‘Boycot Bouterse of verplaats de EU-ACP top weg van Suriname’

100

Momenteel is besloten dat de EU-ACP Parlementaire Top van het Europees Parlement in het najaar in Suriname gaat plaatsvinden, maar dat is voor VVD-Europarlementariër en enig Nederlands delegatielid Toine Manders(foto) nog geen uitgemaakte zaak, zeker nu de Krijgsraad het Bouterse proces lijkt op te schorten.

“Laten we liever 60 kilometer verderop in Guyana gaan zitten, mocht Bouterse onze top gaan toespreken als ontvangend staatshoofd. Het Europees Parlement en de 78 andere parlementen van de ACP-landen die daar samen komen, moeten Bouterse geen podium bieden” aldus de VVD´er. Blijft de top in Suriname, dan is Bouterse onder geen enkele voorwaarde welkom om die top bij te wonen.

Op de aankomende EU-ACP vergadering in Denemarken, zal Manders oproepen tot een Bouterse boycot en heeft hij schriftelijke vragen aan de Europese Commissie gesteld over wat de gevolgen van de aangenomen amnestiewet zijn op de relatie met de EU. “Het is een klap in het gezicht van de nabestaanden van de Decembermoorden en de EU is totaal ongeloofwaardig als Europarlementariërs daar met Bouterse gaan zitten” aldus Manders.

Bekijk ook:


100 REACTIES

 1. Nederland lult. Ze hebben geen recht van spreken aangezien Nederlandse soldaten meer dan 400 onschuldige burgers hebben vermoord in Indonesie in 1947. Men heeft besloten dat die moorden na 24 jaar zijn verjaard en is nooit tot vervolging over gegaan. Zolang Nederland haar eigen misdaded niet erkend of veroordeeld heeft ze zelf geen enkel recht zich op deze manier op te stellen tegenover Suriname of het nou terecht is of onterecht.


  Maak melding

 2. Aan de Europeese Unie doe ik het verzoek ook mede namens alle rechtgeaarde surinamers , de conferentie die als gepland gehouden zal worden in de direkte toekomst in Suriname ,te BOYCOTTEN.Hoe in Godsnaam is het mogenlijk dat de EU top samen aan tafel gaat zitten met een moordenaar die notabene de gastheer zal zijn tijdens deze conferentie?Ook doe ik een beroep op de EU om met onmiddelijke ingang visa aanvragen te weigeren van de 6 indieners van deze walgelijke amnestie wet,de 28 leden die hiervoor gestemd hebben,en de drie musketiers Somohardjo ,Brunswijk en de moordenaar Bouterse en zijn zoon Dino.Wij,de rechtgeaarde surinamers hebben hulp nodig van buiten om verlost te worden van Bouterse,de moordenaar ,en zijn troepje .Help ons!!


  Maak melding

 3. manders , Suriname heeft jou niet nodig , Blijft weg aub . Met Zijne Excellentie DD Bouterse president van de Republiek Suriname is duidelijk dat Suriname een beter bestuur heeft dan nederland . Suriname gaat met grote stappen vooruit en dat brengt jaloezie bij deze kolonialen .


  Maak melding

 4. Rudi,

  Nederland heeft wél een schuldbekentenis afgelegd hoor.
  Bemoei jij je nu maar met de dingen die in Suriname gebeuren.
  Je bent net een klein kind; als die op zijn kop krijgt dat wijst die ook meteen naar een ander!!
  Kinderachtig gedrag.


  Maak melding

 5. Vrijdag 11 mei 2012 om 17:13 uur, @Ray,

  Ik kan alleen maar medelijden hebben met figuren als jij die het groter geheel niet durft te snappen.

  Mensen als jij moeten ze verbannen naar een of ander onbewoond eiland en wat mij betreft hoeft die top helemaal niet te komen, maar ik ben geen president en heb dus net als jij geen bevoegdheid wat de EU beslist.

  NL regeringsleden moeten vooral zo doorgaan, volgens mij weten ze niet eens wat er in hun eigen land net even iets langer dan een decennia heeft plaats gevonden.

  Plak al mijn berichten aan mekaar en je zult begrijpen wat ik bedoel sukkels.

  Verder moet Suriname markt creeeren in de regio, want daar zit het geld en zijn ze goedkoper uit wat handel drijven betreft. Wat we nodig hebben van de EU is meer kennis en meer europese bedrijven die zich in Suriname en de regio willen vestigen.

  Handel met de EU kan alsnog later, dus maak vooral gebruik van de economieen in eigen regio en niet te vergeten de rest van de wereld, want zoveel inwoners hebben we ook al weer niet, maar wel de middelen om te groeien tot een grootschalig handelsnatie.

  Wat de NL regering betreft; zeg gewoon openlijk vaarwel tegen Suriname, “No Hard Feelings.”


  Maak melding

 6. Holland heeft nog de koloialistieche drang ,de moslims hebben hier de overhand , dus ze willen een ander onderkomen zoeken .
  als vine nog aan de macht was zou er niks aan de hand zijn .
  Ze moeten eerst naar hun interne rampen kijken alvorens ze over de grens willen bepalen , ze hebben zoveel moorden gepleegd , kijk maar naar sirié ze hebben daar door hun inmenging het land kapot gemaakt en dat willen ze ook in suriname uitlokken maar het gaat ze niet lukken , want wij vergeten 300 jaar onderdrukking nooit meer en de vvd moet de laatste zijn die zijn bek open trekt ze zijn allemaal één pot nat .
  wilders heeft laten zien hoe onbetrouwbaar hollanders zijn eest wapens verkopen aan natie en daarna hoog van de toren blazen om mensen rechten , een hond is beter dan de totale regering van hooiland .
  ze zullen ook nooit afkomen van de vloek die ze zelf hebben opgeroepen en aanbeden , ze zijn zo laag dat ze hun moeder voor een stuiver verkopen , dus surinaamers blijf alert laat je niet kisten door deze rommels , zonder het buitenland zijn ze nergens , doormiddel van stelen en helen zijn ze zo ver gekomen .


  Maak melding

 7. 100% eens met TYoine Manders.
  In deze is alles geoorloofd om het schorem dat zich DDB noemt te boycotten en uiteindelijk achter de tralies te krijgen waar hij thuishoort……


  Maak melding

 8. Deze man laat me lachen : Ik geef een fessa thuis bij mij en dan mag ik zelf niet aanwezig zijn ? Hoe dom ben je TOINE ? Ga je druk maken om die 3% bij de EU…Griekenland failliet, Italie Failliet, Spanje failliet, Frankrijk is aanstaande en ik hoop dat GEERT WILDERS 50 zetels krijgt in september, dan hebben jullie niks meer te melden bij de EU want hij is anti EU en zeker anti Bouterse. Hebben wij dan in suriname geen last meer van jullie commentaar en onzin. Succes met je missie


  Maak melding

 9. Da na wang hiep hiep hiep HOERAAAAAAAAAAAAAA.Vrijdag de dertiende heeft ook een rol gespeeld.Gelukkig had die stier hem niet gedood, want hij zou geen amnestie krijgen.
  De natuur begint zijn werk te doen. Waar is de poep-vlieg van een profeet.Waar zijn de onzichtbare handen?
  Paramang, anna_z, sabieboenkopoe, geef een verklaring.

  Tang boeng.Obiang zal hem met open armen ontvangen.
  Hij is bezig het zinkend schip te verlaten.De reis???
  Dat weten wij allemaal.

  Danitia


  Maak melding

 10. @Europeese Unie,
  dat wij heden ten dage ,vooral na vandaag,nog steeds opgescheept zitten met Bouterse de moordenaar,hou ik jullie ook verantwoordelijk voor.Bouterse de moordenaar laat geen enkele gelegenheid voorbij gaan om met valse beschuldigingen en beledigingen richting jullie te slingeren.Hij voelt zich machtig omdat hij er heilig van overtuigd is dat jullie geen acties tegen hem zullen durven te ondernemen.Hoelang gaan jullie nog alle koeterwaals van deze gek accepteren?Wat wij van U als organisatie vragen is ACTIE!, en zo snel mogenlijk ook.


  Maak melding

 11. @Afrikaanse Poes
  Mensen zoals jij moeten eerder op een onbewoond stuk eilandje gaan leven en vies politiek daar bedrijven.Neem je presidentje de moordenaar met je mee.Daar mag hij jou koning zijn en jij zijn onderdaan.


  Maak melding

 12. ze blijven het proberen, maar onlangs was wel de turkse premier op staats bezoek waar de koerden worden vermoord maar neen handels betrekkingen gaan voor ik ben tegen moorden dus ook 8 december maar wij moeten eerlijk zijn naar elkaar toe en dat mis ik bij mijn landgenoten wij moeten samen suriname vooruit brengen en ons niet meer door nederland laten domineren ,hadden zij het gemeen met suriname dan waaren wij de dag van vandaag veel verder in ontwikkeling dus mensen denk goed na wat wij met ons land willen zo gaan wij niet vooruit god bless suriname.


  Maak melding

 13. Je kunt je toch niet gaan verlagen, om hier in die bananenrepubliek een EU-ACP meeting te gaan houden, waar een moordenaar en een bankrover, en een zedendeliqwent het voor het zeggen hebben, dat niveau is veel te laag, zijn analfabeten, waar je geen fatsoenlijk woord mee kan wisselen, en hebben zoveel op hun kerfstok, dat ze alleen maar in zo,n land als Suriname een rol van betekenis kunnen spelen, dus boycotten die handel.


  Maak melding

 14. When money talks, Businnes walks…en wat heeft Europa nodig ? Geld..afzet markt
  Amerika heeft Cuba, Nederland heeft Suriname als hoofdpijn dossier..

  Amerika doet voorlopig niks meer en wacht tot Castro zelf doodgaat, Nederland neem een voorbeeld, wacht rustig af..Maak je druk om die 3% regeling.

  Eigenlijk zijn het niet de Bakra’s die hier reageren, die doen het op telegraaf.nl en nu.nl..Het zijn die kondreman van ons in NL…Werk hard daar voor nederland, je staat vroeg op, begint in het donker en komt naar huis in het donker..Stress kip dat jullie zijn , hier kunnen jullie je frustratie uiten…pas op dat je geen PLOFkip wordt..hahahha


  Maak melding

 15. Vrijdag 11 mei 2012 om 18:22 uur, door Tony Rebel
  “Werk hard daar voor nederland, je staat vroeg op, begint in het donker en komt naar huis in het donker.

  Tsja, dat woordje ontbreekt in jou woordenboek hé; HARDWERKEN.
  Daar zijn jij en je soortgenoten allergisch voor.
  Suriname voorwaarts naar de afgrond met gasten zoals jij.
  Niet vooruit te branden……


  Maak melding

 16. Ook nu weer zal Nederland bakzeil halen, let maar op. Een vertegenwoordiger die zo’n conferentie wil verpesten, want stel nu dat de EU met Nederland meegaat en de ACP landen niet, wat dan?

  Ik denk dat men Nederland zo zoetjes aan als een verwende kleinkind gaat behandelen die maar zijn zin niet krijgt en blijft janken.

  Trouwens dit is al de tweede keer dat ze dit proberen, de eerste keer hebben ze al bakzeil gehaald.

  We zullen nu weer zien dat de ambassadeur van de EU vol lof is over Suriname, die Engelse advocaten waarnemer was al vol lof over de regering, hij had totnutoe niets gemerkt van inmenging of oneerlijk proces.

  Niet vergeten de kranten van morgen te lezen.


  Maak melding

 17. EU het advies is boycotten.

  Hetzelfde hebben de Caricom landen laatst, erg subtiel gedaan.
  3 landen aanwezig, en dan ben je voorzitter, wat een lachertje.

  Voor “Jan met de korte achternaam” met geld gesmeten om een plein te vernietigen voor een vlaggenmast.
  Wel, er waren maar 3 “vlaggetjes” aanwezig.

  Waarom was je laatst niet aanwezig in Washington DC als Voorzitter vd Caricom?

  Weet je waarom ze hem niet willen, omdat hij te dom is:
  LaRocque doet al het Caricom-werk.

  http://caricom.org/

  Vergelijk maar de cv’s, klik op chairman en secretary
  En dat heb ik het niet eens over de speeches.
  Wie schrijft die “ondingen” voor hem tsjonge, jonge, jonge.
  Laat maar, past precies, bananen-engels.

  Ongeschikt als vertegenwoordiger van Suriname,
  Typisch voorbeeld van een ongecertificeerde analfabeet.

  dus datie.


  Maak melding

 18. Daar hebben we TTheo weer: ” Met Zijne Excellentie DD Bouterse president van de Republiek Suriname is duidelijk dat Suriname een beter bestuur heeft dan nederland . Suriname gaat met grote stappen vooruit en dat brengt jaloezie bij deze kolonialen”

  Met een beter bestuur bedoelt TTheo : Moordenaars, coke dealers, coupplegers”


  Maak melding

 19. Vrijdag 11 mei 2012 om 19:54 uur, door Henk Molenaar

  Henk Thx.

  Ben een beetje boos…
  En als een Surinaamse boos is hmmmm ……..

  Laatste nieuws.
  “Rosenthal zei dat de maatregelen naar Suriname blijven gelden, waarbij de rechtstreekse ontwikkelingshulp is opgeschort. De amnestiewet maakt nog steeds deel uit van de artikel 8 dialoog die de Europese Unie zal voeren met de Europese Unie.”
  bron starnieuws.

  Maar goed, over en uit.
  Morgen is weer een dag.

  Toedels.


  Maak melding

 20. Nederland moet niet proberen om andere landen voor de gek te houden en de nabestaanden moeten ook het volk van Suriname niet misleiden.
  Zolang Nederland die geheime dosier van 1980 niet openbaar maakt tot zolang zal de 8 dec 1982 straf proces
  opgeschort worden. Waarom?
  De nabestaanden en het Sur volk wil precies weten wat in 1980 gebeurd was.
  Hadden die 15 slachtoffers werkelijk gevochten voor democratie in Sur of gevochten voor Nederland om Suriname over te nemen en gesneuveld. (Regeer macht over nemen is het zelfde)
  Ik denk dat Suriname de OAS moet vragen om te helpen met de geheime dosier van 1980. We hebben nu de tijd daarvoor gekregen. De waarheid moet naar boven komen.
  Premier Rutte Ned, de kat uit de boom kijken is nu al voorbij. Nu wil U iets anders en dat gaat U ook niet lukken. Stop aub ermee. Suriname is een gezegend land met zoveel geestelijke Leiders. Mi/Wi wan Pres DDB.


  Maak melding

 21. Wat een taal van die meneer Toine Manders, kan niet anders VVDer ja wat wil je, die willen baas op het schavot, dus niet, nee echt niet, deze partij is echt een fffff partij ie sabie daarom zijn ze ook op hun bek gegaan, lekker, en Politiek Den Haag schijt nou in hun broek na wat er vandaag overzee is gebeurd. Ze hadden het anders gezien, nee jongens ga je eigen keuken op orde zetten en laat baassss met rust!!!!!


  Maak melding

 22. Het is die ene vrouw ook niet gelukt om het in SU niet te laten doorgaan, dus zeker weten dat het deze man ook niet zal lukken!
  Hij kan ervoor kiezen om zelf niet te komen.

  Arrogante bakra.


  Maak melding

 23. Beste Ray,

  Het trieste in dit hele verhaal is dat al jouw oproepen aan de EU niet zullen helpen. Als er vandaag verkiezingen werden uitgeschreven in Suriname dan werden Bouterse en de rest van de DNA-analfabeten HERKOZEN. Het Surinaamse volk lijdt aan een diep zittend minderwaardigheidsgevoel en denkt niet beter te verdienen. Koelbloedige moordenaars, drugsdealers en bankrovers vrijwillig kiezen om de regering uit te maken? Wat zegt het van zo’n volk? Ik herhaal op dit forum: “Het Surinaamse Volk is VERLOREN”!


  Maak melding

 24. @ Ray,
  Ik ben het volkomen eens met jou .
  Dus mijn antwoord ja boycotten die handel.
  die paarse idioten hebben hun ziel verkocht voor een bordje eten aan een stelletje criminele moordenaars zo goedkoop zijn ze, Die hele Mega gedrogt hebben zich misrekend met hun zogenaamde amnestie wet nu zitten ze met de gebakken peren


  Maak melding

 25. Suriname moet het juist zeer toejuichen wanneer Nederland niet mee zou gaan met de EU naar Suriname.
  Tegenwoordig heeft de Nederlandse overheid totaal geen toegevoegde waarde in Suriname.
  In hun ogen is Suriname een bananenrepubliek.
  Blijf dan ook weg uit die bananenrepubliek!

  Is snap de reactie van sommige gasten werkelijk niet.
  We willen met z’n allen dat er openheid en berechting
  komt van de schuldigen in het decemberproces.
  Nederland heeft een heel dossier over de decembergebeurtenissen die mogelijk kan uitwijzen dat Bouterse werkelijk schuldig is.
  En wat doet Nederland: ja hoor, de vinger wijzen naar Suriname en met allerlei boycot schermen,terwijl ze zelf de emoties van de nabestaanden niet respecteren door dit belangrijk dossier gesloten te houden voor de buitenwereld.
  Wanneer Nederland totaal niks te verbergen had waarom mag niemand dat dossier inzien???
  Het dossier dat enorm belangrijk is voor de waarheidsvinding en berechting wordt gewoonweg door Nederland dicht gehouden. Waarom heeft Nederland het dossier niet aan de rechters overhandigd met de woorden;
  ‘ rechters, hier is het dossier van de decembergebeurtenissen en hierin staat exact dat Bouterse schuldig is. Laat hem maar oppakken ‘.
  Nee, Nederland bepaalt zelf wel dat zij de emoties van de nabestaanden vertrappen en tegelijk met de vinger wijzen naar Suriname.
  Zo van : ‘wij van Nederland weten van niks hoor , Bouterse heeft het gedaan alleen ik laat jullie de bewijzen lekker niet zien’.
  Nederland, laat de wereld dan ook zien dat jullie totaal niet betrokken zijn bij die decembermoorden!
  En geef openbaring van het dossier.
  Hetzelfde heeft Nederland ook gedaan met het dossier
  Indonesië uit eind jaren veertig waar ze honderden onschuldige burgers hadden afgeslacht.
  Ook dit dossier hadden ze achter slot en grendel
  geplaatst zodat niemand achter hun ‘geheim’ kon komen.
  Dankzij de nabestaanden blijkt tientalllen jaren later
  wat voor gruweldaden Nederland in de jaren veertig
  heeft gepleegd in Indonesië. Is daar ooit iemand voor veroordeld???? Natuurlijk niet!

