Suriname heeft voldoende in huis voor EU-ACP

59

PARAMARIBO, 2 jun – Suriname heeft voldoende opvangmogelijkheid voor de eerstvolgende bijeenkomst van parlementariërs van de ACP en de EU. Dit stelt het parlement in een verklaring. Hotel- en vergaderruimtes zijn er genoeg en ook de kwaliteit mag er wezen. De Nederlandse Europarlementariër Toine Manders ziet het toch anders.

Kwantiteit en kwaliteit zouden niet zijn wat ze wezen moeten. “Er zou een tent moeten worden gehuurd, dat brengt ook kosten met zich mee”, zei Manders tegenover de Wereldomroep. Er is inderdaad zo’n tent en die wordt ook gebruikt voor internationale conferenties. De tent is groot genoeg en biedt voldoende comfort. Onder meer hebben de directeuren van regionale telecommunicatiebedrijven op deze manier vergaderd.

“Het betreft een ruime, goed voorziene conferentiezaal die aan alle eisen voldoet”, zegt parlementariër Rabin Parmessar tegenover de Ware Tijd. Als lid van het organiserend comité ziet hij geen problemen met opvang in november. Dan zijn in Paramaribo ruim vierhonderd parlementariërs en functionarissen bijeen voor hun jaarlijkse conferentie. Hotel Torarica wordt het centrum. Een technische commissie van de EU keurde de accommodaties al eerder goed.

Bekijk ook:

59 REACTIES

 1. “Suriname heeft voldoende in huis voor EU-ACP”

  – moordende president?
  * check!

  – veroordeelde javaan?
  * check!

  – commando-leider in de coalitie?
  * check!

  – corrupt politiesysteem?
  * check!

  – geschiedvervalsing?
  * check!

  – wapens in het parlement?
  * check!

  – leugens, bedrog en zelfverheerlijking?
  * check!

  – nepotisme?
  * check!

  tja… Suriname heeft inderdaad alles in huis…


  Maak melding

 2. Kan iemand mij vertellen hoeveel dit de Surinaamse bevolking gaat kosten?? en wie voor de kosten gaat opdraaien. Para heeft behoefte aan een goede ziekenhuis dames en heren.


  Maak melding

 3. @BakraBasi

  Worden jullie niet moe van dit soort afbrekend gedoe. Wees eens inhoudelijk en houd je frustraties voor je. Suriname heeft een echte leider en de bevolking heeft hem democratisch gekozen. Dat jij en andere gefrustreerden dat niet leuk vinden is prima. Maar je als een kleuter gedragen is zo on-Surinaams. Onze president is de president van alle Surinamers en jouw koningin is de koningin van alle Nederlanders. Die ga ik hier toch ook niet afzeiken.


  Maak melding

 4. Niet boos worden hoor, Mama, maar er is een wezenlijk verschil tussen gekozen worden door de Nationale Assemblée en gekozen worden door “het volk”.
  Uw opmerking over de Koningin der Nederlanden slaat als een tang op een varken : zij heeft, in tegenstelling tot een president. geen enkele politieke invloed.


  Maak melding

 5. De Koninging van Nederland ís niet eens gekozen… ze is dan ook puur ceremonieel.

  Je moet Baas vergelijken met Rutte – dat slaat meer hout.

  Overigens ben ik geen Nederlander – dus uw aanname dat Beatrix “mijn” Koningin is, is onjuist.

  En één van de verschillen tussen Baas en Rutte is dat Rutte nooit 15 mensen heeft vermoord, talloze vrouwen en kinderen heeft verminkt, niet in de drugshandel zit (tot het tegendeel is bewezen – wat in Suriname lastig is, omdat het juridisch stelsel kapot is gemaakt door Baas) en niet aan de basis heeft gestaan aan 3 machtsgrepen en 2 burgeroorlogen.

  To name a few…


  Maak melding

 6. @ mama is boos.
  Ik wordt moe van die paarse onzin die jullie hier dagelijks etaleren.Jou president is drugs veroordeelde crimineel, jou president is hoofdverdachte van massamoord om onschuldige landgenoten. En dit Nog een echte leider is iemand die met verstandige en goede oplossingen komt voor de problemen in zijn land, ik heb jou president nooit op iets verstandig kunnen betrappen, sterker nog hij bestempeld vreedzame demonstranten als vijanden van Suriname, hij geeft geen goede voorbeeld aan de jongeren in het land.dus degene die Crimineel Bouterse als een leider zien zijn naar mijn mening niet helemaal goed bij hun harsens.


  Maak melding

 7. Wauw … dat een organisatie van een evenement groot nieuws is in Suriname is merkwaardig. Kennelijk heeft men weinig vertrouwen in het organiseren van dergelijke evenementen. Wat een geld verkwisting is dit. Ga lekker met z’n allen video chatten..veel goedkoper. Didibri gaat over de hongerige buiken van z’n volk. Alles moet wijken voor baas. Hij moet en zal een podium krijgen.
  De bevolking is de komende maanden veroordeeld tot rijst met Antroewa. @Mama is Boos, Suriname heeft geen echte leider. Het is een plee figuur die de belangen van Suriname heeft geschaad. Suriname wordt in één adem genoemd met Zimbabwe. Voor een echte Surinamer is dit onderteerbaar.


  Maak melding

 8. Hmmm dit is toch even iets anders dan de kwestie rondom de Amnestiewet. Daar ben ik tegenstander van en ook de evenuele aanwezigheid van Bouterse tijdens zo’n vergadering. Maar ik vind deze Toine Manders van Nl wel een mierenneuker. Je gaat toch niet lopen zeuren over accomodatie? Je mag wel kritiek hebben op de Amnestiewet maar niet zeiken over een tent. Dat vind ik een vorm van spijkers op heel laag water zoeken. Jammer, op deze wijze speel je de pro – aanhang van Bouterse in de kaart.


  Maak melding

 9. @Mama is boos: helaas is BakraBasi inhoudelijk echter onzorgvuldig. Hij schreef:

  moordende president?
  * check!

  – veroordeelde javaan?
  * check!

  – commando-leider in de coalitie?
  * check!
  Maar vergat te vermelden: -President: veroordeelde drugscrimineel (coke handelaar)
  -commando-leider in de coalitie: veroordeelde drugscrimineel(coke handelaar)
  En beide heren zijn nog volop actief in deze handel, en niet alleen zij gezien de kastelen van huizen en grote dure auto’s die rondrijden in Suriname. Dat is met eerlijk werken in Suriname niet te verdienen.


  Maak melding

 10. @Mama is boos.
  Zaterdag 2 juni 2012 om 18:07 uur, door Mama is boos
  @BakraBasi
  Jij schrijft:”Onze president is de president van alle Surinamers!”
  Is dit waar??????????????
  Heb je wel naar de laatste toespraken geluisterd?
  Dit is hem trouwens duur te staan gekomen,tijdens de EU gesprekken.

  Woon jij in Suriname of niet!

  En verder schrijf je:”en jouw koningin is de koningin van alle Nederlanders”.

  Daar ben ik het roerend met je eens!


  Maak melding

 11. geen zorgen om suriname .rutte heeft nog meer problemen dan bouterse.voetsel banken hebben wij gelukkig niet in suriname terwijl nederland een rijk land is en toch duizenden voetsel banken .suriname is dan niet rijk maar wij gunnen nederland die 20 miljoen voor voetsel voor de armen in dat rijk land .het surinaamse volk heeft voor dd boouterse gekozen en als nederland dat leuk vindt of niet wij liggen echt niet wakker van nederland ,behalve als ze willen komen investeren .maar dat geld mogen ze in ieder geval houden die suriname van ze tegoed heeft .ik ben een rasechte surinamer en ik vindt het een vernedering als nederland dat geld vroeg of laat toch gaat geven .nederland moet dat geld houden voor haar eigen burger die in armoe leeft .zo arm is suriname niet om op 20 miljoen te wachten .wij hebben onze trots .nederland zal het in 2015 merken dat het surinaamse volk weer bouterse kiest als onze leider .


  Maak melding

 12. @Ronald.

  Weet je wat het grote verschil is tussen een Nederlander, en een Surinamer?
  ____________________________________________________

  Een Surinamer denkt 10x per dag aan Nederland.

