Belfort: Surinaamse rechters voelen zich veilig

60

PARAMARIBO, 2 jun – Rechters zeggen zich veilig te voelen en van een ‘bedreigd gevoel’ is geen sprake. Dit zegt minister Edward Belfort van Justitie & Politie na een bezoek aan de Griffie der Kantongerechten, het formele onderkomen van de rechterlijke macht. Rechters zouden zelf hebben gezegd dat ze zich lekker in hun vel voelen. De Internationale Commissie van Juristen, ICJ, gelooft iets anders.

In een verklaring stelt de ICJ rechters en vervolgingsambtenaren zich bedreigd voelen. Ze zouden zelfs vrezen voor hun persoonlijke veiligheid. De rechters lijken een ander beeld geschetst te hebben. “Ze hebben zelf de krant gebracht met bericht (van ICJ, red.). De rechters zeggen dat het onjuist is en ze weten niet waar de schrijvers met de informatie vandaan komen”, zegt Belfort tegenover de Ware Tijd. Onder meer wordt aangegeven dat er een zekere druk wordt uitgeoefend.

Volgens de ICJ bracht de recente amnestiewet een verstoring teweeg. Onder meer is vertraging opgetreden in het strafproces rond de Decembermoorden. De regering zou zich moeten onthouden van inmenging. “De ICJ heeft veel respect voor de Surinaamse rechtspraak en is nog steeds van oordeel dat er in Suriname ruimte is voor een eerlijk proces. Mede door de nu ontstane vertraging staat deze ruimte in dit proces wel onder druk”, aldus de ICJ.

Bekijk ook:


60 REACTIES

 1. Vroeg of laat komt er gerechtigheid. Ik weet het, mijn familie weet het en Baas weet het. Is niet in dit leven dan zal hij verantwoording moeten afleggen bij de al machtige !


  Maak melding

 2. Belfor liegt: hij heeft geen enkel onderzoek gehouden onder de rechters en indien dat wel zo zou zijn dan moet hij met keiharde onderzoeksresultaten komen. Immers als rechter zal ik nooit mij openlijk uitlaten tegen een bewindsman die zelf deeluitmaakt van een regiem die een moordenaar ondersteunt. Belfor zou ongevraagd er alles aan moeten doen de veiligheid van de rechterlijke macht in overeenstemming te brengen met de internationale veiligheidsnormen. Dat verzuimd hij te doen en zet het beleid van zijn voorganger, Misiedjan, gewoon voort.


  Maak melding

 3. Ik zou ook zeggen dat ik me veilig waan, als je tegenstander een pistool op je hoofd heeft gericht;

  Op het moment dat je zegt dat je jezelf bedreigt voelt, weet je zeker dat hij de trekker overhaalt.

  In Nederland zouden ze zeggen “Wij van WC-eend…” (maar ik weet niet of een ieder dat hier gaat begrijpen 🙂


  Maak melding

 4. Natuurlijk voelen de rechters in Suriname zich veilig. Suriname is een democratie en een ieder mag zeggen wat hij/zij denkt. Misschien nog wel meer dan in Nederland. Daar liggen rechters vaak onder vuur bij de PVV die de rechtspraak probeert te beinvloeden. In Suriname spelen dat soort dingen niet. Ik spreek uit ervaring.


  Maak melding

 5. @BakraBasi

  In Suriname zeggen Doksi ka nanga dagoe ka e tang kaka. Velen zullen dat begrijpen maar van jou weet ik het niet zeker. Tsja, Surinamers en Nederlanders kunnen volgens jou niet even slim zijn.


  Maak melding

 6. Nederlanders zijn veel slimmer en ik vind het geen schande en mie na wang kondremang toe.
  Waarom zijn de Nederlanders veel slimmer?
  Domweg omdat hun leefsituatie hen noopte en dwong om diep over de problemen en hun oplossingen na te denken.
  Wij misschien(nog) niet!
  *Wij hebben geen geschiedenis die langer dan 1000 jaar terug gaat.
  *We hebben nooit problemen met levensbedreigende overstromingen gehad (watersnood).
  *We hebben nooit oorlog hoeven voeren met onze buurlanden.
  *We hebben geen uitvindingen hoeven doen om ons leven te beschermen.
  *We hebben geen wereld ontdekkingen gedaan.

  Suriname loopt daarom economisch,medisch,militair,qua politiek en diplomatie,
  wetenschappelijk,technisch,qua kunst en cultuur ver achter op Nederland.
  Oen moesoe psa ding watra datie ete!
  Dus ik vind het nogmaals oerstom en primitief Suriname met Nederland te vergelijken.
  Nederland is door schade en schande wijs geworden,luidt toch een spreekwoord!!!!