  Die zelfde mensen die vinden dat er openheid en klaarheid moet komen in de decembergebeurtenissen
  zitten aan de zijlijn de houding van Nederland toe te juichen. Maar dan hoedan?
  persoonlijk denk ik dat in het dossier alles te vinden is dat Bouterse schuldig is maar dat Nederland een zwaar negatieve rol speelt in het geheel.
  Dat Bouterse een moordenaar is mag in de ogen van
  Nederland de hele wereld weten maar hun betrokkenheid daarin willen ze met een berg zand verbergen.
  Niemand maar dan ook niemand mag de eventuele betrokkenheid van Nederland achterhalen.
  Dat Bouterse berecht dient te worden is een ding maar
  deze hypocriete houding van Nederland is absoluut niet
  toe te juichen en goed te keuren.
  Wij die menen dat Bouterse gestraft dient te worden zouden ook richting Nederland een krachtig geluid moeten laten horen in plaats van alles wat Nederland roept als zoete koek in te slikken. Nederland is niet zo onschuldig als ze willen doen blijken.
  De Nederlandse parlementariër roept dat de conferentie in Suriname een klap is in het gezicht van de nabestaanden en dat de conferentie elders moet worden gehouden.

  Ik zou tegen Nederland willen zeggen; kijk eerst naar je zelf en geef het dossier vrij dan pas komen
  jullie Nederlandse politici oprecht en geloofwaardig over!
  Want de nabestaanden willen graag weten wat er precies gebeurd is en dat Bouterse wordt veroordeeld maar de nabestaanden willen zeker ook weten wat de rol van Nederland daarin is geweest.


  Maak melding

 26. Waarom is Nederland/EU met Suriname bezig Probeer dit voor je zelf te achter halen.Waarom is die zogenaamde crisis in deEU gaande. Ze zijn bezig om de economische motor een grote beurt te geven zodat ze de touwjes weer stevig in handen hebben.De Nederlanders zijn heel inteligente mensen. De beschaving hier loopt honderden jaren voor de zwarte wereld.Er is mede dogen voor hun mensen. Zie de wereled die ze gecrieerd hebben voor hun zelve.Als je hier bent en het nog niet ziet zal je je kinderen opvoeden zoals je zelf bent opgevoed in Suriname.v.b. Ik was bij een gesprek aanwezig waar directeuren van een aantal ministeries van Suriname in gesprek waren.Het ging alleen maar om de schuld van onze onmacht toe teschrijven aan Nederland.Die was de schuldige.Na een uur dit debat gevold te hebben vroeg ik de heren als ik hun een vraag kon stellen. Wat heb ji als directeur gedaan op jouw ministerie waar je kan zeggen ik heb wat gedaan.Het was stil!!.Je kan je als bedelaar gedragen maar ook als mens met een eigen waarde. Waar om dringt het jullie niet door dat je het zelf moet doen en elkaar het vertrouwen gunnen.

  Onze intiligente zoon dhr. Sprong was op t.v. Wat hij van Bouterse zegt neem ik niets van weg. Maar ik vraag mij af kunnen onze zonen dit alleen maar zien. De hoog geschoolde en bekende Surinamers zien ze alleen maar deze dingens. Waarom laten ze zich niet uit over het onrecht dat het volk gedaan wordt.En dat is Bouterse niet. v.b. Onze nationaliteit,staats bedrijvendie leeg gepluderd wordt,vrije handel voor elke Surinamer[import/export] zo kan ik door gaan.Waarom ageren wij niet tegen deze onrecht onze knappe en bekende Surinamers. Heb je nog niet genoeg geleerd van de Nederlanders.Premier Rutte zei het “Nederland eerst dan de partij”Heeft Suriname geen een zoon als dhr. Rutte.


  Maak melding

 27. ik ben het eens met DUSDAT al degene die op nemen voor ned/ waar zeggen jullie niet oke ned/wel zo wel dat laat ze de geheime dos/open denk aan indonesie
  dus DUSDAT IK BEN 10000%EENS MET JE NED OPEN DE DOSSIER
  IK ALS NA BESTAANDE WEL HET OOK WETEN COOL God zeggen


  Maak melding

 28. @ Savioen en dusdat,
  Laten wij ons aan de echte feiten houden a.u.b.
  Aan retoriek en dogmatische geleuter hebben wij niets.


  Maak melding

 29. dusdat,
  Wat een kort door de bocht reactie van jou .
  Ik wil jou een vraag stellen?
  Wie is verantwoordelijk voor de gifgas in Halabaja,Irak?
  Is dat Sadam Hoessein of de amerikanen die hem aan de macht hebben geholpen.
  De verantwoordelijkheid voor de massaslachting in Moiwana en op 8 dec 1982 licht bij Bouterse omdat hij de machthebber was ten tijde van deze gruweldaden.
  Geen Dossier en ook geen Nederland kan hiervoor verantwoordelijk worden gesteld.


  Maak melding

 30. Savioen, Jij en vele anderen kennen duidelijk de geschiedenis van eigen land en van het buitenland nog erger. En dan maar niet praten over politiek.
  Ik heb geen politieke kleur, maar:

  =Niet Bouterse had beloofd de goud sector in eigen hand te houden, omdat de vorige regering alles in handen van het buitenland over liet?? wat gebeurt er nu??

  =Dank zij de vorige regering die het beleid strak had aangepakt, geniet het land nu van vooruitgang.
  =Die Amerikanen en Canadezen worden slapend rijk van de Surinamers
  =Die Chinezen worden slapend rijk van de Surinamers.

  Dit omdat er geen eenheid is in het land en mensen dom zijn en ook andere na praten.

  Je mag alles zeggen wat je wilt, maar deze President heeft een tweedeling geschept in het land met zijn uitspraak om te zeggen, dat wie tegen de amnestie is staatsvijand is.
  HOE INTELLIGENT BEN JE????


  Maak melding

 31. @WIKKILEAKS: Knap van je dat je die Abracadabra van Savioen en Dusdat snapt, en wat voor punt ze willen maken.
  Ik heb het na de vierde allinea opgegeven,want het lijkt een kokende mix van spookverhalen.
  En Wikkileaks je moet ondertussen wel weten dat de NDP kuddedieren en de waarheid 2 dingen zijn die elkaar bijten……….


  Maak melding

 32. Savioen, Ruud en dusdat,

  Zijn jullie werkelijk zo dom? Waarom hebben wij Nederlandse dossiers nodig om achter de waarheid te komen? Het volledige “dossier” loopt zwaar bewapend als president rond in Suriname, heeft een hele grote bek en staat op het onafhankelijkheidsplein heel veel “rotzooi” uit te kramen. Kan HIJ die grote smoel niet opentrekken en de waarheid vertellen? HIJ is de HOOFDROLSPELER in het dossier. Waarom vertelt HIJ jullie de waarheid niet?


  Maak melding

 33. Zeer dom en achterlijk gedrag van die VVD’er.
  Hij doet alsof hij dagelijks brood voor de Suri’s op de plank zet….gewoon dom van hem en zeer achterlijk.


  Maak melding

 34. Delano Desiré B heeft altijd ontkent dat hij niets te maken heeft met de decembermoorden. en nu komt de vraag: waarom heb je de amnestiewet aangenomen????? als je niets gedaan hebt, ga je toch niet praten over amnestie??? of zie ik het verkeerd???


  Maak melding

 35. De Dossiers voor 60 jaren geheim…

  Voor me ligt de publicatie ‘De Nederlandse inlichtingen- en veiligheidsdiensten’ met als supplement de Çrypto- en Trafficanalyse Sectie 2 TRIS’ uit 1995!!
  Hierin staan ALLE rapportages van wat er ooit onderzocht, gezegd, besloten, uitgevoerd is, of wat dan ook, inzake de relatie(s) van Nederland met Suriname; vanaf 1975 t/m 1993: door (inlichtingen)diensten (van NL & SR), door politici (NL & SR), door militairen (NL & SR) of door andere betrokkenen (NL, SR, VS, FR. etc.).

  Vreemd en misschien stom waarom Nederland besluit deze informatie zolang ‘verborgen’ te houden.
  Misschien om hoge militairen (b.d.) of (oud)politici te beschermen en niet in verlegenheid te brengen..?
  Wanneer de rapportages wél op ‘straat komen te liggen’?

  Dan zullen de vele Surinaamse patriotten jarenlang materiaal hebben om -wanneer het hun uitkomt- de vele Hollandse Splinters uit te gaan pluizen!
  Om zodoende de Grote Balk in hun eigen Surinaamse oog niet te hoeven zien, en daarom heen te kunnen draaien…
  Want dát is ‘t, waar het hier om gaat.
  (Leer mij de gedachten-gang plus bijbehorende lange tenen niet kennen…)!


  Maak melding

 36. Nogmaals wanneer Nederland niks te verbergen had en
  een schoon geweten heeft dan had Nederland het dossier allang openbaar gemaakt en de wereld laten zien dat ze totaal niks met de moorden te maken hebben.
  Cruciale feiten mbt tot de moorden liggen verborgen in dit dossier.
  Waarom mogen wij dan niet weten wat in het dossier staat?

  Het zijn de naïvelingen die deze hypocriete houding van Nederland als zoete koek naar binnen werken.

  Zucht,

  sorry dat je niks begrijpt van mijn opvatting .
  Ik heb geen rekening gehouden met mensen die
  niet echt begrijpend kunnen lezen
  De vogende keer zal ik proberen mijn posting aan jouw
  niveau aan te passen. Dat zal wel moelijk worden voor mij maar voor jou wil ik dat wel doen.


  Maak melding

 37. Beste Dusdat,

  Ik ben het niet met je eens!

  Volgens mij is dit het ultieme bewijs dat het niet om een politiek proces gaat.

  De nabestaanden zijn eenvoudige burgers, die net als ieder ander normaal mens naar gerechtigheid zoeken.
  Daarvoor hebben ze Nederlandse Staat niet nodig en zeker geen documenten die jij en ik nooit zullen zien.

  Het is heel naar, dat deze verdachte toevallig in politieke kringen verkeerd, maar dat betekend niet dat deze verdachte zijn straf mag ontlopen, moord is moord.

  Deze burgers zijn eigenhandig zonder hulp van Nederland een rechtszaak gestart.
  Er zijn genoeg getuigen aan het woord geweest etc, er is genoeg materiaal om de verdachten op te sluiten.

  Suriname heeft er een politieke zaak van gemaakt door plotseling een amnestie wet aan te nemen.
  Was de verdachte een normale burger, dan hadden we al deze heisa niet.

  Nogmaals dit is een interne aangelegenheid, laat Nederland hier buiten en zeker ook de surineds.

  Trouwens de Surinamers roepen moord en brand dat Nederland niet mag bemoeien,koekie van eigen deeg!


  Maak melding

 38. @DUSDAT: Dank je zeer , maar doe maar geen moeite, als ik vuil en bagger over mij heen wil dan weet ik wel een ander adresje n.l. de vuilstortplaats, of 1 van de open sur. riolen, en voor slapsticks een klucht of kolderieke uitlatingen zijn er stand up comedians en theaters.
  En ook voor zwakzinnig geleuter ga ik naar een instituut voor zwakzinnigen. dat van jou sla ik over als je het niet erg vind, no offense maar als ik het doe doe ik het goed…….


  Maak melding

 39. @dusdat
  Als je zonodig wil weten wat er in het dossier staat,vraag het maar aan je president.Hij,het lopend dossier, was er bij toen de samenzwering voor een coup samen met de witteman gemaakt werd, om ons na 1975 wederom onder de koloniale juk te brengen.
  Wij zijn door jouw president verraden en verkocht!!!!


  Maak melding

 40. Wat zit die boy te cutten. Boycotten alle conferenties,en alle gang naar meetings Overal geeft deze DiDiBrie ons schande.Is zijn houding(in een stoel tijdens conferenties) iemand opgevallen? Volgens mij wordt hij gehinderd door zijn ingekrulde staart a DiDiBrie e draai draai inie a stoeroe a BEEST no mang sdong rustig.Ik hoop dat meer de aanhang van hun gaat inzien dat a san no boeng nanga Raas zgn Baas.Velen van hen hebben de leugens door.Zelfs Limbo geeft soms toe dat het niet gaat Limbo heeft het vaker over het ministerie van OW(vuilophaal)en zegt zelf ja maar wij hadden de mensen beter beloofd.En ook als je je nek breekt op straat door los zitende tegels kun je nergens naar toe.Mi gado als je de stad ziet ai a no kang.Misschien zullen ze die rommel afmaken en opruimen kort voor die conferentie.Dan eet een deel van Su minder,want deze DiDiBrie geeft liever geld uit aan onbelangrijke dingen voordat hij naar zijn volk kijkt of voor ze zorgt.Zie maar spotjes op radio en tv.Je wordt dood gebombadeerd met die dingen waar hij grof geld aan moet betalen,maar het doet hem niks.DiDiBrie denkt spennen maar.Dus zeg ik nogmaals boycotten ook maar alle conferenties in Su zowel buiten Su. Odiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 41. De regering van Suriname bestaat uit bankrovers, drugsdealers, moordenaars en aanranders.

  En het Surinaamse volk heeft ze ( indirect) gekozen inclusief een psychopaat als president.

  Elk volk krijgt de leiders die het verdiend.

  Ik kijk uit naar de verkiezingen van 2015 maar het zou zo maar kunnen dat deze crimineel die alleen president is geworden om uit de gevangenis te komen, weer wordt gekozen…..


  Maak melding

 42. nou dan is die crimineel goed voor de mensen die op hem gaat stemen hahahaha jarusu,, na wang takru zieki let op 2015 wie president wordt,, t,gaat jullie meer pijn doen kijk maar mie takie


  Maak melding

 43. nederland kan het niet hebben dat ze hun zin niet krijgen,,ontwikkelins hulp stoppen ,, ambassadeur terug roepen ,,hahahaha zielig hoor voor ze 20 milioen niet eens genoeg voor die brug over de corantijn he kom op met jullie gedoe hou je geld suriname staat er goed voor hebben jullie dat niet door? doen he,,,


  Maak melding

 44. wij surinamer zien echt dat jij niets anders heb om te vertellen dan alleen ,, die is bankrover die is drugdealer ,,en die is moordernaar,, hoeveel heeft dat u geholpen?
  wordt je niet moe? jou haat doet suriname niks hoor vraag nederland die dossier ff dan kunnen we verder met je opa molenaar doen hoor ,, molentje


  Maak melding

 45. Ik vindt het wel erg raar, dat alle reacties behoorlijk pro Nederlands zijn met diens verstande, dat Nederlandse overheid zogenaamd in alle eerlijkheid hier bezig is met het wel en wee van Suriname en haar inwoners.

  Alle reacties , waar mensen gewoon met feiten komen , waarom de Nederlandse overheid totaal geen recht van spreken heeft in deze kwestie, worden gewoon verborgen

  Wat dat betreft is deze online krant precies op dezelfde tour bezig als online kranten als ´De telegraaf ´´ en ´´Nu .nl, die bewust online artikelen en discussies een bepaalde richting opsturen, door wel of niet de mogelijkheid geven om te reageren op een bericht of vaak zelfs reacties niet plaatsen en of net als hier verbergen.

  Is er nou niemand , die de achterliggende gedachte inziet van het feit, dat de Nederlandse overheid helemaal niets geeft om ´´de nabestaanden´´´, maar de regering Bouterse -Ameerali puur zit als een obstakel voor hun eigen economisch gewin

  Dit hele land ,Nederland in dit geval, zucht onder haar eigen sores , bezuinigingen, doofpotaffaires, verjaringskwesties, dossiers en of fotorolletjes die verdwijnen.
  Maar er kan wel tijd energie en geld vrij gemaakt worden, voor de Decemberkwestie.

  Ik geloof ook zeker in rechtvaardigheid en een veroordeling als betrokkennen schuldig zijn, maar ik irriteer me gewoon mateloos aan dat hypocriete gedrag van de Nederlandse overheid in deze kwestie

  En wie hier over bovenstaande anders denkt heeft, daar alle recht toe en dat respecteer ik , maar ik vindt tegelijkertijd wel, dat men dan behoorlijk diep zijn of haar kop in het zand heeft zitten


  Maak melding

 46. Wat ik zo raar vind,is dat 20.000.000 euro plotseling naar Surinaamse begrippen in Surinaamse ogen niet veel geld meer is.
  Jongens,jongens kan men nog meer voor de gek gehouden worden in dit land?Waar gaat het allemaal naar toe en met de domheid en waar zal het eindigen?


  Maak melding

 47. @Jules.
  Doe nou niet zó dom!Onder de 15 slachtoffers zaten er Nederlanders, onder de 16 coupplegers zaten er Nederlanders, Suriname ontving toen nog ontwikkelings geld;kortom elke EX-kolonisator zou zich hebben bemoeid met de inlandse politieke strubbelingen in hun voormalige kolonie.Wanneer Nederland zich er niet mee zou hebben bemoeid zou je ook weer een ander geleuter horen.HET IS NOOIT GOED!


  Maak melding

 48. @ Medusa
  Je mag mijn dom vinden,maar zoals ik al zei .
  Ik respecteer ook jou mening, maar ik licht alleen maar wat zaken aan , waar niet echt over nagedacht worden.
  Graaf wat dieper in deze kwestie en vertel mij dan bv , waarom het dossier over de decembermoorden dan ineens zo van de ene op de andere dag weggestopt wordt voor 60 jaar
  vertel mij waarom dezelfde ´´moraalridder´´ Nederland in dit geval de Turkse premier hier lachend ontvangt , terwijl we alles weten over de´´ koerden kwestie´´
  Dit zijn maar enkele van de vele voorbeelden .
  Het draait allemaal om economisch gewin man !!
  jammer dat jij dat samen met vele anderen niet inziet


  Maak melding

 49. Die top moet gewoon door gaan,dan kunnen we elke rumoerige tochten organiseren.Laat de wereld met eigen ogen zoon wat we mee maken.En wat voor probleem wij als normaal volk hebben met die amnestie wet.


  Maak melding

 50. @Jules
  Waar gaat het niet om geld (economie)?Dit is een opendeur!

  Welk land heeft geen geheime dossiers?Ik zou niet zo happig zijn om te weten wat er in het dossier staat!Misschien staat er juistr ook belastend materiaal in voor onze militairen.

  Ik heb je er alleen maar op willen wijzen waarom ook Nederland zich met Suriname bemoeit!Indien je op de hoogte was van jouw geschiedenis had je deze vraag nooit en te nimmer gesteld.


  Maak melding

 51. @ Unzucht en Jules
  Yes, deze site is anti-Bouta op dezelfde wijze dat Bouta en zijn mannetjes anti-democratisch zijn. Ik respecteer Jules’ mening bye the way over Nederland. Dat noem ik democratie.


  Maak melding

 52. Jules,
  Ze zeggen dat ze van Suriname houden toch…..wel
  stuur een reactie”Suriname voorwaarts” en je krijgt 20 thomb down.
  Het is gewoon al duidelijk.


  Maak melding

 53. Bryan zegt

  “Ze zeggen dat ze van Suriname houden toch”

  Ja ze zeggen het maar, maar hun daden zeggen heel iets anders.

  Ik heb begrepen dat Gerard Spong heeft verklaard dat hij zich door en door Nederlander voelt en dat hij hartkloppingen krijgt als hij de KLM ziet staan , en dat de SLM hem niets zegt. Maar ook dat hij nooit meer in Suriname gaat wonen, dan nog liever een Sauna in Noorwegen.

  Deze zelfde Spong die steeds het hoogste woord voert wat betreft Surinaamse zaken, en het woord is een en al negativiteit.

  Deze Gerard en de meeste van die negatievelingen zijn dus ook gewoon schizofreen.

  Lees hieronder maar wat schizofrenie is en vergelijk dat maar met de reacties van die negatievelingen.

  ——————————————–
  Een belangrijk kenmerk is dat er tijdens het verloop van de ziekte minimaal eenmaal een psychotische episode is opgetreden. Doorgaans komen deze episoden vaker voor. Ze gaan gepaard met een afwijkende beleving van de werkelijkheid (een afwijkende cognitie), resulterend in onlogische gedachtepatronen, wanen, hallucinaties en in wisselende mate emotionele, denk- en gedragsstoornissen. Vaak treedt ook cognitief verval (het vermogen om iets te leren) op.
  ———————————–

  Kernwoorden zijn dus

  – afwijkende beleving van de werkelijkheid

  De negatievelingen maken hun eigen werkelijkheid en gaan dat ook geloven, zie de meeste reacties hier. Hun eigen werkelijkheid moet prefaleren de echte werkelijkheid wordt weggedrukt en verborgen met minnetjes.

  – resulterend in onlogische gedachtepatronen, wanen, hallucinaties

  Onnodig om dit te beschrijven, dit is meer dan duidelijk

  – wisselende mate emotionele, denk- en gedragsstoornissen

  De emoties waarmee de reacties hier gepaard gaan, zegt ons ook meer dan genoeg.

  -Vaak treedt ook cognitief verval (het vermogen om iets te leren) op

  Nough said, i rest my case


  Maak melding

 54. weer die onzinnige ophitserij van de politici hier in nederland,laat suriname hun eigen zaken regelen,want jullie hebben alleen maar ellende aan suriname bezorgd sinds de koloniale tijd,je moet toch je geschiedenis kennen en ik ken het heel goed die mensen die vroeger suriname regeerden onder de nederlandse vlag,dus voor 1975 waren allemaal boeven,zakkenvullers en omdat ze heimwee hebben van die swietie sranang,zitten sommiggen de zaak te willen boycotten het volk heeft de regering gekozen en laat het volk beslissen van suriname ne niet de surinamers hier ,want hun zitten op hun droge hier als het ontploft daar,met de domme denken als de bakras hier denk je dat ze van ons houden,vergeet dat niet en wat voor democratie hebben ze hier,hier heb je hypocrisie,en zo blijven ze en hun veranderen niet al woon ik hier,het is die hebies wat ze nu moeten dragen van ons wat ze nooit ons tegemoet zijn gekomen in suriname toen ewe onder hun waren suriname is een onafhankelijk land en de suris beslissen daar en nie wij surinamers hier,anders moet je je paspoort inleveren en opzuoten naar suriname,neetjeman


  Maak melding

 55. die henk molenaar probeer altijd mensen als dom te bestempelen,hij denk dat hij zo geschoold is dat hij meer weet dan misschien iemand die weinig scholing heeft dat is heel dom van hem,hij is gewoon een zieke vent die voor zijn computer zit te kwetsn,maar ik ben wel geschoold hoor,niet daarvan,neetjeman


  Maak melding

 56. Suriname heeft inderdaad behoefte aan rust. Het moet eens afgelopen zijn met het gestook uit Nederland. Ook de SuriNeds moeten gaan beseffen dat we niet op ze zitten te wachten. Ze zijn Hollanders. Laat ze zich druk maken om Wilders en hun eigen rotzooi. Mijn broer Henk is ook zo eentje. Een echte stoker.


  Maak melding

 57. @ jules.
  Daar gaan we weer met jullie retoriek en jullie Dogma.
  Omdat er een foto rolletje zou zijn verdwenen mag Nederland niets zeggen over die misdadiger die zich president in Suriname noemt.
  Als ik jou redenatie doortrekt dan moet Bouterse en zijn handlangers hun grote smoel dichthouden over het recht, ze hebben die 15 slachtoffers het recht onthouden voor een eerlijk proces.ik ben het eens dat die aanhang van Bouterse dom zijn, hun argumenten slaat nergens op.
  hoe kan je in hemels naam de slavernij misbruiken om 8 dec 1982 goed te praten. jules,in Oganda,Zaire,Lebaria kan je zien wat er gebeurd als anarchie, wetteloosheid propageer.


  Maak melding

 58. @neetjeman
  Jij zegt dat je wel geschool ben?
  Ik denkt het niet dat jij geschool ben.
  Je maak te veel schrijffouten.
  Dus zeur maar niet over een ander!
  Let op je zelf en hou je svp aan het onderwerp;dat is belangrijk genoeg!!!


  Maak melding

 59. @Medusa .Ik weet heel goed wat mijn geschiedenis is ,meer dan je je realiseert.
  Ik heb in Suriname op de MULO de ongecensureerde versie gehad van de geschiedenis v.w.b de Nederlandse aanwezigheid in Suriname.
  Geschiedenis waar je oren van gaan klapperen.
  Nederland is altijd heer en meester geweest in geschiedvervalsing.
  Hier in Nederland heb ik jaren later ook de geschiedenis gehad op de Havo en wat schets mijn verbazing.
  Hele passages worden niet aangehaald ,of worden goed gepraat etc. Suriname is zoals je het zegt een EX kolonie van Nederland. Ben je nou echt zo naief om te denken dat het gaat om het wel en wee van de ´´nabestaanden´´ van de decembermoorden.
  Het feit al dat je zelf zegt dat het altijd en overal gaat om economie (open deur) geeft mij al mijn gelijk .Want wanneer ik dan zeg dat het de Nederlandse overheid niet gaat om de ´´nabestaanden´´ dan zeg je dat elk land ´´terecht´´ met zijn ex kolonieen bemoeit.
  Je spreekt je zelf wel tegen op deze manier .

  Zoals ik al zei
  Nederland heeft totaal geen recht van spreken met al haar eigen rotzooi.
  Kijk om je heen kerel
  De pot verwijt de ketel dat ie een milioen zwarten ziet(Denkt te zien )

  Goed om te horen dat de geldstroom (Welke men altijd ´´ontwikkelingshulp´´ werd genoemd , maar gewoon geld waar Suriname recht op had n.a.v verdragen afgesloten teneinde de 100 jaren aan leegtrekken van dat land af te kopen is geweest .Ontwikkelingshulp klinkt lekker zo populistisch en goed in de oren van al die PVV stemmers)
  Want dan hebben we gelukkig met zijn allen lekker een ´´argument ´´ minder om steeds maar mee te smijten over ontwikkelingsgeld en zal blijken dat Suriname het uiteindelijk zal gaan maken . We shall overcome

  Ik kap met deze discussie want ik vindt het mooi geweest en heb alles gezegd wat ik te zeggen heb.

  Over een tijdje gaat men in Suriname weer gewoon weer over tot de orde van de dag, terwijl men in Nederland elke dag weer meer en meer kosten en allerlei andere soorten ellende in de schoot geworpen.
  En toch maar blijven geloven dat Nederland recht van spreken heeft.

  Argument voor een eerlijke overheid is er eentje waarbij presidenten en ministers etc een schone smetteloze naam hebben

  Guess wat Het mes snijdt aan twee kanten!!

  Diezelfde vlieger gaat ook op voor het ene land dat een ander land wil bekritiseren en daarover als zodanig wilt oordelen .
  Dat kan pas gebeuren als dat ene land dan zelf ook een smetteloze achtergrond heeft.

  En uiteraard heeft Nederland die ´´smetteloze achtergrond -verleden´´

  NOT !!!!!!!!!!!!

  Een zeer goedemiddag mensen en een fijne Moederdag toegewenst
  Jules


  Maak melding

 60. Als wie dan ook terecht kritiek heeft op die moordenaar president in Suriname komen zijn volgelingen met de slavernij,200 jaren geleden,Indonesie,film rolletje allemaal argumenten die kant nog wal slaan.
  Wij zwarten moeten af van die slachtofferrol en slaafse-mentaliteit,Suriname heeft geen criminelen en massamoordenaars nodig om een welvarend en beschaafde samenleving bouwen waar recht voor één en recht voor allen geld.


  Maak melding

 61. @ Willie Wortel
  Nederland heeft de uitkeringen van duizenden steuntrekkers reeds jaren stopgezet. Ze moeten nu werken voor hun uitkering en de oude vlieger gaat echt niet meer op hoor. Echt niet!


  Maak melding

 62. @Jules
  Dat jij jouw geschiedenis niet goed kent blijkt nog steeds.want meen je echt de vraag niet te kunnen beantwoorden waarom Nederland zich nu nog steeds met Suriname bemoeit?(Jouw mulo kennis schiet dus te kort.
  Bovendien is jouw reactie doorspekt met gefrustreerdheid alom;daar koop ik niets en dan ook niets voor!
  Alleen maar clichees,opendeuren,
  napraterijen,oneliners,
  bombastisch geklets en indoctrinaties demonsteren jouw onwetendheid op dit gebied al.Dus je hebt gelijk:STOP DE ONGELIJKE DISCUSSIE MAAR!Loop hard weg,maar beloof me jouw kennis omtrent de geschiedenis van Suriname wat op te vijzelen,anders kom je heel naïef over en dat is heel jammer!


  Maak melding

 63. hahaha wat een toestand met die nederlanders mijn god mi tata waarom kan nederland Suriname niet met rust laten?kijk wat er gebeurd in middenoosten wat voor rotsooi de joden daar allemaal aan het doen zijnern geen 1tweede kamer lid die wat er van zeg Nederland kijk eerst nr jou verleden tegen over SURINAME AUB of is dat niet tezien in jou ogen wanneer gaat men sorry zeggen voor de misdaden die ze gepleegd hebben tijdens de slaverny.Oh dat is niet belangrijk want het waren beesten maar 4&5 mei???????????????????


  Maak melding

 64. Says who? Wat stelt deze man nou voor? Grootheidswaanzin ten top! De Nederlanders hebben nog steeds niet door dat ze in Suriname uitgespeeld zijn en ook op internationaal gebied het ene blauwte na het andere lopen waar het hun hoding naar Suriname betreft.


  Maak melding

 65. weer een van die blauw ogen als henk molenaar die vergeten hu su ptata geholpen heeft met de maandagcentactie toen ze dreigden te verzuipen tun het water kwam. we zullen er zijn wanneer weet niemand, ma wan de wo doro met eerlijke leiders. niet met die boevenbende die nu aan de macht is, en ook niet die boevenbende die weggestemd is in 2010. ook niet die coke-dealer die zich nu al waant dat hij de verkiezingen in 2015 eventueel zal winnen.


  Maak melding

 66. Medusa, Medusa. Medusa toch wat heb jij een niveau.
  Zeer netjes heb je onze broeder op zijn nummer gezet.Mi
  lafoe zodanig dat mi ai long watra.Ik hoor af en toe een zekere Rene allias Kopro Kanoe op de Su zenders in Nederland man man man het is on van te huilen wat voor stoms er allemaal uit die kerel zijn keel komt.En deze kerel legt uit op de radio dat hij onderwijzer is in Am
  sterdam(nrd)Als je deze kopro kanoe hoort en leest wat Neetjeman hier op de site schrijft dan denk ik dat het om dezelfde kerel gaat.Je hebt overigens nog een knappekop van radio mart die de wereld verteld dat hij werkzaam is geweest bij de Arene academie maar we horen
  overigens nooit wat hij daar deed en dat is de interactiever Glenn Codfriet ook zo een nietszeggende
  intellectuele…….En dit zijn de Mulo en Havo geslaag
  den van wie wij niets kunnen leren.Je kunt zo uren door gaan met de Havo afgestudeerden zoals Ilse op de zaterdag middag met een umiversitair afgestudeerde ze killen je(vooral die zekere vr.Ilse)met die gevoel,die nummer.die ijzer en pa Rissa is steeds weer”:dan denk ik van, dan vind ik van, dan bedoel ik van.Je wordt
  knetter van die mensen.Dus nogmaals Medusa hartelijk dank voor die zachte landing no wang joharie
  jotroesoe ma srafie ie potie onze aan een kant tang
  Boeng. Odi odi odi.
  Glenny


  Maak melding

 67. Esmerald,

  Dank je voor jouw scherpe opmerking:
  ‘Nogmaals dit is een interne aangelegenheid, laat Nederland hier buiten en zeker ook de surineds’

  Gaarne had ik Nederland hier buiten gelaten, ware het niet dat Nederland zelf haar lange neus in Surinaamse aangelegenheden steekt.
  Mijn kritiek op Nederland is dat ze constant de vinger wijzen naar Suriname terwijl ze zelf blijven zitten
  op het dossier dat vele vragen zouden beantwoorden en
  klaarheid zou kunnen brengen in de decembermoorden.
  En dat vind ik een enorme klap in het gezicht van de
  nabestaanden. Sorry.

  Weet je wat het is Esmerald,
  Suriname krijgt van Nederland allerlei benamingen;
  boevenland, corrupt land, bananerepubliek, drugsland, etc, etc…
  maar Nederland wil zich constant bemoeien met die interne aangelegenheden van diezelfde bananenrepubliek. maar dan hoe dan?

  reminder; Nederland is het grootste en belangrijkste exportland van lab-drugs; XTC.
  Maakt dat Nederland dan ook geen drugsland?
  Maar goed, dat even ter zijde.

  De woorden interne aangelegenheden zijn overigens jouw woorden en niet de mijne.

  Mijn complimenten dat jij als een van de weinigen
  je niet laat verleiden door allerlei, scheldwoorden, en beledigingen te hanteren in jouw reacties. Houden zo!

  met lieve groetjes.
  Dusdat


  Maak melding

 68. Bouterse & co hebben weer een aantal NDP-groupies zonder baan opdracht gegeven om wat tegengas te geven aan de anti Bouterse sfeer die er heerst. Beetje doorzichtig net zoals mijn ‘zus’ Marijke Molenaar.

  Kansloze NDP paupers…..


  Maak melding

 69. Hhahahahhaa, Henk Molenaar reactie van dpatr zijn die kudde reactie van die paarse kudde dieren.
  @ dpart weet jij hoeveel financiele hulp Nederland jaarlijks aan Suriname geeft ?? Na de periode Bouterse zullen we zien wie Suriname erboven gaat helpen net als na de jaren 80,90.Zonder Nederlandse Hulp was Suriname al onder Haiti beland.


  Maak melding

 70. Goedemorgen Dusdat,

  Die haat en liefde verhouding tussen Nederland en Suriname zal nooit overgaan.
  In ieder geval laten ze elkaar niet koud.
  Ik denk dat dit voorlopig zo zal blijven.

  Een puntje.
  Voor zover ik weet, heeft geen enkele nabestaande de behoefte om de documenten op te eisen.
  Denk je niet, dat ze dat niet zouden doen, als ze ook maar een greintje het vermoeden hadden dat dit de zaak zou versnellen, een positieve draai zou geven?
  Ik zie Spong, de vertegenwoordiger v/d nabestaanden, dit wel doen hoor..

  Mijn conclusie, de documenten zijn niet case-bepalend.

  gr


  Maak melding

 71. In deze mensen hun ogen “De zwarte pietjes en sinterkaasjes” niet te vergeten de NL regering zijn onze voorouders niets anders dan honden beesten en stukvuil dingen die geen menselijke waarde hebben.

  Wat voor hun belangrijk is dat we gehoorzamen leven volgens hun wil en wet en dat we niet praten over de wreedheden die gepleegd zijn tijdens de slavenperiode NL / Suriname.

  Als de joden leger in Israel onschuldige burgers bombarderen, omdat een stel zieke idioten raketten afvuurden op hun illegale nederzettingen dan is dat voor hun rechtvaardig en zwijgen zij over het leed. Als dat gebeurt is beginnen ze met hun zogenaamde diplomatieke schijnheilige judas achtige geklets als “foei niet meer doen hoor”, daarom hoop ik zo dat Iran bereikt waar ze mee bezig zijn en dat er evenwicht komt in de regio.

  Want als we werkelijk moeten gaan kijken wie recht heeft op het gebied Israel Palestina dan zijn de namen en locatie misplaatst.

  Jullie zwarte pietjes en sinterkaasjes hebben meer bloed en doden aan jullie vingers.

  Jullie kunnen niet overal tegelijk aanwezig zijn. Dat is wat jullie vandaag de dag verdeeld en opbreekt.

  Jullie denkbeeld is in gevaar en vergaat langzaam en zeker.

  Plaats nu met z’n allen jullie thumbs down.

  Het is een kwestie van tijd.


  Maak melding

 72. Esmerald,

  Vorige keer beschuldigde jij mij een glazenbol te hebben.
  Nu beweer jij te weten wat in het dossier staat zonder
  dat Nederland ooit heeft medegedeeld wat in het dossier staat?
  Ik weet zelf niet wat in het dossier staat. Maar voor het zelfde staat in detail weergegeven wat er op en tijdens de decembergebeurtenissen heeft plaatsgevonden en dat het dossier een bewijs is dat Bouterse de werkelijke moordenaar is. Maar misschien ook niet.
  Niemand weet het.
  Maar hebben de nabestaanden dan niet het recht te weten
  wat er exact in en rond december 1980 heeft plaatsgevonden? Alleen rechters kunnen bepalen
  dat wat in het dossier vermeld staat casebepalend is of niet. Maar dan moet het wel geopenbaard worden.

