook niet delen in de winst welke momenteel bv wordt gemaakt met de goudhandel…
  Neen hoor..het is ik ik en nogmaals ik …

  foefoeroe beest.


  Maak melding

 30. @@@@ Ba Anansi,..

  Ik citeer: “We zien dat de hulp die gegeven is om zogenaamd de rechtsstaat te versterken, heel weinig is gegaan naar bestrijding van criminaliteit, waar het Surinaamse volk dagelijks onder gebukt gaat”, aldus Ramnandanlal. Er was meer interesse voor drugsbestrijding. Nederland ondervindt immers last van de drugssmokkel”.

  Goed opgemerkt,…sranang lai fatuuuuu 🙂


  Maak melding

 31. @Roy, geen één overheid in de wereld laat het volk direct meedelen in de winsten uit grondstoffen. Wat je wel mag verwachten van de overheid is dat men de winst uit eindelijk in de economie terugpompt. Dat kan zijn in de vorm van aanpassingen van de infra structuur, onderwijs, veiligheid, werkgelegenheid etc etc. Leer mij surinamers kennen… die verbrassen het in één dag..maar dat terzijde. Bouterse gaat weinig voor Suriname betekenen. Van zijn beloftes is nog 0,0% gerealiseerd en dat gaat zo blijven. Als die mooie huizen die gebouwd zouden worden, bruggen en wegen. Het blijven maar bij praatjes. Wat er wel staat zijn casino’s en wisselkantoren (bij bosjes). Een president zonder visie en daadkracht is het slechtste wat een land kan overkomen. Laat staan als je ook nog eens moord op je naam hebt staan en bij verstek veroordeeld bent voor drugssmokkel.


  Maak melding

 32. Zucht is zo blij en tevreden als hij elke dag hier kan roepen ‘Weg met Suriname” en daar vervolgens plusjes voor ontvangt van gelijkgestemde ezels. Dan kunnen Zucht plus aanhang weer lekker slapen. Wat een achterlijke buriki!

  Bombel


  Maak melding

 33. “Maandag 11 juni 2012 om 19:54 uur, door Bryan

  Whome,ik heb liever de chinees,iedereen heeft profeit van wat zij doen van arm tot rijk.”

  Ter informatie ik heb uw poosting doorgestuurd naar de
  bevolking van Tibet! In Lhasa hebben ze naar aanleiding
  van uw poosting drie dagen feest!!!


  Maak melding

 34. Ramnandanlal van zijn geweldige partij Palu kun je samen in het rijtje van ongeschoolden zetten die konstant ongefundeerde onzin uitkramen zoals zijn maat Paal, Hok, Brunswijk, Somo, Panka, Missikaba, Bouva en Doekie, en tegenwoordig kun je er ook al enkele jeugdparlementariers bij vermelden zoals een Boetoe, die vind dat het jeugdparlement neutraal moet zijn betreffende de aangenomen omstreden amnestiewet.
  Met dit soort zogenaamde leiders moet het land Suriname vooruitgang brengen, hoe dom en naief kunnen aanhangers van deze mensen zijn.


  Maak melding

 35. Maandag 11 juni 2012 om 14:31 uur, door Esmerald.

  Buitenlandse bedrijven geven fraude geld voor projecten en houden hun mond.
  Surinaamse bedrijven geven fraude geld en op een gegeven moment klapt er eentje uit de school. Dit omdat een van hun het achteraf niet eens is met het bedrag. En stapt naar de media.

  Snap je het nu?

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 36. Het probleem dat wij hebben is dat er geen eendracht is en ieder denkt de waarheid in pacht te hebben.Het is geen koloniale frustraties dat ik hierop reageer.Als je nooit geld in die hoeveelheden gezien hebt of macht gehad kan je je moeilijk voorstellen waarom wij elkander verkopen.Lasede wat je daar uitkraamt is de koloniale conditionering van je opvoeding.Africa heeft goede leiders gehad maar de machten er om heen is zo groot dat die ten ondergaan in deze wereled.Je praat over de koude oorlog, koud voor wie.Ik hoef niet in de boeken van jou meesters te lezen wat de betekenis hiervan geweest is.Kort samen gevat het onderdrukken van armen in deze wereld door de blanken.Weet jij wat er in Zuid America alleen gebeurt is met de Indianen.Voor een stukje brood werden de mensen door de blanken afgemaakt.Dat ze mooie boeken schrijven en waaruit mensen zoals jij citeren is de reden dat ze de wereld over heersen .Heb je een blanke asiel zien vragen aan een zwarte.Het gaat om de onrecht in de wereld en geen zwarte frustraties als je dat denkt.Als je een blanke bent kan ik alleen maar zeggen je doet het goed.Als je zwarte bent verwonderd mij het niet dat je zo denkt, je ziel en je lichaam is van je ontnomen.Lumumba was een groot mens wat de wereld ook mag schrijven in mijn leven tot nu toe zie ik de geschied vervalsing.