  Maak melding

 7. Ondanks dat journalisten bedreigd worden en dat er opgeroepen wordt om critici van Bouterse aan te pakken als staatsvijanden, voelen de rechters zich veilig. Ja hoor Belfort


  Maak melding

 8. Medusa

  Jan Ernst Matzeger, was een Surinamer en is de uitvinder van de zwikmachine/schoenmachine.

  quassi/dokter Kwassi was de uitvinder van bitterhout/kwassi-bita een dat gebruikt wordt als een koorts werend middel.

  Dus Surinamers heeft wel degelijk uitvinders, die hun sporen internationaal hebben verdiend. Dat zij Matzelinger kondern schoenen machinaal in grote hoeveelheden worden gemaakt en door duizenden mensen worden gedragen. Ook kwassi-bita heeft haar waarde voor patienten tegen koorts bewezen.

  Het waren wel Surinamers.


  Maak melding

 9. @passant
  Ja!Jan Ernst Matzeger, was een Surinamer en is de uitvinder van de zwikmachine/schoenmachine.Dat weet ik.
  Maar verder vergeet je te vermelden dat hij uit een blanke Hollandse vader en een zwarte moeder is geboren!
  En op jonge leeftijd naar de VS is vertrokken.
  Voor mij is het geen Surinamer.
  Uit chauvinistische overwegingen mag je hem wel zo noemen maar … toch!
  Jij nou weer!

  En Kwassi was de uitvinder van bitterhout/kwassi-bita.
  Dat klopt.Dit weet ik ook.Maar was hij een Surinamer?
  Voor mij niet!

  En bovendien is er een wezenlijk verschil tussen iets uitvinden (= scheppen wat er nog NIET bestond bijv. de microscoop,de schoenmachine) en iets ontdekken (= iets blootleggen dat REEDS bestond bijv. Amerika,peniceline).


  Maak melding

 10. @Sanjay

  Niks racistisch van Doehkie gehoord, hij heeft alleen de anti-nationalisten aangesproken, de mensen die liever hebben dat Suriname kapot gaat….

  Dat is toch niet racistisch?


  Maak melding

 11. @NoUncleTomInTheHouse
  Zaterdag 2 juni 2012 om 21:49 uur, door NoUncleTomInTheHouse
  Daar heb je ze weer.Typische gefrusteerde warhoofden,die alleen maar belust zijn op tegenspraak waardoor ze alleen maar oeverloze dommigheden uitbraken.
  Kan het mij schelen hoelang jouw geschiedenis er bestaat!Mijn part bestond jouw geschiedenis zelfs voor de tijd die de Bang-theorie aangeeft,dat zal mij een worst wezen.Dat interesseert mij geen ene moer.Ik heb het over de Surinaamse geschiedenis tov de Nederlandse.Als dit boven jouw kersepit uitsteekt kan ik toch niet helpen?Zelfs een stoomcursusje begrijpend lezen zou ik je afraden.


  Maak melding

 12. Het kenmerk van jezelf onveilig/bedreigd voelen is dat je dat ontkent wanneer de vraag gesteld wordt door een vertegenwoordiger van deze criminele bende, ik bedoel de regering van Suriname met de coalitiepartijen.
  Maar zelf denk ik dat Edward Belfort liegt en dat hij het helemaal niet gevraagd heeft. Zoals al zoveel gelogen is door deze bende. Bijvoorbeeld Lackin die glashard ontkende dat de EU de amnestiewet zou aankaarten. Het is een populistische, nepotistische, opportunistische, leugenachtige, criminele bende waarmee we opgescheept zitten.


  Maak melding

 13. Medusa

  Als je in een andere land gaan wonen en werken, kan je nog steeds Surinamer zijn.

  Qquasi was ook niet in Suriname geboren en word t wel degelijk als Surinamer gezien.

  Als je naar Oranje kijkt zie je daar ook spelers wiens ouders uit andere landen komen, maar worden wel degelijk als personen bezien door mensen die op hen lijken of landen waar hun hun ouder vandaan komen.

  Je moet je afkomst nooit verloochen.
  jij nu!


  Maak melding

 14. @MEDUSA

  @NoUncleTomInTheHouse heeft gelijk. Je bent een echte oom tom neger. Ga een googlen op uitvindingen van zwarte mensen. Het gasmasker, de airco, driedimensionale televisie etc etc. Jij kakelt gewoon de domme witte tokkies na. Ben je soms ongeschoold?


  Maak melding

 15. Deze minister Edward B verkondigt alleen maarlariekoek,
  ik heb al vaak genoeg aangegeven dat het heel justitieel apparaat daar overzee een zootje is,en er is angst ja onder die rechters, niet nu trouwens al een tijd, en dat weet ik, of anders gezegd dat weten we allemaal. En daarom blijf ik zeggen wat er ook daar gebeurt, of gaat gebeuren rond dat amnestie gedoe en nog meer, niets gaat een verassing voor mij zijn.


  Maak melding

 16. Cynthia Valstein – Montnor zag ik niet zo lang geleden (voor die amnestie rotsooi wetswijziging)begeleid door een bodyguard haar honden uitlaten.

  Ik kan mij niet voorstellen dat zij (en misschien ook andere rechters) zich inmiddels niet of minder bedreigd voelen na de afkondiging van die vuige wetswijziging.

  En die Belfort…die lijkt ineens naïef geworden te zijn. Typisch.


  Maak melding

 17. Medusa, je zegt onzin, je redenering zou waar zijn als ALLE Nederlanders, dus ook elke willekeurige boerenkinkel slimmer was dan ALLE Surinamers, dus ook die Surinamers die een universitaire opleiding achter te rug hebben en gepromoveerd zijn (een groter percentage dan bij Nederlanders heb ik begrepen). Dat jij toevallig achterlijk bent en je minder voelt dan ALLE Nederlanders qua geestelijk vermogen, moet je maar voor lief nemen, maar dat moet je niet op ALLE Surinamers projecteren.
  Als ik een rechter in Suriname was geweest en door Belfor, gevraagd was of ik me veilig voelde in Suriname, zou ik als rechter, waarvan alle beveiligingsmaatregelen teniet gedaan werden op het moment dat Bouterse aan de macht kwam, ook zeggen dat ik me helemaal niet bedreigd voel in Suriname. Suriname is toch veilig, waarom loopt Belfor anders met 30 bodyguards rond en verplaatst Sitaldin zich van de ene kamer van haar ministerie naar de andere met bodyguards in haar kielzog? Bouterse zelf rijdt met zwart geblindeerde, gepantserde volgauto’s als een razende Roland van Leonsberg naar de stad, waarom zouden de rechters zich dan onveilig moeten voelen, nu het hun taak is Bouterse met zijn amnestiewet te dwarsbomen. Het gaat immers om Bouterse, die lieve bekeerde jongen, die zich tegenwoordig Gado pikin noemt en samen met zijn bisschop tegenstanders van de amnestiewet uitmaakt voor landverraders en misdadigers die de vooruitgang van het land willen tegenhouden, net nu het zo goed gaat met Suriname. De rechters hebben objectief gezien dus geen enkele reden om zich onveilig te voelen in het vredelievende Suriname, hoe komt Belfor erop om ze zo een “overbodige” vraag te stellen?.


  Maak melding

 18. @Black warrior
  Jij bent een uilskuiken, maar toch balk jij als een ezel.
  Wij hebben het over uitvindingen en ontdekkingen van Surinamers en jij balkt over die van zwarte mensen!
  Kan jij wel lezen en begrijpen wat je leest?
  Moet jij ook een schedel operatie ondergaan?


  Maak melding

 19. @passant
  Voor mij ben je Surinamer niet alleen als je er geboren bent maar ook als jij je Surinamer voelt,de cultuur (zeden en gewoonten) van dat land ook kent en beleeft.
  Ik weet niet of Kwassie,Jan Ernst Matzeliger zich Surinamer hebben gevoeld.Jij wel?
  Anthony Nesty(woont nu in de VS)bijvoorbeeld,is op Trinidad geboren en heeft lange tijd in Suriname gewoond;hij is in het bezit van een Surinaams paspoort maar voor mij is hij Trinidadiaan.
  De vraag is of ook hij zich Surinamer voelt.
  (En voor jouw informatie:De Surinamer bestond in die tijd nog niet;Suriname was toen een kolonie van Nederland).


  Maak melding

 20. @Ba Anansi.
  Zondag 3 juni 2012 om 00:46 uur, door Ba Anansi

  Je noemt jezelf wel,Ba Anansi maar tot mijn grote teleurstelling moet ik zeggen dat jouw benaming omgekeerd evenredig is met de indruk die ik nu van je heb.Wat neerkomt op een grote schande!
  Had je koker maar niet open getrokken,dan had je van mij het voordeel van de twijfel gekregen!!!!!!
  Zelf een kind kan aanvoelen,dat ik het over het “COLLECTIEF BEWUSTZIJN” van het Nederlandse volk t.o.v. het Surinaamse volk heb.(Dus al de opgedane ervaringen en overleveringen sinds hun bestaan bij elkaar opgeteld is rijker,daardoor kunnen zij uit een groter vat putten en zich bijv. beter verweren “in casae of emergency”)en ik heb het niet over het “individu” in vergelijkng met de ander!!!Want dat is onmogelijk.ALS IK ZEG DAT NEDERLANDERS LANGER ZIJN DAN SURINAMERS BEGRIJPT ELKE KOE VAN ZONDAG WAT IK BEDOEL!
  O god! Helpe mij Almachtige!Waar ben ik eigenlijk in beland?Ben je ook NDP’er?Vast wel,denk ik!!


