dinsdag, juni 18, 2024
HomeNieuws uit SurinameBouterse: ontslagen ministers te licht bevonden

Bouterse: ontslagen ministers te licht bevonden

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 3 mei – De evaluatie van het regeerteam heeft bepaalde zwakheden aan het licht gebracht. Dit zei president Desiré Bouterse bij de introductie van de nieuwe leden van zijn regeerteam. “Uit de evaluatie is komen vast te staan dat enkele bewindslieden, ondanks hun persoonlijke kwaliteiten en inzet, onvoldoende bewezen hebben in te kunnen geven aan hun rol.”

Dat zou uiteindelijk tot hun vroegtijdig vertrek hebben geleid. Er waren ook ministers bij die wel mochten bleven, maar niet op hetzelfde ministerie. “Zij konden beter met het beheer van een ander ministerie worden belast”, zei Bouterse. Speciale aandacht was er voor Onderwijs & Volksontwikkeling en Volksgezondheid. Het betreft ook de belangrijkste beleidsgebieden. Bij het eerste is de minister verhuisd en het andere is er nu een nieuwe minister.

Het heeft alles te maken met de ‘depolitisering.’ Beide ministeries raken direct het menselijk zijn en welzijn. “We moesten ze halen uit de politieke sfeer omwille van de kwaliteit van de toekomst van het volk. Dit politieke experiment zal haar nut in de praktijk moeten bewijzen en wellicht navolging vinden in toekomstige regeringsformaties”, aldus Bouterse. Het evalueren gaat intussen door. “We zijn nog lang niet klaar.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

25 REACTIES
 1. Een voetbal trainer die 6 spelers op de verkeerde plaats zet in het elftal moet naar mijn mening de eer aan zich zelf houden en vertrekken.
  Een crimineel die zich president noemt en honderden politici en een stuk of 6 regering heeft versleten is naar mijn mening incompetent.Hij heeft over depolitiseren maar zijn kabinet bestaat uit allemaal paarse loyalisten en ook op belangrijke positie in het land.
  Bouterse kan alleen die domme paarse apen die in hem geloven in de maling nemen.Met recht heeft de naam van de LIJDER van de domme massa.


  Maak melding
 2. Heel goed!!! En nu wachten wij op de evaluatie der
  evaluaties (The so called, mother of all evaluations)!!!
  De krijgsraad komt dan met haar evaluatie!

  Gewogen en ZEER zwaar bevonden, dat de de misdaden van
  deze paljas.


  Maak melding
 3. Te licht bevonden of niet, ze zijn er in ieder geval materieel op vooruitgegaan en geestelijk achteruit. Wie met pek omgaat wordt mettertijd mee besmekt en dat dezen deze marionetten om eigen-en partijbelangen. Land en volk alsook al die oliedomme paarselingen gaan langzaam ten onder. Leve Suribabwe.


  Maak melding
 4. D.D.Bouterse, ik hoop dat je jezelf laat evalueren om te bezien of je geschikt bent voor de functie van president.

  Volgens mij ben je totaal ongeschikt. De vraag is wanneer komt men in opstand tegen jou, ik hoop dat dit nog dit jaar gebeurt.


  Maak melding
 5. het laatste nieuws dat binnen is gekomen,is dat charles taylor de boezem bevriend van ddb voor 80 jaar is veroordeeld hij moet zijn vakantie in Groot- Britanië uitzitten..

  misschien een tip voor baas ddb om alvast een ticket te kopen naar Engeland voor een bezoek..

  vergeet niet hij zal de dans niet ontsprengen de amerikanen en de hollanders zitten te springen om hem op een geschikte moment op te halen..


  Maak melding
 6. Je kan als president met een mulo-diploma gemakkelijk universitair geschoolde ministers te licht bevinden. Ja toch?

  Maar deze laatste zin van bout dan: “we zijn nog lang niet klaar”. Ha..ha..dat belooft wat. Ik ruik reshuffeling nummer zoveel aankomen.

  Bout, het is beter dat je aftreed. Je wil het wel, maar je kan het niet. Bovendien moet je naar Boxel.


  Maak melding
 7. Ik vraag me af of deze voormalige sport instructeur zichzelf ook evalueert.In de jaren 80 heeft hij heel wat ministers versleten en nu is hij weer op de zelfde voet bezig. Als het goed gaat heeft hij het gedaan, maar ik vraag me ook af wat er goed gaat???? Als het slecht gaat hebben anderen het gedaan dus ontslaan maar.