  Maak melding

 37. @Djamoe.

  Sorry, klopt niet.

  Ooit gehoord van klokkenluiders, ook in Nederland komt dit voor.
  Strafbare feiten komen altijd aan het licht ongeacht het tijdspad.
  In Nederland wordt je gewoon berecht, maakt niet uit wie je bent.

  Zoek maar uit: er loopt nu een gerechtelijk onderzoek iov het OM en de FIOD tegen Ballast Nedam.


  Maak melding

 38. @Savioen,

  De tweedracht in het land wordt veroorzaakt door je baas, dus kom hier aub niet de verongelijkte muts spelen oke.

  Iemand zei gisteravond:
  “het rotten van een vis begint bij de Kop.”
  die rottige viskop van een baas van je moet je aanspreken.
  Hij zaait bewust tweedracht om zijn gevangenisstraf te ontlopen.


  Maak melding

 39. Esmerald Dushi,

  ‘In Nederland komen strafbare feiten altijd aan het licht en worden altijd berecht ongeacht het tijdspad’.
  Een hele mooie zin.

  Je bent alleen vergeten te melden dat het bovenstaande geldt alleen als de status en het belang van Nederland niet in het geding is.
  -Is er iemand ooit berecht voor de misdaden tijdens de slavernij?
  -is er iemand berecht voor de misdaden begaan door Nederland in Indonesië ?
  -is er iemand berecht voor de moorden door Nederland gepleegd tijdens de opstand op 30 mei 1969 op Curacao?
  -is er ooit iemand berecht toen enkele jaren geleden
  de beerput van bouwfraude naar boven kwam en waarbij
  bleek dat de Nederlandse overheid daarin een zeer
  dubieuze speelde?
  – wist je dat klokkenluiders in Nederland in de ban worden gedaan; worden ontslagen, komen niet meer aan een baan, raken failliet en belanden in een camper?

  Esmerald,
  jouw woorden, ‘altijd’ en ‘ongeacht het tijdspad’ kun je wat mij betreft gerust weglaten en vervangen door
  ‘soms’
  Wanneer het belang en status van Nederland in het geding dreigt te komen dan komen bepaalde zaken nimmer aan het licht.

  Voor de rest soso lobi.
  De sweete groet en vrede.


  Maak melding

 40. @Dusdat.
  Zo Zeg, ik had net een waterdicht verhaal in elkaar geflanst, vind ikzelf dan 🙂
  weg reactie.

  Het netwerk van WKN doet de laatste tijd raar.(onstabiel)
  Dit heeft niets te maken met censuur.
  Tijd voor een onderhoudsbeurt van de servers?

  effe lunchen.


  Maak melding

 41. Gmap,

  Het antwoord op jouw vraag is voor mij niet zo moeilijk.
  Wat mij betreft moet een president onberispelijk zijn
  en geen besmet verleden hebben.
  Mijn inziens vodoet de huidige president niet aan deze criteria. Wat mij betreft is daar geen tussenweg in.
  Laat dat vooral duidelijk zijn!

  In 2015 zijn er weer vrije verkiezingen in Suriname
  dan mogen de Surinamers opnieuw beslissen wie president van Suriname mag worden.
  Op dit moment is het helaas niet anders dan dat de Surinamers het tot 2015 moeten doen met de huidige president. Ik heb dat niet bedacht en het was niet mijn keuze geweest.
  In een democratie hebben mensen tijdens een verkiezing een keuze die vrij en geheim is. Wanneer mensen op basis van deze vrijheid een keuze hebben gemaakt dan hoef je niet eens te zijn met die keuze maar dan dien je die keuze wel te respecteren. Dat is nou eenmaal democratie.
  In een democratie is iedereen vrij en gelijk in rechten en plichten waarbij niemand méér recht dan een ander heeft om een bepaalde keuze of beslissingen te nemen.Een land is democratisch als het volk het recht heeft zijn eigen regering te kiezen in periodieke, geheime verkiezingen met verschillende partijen op basis van algemeen en gelijk stemrecht voor volwassenen.
  Tijdens de verkiezing van Suriname in 2010 waren er internationale waarnemers aanwezig die geen onregelmatigheden hebben geconstateerd.
  Nogmaals, de keuze van het volk is niet mijn keuze maar
  dat wil niet zeggen dat ik die keuze niet moet respecteren. Dat is nou eenmaal democratie.

  Gmap, ik hoop dat ik hiermee jouw vraag naar tevredenheid heb beantwoord.

  Groetjes


  Maak melding

 42. @Sharaida

  Beste Sharaida,

  Mijn complimenten voor je reacties op dit forum. Je bent eerlijk, oprecht en uiterst beschaafd. Allemaal eigenschappen die op dit forum vaak ver te zoeken zijn. Je reacties zouden een voorbeeld voor anderen kunnen zijn en ik hoop je nog heel vaak op dit forum tegen te komen. Petje af!


  Maak melding

 43. @ Dusdat.

  Terugkomend op jou reactie..
  Deze discussie hebben we reeds eerder gevoerd, maar oké.
  Let op! Het is niet mijn missie om steeds in de ‘verdedigingsmode’ tav Ned te springen.

  Drie. korte opmerkingen.
  1.Als mijn voorouders mij verkocht hadden voor de bekende ‘je weet wel wat’, dan zou ik rustig in een hoekie gaan zitten van schaamte. (de martelingen waren mensonterend mee eens). Wie is de hoofdschuldige?

  2.Hoe zou het nou komen, dat de Indonesiërs niet tij en ontij klagen over het onrecht dan hun is aangedaan? Ook niet in Indonesië, (heb daar enkele maanden gewoond).

  3.Iedereen heeft het recht om een brief te sturen naar de Koningin der Nederlanden om gerechtigheid/schadevergoeding op te eisen.
  Welke suri heeft dit opgepakt? Ik zie ze brullend aan de zijlijn staan, maar actie ondernemen daar zijn ze allergisch voor.

  4.Klokkenluiders worden nu bij wet beschermd. Bouw-fraudeurs zijn berecht ook v/d overheid.

  Met je laatste zin doel je wss op de docu’s die voor de periode van 60jr zijn opgeborgen.
  Ook deze docu’s worden eens openbaar gemaakt.

  Ondertussen kan bout, de nieuwsgierigen onder ons, een handje op weg helpen door zijn memoires te publiceren. Zeker gezien het feit dat hij ‘hartstochtelijk’ blijft volhouden dat hij anti is.
  Of niet dan…

  De correctie is Meestal en niet soms. 🙂

  Ciao!


  Maak melding

 44. @Esmerald

  “ik had net een waterdicht verhaal in elkaar geflanst”

  LOL

  Esmerald en waterdicht verhaal? Contradictio in terminis!!!!!!


  Maak melding

 45. @Esmerald

  Ik denk dat @Dusdat je heel goed en zeer gemakkellijk van repliek kan dienen. Zeker omdat al je opgenoemde punten kinderlijk eenvoudig zijn te weerleggen.

  “Als mijn voorouders mij verkocht hadden voor de bekende ‘je weet wel wat’, dan zou ik rustig in een hoekie gaan zitten van schaamte. (de martelingen waren mensonterend mee eens). Wie is de hoofdschuldige?”

  Het is waar dat Afrikanen hun eigen mensen als slaaf hebben verkocht. Deze praktijken dateren al voor de komst van de Europeanen in Afrika en kwamen overigens ook buiten Afrika voor. Wat je echter vergeet te vermelden is dat de slavernij bedreven door bijvoorbeeld Nederland uit een economisch concept bestond. Die was geheel uitgedacht met het oogmerk mensen te dehumaniseren en te misbruiken. Dat maakt deze slavendrijvers tot de hoofdschuldige omdat hun methoden slavernij in stand hielden en bevorderden. Bovendien gingen deze slavendrijvers later zelf op slavenjacht. Wat jij dus doet is bagatelliseren van de slavernij. Daarbij praat je heel koloniaal gewoon de Hollanders na.