  Maak melding

 21. Zaterdag 2 juni 2012 om 21:16 uur, door MEDUSA:
  Medusa wil je nogmaals lezen wat je daar geschreven hebt?
  Nergens praat je daar over het collectief bewustzijn van de Nederlanders. Je praat gewoon over de Nederlanders zijn slimmer dan de Surinamers. Je opmerking komt zomaar zonder aanleiding uit de lucht vallen en dan moeten we begrijpen dat je het hebt over het collectief bewustzijn van de Nederlanders ten opzichte van dat van de Surinamers die volgens jou niet eens bestonden voor 1975. Wie is er nu gek? jij bent in ieder geval niet zo slim om te zeggen wat je eigenlijk bedoelt te zeggen, dan moet je mij niet komen verwijten dat ik het niet goed begrepen heb. Jij zegt dat zelfs een kind dat begrepen zou hebben, bedoel je nu een Nederlands kind of een Surinaams kind? Ook heb je begrepen dat ik een NDPer ben, waar je dat uit opgemaakt hebt begrijp ik ook niet.

  Volgens de Griekse Mythologie had Medusa kronkelende slagen op haar hoofd, jij als Surinaamse Medusa hebt nu kronkelende labaria’s in je hoofd, die hebben daar flink huis gehouden en je hersenen vergiftigd; met iedereen op het forum ben je het oneens en die scheld je dan uit.

  Als je gezegd had dat Nederland een groter land is (qua bevolking) en daardoor meer resources kan mobiliseren dan het kleine landje Suriname, dan was niemand daarover gevallen.


  Maak melding

 22. @Ba Anansi
  *Vliegtuigen storten neer in Suriname;we hebben Nederlanders nodig voor het identificeren van de lichamen.
  *Ons onderwijs is dood en begraven;we hebben Nederlanders nodig om hulp te bieden.
  *Schedel operaties vinden in Suriname plaats;we hebben Nederlanders nodig voor hulp.
  *We moeten een brug bouwen;we hebben Nederlanders nodig voor de bouw.

  Verder schrijf je:”Dan was niemand daarover gevallen?”
  Daar heb je weer de zoveelste onzin.
  Wie is er over gevallen?
  Jij alleen!!!! En voor mij ben je, gezien jouw benadering naar mij toe, niemand!

  *En wie zegt dat ik Surinamer ben?Nog zo’n onzin!!!
  De materie lijkt mij te ingewikkeld voor jou.
  Einde discussie!

  P.S.
  Ga jij mij vertellen wat en hoe ik mij moet uitdrukken?
  Ik blijf bij mijn standpunt.
  En let maar op je zelf zou ik zeggen;problemen genoeg!!!


  Maak melding

 23. @MEDUSA

  Beste Medusa, je overschreeuwt wel erg jezelf.

  Quote

  Zelf een kind kan aanvoelen,dat ik het over het “COLLECTIEF BEWUSTZIJN”.

  Unquote

  We moeten dus raden wat je bedoelt. Ik vind het collectief bewustzijn van de Nederlander een stuk crimineler dan die van de Surinamer. De Nederlanders hebben ook de apartheid uitgevonden maar dat zie je vast niet als uitvinding. Zij waren het die op grote schaal Afrikanen als slaaf gingen gebruiken. Hopelijk wil jij ze ook vrijpleiten van al deze “slimme” uitvindingen. Hopelijk ben je ook volwassen genoeg om te begrijpen wat ik bedoel. Om je gebrek aan argumentatie te maskeren zul je weer met onzin statements komen. We zullen aan het eind van de evolutie zien wie de slimmen waren en welk collectief bewustzijn nog intact is. Je hebt dus nog een heel leven om semiwetenschappelijke bullshit uit te braken. Ik ben het overigens eens met Black warrior en Ba Anansi.


  Maak melding

 24. @Kleine
  Jij bent zelfs klein in verstand.
  Jij schrijft:”We zullen aan het eind van de evolutie zien wie de slimmen waren en welk collectief bewustzijn nog intact is”.
  Hahahahahaha!
  *Wij zullen aan het eind van de evolutie zien.
  Hahahahaha!We,hahahahaha!Jij misschien!
  *Aan het eind van de evolutie hahahahaha!
  Is de evolutie een eindig proces?
  En jij staat n.b. aan het eind te wachten?
  Hahahaha!
  Hou op met dit “stom ongeletterd gedoe” en ga maar slapen,hoor!


  Maak melding

 25. @MEDUSA

  Als er argumenten komen dan vlucht je. Je doet me aan Wilders denken. Suriname bestaat als natie pas 37 jaar maar je wil Surinamers zien die bruggen bouwen en meteen alle specialistische kennis in huis hebben. Je komt me heel gefrustreerd over met je scheldpartijen. Of je Surinamer of Nederlander bent is voor mij eigenlijk niet van belang. Maar mocht je Surinamer zijn dan kom je wel erg verknipt en zwaar psychotisch over. Misschien heb je ook gewoon last van het overbekende postkoloniaal syndroom. De stomste blanke vind je in dat geval slimmer dan de intelligentste zwarte. In dat geval heb ik medelijden met je. Te veel giftige slangen op je hoofd hebben de hersenen waarschijnlijk niet onberoerd gelaten. En ja, de evolutie is uiteindelijk een eindig proces. Net als het heelal.