  Maak melding
 8. aah… experiment is al mislukt in de jaren 80.
  Pot ministers wordt opengetrokken. Mogen een jaar blijven en gaan dan lekker naar huis met een gegarandeerd goed pensioen..

  Paul en Ronnie..u made a big mistake!!


  Maak melding
 9. Grappig dat alleen de ministers worden geevalueerd. Ben benieuwd hoe zou de uitslag zijn als ook de (vice)president aan de evaluatie zouden zijn onderworpen?


  Maak melding
 10. En wanneer zet Bouterse zichzelf buiten spel?
  De ontslagen personen waren vast en zeker te veel tegen zijn bewind dus moesten ze het veld ruimen.
  Zwaktebod van een radeloos persoon, niets meer, en niets minder!


  Maak melding
 11. ik vind het jammer dat alleen de ministera worden vervangen.Het is net alsof in een klas met veel zittenblijvers alleen de leerlingen schuld hebben.Is de onderwijzer niet mede-schuldig? En het schoolhoofd?


  Maak melding
 12. Deze van moord verdachte en drug veroordeelde met een mulo diploma praat over beoordelingen van mensen met een universitaire opleiding. Dus dat neem ik met een korrel zout of een shot palm rum.
  De gewezen ministers zou ik willen meegeven dat wie met vuur speelt gebrand gaat worden en dat is nu dus gebeurd.
  In ieder geval kunnen jullie met jullie ministers pensioen en voorzieningen goed voor jullie brandwonden zorgen.


  Maak melding
 13. Vooral de blakaman moet nu echt naar de toekomst kijken, omdat din zwak en leren anderen hoe de boel met wortel en tak te vernietigen……Toekomst nu Of nooit meer ! Geen rotzooi politiek meer…TOEKOMST !


  Maak melding
 14. Bouterse zelf heeft geen verstand van economie wel van wapens om mensen te doden net als de december moorden.
  Bouterse is een domkop die het land naar de afgrond heeft gebracht.Deze man is ongeschikt als president.Is een schande voor Suriname in het buitenland maar die idioten in Suriname begrijpen het niet.


  Maak melding
 15. Hebben mensen dan écht niks geleerd van de geschiedenis? Je kunt zoveel macht naar je toetrekken als je wilt,uiteindelijk ga je ook een keertje dood en niemand zal eraan denken hoe je eruit zag, wél hoe je deed en welke invloed je achter hebt gelaten….


  Maak melding
 16. @Afro

  “D.D.Bouterse, ik hoop dat je jezelf laat evalueren om te bezien of je geschikt bent voor de functie van president.”

  Dat zal niet gebeuren, want als hij zich laat evalueren luidt het resultaat: Desi Delano Bouterse is een PSCHYCHOPAAT.


  Maak melding
 17. Waarom wordt amofo en abraham ontvangen
  amofo is de vriendin van brunsi en die andere van pres.
  Brunsi had zelf gedreigt als zijjn vriendin amafo wordt ontslagen moet abraham ook de veld ruimen , mensen wordt wakker nu allemaal vriendjes politiek , heer belfort ontkende stellig ik weet ik van niets dat ik min wordt maar ja crimi blijft een crimi vriendje


  Maak melding
 18. o ja,, ontslagen ministers te ligt bevonden aldus,, het wetenschappelijk onderzoek van ddb met zijn mulo serfiticaat.

  terwijl velen uit zijn ministers ploeg de universiteit hadden doorlopen en een fatsoenlijk c.v.hadden.

  je vraagt je ook af,hoe zwaar is brunsie dan met zijn lagere school derde klass professor in bank beroven,oplichter, verkrachter, moordenaar,drugs veroordeelde crimineel,stelen van overheids eigendommen,land roven enz enz enz..durft nieteens naar albina te gaan.

  vul maar zelf in..


  Maak melding
 19. Over enkele maanden zullen ze ook te licht bewonden worden. het hoofd van deze regering is te licht bewonden, vanwege het schenden van medemensen die hem ongehoorzaam zijn. Terecht het megalomanisch hoofd.


  Maak melding
 20. Kijk maar naar de reakties???????
  En wat is de bijdrage van deze arme zielen?
  Zoveel gelul maar niets waar zelfs een hond van iets van kan leren. Beter gezegd. Geen hond die naar ze wil kijken. Culturele verarming.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES