“Suriname heeft behoefte aan beheerste conversatie”

138

PARAMARIBO, 12 mei – “Ik vind het besluit van de rechter weldoordacht. Iedereen zou blij moeten zijn met deze wijze van rechtspraak.” Dit zegt de Amerikaanse ambassadeur John Nay van het besluit van de krijgsraad. Hoewel hij zich kan voorstellen dat sommigen teleurgesteld zijn, vindt hij dat er breder gekeken moet worden. “Aan beide zijden moet men gaan begrijpen dat het tijd is voor een beheerste conversatie.”

Zoals het er de afgelopen tijd aan toe ging, had het daar niet veel van. “Suriname heeft behoefte aan beheerste conversatie. Dus niet schreeuwen en schelden, maar echt kijken hoe het verder moet. Suriname verdient dat en iedereen verdient dat. Beide zijden zullen best wel moeite hebben met het besluit. Toch moet het besef overheersen dat beide zijden van Suriname houden en dat het land vooruit moet gaan”, aldus Nay. Daarom ook is het besluit ‘weloverwogen.’

Kennelijk moet het optimisme elders nog doorbreken. Irwin Kanhai, advocaat van onder meer Desi Bouterse, is verontwaardigd. Hij begrijpt niet waarom het Openbaar Ministerie de opdracht kreeg de amnestiewet te toetsen. “Ik vind het een heel slechte beslissing. Het OM krijgt een opdracht die het niet kan uitvoeren”, aldus Kanhai. Verdachte Ruben Roozendaal is ook teleurgesteld: “Ik vind dat de rechter moet doorgaan.” Hoewel hoger beroep kan, zal hij daar geen gebruik van maken.

Bekijk ook:

138 REACTIES

 1. PARAMARIBO, 12 mei – “Ik vind het besluit van de rechter weldoordacht. Iedereen zou blij moeten zijn met deze wijze van rechtspraak.” Dit zegt de Amerikaanse ambassadeur John Nay van het besluit van de krijgsraad. Hoewel hij zich kan voorstellen dat sommigen teleurgesteld zijn, vindt hij dat er breder gekeken moet worden. “Aan beide zijden moet men gaan begrijpen dat het tijd is voor een beheerste conversatie.”

  Wat een prachtige woorden meneer de Ambassadeur van Amerika; Send this message to Rutte and
  Rosenthal, because Holland is overreacting like always.


  Maak melding

 2. Nay drukt zich uiteraard diplomatisch uit.
  Neutraler als dit had hij zijn boodschap niet kunnen brengen.
  Het feit dat hij in die rechtzaal aanwezig was, spreekt toch meer als honderd woorden.


  Maak melding

 3. De enige die schreeuwen en schelden zijn degene waar tegen het 8 december proces loopt, inclusief de acherban van die paarse bende, en die Kanhai heeft wel vaker inschattingsfouten gemaakt, en komt met de meest grote nonsens, wanneer het niet loopt, zoal hij had gedacht, in ieder geval nog geen feestje voor die moordenaars en mensenrechtenschenders, en alvast een nederlaag voor Bouterse.


  Maak melding

 4. Suriname heeft niet alleen beheerste conversatie nodig maar dan ook alles en ik bedoel ook de goede verstand, tenminste als die hufters een beetje hersenen heeft!! dat is ook nog de vraag.

  Boutese, rutte en Obama zat in grote regeer problemen!
  Bouta belde Rutte op van hoe nu verder? Rutte zei even met Obama bellen. Obama zei kom langs voor discussie!

  beisden naar Obama gegaan. Ne wat discussie kwamen zei tot conclusie met god te bellen. Zo God ter plekke aanwezig. rutte en Obama vertelde hun probleem! God zei jullie problemen wordt na enige jaren opgelost.

  Bouterse keek met uitgepuilde ogen naar god en vroeg, Hoe gaat met uw moeder en vader? God zei goed mijn kind! En onze(mijn) probleem? God zei uw(jullie) problemen wordt nooit en te niimmer opgelost!

  Zo dus je ziet het tot nog toe mensen!!!!


  Maak melding

 5. Die incompetente,narcistische onruststoker Bouterse moet verdwijnen het het politieke centrum, dan pas zal Suriname voor vol worden aangezien.zolang deze criminele massamoordenaar de dienst uitmaakt in Suriname zal het niet goed gaan in mijn geliefde geboorte land.
  Dat is mijn mening.


  Maak melding

 6. Kanhai oude Gabber,
  jammer dat dat de stier niet de instelling van bout had,toen hij je op de hoorns nam.Want geen één Suri zou om je gerouwd hebben.
  De rechter probeert te zeggen dat de auditeur niet moet komen met een wet die niet gemaakt en aangenomen kon worden terwijl er een rechtszaak gaande was waarop het betrekking had.Met deze wet in de hand probeert de assemblee de rechterlijke macht te belemmeren haar werk te doen en dat is rechtspreken.Nu moet Elgin gaan toetsen of de assemblee bevoegd was zo een wet te maken.Wat is zo moeilijk aan?Je kan een ambachtsman niet verbieden om zijn stiel te doen.

  Cobie.


  Maak melding

 7. De ambassadeur heeft een punt. Het besluit van de Krijgsraad getuigt van grote moed en bijzondere juridische klasse. De pro – Bouterse aanhangers zijn teleurgsteld. Wat voor tacktiek zal hun leider nu wel bedenken? We volgen alles op de voet en ook de internationele gemeenschap!!!!


  Maak melding

 8. Hr, Nay vind het besluit van de Rechter goed en wel doordacht.

  Mevr de Rechter ik wens U voor morgen een “fijne” Moederdag.

  Net zo’n fijne Moederdag zoals U de Moeders van de slachtoffers van 8dec, door uw onbegrijpelijke handeling, hebt bezorgd.
  Net zo’n fijne Moederdag als de moeders van al de vermiste zonen en dochters.
  Net zo’n fijne Moederdag als de Moeders die nu vader en moeder zijn voor hun kinderen.


  Maak melding

 9. veele hier hadden gedacht dat,t anders zou aflopen ,,hahahah jammer hoor vooorrrziterrrrr gaan we staks weer op de tafel bonken ?


  Maak melding

 10. en al die geleerden hier wat zijn jullie volgende stap want het wil jullie maar niet lukken hahahaha zielig hoor voor jullie die doen als of jullie van suriname houd ,, ontwikkeling willen die mensen niet verhalen die niet opbouwend is. dat ziet zelf de amerikaan onwikkeling


  Maak melding

 11. Je zou je kunnen afvragen wat de hoofdverdachte in Amerika zou krijgen als hij zich zou bevinden in de VS.
  De enige die schreeuwt en bedreigd is de hoofdverdachte him zelf, de een is een judas de anders denkende is een volksvijand.
  De ambassadeur van de VS heeft zijn ogen niet dicht en zijn oren zijn ook niet verstopt.


  Maak melding

 12. ja maar we zijn in suriname hoor niet vergeten,dus je hoefd je niets af te vragen,die man zij het al suriname heeft behoefte aan,,conversatie,, niet aan wat jij uitlegd niet schreeuwen en schelden maar echt kijken hoe het verder moet ,, ik weet niet of jij dat begrijp hoor doe je best dat te brgrijpen groetjes takkie


  Maak melding

 13. ik weet dat,t veel pijn doet maar zo is dat hoor je kan zoveel marsen lopen tot daar ,, marsen gaan jullie lopen en krijgt ook begeleiding ook nog van de press,,voorzitterrrrrr voorzitterrrrrrr u vertrapt de grondwet hahathahahahahah wat een clown is die man toch


  Maak melding

 14. met die ogen waarmee jij kijkt ga jij nooit zien dat,t goed gaat met de ontwikkeling blijf maar hopen dat,t niet goed zal gaan,,en ik zie en leest over hoe pijn het doet bij jullie,, in 15 jaren tijdt heeft jou president nooit wat kunnen doen hahahahaha haters,,voorzitterrrrrrrrrr


  Maak melding

 15. dus de hoofdverdachte blijft,, nog steeds ,,,hoofdverdachte..

  hoe zal de man geslapen
  hebben na deze uitspraak..

  als hij tenministe ,,,eer gevoel had,,,was hij opgestaan en bedankt voor zijn misdaden liegen bedriegen en weggegaan terug getrokken leven kijden..

  maar nu nog zit hij in die stront, wat hij zelf heeft gecreërd..

  nog meer ellende in zijn gezin..


  Maak melding

 16. “Suriname heeft behoefte aan beheerste conversatie”

  Ik hoop dat de gene die voor Bouterse zijn ook weten wat de tekst inhoud. Dit zegt genoeg over een President die steeds aan het schreeuwen is.

  Vreemd genoeg schelden zij de Amerikaanse ambassadeur niet uit, maar als het Nederland was, zou deze forum te klein zijn.

  Dit alles zegt ook iets over de mensen zelfs die kortzichtig zijn.


  Maak melding

 17. Een onderdeel van Nay zijn redenering klopt niet: als Surinamer die van Suriname houdt, moet het niet in je opkomen om andere Surinamers om politieke redenen te vermoorden en de daders ook nog vrij te willen pleiten.
  Ik vraag me af of Nay ook van mening is dat Timothy McVeigh, die om politieke redenen het regeringsgebouw in Oklahoma City opblies, waarbij ‘maar’ 168 Amerikanen van de ongeveer 200 miljoen omkwamen, ook van Amerika hield?


  Maak melding

 18. ghanshyaam: kan deze aasgier met de vuilinsman mee:

  “Maar wanneer slechte mensen als het NF en de nabestaanden drommels goed weten waarom de doodslag is gepleegd op de 15 lafaards, kan dit gezegde om gerechtigheid niet gelden”

  Deze paarse kakkerlak noemt de 15 vermoorden Surinaamse elite “lafaards” en hun nabestaanden “slechte mensen”.

  Wat een hoop stront is deze ghanshyaam: typische NDP-gajes. Geen enkel moraal besef en geen ons verstand.


  Maak melding

 19. Ook desire komt op een zekere dag te overlijden. Al snel klopt hij aan op de poorten van de hel. De duivel bekijkt hem eens en zegt:
  “Eigenlijk zit ik helemaal vol, er is geen plek meer, maar ik kan je echt niet laten gaan.
  In jouw plaats zal ik een ander vrij moeten laten. Je mag zelf kiezen wiens plaats je inneemt en je kunt kiezen uit drie deuren”.

  De duivel opent de eerste deur. In de ruimte achter de deur is Adolf Hitler bezig rotsen stuk te hakken. Hij moet een grafsteen hakken voor elke Jood die hij de dood ingejaagd heeft. “Als je zijn plaats in wilt nemen,” spreekt de duivel, “zul je dag in dag uit rotsen moeten hakken.”
  “Lijkt me geen goed plan, want ik heb een zwakke schouder,” antwoordt Desire.

  De duivel opent de deur naar een tweede ruimte. Daar de Ayatollah Khomeini bezig is met schrijven. Voor elke dode die hij op zijn geweten heeft, moet hij van de duivel voor straf de bijbel eenmaal met de hand overschrijven.
  “Als je zijn plaats in wilt nemen,” spreekt de duivel, “zul je dag in dag uit moeten schrijven.” “Niets voor mij, want ik kan niet schrijven,” antwoordt desire.

  De duivel opent de derde deur. Achter de deur is een kamer waar Bill Clinton op zijn rug ligt. Naakt en vastgebonden. Zijn benen ver uit elkaar gespreid. Tussen zijn benen zit Monica Lewinsky en ze is bezig met haar favoriete mondelinge specialisatie.
  “Ja, dit lijkt me wel een dragelijke straf,” roept desire enthousiast.
  “Oké,” spreekt de duivel lachend, “zo zal het zijn… Monica, je kunt gaan!!!”


  Maak melding

 20. aahh…
  El Bouta is the biggest disaster surinam has strucken .
  He shoud be deported to Columbia! There he can explains the columbian people how many arms he sold to the FARC.


  Maak melding

 21. aahh.. de volksmilitie van El Bouta mag zich weer klaarmaken om het arme volk en de jeugd nog meer te intimideren want hij gaat pres willen blijven.

  En bigi regionale player blijven spelen. ( zit aan tafel met pres van mexico, blah . blah)


  Maak melding

 22. Het wordt een keer tijd dat Rozendaal zich goed rekenschap geeft van het door hem en wellicht anderen afgelegde traject sedert 250280 en niet langer struisvogeltje speelt. Wij hebben met zijn allen aan de weg getimmerd, de een genuanceerder dan de ander en hadden bekijks! Wat voor colder komen we nu dan uitkraaien? Militairen kennen geen verraad! Het zij goed het zij kwaad!


  Maak melding

 23. het is meer dan duidelijk: deze specifieke nabestaanden en het NF zijn perse verantwoordelijk voor de opdeling van het volk. Waar er een eenheidsgedachte had moeten zijn, zijn er nu 2 partijen die elkaar mondeling aftuigen. En juist degenen die bij de rechter hun vermoedens bewaarheid willn zien, zijn er van overtuigt het gelijk aan hun kant te hebben. De overweging in acht nemende dat deze nabestaanden en het NF verdeeldheid gezaaid hebben onder het volk, dient elke rechter een berisping moeten wagen om dit gedrag achterwege te laten. Want vermoedens zijn nog geen bewijzen en wie heeft DDB tot hoofdverdachte uitgeroepen? Niet de politie, die die bevoegheid heeft, maar de familie, uit wraak. Als het me kan heigen is het de politie die een bepaald persoon uitroept tot suspect, maar in dit geval heeft de de familie hier de overhand voor het zeggen. Daarom in deze case heb ik reeds gezegd dat geld hier een hele belangrijke rol speelt om vermoedens zonder genoeglijke bewijzen bewaarheid te zien enkel en alleen met een bevoordeelde uitspraak van de rechter. Net wat er gesteld werd: als je moeder of vader wordt doodtgeschoten, ga je een rechtszaak aan. Dit is zijdens de waarheid. Wie niet over geld beschikt, bestaat er geen behoefte aan een rechtszaak. Niemand heeft behoefte aan een rechtszaak als geld geen rol speelt. Tot nu toe is het de rechter niet gelukt voldoende bewijzen op tafel te leggen om enige vonnis uit te spreken. Maar toch is er een datum uitgestippeld om eventueel een vonnis uit te spreken. Hoe kan dat nou wanneer 99% van belastende of ontlastende bewijzen nog zoek zijn? Dit alleen bewijst van partijdigheid van de rechter en sympathie voor de nabestaanden die cruciale informatie achterhouden om hun eigen medeplichtheid te verbergen. Hoe schuldig men Bouterse ook mag vinden, de nabestaanden, het NF en de rechters hebben een dikke vinger in de pap wanneer het gaat om het camoufleren van de waarheid en op grond van vermoedens alleen en onvoldoende bewijs om een uitspraak te doen… Geen enkel arme nabestaande kan zich dit permiteren om hiermee tijd en energie te verliezen. Het blijft maar een hoop wie het bij het rechte eind heeft. 4 jaren een rechtszaak is nog niet duidelijk wie nou de waarheid spreekt… Maar wel weet men waar men de waarheid kan vinden… met name bij de nabestaanden en het NF (als zij niet op professionele manier liegen) en Nederland. Doch men laat dit achterwege…


  Maak melding

 24. Op een zekere dag komt Bouterse zeker voor de rechter, maar hij gaat pas zijn verhaal doen wanneer Nederland ook bereid is alle achtergehouden informatie die in deze case van cruciaal belang is, prijs te geven. Bij mij gaat het niet om wie wie dood heeft geschoten, maar het motief achter de daden. En wie kan het beste daar antwoord op geven dan Nederland en de nabestaanden. Bouterse volgt hier dan op de derde plaats…


  Maak melding

 25. Overgenomen van starnieuws: ter verduidelijking

  Nabestaanden hebben in het Surinaamse rechtssysteem beperkte mogelijkheden. Zij zijn geen partij in het 8 december strafproces. De auditeur militair is ‘monopoliehouder’ en vertegenwoordigt de staat. De krijgsraad toetste de amnestiewet aan artikel 25 van het Amerikaans mensenrechtenverdrag en artikel 10 en 11 van de grondwet. Op grond van deze toets is vastgesteld dat de amnestiewet niet in strijd is ermee omdat rechten van slachtoffers, in dit geval nabestaanden, niet zijn aangetast.


  Maak melding

 26. Ik vind dat er nu ook straten vernoemd moeten worden naar baas en een dozijn standbeelden voor hem. Als Derby , Daal and Lachmon dat krijgen waarom baas niet. Hij is tenslotte president.


  Maak melding

 27. “Suriname heeft behoefte aan beheerste conversatie”

  Mooi gedacht van de Ambassadeur, een heel ander verhaal wat we vanuit Nederland en de Nederlandse regering horen, die blijft stoken en stoken.

  Komt nog bij dat sommige nabestaanden duidelijke bedreigingen hebben geuit, want als men zweert “eerst gerechtigheid en dan vrede”, dan zijn wij Surinamers dat als een bedreiging te zien.

  GEEN VREDE dus want er zal eerst gerechtigheid moeten zijn, weleke gerechtigheidheid precies. Geen enkele rechtspraak zou dus voor deze lui goed genoeg zijn dan een straf uitspreken door de rechter, het is nooit in ze opgekomen dat de huidge rechter in feite niemand zou kunnen bestraffen als we puur naar de feiten kijken.

  Er is geen enkel bewijs nl. geleverd dat de President gemoord heeft, niemand heeft wat gezien, iedereen spreekt elkaar tegen, en iedereen heeft het van horen zeggen, zelfs Rozendaal heeft gehoord maar zelf niets gezien, want hij was niet daar.

  Nu weten we wel dat Rozendaal heeft gehoord van de President zelf, dat die twee mensen heeft gedood, wie heeft dan die 13 anderen gedood, dat heb ik nogsteeds niet kunnen horen.

  ——————————————–

  Laten we het 8 december verhaal laten voor wat het is. Lees hieronder maar waarom, want zo denkt inmiddels de meerderheid van het Surinaamse volk, sommige mensen hebben het volk afgemat met het 8 dec. verhaal, dat ze nu er schoongenoeg van hebben.

  Ingezonden: Hoe staat het met die andere nabestaanden?
  Sunday 13 May

  De politieke situatie van 1982 leidde er toe dat er in 1986 de binnenlandse oorlog begon tussen het jungle commando en de Staat Suriname. De politieke situatie was erg grimmig. Het begon in maart 1982 met de driedaagse coup van luitenant Surinder Rambocus. Het eerste slachtoffer was Wilfred Hawker die door zijn eigen militaire broeders werd geëxecuteerd. Hawker behoorde tot de groep van 16 coupplegers, maar viel in 1981 in ongenade toen hij probeerde wegens ontevredenheid het Militair Gezag omver te werpen.

  Voorafgaand aan de zo geheten pagwahcoup (lees Rambocus-coup) was er een plan beraamd om het Militair Gezag tijdens een pagwahviering in een tempel aan het Pad van Wanica te elimineren. Toen deze zaken fout liepen, begon een bepaalde vakbond zich te roeren en presteerde de voorzitter van die vakbond het om binnen enkele uren het land plat te leggen omdat alle vitale bedrijven en organisaties aangesloten waren bij deze vakorganisatie. Een van de toppunten was het lamleggen van de luchthaven te Zanderij terwijl een bevriend staatshoofd een bezoek zou brengen aan Suriname.

  Er werden van alle kanten grimmige uitspraken gedaan in de richting van het militair gezag. Zij werd voor fascist uitgemaakt en drie personen konden niet bepalen voor de totale gemeenschap van het land. Ondanks de moeilijke situatie trad het militair gezag niet op tegen die vakcentrale en werd toegestaan om zonder vergunning in oktober van datzelfde jaar een massa vergadering te organiseren. De zaak werd steeds grimmiger na die vergadering en de climax werd op 7,8 en 9 december bereikt met als resultaat 15 doden. Degenen die nu tegen de amnestiewet zijn moeten niet vergeten dat er in 1992 amnestie is verleend aan groepen die gedurende de binnenlandse oorlog ook martelingen, verkrachtingen en moorden hebben gepleegd.

  Toen heeft DNA met het Nieuw Front in de coalitie de bestaande wet uit 1998 ook aangepast om vrede te kunnen bereiken, zodat het Jungle Commando de wapens zou neerleggen. Is men vergeten dat drie politiemannen in Commewijne op zeer brute wijze terwijl zij op het bureau aan het werk waren, werden vermoord. Een top militair, die behoorde tot de groep van 16, werd in een hinderlaag gelokt.

  Nadat hij gevangen was genomen, werd hij gemarteld en als een geplukte kip in brand gestoken en geroosterd. Niemand vond dat die groepen in 1992 geen amnestie verdienden. Een militair die het militair gezag in maart 1982 geholpen had om weer aan de macht te komen door niet op het Fort Zeelandia te schieten zoals de opdracht van Rambocus luidde maar zich overgaf aan het militair gezag werd enkele jaren later in Commewijne gevangen genomen en samen met enkele vrienden in brand gestoken waarna de verkoolde lijken langs de weg werden gedeponeerd. Ook deze slachtoffers hadden nabestaanden. Het is niet goed te keuren wat er in december 1982 heeft plaatsgevonden, maar men moet weten dat in een militaire dictatuur die toen heerste het militair gezag constant in een oorlogssituatie verkeerde en zich altijd bedreigd voelde.

  Delen van de gemeenschap komen op voor de 15 slachtoffers van 8 december, maar wie komt op voor de politiemannen die vermoord zijn in Commewijne en de militair die geroosterd werd achter Zanderij op de weg naar Apoera? Niemand heeft voor hen een stille mars gehouden. Er is nog geen polarisatie te bespeuren maar die kan komen als men steeds een scheiding blijft maken tussen de beter gesitueerden en de lagere sociale klasse van het land.

  God verhoede dat het gebeurt!!!!!!