  Dan moet jij je maar eens vertellen waarom Nederland koste wat het kost het dossier niet vrij wil geven.
  Hoe weet je in godsnaam dat het dossier niet case bepalend is?
  Toch zelf een glazenbol?

  Ik denk zelf dat in het dossier wel degelijk dingen staan die Bouterse als schuldige aanwijzen maar dat ook Nederland niet zo’n glansrijke rol in het geheel heeft gespeeld. En dat mag de buitenwereld uiteraard niet weten.

  Esmerald,
  Mijn wantrouwen tegenover Nederland is niet zomaar ontstaan:
  Eind jaren veertig had het Nederlandse leger in Indonesië dorpbewoners standrechtelijk afgeslacht.
  Vervolgens heeft de Nederlandse overheid de commandant
  van het leger opdracht gegeven alles te ontkennen tegenover een onderzoekscommissie.
  Het dossier heeft de Nederlandse overheid ook tientallen jaren gesloten gehouden. Dankzij de
  onverzettelijkheid van de nabestaanden is het dossier enkele jaren geleden geopenbaard en is gebleken hoe het Nederlandse leger tekeer is gegaan en de massamoorden ongestraft heeft kunnen plegen.
  Net als toen doet Nederland ook nu weer alles om dit dossier geheim te houden.
  Recentelijk hetzelfde met het Irak dossier.
  Ook toen heeft Nederland niet een geweldige rol in het geheel gespeeld en ook dit dossier houden ze gesloten voor de buitenwereld.
  Kortom, dossiers worden door Nederland gesloten gehouden op het moment dat zij iets te verbergen hebben.
  Een andere reden is niet te bedenken.

  Hoe moeten wij weten of het dossier wel of niet case bepalend is waneer niemand weet wat in het dossier vermeld staat? Het is immers geheim!

  Spong zal zich niet voor lenen om het dossier openbaar te krijgen omdat Nederland niet fraai uit de bus zal komen. En dat zal Spong Bouterse zeker niet gunnen gezien het feit dat ze niet bepaald goeie maatje van elkaar zijn.

  Esmerald, op basis van feitelijkheden uit het verleden
  kun je er van uit gaan dat Nederland veel meer te verbergen heeft dan ze ons willen doen geloven.

  swiete groet,


  Maak melding

 73. “Voor zover ik weet, heeft geen enkele nabestaande de behoefte om de documenten op te eisen.”

  Hahahaha dus de nabestaanden zijn maatgevend? Alleen een schizofreen, zou dit kunnen verzinnen. Een van de kenmerken van schizofrenie was “resulterend in onlogische gedachtepatronen,”

  Hoe zouden ze iets van Nederland kunnen eisen, dan verliezen ze per direct alle steun die ze krijgen van Nederland.

  Elk weldenkend mens weet dat deze documenten opgeborgen zijn door Nederland omdat Nederland heel veel te verbergen heeft. Ik denk zelf dat de heer Bouterse vrijgepleit wordt van alles, vandaar dat deze documenten opgeborgen moesten worden.


  Maak melding

 74. @ Afrikaanse Leeuw en de rest van die paarse kudde.
  Onze voorouders draaien zich om in hun graf om te zien hoe jullie hun leed misbruiken om de onderdrukking , vernedering en moord op onze broeders en zusters goed praten. Eerst was het een politieke rechtszaak,later zei die crimineel dat hij de politieke verantwoordelijkheid op zich neemt,later was hij degene die om deze strafzaak heeft gevraagd,nu is het amnestie en een dossier. dit noem ik paarse draaikonterij en misleiding.


  Maak melding

 75. Beste Dusdat,

  Zo te lezen blijf je krampachtig vasthouden aan het feit, dat de Documenten de Oplossing zijn.

  Dat ding wordt een “Harie en Troesoe” spel, want als ik, als nabestaande weet, dat er genoeg materiaal op tafel ligt om de verdachte op te sluiten, dan interesseren de documenten mij geen sikkepit.
  Ik wil niet gebruikt worden als pion, in een politiekspel tussen Nederland en Suriname.
  Snap je nu mijn punt.

  Ergens gelezen dat de nabestaanden eigen verzameld materiaal niet mogen gebruiken, weer een tegenvaller.

  “Nu beweer jij te weten wat in het dossier staat zonder
  dat Nederland ooit heeft medegedeeld wat in het dossier staat?”
  Waar? klopt niet…..mijn naam is haas.

  “Maar hebben de nabestaanden dan niet het recht te weten
  wat er exact in en rond december 1980 heeft plaatsgevonden?”
  Ja, dat weet de verdachte, let him speak or forever hold his breath, please!!!!

  Mijn ouders hebben mij altijd geleerd: niet alles wat een ander doet/heeft, moet jij ook nadoen/hebben.(jip/janneke).
  Waarom moet men altijd Suriname 500.000 inwoners, vergelijken met Nederland, 17 miljoen inwoners?

  Ik vind dat zo kinderachtig, Ned heeft zus:Indonesië, Ned heeft zo:slavernij, Ned heeft dattum:raweda, Ned heeft dittum:etc.
  Echt het zal me jeuken.

  Surinaamse Nederlanders zijn NIET verantwoordelijk voor wat Nederland in het verleden heeft uitgespookt.
  Wie zijn gelijk/recht wil halen mag een brief sturen naar Hare Majesteit de Koningin der Nederlanden.

  Omdat Nederland, zus en zo in het verleden heeft gedaan, is het dan oké, dat de verdachte mijn Surinaamse vader heeft vermoord, de man van mijn moeder, de zoon van mijn grootmoeder?
  Er van uitgaande dat ik een nabestaande ben.
  Is dat oké,
  Leg me uit of dit oké is.
  Leg uit…..

  Nee, laat maar.

  Ik heb 6x iets ondeugends getyped en weer gedelete, omdat ik heb beloofd dat ik me zal gedragen.

  Het is maandag hoor en de zon schijnt, geen al te ingewikkelde gesprekken aub.
  Moet nog bijkomen van Moederdag.

  Dag Dusdat..


  Maak melding

 76. Beste Esmerald: Al vertelt Bouterse dat 1 + 1 = 3 dan geloven onze Paarse Groupies dat zonder meer.

  Het is wat je zegt: elk zinnig gesprek met deze DDP groupies is een waste of time….


  Maak melding

 77. Dat groupies gelul is niet van vandaag. Zo laatdunkend en minachtend hebben jullie dit land en volk altijd bejegend. Eea heeft reeds geleid tot een behoorlijke strop in onze geschiedenis. Laten wij het niet meer in die richting drijven. Een kat in het nauw maakt heel rare sprongen.


  Maak melding

 78. http://wikileaks.org/cable/2006/06/06PARAMARIBO399.html

  De Surinaamse president Desi Bouterse had tot vijf jaar geleden nog innige banden met een grote transporteur van drugs in Zuid-Amerika

  Leuke link voor alle Bouterse Slaafjes:

  Graag jullie commentaar:

  De Surinaamse president Desi Bouterse had tot vijf jaar geleden nog innige banden met een grote transporteur van drugs in Zuid-Amerika. De drugsbaas, Eduardo Beltran, zou volgens de Verenigde Staten een belangrijke tussenpersoon in de regio zijn bij de smokkel van cocaïne uit onder andere Colombia. Dit blijkt uit een geheim diplomatiek bericht uit juni 2006 …

  van de Amerikaanse ambassade in Paramaribo. Het stuk is onlangs door klokkenluider WikiLeaks gepubliceerd. De onthulling is een nieuwe aanwijzing dat Bouterse na zijn drugsveroordeling in Nederland mogelijk gewoon doorging met de handel in cocaïne. De oud-bevelhebber werd in 2000 door het Haagse gerechtshof tot 11 jaar cel veroordeeld voor een drugstransport van 474 kilo. De lading coke, verstopt in een zeiljacht, werd in 1997 onderschept in de haven van Stellendam in Zuid-Holland.

  De Amerikaanse ambassadeur Marsha Barnes meldt de relatie tussen Bouterse en Beltran in een stuk van zeven pagina’s. Het document gaat over de innige samenwerking van Bouterse met een andere drugsbaas, de Guyanese topcrimineel Roger Khan (39). Deze beruchte drugsbaron, ook wel de ‘Pablo Escobar van Guyana’ genoemd, werd toen door de VS gezocht wegens drugshandel.

  Volgens Barnes zou Beltran opereren vanuit Venezuela. Vertrouwelijke bronnen meldden dat hij elke maand Suriname bezocht. Beltran, over wie verder weinig bekend is, wordt omschreven als een ‘belangrijke regionale figuur als het gaat om de logistiek en transport van drugs.’

  De vicevoorzitter van het parlement, Ruth Wijdenbosch, vindt dat Bouterse snel met een verklaring moet komen. De Surinaamse regering weigert echter in te gaan op de jongste onthullingen in de WikiLeaksberichten. ‘Het is niet ons probleem’, aldus minister van Buitenlandse Zaken Winston Lackin.

