Nabestaanden in het duister na uitstel krijgsraad

52

PARAMARIBO, 12 mei – Nabestaanden houden een ietwat verloren gevoel over aan de opschorting van het strafproces rond de decembermoorden. Er was toch meer verwacht, ondanks de schaduw van de amnestiewet. De uitzichtloosheid nu is wat de mensen het meeste treft. “Op gegeven moment vraag je je af wanneer er een eind aan komt”, zegt Hellen Kamperveen.

De schoondochter van André Kamperveen, één van de vermoorde burgers, zit met gemengde gevoelens. De samenleving is compleet verdeeld in de decenniaoude nasleep van acht december 1982. De zitting waarop besloten werd tot uitstel leek er een weerspiegeling van. “Soms leek het er op dat de bal op de speelhelft van de andere zijde was en dan weer aan de andere kant. Laten we hopen dat er een snel eind aan komt”, zegt Kamperveen.

Toch werd duidelijk meer verwacht. “Het enige positieve is dat de zaak niet is gestuit.” Lilian Gonçalves, nabestaande en advocaat, vindt de uitspraak ‘ingewikkeld.’ Toch is zij niet helemaal teleurgesteld: “In ieder geval gaat de zaak door.” Wanneer is nog zeer de vraag. De krijgsraad vindt dat het Openbaar Ministerie moet uitzoeken of de ‘inmenging’ via de amnestiewet mag. Dat moet of bij het nog niet bestaande Constitutioneel Hof of bij de rechter.

Bekijk ook:


52 REACTIES

 1. De advocaten van de verdachten hebben bereikt dat De Internationale Commissie van Juristen (ICJ)nu een hogere rechtbank oproepen om de beslissing van de krijgsraad te herzien en een besluit te nemen over de grondwettigheid van de amnestiewet.
  Als er gehoor aan de oproep wordt gegeven door een buitenlandse rechtbank dan is de bewegingsvrijheid van de 25 verdachten behoorlijk beperkt en zullen zij inclusief de hoofdverdachte op hun hoede moeten zijn willen zij niet gearresteerd worden in het buitenland.


  Maak melding

 2. Ik deel de mening van Denkertje. Volgens het internationaal recht hebben supranationale organen de bevoegheid de grondwettigheid van de Amnestiewet te beoordelen. Immers de Krijgsraad heeft reeds een voorschot hierop genomen door in elk geval te concluderen dat de Amnestiewet strijdig is met internationale verdragen. Legio juristen delen dezelfde mening alleen de Jennifer van Dijk – Silos spreekt de taal van haar Baas.


  Maak melding

 3. OF zullen we de doden oproepen om de waarheid boven water te krijgen .
  het verhaal wordt van één kant bekeken .
  maar niet vergeten elke dooie heeft nabestaanden .


  Maak melding

 4. Indien er nog een Constitutioneel Hof in Suriname wordt geinstalleerd ben ik wel benieuwd wie hierin zitting zullen nemen. Ik sluit niet uit dat Bouterse zijn eigen marjonetten en trawanten zal benoemen. Dit Hof is dan een schijnvertoning dus een farce!!!


  Maak melding

 5. De nabestaanden van 8 dec zitten al bijna 30 jaar in de duisternis, en na gisteren duurt het voort, hoe lang
  nog niemand weet het, terwijl de krijgsraad tenminste
  zo denk ik gisteren toch met de vuist op tafel had moeten slaan, sus en zo we kappen het af of de verdachten gaan eraan, maar nee hoor, weer dit, een opschorting, dit is zoetjesaan een vervelende poppenkast geworden.


  Maak melding

 6. edere Surinamer met een ons verstand en een pond moraal in zijn/haar donder schaamt zich helemaal kapot voor een president als Bouterse die zich steeds meer ontpopt als pure psychopaat

  Hier de omschrijving van een psychopaat:
  Een psychopaat kent nauwelijks het verschil tussen goed en kwaad en schroomt niet om anderen te manipuleren.

  Een typische psychopaat voelt zich niet schuldig als hij anderen kwaad doet. In plaats daarvan geeft hij anderen ( vijaanden van de staat en Nederland!!) de schuld of ontkent hij dat hij iets gedaan heeft. Hij is hardvochtig en toont alleen emotie ( toespraak verzoeningsbijeenkomst) als hij daarmee anderen kan manipuleren. Het gebeurt bijna nooit dat een psychopaat een oprechte emotie deelt met zijn omgeving, zo hij die al heeft en begrijpt.

  Deze omschrijving pas één op één op Bouterse en zijn aanghang.


  Maak melding

 7. Ik denk dat oom Vene zich een paar keer achter zijn hoofd heeft gekrabd.
  Hij zal denken waarom heb ik al die jaren dat ik aan de macht was verzuimd om het Constitutionele hof in te stemmen. Laksheid Vene. Want je hebt nu je politieke vijand een wapen in handen gegeven.

  Er wordt hier alleen op Bouta gescholden maar wees realistisch. Front heeft veel (politieke) steken laten vallen. Door niet genoeg daadkracht te tonen. Waardoor Suri nu in deze beerput is beland.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 8. Ik voel intens en oprecht mee met deze nabestaanden, maar ook met die van die andere 400 omzeep geholpen Surinamers. Of waren die een horde honden? Er bestaat een onlosmakelijke en logische verbinding tussen die twee.


  Maak melding

 9. Justice delayed is justice denied

  De Internationale Commissie van Juristen (ICJ) is bezorgd over de beslissing van de krijgsraad om de rechtzaak te schorsen. Dit zegt Jeff Handmaker tegen de Wereldomroep.

  Handmaker is als waarnemer door het ICJ gestuurd om de rechtsgang rond het decembermoordenproces te toetsen aan nationale- en internationale wettten en verdragen.

  “Justice delayed is justice denied”

  Handmaker maakt zich er zorgen over dat de rechters niet bereid zijn zelf een beslissing te nemen, maar dit over te laten aan de aanklager.”Dit leidt tot grote onzekerheid, bij zowel de verdachten als de slachtoffers”, aldus de jurist. “De rechtbank had de ruimte om zelf tot een beslissing te komen. De nabestaanden hebben volgens het internationaal recht en de Surinaamse grondwet het recht op een zo spoedig mogelijke behandeling en afronding van hun klachten.”Justice delayed is justice denied”, is zijn stelling.”

  Jeff Handmaker hoopt dat Suriname er zo snel mogelijk zelf uitkomt, maar anders roept hij op de zaak door een hogere instantie, desnoods op internationaal niveau te laten behandelen.


  Maak melding

 10. Wat wordt het moeilijk gemaakt voor “Baas”. Hij wil vrijelijk praten, maar dat wordt hem onmogelijk gemaakt.Laat die waarheidsvinding-commissie toch komen. En als de volgende regering(!)van oordeel zal zijn dat toch strafrechtelijke vervolging moet plaatsvinden, dan komt zij toch met een toepasselijke wetgeving.


  Maak melding

 11. sang seng nu wij!! wees bij dat jou , althans jou dierbaren is niets aangedaan!! egoistische aasgier noem ik jou!! De rest is slim en jij oerdom!!


  Maak melding

 12. Ieder Surinamer met een gezond verstand en moraal neem de juiste beslissing.
  Begonnen met het geschiedenis boek mocht niet gedrukt worden, het aan aannemen van een ammistiewet in eigen belang.

  Wij die ons menig geven zijn staatvijanden en zorgen voor onrust.Zij veroorzaken onrust en verdeeldhied door er niet bij na te denken om zulke beslissingen te nemen.

  Wij willen juist voorkomen dat Sur niet terug valt naar de jaren 80 door ons menig te geven.
  Die alles wat er nu gaande is.IS niet voor het land en volk maar in hun eigen belang.


