Korps Politie Suriname pakt machtsmisbruik aan

28

PARAMARIBO, 3 jun – Het Korps Politie Suriname, KPS, gaat intern machtsmisbruik te lijf. Volgens De West zijn twee politieofficieren geschorst wegens wangedrag tegenover rekruten. Eigenlijk komt de maatregel laat, omdat er al lang klachten liepen tegen het duo. Volgens politiechef Humphrey Tjin Liep Shie is het onderzoek al vergevorderd.

Het onderzoek moet vaststellen welke overtredingen zijn begaan. Tjin Liep Shie wil niet praten van één of meerdere misdrijven. Het is allemaal wel erg genoeg om maatregelen in de tuchtrechtelijke sfeer te rechtvaardigen. Toch zeggen rekruten dat er sprake is van feitelijke aanranding door de beide instructeurs van de politieopleiding. Ook werden rekruten getrakteerd op buitensporig zware fysieke testen. Het waren dan steevast lui die ageerden.

Hoewel lang niet alle rekruten even open zijn, loopt het onderzoek gestaag. Enkelen zijn blij met de aanpak, omdat ze dan ook bevrijd zijn van de twee. Volgens de krant is het bij het korps allang bekend, dat sommige instructeurs misbruik maken van hun macht. Rekruten en jonge politieagenten worden flink gechanteerd. Ook worden zij aangezet tot foute handelingen. Onlangs werden twee agenten aangehouden op verdenking van moord.

28 REACTIES

 1. Ik zou zeggen begin eerst maar in de top te saneren, dus de politieke eind verantwoordelijken moeten het veld ruimen. Als de leiders verdacht worden van een coup, moord, fraude en drugssmokkel, hoe kun je dan als politiekorps nog geloofwaardig overkomen ? Op dit moment is er anarchie binnen alle ambtelijke instellingen. Een politicus heeft een voorbeeld functie. Ook jij als ouder hebt een voorbeeld functie voor je kinderen. Niets is menselijker dan kopieer gedrag vertonen. En dan denk je dat je het goed doet.
  Zo lang het gezwel niet met wortel en al is verwijderd, blijft het door etteren.


  Maak melding

 2. hallo waarom weten jullie zoveel,, het is nooit goed voor jullie steeds die negatieve houding,, men weet hier op waterkant veel te vertellen zonder dat ze wat weten er hoor ,,,,


  Maak melding

 3. jij met je eigen verhaal begin bij je zelf,,doe wat voor suriname niet zitten en praten als jij het beter kan waarom zit je maar doe wat niet praten ,,praatjes vullen geen gaatjes hoor,,


  Maak melding

 4. Ik hoop dat die kerel die nu minister is bij Justitie, dat ie zaken kan aanpakken, zoals wat hierboven staat.
  dit zijn berichten die tenminste bij mij niet als schokkend aankomen, in die zin dan, en dat gaf ik eerder aan, binnen dat korps daar wemelt het van ellende. En als ook nog agenten verdacht worden van moord ja, dan is het geen ellende, maar een catastrofe
  binnens kamers, maar goed kijken en afwachten op dingen die komen gaan of niet.


  Maak melding

 5. Het Korps Politie Suriname, KPS, gaat intern machtsmisbruik te lijf::::

  = Ik zou zeggen KPS wees transparant en geef de namen door.
  =130 kg goud met een straatwaarde van 5 miljoen Amerikaanse dollars gepakt.
  =Wie zijn de mensen, men doet zo geheimzinnig en praat er niet over.

  =Is het soms de zoon van de President of hem zelf?? =Waarom houd men alles geheim???

  =De kleine man zijn naam had allang in de krant gestaan.


  Maak melding

 6. Ferdinand, Ferdinand jawel! Hossenbux kijk dat is pas reactie! Top man!! zie je kan het wel!! Jeetje me preetje! Goed zeg! je staat in + 9 van mij eentje erbij!!

  Even over de nieuwsbericht:
  Het had al eerder moeten gebeuren maar goed, liever laat als nooit! ergens moet een begin zijn. Let wel! er spelen nog meer achter de schermen. Hopelijk dat zij daar ook achter komen. In mijn ogen zou een heropvoeding, ook met duidelijk en strikte afspraken op zijn plaats zijn!!!

  Alle succes toegewenst!! en te hopen dat je hen kunt vertrouwen!!


  Maak melding

 7. Het is alom bekend dat de politie maar zeer zeker alle uniform dragende gezagdragers zich misdragen en zich de koning zelfs wanen.
  Zelfs de schuld uitspreken, terwijl dat een taak is van de rechter, wordt als normaal beschouwd.
  De heren van de politie in het bijzonder alsook de militaire politie treden ongepast op tegen de burgers. Als je hen vriendelijk antwoord geeft op hun vragen is er niets aan de hand maar owee als je bij de hand blijkt te zijn door echte redelijke en eerlijke vrage te stellen zoals “waarom wordt een ander eerst geholpen terwijl ik eerder was ik ben toch aan de beurt” je schrikt van het antwoord “meneer ik maak uit wie hier aan de beurt is etc ”
  Vriendelijkheid, transparant en integer en betrouwbaar dat is wat het moet worden.


  Maak melding

 8. Machtsmisbruik is nou toch “mode”in Sur, het is “in” Het voorbeeld is ingezet door BAAS, dus wordt dat voorbeeld gevolgd! Inmiddels zijn er ook geluiden dat min van onderwijs ook haar macht misbruikt: niet met iedereen willen praten, fort om zich heen bouwen, medewerkers beledigen. Dus tja, “machtsmisbruik”is de norm in Sur 🙁


  Maak melding

 9. Machtsmisbruik en mensenrechtenschendingen staan hoog in het vaandel bij de meesten van deze lieden van de KPS, en meestal zijn het degene die thuis geen moer te vertellen hebben en moeder de vrouw het voor het zeggen heeft, en tevens speelt het uniform en het wapen wat ze dragen een grote rol, en weten vaak daar niet mee om te kunnen gaan, en camoufleren dat met onbeschoft gedrag, en intimidaties.
  Mensen worden vervoerd achter op een pickup met hun handen gebonden op hun rug als een leguaan, en als verdachte wort je opgesloten in een overvolle cel, waar je niet eens een bed hebt om op te liggen, allemaal mensenrechtenschendingen, maar voor deze lieden een normale zaak, en eindelijk wordt er een keer over gesproken, maar nu nog de uitvoering.


  Maak melding

 10. Instructeurs die zo tekeer gaan zijn gefrustreerd. Behalve ontslag hebben ze ook behandeling nodig.Is het zo dat deze merdewerkers uit rancune daar zijn geplaatst of hebben ze op een of andere wijze binnen het korps gefaald? Hoe lang duurt deze ellende al? Waarom heeft men dit nu pas ontdekt? Wij burgers moeten weten hoe het staat met de opleiding van agenten,want als ze zo opgeleid zijn, raken ze zelf ook gefrustreerd en reageren alles af op de burger.


  Maak melding

 11. Zondag 3 juni 2012 om 10:43 uur, door Ferdinand Hossenbux

  Ferdinand,
  Zie je wel,je kan het! Het heeft toch geholpen hé.Alle maal +….plussen. Wij zijn hier bezig om elkaar te helpen broder. Alles vóór ons Swieti Sranang. Ga zo door Ferdinand……. uit Utrecht.

  Groet,Ram Ram,Goeda hafies ( Veel Wijsheid !!!)


  Maak melding

 12. Mary Lou ga jij je BruduVremusu aanbidden! Jou tijd komt nog om te begrijpen! wat doe jij dan nog bij de vereniging redimusu? Maak je zelve niet belachelijk en verdwijn van deze forum!!!!Hopelijk heb je rust.

  Ferdinand je doet het goed!!! Kijk waar mary Poe eindigd!!


  Maak melding

 13. De Korpspolitie Suriname deugt voor geen ene meter, althans een deel ervan.

  Eigen ervaring! Gesloten periode voor de Kwie-kwie vangst toch wezen vangen en jawel 12 stuks gevangen en ik ben betrapt en beboet voor Srd 50.– de stuk. Kwie-kwie in beslag genomen door die hufter van de politie.

  Mijn familie woonde toevallig naast die hufter. Familie constateerde die zelfdedag Kwie-kwie klaargemaakt en opgegeten door hen. Wat concludeer je dan!! Ik mocht het niet maar wat doet hij??

  Dus oppakken die hufters een, goede les geven en bij tweede misstap ontslaan en een fikse boete opleggen.


  Maak melding

 14. (@Black-Mamba) Mijn advies in deze. Wanneer je wederom met kwie-kwies wordt aangehouden door deze dienders, moet je ze dan in het vervolg kwie-kwies vol (kwik) overhandigen. Dan kan jij genieten van die hufter van de politie. Maar je dient je ook een beetje aan de Wet te houden. Anders kunnen wij straks geen enkele lekkere kwie-kwies meer vangen.


  Maak melding

 15. @Labaria

  Het liefst zien jullie redimusu’s alle tegengeluiden verdwijnen. Dat is niet erg democratisch. Maar een zwakbegaafde als jij kan ik nauwelijks iets kwalijk nemen. Je bent niet verantwoordelijk voor je eigen daden.