  Maak melding

 26. De mini-ster heeft het over het veiligheidsgevoel van onze rechters.

  Hij zelf loopt met minstens 17 veiligheidsmannen.

  Wie houdt wie voor de gek????????????????


  Maak melding

 27. De Regering zou de Amnestie niet toepassen, maar door de onder genoemde punten:( en de grondwet laat het ook toe.)
  1. Het was een val geplaatst door NL
  2. Die ene getuige Ruben Rozendaal had bij de een voorde laatste getuigen verklaring alleen maar grote leugens verteld, ik hoef het niet te herhalen.
  Verder wil ik zeggen dat NL met sluwe manieren al die belangrijke mensen omgekocht hebben en als druk op de knop te werk gaat. Als NL alleen maar zegt ok jij moet voor me vechten, dan wordt zijn opdracht uitgevoerd.
  Dat had ik eerder gemerkt bij Pillay en Para en nu merk ik bij ICJ. Eerder van de zo genaamde van de VVD en CDA parlementarier die namens EU sprak terwijl ze voor zich zelve NL spraken.
  Gelukkig dat de Sur rechters lekker en vrij voelen.
  ICJ hou op aub met Uw vieze politiek.


  Maak melding

 28. Direkt na de Ndp winst haalt Misidjan op last van DADA al de beveiligers weg bij rechters onder de mom;

  ,,,,Kom Helpen Bestrijden De Misdaad,,,

  en dan niet lang hierna zegt Miss-i ; och nee hoor,er is alleen maar sprake van verruwing!!!

  Vandaag is Dada verzekert van een “kogelvrije CTU”
  Vandaag wordt Belfort “verwent” door 30 lijfwachten!!
  Vandaag zijn onze rechters STAATSVIJANDEN en dus BANG!!


  Maak melding

 29. Ben je pas Surinamer als je een NDPer bent? Ben je een staatsvijand als ik geen NDPer bent?
  Die paarse bende beschrijft of benoemd iedereen die geen NDPer is voor redimusu, staatsvijanden.
  Wat is dat voor bull-shit?


  Maak melding

 30. De ICJ is volstrekt onafhankeleijk en Belfior absoluut niet. Of de rechters durven bij de minister niet aan te geven dat ze zich geintimideerd voelen of Belfior zuigt dit verhaal uit z’n duim!


  Maak melding

 31. @Radjkoemar Rajaram,

  Kennelijk ben jij niet goed op de hoogte van de inhoud van het proces bij de Krijgsraad. Zelfs Iwan Graanoogst, thans Chef Secretarie op het kabinet van Bouterse had in z’n eigen naïviteit een bom gelegd onder de alibi van Bouterse door te stellen dat Bouterse aanwezig was in het fort toen hij Fred Derby vrijliet. Graanoogst realiseerde zich niet dat er na Derby nog 3 gevangenen waren die nog niet waren omgebracht.
  Vergeet daarnaast ook niet de verklaringen van twee voormalige dienstplichtigen. Ruben Rozendaal heeft dus slechts bevestigd wat andere getuigen reeds eerder hebben gezegd.


  Maak melding

 32. (pasew 03/06/2012 om 12:00 uur) Een goeden middag alsmede de overige forummers.
  Op deze Aardkloot voel ik mij ook (onveilig).
  En ik dacht toen hoe het zou zijn met mijn veiligheid in het hiernamaals.
  Het antwoord kreeg ik middels een (gratis) consult via de Bekende BaasWaterval.
  Daar zal ik altijd beschermd worden door de (witte) engelen.
  Dus geen (paarse)engelen.
  Maar BaasWaterval, hoe zit het dan met de Veiligheid van onze rechters in Su.?
  Wel het antwoord moet ik u thans schuldig zijn.
  Bij deze zou ik u verwijzen naar (STEVE MEYE WONDER).
  Want deze zal zich nimmer veilig voelen in het hiernamaals.


  Maak melding

 33. Doeki zegt net als radjakoemar dat wij heel blij moeten zijn met de verarming van 20% en met de verhoging van de benzine prijs.Als je bedrijf daardoor haast failliet is,moet je een standbeeld van bout daar plaatsen en het elke dag eer bewijzen als de grote lijder aller tijden.De maatregelen van bout hebben hetzelfde effect op het volk als de draaiwinti op de huizen.

  Cobie.


  Maak melding

 34. (pasew): Vandaag zijn onze rechters STAATSVIJANDEN en dus BANG!!
  En dat komt door die PAARSE RUKWINDEN.
  Volgens (Cobie) draaiwinti.


  Maak melding

 35. Fer. E.,

  Ik ga jou vertellen,..