  Maak melding

 13. – Aan de Nabestaanden ivm Amnestie —————
  Srimad Bhagavatam(God Geschiedenis) Canto 4 Hoofdstuk 11
  Dhruva broer was gedood door Yaksas(Grote familie met enorme
  veel mensen met dezelfde namen) en hij nam wraakactie zonder
  te weten wie zijn Broer vermoord had en begon tegen hun te vechten. Het gevecht duurde lang.
  Het was een enorme grote gevecht en er waren ook veel
  mensen gesneuveld.
  Toen kwamen de wijzen/geleerden/heiligen bij Dhruva en gaven
  de ondergenoemde instrukties:
  – Hij doodt, maar hij is niet degene die doodt.
  – Het is daarom duidelijk dat alles slechts plaats vind door God.
  – God is de tijd, degene die alles doodt.
  – De levende wezens worden geschapen door de vader, en
  komen aan hun einde door de dood.
  – God is neutraal tegenover iedereen.
  – In het rijk van het tijds element geniet of lijdt iedereen door
  de gevolgen van zijn eigen baatzuchtige activiteiten(Karma).
  – God is die iedereen de resultaten toekent
  Hoewel het ene levend wezen heel kort leeft en het andere
  heel lang.
  – Alleen bij God is er geen sprake van dat zijn levens duur wordt
  verkort of verlengd.
  – De Yaksas, die afstammelingen van de Kuvera, zijn niet
  werkelijk de moordenaars van je broer, God die zonder meer
  de oorzaak aller oorzaken is, heeft de geboorte en dood
  in de hand.
  – Geef je over aan God die het uiteindelijk doel is van ieders
  activiteiten in de wereld. Hij is ook de bestuurder.
  – God is de bron van alle vreugde die in alle levende wezens
  verblijft als de Superziel en je moet snel loskomen van de
  illusoir, begrippen ik en mijn.
  – Mijn woorden zullen werken als medicijnen voor een ziekte.
  Beheers je woede, want woede is de grootste vijand op het
  pad van zelfrealisatie. Ik wens U alle zegen toe.
  volg aub mijn aanwijzingen.
  – Omdat U dacht dat de Yaksa je broer hadden vermoord heb
  U zeer velen van hen gedood.
  – Besef aub dat U gedrag heel oneerbiedig was tegenover de
  leider van de Yaksa,s(Kuvera en Shiva)
  – Daarom moet U de Yaksas onmiddellijk genoeg doening
  schenken met vriendelijke woorden.
  – De wraakactie stopte en woede ebde weg.
  – In werkelijkheid heb je de Yaksa,s niet gedood, net zo min
  als zij jou broer hebben gedood, want de uiteindelijke
  oorzaak van schepping en vernietiging is God in zijn
  gedaante van de eeuwige tijd.
  Tot slot; De foutieve indentificatie van zich zelf en anderen
  als ik en jij gebaseerd op de lichaamlijke levensbeschouwing
  komt voort uit de geaardheid onwetendheid.
  Note; De Geheime dosier van 1980 hangt boven het hoofd.


  Maak melding

 14. Heeft Monorath misschien toch gelijk? Iedereen leest dat de krijgsraad geconcludeerd heeft dat de amnestiewet strijdig is met internationale verdragen, alleen onze grote jurist Bouva (die volgens Monorath niet opgelet heeft tijdens de colleges) leest dat de wet niet strijdig is met internationale verdragen. Als ik een van de nabestaanden was geweest, ging ik nu rechtstreeks naar een hogere internationale rechtbank om mijn gelijk te halen, Surinaamse rechters zijn ook maar mensen, die zo lang mogelijk gezond en wel willen leven, met al die waakhonden in Limbo (voorgeborchte van de Hel) in de directe nabijheid van Baas, ben je, als je tot staatsvijand wordt gebombardeerd, daar niet zo zeker van.


  Maak melding

 15. ghanshyaam: jij bent van een ‘echte’Suriname, geen vijand van het volk anders krijg je deze NDP onzin niet uit je paarse hersens:

  ” Hun verlangen ( de nabestaanden) naar gerechtigheid is niet zuiver genoeg, want geld schuilt erachter. Wie geld heeft, gaat een rechtszaak aan.

  Nee paarse idioot: Als je vader, moeder, broer of zoon door de huidige president van Suriname is afgeslacht als een hond: dan ga je een rechtszaak aan.


  Maak melding

 16. Dit land draait om 1 ding: de omstreden gekozen DDB.Je staat er mee op en je gaat er mee naar bed.Mens wees verstandig..stem op iemand die niet besmet is.Verder wens ik iedereen veel sterkte toe.


  Maak melding

 17. Assembleelid Melvin Bouva (Mega Combinatie/NDP) vraagt zich af op de auditeur militair bevoegd is om de vraag te beantwoorden of er sprake is van inmenging in het 8 december strafproces. Hij is een van de indieners van de wijziging van de amnestiewet. Bouva vindt dat de krijgsraad vrijdag na de toetsing de amnestiewet had moeten uitvoeren, waardoor het proces gestopt zou zijn.