  I. Pinas, Nabestaande van de politieslachtoffers van Commewijne. (Utrecht-Nederland)


  Maak melding

 28. Wat mij geheel niet duidelijk is, wat is er nou zo moeilijk aan om een persoon of personen die verdacht zijn van moord danwel foltering te vervolgen en voor de rechtbank of Krijgsraad te brengen.
  Iedere burger waar ter wereld wordt vervolgd indien hij of zij zich strafbaar maakt aan een misdrijf.
  Verdachten in Suriname lopen vrijrond, schreeuwen moord en brand ondanks dat er strafvervolging is gelast tegen hen voor ernstige misdrijven.
  De hoofdverdachte domineert al ruim 30 jaar het in politieke landschap en heeft via een numerieke meerderheid zijn slag geslagen in de DNA om buiten de gevangenis te blijven.
  Iemand die onschuldig is zal nimmer amnestie accepteren en zal tot de laatste adem doorvechten om zijn onschuld aan te tonen.
  Van dit alles bespeur ik niks bij de verdachten ze komen niet in de rechtzaal of ze hebben last van geheugenverlies, wat is dat voor vertoning.


  Maak melding

 29. Vraagteken

  “Wat mij geheel niet duidelijk is, wat is er nou zo moeilijk aan om een persoon of personen die verdacht zijn van moord danwel foltering te vervolgen en voor de rechtbank of Krijgsraad te brengen.”

  Ik lees in bovenstaande het woordje verdacht, precies dat is het meer is er niet. Enne ze zijn wel voor de rechtbank of krijgsraad gebracht.

  Alleen is dit een politieke rechtbank en krijgsraad, vandaar dat dit ook politiek is opgelost met amnestie.

  In een rechtszaak gaar het niet alleen om het vonnissen maar ook waarheidsbevinding en feitelijkheden, dat ontbrak nou enenmale in deze hele zaak.

  Die waarheidsbevinding gaan we krijgen na het instellen van die commissie, waarom denk je dat sommige mensen nu al diarree krijgen als ze het woordje “waarheid” horen.

  Er is veel meer aan de hand dan we totnutoe hebben gehoord, wacht maar af tot je de ware reden heb gehoord.

  Waarom denk je dat Nederland voor 60 jaar lang de documenten is gaan opbergen???


  Maak melding

 30. prof. dr. Jack Mencke :

  beweerde op radio ABC, dat slechts de middenklasse en de bovenste laag van de samenleving zich echt druk maken om zaken als corruptie en amnestie en dat uiteindelijk etnische en demografische factoren bepalend zijn voor het stemgedrag. Bij de onderste laag is er uiteraard wel moreel besef aanwezig, maar kwesties als ‘hoe kom ik met mijn geld uit’ of ‘hoe verbeter ik mijn leefomstandigheden’ genieten veel meer prioriteit.

  Dom volk kiest NDP/MC
  Slimme mensen met opleiding en moreel besef…..

  Kunnen we direct de NDP groupies op dit forum indelen…..bij de onderste laag…….

  Toekomst van de Suriname zier er dus inktzwart uit……


  Maak melding

 31. Een bewijs voor de domheid van de ‘onderste laag”:

  Kanhai: “k vind dat er nu ook straten vernoemd moeten worden naar baas en een dozijn standbeelden voor hem. Als Derby , Daal and Lachmon dat krijgen waarom baas niet. Hij is tenslotte president”

  een standbeeld voor een moordenaar, couppleger en drugsdealer…..

  Geen probleem: het is Suriname……


  Maak melding

 32. @Henk Molenaar.
  Als ik aan de macht was, had ik in de kieswet laten opnemen

  dat alleen ambtenaren en/of belastingbetalers ouder dan 25 jaar met tenminste

  een mulo opleiding,waarin staatsinrichting als een verplicht vak o.i.d. was opgenomen

  aan de verkiezingen mochten deelnemen.
  Dan waren we van de hele meute af!


  Maak melding

 33. je wil zeker in suriname aan de macht zijn mener henk molenaar maar ik denk dat je een boef zou worden daar,want hoe je reageerd kan ik zo aflezen dat je weinig van suriname weet of je bent een geboren surinamer in nederland en niks weet van de geschiedenis van suriname en maar domme dingen uit je mond laat komen


  Maak melding

 34. Het KiesRecht in een Democratie is er voor iedereen,echter in Suriname telt de STEM in het binnenland voor 3!!!!

  Hun dagelijkse toegevoegde waarde is,:….van de konijnen af tot in Hotel Santo, alsook blijkt de politieke EENHEID!!

  !!!!!!!!!!!! 3 KEER NIKS !!!!!!!!!!!


  Maak melding

 35. Eindelijk ben ik te vreden met de Amerikaanse Ambassadeur John Nay. Dit is een heel goed nieuws. Ik hoop dat de andere Ambassadeur een voorbeeld van hem kunnen nemen. Bedankt Pres Barack Obama USA.
  Ik ben ook blij met de uitspraak van de Rechter.
  Behalve de Rechter heeft niemand gewonnen. De President DD Bouterse heeft gewonnen. En hij moet ook altijd winnen, omdat hij de grootste dienaar is van het volk.
  In de toekomst zal een standbeeld van de Pres DDB komen met daarop geschreven Nationalisme, Antikolonialisme en een echte dienaar van het volk die 100% had ingezet voor Surinamers en vooral voor de armen. Niet dat de rijken rijkerder worden en de armen armer, maar dat de rijken en ook de armen rijker worden.
  Note; Die 15 slachtoffers waren landverraders/staats vijanden en moesten de opdracht van Ned uitvoeren.


  Maak melding

 36. Beste Paarse Radjkoemar Rajaram slaaf: ik heb me voorgenomen om niet te veel meer op al jou onzin in te gaan. Er zit een steek bij je los en al schijt Bouterse op je hoofd, dan nog blij hij je grote voorbeeld en leidsman.

  “Note; Die 15 slachtoffers waren landverraders/staats vijanden en moesten de opdracht van Ned uitvoeren”

  Jij bent zo ziek in je hoofd gezien je uitspraak hierboven dat je eigenlijk zou moeten worden opgenomen in een inrichting.


  Maak melding

 37. Beste neetjeman: ik kom al 35 jaar in Suriname en woon er 4 maanden per jaar, maar het land is nog nooit zo verdeeld geweest sinds Bouterse er president is. Het land glijdt af naar de afgrond zowel moraal, politiek als economisch. Bouterse is de slechts presterende president die het land ooit heeft gehad. En voor de rest zoek je het maar uit.


  Maak melding

 38. @Henk Molenaar

  Economisch: dan zie jij iets anders dan de rating agencies. Verhef ons aub en kom met materiaal waaruit dat blijkt.

  Ik denk dat Bouterse het als president veel beter doet dan Venetiaan, die met alle hulp van het buitenland, niet kon voorkomen dat een groot deel van de bevolking hem niet meer lustte….en wat daarna gebeurde….Suriname met president Bouterse heeft opgezadeld:-)

  On topic,
  de Amerikaanse ambassadeur laat zien dat hij veel meer verstand heeft dan die hitsige schreeuwers aan de Noordzee, die zich niet realiseren dat ze met al hun verontwaardiging de nodige aandacht op zich vestigen want uiteraard is Bouterse een product van die verfoeide kolonisten mentaliteit.

  En laat het nou net de afstammelingen van de kolonisten en hun supporters zijn, die de jeugd van Suriname probeert te spannen voor hun karretje.

  eigenlijk zou het verboden moeten zijn te protesteren als je geen Surinaams paspoort hebt:-)


  Maak melding

 39. 13 mei 2012 om 12:09 uur, door Afu Sensie

  Afu édé,
  die pinas heeft het alleen maar van horen zeggen en haalt ook nog alles door elkaar.Een paar mensen waren gestopt met het onderzoek maar Herman Gooding ging door en eindigde zo als bekend.

  Cobie.


  Maak melding

 40. Henk molenaar citeert Jack Menke, goed zo.

  En natuurlijk heeft Jack gedeeltelijk gelijk, de onderklasse is inderdaad bezig te overleven en heeft geen tijd omzich druk te maken met zaken van de hypokrieten die zich zgn. druk maken met corruptie en amnestie.

  Deze bovenklasse is gewoon bezig met zijn eigen belangen.

  Want wie houd nu die corruptie in stand, dat is echt niet die onderklasse waar Jack het over heeft hoor, die mensen hebben niet zoveel te makken, ja het is die zgn bovenklasse die de corruptie in stand houd, waarom denk je dat de anti-corruptiewet niet door front op de agenda is geplaats om aangenomen te worden.

  Amnestie ook hier heeft inderdaad de onderklasse geen ene bal aan, want de meeste doden die zijn gevallen in de binnenlandse oorlog zijn kinderen en mensen van de onderklasse, heb je ooit de bovenklasse een stille mars zien lopen voor die groep, heb je ooit iemand van die bovenklasse gerechtigheid zien vragen voor die doden van de onderklasse, nee, nooit.

  Daarom heeft de President gelijk door die hypokrieten die zgn gerechtigheid willen en dus tegen amnestie zijn, misdadagers en misleiders te noemen.

  De onderklasse ziet ze ook als zodanig.

  Maar nu effe de vraag, hoe kan het na 19 jaar front dat er nog zo’n grote onderklasse is, die natuurlijk achter de President staat omdat hij totnutoe de enige is die aandacht geeft voor hun belangen, geef die onderklasse maar ongelijk.

  Een ding weet ik ook zeker die Surinaamse onderklasse heeft veel meer normen en waarden in hun pink, dan jij in je hele grote bottelijf ooit zal kunnen krijgen.

  Je bent een misselijkmakend mannetje, die zich maar niet weet te gedragen, hoe zal dat komen, opvoeding misschien???


  Maak melding

 41. Beste Anita de Windt Als jou definitie van integer slaat op jou geliefde president, dat weet ik direct op welk niveau jij je bevindt.


  Maak melding

 42. Het gaat Sur. tegen wil en dank voor de wind omdat de paar export produkten die het uitvoert het goed doen op de wereld markt vanwege de hoge prijs die Sur voor krijgt.
  El Vene had het veel moeilijker.El Vene moest een uitgehongerde bevolking die uit de vorige eeuw kwam te eten geven en de economie opgang krijgen.Alles moest in het land na de Bosje weer aangepakt worden.Alles lag er heel naargeestig en verpauperd er bij.El Vene heeft gezorgd dat er vandaag wegen zijn waarop wel is waar meest tweede handse wagens rijden.Anders waren het meer kuilen dan straten.
  De meeste van de NDP ers zijn voorlopig in Sur.Ze lopen maar een kans te zoeken om het land voorgoed te verlaten.Ze moeten zien de Sur.periode te overleven.Dan maakt het niet uit hoe.Eerlijk of eerlijk?Vieze omgeveing.Wie gaat schoonmaken.We gaan toch weg of geschoold?Maakt niet uit.Als de kans zich maar voordoet om weg te gaan.

  Cobie.


  Maak melding

 43. @Afu Sensie

  Ik volg je reacties al een tijd en jij behoort tot de weinigen op dit forum die de dingen zien zoals ze zijn. Heel veel mensen hier zitten Suriname alleen maar te demoniseren terwijl ze niet eens in het land wonen. Vooral die Henk Molenaar vind ik een schoft. Die man praat alleen maar onzin en ik snap niet dat ze zijn reacties plaatsen. Gelukkig zijn er nog verstandige mensen die zijn dom geleuter kunnen bestraffen met argumenten. Suriname doet het goed met Bouterse en we gaan nu vooruit. Niemand uit Holland kan ons tegenhouden. Ze lijken.


  Maak melding

 44. Jacobus, niets verbaasd mij meer op waterkant.net hoor. Ik heb genoeg van jullie analfabeten en zwakbegaafden gelezen, dus ik schrik er niet meer van.

  Nu effe weer de laatste regel voor je gecopieerd.

  “I. Pinas, Nabestaande van de politieslachtoffers van Commewijne.”

  Wat heeft dat met Gooding te maken.

  Acht whatever.


  Maak melding

 45. Meneer Pinas,
  de nabestaanden van de 15 slachtoffers, gemaakt op 8 dec 1982 , zijn moedige en vastberaden personen. Jij zal het zeker niet opgemerkt hebben maar het duurt intussen al 30 jaren lang dat ze naar gerechtigheid zoeken. Hadden ook de nabestaanden van de politiemannen vermoord door moordenaar bouterse en zijn legertje 1 vuist gemaakt ,samen met de moiwana nabestaanden zouden wij al een heel eindje op weg zijn naar de overwinning toe en zou het recht gezegevierd hebben.Waar zijn de familie leden van deze op brute wijze vermoorde politie mannen?Waar zijn de nabestaanden van de Moiwana slachtoffers?Moeten de nabestaanden van de 15 slachtoffers die wel vechten voor gerechtigheid in hun eentje een gevecht leveren om gerechtigheid te doen geschieden voor al de slachtoffers gemaakt aan de handen van bouterse?Is het geen tijd meneer Pinas dat ook deze familie leden hun stem laten horen en 1 vuist gaan vormen samen met de nabestaanden van de 15 slachtoffers?
  Degenen die vechten voor gerechtigheid worden uitgemaakt als te zijn ‘staats vijanden’ en van alles .Dit zal hun echter niet ervan af houden om de strijd op te geven.Ze gaan door met het zoeken naar gerechtigheid.
  Waarom begin jij niet met een beweging die oproept voor gerechtigheid voor de politiemannen en de moiwana slachtoffers ?Geloof me meneer Pinas ,als je dit doet maak je de zijde van de personen die naar gerechtigheid zoeken alleen maar sterker. Ergens ver in het buitenland zitten en commentaar leveren helpt niets en niemand.Dankzij deze nabestaanden is de kans groot dat op een dag bouterse de moordenaar berecht zal worden. En meneer Pinas, wanneer gerechtigheid zal geschieden zullen alle nabestaanden van de vermoorde politie mannen en de Moiwana slachtoffers recht gedaan worden.De moordenaar van hun en van de 15 slachtoffers van de december moorden is immers 1 man,BOUTERSE!Meneer Pinas, als jij zelf geen enkel bijdrage kan of wil leveren in de strijd naar gerechtigheid voor alle nabestaanden raad ik jou aan geen tweedracht te zaaien onder de rechtzoekenden.Denk jij dat ze het gemakkelijk hebben meneer Pinas?Denk jij dat het prettig is om in de rechtszaal te zitten om dan weer teleurgesteld naar huis te gaan omdat gerechtigheid niet kan geschieden?Inplaats van commentaar te leveren op degenen die wel strijden naar gerechtigheid vraag ik jou om de hands te joinen met een ieder die hiervoor vechten.
  Waar waren de nabestaanden van de politie mannen en de moiwana slachtoffers tijdens de stille protestmars onlangs gehouden in de straten van Paramaribo?Waarom zitten ze stil en laten ze het over aan anderen om namens hun te vechten voor gerechtigheid?
  Meneer Pinas wees gerust.Wanneer gerechtigheid zal zegevieren zullen ook de Moiwana slachtoffers en de vermoorde politiemannen recht gedaan worden. Het strijdt wordt geleverd met ook hun in gedachten.
  MeneerPinas ,degenen die jou reactie the thumbs up gaan geven zijn de NDP volgelingen,blij dat nog een ander nabestaande van de slachtoffers gemaakt aan de handen van Bouterse de strijd opgegeven hebben.God zijt dank dat we nog moedige mensen hebben en dat zij ondanks hun verdriet en teleurstellingen jaar in en jaar uit,nog de kracht bezitten om de strijd voort te zetten . God zegene hun.


  Maak melding

 46. VlamIndePan: “Vooral die Henk Molenaar vind ik een schoft. Die man praat alleen maar onzin en ik snap niet dat ze zijn reacties plaatsen”

  Ik weet het Vlam in de Pan ( treffende bijnaam): ik ben de vijand van het volk, een verrader. Ik wacht dat ik op een nacht door mannen met paarse vlaggetjes mijn huis wordt uitgesleurd, beestachtig wordt mishandeld en dan met 20 kogelgaten in mijn borst en voorhoofd op de vlucht wordt neergeschoten. En mijn moordenaars worden nooit bestraft en vragen jaren later voor zich zelf amnestie aan…..

  Wie is hier de schoft…….?


  Maak melding

 47. Hahaha die Ray toch.

  Ray weet blijkbaar niet eens dat de moordenaars van die agenten en militair allang lang en breed genieten van hun amnestie verleend door een stelletje hypokrieten die nu moord en brand schreeuwen, terwijl ze zelf schuldig zijn aan de moord van deze mensen.

  De nabestaanden van Moiwana en de nabestaanden van de vuile oorlog zullen wel gek zijn om met een stelletje hypokrieten over straat te gaan lopen.

  Ray weet dus niet eens dat het Moiwana comite zodanig heeft geageerd en zelfs een kortgeding heeft verloren in Suriname tegen de amnestiewet van 1992. Ja die amnestiewet moest en zou komen van de hypokrieten en nu wil Ray dat deze mensen de staart opgaan.

  Nee jullie zullen het moeten doen met de Choennie’s en de staigiares en die groep wordt met de dag minder.

  Gerechtigheid is al gezegevierd in Suriname met de aanname van de aangepaste amnestiewetm, recht voor een recht voor allen.

  “de nabestaanden van de 15 slachtoffers, gemaakt op 8 dec 1982 , zijn moedige en vastberaden personen.”

  Zo Ray kan je ons nu dan eindelijk vertellen waarom de 15 slachtoffers, (en nu moet ik je gelijk geven het waren inderdaad slachtoffers) moedig en vastberaden waren.

  Was het soms omdat ze een coupe wilden plegen tegen het toenmalig wettig gezag, hoeveel doden zouden toen niet gevallen zijn, zou het meer dan die binnenlandse oorlog kunnen zijn???


  Maak melding

 48. Henk molenaar zegt

  ” Ik wacht dat ik op een nacht door mannen met paarse vlaggetjes mijn huis wordt uitgesleurd, beestachtig wordt mishandeld en dan met 20 kogelgaten in mijn borst en voorhoofd op de vlucht wordt neergeschoten.”

  Henk denkt dus echt dat hij iets te betekenen heeft, waardoor mensen hun handen zouden willen vuil maken aan een nietsnut.

  Kom nou, je neemt je zelf veels te serieus henk. Meer dan het beledigen, schelden, leugens verspreiden en al wat niet meer op waterkant.net zal je niet komen, ooit zal je wel in je eigen negativiteit verdrinken, dat is een feit.


  Maak melding

 49. Afu édé,
  de noemer is toch hetzelfde.Politie agenten op Marienburg en politieman in Paramaribo.De teller doet er niet toe.Of het vijf is of één.Als je ziet waar je onderzoek tegen een blinde muur stuit dan weet je ook wie gemoord hebben.
  De ene ‘geroosterde’ slachtoffer langs de straat was Hans Lachman.De M.P die de landbouwer Mahesh doodschoot op Uitkijk.Na veel kabaal van Jozef Slagveer werd hij uit eindelijk veroordeelt tot gevangenis straf.Tijdens zijn coup gaf Rambocus die Lachman een Y.P om het fort over te nemen.Maar Lachman liet zich bepraten en koos de zijde van bout en zo mislukte de coup.
  Later pleegde Lachman moorden voor bout.Hij werd daarvoor tijdelijk uit het gevang gehaald.Er zijn sterke vermoedens dat hij ook Horb gedood heeft.Hij heeft een politieman op Geyersvlijt vermoord in de avond uren.Toen de macht overgedragen moest worden,heeft bout samen met graanoogst Lachman vermoord en in brand gestoken.Hiervan zijn veel indirecte bewijzen.En zo was een getuige minder.

  Cobie.


  Maak melding

 50. Mensen, mensen ik zit met een vraag sinds afgelopen vrijdag.

  Wie zou mij kunnen vertellen hoe het nu verder moet met die groep van valies, de choeni’s, de Beckers en de stagiares.

  Je weet wel die groep waartegen de President van Suriname het volk terecht heeft gewaarschuwd, dat ze misdadig bezig zijn om het land te willen destabiliseren, juist nu daar het zo goed gaat met het land en dat deze mensen eigenlijk vijanden van het volk zijn die kinderen misleiden.

  kortom, de MISLEIDERS.

  Trouwens het is de taak van de Eerste burger van het land uit hoofde van zijn verantwoordelijkeid en vaderlandsliefde om zijn burgers tegen misdaden te waarschuwen.

  Maar goed, deze mensen hebben geprotesteerd en een petitie ingediend bij ONDERvoorie Wijdenbosch van NPS.

  De misleiders protesteerden omdat ze vonden dat de aangepaste Amnestiewet, tegen de Grondwet was, Internationale verdragen schond en dat de nabestaanden hun rechten worden geschonden.

  Nu heeft de onafhankelijke rechter en ras NPS’er het volgende gezegd afgelopen vrijdag.

  1. De Surinaamse Grondwet is met de aangepaste Amnestiewet niet geschonden

  2. Er zijn geen Internationale verdragen geschonden.

  3. De rechten van de nabestaanden zijn NIET geschonden, ergo de nabestaanden zijn in deze geen partij.

  Waar ik dus nu benieuwd naar bent is, gaan de misleiders het volk en de President hun excuses aanbieden omdat ze het volk hebben proberen te misleiden of gaan ze nu echt iets anders verzinnen, zoals we van echte misleiders kunnen verwachten.

  Er moet zo’n misleider op waterkant vertoeven die hier antwoord op kan geven.


  Maak melding

 51. Beste Kondremangs,
  Het ziet er SLECHT uit voor Barbamang(Kanhai). Want hij heeft de job NIET kunnen klaren, waarvoor zijn dochter RIJKELIJK voor is beloond met het ambassadeurschap in India…….Is het niet opgevallen, dat de meeste en fanatiekste aanhangers van DiDiBrie ALLEMAAL posities en andere stoffelijke goederen hebben verkregen?????
  Die stier van Kanhai had op Goede Vrijdag hem een betere job kunnen bezorgen en hem liever naar de eeuwige jachtvelden te sturen…….als er mensen zijn om hem te willen troosten…hier zijn cellnr. 8787974……hopelijk heeft hij niet teveel klappen van DiDiBrie gehad vanwege het feit, dat de Krijgsraad ervoor gezorgd heeft, dat het zwaard van Damocles boven DiDiBries hoofd hangt…….Het feit dat de krijgsraad zo SLIM heeft gecounterd op de Trias Politica brekers(amnestie lovers), komt door de Hand van God.
  We zijn NIET vergeten, hoe er gespot werd in Naam van God op het Onafhankelijkheidsplein een week geleden en allerlei mensen, groeperingen en landen betiteld werden als vijand van Suriname door zowel DiDiBrie als zijn geestelijke ezel,Steve Meye……….Maar God Zelf heeft ervoor gezorgd, dat de zaak NIET van de baan is…..
  Als Meye en DiDiBrie beweren, dat ze Christenen zijn; dan is de Bijbel de TOETS voor hen. WANT AAN DE VRUCHTEN ZAL JE ZE HERKENNEN……en tot nu toe heeft Suriname WRANGE vruchten geoogst van DIDiBrie en co.
  Want een WAARACHTIGE Christen belijdt EERST zijn ZONDEN; vraagt om VERGIFFENIS….maar op het Plein was het een OORLOGSVERKLARING vanuit DiDiBrie en co. Maar dit wordt vervolgd, Kondremangs!!!

  Enne; Beste Moderator; is het niet mogelijk, dat een IEDER, die reageert(pro of contra) maar 1(EEN) nickname heeft; want een analyse heeft uitgewezen, dat er kameleons (wolven in schaapskleren)onder ons zijn….

  TIME WILL TELL,Kondremangs!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

 52. @AFU SENSIE:Je vraagt je af hoe het zit met het plaatsen van de reakties van de Antis en de Pros van DDB en zijn topregeringsjunta.
  Welnu het antwoord heb je zelf al gegeven.
  Lees de laatste 2 allineas van je posting van vandaag 13 mei 15.53u nog eens een paar keer opnieuw, van voren naar achteren, en van boven naar beneden en zie daar het antwoord.


  Maak melding

 53. @AFU SENSIE: Afgezien van het feit dat jij altijd een AFU SENSIE zal blijven en nooit een hele Sensie zal worden hoef ik wie dan ook niets en helemaal niets te laten zien of bewijzen.
  Ga terug naar de basis school met je posting en vraag het aan je ex schooljuf.


  Maak melding

 54. Jacoba,

  Je naam zegt al genoeg, je bent van de oude stempel die het moet hebben van de mofo korantie, leugens en achterklap.

  de noemer is hetzelfde noh, zolang jij maar in gelooft is er niets aan de hand, bespaar ons aub je onzin, ik hoop niet dat het teveel gevraagd is.


  Maak melding

 55. Zucht het was maar een vraag hoor, waar je onmogelijk aan kan voldoen, dat wist ik.

  Die vijandige en negatieve toon spreekt dan ook boekdelen.

  Ze kunnen niet eens begrijpend lezen en als je ze op wijst worden ze kwaad, het moet niet gekker worden.


  Maak melding

 56. Larry wat er niet klopt is het feit dat er Surinamers zijn die bewust het land willen de-stabiliseren juist nu het economisch goed gaat en we op de goede weg bezig zijn. Deze mensen zijn misdadig bezig, wat de President zegt klopt helemaal. Wat vind je dat er niet klopt.

  Ok misschien snap ik wat je bedoeld, had de President deze mensen moeten oppakken en opsluiten als terroristen, want vergis je niet dat zou Nederland hebben gedaan.


  Maak melding

 57. @ Afu Sensi, neen je snapt me denk ik niet. Wat is namelijk het geval?

  Daar waarschuwt een president die een veelvoud van misdaden/amnestie-verleningen op zijn naam heeft staan. En president waarschuwt de NDP-aanhang dat zij moeten oppassen voor medeburgers en vreemdelingen die pal staan voor de rechtstaat Suriname.

  De misdadiger waarschuwt dus voor mensen die volgens hem misdadig bezig zijn, omdat zij hem (de misdadiger) achter slot en grendel willen zien, vanwege de door hem gepleegde misdrijven.

  Hmm.. niet zuiver. Klopt gewoonweg niet.


  Maak melding

 58. Ach, de meeste mensen die hier reageren wonen in nederland, zijn ati bouta en waterkant.net ( ook anti bouta/ dus niet waarheidsgetrouw heb ik de afgelopen weken ontdekt ) geeft ze ( SuriNeds) ook een forum hun frustraties hier te uiten. Er wordt selectief verwijderd door de moderator. Wie weet is Henk M ook 1 vd moderators, vandaar al zijn reacties..


  Maak melding

 59. De sympatisanten van Bouterse op di forum vertonen grote onverdraagzaamheid en toleren geen andere mening. Dat is typsich het beeld dat tussen 1980 – 1990 bestond bij de zogenaamde revolutionairen. Andersdenkenden werden verbaal en fysiek bedreigd. Dat beeld zal zich NU herhalen. De vrije meningsuiting in Suriname is in gevaar. Bouterse heeft immers de oorlog verklaard aan de tegenstanders van de Amnestiewet door hun als VIJANDEN van het volk te typeren. Zijn geestelijke leider, Steve Meye, doet hieraan mee.


  Maak melding

 60. Larry, dat is je eigen interpretatie, je hebt gewoon een rijke fantasie. Je zou een goede stripfiguur zijn, “Larry de komiek”.

  Neem deze bijv. “veelvoud van misdaden en je gepleegde misdrijven”, heb je daar enig bewijs voor.

  Zo ja, dan ben je strafbaar bezig, voor het frusteren van de rechtsgang nl het achterhouden van bewijs en dan noch klagen over de rechtstaat.

  Met leugens kunnen jullie de President van Suriname nooit achter slot en grendel krijgen, heb je het nog niet door dan.


  Maak melding

 61. @Socrates..ga maar mijn reacties na, als je enige vorm van bedreiging kan vinden of onverdraagzaamheid, dan geef ik je groot gelijk voor jou vrees dat we teruggaan naar 80-90 jaren. Lees jij maar de reacties van de anti-bouta mensen en gooien ze het op vrijheid van mening…Wij hebben dezelfde vrijheid om ook onze mening te geven..Je hebt mensen die Suriname verder willen ontwikkelen, en mensen die alleen maar kritiek hebben vanuit Nederland…Ik zou zeggen, verhuizen jullie naar Suriname, en kom maar een hand helpen. Nu bouterse aan de macht is, willen jullie zeker niet komen , maar toen Venetiaan aan de macht was wilden jullie ook niet komen..


  Maak melding

 62. Een geheim van 1982 dat de meeste hindustanen het weten.
  En ook een grote wreedheid van Nederland (Bakras)
  Dit was ik in de vorige reakties helemaal vergeten.
  In het algemeen hebben de hindustanen niet zoveel guts
  (Dekati in sranang tongo) om slechte daden te plegen.
  Nederland had de Hindustanen bij deze Wijlen Rambocus zo veel misleid met leugens(eerder in mijn reaktie alles al vermeld) dat hij een scenario gepland door hun moest uitvoeren om de toenmalige Bevelhebber v/h Nationaal Leger DD Bouterse/nu Pres van Sur om hem in de Tempel(Mandir) en op een hindoe feest dag Phagwa te vermoorden.
  Terwijl de Tempel een plaats is waar God aanbeden wordt en geen zulke slechte daden gepleegd mag worden.
  Phagwa feest is juist een feest om vriendschap te sluite n en mekaar te vergeven wanneer iemand oude ruzie had en verder als echte vrienden samen te eten, gezellig maken en met allerlei kleuren lichamen versieren en omhelsen.
  De uitspraken/planningen van Nederland waren;
  Mr Rambocus U moet Mr Bouterse uitnodigen voor een Phagwa feest. U weet dat hij een duivel, creool en een moordenaar is die aan de Regeer macht was gekomen dmv de staatsgreep(Terwijl Ned zelf die staatsgreep had gepleegd en ook duivel en moordenaar is, wegens hebzucht om Sur over te nemen). Een duivel moet je in de Tempel vermoorden en dan ga je meer God zegen krijgen. Je moet ergens in de Tempel schuilen met een wapen en wanneer Bevelhebber DD Bouterse naar binnen komt moet je hem gelijk dood schieten. Mr Rambocus wanneer je ermee geslaagd ben dan ga jij de Leger Bevelhebber van Suriname worden.
  Maar God had de Bevelhebber DD Bouterse beschermd, waardoor hij die informatie binnen had gekregen wat hem te wachten stond en die uitnodiging om de Phagwa feest bij te wonen gecenseld. Zo was het Mr Rambocus niet gelukt om DDB te vermoorden. God helpt geen mensen die negatieve bedoelingen hebben en had een grote plan met hem in Sur, zoals de Geestelijke Leider Steve Meye van hem eerder gezegd had.
  En Nederland moet niet slim spelen en het schuiven naar de VHP,ers. De VHP,ers/Hindustanen waren helemaal onschuldig.
  Nederland is de Grootste oorzaak. Ned is oorzaak van die gruweldaden en niemand anders. Daarom moeten de Surinamers oppassen met de Nederlanders.


  Maak melding

 63. Radjkoemar Rajaram: Makkelijk hé Nederland overal de schuld van te geven.

  “Nederland is de Grootste oorzaak. Ned is oorzaak van die gruweldaden en niemand anders. Daarom moeten de Surinamers oppassen met de Nederlanders”

  Deze randdebiel is echt kompleet gestoord.

  De uitspraken/planningen van Nederland waren;
  Mr Rambocus U moet Mr Bouterse uitnodigen voor een Phagwa feest. U weet dat hij een duivel, creool en een moordenaar is die aan de Regeer macht was gekomen dmv de staatsgreep(Terwijl Ned zelf die staatsgreep had gepleegd en ook duivel en moordenaar is, wegens hebzucht om Sur over te nemen).

  Zoals ik al zei: volkomen geflipt deze Radjkoemar Rajaram.  Maak melding

 64. Afu édé,
  Neem deze bijv. “veelvoud van misdaden en je gepleegde misdrijven”, heb je daar enig bewijs voor.

  De bewijzen waren er in drievoud.Vervat in dossiers die de zogenaamde Doorson documenten vormden.2 exemplaren waren bij de PG en 1 in de kluis van DE SURINAAMSE BANK.En nu zijn ze verdwenen.
  Wie denk je dat voordeel gehaald heeft uit hun verdwijning?

  Cobie.


  Maak melding

 65. @Afu Sensie,

  Laat me je uit je droom helpen:
  De huidige Surinaamse president is een crimineel pur sang. Een historische schandvlek in Suriname haar meest recente geschiedenis.

  Een ‘onschuldige’ president die twee amnestie-verleningen op zijn naam heeft staan is sowieso minimaal twee keer de fout in gegaan. Lijkt me.
  Onlangs heeft deze ‘onschuldige’ president zichzelf middels zijn foetoe boi’s in de Nationale Assemblee voor de derde keer amnestie verleend.

  Maar waarom moet deze excellentie nu voor de derde keer amnestie krijgen dan? Toch merkwaardig dat hij zichzelf (indirect) amnestie verleent voor criminele daden welke hij toch niet begaan heeft.

  En ach, die veroordeling van 11 jaar vanwege bout’s poeirie-export expres. Laten we die voor de overzichtelijkheid toch maar buiten beschouwing laten.

  @Afu Sensi, deze man is fout.


  Maak melding

 66. @Radjkoemar Rajaram,

  Ken je het 6e gebod van de 10 geboden?
  Wat leert dit gebod je als mens?

  Waarin verschilt een president die mensen met een andere politiek mening vermoord, dan met een moordenaar die een burger vanwege diens bezittingen van het leven beroofd?

  Kiri tan kiri en bout kiri!


  Maak melding

 67. Het is ook nederlands’ schuld. Als de nederlanders su niet hadden “ontdekt”, was sunu een triljoen keer,rijker geweest dan nl. Dusssss

  En iedereen hiet vindt dat henk molenaar de pres moet worden van su. Hij weet alles zo goed!

  MAAR NIET HEUS!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 68. Volgens de Krijgsraad zijn de delicten waarvoor men verdacht is geen misdaden tegen de menselijkheid. Dus niet in strijd met internationale verdragen. Uitgaande van deze redenatie zou er geen Amnestie verleend kunnen worden aan Bouterse en trawanten omdat het dus gaat om gronddelicten als moord en doodslag. Deze delicten komem volgens het principe van Amnestie en de in het internationaal recht gangbare rechtspraak, NIET in aanmerking voor straffeloosheid dan wel Amnestie. De Krijgsraad had met gemak gebruik kunnen maken van haar toetsingsrecht zodat de rechtsgang normaal voortgezet kon worden.


  Maak melding

 69. Beste rohit: “Als de nederlanders su niet hadden “ontdekt”, was sunu een triljoen keer,rijker geweest dan nl.”

  Dan had Suriname heen 60.000 spookambtenaren gehad als doelloze niets presterende opvreters van de rijkdom van Suriname maar 500.000


  Maak melding

 70. @ Huilie Huilie EM,
  Waar was jij toen de vorige regering op bijna all forums beledigd werden ? waar was jij toen Vene voor baviaan werd uitgemaakt. Het is wel opvallend dat de volgelingen van die moorddadige schoft DDB het hardst roepen om discriminatie.Als je niet geschopt wil worden moet je geen schop uitdelen.


  Maak melding

 71. Maandag 14 mei 2012 om 06:55 uur, door Henk Molenaar

  Ha die Henk,

  Alles oké?

  Ga je nog wat leuks doen met je je gezin komend “long weekend”?

  Ik zie dat die racistische gasten van RNW massaal zijn neergestreken op WKN.

  Time to take a timeout.
  Let them be.

  Suriname is niet meer spannend.
  Ze mogen het lekker verder uitzoeken….

  Geniet van het zonnetje en je gezin.
  Tijd voor zon, zee, strand en lekker eten.

  groetjes.


  Maak melding

 72. Henk Zemelaar,

  Ik verdenk jou iemand te zijn die sadomasochistische ideëen heeft. Ik kom tot deze conclusie omdat
  jij, zogenaamd met Bouterse als mikpunt, Suriname op elk gebied aan het afkraken en af te branden bent.
  Ondertussen zit je met jouw witte kop, wel lekker van de Surinaamse zon (waarschijnlijk ook van een
  surinaamse vrouw) te genieten.
  Wanneer je een land en haar bestuurders zo intens haat vraag ik mij af wat jij nog in zo’n ‘bananenrepubliek’ zoekt.
  Als je het alleen voor de zon doet. Zijn er vol op mogelijkheden in Europa waar jij van de zon kan genieten.
  Waarschijnlijk ben je bereid al die ontberingen waarvan je Suriname en haar leiders beticht te ondergaan omdat die ontberingen jou toch op een of ander manier een kick geven. Dat is een van de kenmerken van sadomasochisme.
  De pijn overwinnen omdat het toch op een of ander manier een kick geeft.

  Niemand heeft jou als blanke nederlander uitgenodigd om je in Suriname te vestigen of zaken daar te gaan doen. Dat heb jij gedaan uit vrijwillge basis.
  Wanneer je vindt dat Suriname een hel op aarde is, staat het jouw vrij om dat land ook weer vrijwillig te verlaten.

  Ik ben zelf een witte Nederlander met blauwe ogen die meer dan regelmatig in Suriname vertoeft: ook ik vind de keuze van Bouterse fout. Ook ik vind dat er nog veel moet gedaan aan de armoede in Suriname.
  Zemelaar, ik heb vele landen in de wereld gezien
  en de werkelijke, schrijndende armoede gezien.
  Wanneer je dit soort armoede in de wereld hebt gezien dan besef je dat de armoede in Suriname betrekkelijk is.
  De armoede in Suriname is wel degelijk aanwezig en daar moet deze regering uiteraard alles aan doen om dit terug te dringen. Maar in Suriname gaan er niet dagelijks kinderen en ouderen dood van de honger,
  zijn kinderen niet afhankelijk van afval van een
  een vuilnisbelt, etc.., etc…

  Zemelaar,
  in jouw ogen is Suriname een land van corruptie, armoede, immorraliteit, etc…
  Kortom niet een land om in te willen vertoeven.
  Ik zou je dan ook willen adviseren de eerstkomende
  vlucht van KLM te nemen een terug te keren naar jouw Nederland, ‘het land waar alles toppie is’.
  Niemand dwingt jou om in de ‘bananenrepubliek Suriname’ te blijven!

  Houdoe,
  de andere bakra met blauwe ogen


  Maak melding

 73. Henk,

  Negeren, hierboven.

  Luitjes, van het goed leven.

  Om te voorkomen dat die RNW-kwallen de boel hier verpesten, is de beste methode, Negeren …..


  Maak melding

 74. @ESMERALD volkomen met je eens. negeren die handel, tijd en energieverspilling.Bestempel het maar als ge**l van een dronken aardbei. of kokosnoot.


  Maak melding

 75. En wanneer ze met feiten op de neus worden gedrukt, wanneer ze met de waarheid om de oren wordt geslagen, is Suriname niet meer spannend.

  Krijgen ze advies om met gezin lang weekend te vieren. NEGEREN schreeuwen ze in koor die hypokrieten, toen ze zich op DWT, RNW dat deze sites hun discussieforum hebben gesloten alleen omdat deze asociale gasten zich niet konden gedragen, deze wilders adepten en racisten hebben het zo bont gemaakt dat er geen zinnig woord meer uitkwam, op waterkankant misdroegen deze asocialen en latente racisten zich zodanig dat menig forumlid hoofdschuddend wegliep en gewoon niet meer reageerde, alles en iedereen vies en vuil uitschelden, beledigingen was meer regel dan uitzondering.

  Ja ook die huilebakken die nu schreeuwen negeren, hebben zich op zo’n manier misdragen, dat je je alleen kon afvragen waar deze mensen hun opvoeding vandaan hebben gehaald, gevoed zijn ze zeker maar opgevoed zeker niet, woorden als respect, normen en waarden is ze totaal onbekend.

  En klopt Surinamers gaan het lekker verder uit zoeken, want aan domgeklets, scheldpartijen en beledigingen van schizofrene gasten, hebben Surinamers niets, kunnen ze ook niets verwachten.

  Klopt nemen jullie lekker een heel hele lange weekend van een paar jaar of zo, dat kan want werken doen jullie toch niet, laat waterkant.net weer worden zoals het was, zodat er op een respectvolle en constructieve manier met elkaar gediscussieerd kan worden. Ja we hoeven niet elkaar alleen maar thubs up te geven, want dat verdienen we niet, maar we gaan met argumenten en feiten elkaar bestrijden, dat is discussieren geen gescheld en beledigingen.


  Maak melding

 76. Enne trouwens we gaan geen waarheden en feiten meer verbergen met Thumbs down, dat heeft niets met discussieren te maken. Vrijheid van meningsuiting is voor ons vaderlandslievende Surinamers nogsteeds een groot goed.


  Maak melding

 77. esmerald,

  Allicht kan zemelaar niks anders doen dan mijn
  reactie negeren omdat er een kern van waarheid in zit.
  Als je tegen Gordon zegt dat hij homoseksueel is dan
  kan hij ook niks anders doen dan dat te beamen.

  Maar Zemelaar kennende, die zich boven alles en iedereen verheven voelt, zal zich als een spartelende vis op het droge proberen met alle sm
  vezeltje in z’n lichaam te verweren en mij met
  allerlei soortige benamingen doodgooien.
  Watch my words!
  Dat is Zemelaar ten voeten uit. Daar geniet hij enorm van. Ach ja, ik gun die man ook zijn lolletje.
  Gelukkig kan ik ontzettend veel hebben. ik wel !
  Dus kom maar op “ouwe zemelaar”.

  Houdoe


  Maak melding

 78. Beste Esmerald: Zoals ik al zei: Bouterse heeft de werkozen NDP groupies ( en dat zijn er nog al wat) losgelaten op dit forum.

  Als ik niet binnen 3 minuten reageer ( ik werk namelijk wel….)
  dan worden ze zenuwachtig.

  Allemaal zo doorzichtig…..


  Maak melding

 79. ESMERALD: NIET REAGEREN, WANT IE SABI TOG: Knowledge SPEAKS, BUT WISDOM LISTENS………….
  Er is geen spreker die een zwijger overtreft……….


  Maak melding

 80. Maandag 14 mei 2012 om 12:38 uur, door Afu Sensie

  “Enne trouwens we gaan geen waarheden en feiten meer verbergen met Thumbs down, dat heeft niets met discussieren te maken.”

  En hoe denk jij dat te bereiken, ben je van plan om een gun tegen die lezers hun hoofd te houden om een Duimpje.

  Whahahahahahahaha,whahahahahahaha.
  mop van de dag.
  Hihihihihihi.

  Das nou het EFFECT van de grote stille zwijgende massa.
  Die gaan jou soort met zachte drang, een duwtje in de goede richting geven.
  Tsja, in jou geval, is een hamer nodig, hihihihihi, sorry.

  If you want to make Sense, make Sense.


  Maak melding

 81. En beste Cees “andere bakra met blauwe ogen”

  Qua niveau heb je je goed aangepast bij de rest van je NDP matties. Veel geschreeuw en weinig wol.


  Maak melding

 82. Beste “Cees” ; ‘de andere bakra met blauwe ogen’

  Qua niveau heb je je volledig aangepast aan je NDP matties: Veel geschreeuw en weinig wol.

  IK denk dat als de moderator jou IP adres natrekt hij terecht komt bij Anna_Z, Afrikaanse Leeuw,rohit etc.


  Maak melding

 83. Zucht.

  Ja klopt, we zouden niet reageren.
  maar het is af en toe ook leuk om te plagen….
  Oké, oké deal.

  Henk,
  Ja, ik snap het, laat ze hoor, ze zijn anders gewend, RNW-style,daarom is de mogelijkheid om te reageren afgesloten.

  Dat gaat hier niet gebeuren.
  We zullen WKN helpen om een oogje in het zeil te houden.


  Maak melding

 84. Het is echt niet zo moeilijk om henk en co alle hoeken van waterkant te laten zien hoor, je hoeft ze maar met de waarheid en feiten om de oren te slaan, want dat zijn juist de zaken wat ze ontberen.


  Maak melding

 85. Esmerald,

  Nu vind je het wel goed dat iemand als Molenaar
  Suriname van alle kanten afkraakt. Zonder enige commentaar op te geven.
  Op het moment dat iemand anders enig kritiek durft te geven op Nederland dan ben jij de eerste die degene adviseert Nederland maar zsm te verlaten.
  Nu het ‘jouw vriendje’ molenaar betreft is jouw enige commentaar ; ‘negeren’.
  Heel vaak ben ik er absoluut eens met jouw reacties maar het gebeurd wel eens, zoals nu, dat er toch evenwichtigheid en rechtlijnigheid ontbreekt daarin.
  jammer.