  Een Nederlander denkt nog geen 10x per jaar aan Suriname.
  ____________________________________________________

  Oftewel; Surinamers denken dat Suriname net zo belangrijker voor Nederland is, als Nederland voor de Surinamer is.

  En om eerlijk te zijn; they (the Netherlands) don’t give shit.


  Maak melding

 13. @Ronald – Suriname geen voedselbanken? En hoe noemen jullie daar in Suriname dan die smerige openlucht keuken van Paul Somohardjo’s Pertjajah Luhur. Een politieke partij die eten staat uit te delen aan de armen. En dan ook nog een boete krijgen van de Surinaamse hygienische dienst vanwege voedsel dat eigenlijk al over de datum is te gebruiken en de boel niet goed schoonmaken. In Nederland delen we voedsel uit zonder dat er politieke bijbedoelingen zijn en we regelen dat verder ook netjes zonder smerige toestanden. Kom op zeg.


  Maak melding

 14. Overigens zit in in de USA en niet in Nederland, maar hier delen ze dus ook voedselbonnen uit waarmee je dan een smerige hamburger bij de MacDonalds kunt halen. In de arme buurten (ja dat zijn dus 99% zwarte buurten) zi eje gewoon reclame borden van McDonald’s en BurgerKing etc. met “foodstamps accepted”… ze maken er zelfs reclame voor… en toch is de USA een rijk land. Zo raar is dat dus niet dat ook Nederland voedselbanken heeft.


  Maak melding

 15. Anyway- ik heb wel weer zin om naar Suriname te gaan zeg. Top land. Jammer van die Bouterse en de rest van dat gajus in de regering – maar ja Suriname is meer dan alleen meer de regering. Als Bouterse weg is, zal Suriname er nog zijn. En ik ga er lekker naar toe zo lang als het kan. Lekker puh.


  Maak melding

 16. @BakraKAsi ja dat is wel waar de meeste Nederlanders (ik dus niet) denken helemaal *nooit* aan Suriname. Als je in een gemiddeld Nederlandse stad op straat aan iemand vraagt “waar is Suriname” zie je ze gewoon denken.. Eh.. ja Nee het is dus niet de Antillen.. en oja ok niet Indonesië, dat was vroeger namelijk wel belangrijk, maar Suriname.. ja ik ken wel een Surinamer, bij mijn tante op het werk. Of was die Indonesisch? Geen idee. Oja, wacht ik weet het: in Zuid-Amerika, aja daar. …En dan nog geen flauw idee waar precies in Zuid-Amerika het is.

  Overigens als je erover begint zijn ze meestal wel nieuwsgierig en als je vraagt van “zou je er wel eens heen willen?” zegt bijna altijd iedereen ja, lijkt me een leuk land.
  Maar ze weten er niks van, het is niet in het nieuws, tenzij er weer wat met Bouterse aan de hand is, en dat is meestal toch negatief vanwege dat hij een internationaal veroordeelde crimineel EN president is- en verder speelt eigenlijk helemaal geen enkele rol- behalve in sommige delen van Amsterdam en Rotterdam misschien, maar ook daar niet echt…

  Het is de laatste jaren wel een beetje verbeterd door allerlei Nederlandse TV shows die daar worden opgenomen, Suriname op een positieve manier wat meer in het nieuws. Het wordt momenteel helaas alleen weer compleet overschaduwd door Bouterse en zijn regering vol met criminele malloten.


  Maak melding

 17. @Rob de mega bakra

  Ik heb hetzelfde met Nederland. Als die rechtsextremistische bende daar weg is krijg ik misschien ook weer zin het land te bezoeken. Maar vind je het trouwens geen schande dat de graaiende blanke elite in de VS en de rest van de wereld zich verrijken ten koste van anderen? De bankencrises is niet door de zwarten veroorzaakt. De zwarten en de arme blanken zijn juist de dupe van de graaiende blanke elite. Wat vind je daar eigenlijk van?


  Maak melding

 18. Overigens Nederland en voedselbanken… nu ik erover nadenk: misschien is dat toch wel beetje politiek, de SP (=Socialistische Partij, dit voor onze Suri vrienden die de NL politiek niet volgen, dat kan ik me namelijk goed voorstellen want het is erg boring) maar die SP dus.. die zijn wel vaak bij de voedselbanken betrokken.. verdacht vaak zelfs. Ze hebben er ook politiek belang bij om te doen alsof het super kut gaat in Nederland en dat *dus* de rijken maar meer belasting moeten gaan betalen voor de zwakke zielige mensen…


  Maak melding

 19. @Rob de mega bakra

  Je kunt ook alle propaganda en onzin in een lange reactie schrijven. Dat scheelt een hoop scrollen. En de SP heeft gelijk. Het gaat superkut in Nederland en het wordt nog veel erg. Maak je borst maar vast nat.


  Maak melding

 20. @Corantijn ja kan ik me voorstellen… bedoel je met rechtsextremistische bende de PVV of de hele regering? (Ik vind VVD nog wel kunnen)

  Overigens heb ik wel zin om naar Suriname te gaan, ongeacht welke regering er aan de macht is.

  Ja het is een schande, eigenlijk wel. Maar iedereen die de kans krijgt doet dit uiteindelijk. Kijk naar China. Communistisch, echt niet. Graaien wat je graaien kan en alleen aan jezelf en je eigen familie denken. Het lijkt erop dat de blanke elite gewoon het allerbeste door heeft hoe je zoveel mogelijk kunt graaien. En ook Nederland gaat langzaam die kant op, kijk dan hoe vaak er weer een 50+ babyboomer in het nieuws is die bestuurder is bij een ziekenhuis/woning corporatie/bejaardentehuis/etc. etc. of burgemeester (niet gekozen ook nog….) met een salaris van 2x of 3x wat eigenlijk maximaal mag (de Balkenende-norm) die vervolgens ook nog de boel jarenlang belazerd heeft met bonnetjes declareren (hallo Bram Peper) en uiteindelijk tegen de lamp lopen met fraude praktijken… geld wegsluizen…

  Ja oude blanke mannen begrijpen heel erg goed hoe dat moet: aan heel veel geld komen zonder vieze handen te maken. Daar kan Bouterse nog wat van leren.


  Maak melding

 21. @Corantijn Superkut in Nederland… ik weet het niet hoor. De Nederlanden economie zit eigenlijk gewoon aan Duitsland gekoppeld. Het gezegde is ook “Als Duitsland niest, heeft Nederland de griep”. En met de Duitse economie gaat het momenteel uitstekend. Nederland moet gewoon die situatie met die belachelijke hypotheekrente aftrek oplossen- dat gaat een hoop trammelant opleveren als de huizenprijzen in elkaar zakken- maar verder zou het prima moeten gaan. Nog steeds een solide AAA land. Kun je van de USA niet zeggen.


  Maak melding

 22. Maar mijn lieve god,wat is er nou zó erg aan voedsel
  banken(en geen voetselbanken)?
  Geef het liever aan de armen i.p.v. het weg te gooien toch?(over duurzaamheid gesproken!!!!)
  We hebben nog steeds de absurde gewoonte Suriname met Nederland te vergelijken.Wat achterlijk en dom zeg!!!
  Suriname zou zich geen voedselbank(en) kunnen permiteren;alles(de houdbaarheidsdatum veroverschreden) licht nog voor verkoop in de Chinese schappen.
  Terwijl er mensen rondlopen die er behoefte aan zouden hebben.Er heerst bittere armoede in Suriname en niemand kan ze hulp bieden (dus geef me maar voedselbanken).


  Maak melding

 23. Geen voedselbanken in Suriname maar wel familie ondersteuning vanuit Nederland met een omvang van ongeveer euro 150.000.000/jaar. of wel euro 300/Surinamer per jaar.


  Maak melding

 24. aah…..tent of geen tent!

  Zoals al gesteld kunnen we dan EL Bouta en zijn volksmilitie presenteren aan een internationaal forum ter voorberieidng op de gang naar het internationaal gerechtshof.


  Maak melding

 25. @Rob de mega bakra

  300 jaar roven en stelen, mensen misbruiken en gezamenlijk weerloze landen als Irak en Libie binnenvallen om olie te stelen hebben volgens jou geen vieze handen opgeleverd. Daar kan Bouta inderdaad heel veel van leren. Ja ja, ik begrijp dat je die vieze oude blanke mannen slim maar vooral onschuldig vindt. Ik had niet anders verwacht van een simpele blanke als jij.


  Maak melding

 26. @NoUncleTomInTheHouse

  “Irak […] binnenvallen […] vieze oude blanke mannen”

  Irak werd binnengevallen onder het commando van Colin Powell, een “neger”. Kadaffi (voormalig leider van Libië), was een Afrikaan…

  Ben je nu klaar met je “witte mannen haat” ?


  Maak melding

 27. Ik hoop dat alles naar wens mag verlopen in Suriname en dat het niet gaat regenen met een opgezette tent.

  =Wat men niet moet vergeten is de VEILIGHEID van al die buitenlanders in Suriname.

  =Zijn er genoeg agenten om de veiligheid te waarborgen??
  =Zijn “sommige” buitenlanders wel veilig voor onze eigen parlementairs??


  Maak melding

 28. Het is mij opgevallen dat “sommige” Surinamers NIET weten hoe zij iets moeten uitleggen zonder dat de ander last van heeft.

  =Men klaagt steeds over de Nederlanders en gebuiken het woord bakra’s heel veel. Dit op een negatieve manier.

  = Bijna 75% van alle Surinamers heeft iets met een blanke: een man, vriend, kind kleinkind noem maar op.
  Hoe verkoop je het negatieve aan je familie die ook blank bloed heeft. (HYPOCRIET)noemt men dit.


  Maak melding

 29. Deze Toine Manders zou ik graag face to face willen ontmoeten en de discussie met hem willen aangaan, deze gast denkt zo negatief over ons land, kamt eea af, wat denkt ie wel, op zijn hollands uitgedrukt hij is een patjakker, ja echt. Een zielige man, ik heb geen andere woorden voor, een tip voor hem, wat je denkt
  van Suriname ga zo door, zij redden het daar wel!!!!
  En nog wat als je zo denkt reis dan af naar Paramaribo
  ga midden op het grote plein staan en kraai uit wat op je hart ligt, dan ben je een kerel!!!!!!


  Maak melding

 30. @Zaterdag 2 juni 2012 om 23:20 uur, door Ira
  En de hele top van de president incl. de president heeft in Nederland gewoond (en gestudeerd)!


  Maak melding

 31. Suriname gaat de ACP/EU conferentie accommoderen in een tent?

  Wat voor nonsens is dit nou weer? Zijn we nu in de kolonel Gadaffi modus beland dat er in een tent geconfereerd moet worden?

  En die Parmessar gaat het gebruik van die tent ook nog lopen verdedigen. Voor schut dit. Kennelijk is hij die baks welke bout hem gaf nog niet helemaal te boven gekomen.

  Manders kan wel een zeurpiet zijn, maar het is wel de EU die voor logistiek c.q. accommodatie van die meeting betaald.
  En ja, love it or hate it, maar wie betaalt, die bepaalt. En Suriname betaalt dus niet.


  Maak melding

 32. De Regering van Sur moet niet meer slapen en een gepaste en een correcte antwoord geven zolang NL negatief reageert over Sur.
  De EU had eerder persoonlijk in Sur georienteerd en alles goed gevonden. NL moet blij zijn dat Sur zijn best en moeite doet.
  Als NL geen geld heeft om voor die tent te betalen dan gaat dat de Pres DDB betalen(Dus SUR).
  NL we zijn alles vergeten en we kijken vooruit, zoals de Pres DDB altijd gezegd had, Kijk niet naar achteruit, maar kijk naar vooruit. De Sur gaan de NL parlementtarier in Sur omhelsen en als God behandelen.
  Welkome en tot ziens in Sur. Sur en NL zijn twee grote families die dezelfde Nederlandse taal praten.


  Maak melding

 33. @BakraBasi

  Colin Powell en Obama zijn marionetten van de westers-zionistische Bilderbergers. Hun daden hebben niets te maken met het zwarte bewustzijn. Ze zijn dienaren van die oude witte graaiende rechtse blanke mannen. Ze staan niet model voor de bewuste zwarte man. Mensen als Malcolm X, Louis Farrakan en desnoods Martin Luther King wel.


  Maak melding

 34. @Mama is boos

  “Worden jullie niet moe van dit soort afbrekend gedoe. Wees eens inhoudelijk en houd je frustraties voor je. Suriname heeft een echte leider en de bevolking heeft hem democratisch gekozen. Dat jij en andere gefrustreerden dat niet leuk vinden is prima. Maar je als een kleuter gedragen is zo on-Surinaams. Onze president is de president van alle Surinamers en jouw koningin is de koningin van alle Nederlanders. Die ga ik hier toch ook niet afzeiken.”

  Helemaal mee eens.


  Maak melding

 35. Die Manders is inderdaad een zeurpiet over die tent (als het goed is weergegeven hier tenminste). Maar hoe komt zoiets nu? Door de negatieve publiciteit rondom die amnestiewet is geheel Suriname in internationaal verband in diskrediet gebracht en dan horen dit soort uitspraken er ook bij. Suriname is hier nog lang niet vanaf, wat denkt u dat er gebeurt tijdens de conferentie zelf in november? Dan staan alle kranten in Europa vol over de EU-parlementariërs die Baas de hand niet willen schudden. Arm Suriname.


  Maak melding

 36. Is die tent die ze gaan opzetten wel bestand tegen rukwinden ??????? En ik hoop dat ze nu eindelijk gedegen stoelen aanschaffen in plaats van die witte kunsstof tuinstoelen van de Gamma of blokker


  Maak melding

 37. Arron moest geschiedenis schrijven met zijn onafhankelijkheid met als resultaat…een vlucht naar Nederland!!!

  Wijdenbosch moest geschiedenis schrijven,2 bruggen rijker,twee decennia van armoe!!

  Dada moet geschiedenis schrijven,…de Eu/Acp MOET en ZAL worden gehouden in Suriname,..alleen zal het effect–eventuele steun- uitblijven!!!

  Zie hier 3 voorbeelden van 3 idioten en telkens was het volk een “Sardien van de Rekening”


  Maak melding

 38. Je zou haast willen dat de voor ouders van bepaalde lieden in de kookpot van hun eigen broeders ge-eindigd waren dan dat ze verkocht werden aan de slavenhandelaars.

  Cobie.


  Maak melding

 39. Er zijn mensen die zeggen pro Suriname te zijn maar omwille van 1 individu bereid zijn het land te laten verrotten. Gelukkig is het merendeel van dat soort mensen niet in het land alhoewel hun acties wel degelijk invloed hebben op het land.

  Het zijn mensen die schreeuwen over mensenrechten maar bereid zijn geweest in Nederland te recruteren om Surinamers te vermoorden en die ook verantwoordelijk zijn voor de binnenlandse oorlog en alle gevolgen daarvan.

  Dit soort hypocrieten schreeuwen hier langs de waterkant het hardt met in hun kielzog een meute die totaal geen last heeft van enige vorm van intelligentie maar afgaat op loze kreten en is geïndoctrineerd met westerse propaganda.

  Het zijn mensen die dwepen met een massa moordenaar als Obama, die elke internationale wet, en het internationale recht met voeten treed maar hun bek vol hebben van situaties in Suriname die hun soort heeft helpen creëren.

  Wat zich in Suriname heeft afgespeeld en waar we nu nog steeds de gevolgen van merken is een klasse strijd die normaal is in elk land dat zich ontwikkelt.

  Kijk naar de mensen achter de 8 december beweging en plaats ze in het Surinaamse kader. waren het niet veelal de mensen die boven de wet leefden in Suriname? die konden maken breken en wiens kinderen altijd buiten de cel bleven, no matter wat ze ook deden?

  Het grootste aantal doden is gevallen in de binnenlandse oorlog, aan het einde van die oorlog zijn er uitspraken gedaan vanwege de amnestie die moest komen om verzoening in het land te brengen, etc.

  Dat kwam goed uit want als alle actoren duidelijk worden en er sancties moeten worden genomen tegen de verantwoordelijken, zullen menig zgn prominente Nederlanders en Nederlanders van Surinaamse afkomst volgens de wetten die zij willen laten gelden voor anderen berecht moeten worden.

  Wat de huisvesting en het hosten van de conferentie betreft, Suriname moet meer gaan investeren in die sector. In de regio kunnen we nog een grote rol gaan spelen. Ondanks die zwartkijkers en hypocrieten die elke zondag in de kerk hun uitgestreken smoel tonen gaat Suriname gewoon vooruit. Niet dankzij maar ondanks dat gepeupel.


  Maak melding

 40. Oke, goed, de kogel is door de kerk, het EU-ACP overleg wordt in Sur gehouden. Berusting en hopen dat het Sur voordelen brengt. Maar, jongoe,dang gaan we nu praten over het opzetten van een tent als we het hebben over of Sur er klaar voor is of niet………..Waar blijven de voorbereidingen ivm de veiligheid, het tonen van normen/waarden/fatsoen, het voorbereiden van het volk op dit overleg, persvrijheid, etc etc etc.


  Maak melding

 41. @ Mama is boos” mama niet boos worden aub! waar is papa? pluk een roos, zet het op je p…..! en papa geeft je wel een goede beurt!

  Sme is 4,5x groter dan die redimoesoe kondre! heeft dan Sme niet genoeg plek voor de meeting? Gelull allemaal! je hebt er zoveel!!! tent opzetten in Brouwnsberg oa of de nis, de voetbalstadions met alle accomodaties!

  Een goed idee is die Broedoe Vremoesoe Bouta uit de presidentiële gebouw verdrijven en je hebt genoeg ruimte met alles erop eraan!! Niet moielijk maken als het makelijk kan!! Alles heeft Sme en verstand toch ook neem ik aan!!!!!


  Maak melding

 42. Bakra Basie,ik heb jou mening goed kunnen analiseren en kom tot de conclusie dat jij een vestand hebt van een ezel jou verstand is onder je voet


  Maak melding

 43. NoUncleTomInTheHouse:

  Wat me opvalt zijn de éénmalige postings van mensen waarvan je daarna nooit meer iets hoort.

  Vaak zijn deze types vurige NDP aanhangers.

  geeft de denken


  Maak melding

 44. @Henk Molenaar

  Zou het kunnen dat deze mensen gewoon moeten werken. De hele dag op dit forum aanwezig zijn kan echt niet als je een baan hebt. Niet iedereen is een Henk Molenaar.


  Maak melding

 45. @NoUncleTomInTheHouse

  “300 jaar roven en stelen, mensen misbruiken en gezamenlijk weerloze landen als Irak en Libie binnenvallen om olie te stelen hebben volgens jou geen vieze handen opgeleverd. Daar kan Bouta inderdaad heel veel van leren. Ja ja, ik begrijp dat je die vieze oude blanke mannen slim maar vooral onschuldig vindt. Ik had niet anders verwacht van een simpele blanke als jij.”

  Die gasten hier willen dat zeker niet horen maar het is wel de waarheid. Ik ben het met je eens. Waar is die “Rob de mega bakra” eigenlijk gebleven?


  Maak melding

 46. @ Ik vraag me af: Ben je de moordaanslagen van de militairen onder Desi vergeten op:

  Humprey Keerveld (Guyana, geslaagd) Aangenomen wordt dat de coördinatie en/of uitvoering van deze moord in handen was van Badressein Sital, omdat deze twee dagen voor de moord naar Guyana as vertrokken en de dag erna terugkeerde.

  Henry Sajadsingh (Amsterdam, geslaagd). Henry werd drijvend in een gracht gevonden.

  Paul Somoardjo, eerste poging (Schiedam, mislukt. Broer Humprey Somohardjo raakte zwaar gewond)

  Moordaanslag op Paul Somohardjo en Dr. Henk Chin A Sen, tweede poging. Bij deze poging kwamen drie leden van aan Javaanse band om het leven.

  Wie het niet weet, weet het niet. IK WEET HET WEL!!