  Ik vraag me af of deze ras opportunist die wordt gebruikt als het slaafje van Bouterse zich wel realiseert dat hij de geschiedenis boeken in zal gaan als één van de verraders van de Surinaamse grondwet en verkrachters van de onafhankelijk rechtsspraak.


  Maak melding

 18. Iedereen die nu op dit forum reageert, had vandaag een nabestaande kunnen zijn en iedereen die door bout nu als staatsvijand word getypeert, had inmiddels op de begraafplaats kunnen liggen.

  En juist daarom dient iedere rechtschapen Surinamer op te staan, het recht te omarmen en zich tegen de moordenaar te keren.
  Ja, ook jullie: Radjkoemar Rajaram, Ferdinand Hossenbux, ghanshyaam en Sang Seng.

  Als de moordenaar van 15 Surinamers amnestie krijgt, waarom zou de moordernaar van één Surinamer die ook niet kunne krijgen?

  Recht voor één recht voor allen en dan is Santo Boma ineens leeg.


  Maak melding

 19. Zoetjes aan wordt deze zaak naar een internationaal niveau getild!De waarnemer(ICJ)heeft het al over een “hogere rechtbank”!Zou de opschorting van dit proces misschien al daarom niet een voorbode zijn van de gevolgde strategie van de Surinaamse jurisprudentie?
  Wie zal het zeggen?
  Dat zou ik overigens heel verstandig vinden –
  – “cause Suriname don’t have the skills”!


  Maak melding

 20. Stoute Henkie, stumperd Molenaartje. Jij zal het als geen ander weten: wat je zegt, ben jezelf. Dat hebben onze patta ouders ons van huis uit altijd geleerd. Dus die psychopaat waar jij het over hebt, slaat rechtstreeks op jou. Ik als gezonde patta jongeman, zal jij niet in de maling kunnen nemen. Doe trouwens de groeten voor mij aan anna_z, als je het tenminste durft. Jij hebt toch alle tijd van de wereld om dagelijks leugenpraatjes te verkondigen, stoute praatjesmaker. Trouwens, anna_z, jij bent de enige met een duidelijke en steeds juiste analyse op dit forum. Je kent jou volkje als geen ander. De groeten van Jan the lover. anna_ you`re better than all the rest, so you`re simply the best. anna_z ik ben over ongeveer drie maandjes in Su en hoop je ooit te mogen ontmoeten. Ik zal het zeker een grote eer vinden. Mijn complimenten dat het dankzij jou mede ondersteuning zo goed gaat in Sarnang. Onze stoute Henkie en die boze W(olf) hebben zichzelf al levenslang veroordeeld door valse misleidende berichtjes de wereld in te helpen, zeggen mijn matie z`n Pa en Ma. Ze vinden deze twee stumperds tezamen, een wan en zielige vertoning. Ze schamen zich erg diep voor deze kereltjes. M`n matie zijn Pa zegt, dat die CD van die boze W(olf) altijd weer vast zit, vanwege zijn steeds kinderlijke en leugenachtige reacties. Groetjes aan mijn allas braddas en sissas inie mie swietie Sarnang. Jan loves you all, in het bijzonder anna_z. anna_z zoals je mij als voorbeeldige Surinaamse vrouw hebt geleerd, sosso lobi. anna_z ook de groeten van mijn matie en zijn ouders. We vinden je grandioos. Jij bent echt oprecht anna_z.


  Maak melding

 21. Jan the lover: “anna_z, jij bent de enige met een duidelijke en steeds juiste analyse op dit forum. Je kent jou volkje als geen ander. De groeten van Jan the lover. anna_ you`re better than all the rest, so you`re simply the best. anna_z ”

  Deze twee kakkerlakken verdienen elkaar…..


  Maak melding

 22. De zogenaamde rust en stabiliteit in dit land welke beoogd werd door die grote leugenaars Panka, Missikaba, Bouva, en de rest van die paarse bende door het aannemen van die omstreden amnestiewet is helemaal zoek, de verdeeldheid onder dit volk is nooit eerder zo groot geweest, en zal dit land alleen maar weinig voorspoed geven, wat ook te verwachten was, omdat je nu eenmaal geen vooruitgang kunt hebben met een president als moordenaar, die samen met nog twee leeghoofden Brunswijk en Somohardjo dit land naar een hoger niveau moeten tillen.