  Vele reacties op dit forum geven de sfeer aan van;
  ‘mijn eigen mening is geweldig en die van de andere is alleen maar bagger’.
  Men probeert alleen maar hun eigen gelijk te hebben en
  te krijgen. Voor de rest is niks anders belangrijk
  ik pas voor dit soort discussies.

  Overigens esmerald, ik ben het wel met jouw opvatting
  eens dat wanneer iemand louter en alleen commentaar op Nederland levert haar of zijn geluk inderdaad elders moet gaan zoeken. Maar aan de andere kant geldt het ook voor mensen zoals Molenaar die
  absoluut geen goed woord over heeft voor Suriname om zijn geluk maar elders te gaan zoeken.

  Dit is mijn eerste tevens mijn laatste reactie omdat
  ik van mening bent dat meningverschillen vaak ontaarden in ordinaire scheldpartijen. En daar wil ik geen onderdeel van uitmaken.


  Maak melding

 86. @Esmerald

  Je bent van iedereen hier de domste blondje. Je doet net of je wit bent. Mensen zoals jij moeten zich geen Surinamer noemen want je bent een schande voor ons Surinamers. Blijf altijd in Nederland en val ons niet lastig met je dommigheid. Wij zijn geen slaven meer zoals mensen als jij. Mensen hebben gelijk om jou een bountie te roepen.


  Maak melding

 87. Rita,

  Ik heb ergens anders beschreven wat schizofrenie is.

  Sommige Surinamers in Nederland zijn gewoon schizofreen, ze weten gewoon niet meer wie of wat ze zijn. Ze ontkennen de werkelijkheid, ze leven in hun eigen droom.

  Zo denken ze dat als ze reacties hier wegdrukken met minnetjes dat ze de waarheid wegdrukken.


  Maak melding

 88. Beste Esmerald: wij zijn blijkbaar erg populair op dit forum bij de nieuwe bezoekers….Echt een aanwinst vooral : redimoesoekiller typisch NDP/Bijlmertrash)

  Blijkbaar ben je in de ogen van onze nieuwe bezoekers “Rita Sahadewsing, Sadhia, Cees en onze vertrouwde NDP aanhangers “Afu Sensie etc , geen echte Surinamer als je een mening hebt.

  Blijkbaar is ‘eigen mening = wit = bounty – racist

  Dom volk


  Maak melding

 89. Wanneer je ze niet allemaal op een rijtje hebt, ga je populariteit verwarren met schandvlek; schelden, beledigen, leugens heet in die contreien dan gauw genoeg een eigen mening.

  Henk je bent een tokkie.


  Maak melding

 90. Maandag 14 mei 2012 om 14:07 uur, door Sadhia

  Beste Sadhia,

  Bedankt voor je reactie.

  Niemand kraakt Suriname af.
  Deze discussie hebben we zo vaak gehad.
  Het gaat om Bouterse en niet om Suriname, en meer nog om de futoeboi’s die hem met gekruiste degens beschermen.
  Graag tussen de regels door lezen.
  Neem aub niet alles serieus.

  Henk is mans genoeg om zijn mannetje te staan, hij heeft mij heus niet nodig als beschermengel.
  “Negeren” omdat ik uit ervaring weet, wat er zit aan te komen, een tsunamie aan scheldpartijen, etc etc.
  RNW is niet voor noppes afgesloten.

  De wijze van communicatie die jij hierboven beschrijft is een eigenwijze Surinaamse eigenschap.
  Wat dat betreft is Henk goed geïntegreerd.

  Dat klopt iedereen wil zijn gelijk behalen, helemaal gelijk.
  Ik ook 🙂

  Ik hoop dat je ondanks alles, toch nog een keer de moeite neemt om te reageren.
  Er zijn nl te weinig vrouwen op WKN, die hun mening durven te geven.

  Hoop je gauw terug te zien.

  gr


  Maak melding

 91. Henk dan zijn we snel uitgepraat, liever een onopgevoede asociale gedrocht, die zonodig heropgevoed moet worden, een schandvlek voor de maatschappij en zijn medemens, eentje die leugens boven de waarheid verkiest, iemand die normen en waarden ontbeert, iemand met wie je op geen enkele manier geassocieerd wil worden, een tokkie dus.

  Dan ben ik nog liever een vaderlandslievende, daadkrachtige NDP’er die de waarheid boven leugens stelt, die normen en waarden hoog in het vaandel heeft staan, die strategisch en vele stappen vooruit denkt, die graag vrede wilt maar als de andere kant dat niet wil, hoeft het ook niet, we staan namelijk op ons zelf en hebben alle vertrouwen in onszelf, we zijn geen bedelaars, maw een trotse Surinamer.


  Maak melding

 92. Afu Sensie “Dan ben ik nog liever een vaderlandslievende, daadkrachtige NDP’er die de waarheid boven leugens stelt, die normen en waarden hoog in het vaandel heeft staan, die strategisch en vele stappen vooruit denkt, die graag vrede wilt”

  Jou criminele NDP president noemde zijn tegenstanders ( mensen met een andere mening) onlangs nog misdadigers en staatsvijanden.

  Normen en waarden………pffffffffffff


  Maak melding

 93. “Er zijn nl te weinig vrouwen op WKN, die hun mening durven te geven.”

  Bovenstaande zegt esmerald die hypocrisie heeft uitgevonden. anna_z is een vrouw die het heeft geprobeerd, die tsunamie van scheldpartijen van jullie anti-Surinamers was niet om naar huis te schrijven. Deze zelfde henk molenaar voorop.

  Sadhia lees het Forum maar na, je staat er versteld van. Deze huichelaars en hypokrieten als esmerald zijn niet te vertrouwen, ze leven in strijd met de waarheid, hun ziel hebben ze al verkocht.


  Maak melding

 94. Zemelaar,

  Was ik maar een NDP-groupie dan kon ik ongeneerd jouw huid vol schelden van heb ik jou daar.
  Ga er maar vanuit dat ik genoeg woorden in mijn vocabulair heb om jou de oren voorgoed te wassen, zemelaar. Wees dus blij dat ik alles behalve een NDP-
  groupie ben. In jouw ogen is een ieder die een ander mening is toegedaan dan jij een NDP-groupie.
  Daar zijn wij witmangs erg goed in. Het plaatsen in hokkies.
  Ik ken jouw gedachtengang want ik ben net zo wittie als jij. Doen alsof je meevoelt met de Surinaamse gemeenschap maar ondertussen lachend dezelfde Surinaamse gemeenschap de grond in boren.
  Huichelachtigheid is door ons, de witmangs, uitgevonden.
  Jij hebt al een aardig groepje meelopers kunnen verzamelen die met jou meeheulen en in alles wat jij zemelt, halleluja roepen. Tegen beter weten in uiteraard. Zo zijn enkele zeikpriesters ook begonnen maar inmiddels is dat ballonnetje ook als een zeepbel
  uit elkaar gespat. Als je weet wat ik bedoel.
  Dat omhooggerichte vingertje naar anderen maar ondertussen zelf uit het winkeltje snoepen.
  Uiteraard hebben die arme meelopers dat nog niet door maar ik als witman prikt jouw huichelachtigheid wel door mannekke.
  Dus vanaf vandaag hebben wij de NDP-groupies en
  de Zemelaar-groupies.
  En ik zal mij daartussen proberen te manouvreren.

  Zemelaar als ik jou zou vertellen wat ik voor werk doe dan zou jij niet zo hoog van de toren blazen.

  Laat mij het zo zeggen, wanneer jouw echte naam Henk Molenaar is ben ik in staat te zien wat jij voor jouw huis hebt betaald en of je zwartgeld hebt
  op de bank.
  Dus over mijn leven hoef jij je absoluut geen zorgen te maken. Ik vermaak me wel.

  Cees,
  de andere witmang met blauwe ogen.


  Maak melding

 95. Henk het is de taak van de President om het volk te waarschuwen tegen mensen die het land proberen te de-stabiliseren met behulp van Nederland, juist nu daar het land econoisch en politiek stabiel zijn.

  Het zou onverantwoordelijk zijn als hij dat niet zou doen. Men zou hem kwalijk hebben hebben genomen. de pajongwaaiers van Nederland moeten weten dat het volk dit niet zal pikken.


  Maak melding

 96. Cees: “IK ken jouw gedachtengang want ik ben net zo wittie als jij. Doen alsof je meevoelt met de Surinaamse gemeenschap maar ondertussen lachend dezelfde Surinaamse gemeenschap de grond in boren.
  Huichelachtigheid is door ons, de witmangs, uitgevonden”

  Ik lach me echt te pletter hier. “Wij van WC-eend adviseren WC eend”

  “Zemelaar als ik jou zou vertellen wat ik voor werk doe dan zou jij niet zo hoog van de toren blazen”

  Ik gok: heteluchtblazer……….

  Het is je gelukt je zelf in 3 postings volkomen belachelijk en ongeloofwaardig te maken Annna_Zoeloe had daar wat meer pogingen voor nodig.

  Beste “Cees,
  de andere witmang met blauwe ogen”

  Nogmaals: Get a life an get a job….


  Maak melding

 97. Afu Sensie: het is de taak van de president om de grondwet te beschermen…. Dat heeft hij gezworen.

  Niet om deze te verkrachten omdat je je zelf uit de gevangenis wil houden, waar je thuishoort.


  Maak melding

 98. Onze Cees Werkeloos: “Laat mij het zo zeggen, wanneer jouw echte naam Henk Molenaar is ben ik in staat te zien wat jij voor jouw huis hebt betaald en of je zwartgeld hebt op de bank.

  Dat is niet zo moeilijk stumper. Deze informatie krijg je gratis bij kadaster…….. En mijn zwarte geld staat natuurlijk niet op de bank….. anders is het geen zwart geld meer…

  Nog meer van die slimme opmerkingen…..?


  Maak melding

 99. Speciaal voor Afu Sensie

  Houdt het dan nooit op… nee natuurlijk niet!

  WikiLeaks-onthulling brengt Bouterse in verlegenheid

  Paramaribo – De Surinaamse president Desi Bouterse had tot vijf jaar geleden nog innige banden met een grote transporteur van drugs in Zuid-Amerika. De drugsbaas, Eduardo Beltran, zou volgens de Verenigde Staten een belangrijke tussenpersoon in de regio zijn bij de smokkel van cocaïne uit onder andere Colombia. Dit blijkt uit een geheim diplomatiek bericht uit juni 2006 …

  van de Amerikaanse ambassade in Paramaribo. Het stuk is onlangs door klokkenluider WikiLeaks gepubliceerd. De onthulling is een nieuwe aanwijzing dat Bouterse na zijn drugsveroordeling in Nederland mogelijk gewoon doorging met de handel in cocaïne. De oud-bevelhebber werd in 2000 door het Haagse gerechtshof tot 11 jaar cel veroordeeld voor een drugstransport van 474 kilo. De lading coke, verstopt in een zeiljacht, werd in 1997 onderschept in de haven van Stellendam in Zuid-Holland.