  Obiamang kwam,zag,kreeg de sleutel, en vertrok met onze baas waterval,teneinde voor te bereiden de komst van “The Suri Jezus”

  Ik hoop dat dit gezelschap krijgen gaat aldaar,…

  ……..een kus van de Zwarte Mamba…..


  Maak melding

 36. Er zijn altijg bedreigingen en vooral waneer de schuldigen bestraft worden op hun daden, dan is het nooit en never goed! net kleine kionder als er enigen meningsvwerschillen en of ruzie onstaat, vraagt de ander zijn speelgoed terug!”geef mijn ding terug of je krijgt het niet meer”.

  Maar let wel op! Zodra de rechters verkeerd handelen, krijgen zij een en ander ook op hun bord en neem van mij aan dat er ook rechters zijn die ook verkeerd handelen! hopelijk zijn zij oprecht tegen over de amnestiewet!

  Zolang je eerlijk en oprecht bent, hoef je voor niemand maar dan ook niemand te vrezen! Hoe je keert of wend, ook hier probeert men je leven zuur te maken en daarom zeg ik” alle criminelen, boeven, oplichters, moordenaars, verkrachters, rovers etc.etc. zodanig straffen dat zij nooit meer aan denken iets slechts te gaan denken, laatstaan het verrichten ervan!!

  God zij met de oprechte rechters!!

  Hopelijk is Belford geen mietje! over hem kan ik niet oordelen want ik ken hem niet!!


  Maak melding

 37. Welke interview technieken of onderzoeksmethoden en materiaal heeft Belfort gebruikt bij zijn navraag naar de veiligheid van de rechters????? En WAAROM doet Belfort dit onderzoek???? Voor mij valt hij door de mand!!!!!! Hij maakt de rechters overigens ook erg belachelijk door dit naar buiten te brengen. Ik ben wederom ervan overtuigd dat gerechtigheid niet hoog in het vaandel staat bij deze regering. En natuurlijk moeten Belfort en BAAS zulke grote beveiligingstroepen om zich heen hebben, want deng mang sabbie sang deng doe en sang deng de van plan foe doe e-teh………….


  Maak melding

 38. Medusa, als het zo was dat er elke dag vliegtuigen in Suriname neerstorten dan was het verstandig voor Surinamers om zich te specialiseren in het identificeren van de slachtoffers. Omdat dat niet elke dag gebeurd zou het heel dom zijn van de Surinaamse overheid om onze schaarse middelen te gebruiken om Surinamers daarvoor op te leiden. Wat is er fout aan dat wij de hulp van buitenlanders inroepen om problemen te helpen oplossen die wij (nog) niet zelf kunnen oplossen, alleen gekken die denken dat ze alles zelf kunnen, roepen de hulp van anderen (tegen betaling) niet in. Als Nederlanders willen leren over medicinale planten van het oerwoud, roepen ze de hulp in van Marrons en Inheemsen. Amerikanen roepen de hulp in van Nederlanders in om New Orléans tegen de zee te beschermen, zijn Amerikanen, die naar de maan gevlogen zijn, daardoor dommer dan Nederlanders, die nog niet naar de maan zijn geweest? Surinamers moeten volgens jou in alle gevallen zelf het wiel uitvinden. Met jouw superintelligentie pleit je er eigenlijk voor om alle opleidingen op te doeken, iedereen zoekt het voortaan maar zelf uit. Waarom begin je die filosofie niet in je eigen gezin toe te passen? Je kinderen zullen dan net zo slim worden als hun moeder (of is het vader?).


  Maak melding

 39. @Kleine
  Ga jij het nu opnemen voor NoUncleTomInTheHouse,Black Warrior en Ba Anansie?
  Jij zegt:”Als er argumenten komen dan vlucht je”.

  Vlucht ik?Alles is door mij beargumenteerd!Ik kan jouw hoofd niet opensplijten(hoewel ik die neiging wel heb) om dat inzicht in te pleuren.

  Verder zeg je :”Suriname bestaat als natie pas 37 jaar maar je wil Surinamers zien die bruggen bouwen en meteen alle specialistische kennis in huis hebben”.

  37 jaar!! Ja,Suriname heeft tijd genoeg gehad dit te realiseren.
  (Sinds het ZELF BESTUUR in 1958 had men zich er op kunnen voorbereiden).Ken jouw geschiedenis,Surinamer!!!
  Die mensen hadden ze toch in huis?
  Waar zijn ze gebleven?

  Je vervolgt met:”Of je Surinamer of Nederlander bent is voor mij eigenlijk niet van belang. Maar mocht je Surinamer zijn dan kom je wel erg verknipt en zwaar psychotisch over”.

  Of ik Surinamer ben of niet is voor jou niet van belang
  maar mocht ik Surinamer zijn dan …. blablabla.En nu komt het “maar mocht je Surinamer zijn etc…….
  Hahahaha!Dan is mijn Surinamer-zijn toch van belang?
  Of snap je dit alweer niet?Nog steeds boven je kersepit?