  Maak melding

 23. Zaterdag 12 mei 2012 om 16:23 uur, door ghanshyaam.

  Wat de rechter heeft geprobeerd te zeggen is dat de amnestie wet wederrechtelijk en te vroeg verwekt is.Het komt bijna erop neer dat de assemblee de regering verbiedt om geld uit te geven[of zo iets].Want de assemblee blijft de wetgevende macht.

  Cobie.


  Maak melding

 24. Paraman/Pinto,

  nadat we afgerekend hebben met bout,komen we ook aan lonnie.Bout eerst omdat die het eerst met geweld begon in ons land.We trekken alle amnestie dingen in.Niemand kan doden en er mee wegkomen.Zou wat moois worden.

  Cobie.


  Maak melding

 25. Mensen, de nabestaanden hadden dit kunnen weten of ook kunnen zien aankomen. Let wel, op dit moment is men bezig tegen de staat Suriname te procederen !!!!
  Er heeft een aanpassing van een bestaande wet plaats gevonden, die door DNA is aangenomen, en dan wil een groepje mensen deze aanpassing of wet terug draaien !

  Nou, laat ik nu zeggen dat het een verspilling van tijd en geld is want de overheid zal nu de rekening van het proces van de ´verdachte´ gaan betalen !

  Ergo, de nabestaanden zullen de proceskosten betalen voor de tegenpartij van een proces die zij zijn opgestart tegen dezelfde tegenpartij !!!!

  We kunnen terecht zeggen dat de nabestaanden op dit moment ´lost in the jungle/dessert´ zijn, maar dat hebben ze aan zich zelf te danken !


  Maak melding

 26. Addendum !

  De nabestaanden betalen niet alleen de kosten (voor beide partijen) van dit proces, maar het staat nu al vast dat zij deze ook zullen verliezen !
  De overheid heeft de langste adem en de meest uitgebreide middelen om een proces zo lang als mogelijk te rekken.

  Maw deze mensen zijn niet alleen midden in de jungle of woestijn beland, maar moeten ook genoeg doekoe hebben om het verder uit te zingen !

  Dit alles met dank aan het Nieuw Front, want die hebben (met al hun zogenaamde intellectuelen) er een complete chaos en zooitje van gemaakt.

  Thanks Ome Vene !


  Maak melding

 27. Knoops: Krijgsraad had besluit moeten nemen!

  Jurist Geert Jan Knoops, deskundige in internationaal recht, vindt de beslissing van de krijgsraad om het 8-december strafproces op te schorten ‘redelijk verrassend’. Dat was volgens hem niet nodig, omdat de krijgsraad zelf de bevoegdheid had om nu de beslissing te nemen door te gaan.

  Knoops begrijpt niet goed waarom de krijgsraad de bal nu weer bij het Openbaar Ministerie heeft gelegd. “Er lag al een voortsel van het OM.” Als het OM straks met het advies komt om het proces te stoppen vanwege de amnestiewet, dan kan de krijgsraad alsnog beslissen door te gaan. “Men had nu de knoop kunnen doorhakken.”

  De rechters hebben een merkwaardige redenering gevolgd, vindt Knoops. De grondwet bepaalt dat in lopende strafzaken inmenging niet is toegestaan. “Daaruit volgt de juridische consequentie dat het niet relevant is wat er met de amnestiewet gebeurt.” Volgens de hoogleraar strafrecht had het proces eerst afgemaakt moeten worden, waarna eventueel later pas de gevolgen van de amnestie bekeken hadden moeten worden.

