Ambassadeur VS: Suriname moet waken voor blamage

45

PARAMARIBO, 3 mei – Suriname moet waken voor een internationale blamage. Dit zegt de Amerikaanse ambassadeur, John Nay. De recente verholen en openlijke aanvallen op journalisten doen het land geen goed. “Als een overheidsfunctionaris persoonlijk gerichte bedreigingen uit via de staatsradio, moet dat een wake up call zijn voor iedereen.”

Het gaat dan niet om de functionaris alleen, maar dat waar hij voor staat. “Want overheidsfunctionarissen praten niet namens zichzelf, maar namens de president. Het is niet alleen beschamend voor de regering, tenminste het zou dat moeten zijn, maar het zou ook als vrijbrief begrepen kunnen worden door personen om fysiek te bedreigen”, zegt Nay. Toch wil hij niet geloven dat er sprake is van een bepaald beleid.

Dat neemt niet weg dat voorzichtigheid geboden is. Bedreigingen tegen journalisten op een dergelijk niveau brengen ook de regering in diskrediet. Maar niet dat alleen. “Het kan leiden tot herleving van de oude dagen van onvrijheid. Journalisten moeten vrij kunnen werken zonder vrees of beperking”, aldus Nay. Hij heeft de eerste Selvyn Cliff Djamin prijs voor persvrijheid uitgereikt. Die ging naar journaliste Merredith Bruce van het dagblad De West.


45 REACTIES

 1. individuen die zich hier schuldig aan maken meteen
  de laan uitsturen.
  Het zou eeuwig zonde zijn wanneer individuen menen
  de positieve ontwikkelingen te verstoren door allerlei
  bedreigingen te uiten richting journalisten.
  De ambassadeur heeft absoluut gelijk;
  ‘Dat neemt niet weg dat voorzichtigheid geboden is. Bedreigingen tegen journalisten op een dergelijk niveau brengen ook de regering in diskrediet. Maar niet dat alleen. Het kan leiden tot herleving van de oude dagen van onvrijheid. Journalisten moeten vrij kunnen werken zonder vrees of beperking”,

  I rest my case
  dusdat


  Maak melding

 2. Een terechte waarschuwing voor de Surinaamse overheid.
  Ik vind dat voor zulke bedreigingen geen verzachtende omstandigheden zijn. We willen in Suriname niet terecht komen in situaties zoals landen als China en
  Birma.


  Maak melding

 3. Voor mij maakt het niet uit of je nou op persoonlijke basis de bedreigingen uit. wanneer je in dienst bent bij de overheid dan is het not done om bedreigingen te uiten naar wie dan ook. ook al is het op persoonlijke basis. Fout, fout en nog eens fout!


  Maak melding

 4. Deze meneer John N geeft wat mee, een soort van waarschuwing of zo, en wat moeten we ermee. Als Amerika
  waarschuwt moet je gaan nadenken want deze gasten die zijn machtig groot noem maar op. Maar wat ze zelf in de loop der jaren geflikt hebben, daar moeten we het niet over hebben, maar hun neus douwen ze overal naar binnen, van jongens ho maar, let op anders ie sabie.
  En als zo`n land als Amerika gek wil doen en op bezoek komt via geweld ik noem maar wat, dang brada nanga sa
  oeng kondre kkkkkkkk….., niets ga je kunnen doen,
  want stel ze komen baas halen,stel voor ze hem hebben is half Paramaribo aan flarden geschoten want dat zijn
  de feiten toch, en als er mensen zijn die hierop zitten te wachten, na zo´n vingerwijzing van Amerika
  ok dang te a psa deng dati no moe tak neks, baja ik hoop het niet hoor.


  Maak melding

 5. Nay heeft gelijk, of je bent enkel perschef of je bent enkel Limbo van Bakana Tori.

  Zelfde geldt voor Van der San of je bent Direkteur van het Kabinet van de Pres of je ben een burger die ‘een ordinair gevecht’ aangaat met columnisten.

  Verstrengeling van beiden rollen haalt enkel het gezicht van de regering – als die al niet beschamend was – nog verder naar beneden!


  Maak melding

 6. De tegen partij heeft weer met leugens/onwaarheden/verdraaing van zaken/viese politiek de hoofd van de VS Ambasadeur gevuld, waardoor hij zulke zaken moet aanhalen.
  Mr Limbo heeft 2 functie:
  1 Hij was programmamaker van opbelprogramma sinds lang geleden nml Naar mijn mening en is nog steeds op hoog niveau daarmee bezig.
  2 Hij is later door de President benoemd tot Pers Chef.
  Deze zijn 2twee afzonderlijke functies die ook afzonderlijk beoordeeld moeten worden.
  De tegen partij is jaloers en willen hem en de Regering sabboteren met allerlei drogredenen, verdraaing van zaken en met viese politiek.
  Mr Limbo is een echte Nationalist en doet zijn werk uitstekend goed en hij moet zo door gaan.
  Ik geef de Regering min(-) punten wanneer ze niet reageren op mensen die negatief schrijven/praten over de Regering. De Regering moet allert zijn en constant gelijk positief reageren wanneer de tegen partij negatief/sabboterend bezig zijn.
  Geef de tegen partij geen lange touw, dat het volk misleid wordt. Die touw gelijk kort maken aub.


  Maak melding

 7. zelf de amerikanen beginnen tikken uit te delen aan de opper-machtigen in sme.,,

  dus beste eliten pasop je tellen het kan zó gebeurt zijn..


  Maak melding

 8. Noem je dat fietsen, die man komt regelrecht bemoeien in Suri’s zaken.
  Ik heb niemand horen bedreigen…deze man is nu al bedriegelijk bezig.
  Zij hebben lopen vertellen ik ben bedriegd…maar dat Limbo mensen heeft lopen bedriegen is een leugen en dom ook…..GA FIETSEN.

  Unu luk bun nanga a man a man juist e shoot faya.
  Die man ziet Su als plantage, daarom unu mus berin djin……Hij moet op het matje en stel Obama op de hoogte dat a man e bemoei plus ai lee.
  Omdat een man in zo’n positie niet kan komen liegen als of er niks is…DIE MAN ZIET HET LAND ALS SPEEL TUIN…met ezels……opzouten mi boi….. no kon shoot faya.


  Maak melding

 9. Een rustige en intelligente man, deze John Nay. Hoewel het vingertje evenals den Hollander geheven is, wordt niet de grote broek aangetrokken of denigrerend gedaan. De man heeft naar mijn mening ook gelijk. Het is ook de reden waarom ik geen Bouterse aanhanger ben. Die paranoïde angst voor kritiek is gewoon eng en het gaat meestal om mensen rond Bouterse. Hoewel ze zeggen te begrijpen dat niet iedereen van ze houdt, willen zij stiekem dat iedereen achter ze aanloopt. Zij zullen nooit snappen dat kritiek er gewoon bij hoort. Hoewel ik geen aanhanger ben zie ik als nationalist wel dat er goede dingen gebeuren en dat de leiding van het land dromen heeft en lef toont, in mijn ogen onontbeerlijk voor de zelfbewustwording van de natie. Een echte verbetering in vergelijking met die angsthazen, klein denkers en eigenbelangdieners van de afgelopen jaren. Dan zeg ik; steek je energie en concentratie in zaken die je voor het land wil waarmaken en laat kritiek voor wat het is, tenzij je het gefundeerd kan weerleggen. De kiezers zijn minder gek dan men denkt (denk aan horrorscenario NF).
  Gebrek aan opleiding en begeleiding breekt de ooit zo getalenteerde programmamaker Cliff Limburg op. Als een dolle terriër reageert hij op alles dat naar baas blaft en hij vergeet dat iedereen hem als regeringswoordvoerder ziet en niet als privépersoon. Hij lijkt zich absoluut niet bewust te zijn van de impact van zijn woorden bij met name de fanatieke Bouterse aanhang. En al spreek je hem er op aan, zijn arrogantie doet hem allicht zijn schouders ervoor ophalen. DENK AAN RWANDA, CLIFF!!!!
  Behalve de NDP kijkt niemand naar Info Act omdat het een serie reclamespotjes zijn voor Bouterse cs en verrekt weinig informatie hebben voor de neutrale kijker. Natuurlijk zat Gail Eijk in woord en gebaar geheel fout tijdens haar uitzending, Ook een gebrek aan opleiding, organisatie-ideologie en begeleiding. Maar dat geeft Limburg geen vrijbrief de zaak zo op te blazen en zich dan te beroepen op zijn recht op vrije meningsuiting. Zoals de heer Nay heeft aangegeven kan dat niet in zijn functie als regeringswoordvoerder. Hij zou sowieso moeten ophouden met die bakanatories omdat zijn functie zich daar niet meer voor leent. Hij mist hiervoor trouwens de zakelijkheid en is veel te emotioneel. Een advies heb ik niet voor Cliff omdat hij dat toch naast zich neerlegt. Ik hoop dat hij wel hetgeen door Nay naar voren is gebracht in acht neemt.