  Nog een opmerking:

  Er strijken inderdaad steeds meer eendagsvliegen hier neer onder verschillende namen. Soms zijn het verschillende personen, soms niet. Rene bijvoorbeeld is de (pleeg)vader van ….. . Sommigen zitten (echt waar) tegen betaling door de NDP op dit forum, sommigen doen het gratis als vrijwilliger voor de NDP. Uiteraard zijn er ook gewone pro-NDP-ers die niet betaald worden maar het uit overtuiging doen. Tenzij ze geen immorele standpunten innemen (“Bouterse heeft er gewoon een paar opgeruimd, waar doen we moeilijk over”) kan ik ze respecteren, hoe oneens ik het ook met ze ben.


  Maak melding

 47. En de moord op van Aalst in de Memre Boekoe kazerne?

  What about de dood van Guno Mahadew in Rio de Janeiro in bijzijn van bout?

  De dood van Roy Horb die zichzelf met de veter van zijn onderbroek zou hebben opgehangen in een cel op het Fort Zeelandia commplex dan?

  Allen hierboven zijn militairen die onder verdachte omstandigheden in nabijheid (en in het geval van Roy Horb) met medeweten van bout de dood gevonden hebben.

  En die crimineel is nu de president van Suriname? Weg met dit sujet!


  Maak melding

 48. Er zijn veel meer NDP eendaagsvliegen, onthouden jullie dat goed. Er zijn maw veel meer Surinamers die het menen met Suriname en de Surinamers, er zijn veel meer mensen die eindelijk willen dat Suriname duurzaam wordt ontwikkeld door de beste regering die Suriname ooit heeft gehad.

  Jullie anti’s zijn in de minderheid, dat jullie dat maar weten. Het dom gezwets op waterkant.net van jullie zwakbegaafden, is een doorn in het oog van de meerderheid van de Surinamers, alleen hebben die totaal geen zin om op enige manier geassocieerd te willen worden met landverraders als jullie, die zichzelf nog Surinamer durven te noemen.

  Ik bedoel hoe haal je het in je zotte kop om jezelf een nickname als “BakraBasi” te geven, daar kan toch onmogelijk iets goeds van verwacht worden.

  Ja en Suriname heeft voldoende in huis om deze vergadering te organiseren, dit is ook bevestigd door de ACP/EU zelf, een commissie heeft Suriname bezocht en alle facilteiten bekeken en besproken.

  Dat manders daar anders over denkt, zal ons een worst wezen, deze hypokriet en leugenaar is inmiddels irrelevant geworden.


  Maak melding

 49. Afu Bouw eens een paar huizen? En dan zonder hulp van Chinezen?

  Gewoon een paar balken en planken.
  Of van piepschuim. Ga kijken bij blauwmeer wat de Hollanders daar bouwen.

  Ondaks alle tegenwerking van de Surinaamse regering een mooi project.
  Volgens wilde de bouwer geen steekpenningen geven

  http://www.blauwmeersuriname.com/

  Altijd met bronnen komen en niet zwetsen.


  Maak melding

 50. Tedje volkomen mee eens, en bij gebrek aan valide argumenten gaan sommige posters in de aanval door anderen ezels te noemen, en hun argumente die op realiteit zijn gebaseerd geblaat te noemen. lekker makkelijk…..


  Maak melding

 51. Suriname heeft zeker alles in huis voor deze meeting

  Omstreden President – check
  Omstreden amnestiewet- check
  Gespannen relatie met de EU – check
  Schoffering door EU parlementsleden- check
  Skottingsmaatregel van de President (hoe durven ze die kolonialisten) – check
  Moorddadig Fort als centrum van entertainment – check
  Vlaggenparade pleintje zonder openbare aanbesteding – check
  Min van Buza die er achteraf toch nooit iets van begrijpt- check
  Jongste parlementslid ooit missing in action (hoor nooit meer iets van die gast, waar is ie?)- check
  Meest gestoorde parlementslid dhr D. – check
  Voormalig moorddadig commandolid als parlementslid dhr B. – check
  Bijbelblatend geestelijk adviseur van de Pres dhr. M – check
  Duurbetaalde handenschuddende et*l*gep*p mevr. B – check

  Ik zou zeggen laat het feest beginnen! Mek den kon, we wakti den.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.