  ‘De president kan dit niet negeren’, aldus Wijdenbosch maandag. ‘Als persoon wordt hij genoemd. Hij moet naar het volk toe vertellen wat er precies aan de hand is. Al ontkent hij het, hij moet reageren want hij is nu president van Suriname.’ Bouterse was in 2006 parlementariër. Hij zou volgens drugsbestrijders in Paramaribo, die ervan uitgingen dat hij actief was in de drugshandel, sinds 2004 financieel flink zijn getroffen. In die twee jaar rolde de regering-Venetiaan diverse criminele organisaties op. Hierdoor zou de ex-legerleider volgens de Amerikanen ‘gedwongen zijn geweest de hand te reiken naar nieuwe partners’.

  Erstige verlegenheid
  De onthulling over Beltran brengt Bouterse (65), die sinds 2010 president is, opnieuw in ernstige verlegenheid. Begin dit jaar bleek al uit uitgelekte WikiLeaks-berichten dat hij tot 2006 stevige banden had met Khan. Geruchten hierover doen al jaren de ronde in Suriname en het buurland Guyana. De voortvluchtige Khan werd medio 2006 in Paramaribo gearresteerd. Hij zit sindsdien een straf in de VS uit van 15 jaar.

  De Amerikanen omschrijven het koppel Bouterse-Khan als ‘partners in de drugshandel’. ‘Khan helpt naar verluidt Bouterse met zijn financiële situatie door hem de mogelijkheid te geven zijn inkomen aan te vullen met de drugshandel’, aldus Barnes. Volgens de toenmalige minister van Justitie Chandrikapersad Santokhi, een jarenlange tegenstander van Bouterse, bezocht Khan Suriname ‘regelmatig’. Hij zou toen op een stuk grond van Bouterse, bij het dorp Washabo aan de grens met Guyana, zijn gesignaleerd. Procureur-generaal Subhas Punwasi meldde de Amerikanen in een gesprek dat Bouterse ook een gesprek had met Khan bij een bevriend parlementslid thuis.

  Vermoorden
  ‘Hij voelt zich op zijn gemak in Suriname waar hij omgang heeft met Bouterse’, meldt de Amerikaanse ambassadeur in Guyana, Roland Bullen, in mei 2006 Washington. Punwasi, die nog steeds in functie is, vertelt Barnes in januari in een vetrouwelijk gesprek ook dat Bouterse mogelijk plannen had hem en Santoki te vermoorden. President Venetiaan zou toen gegijzeld moeten worden.

  Op deze manier wilde de ex-legerleider voorkomen dat hij gearresteerd zou worden na een veroordeling wegens de Decembermoorden van 1982. ‘Bouterse zou naar verluidt Khan in de armen hebben genomen om huurmoordenaars te leveren voor de moorden’, aldus een diplomatiek bericht van februari.
  S.Ramdharie


  Maak melding

 79. sanggggggg Oh Nederland oh Nederland Spong en de VVD gasten hebben niets anders te doen. Zij zijn besmet met hun eigen Shit.

  Suriname heeft Nederland niet nodig. Is het nog steeds niet duidelijke voor die domme Nederlands die niets anders te vertellen hebben. Jullie hebben zoveel boter op jullie hoofd en de hele wereld heeft het al door hoe stom en dom Nederland is. Bezuinig maar op de Nederlande Kabinet en ontsla alle domme Ministers dan bespraar je geld. Op die Sukkels.


  Maak melding

 80. Maandag 14 mei 2012 om 11:58 uur, @zwart pietje wikkileaks,

  Onze voorouders draaien zich in hun graf uit schaamte gevoel die ze hebben voor die zwarte pietjes die hun ziel maar blijven verkopen voor een Hollandse bana in een plek waar de zon nooit schijt !


  Maak melding

 81. @NOBRUYA
  Laat jou geen zand in de ogen strooien!Die man heeft geen berouw!Deze speech is wekenlang voorbereid;hij had zich toen kunnen bezinnen.Door de reactie van de EU houdt hij er ernstig rekening mee,dat zijn speech i.c.m. die van zijn baas kwaad bloed heeft gezet tav het aanstaande gesprek dat de regering Bouterse te wachten staat.
  Het gesprek is niet voor niets tot 30 mei uitgesteld.
  Berouw komt na de zonden,maar deze spijt betuiging is vals en berekenend maar komt te laat.


  Maak melding

 82. Ik denk dat Manders niet naar Suriname moet komen als hij Bouterse niet wil ontmoeten… Hoe ga je die man toegang in zn eigen land ontzeggen vanuit je stoel in NL??? Beetje last van grootheidswaanzin?


  Maak melding

 83. Die meneer Toine Manders,is een patjakker, ai zeker weten, wat denkt deze man wel, maakt hij het uit, bepaalt hij wat er met Suriname moet gebeuren, en met name met baas, maakt hij dat uit, hee mensen geef me een bigi brik, en er zijn nog mensen die meegaan met zo´n vent, en zijn uitspraak toejuichen, mag hoor, iedereen is daar vrij in , maar dit is mijn mening zo zie ik het, beste Toine neks no jaggi,als jij niet op die bijeenkomst wil komen blijf dan thuis, sang je llllll….., ik zeg het weer wat jullie willen in Den Haag met name gaat niet gebeuren echt niet, of jullie
  moeten Amerika zover krijgen om baas op te ruimen, ja dan is alles voorbij, maar jullie gaan niet zelf deze klus klaren, nee, te laf zo druk ik het uit. Ik snak zo naar 12 sept want dan wil ik het zien wat er in dit land gaat gebeuren, so wie so geen KKKK VVD meer, sorry mensen ik laat me even gaan, sorry!!!


  Maak melding

 84. Dinsdag 15 mei 2012 om 21:52 uur, @Ferdinand Hossenbux,

  Je hoeft niet te snakken naar 12 september, want het is toch al een bananenrepubliek.

  Ze hebben hun handen vol aan die grieken, maar die grieken zijn dom, want ze hebben nog geen cent gekregen.

  Alleen als ze centen hadden gekregen hadden ze met hun eisen moeten komen, dan hadden ze veel kunnen bereiken.

  Long live President Bouta !

  Long live Surinam and his people.

  Hai baja a libi switie !


  Maak melding

 85. Jules kan me vinden in je betoog, Brian je slaat de spijker op zijn kop:

  ‘stuur een reactie”Suriname voorwaarts” en je krijgt 20 thomb down.’

  Houden van Suriname wordt ten onrechte verward met houden van Bouterse.


  Maak melding

 86. Die Nederlanders moeten maar hun mond houden. Maar zij kunnen zelf onmogelijk hun imago onderkennen door hun racistisch kolonialistisch bewustzijn. Er zal nog heel veel water door de Noordzee moeten stromen voordat zij inzien wat voor mensen ze zelf zijn. Wat mij stoort zijn de Ferontpartijen.
  De Frontpartijen gedragen zich als staatsgevaarlijk. De lobby met Nederland resulteert nu in het niet doorgaan van de ACP vergeadering in Suriname. De 79 ACP landen staan achter Suriname. Het zijn arme landen die alle kolonie geweest zijn van blank Europa. Ze zijn geruineerd, verdeeld, leeggeroofd en het rijke blanke Europa speelt nu voor Sinterklaas met economische rijkdom als gevolg van hun moord en roverspraktijken. Historisch de grootste schenders van mensenrechten. Op dit moment is olie het goud en de landen in het midden-oosten worden nu geruineerd, verdeeld en leeggeroofd. Het blanke Westen speelt nog steeds het spelletje van zogenaamde beschermers van democratie en mensenrechten terwijl zij de grootste moordenaars en rovers van de wereld zijn. Men moet binnen de ACP landen dat hardop durven zeggen en de EU ter verantwoording roepen voor alle misdaden in het heden en in het verleden. DE ACP landen durven het niet maar Europa is ook afhankelijk van de grondstoffen uit de ACP landen. Boycot ze! Maar we weten wat het resultaat is! De ACP landen zullen weggebombardeerd worden of men organiseert opstanden in de landen. Het blanke Westen moet maar eens weten wie ze en wat ze zijn maar hoe?


  Maak melding

 87. REPATTY WERERLDSMAN Wie wel of niet zijn mond moet houden daar ga jij niet over, in elk geval niet in West Europa, dat bepaal je maar in je banaenrepubliekEn de rest van je onzin ga ik voor het gemak maar niet op in , heb 1 advies, Get a life, get a job ,and emancipate yourself from mental slavery non but yourself can free your mind citaat Bob marley.


  Maak melding

 88. Ik kan natuurlijk niet bepalen voor de racistische Nederlanders wat zij wel of niet moeten zeggen. Maar ik mag wel van mening zijn dat zij geen recht van spreken hebben. Maar niet alleen de Hollanders maar nagenoeg de hele EU. Het is een vereniging van historische en hedendaagse landen die racistische kolonalisme hebben bedreven tot 1945 en na 1945 de wereld van de blanken gijzelen en daarbij zorgen dat zij de monopolie hebben van massavernietigingswapens om de wereld van de niet-blanken leeg te kunnen roven en uit te moorden indien men niet wil doen wat het blanke westen wil. In de koloniale tijd roofden ze de wereld van de niet-blanken onder het mom van het brengen van Christendom en anno 2012 spelen zij voor beschermers van democratie en mensenrechten. Een lachertje toch: de grootste mensenrechtenschenders, moordenaars en rovers die zich voordoen als de beschermers van democratie en mensenrechten. Laat me niet lachen man. Maak je geindoctrineerde hersenen maar open en praat en schrijft niet als een dommie!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.