  “2.Hoe zou het nou komen, dat de Indonesiërs niet tij en ontij klagen over het onrecht dan hun is aangedaan? Ook niet in Indonesië, (heb daar enkele maanden gewoond).”

  De Indonesiërs werden niet verplaatst naar een ander werelddeel en hun familiebanden bleven intact. Ze konden hun eigen taal spreken en hun situatie was totaal anders dan de Afrikanen. Die werden verscheept naar andere werelddelen en raakten totaal ontheemd. Ze mochten hun eigen taal niet meer spreken en zaten als totale groep in de klauwen van de slavernij. Dat heeft natuurlijk veel meer impact vergeleken bij de situatie waarin de Indonesiërs verkeerden. De situatie van bijvoorbeeld Zuid afrika is te vergelijken met die van de Indonesiërs. Die klagen ook niet (om jouw woorden te gebruiken). Maar het zijn wel Afrikanen.

  “3.Iedereen heeft het recht om een brief te sturen naar de Koningin der Nederlanden om gerechtigheid/schadevergoeding op te eisen.
  Welke suri heeft dit opgepakt? Ik zie ze brullend aan de zijlijn staan, maar actie ondernemen daar zijn ze allergisch voor.”

  Ha ha: hier moet ik erg om lachen. De Koningin der Nederlanden heeft een hele grote prullenbak, waar door Nederland ongewenste zaken, zo snel mogelijk in verdwijnen. Het zou me niet verbazen als die van goud is en het wapen van de WIC en wat afbeeldingen van slaven daarop prijken. Maar vergis je niet, Nederland zal ooit dokken voor de slavernij.

  “4.Klokkenluiders worden nu bij wet beschermd. Bouw-fraudeurs zijn berecht ook v/d overheid.”

  Geloof je echt wat je schrijft? Klokkenluiders worden overal ter wereld op welke manier dan ook onschadelijk gemaakt. Bestudeer maar het geval Julian Assange. Maar het staat je vrij naïef te willen blijven.

  “Ondertussen kan bout, de nieuwsgierigen onder ons, een handje op weg helpen door zijn memoires te publiceren.”

  Nee!!! Ook Bouterse heeft net als Nederland het recht zijn memoires zestig jaar in een kluis op te bergen.


  Maak melding

 46. @Esmerald

  “Do not disturb!

  Go on with your own life!

  sukkel”

  Waar woon je lieve schat? Abrabroki? Drie hoog achter op de Albert Cuyp of in een of andere Vogelaarwijk. Het maakt me niet uit hoor want ik houd wel van een tikkeltje ordinair.

  Je allerliefste Sukkeltje


  Maak melding

 47. En de lopende band van Fabriek Slavernij slachtoffers draait weer op volle toeren en maakt overuren in de zelf gecreeerde hel.Alle stoomboten zijn reeds gezonken of staan in het oudheidkundig museum , paardentrams rijden alleen nog voor toeristen, maar de slavernij word nog steeds als alibi gebruikt om op te geven,en het heft niet in eigen handen te hoeven nemen. Het verlamt complete bevolkingsgroepen. Beroeps martelaars, die het gevoel van ontheemd zijn niet opzij kunnen zetten. Jammer genoeg gaat dit vaak ten koste van sociale intelligentie……..


  Maak melding

 48. @andersdenkenden, (off topic) helemaal juist beredeneert door Nibiru vindt ik. Daarbij wil ik ook nog aanvullen dat het de generaties van nu betaamt om te reageren op de zwarte holocaust. Dit omdat de oudere generaties er nog middenin zaten(koloniale periode), en zij nooit het leed wat hun (groot)ouders is aangedaan hebben kunnen verwerken dmv erkenning, psychologische hulp, reparaties etc etc. Wanneer men in een rijk land iets traumatisch meemaakt, krijgt men hulp van psychologen bij het verwerken ervan. Nu willen sommigen ons doen geloven dat het allemaal al te lang geleden is(let op de 60 jaar tactiek van Ned.), dat het de schuld van de Afrikaan zelf is, dat alles van de Europeaan goed is en ga zo maar door. Feit blijft wel dat de modalen en armen onder ons meemaken wat de Afrikaanse landen al eeuwen ondergaan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.