  Maak melding

 16. @ Fer. E. helemaal met je eens maar een keertje stiekem dacht ik….. je weet wel tog?? Oke, hen waren de dienders en wat doen zij? zichzelf bediend! maar niet verdiend!!

  Overhandigen met vol kwik is ook niet de juiste oplossing voor deze aasgieren!! Goede heropvoeding, beboeten??? Bijten is ook geen optie want zij hebben de Balata en a revolver! dus ik moet na mijn zegje alles afstaan en als een bangerd weggaan!! en steeds ja meneer, ja meneer roepen! wel was ik later van plan naar politie Keizerstraat te gaan om te praten maar zou je te horen krijgen? JA HET IS ALLEMAAL GOED EN WEL JUIST GEHANDELD EN DAARMEE IS DE KOUS AF!! Zonde van mijn tijd, dure benzine, slijtage vd auto etc.etc je weet het wel!!

  Volgende keer vlak daar koken en zoveel mogelijk opeten en als ik weer gepakt wordt, ga ik voor ze uitpoepen!!

  Ik hou wel zeker rekening met jullie!!!


  Maak melding

 17. Bruce L. ja hoor dat is hun doel, deze zichzelf noemende zgn. democraten dulden geen tegengeluid.

  Ze zijn hier bezig om elkaar te helpen volgens lalbahadoer. Ze zijn veroordeeld tot het helpen met plusjes en minnetjes, want aan argumenten en feiten ontbreekt het de anti’s nou eenmaal.


  Maak melding

 18. Het aanstellen van een Nederlands kader zal de corruptie onder de Surinaamse politieagenten voor eens en voor altijd de kop indrukken een compagnie Mariniers zal ook de Surinaamse regering elimineren,probleem opgelost,eigenlijk moet NL gewoon de macht in Suri weer in handen nemen,probleem opgelost en iedereen incl.de Suries is weer gelukkig.


  Maak melding

 19. @wijna,
  Laat jij je effe nemen door de Nederlandse mariniers viezerik.
  Dit zijn de zeepsop vriendjes van de lieve president geweest.
  Oftewel handelspartners sukkel die je bent.
  En Nederlandse agenten zijn echte boolers maar dat kun jij weten.

  Ja sorry ben zeker ongesteld dat ik zo reageer.
  Als er ergens agenten zijn die losers zijn dan zitten deze wel in Nederland dusssss…..
  Waar jij het lef vandaan haalt om die whities zo te zetten dat deze niet corrupt of de oplossing is voor sranang is een schande…..

  Ik ga rustig verder bloeden …..


  Maak melding

 20. Nee, absoluut niet Witte broeders zijn geen oplossing.

  Geef de surinaamse jeugd de kans om de zaken op te pakken.
  Nu in nagenoeg alle gelederen dinosaurussen die het land besturen.
  Al dan niet corrumperende dino’s.

  Echt vers nieuw bloed.algehele opschoning.
  Dat zou de beste remedi kunnen/moetene zijn.

  gegroet.


  Maak melding

 21. Maandag 4 juni 2012 om 10:50 uur, door Afu Sensie
  Wij kunnen zelfstandig nadenken. Wij zijn absoluut géég makke lammetjes !

  Inderdaad Afu Sensie; met die gedachten zijn wij opgevoed ! Wij zijn op de wereld gezet om elkaar te helpen. Ontbreekt dit soms aan je opvoeding ???!!! Wij zitten niet op een ander te wachten. Wij kunnen ons bootjes zelf doppen.

  Waarom zijn wij ‘anties’??? Omdat wij niet bereid zijn om als al die makke NDP lammetjes alles té accepteren ? Ben(zijn) je(jullie) soms jaloers, dat wij zelfstandig kunnen nadenken ?

  Dat wij keer op keer tijd en energie steken in de onderwerpen om ons mening zelf te vormen ? Wij gaan dit blijven doen, uit liefde vóór Swieti Sranang.

  En niet om één criminele niets nutten te verdedigen of hand boven hun hoofd te houden. Dat soort zaken laten wij aan jullie soort over Meneer Afu Sensie. Alles wat wij hier doen, is vóór mijn én jou Suriname !Een Suriname die van ons allemaal is .Allemaal uit LIEFDE !!!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding

 22. Ik vraag u om van de Nederlandse mariniers te houden,ik vraag u niet om van mij te houden ik houd alleen van mij zelf en als de Nederlandse mariniers landen is het voor mij nog maar kort dag,Charles Taylor here I come ff 11 jaartjes zitten in het Scheveningse resort.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.