  De Amerikaanse ambassadeur Marsha Barnes meldt de relatie tussen Bouterse en Beltran in een stuk van zeven pagina’s. Het document gaat over de innige samenwerking van Bouterse met een andere drugsbaas, de Guyanese topcrimineel Roger Khan (39). Deze beruchte drugsbaron, ook wel de ‘Pablo Escobar van Guyana’ genoemd, werd toen door de VS gezocht wegens drugshandel.

  Volgens Barnes zou Beltran opereren vanuit Venezuela. Vertrouwelijke bronnen meldden dat hij elke maand Suriname bezocht. Beltran, over wie verder weinig bekend is, wordt omschreven als een ‘belangrijke regionale figuur als het gaat om de logistiek en transport van drugs.’

  De vicevoorzitter van het parlement, Ruth Wijdenbosch, vindt dat Bouterse snel met een verklaring moet komen. De Surinaamse regering weigert echter in te gaan op de jongste onthullingen in de WikiLeaksberichten. ‘Het is niet ons probleem’, aldus minister van Buitenlandse Zaken Winston Lackin.

  ‘De president kan dit niet negeren’, aldus Wijdenbosch maandag. ‘Als persoon wordt hij genoemd. Hij moet naar het volk toe vertellen wat er precies aan de hand is. Al ontkent hij het, hij moet reageren want hij is nu president van Suriname.’ Bouterse was in 2006 parlementariër. Hij zou volgens drugsbestrijders in Paramaribo, die ervan uitgingen dat hij actief was in de drugshandel, sinds 2004 financieel flink zijn getroffen. In die twee jaar rolde de regering-Venetiaan diverse criminele organisaties op. Hierdoor zou de ex-legerleider volgens de Amerikanen ‘gedwongen zijn geweest de hand te reiken naar nieuwe partners’.

  Erstige verlegenheid
  De onthulling over Beltran brengt Bouterse (65), die sinds 2010 president is, opnieuw in ernstige verlegenheid. Begin dit jaar bleek al uit uitgelekte WikiLeaks-berichten dat hij tot 2006 stevige banden had met Khan. Geruchten hierover doen al jaren de ronde in Suriname en het buurland Guyana. De voortvluchtige Khan werd medio 2006 in Paramaribo gearresteerd. Hij zit sindsdien een straf in de VS uit van 15 jaar.

  De Amerikanen omschrijven het koppel Bouterse-Khan als ‘partners in de drugshandel’. ‘Khan helpt naar verluidt Bouterse met zijn financiële situatie door hem de mogelijkheid te geven zijn inkomen aan te vullen met de drugshandel’, aldus Barnes. Volgens de toenmalige minister van Justitie Chandrikapersad Santokhi, een jarenlange tegenstander van Bouterse, bezocht Khan Suriname ‘regelmatig’. Hij zou toen op een stuk grond van Bouterse, bij het dorp Washabo aan de grens met Guyana, zijn gesignaleerd. Procureur-generaal Subhas Punwasi meldde de Amerikanen in een gesprek dat Bouterse ook een gesprek had met Khan bij een bevriend parlementslid thuis.

  Vermoorden
  ‘Hij voelt zich op zijn gemak in Suriname waar hij omgang heeft met Bouterse’, meldt de Amerikaanse ambassadeur in Guyana, Roland Bullen, in mei 2006 Washington. Punwasi, die nog steeds in functie is, vertelt Barnes in januari in een vetrouwelijk gesprek ook dat Bouterse mogelijk plannen had hem en Santoki te vermoorden. President Venetiaan zou toen gegijzeld moeten worden.

  Op deze manier wilde de ex-legerleider voorkomen dat hij gearresteerd zou worden na een veroordeling wegens de Decembermoorden van 1982. ‘Bouterse zou naar verluidt Khan in de armen hebben genomen om huurmoordenaars te leveren voor de moorden’, aldus een diplomatiek bericht van februari.
  S.Ramdharie


  Maak melding

 100. O, die AFU SENSIE: Als ik dacht dat hij zich niet belachelijker kan maken met zijn postings, komt hij weer om de hoek kijken met zijn houtje touwtje argumenten.
  Ik had het kunnen weten en ik blijf het zeggen, : Die DDB, zijn colorcrimis en zijn NDP kuddedieren, die blijven hoge torens bouwen, maar ze blijven laag, zeer laag aan de grond.


  Maak melding

 101. @RITA SAHADEWSING: Jullie mogen dan geen slaven meer zijn, maar nu alleen nog die slavenmentaliteit zien kwijt te raken, dat schijnt nogal problematisch te zijn.


  Maak melding

 102. “maar nu alleen nog die slavenmentaliteit zien kwijt te raken”

  Dit is de wereld op zijn kop, zucht die anderen advies wil geven, zucht heeft zich hier nog nooit anders gedragen dan als een slaaf van witte mensen, zelfs henk molenaar aanbid deze dwaas.

  Ja we weten het zucht, je volgende reactie zal zijn ” ik aanbid liever de witte henk molenaar dan de President van Suriname”.


  Maak melding

 103. Die arme dwaas henk molenaar is compleet ten einde raad en gaat nu berichten copieren en plakken, en wat voor berichten zijn dat, oude Wikileaks.

  Het is toch diep triest met henk, zo’n meelijwekkend figuur zullen we waarschijnlijk maar een keer in onze hele leven meemaken.


  Maak melding

 104. @Rita Sahadewsing

  Rita, je hebt gelijk. Veel van die idioten hier zijn geen Surinamers. Deze mensen hebben niets te doen en van verveling gaan ze alleen maar poep schrijven. Trek je niets aan van deze dwazen. Ze leven van een uitkering in Nederland en aan hun taal kun je zien dat velen ongeschoold zijn. Ook die Zucht kun je gewoon negeren. Het schijnt een kleine jongetje te zijn die graag met grote mensen wil meedoen. Hij praat alleen maar Henk Molenaar na en heeft nooit een eigen mening. Laat ze gaarkoken in hun eigen sop. Ze zijn geen Surinamers. Wij blijven zeggen, Suriname voorwaarts. Ook met Bouterse.


  Maak melding

 105. De NDP heft zo te zien een training “nickname bedenken” gegeven 🙂

  Jammer alleen dat ze steeds nagenoeg dezelfde inhoudsloze postings maken. Zo zijn ze nog steeds herkenbaar als dezelfde poster.


  Maak melding

 106. Even dacht ik dat RABINDERNATH TAGORE in hoogst eigen persoon een posting plaatste, maar helaas dat is een andere Rabinder,jammer maar uit teleurstelling over Sir Rabindernath Tagore, slaan we deze Rabinder maar over, en gaan over tot de orde van de dag.

  @NEUS: Uw opmerking was mij ook al opgevallen.aan de vruchten herken je de bomen…..


  Maak melding

 107. AFU SENSIE: Ik ben erg verheugd dat jij je heb bedacht ( of niet kon laten) om toch nog op mijn postings te reageren.tegelijkertijd bevestig je de stelling dat jullie NDP-ers draaikonten zijn. je zegt het 1 en doet het ander. dat heet in het Surinaams geloof ik een Awari Domrie en een toe moffo gun…. maar toch Soso Lobi….


  Maak melding

 108. Beste Afu Sensie: is nieuws van vandaag, maar ik snap dat je in de war raakt van die enorme waslijst criminele activiteiten van je meester


  Maak melding

 109. Weet je wat grappig is dat er vaak zogenaamde hindoestanen de voorkeur geven aan onze prseident. Die groepies van Desi durven niet eens uit te komen wie ze zijn baha bah.
  Ik ben zelf vaak aangeschoven bij de baas maar waren maar weinig hindoestanen aanwezig.
  Dussssssss…………
  Ik snap niet dat er zoveel hindoestanen voor mijn president opnemen terwijl hij helemaal niks om hindoestanen geeft!

  Maarja ik snap wel meer niet.
  Ga weer effe dom staren naar een Sabriderie in de wei.


  Maak melding

 110. Beste Piet paniek: je hebt helemaal gelijk. Ik ben nog nooit een hindoestaan in het wild tegengekomen die met Bouterse dweepte en op dit forum krioelt het ervan….

  Vreemd…..


  Maak melding

 111. @Maandag 14 mei 2012 om 14:16 uur, door Rita Sahadewsing

  Beste Rita,
  Ik vind dat je volkomen terecht reageerd op Esmerald.
  Je onderbouwing is uitstekend en je kritiek glorieus.
  Wat ik fantastisch vindt dat je haar uitmaakt voor bounty en domblondje haha….

  Lieve lieve Rita.
  Even voor de duidelijkheid liever een bounty en een domblondje dan een creool die zich zogenad uitmaakt als hindoestaan!!!

  Ik ben piet en ik heb jou nog nooit aan tafel bij de baas gezien dussssss……

  En als je wilt weten welke soort ik behoor.
  Ik zal het makkelijk maken voor jou.
  Ik ben diegene die 5 dec die rechterhand is van zo’n joker met zo’n mijter op zijn kokosnoot.
  Ene zekere Steve draagt ook zo’n helm als hij op residentie is bij de baas.


  Maak melding

 112. Sempa klopt als een bus: Recht en waarheid maken vrij….maar waarom de dossiers vrijgeven, je DDB die er alles van weet kan ook gewoon naar Boxel om zijn verhaal te doen, en probleem opgelost……


  Maak melding

 113. Beste kondremangs,
  Laatste nieuws: die geestelijke ezel van DiDiBrie heeft zijn oogkleppen afgedaan(???)…….

  Bisschop Meye biedt verontschuldiging aan
  Tuesday 15 May
  PARAMARIBO – Bisschop Steve Meye van de Gemeente Gods Bazijn heeft vandaag zijn verontschuldiging aangeboden voor zijn uitspraak op 5 mei tijdens de massameeting van de coalitie op het Onafhankelijkheidsplein. Bij die meeting heeft hij bepaalde groepen binnen de samenleving staatsvijanden genoemd. Meye zei toen letterlijk: “Figuren die opzettelijk niet meewerken aan verzoening moeten geïdentificeerd en aangepakt worden als staatsvijanden.”

  Meye zegt dat zijn toespraak bestemd was voor alle partijen. Voor- evenals tegenstanders van de aangenomen amnestiewet moeten zich realiseren dat zij bezig zijn met polarisatie en verscheuring van het volk. Als alle partijen, van jongeren tot DNA-leden er niet aan meewerken, zal er nooit verzoening als doel bereikt worden. De bisschop zegt dat hij begrepen heeft dat zijn uitspraak van “staatsvijanden” pijn heeft gedaan. Ook collega’s hebben hem erop hebben geattendeerd dat het een zeer ongelukkig uitspraak is geweest.

  Meye benadrukt dat het Godswoord zegt dat als je door uitspraken mensen pijn doet, je bereid moet zijn hiervoor vergeving te vragen. De geestelijke voelt zich niet te groot om vergeving te vragen voor die uitspraken.

  Zal hij die 6000 SRD per maand nog krijgen van DiDiBrie????
  TIME WILL TELL,Kondremangs!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

 114. Meye heeft door dat hij het schip moet verlaten. Hoe was het spreekwoord ook alweer? Was het niet zo iets als “wanneer de boot lekt dan laten de geeselijke de naieve, goedgelovige in de steek” 😉 😆


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.