  Je vervoglt:”De stomste blanke vind je in dat geval slimmer dan de intelligentste zwarte”.

  Waar staat dat geschreven?
  Laat me dat weten waar dit door mij staat aangehaald.
  Lezen en begrijpen is tegenwoordig geen kunst,hoor!
  Je kan je op dit gebied laten scholen.

  Tenslotte brabbel je :”En ja, de evolutie is uiteindelijk een eindig proces. Net als het heelal”?

  En dan zal jij aan het eind van dit proces staan om te constateren of jij wel gelijk hebt gekregen?
  Nu maak jij je zelf belachelijk!Dit vond ik van al jouw stomme uitspraken één die het predikaat “aardsdom” verdiende!
  Trouwens dat vinden mijn vrienden hier op bezoek ook!
  STOP!


  Maak melding

 40. @Ba Anansi
  Eindelijk,het is toch niet zo mistig in je bovenkamertje als ik gedacht had!
  Alle landen zijn tot samenwerking met elkaar gedoemd.
  Is het nou de VS, de EU,Cuba,Suriname, het gehate Nederland etc.!
  Surinamers moeten dus niet de pretentie hebben dat ze wel zonder Nederland kunnen;dit blijkt in de praktijk een grote BLUF POKER te zijn.Getuige de aangehaalde voorbeelden.
  Goed zo!Je begint het licht te zien.
  En over mijn gezin,kinderen,mijn vrouw?????
  Laat ze svp uit wederzijds respect buiten deze discussie!Daar vraag ik jou overigens met klem gehoor aan te geven.


  Maak melding

 41. @ Ferdinand Hossenbux wat doe je nou weer? je flikt alweer de TOP!!! Top, top!! volgende keer again!!al kost het weer de kop van de belfort! het werk moet goed gedaan worden en oprecht!!!


  Maak melding

 42. @Sanjay
  Over doekHie wil ik niet eens praten, die Hindoestaan verloochent zijn afkomst. Die bhaiwa spreekt zijn eigen naam niet eens met respect uit, hoe kan hij dan respect voor een ander hebben. Voor de duidelijkheid alle lezers, die vent heet doekHie en GEEN doekie. Of denkt hij van zichzelf dat hij het vaat-doekie is van BAAS 😉


  Maak melding

 43. @MEDUSA

  Ik volg de discussie maar je hebt inderdaad totaal geen argumenten. Statements zijn geen argumenten. Ik denk dat Ba Anansi en Kleine toch wel heel veel meer scholing dan jou hebben genoten. Verder dan wat onzinnig geklets en gescheld kom je eigenlijk niet. Ik denk dat Ba Anansi en Kleine een maatje te groot voor jou zijn. Ik vraag me trouwens af wie je bezoekende vrienden zijn. Ze hebben vast wel hetzelfde nivo als jij en dat is niet erg hoog. Doe ze evenwel de groeten maat.


  Maak melding

 44. aahh.. ik vraag mij af wie van die volksmilitie ministers nou eens kritiek durft te uiten op El Bouta.

  En ook niet die de naar huis zijn gestuurd door the one and only alwetende en uitverkozen Leider die Su gaat redden van de afgrond toch?

  Voelen zij zich veilig?


  Maak melding

 45. @Bruce Lee.
  Ga jij mij het verschil tussen een statement en argument uitleggen?
  Ik zou jou juist willen aanraden iets aan je schrijf en spreektaal te doen.

  Huiswerk voor jou.
  Haal de domme fout die alleen door ongeschoolden wordt gemaakt uit je volgende zin.
  Zin 1.”Ik denk dat Ba Anansi en Kleine toch wel heel veel meer scholing dan jou hebben genoten”.
  Zin 2. “Ze hebben vast wel hetzelfde nivo als jij en dat is niet erg hoog”.

  Omdat je geen hoogvlieger bent, krijgt je van mij een maand de tijd.(gezien jouw geschatte niveau).
  Daarbij mag je bijgestaan worden door jouw maatjes NoUncleTomInTheHouse, Black Warrior, Kleine en Ba Anansie.
  Jullie zijn qua taalgebruik toch uit het zelfde milieu afkomstig.
  Ik verwacht niet veel, maar toch … Succes!


  Maak melding

 46. @MEDUSA

  Grappig dat jij de enige bent die altijd scheldt. Let op je interpunctie. “In één van mijn zinnen staat een fout!Zoek de fout!!!” Dat kan toch echt niet. Zoek de fout! Vergeet ook niet dat beschaving een Afrikaanse vinding is. En ook de oudste bouwwerken staan in Afrika.