  Maak melding

 10. Zo dat zegt de vertegenwoordiger van het land dat gevangenen jarenlang zonder vorm van proces martelde in o.a. Guantanamo.
  Het land dat met leugens Irak binnenviel en daar een onvoorstelbare slachting aanrichtte onder de burgerbevolking.
  Het land dat als enige ter wereld atoomwapens heeft gebruikt…..doelbewust tegen burgers….2 maal.
  Het land dat vele dictators middels een coup aan de macht heeft gebracht, bewapend en geholpen bij het onderdrukken van hun bevolking.
  Het land dat wereldwijd chemische wapens in o.a. Falluja en Vietnam inzette en met radioactieve munitie honderdduizenden kinderen heeft verminkt met genetische afwijkingen, kanker heeft gegeven en vermoord.

  Walgelijk dat deze kerel zich nog durft te vertonen als vertegenwoordigen van zo’n misdadig land, laatstaan zijn misselijkmakende mond open te trekken.


  Maak melding

 11. Dusdat,
  Laten wij het beestje bij zijn naam noemen, en gewoon zeggen dat de jaren 80 in aantocht is.
  De jaren 80 waar niemand zijn leven veilig was toen Bouterse de hele bevolking onderdrukte en vernederde.
  Laten wij duidelijk zijn er kleeft heel veel bloed aan Bouterse zijn klauwen, en in opdracht van deze zelfde massamoordenaar zijn media gebouwen in puin geschoten.


  Maak melding

 12. Voor hen die kort van geheugen zijn.

  Het waren de zelde Amerikanen die tijdens de Irakoorlog het gebouw van waaruit de nieuwszender Al Jazeera uitzond, plat bombardeerden en waarbij Arabische journalisten om het leven kwamen.

  In november 2002 tijdens de oorlog in Afghanistan werd weer het kantoor van Al Jazeera getroffen door een Amerikaanse raket, ze verklaarden dat zij niet wisten dat het gebouw een kantoor was van de zender.

  In april 2003 werd tijdens de Irakoorlog het gebouw van Al Jazeera wederom getroffen tijdens een bombardement. De Amerikanen verklaarden dat het een ongeluk was.

  In november 2005 dook een bericht op in de Britse kranten, waarin werd geschreven dat er een memo zou zijn uitgelekt, waarin president George W. Bush zou hebben verklaard dat hij het kantoor van Al Jazeera in Qatar zou willen bombarderen.Hierin verklaarde Bush dat hij zich ergerde aan de verslaggeving van Al Jazeera.

  Let wel mensen het gaat hier om een gerespecteerde nieuwszender en journalisten.
  Ik vind het heel erg jammer dat velen op dit forum zo kort van geheugen zijn en ook de Surinaamse media.
  De Amerikanen hebben in mijn ogen geen recht van spreken. In SU is niemand gedood en geen gebouwen gebombardeerd. Dus niet overdrijven !!!


  Maak melding

 13. Sharaida ik ben het helemaal eens met je,maar neks no fout.Ik hoop ze te horen er is nog geen enkel reaktie van de domme ndp aanhang gekomen. Noch iets van Lafing vernomen.Amerika takie dus ding bek kong pikien.Linscheer loopt enkele omroepen af om hen te waarschuwen.Ma oeng dja e loekoe ding zakazaka.Odii
  Glenny


  Maak melding

 14. Als de “president” zelf in het verleden met die bijl gehakt heeft,is het toch heel normaal dat zijn volgelingen in zijn voetsporen treedt. Ik wil refereren naar de bedreigingen Bouterse richting Cyriel Daal. “de banken zijn nu gesloten,maar het wisselgeld heb je nog tegoed”. Zijn dreigementen heeft hij op een beestachtige wijze bewaarheid.Wat voor heil kan men van zulke gasten verwachten. Weg er mee.


  Maak melding

 15. Die bedregingen geuit door Van der Sande,hoofd van het kabinet van de president, kan nooit op persoonlijke titel zijn geuit. Die bedreigingen zijn namens zijn baas de president geuit.

  Surinamers wanneer worden wij wakker in ons land. Bouterse doet zelf nooit iets persoonlijk, hij gebruikt altijd een van zijn hillenlikkers om dat voor hem te doen.Deze crimineel verschuilt zich altijd achter een van zijn domme hillenlikkers, zie daar de indiening van de anmestiewet.
  De feitelijke indiener van die wet is Bouterse, de moordenaar himself.
  Ik ben er zeker van dat D.D. Bouterse nu nadenkt welke andere methode hij gaat inzetten om zijn intimidatie strategie effectiever te laten uitvoeren.

  Maar meneer de crimineel vergeet dat de tijden veranderd zijn en dat hijzelf nu de opgejaagde is.


  Maak melding

 16. Ik vind het goed dat er gereageerd wordt op de bedreigingen. Dit omdat het geen vrijbrief mag zijn voor mensen. Suriname is een vrij land.

  =Vreemd genoeg dat niemand een vinger naar de Amerikanen wijst. Als het Nederland was zou er bijna geen plaatst meer zijn om te reageren.


  Maak melding

 17. bouterse : cliff limburg = broodheer : broodvrezende

  Limbo is namelijk bang voor het verlies van zijn maandsalaris van SR 10.247.

  Voor dit geld wil de perschef van die reshuffle-president wel tjippie dingen roepen en journalisten bedreigen. Tjeh..


  Maak melding

 18. baas als je het nog niet wist,,jou beste vriend moordenaar adviseur charles-tayler is heden door het internationale hof in Den-Haag veroordeeld voor 80 jaren vakantie die hij moet uitzitten in Groot-Britantië..

  denk goed na wat jou te wachten staat amnestie of niet,maakt niet uit..

  de amerikanen beroeren zich ook met jou..


  Maak melding

 19. aah.. Melvin.. Barack gaat boos op je worden. Je het clifton niet terug gefloten…
  Als jonge jurist ,upcomimg man, zou je moeten weten toch?


  Maak melding

 20. Deze brulaap van een Clif Limburg is het tegenovergestelde van wat een regeringswoordvoerder zou moeten zijn. Een kansloze pauper die zichzelf niet in de hand heeft en zorgt voor grote onrust. Direct ontslaan deze gek.


  Maak melding

 21. Onze Radjkoemar Rajaram is een typische vertegenwoordiger van het NDP gepeupel : “Mr Limbo is een echte Nationalist en doet zijn werk uitstekend goed en hij moet zo door gaan”

  Doorgaan met wat???? Journalisten bedreigen en dom gepeupel ophitsen. Suriname is Suribabwe, bananenrepubliek en Limo als spreekstalmeester van een slecht circus.


  Maak melding

 22. A man e shoot faya hij is in plantage en het mag niet vooruit a man wan jip vernietig met wortel en tak.
  Laat die man de Afro’s een beter leven geven in eigen land.


  Maak melding

 23. Niet alleen lijkt die limburg op een riool rat hij gedraagt zich ook al zodanig.
  Maak hem uit voor wat hij is een vieze vuile riool rat.
  Maar natuurlijk handelt hij in opdracht van zijn baas. Dus in deze treffen niet alleen de riool rat blammage maar ook zijn baas.


  Maak melding

 24. @ basja.
  Hoe wij er van af komen.Dat weten we binnenkort.
  Het antwoord is: na 11 mei 2012.

  @Gronman

  In Su is niemand gedood en geen gebouwen gebombardeerd.
  Had je tussen 7 en 9 december 82 een heel zware dosis imgenomen dat je nieteens wist dat de 15 prominenten
  werden gemarteld en dood geschoten.En dat de Radiostations, moederbondsgebouw e.a. in brand werden gestoken? Je tjepie of joe tong tong froestoe.

  Danitia


  Maak melding

 25. IRA:Het is niet vreemd dat de PBB nu niet ageert op de V.S., want ze weten wat daarvan het gevolg is: Hillary geeft opdracht aan haar laagste ambtenaar in het pentagon om DDB en zijn 40 rovers op te halen, net als Bishop van Grenada. Barack en Hillary gaan zich er niet mee bemoeien want die hebben belangrijkere dingen aan hun hoofd.


  Maak melding

 26. Limbo heeft de juiste strategie toegepast . Bij manipulatie van de oppostitie , gelijk de waarheid laten blijken . Daardoor kan de leugen van de tegenstanders en hun bondgenoten , geen wortel schieten . Deze werkwijze van Limbo is ijzer-sterk en bezorgt zelf de amrikanen kop-zorgen.


  Maak melding

 27. ach ja,..leer ermee leven dat sommigen nooit zullen ontstijgen….

  ………De Abra-Broki Mentaliteit…….

  Alle titel ten spijt!!!


  Maak melding

 28. TTheo is nu echt de weg kwijt……Volgens hem hebben de Amerikanen nu kopzorgen door brulaap Limbo…Hoe dom kun je zijn……. Erg dom dus.


  Maak melding

 29. @ TTheo,
  Ik had geen andere reactie van jou verwacht, sterker nog al zou Bouterse de helft van onze bevolking doodschieten toch blijft jij hem ondersteunen.
  TTheo doet mijn denken aan die perschef van Saddam Hoessein en Gadaffi.


  Maak melding

 30. Noem je dat fietsen, die man komt regelrecht bemoeien in Suri’s zaken.
  Ik heb niemand horen bedreigen…deze man is nu al bedriegelijk bezig.
  Zij hebben lopen vertellen ik ben bedreigd…maar dat Limbo mensen heeft lopen bedreigen is een leugen en dom ook nog….…..GA FIETSEN.

  Unu luk bun nanga a man a man juist e shoot faya.
  Die man ziet Su als plantage, daarom unu mus berin djin……Hij moet op het matje en stel Obama op de hoogte dat a man e bemoei plus ai lee.
  Omdat een man in zo’n positie niet kan komen liegen als of er niks aan de hand is….DIE MAN ZIET HET LAND ALS SPEELTUIN……met ezels…..…opzouten mi boi….. no kon shoot faya.


  Maak melding

 31. Your excellency ambassador Nay,

  Please pass this request to the secretary of state Mrs Hillary Clinton so the appropriate measures may be taken to reign in the facist dictatorship of desi bouterse.

  By now you must be educated about the brief history of our beloved country and the poor leadership we have suffered under various governments.
  The present government is just a rebranded government of the coup de stat of 1980. The then uniformed strongman and now so called president is a convicted criminal and violator of human rights. Desi Bouterse has always eliminated any person who opposed his ways.
  Apart from the coup Bouterse executed 15 of his opponents in December 1982. Entire villages were massacred and decimated like Moiwana in eastern Suriname. Desi Bouterse has also been convicted of shipping cocaine and put Suriname on the map as a major transshipment nation by trading cocaine for guns with the farc.

  However your government can make a difference without affecting the standard of living of the people of Suriname by:
  Ban desi Bouterse from entering the USA not even for the annual UN meeting.
  Ban every high official and minister of the Goverment of Suriname from entering the USA.
  Support the opposition and NGO’s.
  End any military cooperation which may give the gov of Suriname any ligimacy.
  Give more speeches to any organization willing to host you, the university.
  Lobby the caricom for an immidate end of the presidency of Bouterse.

  Thank you for your help. Without it we will be suffering from this brutal quasi military dictatorship for at least another 3 years.

  Respectfully yours,
  Ram Sing.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.