  Twee gedachten
  De rol van de auditeur militair, die nu moet toetsen of de amnestiewet binnen de grondwet past, kan weinig meer doen. “Hij is niet bevoegd een constitutioneel hof op te zetten.” En verder heeft hij al een voorstel gedaan, namelijk dat er zo’n hof moet komen. “De militaire krijgsraad had dat wel of niet kunnen overnemen. Deze uitspraak lijkt op twee gedachten te hinken.”
  bron rnw


  Maak melding

 28. Laat ik dit voorop zeggen ik kan niet begrijpen dat een president van een volk als een psychopaat te keer kan gaan op een door hem zelf aan gekondigde dag van “verzoening en eeheid”.
  Nou ik heb niks gemerkt van verzoening en eenheid behalve dat die 3 judassen bijelkaar zich innerlijk omhelsden ten aan zien van de domste massa van Suriname die zij zelf met gratis vervoer en niet te vergeten eten en geld naar het plein hadden gelokt.
  wAT IK NOG ERGER VINDT IS DAT ER TUSSEN DIE MASSA DOMME SURINAMERS OOK NOG DE ZOGENAAMDE BEKEERDEN VAN DE PIKSTERGEMEENTEN DEZE MOORDENAAR KWAMEN TOEJUICHEN.
  En alleen omdat hun voorganger MEYE dat heeft beveeld.
  Schaam jullie diep want zondag zitten jullie zogenaamd weer in de kerk tot onze lieve heer te bidden.
  Denken jullie nou echt dat Bouterse bekeerd is en dat hij in genade is genomen door Onze Lieve heer kom toch mang worden jullie wakker en lopen jullie niet zo slaafs achter die Steve Meye aan hij is een voorganger van de DUIVEL want alleen De DUIVEL zou BOUTERSE kunnen vergeven wat hij op 8 deceber 1982 heeft gedaan.
  Ik schaam me diep en nog iets aan iedereen die zegt dat hij of zij nog niet geboren was in 1982 of te jong was om het te weten.
  Wat een dom excuus want jullie waren ook niet geboren in 1975 onafhankelijksdag en jullie weten wat die dag inhoud nog verder jullie waren niet geboren in 1863 en jullie weten wat keti kotie inhoudt dus ga goed nadenken over wat jullie af en toe zeggen op televisie en radio gebruik internet niet alleen om te chatten maar ga googlen en gebruik alleen de Naam BOUTERSE of DE DECEMBER MOORDEN en zie wat voor info je hier gaat krijgen ik hoop dat al die paarse idioten tot inkeer komen en last but not least bOUTA je dagen zijn geteld


  Maak melding

 29. Degene die op dit forum de naam van ex-president Venetiaan noemt en zegt dat hij de schuldige is begrijpt niet wat moraal, normen en waarden zijn.
  Het is juist goed geweest dat de regering Venetiaan geen wet liet maken om een moordenaar te hinderen.

  De surinaamse bevolking moet zelf ervan bewust zijn om geen moordenaar/drugsbaron te kiezen voor politieke functie. De bevolking had moeten weten dat DD Bouterse geen moreel gezag uitstraalt voor die belangrijke functie van president.

  Verder is het zo dat de president wel een rechter mag aanwijzen voor het op te richten hof maar hij bepaalt dat zeker niet alleen. De president draagt voor maar de voordracht moet worden goed gekeurd door het Hof van Justitie. Als het Hof met die voordracht niet eens is gaat dat niet door.
  Gelukkig heeft de regering Venetiaan toen moreel gezag uitstralende en integere rechters benoemd die het goed voor hebben met de rechtspraak in ons land.
  Het is zeker niet zo dat DD Bouterse zijn gang kan gaan hij dient zich te houden aan de grondwet.

  Wat er ook gebeurdt de inleiding van Bouterse’s val is al ingeluid. Zelfs zijn z.g. vrienden Brunswijk en Somohardjo kunnen hem onverwachts laten vallen.
  Let op Brunswijk en Somohardjo zijn onbetrouwbare gasten die zullen inzien dat zij aan de verkeerde kant staan en hun politieke steun zullen intrekken.

  Time will tell, maar ik verwacht voor eind 2012 de val van DD Bouterse. De man heeft niks meer in de hand en dat is de loop van de geschiedenis, bij iedere dictator is dit zo gegaan.


  Maak melding

 30. Deze criminele president moet opstappen. En snel ook.

  Soso sjing a man disi e djie Sranang. Een president met Surinaams bloed aan z’n vingers. Dat kan niet.


  Maak melding

 31. @ Afro. dat is hem ja.
  Alleen wil ik je even corrigeren.Brunswijk en Somo gaan hem niet onverwachts laten vallen.Ze lachen beiden in hun vuistje.Want bij deze ellendelingen telt het spreekwoord:DE ENE ZIJN DOOD IS DE ANDERE ZIJN BROOD.
  Beiden wilden toch president worden?Brunswijk president van Marowijne en Somo President van de djaran kepang of wajangs.Lachertje.Hahahaha.

  Danitia


  Maak melding

 32. Ik heb een vraag aan die paarse dogmatische clubje.
  Wie van hun kan inhoudelijk reageren op de reactie van Afro ?? A.U.B zonder retoriek en emotionele geleuter.
  Afro petje af voor jou zinnige reactie.


  Maak melding

 33. “Zaterdag 12 mei 2012 om 12:05 uur, door Paraman

  Ik voel intens en oprecht mee met deze nabestaanden, maar ook met die van die andere 400 omzeep geholpen Surinamers. Of waren die een horde honden? Er bestaat een onlosmakelijke en logische verbinding tussen die twee.”

  Hè! Vierhonderd doden op 7-8 december 1982? Het waren
  toch 15 gemartelde en vermoorde onschuldige burgers!

  Deze medeplichtige haalt het een en ander constant
  door elkaar! WAT HEEFT EEN GEBEURTENIS VAN 4 JAREN LATER
  ERMEE TE MAKEN?!


  Maak melding

 34. Een lichtpuntje voor de jeugd (de volwassenen van morgen).Na Bouterse’s dood is het gedaan met de NDP!
  Dit staat elke populistische partij te wachten !!
  TIME WILL TELL!


  Maak melding

 35. Venetiaan heeft wel degelijk de tijd en kans gehad om een proces tegen dhr Bouterse op te starten, maar was te bang om zich hierin te verslikken.
  Hij heeft wel wetten laten maken om de moordenaars van vele Surinamers in het binnenland die toen aan zijn hand waren (Somohardjo en Brunswijk) te beschermen maar in al z´n enthousiasme vergeten dat deze wet met een kleine aanpassing nog meer mogelijkheden te bieden had.

  Ergo, deze wet is door de NPS (Venetiaan cs) gemaakt, doorgedrukt c.q. aangenomen en heeft de huidige regering alleen haar voordeel hieruit gehaald.

  Let wel mijne mensen, dhr Bouterse is militair geweest en zal zich niet als een slap en mak lammetje naar de slachtbank laten leiden !
  Ook ondergetekende als niet militair zou het never nooit opgeven en me tot de laatste snik verdedigen !

  De regering Venetiaan heeft helemaal geen interegere rechters voor dit proces benoemd, want naderhand bleek dat de echtgenoot van Valstein-Montnor sterke banden had met de NPS en dat deze meneer ruimte in het gebouw en op het terrein van de NPS kreeg om z’n dingen te doen.

  Door deze sterke link met de NPS was/is deze rechter niet meer onafhankelijk te noemen, en zal zij alleen maar de belangen van de NPS behartigen.

  Ik voorzie dat Bouterse een 2e termijn als president van het land zal uitzitten, want de man doet veel goede zaken voor het land en steeds meer mensen van de tegenpartijen krijgen meer vertrouwen in de man.

  Denk je verder dat Somo en Brunswijk zich in een ongewis avontuur met het NF zullen gaan storten, onderwijl ze er op dit moment warmpjes bij (de MC) zitten ?

  Use your common sense bro, and don’t talk non sense !


  Maak melding

 36. @ MIlton Fleur,
  We weten het al, de hele wereld is fout Bouterse is de enige persoon in jou wereldje die de waarheid spreekt, net als op de vlucht neergeschoten omdat ze zogenaamd een vluchtpoging hadden ondernomen,en door zonnesteek getroffen.
  iedereen wordt beschuldigd voor samenzwering tegen jou criminele president die zich nooit heeft gehouden aan geen enkele wet of regels, nationaal niet en ook internationaal niet.In jou domme dogmatische manier van denken moeten ze alle wetten en regels in het voordeel van Bouterse uitleggen.De man die onze grondwet heeft vertrapt met zijn militaire laarzen in nu de held van Milton fleur.Milton je bent geestelijk ziek.


  Maak melding

 37. @Henk Molenaar

  Het is zo vermakelijk jou in de kramp te zien schieten zodra je de naam Anna_Z ziet. Je slaat dan gewoon doodsangsten uit. Waarom eigenlijk? Jullie kunnen haar gewoon niet aan en gaan dan alleen maar schelden. Zelf een complimentje van Jan de Lover aan haar grijp je aan om te schelden. We vinden je een zielige bakra.


  Maak melding

 38. Beslissing krijgsraad.

  “De krijgsraad heeft de formele eindbeslissing nog niet genomen en het strafproces geschorst.
  “Dit teneinde de vertegenwoordiger van de Staat in deze zaak, namelijk de auditeur-militair in de gelegenheid te stellen dit prealabele constitutionele vraagstuk beantwoord te krijgen en de krijgsraad daaromtrent te informeren op een alsdan te bepalen rechtsdag”, aldus het vonnis.
  Voor de krijgsraad is bij de beoordeling niet doorslaggevend geweest of de daartoe bevoegde constitutionele toetsingsinstantie reeds is ingesteld, doch wel dat deze wel uitdrukkelijk is opgenomen in de grondwet.

  “De beslissing van de krijgsraad luidt als volgt: “Schorst de vervolging ingesteld tegen de verdachte bij dagvaarding d.d. 5 november 2007 totdat over het constitutioneelrechtelijk vraagstuk met betrekking tot artikel 131 lid 3 van de grondwet is beslist.
  Bepaalt dat bij nadere voortzettingsbeschikking op vordering van de auditeur-militair een nadere zittingsdag zal worden bepaald, teneinde geïnformeerd te worden omtrent de stand van zaken betreffende de beslechting van het constitutioneelrechtelijk vraagstuk c.q. waarop de opheffing van de schorsing van de vervolging kan worden gevorderd.” Hiertegen kunnen de verdachten binnen veertien dagen in beroep gaan.”
  Bron Starnieuws.

  De beslissing v/d krijgsraad staat nu op schrift.
  Voor de rechtsgeleerden onder ons, aub in jip en janneke taal kort en bondig uitleggen.


  Maak melding

 39. “Use your common sense bro, and don’t talk non sense !”

  Schrijft Milton Fleur aan het einde van zijn reactie.

  Nou is dat wat men noemt een understatement.


  Maak melding

 40. Afro zegt.

  “Gelukkig heeft de regering Venetiaan toen moreel gezag uitstralende en integere rechters benoemd die het goed voor hebben met de rechtspraak in ons land.”

  Ja we weten het hoor afro, een paar dagen voor zijn vertrek heeft je vene mr. valstein beeidigd tot wnd President van het Hof van Justitie.

  Zie maar wat je vene in Suriname heeft gecreerd, want nu mogen de verdachten in hoger beroep gaan tegen de beslissing van de krijgsraad.

  Het hof van Justitie zal het hoger beroep moeten behandelen, hope you can smell the coffee, een wnd President die dus haar eigen besluiten zal gaan toetsen in een hoger beroep.

  Ja dit is het staatsrechtelijk gedrocht die vene voor Suriname gecreerd heeft, onze wel bekende Yorka Supu, maar no spang, wees gerust alles komt terecht, VENE NOOIT MEER.


  Maak melding

 41. De beslissing van de Krijgsraad, anyone?

  De beslissing v/d krijgsraad staat nu op schrift.
  Voor de rechtsgeleerden onder ons, aub in jip en janneke taal kort en bondig uitleggen.


  Maak melding

 42. Esmerald ik begrijp dat je hetgeen daar staat in Jip en janneke taal wil lezen, maar ik vrees dat niemand op dat zeer lage niveau dit kan omschrijven.

  Wat daar staat is wat al langer bekend is, dus sinds afgelopen vrijdag, heb je het toen ook niet begrepen.

  Laat me weten, en ik beloof dat ik het voor volgende week in Jip en janneke taal voor je kan omschrijven, ik ga weer een paar lagere school boeken moeten zoeken.


  Maak melding

 43. AFU SENSIE:Voor dat je de schoolmeester wannabee en fop wetenschapper op dit forum gaat uithangen is het niet beter dan je gratis lessen gaat volgen in moraal en ethiek, en dat overbrengen op de rest van het NDP gepeupel?
  Je bull in boefjes knuffelaar en politieke armoede en spookverhalen verteller heb je al met grote succes afgerond.
  Ik vrees dat het omzetten in Jip en Janneke taal ook voor jou te hoog gegrepen is.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.