  Maak melding

 47. Medusa, ik dacht dat je de uitwisseling van gedachten gesloten had (niet ik), maar toch reageer je op wat ik daarna geschreven heb. Ik heb nergens beweerd dat ik de samenwerking met Nederland niet op prijs stel of afwijs (je moet me geen woorden in de mond leggen). Ik heb zelf in Nederland gestudeerd. Toen ik er studeerde vroegen Nederlanders me of ik na afronding van de studie weer terug ging naar Suriname. Als ik bevestigend antwoordde dan zeiden ze verwijtend: ” je komt hier ONZE kennis opdoen en dan ga je terug naar Suriname”. Wel Medusa (jij als Nederlander), de kennis is niet van Nederland, de kennis is het collectieve bezit van de mensheid, ieder mens is vrij die kennis tot zich te nemen (ga maar studeren). Als we een deel van die universele kennis als ons nationaal eigendom geen claimen dan kunnen we ophouden. Nederland zou dan geen gebruik mogen maken van de boekdrukkunst (Chinees) of de kennis om ijzer te smelten en staal te produceren (Afrikaans) het gebruik van de 0 {nul} (Arabisch of Indiaas) waardoor computers nu mogelijk zijn en zo kan ik eindeloos lang doorgaan, dat zijn namelijk geen Nederlandse uitvindingen of ontdekkingen. Zo geredeneerd zouden Nederlanders misschien alleen kaas mogen maken en misschien dat niet eens. Hou dus op om te doen of “Nederlandse” kennis iets unieks is dat door anderen niet geleerd/overgenomen kan of mag worden. Nederlanders schromen er, terecht, niet voor goede ideeën van andere volkeren over te nemen, Surinamers mogen dat ook.


  Maak melding

 48. En natuurlijk lees je weer de meest onzinnige reacties van het gepeupel hier op waterkant.net.

  Deze zwakbegaafden worden op geen enkele manier belemmerd door hun gebrekkige denkvermorgen.

  Dom gezwets en de meest banale postings is dan ook hun kenmerk. Als voorbeeld gaan we ene medusa nemen, typisch geval van een zwakbegaafde infantiel.

  “Zaterdag 2 juni 2012 om 21:16 uur, door MEDUSA
  Nederlanders zijn veel slimmer ”

  Ja dus volgens deze zwakbegaafde zijn Nederlanders veel slimmer dan Surinamers.

  In dezelfde posting van lezen dan ook.

  “Suriname loopt daarom economisch,medisch,militair,qua politiek en diplomatie,
  wetenschappelijk,technisch,qua kunst en cultuur ver achter op Nederland.

  “Dus ik vind het nogmaals oerstom en primitief Suriname met Nederland te vergelijken.”

  Ja inderdaad medusa het is inderdaad oerstom en primitief om Suriname met Nederland te vergelijken. Jij bent dus oerstom en primitief om die vergelijking te maken.


  Maak melding

 49. Maar natuurlijk voelen rechters zich veilig in Suriname en dat zullen ze ook zo geventileerd hebbn aan de minister.

  De meeste rechters hebben bewaking en that’s it, mochten ze zich onveilig voelen is de minister de persoon tegen wie ze dit horen te zeggen, hij is de enige die voor extra bewaking zou kunnen zorgen.

  Wel zou ik aan de minister zeggen om de rechters belast met het 8 dec. proces per direct extra te laten bewaken, de landverraders zouden geen moment aarzelen om deze rechters wat aan te doen en die in de schoenen van de regering te schuiven, zo zijn ze, zo werkt het. Het land destabiliseren is hun doel en daarom moeten wij vanuit gaan dat ze tot alles in staat zijn.


  Maak melding

 50. belfor jij bent een gedoger.

  Een gedoger van de moordenaar en dus onbetrouwbaar!
  Die troep in Suriname kun je alleen stopzetten, door principieel niet te werken voor een moordenaar.

  Het dienen van de duivel is strafbaar.
  Klaar is klara.


  Maak melding

 51. @Ba Anansi
  Heb ik daarna het woord tot je gericht?Of vergis ik me?
  En bovendien is het relaas dat je probeert te geven bij een ieder met een klein beetje algemene ontwikkeling en scholing wereldbekend.
  Dus niets nieuws!!!!Kennis moet universeel blijven!
  Maar dat haalt niet weg dat de bijdrage van de Nederlanders op allerlei gebied ook van onschatbare waarde is (geweest) voor de totale mensheid.En dat voor een landje dat alleen maar kaas zou moeten kunnen maken is dat het summum …. dat mag dan toch gezegd worden!!!!De Hollandhaters(Nederland kan niets goeds in hun ogen)ondanks het feit dat ze hier gestudeerd hebben,zijn door hun haat alle contact met de werkelijkheid kwijtgeraakt,kunnen het niet over hun lip krijgen en proberen dat op allerlei manieren te bagatelliseren.
  Dat vind ik dwaas,dom en laf!


  Maak melding

 52. @Afu Sensie
  Ik wist wel dat dat boven jouw kersepit zou uitsteken,maar ik heb het toch geprobeerd.
  Niet geschoten is trouwens altijd mis!
  Typisch een NDP’er dom en kortzichtig!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.