Surinaamse jongeren branden zich niet aan amnestie

15

PARAMARIBO, 10 jun – Het Nationaal Jeugdparlement brandt de vingers niet aan amnestie. Dit werd duidelijk tijdens een vergadering over een petitie van Jongeren Tegen Amnestie. Dat niet één van de leden tegen het besluit stemde om de petitie te negeren, spreekt boekdelen. Er zijn dus van die onderwerpen.

Issues dus die het Nationaal Jeugdparlement aan de rand brengen van zijn maatschappelijke betrokkenheid. Twintig stemden voor het niet behandelen van de petitie. Slechts één had kennelijk een andere mening. Maar ook die stemde niet tegen. Het werd een stemonthouding. Wellicht komt dit allemaal niet als verrassing aan. Ook voor Jongeren Tegen Amnestie niet.

Het Jeugdparlement staat er niet bekend om zich te ‘wagen’ aan controversie. Hoewel dit instituut van tieners en adolescenten ‘politieke neutraliteit’ predikt, zijn politieke beïnvloeding en druk nooit veraf geweest. Partijpolitiek smeult er traditioneel steevast onder. Jongeren Tegen Amnestie haalde bakzeil. Toch is er sprake van succes. De echo van de knuppel in het hoederhok is niet te negeren.


15 REACTIES

 1. Dit geeft duidelijk aan dat zelf de jongeren van het jeugd parlement niet ontkomen aan de dogma en druk van uit het paarse kamp. Juist de jongeren die de toekomst van morgen zijn hadden deze omstreden wet moeten verwerpen.Een samenleving zonder eigen mening zal nooit tot WASDOM komen.


  Maak melding

 2. De jongeren zijn tenminste verstandig en laten zich niet beinvloeden door een verzameling uncle Tom’s uit Nederland. Deze jongeren zijn de toekomst van Suriname.


  Maak melding

 3. De jongeren van het jeugdparlement, de toekomstige leiders van het land hebben geen mening over de amnestiewet.Ze weten niet beter, ze zijn politiek ongeschoold, hebben geen flauw benul van nationaal en Internationaal recht, en laten zich waarschijnlijk zoals bij alles in de Surinaamse samenleving leiden door emoties,(lost emotions wel te verstaan) en familiebanden vriendjespolitiek maar vooral door angst met 8 dec 82 in hun achterhoofd, Doet mij gelijk denken aan het boek van Julian With ..Het komt nooit meer goed…


  Maak melding

 4. Lafaards.

  Als het echt ergens om gaat, dan durven ze hun mening niet te geven.

  De toekomst van Suriname????

  Blinde kippen zonder eigen mening.


  Maak melding

 5. Het zijn die zelfde jongeren die op die moordenaar en mensenrechtenschender Bouterse stemmen, en zijn zo laf om geen politieke kleur te bekennen, vooral die slappeling van Boetoe, die nu al een jaknikker is, en rotzooi lult.


  Maak melding

 6. heel tendentieus artikel en absoluut niet correct.wat mij frappeert is dat degene die zich van stemming onthouden heeft getypeerd wordt als iemand die een andere mening had en insinueert dat hij door angst?? zich onthouden heeft van stemming. Ik vind het heel jammer dat de auteur tussen de regels aangeeft dat het NJP een bolwerk is van aan de coalitie gelieerde jongeren. De knuppel die in het hoenderhok gegooid is zal wel een hele leine knuppel zijn geweest die geen hoen geraakt heeft en niet eens is opgevallen. Het thema heeft schijnbaar weinig indruk gemaakt of tot stand gebracht aangezien het behandelen van de petitie met bijna algemene stemmen is weggestemd.


  Maak melding

 7. @SKODA: Ik begrijp dat je trots bent op de zgn bewuste Surinaamse jongeren, want als je alleen een hamer hebt, lijkt alles op een spijker………


  Maak melding

 8. @Zucht

  Wees niet boos maar ik ben heel trots op de jongeren in Su. Ze laten zien dat ze Suriname een warm hart toedragen en zij zijn de toekomst van ons land. Zij moeten straks het revolutionaire fakkel overnemen en ik heb veel vertrouwen in ze.


  Maak melding

 9. @SKODA: Ik ben helemaal niet boos , integendeel, ik heb met je te doen.En wat het vertrouwen in ze betreft , tja, zoals men zegt: Its better to live in hope, than to die in despear, als je begrijpt wat ik bedoel….


  Maak melding

 10. Als je jong bent,
  dan ben je nieuwsgierig, tegendraads, rebels, ongeduldig, out of the box.
  Je hebt een uitgesproken mening, die je tot vervelens toe uitdraagt, etc.
  Tenminste de doorsnee jeugd!

  Ik vermoed dat deze jeugdparlementariërs het zo’n grote eer vinden dat ze lid zijn van dit instituut, dat ze uit angst om te worden ‘ontslagen’, hun mond dicht houden.

  Dit is absoluut geen doorsnee van de Surinaamse jeugd!
  Zij die op mij lijken zitten er n.l niet in, whahahaha.

  sorry in dit geval geldt absoluut niet:”volg de skoda-rijder”!


  Maak melding

 11. @Esmerald

  Mi gado,je bent een koeliemeid ……… en dat wist ik altijd al …… maar je gaat je daarvoor niet druk hoeven te maken …….. als je geen snor hebt dan kunnen we snel gaan trouwen.


  Maak melding

 12. Moeten we ons druk gaan maken over die jongeren daar in het land, en allerlei commentaar gaan geven, ik ga dat niet doen. Zij weten wat ze willen en wat niet, zij wonen daar en gaan daar verder, zij hebben een mening over zaken daar, hoe zij het zien is hun goed recht, en je hoort wel eens wie de jeugd heeft, heeft de toekomst, iemand……. zei deze woorden ergens in 1981, wie o wie, mensen onder ons weten wel wie dat was, geeft niet, lieb deng jongoe wang dape ien deng denki, deng o abie foe dweng dape!!!!!!


  Maak melding

 13. @Bakkabokoe

  Doe normaal joh!

  Nee, ik ben geen Hindoestaanse.
  Nee, ik ben al bezet en ik heb een prachtig kindje!

  Suc6 verder met je zoektocht.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.